Forester 2.0 XT, MY2015
Subaru club Romania

Forester 2.0 XT, MY2015

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1400 on: December 22, 2017, 18:06:36 PM »
Imi permit a face o recomandare celor care solicita inlocuirea uleiului din cutia de viteze (CVT):

- inarmati-va cu rabdare caci procedura in sine dureaza cca 2 ore la care trebuie sa adaugati vreo 30' necesare celor doi specialisti pentru completare cu ulei, verificare nivel si setari in calculator.
« Last Edit: December 22, 2017, 19:33:51 PM by Heliotropus »
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1401 on: December 22, 2017, 18:09:56 PM »
...era sa uit, deh varsta si emotiile :D, ne-am completat colectia de suveniruri SUBARU cu urmatoarele repere:

Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Elvi

Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1402 on: February 18, 2018, 13:59:51 PM »
Intrucat sambata, adica ieri, Lorian a plecat la sanius am luat masina din garaj mergand impreuna cu mama si cu tata la Horezu.
Aproape ca si uitasem cat de usor si de elegant se conduce Subaru Forester. Cine nu a incercat pana acum il invit sa experimenteze aceasta unica senzatie de a privi soseaua cu mai multa incredere.

Intrucat pe mama nu a intresat-o modul in care sofez eu, am apasat pe butonul S# dupa care m-am lasat purtata spre destinatie de o forta incredibila. Nici nu va puteti inchipui cat de repede prinde viteza  :D

Fata de Clio Diesel, pe care il conduc zilnic, masina noastra de week-end este spatioasa, confortabila si plina de surprize frumoase. O ador!

Mi-a fost mai greu sa parchez pe la manastiri, la targul de ceramica si la pensiune deoarece Foresterul are alt gabarit fata de Clio insa noroc cu tata  - care a castigat o miniexcursie pe un drum forestier in Muntii Capatanii :)

Ca o concluzie, indiferent ca esti femeie ori barbat, Subaru Forester este o alegere inteleapta pentru drumurile din tara noastra.
 
Va urma.

Dan_XV

  • *
  • 134
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1403 on: February 18, 2018, 16:29:30 PM »
... am apasat pe butonul S# dupa care m-am lasat purtata spre destinatie de o forta incredibila. Nici nu va puteti inchipui cat de repede prinde viteza  :D
...

Stai sa vezi ce o sa-ti faca excelenta sa cand o vedea ca i-ai stricat consumul mediu. >:D
XV 2.0 CVT MY2016

Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1404 on: February 18, 2018, 20:33:08 PM »
Da-i tare si la intoarcere,  deabea se mai curata supapele si catalizatorul  de depunerile  accumulate de la sedentarism    ;D
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1405 on: March 04, 2018, 00:48:26 AM »
Un nou si sublim peisaj al iernii s-a revarsat peste un pitoresc sat din Harghita. Din inaltimile cerului flori albe de nea s-au asternut deasupra lumii iar cand obosesc in zborul lor se odihnesc pe dragul si ospitalierul nostru pamant.

In jurul nostru totul capata o culoare de un alb misterios iar razele celestului astru ne scada intr-o lumina grandioasa. Intreaga natura ne rasfata cu o dantela misterioasa a simbiozei dintre fauna si vegetatie.
Autenticele cusme ale caselor uitate de timp se impletesc in taine intelese doar de catre primitorii sateni.







« Last Edit: March 04, 2018, 22:19:57 PM by Heliotropus »
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1406 on: March 04, 2018, 00:55:26 AM »
Impreuna cu ospitalierele noastre gazde am pornit pe drumuri doar de ele stiute strabatand molatece  poteci iar ca rasplata ne-am intalnit cu milenarii stapani ai tinuturilor ce au primit binecuvantarea divinitatii:



Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1407 on: March 04, 2018, 01:05:36 AM »
Cat poti cuprinde cu privirea observi peisaje ingropate sub munti de zapada viscolita. O posibila forma de viata intr-un ocean de nea o reprezinta doar fumul dens ce se ridica prin cosurile caselor incremenite de ger.
In timp ce oamenii si vietuitoarele din curte se zgribulesc prin cotloane ferite de apocalipsa iernii am surprins dezinvoltura a trei gratii carora natura nu le este potrivnica:







Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

marr

  • 2203
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1408 on: March 04, 2018, 08:35:12 AM »
Mda ....
Mishteaux !
PS: Io cred ca domnia ta a nimerit peste rezerva de palinca bătrâna a generoaselor dumneavoastră gazde !
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

Elvi

Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1409 on: March 04, 2018, 10:02:16 AM »
@ Marr: nu numai ca ne-am indestulat la fata locului impreuna cu inimoasele noastre gazde insa am luat si la pachet caci daca nici anul acesta nu s-or coace prunele la Zalau macar sa avem cu ce dizolva slana de mistret  O0

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1410 on: March 07, 2018, 08:35:04 AM »
Dupa ce am parcurs 2.500 Km de la ultima revizie, care a avut loc in decembrie trecut, am considerat ca este oportun a-i ruga pe tehnicienii Auto Kino sa verifice eventuale scurgeri de lichide (la baia de ulei, cutia de viteze, diferentiale, radiator, frane, butoiu' cu muraturi din portbagaj etc.):



Nici dupa parcurgerea a peste 50.000 Km nu s-a impus vreo interventie tehnica la arcuri sau amortizoare. In concluzie, si acestea respecta inaltele norme de calitate si anduranta garantate de producator:



Intrucat masina mea solicita in fiecare week-end sa paraseasca drumurile asfaltate eram curios sa identific anumite semne distincte provocate de pietre, denivelari de pamant ori alte minerale ce si-ar putea lasa amprenta perena pe elemente de caroserie:






Intelepciunea ne releva faptul ca nu exista nimic altceva in afara momentului prezent. Tot aceasta capacitate superioara de intelegere si judecare a lucrurilor subliniaza truismul conform caruia nu are sens sa fim atasati de ceva anume. Eu va marturisesc ca m-am atasat de marca Subaru insa se pare ca multi altii o trateaza nu numai sentimental ci si profesionist.

Admirand modul de implicare aparte a tehnicianului care isi respecta blazonul de investigator nu imi ramane decat sa traiesc realitatea faptului ca masina mea este una sigura intrucat beneficiaza de toata atentia cuvenita din partea unei echipe de profesionisti:



Filosofii antici spuneau ca ”Atunci cand studentul este pregatit, maestrul apare”...
Iar maestrul, sfidand legile gravitatiei, a inteles adevarata natura a simplitatii, caci simplitatea reprezinta o alta cheie a maiestriei nipone, dar si complexitatea implementarii algoritmice a tuturor ansamblurilor ce definesc marca Subaru ca un blazon - caci nu-i asa, japonezii inainte de a face un lucru perfect au realizat ceva perfectibil:

 
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1411 on: March 11, 2018, 22:51:16 PM »
Ca orice redutabila razboinica, iarna tarzie, caci ea a fost elementul care a coagulat patru onorabile familii, a pus stapanire pe tot drumul ce serpuie linistit spre Lacul Balea:


Desi cerul pare a fi cam posomorat si trist iar soarele prizonier in spatele draperiilor de nori grei si amenintatori, vantul abia ca mangaie rezistenta coafura a doamnelor:


Incercati sa identificati cele doua capre negre: una dintre ele este intrigata de curiozitatea noastra iar cealalta este atat de ignoranta incat ne arata partea dorsala a coarnelor…


Iat-o aici pe cea care a renuntat la ignoranta, aceasta perla neagra a carpatilor, aratandu-si alura maiestuoasa si amintindu-ne ca este un animal protejat prin lege fiind totodata una dintre cele mai valoroase specii apartinand faunei din Romania. Cea de-a doua a ramas in acelasi loc savurandu-si micul dejun compus din licheni si tulpini de afin:


Razele soarelui diminetii, rotund, sfios si palid se chinuie sa razbata printre norii grosi ai albi:


Asemenea unor fantasme albe, orice forma materiala se pierde in zare trezind in noi toti naluciri de spaima  >:D. Acesta este motivul pentru care onorabilii colegi si-au pregatit bulgarii de zapada  ;D






Acest mirobolant tablou de iarna imi aduce aminte de una dintre primele mele lecturi intitulata: “Pufi, pisicuta ratacita in zapada” insa ceva-ceva parca nu se leaga cu incantatoarele aventuri ale felinei si ceea ce a experimentat prietenul Foreste cand se afunda pana la brau in zapada pufoasa  ;D


Mediul academic a concluzionat faptul ca produsul culturii neolitice il reprezinta insusi Ganditorul de la Hamangia insa de atunci s-au perindat generatii dupa generatii si s-au decantat teze filosofale la un clondir cu mastica  ;)
Si daca in mileniul al cincilea inaintea erei noastre “Ganditorul” folosea topoare din piatra de rau cioplita, slefuita, cu forma trapezoidala si sectiune rectangulara ori biconvexa, discipolul sau manuieste cu precizie chirurgicala galaxy-cul S9  ;D :P


Voi stiti bancul cu ciobanul si foca?
Ei bine, dupa ce Foreste ne-a spus acel banc, starnind hohote de ras, nu am suficienta imaginatie pentru a comenta relatia dintre paleoantropologul Foreste si altruistul caine ce ne-a insotit pret de km intregi. Da' va invit pe voi... ;D


O parte din frumusetile grupului, mai bine zis geniile artei contemporane chinuite de talent si debordand de energie si-au concentrate resursele imaginative spre a crea ceea ce putem defini ca fiind esenta celei mai inalte expresii a puritatii universale si care va dainui de-a lungul secolelor  8)


Ne-am plimbat, ne-am exprimat artistic intr-un cadru festivo-creativ si academic motiv pentru care trebuie sa ne imortalizam intr-o poza de fruntasi in productie care va merge direct la panoul de onoare cu brigadieri si stahanovisti  ;D ;D ;D


-   Mamăăăăăăăăă, mă ia cu durere de creier in dreptul craniului cerebral al capului cand ma gandesc cate modele mai am de cumparat pentru a le aduce alaturi de Pluto, Goofy, Galeata Albastra si The Ugly Duck innobilandu-mi colectia...


Elegant, politicos si principial asteptam sa urce si alte masini acolo de unde venim noi:


Abia ajunsi la Conacul Ursului un singur gand mai aveam si anume sa-l evaluam pe prietenul Alma Tobia, o sublima fiinta in stare lichida, invitat de Insusi Daniel Gugu prin vizita de protocol in nobila regiune Rioja.


...ne mai distram si maine seara, promit!
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

daniel.gugu

  • 1384
  • Forester & Impreza
    • http://www.gg-dc.ro/
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1412 on: March 12, 2018, 03:52:17 AM »
Pe-un picior de plai,
Pe-o gura de rai... La acelasi conac ...

Dragutul bace infasurat in mirobolanta si traditionala miorita ...

P.S. In atentia "serviciului de protectia animalelor" : Baciul nu a vanat, doar a imprumutat ...

Subaru Impreza WRX STI '07 - alias "Galeata Albastra"
Subaru Forester 2.0 XT - daily car
Subaru Impreza 2.0 GT 4WD - PLUTO
Subaru Impreza Type R - GOOFY

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1413 on: March 12, 2018, 18:51:06 PM »
Fascinant, dpdv educativ, mi s-a parut acest exemplu de cum iau nastere formatiunile speleoteme, atat de prezente in Pestera Muierii, Limanu, Scarisoara, Pestera Ursilor etc. dar pe structura calcaroasa fata de efemerii turturi din poza noastra:


La plecarea din parcarea conacului am imortalizat Muntele Pisica iar la intoarcere am surprins acelasi versant insa dupa avalansa. Distanta fata de noi o aproximez la cca 700 m (rog participantii sa ma corecteze daca gresesc estimarea).

Inainte de avalansa:


Dupa avalansa:




Fumand pasiv tigari americane alaturi de d-nul Gugu care, cu generozitatea-i recunoscuta, m-a rasplatit cu un vin ales chiar de Domnia Sa din podgoriile cataluneze (dupa ce ne-am cufundat precum Dionysos in legendele vinului puteam sa juram ca Daniel a cules strugurii bob cu bob la maturitate deplina):


Patima lacomiei culinare are două forme: îndrăcirea burtii si îndrăcirea gâlejului.
Multumita lui Foreste nu numai ca am beneficiat de un tratament privilegiat la conac insa si bucatele au fost atent selectionate si pe-ndestulate.
Despre vinul furnizat de d-nul Gugu am convingerea ca ne-a catifelat gatlejul ca mai apoi taria din sticla lui Foreste sa ni-l îndrăcească  >:D


O haotica parcare in asteptarea lui Foreste:


Si iata cum se apropie trilul de pistoane detonate:


Cineva din grup se adresa statuii:
-   Gata domnu’, vi s-a facut poza asa ca puteti lasa mainile pe langa corp!  ;D


Ceea ce am concluzionat la aceasta intalnire, scurta dar pretioasa, a fost faptul ca relatiile de prietenie sunt cheia unei bune sanatati mintale dar si fizice de durata:


Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Foreste

  • *
  • 1935
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1414 on: March 12, 2018, 21:18:04 PM »
Un rezumat in imagini excelent, cu care ne-ai obisnuit deja la fiecare eveniment impreuna.
Uite si un moment surprins aproape de cabana Capra.



Edit:
era "baiatu', poti sa lasi mainile in jos ca s-a terminat poza!"  ;D
« Last Edit: March 12, 2018, 21:22:52 PM by Foreste »
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1415 on: March 13, 2018, 10:02:54 AM »
Cifre pentru statisticieni:

Am alimentat la OMV Corbeanca si am urmat traseul (DN7): Buftea - Tartasesti - Gaesti - Topoloveni - Pitesti - Curtea de Arges - Conacul Ursului (Transfagarasan) = 225 Km

La intoarcere ne-am deplasat pe traseul: Conacul Ursului - Curtea de Arges - Pitesti (A1) - Ciorogarla - Bacu - Sabareni - Buciumeni - Buftea - Corbeanca = 238 Km*

Total distanta parcursa = 463 Km

Consum mediu = 9,2 %

* = de la Conacul Ursului si pana la Barajul Vidraru, adica 35 km, am "zburat" tinand aproape de d-nii Daniel Gugu si Laurentiu Dunga. Pentru o mai eficienta abordare a traseului am folosit functia #S.


 
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1416 on: March 13, 2018, 10:30:20 AM »
9.2 pe S#? singurul om care poate sa mearga in antonim - sport economic!!!

Superbe poze!!!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1417 on: March 13, 2018, 10:51:12 AM »
Revin cu cateva amanunte:

1. Functia #S a fost folosita doar pe tronsonul de drum cuprins intre Conacul Ursului si Barajul Vidraru, adica 35 Km
2. Am alimentat cu benzina MaxxMotion 100 la plecare si am setat cifrele pe 0,00
3. Inca mai am 3 liniute indicatoare in dreptul rezervorului de benzina (cand voi ajunge acasa am sa pornesc masina pentru a vedea ce inseamna cele 3 liniute, mai precis cati Km mai pot parcurge cu ceea ce mi-a mai ramas in rezervor)

Nici de departe nu mi se pare un consum exagerat ori neconcordant daca iau in considerare masa masinii, numarul de cai putere, tractiunea integrala, conditiile de trafic si nu in ultimul rand faptul ca d-nul Gugu a fost antemergator iar eu am depus eforturi supraomenesti de a-l urma indeaproape  8) ;D :laugh:
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1418 on: March 15, 2018, 14:38:35 PM »
Revin cu cateva amanunte:
...
3. Inca mai am 3 liniute indicatoare in dreptul rezervorului de benzina (cand voi ajunge acasa am sa pornesc masina pentru a vedea ce inseamna cele 3 liniute, mai precis cati Km mai pot parcurge cu ceea ce mi-a mai ramas in rezervor)
...



Cu permisiunea Domniilor Voastre concluzionez ca XT-ul nu este o masina gurmanda tinand cont ca am parcurs 463 Km in conditii normale si speciale iar in rezervor mai am benzina pentru inca 150 Km de exploatare in aceleasi conditii descrise anterior.

Insemnatatea detaliilor de mai sus: fara griji, puteti parcurge peste 600 Km cu un rezervor plin cu benzina! (chiar si in coloana cu o parte a nucleului greu al forumului  ;D ;))
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Re: Forester 2.0 XT, MY2015
« Reply #1419 on: March 15, 2018, 14:52:41 PM »
Ce capacitate are rezervorul la SJ?
La SG'ul meu nu am reusit sa fac decat putin peste 400km, asta fiind maximul, de obicei e sub 400km, chiar si pe extraurban