Service SMT
Subaru club Romania

Service SMT

Răspuns: Service SMT
« Reply #180 on: June 28, 2014, 11:33:57 AM »
Salut.
Hai sa va povestesc eu ce am patit la SMT anul trecut
Inainte sa plec in Germania anul trecut,a trebuit sa merg la ei sa fac revizia.Am mers....am facut ...plecat in vacanta (Viena-Berlin-retur)....intors din vacanta.
Cand am fost sa fac revizia la AutoKino Brasov....am constatat cu stupoare ca baietii ..mi-au inlocuit scutul motor.....cu un alt scut.probabil vreo combinatie de baiat " dastept" .
Poze :

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/l6m9k.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nsmkwc8j][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/mkwc8.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nlii0oj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/ii0o.jpg

Asa arata un scut de la o masina de 3 ani care a mers numai pe asfalt.....inutil sa va spun ca m-au apucat toti dracii.....dar pus in fata faptului implinit si dupa aproape 8 -9 luni de la revizia facuta la SMT mi-am dat seama ca nu pot face nimic.Probabil ar trebui sa le multumesc ca nu au uitat sa imi puna scutul.
Am tinut sub tacere acest aspect...initial ma gandisem sa merg la Politie......sa reclam problema...care se cheama FURT CALIFICAT si este pedepsit de codul penal in vigoare.
Dar HOTUL NEPRINS ESTE NEGUSTOR CINSTIT.
Am remediat problema scutului.....acum cateva saptamani.In sensul ca am dat jos ruginitura aia de pe masina....l-am luat la ciocane si l-am indreptat.Vopseaua a cazut la spaclu...si cu flexul pe anumite portiuni.Dupa care i-am aplicat un tratament cu feruginol (fosfatarea suprafelelor metalice) si dupa doua ore i-am aplicat o vopsea lovitura de ciocan argintie.Sa fie vizibil.....si sa descurajeze HOTIA.Ca recomandare inainte sa plecati din service faceti inspectia temeinica a masinii...macar sa plecati cu piesele voastre nu cu ale altuia..care l-a " cinstit " pe " nea mecanicul".
CATRE CONDUCEREA SMT : INCERCATI SA PLATITI MAI BINE OAMENII SA NU NE MAI FURE PIESELE DE PE MASINI SA FACA UN BAN IN PLUS.
Rezultatul:

[URL=https://imageshack.com/i/nfhchujj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/843/hchuj.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nlbyv7j][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/byv7.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/n6ro0ddj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/834/ro0dd.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nsfuslj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/fusl.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/mrf05kcj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/819/f05kc.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nmqb6ihj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/850/qb6ih.jpg
« Last Edit: June 29, 2014, 19:59:53 PM by VN_CyL »
Impreza XV 2011 - boxer diesel 2.0 - 110kW - 150 hp/350nM.

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #181 on: June 30, 2014, 11:19:02 AM »
Esti constient de faptul ca acuzatia pe care o faci este una grava ?!

Ai stat tot timpul cu ochii pe masina, ai comunicat cu mecanicul desi nu am voie sa te las in service, toate operatiunile s-au efectuat sub atenta ta supraveghere... Cum poti spune asa ceva? Probeaza-ti acuzatia si eu personal iti ofer un scut NOU !



In iulie ti-am facut revizia (ti-am acceptat toate dorintele, toate doleantele ti-au fost respectate, desi ti-am demonstrat ca gresesti - remember nivel ulei, chestiune cu care inca te afli in eroare, conform pozelor si "masuratorilor" pe care observ ca le faci), iar in septembrie ti-am mai facut o verificare generala. Atunci nu ai vazut scutul "vechi" ?  Baietii mei sunt platiti suficient de bine incat sa nu fie nevoie sa faca giumbuslucuri de-astea.

Te rog frumos sa vii cu probe, nu sa arunci cu noroi in mod gratuit. Scutul vietii este un fier nenorocit vopsit in camp electrostatic. Orice urma de umezeala intrata sub vopseaua aceea o face sa arate fix cum arata scutul tau din poze.

Si pe de alta parte, de unde stiu eu ca n-ai fost pe la alt service si ti-au gresit acolo piesa??? Ca vad ca-ti place sa te plimbi ...

NU, n-am nici o problema cu faptul ca te plimbi, esti liber sa faci ce doresti, insa ma deranjeaza ca la service esti mielusel si online esti dracusor.


Din partea mea ai tot ajutorul pe care ti-l pot acorda, insa e cam tarziu, a trecut aproape un an. A trecut o iarna peste scutul ala, o iarna nenorocita care mie personal mi-a pus pe butuci o masina care in septembrie n-avea pic de rugina pe podea. Am sa fac cateva verificari in ceea ce priveste cazul tau. Inutil din cate observ, pentru ca in continuare ai impresia ca vii aici ca la garajul din coltul strazii.

Noi toti (mecanicii, piesarii, sefii si nu in ultimul rand eu) incercam din rasputeri sa ne mentinem cat mai mult pe piata. Incercam sa avem o slujba buna, sa nu stam ca trantorii acasa. Nu avem nevoie de probleme, asa ca astfel de practici sunt excluse din start.


Eu mi-s cu comunicarea, asa mi-au zis la angajare :P

nu doar, mai faci si constatari de probleme la masini, dupa o tura, doua la volan.

Eh, dupa posibilitati. Inca nu sunt un fin cunoscator al produsului Subaru, imi dau silinta...

« Last Edit: June 30, 2014, 11:23:41 AM by Dsign »

Răspuns: Service SMT
« Reply #182 on: June 30, 2014, 15:43:26 PM »
Draga prietene Dsign.
Nu arunc cu noroi gratuit - nu asta este scopul acestui forum.
La revizia care s-a facut in iulie  s-a inlocuit si farul de pe partea stanga(la sofer).Pentru aceasta operatie masina a fost dusa la tinichigerie....pe centura.Pentru informatia ta eu am ramas la sediul din Pallady.Cand am luat masina toate lucrurile din portbagaj erau vraiste....amestecate .....cu toate ca eu personal nu reusesc aceasta performanta.
Vreau sa spun ca individul care a mers cu masina a " condus-o" ca la Subaru RallyTeam....ca doar ce mama masii.....platesc prostii.Poti sa verifici istoricul sa vezi farul schimbat pe garantie.Numar inmatriculare VN 78 CYL.
Cu nivelul de ulei v-am atras atentia ...ca atunci cand pui 6 litri.....in cap....nivelul creste cu cca.2 cm peste nivelul maxim plasat pe joja.Daca stii  care este suprafata libera a baii de ulei calculeaza tu un volum,folosind  datele furnizate si spune-mi tu care este defapt volumul total de ulei in motor.
Daca tu crezi ca ca asa ar trebui sa arate un scut la o masina de trei ani.....lovit in fata terfelit in toate directiile.....in condiitiile in care eu stiu cum arata scutul si ce scut am avut.Ia in considerare ca am adus si o imbunatatie  la sistemul de prindere.....adica la scutul casetei de directie i-am sudat doua piulite pentru prinderea scutului motor,scapand in acest fel de piulitele patrate livrate cand am cumparat scutul.Adica pe intelesul tau....l-am demontat personal...pipait si mirosit.
Ce interes as avea si ce castig mi-ar reveni mie din toata chestia asta?La alt service nu am mers.....service auto..nu am...piese nu vand....
Daca vreti sa aveti o slujba buna....incercati sa reduceti adaosul comercial...care la unele repere este unul nesimtit,incercati sa nu mai luati omul la goana cand vrea sa stea langa masina...(cazul meu) si incercati sa tratati toti clientii cu aceeasi rabdare si respect.CA NOI VA PLATIM LEAFA...prin revizii si service.Baga bine la cap.
Si sa-ti mai spun ceva : In septembrie...ultimul gand mi-a fost sa ma uit la scutul masinii.Cine dracu se asteapta sa mearga in service....si sa plece de acolo fara piese....?As fi curios sa stiu cati din oamenii care  citesc aceasta postare  si merg in service la voi verifica daca au sau nu scutul?
Si ca sa inchei subiectul definitv ...din pacate nu am poze cu scutul...care l-am cumparat.....nou...frumos ,negru si nelovit in fata...dar  am poze cu ce am gasit pe masina la urmatoarea revizie.Daca ai auzit vreodata in viata ta de calculul vitezei de coroziune al metalelor .....bine..daca nu cauta pe google...si vezi ce inseamna si cum se calculeaza.O sa intelegi atunci ca gradul de coroziune al ruginiturii de scut era unul foarte mare si nu are cum sa ajunga asa in intervalul de timp de 3 ani.
Te las pe tine sa  ne explici aceasta  " magie" .
« Last Edit: July 03, 2014, 22:56:22 PM by VN_CyL »
Impreza XV 2011 - boxer diesel 2.0 - 110kW - 150 hp/350nM.

KET

  • 3921
Răspuns: Service SMT
« Reply #183 on: June 30, 2014, 16:13:52 PM »
Eu nu inteleg. Tu zici ca cei de la SMT ti-au luat scutul si nu ti-au pus altul, sau ca cei de la SMT ti l-au inlocuit cu unul vraza? Sa mor eu daca e clar, desi am recitit de cateva ori postarile tale...  :(

Răspuns: Service SMT
« Reply #184 on: June 30, 2014, 16:23:31 PM »
Salut KET.
Cei de la SMT mi-au inlocuit scutul ,cel care l-am cumparat de nou si care nu era lovit si ruginit,cu un alt scut vai de mama lui.
Asta s-a intamplat.A trebuit sa-l iau(pe cel gasit pe masina) la ciocane serios....sa pot sa-l scot la lumina.Rugina era pe el cat casa si nici la gaurile de prindere nu venea de buna voie,decat daca il ajutai cu o surubelnita sau un dorn de centrare.(din cauza loviturilor incasate)
Nu stiu cine este dsign....sau ce pregatire tehnica are....in domeniul auto sau inginerie.
Eu nu am iesit cu masina pe teren accidentat....sa vad ce poate.Ca nu poate...asta stiu.Cum spunea cineva aici ...inginerii niponi au inventat Forester.
Mi-am promis sa nu mai calc la SMT....sper sa ma ajute si masina.Daca nu.....sper sa gasesc alternative.
Asa sta treaba.
Impreza XV 2011 - boxer diesel 2.0 - 110kW - 150 hp/350nM.

KET

  • 3921
Răspuns: Service SMT
« Reply #185 on: June 30, 2014, 16:30:53 PM »
Hmmm, nasol de tot. Daca zici ca in alt service nu ai mers, este clar cam ce s-a intamplat, chiar daca Dsign ar vrea sa vada aici scris numai de bine. Pai daca ti se inlocuieste un scut, care totusi e oarecum la vedere, cu celelalte piese mai ascunse de pe masina oare ce se intampla?  :(
De probat ma indoiesc ca ai cum sa probezi. Proba ar putea sa o ofere cei de la SMT, pentru ca ar trebui sa aiba inregistrari video? Dar probabil ca nu le pastreaza pentru un timp atat de lung...Oricum, din cat te cunosc eu de pe forum, nu cred ca ai avea vreun motiv sa arunci cu noroi gratuit. Asa ca am tras o concluzie. Si probabil nu sunt singurul...

Răspuns: Service SMT
« Reply #186 on: June 30, 2014, 16:50:53 PM »
Deci cum spuneam.....service auto nu am.....piese nu vand....nu traiesc din domeniul auto.
Nu am nimic cu SMT ,nu am avut...nici in trecut.Am relatat doar o situatie.Din pacate nu am cum sa probez....proba este scutul gasit....si cuvantul meu.Iar eu sunt un om de cuvant.
De cate ori am fost in service la SMT mereu m-au luat la goana de langa masina.Cand i-am rugat sa nu mai puna 6 litri de ulei....mi-au spus ca nu-mi mai dau garantie.Defapt....completand in plus....se asigura ca nu scade nivelul de ulei pana la urmatoarea revizie,avand in vedere si regenerarea filtrului de particule.
Am inteles...ca trebuie sa stau dupa geam si am stat...fara alte comentarii.Ba chiar i-am convins sa schimbe si lichidul de racire( la revizia de 60k)...care ar fi o formula speciala (poate o fi)...si rezista 12 ani.Nu stiu cat este de adevarat...dar orice fluid isi schimba proprietatile dupa un timp mai scurt de cel invocat de ei.
Nu inteleg.....de ce ,dar cred  le-am lasat impresia ca as fi vreun dobitoc...care se uita in gura lor si cred tot ceea ce imi spun.NU AM NIMIC CU EI ,REPET.
Sa auzim de bine!
Impreza XV 2011 - boxer diesel 2.0 - 110kW - 150 hp/350nM.

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #187 on: June 30, 2014, 18:21:16 PM »
Daca vii la service reprezentant, cam trebuie sa "te uiti in gura lor". Pentru ca ti-am demonstrat de ce 5.9 litri si tu tot cum crezi faci.

Nu te ia nimeni de "dobitoc", nu de asta ne aflam aici.

Ti-am promis ca incerc sa ma interesez, deja am scormonit baza de date (stiam numarul de inmatriculare) dar totusi e prea tarziu.

Fac tot ce pot.



KET

  • 3921
Răspuns: Service SMT
« Reply #188 on: June 30, 2014, 20:18:29 PM »
VN_Cyl, stiu eu un detectiv particular bun  :D

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #189 on: July 01, 2014, 08:25:55 AM »
Daca ai auzit vreodata in viata ta de calculul vitezei de coroziune al metalelor .....bine..daca nu cauta pe google...si vezi ce inseamna si cum se calculeaza.O sa intelegi atunci ca gradul de coroziune al ruginiturii de scut era unul foarte mare si nu are cum sa ajunga asa in intervalul de timp de 3 ani.
Te las pe tine sa  ne explici aceasta  " magie" .

Eu i-as lasa pe colegii de la Dacia sa-mi explice cum e cu viteza asta :)  Nu de alta, dar aproape ca nu mai am pe ce sa sudez roll-cage-ul. Meet the Flintstones!!!

In cursul zilei de azi ma ocup de treaba asta, sa vad ce gasesc.

E adevarat ca nu pot controla ce se intampla in afara spatiului meu de lucru si acum mi-am adus si eu aminte de treaba cu farul. Crede-ma ca as fi mai suparat ca tine sa aflu ca se intampla chestiuni de-astea.



Ca sa fie clar pentru toata lumea care citeste pe aici : eu ma ocup doar de atelierul de mecanica de la SMT. Dupa cum probabil unii cunoasteti atelierul de tinichigerie se afla in alta locatie

Va doresc sa aveti o zi minunata.


camcas

Răspuns: Service SMT
« Reply #190 on: July 01, 2014, 09:52:39 AM »
Nu caut sa denigrez. Gustul care mi-a ramas e amestecat cu greatza. Mai multe nu spun ca nici pe altii nu ii avem.

Clabuc

  • 114
Răspuns: Service SMT
« Reply #191 on: July 01, 2014, 10:41:04 AM »
eu in ultimul timp i-am vazut destul de des pe baietii de la SMT si nu mi-au lasat sub ncio forma impresia ca ar fi capabili sa faca lucruri ca cele de mai sus.  Eu unul am maxima incredere in cei de la atelierul de mecanica care mi se par profesionisti din toate punctele de vedere, inclusiv relationarea cu clientul , in ultimul timp se intampla lucruri bune acolo si ar trebui incurajati.
Pe de alta parte, reclamatia ridica niste semene de intrebare asupra integritatii celor din atelierul de tinichigerie, pacat. O astfel de reclamatie este foarte grava si daca e promovata mai mult poate aduce prejudicii grave de imagine SMT – oricum ideal era sa existe si niste probe.

camcas

Răspuns: Service SMT
« Reply #192 on: July 01, 2014, 21:24:58 PM »
Cam tarziu! Dar cine preia garantia?

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #193 on: July 02, 2014, 08:41:09 AM »
Activitatea de service  continua la SMT, inclusiv garantiile.

Incerc - prin ceea ce fac la "front office" - sa schimb un pic imaginea pe care unii dintre voi o aveti.

Spunea cineva mai la deal ca-mi place sa vad numai lucruri bune scrise aici. Intrebare : nu e normal sa-mi doresc asa ceva???

@camcas, ia cu lamaie! Putem sa ne detasam un pic de ceilalti si sa ne povestesti experientele tale?

camcas

Răspuns: Service SMT
« Reply #194 on: July 02, 2014, 21:24:34 PM »
De exemplu ieri de la receptie, piese, a disparut vreo doua trei ore personalul . Receptionau marfa.
Nu am chef sa dau cu noroi in voi, dar nici sa spun ca este bine cand inca lasa de dorit.
Lamaia poti sa ti-o pastrezi oricum SMT lasa un gust acru, penibil sa vina o reprezentantza, chiar si fosta, sa se converseze pe forumuri.
Sunt destui care au renuntat la marca asta din considerente de service.

Foreste

  • *
  • 1935
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
Răspuns: Service SMT
« Reply #195 on: July 02, 2014, 22:45:41 PM »
Camcas, sari prea usor la gat. Chill dude!
Se pare ca si tie iti place sa "te conversezi" cel putin la fel de mult.
A fost notata opinia ta. Nutz place, nu te mai duce! :P
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

camcas

Răspuns: Service SMT
« Reply #196 on: July 03, 2014, 06:27:02 AM »
Evit cat de mult pot.
De exemplu piese de origine am luat la comanda de la alt magazin de piese auto. Putin mai ieftine si vin mai repede. Trebuie sa ma intelegeti ca nu vreau sa dau cu piciorul la garantie, post garantie si culantza. 

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #197 on: July 03, 2014, 08:47:05 AM »
E si culantza asta cu dus si intors... Ma refer la piese, revizii, etc

Dsign

Răspuns: Service SMT
« Reply #198 on: July 03, 2014, 14:51:16 PM »
Lamaia poti sa ti-o pastrezi oricum SMT lasa un gust acru, penibil sa vina o reprezentantza, chiar si fosta, sa se converseze pe forumuri.
Sunt destui care au renuntat la marca asta din considerente de service.

Multumesc pt compliment.
Nu stiam ca "reprezentanta" nu are voie sa se converseze cu clientii pe forumul dedicat

Pe de alta parte am convenit la prima mea postare aici ca nu reprezint in mod oficial interesele "reprzentantei"  pe acest forum.
Cativa colegi de forum au inteles de ce postez aici.

Daca tu consideri ca e penibil ca o persoana oarecare sa posteze pe acest forum, inseamna ca ii consideri penibili pe toti, inclusiv pe tine.



malakay

  • *
  • 4767
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Răspuns: Service SMT
« Reply #199 on: July 03, 2014, 19:56:26 PM »
admini facem si noi o verificare ... deja sunt 2 sesizari .... omu cu 1000 de fete loveste din nou ?!
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae