lista echipament off road / campare
Subaru club Romania

lista echipament off road / campare

leeloo

lista echipament off road / campare
« on: May 23, 2018, 17:24:52 PM »
m-am gandit sa fac o lista mai mare, sa nu avem topic separat la fiecare curelusa.
Eu pun o lista cu ce am deja si ce planuiesc sa cumpar. 
 1.  protectie si recuperare.   Am luat un scut motor de la Primitive Racing, sunt sigurii care fac pentru subaru, si fac pentru orice model.   Scumpe,  alternativa e sa iti faci la comanda cine are posibilitata, se pare ca exista schite detaliate cu dimensiunile pe net. 
   http://get-primitive.com/
  Am mai luat is un set de maxtrax,
 
 
   unii spun ca nici de winch nu mai ai nevoie, daca au un set de dinastea, exista o intreaga discutie pe net.,  dar cred ca e bun si un winch de avut, mai ales pentru cineva care merge des  singur, ca mine.     Aici sunt in ceata un pic, inca nu am decis.  oricum va fi ceva portabil si manual, nu in bara, e mult prea scump la subaru si in EU nu gasesti nimic.   Depinde mult pe unde ai de gand sa te bagi, teoretic nu vreau sa ajung sa am nevoie, astea sunt de " sa fie acolo  in caz de  " 
    -  compresor  . Momentan ma uit  la astea 2 
https://www.amazon.de/Luftkompressor-Auto-Luftpumpe-Pumpleistung-LCD-Anzeige-Transporttasche/dp/B074SH6PHQ/ref=cm_cr_arp_d_pdt_img_top?ie=UTF8
https://www.amazon.de/dp/B075TVM3PZ/ref=sspa_dk_detail_4?psc=1
   prefer ceva cu setarea presiunii  automata,  usor de folosit. Daca cineva are alte  sugestii...
2 - campare. 
       Cort de acoperis sau cutie protbagaj... . M-am decis la cutie.  Cel putin cat merg prin europa, prefer hoteluri/pensiuni  cortul va fi daca nu am alternativa.  Cutia va ajuta la distributia mai optima a greutatii, si portbagajul la SG nu e foarte mare, oricum trebuie zic eu.
   Asa ca am comandat cutia asta.
https://www.winparts.be/product.php?id=263897&cat_id=899   se numeste Hapro Traxer 6.6.
  peste tot am vazut  modelul asta la 300 +, am prins pret bun zic eu.  Cum va fi livarata vin cu un mic review la montaj si impresii.
     - mai am nevoie de un cort de 3 persoane, ceata completa, nici nu vreau sa  cheltui o avere pe ceva folosit ocazional, daca aveti recomandari ?
     - un aragaz portabil,  oscilez intre cele cu combustibil lichid, benzina si gaz.  Fiind folosit ocazional, si nu intens   cred ca gaz e  mai potrivt, ceata si aici, sugestii binevenite...
 3 - camera de prins in parbriz/bord, pentru filmat aventurile offorad, sau alte peripetii.
https://www.amazon.de/gp/product/B073TYHL3C/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
  vine si asta saptmana asta, probabil in week-end o testez.

« Last Edit: May 23, 2018, 20:09:43 PM by leeloo »

MihaiFlorescu

  • *
  • 13891
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: lista echipament off road / campare
« Reply #1 on: May 23, 2018, 18:05:16 PM »
Buna idee.

Lista insa trebuie sa fie lista. Link-urile se schimba la cel mult un an si mai bine pui/puneti denumirea produsului sau descrierea lui decat un link. Cele de ebay si amazon dispar cel mai repede si apoi discutia se muta in aria "nu merge link-ul, nu vad poze, nu stiu la ce te referi, nu mai gasesc".

Re: lista echipament off road / campare
« Reply #2 on: May 23, 2018, 19:56:28 PM »
Despre lista :
1. Scutul e bun si necesar. Matraxurile sant bune. Nu se stie niciodata .....  . Vinciul  (manual sau  electric)  e f. necesar la off-road  mai ales daca  esti  singur,  in caz de......  .  Compresor aproape la fel ca cel din link  am avut si eu si a mers vreo 3 min.  apoi a puscat siguranta. Indiferent cat si ce am reparat la el tot nu a mai mers. Demonat, curatat, cautat scurt-circuitul  si tot la fel facea de fiecare data. Mi-am luat altul  cheap  de 17 $  si merge f.f.  bine (dar mai incet).  Am mai avut unul la fel  si m-a tinut 10  ani.
2. Cort pe acoperis  sau  motel/hotel, ..........  asta e o optiune personala.  Dar e bine de avut si un cort  cu tine, just in case.......
Cutie pe acoperis .,.... hmmm,.....  la cat e de mare portbagage-ul  chiar crezi ca e necesara ? Gandeste-te  la problemele de aerodinamica pe care ti le va creea la viteza mare pe autostrada ,  la limitarile de gabarit pe inaltime   (mai ales intrarile in garaje la hoteluri  sau crengule de copaci  in padure).  Nu cred ca distributia greutatii  e o problema la un SG,  chiar si cu portbagage-ul burdusit  de lucruri. Cred ca o sa ai mai multe probleme cu balansul  pe autostrada  din cauza cutiei decat din cauza portbagageului plin.           ..................................  parerea mea.
3. Camera aceea din linkul tau nu pare prea performanta,  ci doar  ieftina.  Te sfatuiesc sa ceri parerea unor useri de pe aici care au dashcam-uri  si au pus pe aici niste filmulete f. frumoase facute pe la munte  cu niste aparate  destul de performante.
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

leeloo

Re: lista echipament off road / campare
« Reply #3 on: May 23, 2018, 20:08:44 PM »
cu SG-ul nu se poate merge pe autostrada cu mai mult de 110 km/h gps, pentru ca pur si simplu  tampesti de cap, e extrem de zgomotos mai ales ca am si gume AT.   Si cand plec de obicei merg 12-13h pe autostrada, poate 1 h induri dar nu mai mult.  Nu imi fac probleme de vant, nu la ce viteze merg eu.
Anul asta ma duc in Pirinei, numai pana la punctul de plecare pe traseu sunt peste 1000 de km, toti pe autostrada.
De consumat consuma cat un porc oricum, unde merge mai  merge si suta :)   
Iti garantez ca la 3 persoane, daca plec cu echipament de recuperare/cort, saci de dormit  bagaje  etc.. garantat nu am loc pentru  3 persone fara sa pliez vreo  bucata de bancheta si sa bag si bagaje in interior.   Vreau sa evit asta,  ca daca ai baje expuse peste tot parchezi cu frica ca iti sparge un bou un geam sa fure    3 lulele ...
La echilibrat greutatea.. cu cat mai putine bagaje in portbagaj cu atat mai mult imi ramane intacta garda la sol pe spate.. ajuta la offroad.
SG-ul e mic comparat cu versiunile recente, e cam cat un XV actual, daca nu mai mic si decat ala.
Am edit primul post  cu denumirea echipamentelor mai importante. 

« Last Edit: May 23, 2018, 20:15:47 PM by leeloo »

Re: lista echipament off road / campare
« Reply #4 on: June 06, 2018, 15:31:49 PM »
salut!
ce fain! acelasi plan il am si eu pt luna iulie_august, dar nu in off road, doar road :)
plec cu prunca mea, tranzitam 10 tari, stationam in vreo 7. Preconizat sa dureze cam o luna si mergem doar pe camping. "lucrez" de ceva timp la planuri de drum, cautat campinguri, etc si mai ales la listele cu ce trebuie pt asa o aventura. Am facut ceva research si eu am gasit cort de 3 persoane care pare a fi ok la Decathlon, in jur de 100 euro, este un Quechua 2seconds flash&black (tine mai racoare si intuneric sau asa trebui sa fie). Mai e si varianta simpla a aceluiasi cort, tot 2 seconds, fara flash&black, costa 279ron.
Aragaz am gasit pe gaz cu doua ochiuri si aparatoare de vant tot la DE la 300 ron dar eu am ales de pe Dimisport.ro aragaz portabil Providus la 252ron, tot cu doua ochiuri compatibil cu gpl, butan, propan. Sunt si arzatoare pe trepied sau cu un ochi pana in 100 ron. Cand ajunge, iti zic cum e :)
La mine in lista sunt mai multe, gen lada frigo electrica, slatele autogonflabile, etc.
Camera pt parbriz caut si eu, habar nu am de care....

« Last Edit: June 06, 2018, 15:35:34 PM by maddox »
outback 2.0D '09

leeloo

Re: lista echipament off road / campare
« Reply #5 on: June 26, 2018, 20:06:17 PM »
am luat alt compresor Ring RAC 630.  Sunt si altele mai rapide si mai capabile   dar siguranta de pe alimentarea pe la bricheta nu va duce   la forester ce amperi au alea nevoie. 
Firma e nemteasca si multi zic ca le au de  ani de zile fara probleme.
http://www.ringautomotive.com/uk/products/Cars/Tyre+Care/Air+Compressors/RAC630
Am gasit cu vreo 35 de euro cu tot cu posta.


Alta chestie misto , asta e bun de tinut  in orice masina,
https://www.tacklifetools.com/product/product/index/id/189
Tacklife T6 se numeste produsul. Exista si alte marci si versiuni mai scumpe  .
 e un booster/jump starter . e extrem de mic, compact, e cam cat 2 penare de scolari puse unul peste altul, deci ii poti gasi un loc usor in masina, incape si sub scaun chiar..   
 e ceva mai scump, ca are si iesiri USB   si poti incarca telefoane, tablete., are un  acumulator de 16k mAh, deci  poti incarca un telefon full de vreo 7-8 ori,  foarte util daca o sa campezi in zone mai izolate cateva zile.  Vine cu toate cablurile de care ai nevoie incluse.  Masina o pornesti de vreo 30  de ori daca e incarcat full,  inclusiv motoare diesel sau benzina  cu 8 cilindri pana in 5l ..Poate fi incarcat   la  priza sau pe o iesire de bricheta ( dureaza mult mai mult asa  )
Cine nu are nevoie de functia acumulator de rezerva,  poate cumpara modele mai ieftine, care au doar functie de boost.
peste asta am dat cam 85 de euro. dar face banii. 
 @ maddox : daca iti iei frigider sunt si eu curios, ca ma tot uit, pana acum am ochit ceva la  vreo 250 de euro, de 40l capacitate . 
Din ce m-am documentat e complicat cu astea auto,  cica multe sunt proaste,  se strica rapid, ori consuma prea mult si creaza probleme electrice..
« Last Edit: June 26, 2018, 20:16:06 PM by leeloo »