Forester 2020 (e-boxer)
Subaru club Romania

Forester 2020 (e-boxer)

marr

• 2288
Re: Forester 2020 (e-boxer)
« Reply #200 on: April 27, 2026, 08:49:22 AM »
...
Din ce inteleg, din cauza sistemului Eye Sight, daca nu pui OEM (6000 lei) risti sa nu poti recalibra camerele
Aveti experiente cu schimbarea parbrizului ?
...

Da, am experiență - în sensul că am schimbat până acum de două ori parbrizul la Forester !
De fiecare dată la Auto Kino și de fiecare dată pe CASCO. Absolut totul în bună regulă !
Din câte am vorbit cu cei de la AK, au avut clienți care și-au montat parbrize AM și au avut probleme cu EyeSight-ul - în sensul că nu a mai funcționat (nu am reținut dacă nu mai funcționa deloc sau doar funcționa aiurea). Tind să cred că în zona camerelor, parbrizul original are o altă structură / alt tratament.

În altă ordine de idei - că tot s-a mai șters praful pe topciul ăsta:
Acum trei zile (aka vineri), s-a executat trecerea la anvelopele de vară și revizia anuală.
Revizia a fost făcută la AK Sibiu - schimb ulei (Motul Hybrid 0w20 + filtru ulei), filtru aer, filtru polen.
Cost total = 1690 lei (din care 1226 lei materiale, rstul manoperă).

ODO = 61.258 lm

In rest, nimic special de semnalat - masina merge perfect, 0 probleme, nu am nimic de reproșat !
Ba da !
rezervorul ală de 48 l mi-a dat emoții anul trecut, la intoarcerea din Grecia!
Nu am știut că în Bulgaria, în afară de cele 2-3 benzinării imediat după graniță, până la Sofia nu-i nicio benzinărie pe autostradă !
Mai aveam vreo 30-40 k până la Sofia când mi s-a aprins becul de benzină și am fost nevoit să ies de pe autostradă prin ceva sate unde-mi arăta Google Maps o benzinărie ... A fost o întoarcere în timp - arăta ca o stație de carburanți de pe lângă o fermă, nici nu eram sigur că au (și) benzină ! Dar aveau și am putut și să plătesc cu cardul. Totuși, n-am avut tupeul să alimentez cu mai mult de 20 l. urmând să fac plinul cu ”aia bună” de la un OMV de pe centura Sofiei.
În afară de drumul ală în Grecia (unde a văzut și o mulțime de drumuri neasfaltate spre diferite plaje și locații mai acunse), am mai avut o excursie la Budapesta (nu știu când vor termina ungurii șantierele de pe autostrăzile și centura Budapestei) și tot felul de plimbări prin țară.
Vorbind de drumuri prin țară - eu unul nu am crezut că mai există în țara asta drumuri atât de proaste ca cel dintre Curtea de Argeș și Câmpulung ! Rupt, denivelat, cu gropi, fără marcaje. Dacă mai pui la socoteală că prima dată l-am făcut noaptea, pe lapoviță .... avem definiția unei experiențe cu tente horror.
Și la întoarcere, m-a indus un coleg în eroare, și nu am mai venit de la Curtea de Argeș spre Rm Vâlcea, ci m-am dus de la Tigveni, pe traseul: Șuici - Paltenu - Robaia - Sălătrucel - Jiblea. Cică drumu-i bun, cu vreo 8-10 km neasfaltați, dar drum pietruit și în stare bună.
Aham ! Corect era doar că drum neasfaltat !
Ultimii 2-3 km înainte de intrarea in jud Vâlcea, erau mai spre drum forestier, cu o mulțime de făgașe de la scurgeri de torenți ( multe dintre ele, nu de-a lungul ci de-a latul drumului). Dacă nu aveam Foresterul cu a lui gardă la sol, nu aveam tupeul să trec pe acolo.

Una peste alta, chiar e super faină mașinuța și-și face treaba cu brio !
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020