DCCD pe STi
Subaru club Romania

DCCD pe STi

radud

DCCD pe STi
« on: March 28, 2015, 22:53:56 PM »
Am citit despre DCCD de pe STi, am inteles cum functioneaza si as vrea sa va rog sa imi spuneti daca este o optiune fara pe care e mai bine sa o ai decat sa nu o ai in utilizarea de zi cu zi.

Din punctul de vedere al celor care aveti cutie cu DCCD aceasta functie este una fara de care se poate trai, in cazul unei exploatari moderate a masinii?

In lipsa DCCD-ului in conditii de aderenta scazuta(zapada/gheata) LSD fata si spate ar putea sa suplineasca intr-o oarecare masura?

Multumesc frumos.

Ratzalaru

  • 322
  • It's all about the road...
Răspuns: DCCD pe STi
« Reply #1 on: March 28, 2015, 23:19:43 PM »
Il folosesc zilnic... Cat sa il mut de pe modul "Auto" (pe care porneste default) pe modul "maxim tractiune spate". Un automatism din partea mea, si cam atat.
Se poate trai bine mersi fara el.
L-am folosit insa ca sa ies din zapada (pus pe lock). Probabil daca nu il aveam nici nu ma riscam sa ma bag acolo :). Oricum, l-am blocat doar dupa ce am ajuns in zapada pana'n gat. Pana atunci a facut fata AWD-ul "normal".
La fel cum m-am obisnuit cu el setat pe spate m-as fi obisnuit si... fara. Faptul ca poti bloca diferentialul mi se pare util, in rest... din partea mea puteau sa o lase cu max pe spate si atat.
STI 2008

Răspuns:
« Reply #2 on: March 29, 2015, 12:18:16 PM »
Și pe mine m-a scos din zăpadă de 20 de centimetri acum doua ierni în București . Era intre blocuri cu un strat de gheață sub zăpadă, fără lock nu am putut ieși.