Am cutie automata in 5 trepte, 5EAT cu sportshift iar in cartea masinii mele nu specifica Subaru ATF-HP ci doar Subaru ATF. Cand mi-au facut schimbul de ulei m-am uitat ce scrie pe cutie si nu am gasit nimic specific gen doar pt 4AT sau 5AT, ci doar ulei pt cutiile automate. In aceeasi situatie am fost si eu ca si tine, cei de la reprez nici nu au auzit de Subaru 5 ATF, le-am dat si codul uleiului si tot nu l-au gasit. Ei au doar Subaru ATF, "doar pe asta il trimite fabrica din Japonia" cf spuselor lor. Eu nu zic ca reprezentanta e cea mai ce dar doar la ei am gasit ulei Subaru ATF si culmea la un pret rezonabil.
E o intreaga incurcatura cu masinile care au cutie 5EAT, la unii in manual scrie de ATF-HP la unii doar ATF. Din ce am citit pe legacygt.com toate masinile de dupa 2006 (si cele AT in 4 trepte) ar trebui sa foloseasca ATF-HP, dar asta in USA. Din pacate forumurile din Europa sunt sarace in info, cutiile AT in 5 trepte sunt foarte rare si de aici lipsa de informare.
Mai e un mic amanunt important de care nu prea se tine cont pe aici pe la noi. Subaru nu recomanda sa pui ulei sintetic in cutia de viteze, info citita pe legacygt.com.
Daca ai mai multe info sau poti sa afli de unde putem achizitiona Subaru 5 ATF da de stire. Eu am incercat sa aduc din Rusia, Arabia Saudita Subaru 5ATF dar fara succes.