tremur la pornit cu motorul rece lipsa de putere...check engine aprins
Subaru club Romania

tremur la pornit cu motorul rece lipsa de putere...check engine aprins

cctin

Salutare tuturor ! Am un forester 2.0 xt din 2003 si de curand dupa o alimentare la rompetrol mi s a aprins becul de check engine. Am pus o pe tester eroare p1093 si din cate am vz pe forumuri e ceva de curatat tgv. Am sters eroarea realimentat aditiv de injectoare pus si iar se reaprinde check engine. Am iesit afara am turat o putin si la final se stinsese becul pt doar o zi insa. Acum dimineata cand e rece porneste de zici ca merge in trei pistoane. Dupa ce se incalzeste motorul tot mai are un tremur la relanti iar eroarea care imi apare e p1092 scurcircuit la masa. Galeria de admisie am curat o acu vreo 3 ani ... masina are 190k. Daca a mai patit cineva asa rog dati mi un sfat. Ms.

malakay

  • *
  • 4767
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
curata asta

motoras de relanti
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

MihaiFlorescu

  • *
  • 13898
  • Life is too short to drive a boring car!
Ia si garnitura noua. Este si un tutorial pe forum in sectiunea tutoriale. Cauta IACV. Din pacate nu mai merg pozele si nici nu le mai am pe hard.

cctin

Multumesc  . Sper sa se rezolve asa . Va anunt cand ii dau de cap!!!!

cctin

Am curatat si iacv si inca tot face la fel . Trebuie sa scot si bornele si voi vedea daca a functionat iar daca nu imi da galeria jos sa curete clapetele de admisie. Am fost plecat si de asta nu v am dat un raspuns. Sper sa o rezolve. Daca mai aveti vreo sugestie astept.

Muttley

  • 4919
Alea nu-s clapete de admisie, ci niste clapete de tip "soc" pentru pornirea la rece. Le cureti si se vor colmata la loc, pentru ca motorul are o anumita uzura, recircula in admisie o anumita cantitate de vapori de ulei, samd.
Dar incearca...
Eu as verifica pe alte cai daca-s blocate pe inchis clapetele alea. Gen cu un analizor de gaze.
WRX SW 2002

cctin

Scurtcircuit ul asta la masa poate sa insemne vreun fir intreupt. Chiar ma depaseste si in zona unde stau acum e destul camp iar ieri am vz un soricel pe galeria de admisie. Am schimbat locul parcarii dar poate si o fi facut de cap...ms

cctin

Buna seara. S a rezolvat problema. Multumesc pt sfaturi. A fost intradevar motorasul tgv la care intrase apa si s a gripat  motivul fiind spalarea motorului acum vreo 2 ani (de nerecomandat) ; dat fiind ca tot nu tragea masina mai era si debitmetrul de aer care avea o scama ; am curatat si iacv. Multumesc tuturor. Zici ca i noua !!!!! N am renuntat la clapetele tgv .