Conectare bluetooth Forester
Subaru club Romania

Conectare bluetooth Forester

Conectare bluetooth Forester
« on: February 05, 2020, 19:04:13 PM »
Bună seara, dragi colegi de forum, posesori de Subaru! Problema cu care mă confrunt, ca proaspăt posesor de Subaru Forester 2011, este următoarea: telefonul nu se conectează automat, prin bluetooth, atunci când pornești mașina, trebuie conectat manual ori de câte ori oprești/pornești motorul. De cele mai multe ori uit să fac lucrul acesta, îmi aduc aminte când îmi sună telefonul. Dacă știți cumva că există vreo setare, în urma căreia să se conecteze automat, vă rog să mă ajutați și pe mine! Mulțumesc anticipat! O seară plăcută!

marr

  • 2205
Re: Conectare bluetooth Forester
« Reply #1 on: February 06, 2020, 08:39:38 AM »
Pe fostul Forester SH nu aveam Bluetooth - deci no problem there !  ;D
Pe celelate, am avut/am BT dar nu tin minte sa fi avut probleme legate de conectare.
Poate sa fi fost o data sau de doua ori la Impreza, dar nu ceva ce sa fi retinut.
Tind sa cred ca- mai degraba vorba despre o setare din telefon decat de la masina.
Sau, mai exista o posibilitate - daca ai mai multe telefoane ”legate” la Bluetooth-ul masinii, este posibil sa se conecteze la un alt telefon. Asta mai pateste sotia cand pleaca cu XV-ul si sunt si eu prin preajma - masina se conecteaza la telefonul meu desi eu sunt in casa si ea in masina. Probabil fiind primul telefon cuplat la masina, l-a salvat ca implicit / master / etc.

Iti recomand sa stergi toate telefoanele salvate si sa reiei procedura de ”imperechere” a telefonului la masina.
Si verifica si setarile BT ale telefonului.
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

Re: Conectare bluetooth Forester
« Reply #2 on: February 06, 2020, 08:59:46 AM »
La mine se conectează automat. Am urmat pasii pentru conectare din manualul masinii si asta a fost tot. Cred ca trebuie setat din telefon ceva de genul "trusted device"

Serb

  • 881
  • Breathing for a living.
Re: Conectare bluetooth Forester
« Reply #3 on: February 06, 2020, 09:17:37 AM »
La iPhone mergea din prima, la Android par sa fie unele hibe.

Re: Conectare bluetooth Forester
« Reply #4 on: February 06, 2020, 22:36:27 PM »
Mulțumesc pentru răspunsuri! Cred că problema este totuși din BT-ul mașinii, deoarece am încercat să conectez și telefonul soției și nu îmi dă voie, îmi apare că nu are spațiu suficient și îmi cere să mai șterg din dispozitivele asociate, dar, nu am decât telefonul meu asociat. Întrucât mi-e greu să cred că se poate asocia un singur dispozitiv, trag concluzia că sistemul are o eroare. Oare se poate reseta cumva?

Re: Conectare bluetooth Forester
« Reply #5 on: February 08, 2020, 19:30:59 PM »
Salut,
Nu e o problema, din pacate; eu am SH 2012 si comform manualului, nu poti avea decat un telefon pt asocierea cu comenzile de pe volan(acela este singurul care se conecteaza automat)
Mai poti adauga un telefon pt partea de audio(redare muzica)-din meniu-setari-bluetooth etc-acela se imperecheaza din meniul mai sus mentionat, de fiecare data.
Caut si vad cum pot sa pun o poza cu procedura din manual, sa stergi complet device-ul din memorie si sa il adaugi-poate asa va functiona
LE: aici gasesti un screenshot cu procedura; sper sa te ajute https://drive.google.com/file/d/1UohkuScIgIlLKdp_MgMh3oOy4BSAjcJa/view?usp=drivesdk
« Last Edit: February 08, 2020, 20:12:52 PM by Costin2204 »