Zgomot la virare
Subaru club Romania

Zgomot la virare

Zgomot la virare
« on: May 28, 2020, 19:48:01 PM »
Bună seara !
Aș avea nevoie de o soluționare la problema mașinii mele. Dețin un Subaru Forester SH din 2009, motorul 2.0D, 270.000km la bord în momentul ăsta. Problema a început ușor, ușor din luna februarie a.c., când am sesizat un zgomot de sub mașina în momentul în care virez maxim dreapta sau stânga, celebra ”țopăială” a punților. La început, nu era un fenomen extrem de sesizabil, ci mai de grabă un zgomot neregulat, venind dinspre mijlocul mașinii. Acum, dupa câteva luni de navetă cu mașina, după ce se încălzește, apare acest zgomot, plus o bătaie/un joc în volan. Simptome asemănătoare cu ce am eu, am găsit pe youtube la o simplă căutare, de genul ”Subaru clunking noise”.
După ce am auzit toate părerile celor care se pricep intr-ale 4x4-urilor, am tras concluzia că ar fi de vină diferențialul central. Soluții ar fi : schimbarea cutiei de viteze din dezmembrări sau recondiționarea diferențialului și eliminarea tuturor cauzelor care au produs acest defect.
Însă, cu toate acestea, o părere diferită am primit-o de la Reprezentanța Subaru Constanța (Exclusiv Auto), soluționarea lor ar fi schimbarea casetei de direcției contra unei sume cu care îți poți achiziționa lejer un E46 sau, de ce nu, un Opel ”țiplă”.
Ultima mea soluție este să vă cer vouă o părere în legătură cu pașii următori pe care ar trebui să-i urmez în vederea reparării problemei. Țin să mai menționez că totul a început după ce am făcut revizia, am schimbat uleiul în cutia de viteze și în diferențialul spate, după ce am schimbat plăcuțele de frână și saboții spate. Dacă are vreo relevanță, motorul este schimbat pe garanție la Autokino Brașov la aprox. 156.000 km.
Vă mulțumesc și aștept păreri/povești în cazul în care ați întâmpinat o problemă asemănătoare.
TL,DR : Zgomot de zici că se rupe mașina de la jumate și bătaie în volan după ce se încălzește, atunci când virez maxim într-o direcție. HELP !!!11!1!1!1!

Re: Zgomot la virare
« Reply #1 on: May 28, 2020, 20:29:17 PM »
Salut.
Vezi topicul / Bataie -topaiala roti la viteza mica si viraj maxim /
La mine s-a rezolvat problema.
« Last Edit: May 28, 2020, 20:30:23 PM by GabiForesterSH »

Xander

  • 1252
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
Re: Zgomot la virare
« Reply #2 on: May 28, 2020, 22:38:57 PM »
Din ce spui mai cerere o părere la caseta.
Vezi topicul cu recondiționat caseta: https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/topic,2875.0.html
Parca tureal erau lăudați in București.
Apoi vezi mai departe la cutie și diferențial.
Eu am avut caseta recondiționată la ak, dar nu avea simptomele tale.
Pare un număr de km la care cere de mâncare in special dacă nu ai făcut revizia la cutie și diferențial.
Succes !
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

WIM

  • 670
Re: Zgomot la virare
« Reply #3 on: May 29, 2020, 00:58:37 AM »
Cred ca poate fi exclusa din discutie reconditionarea casetei - fiind vorba de un diesel, caseta e electrica.
Cat despre simptome, mi se pare ca striga diferential central. Reparatia nu e foarte complicata dar costul piesei e destul de piperat - in jur de vreo 600 de euro cu tot cu transport si taxe (tocmai am adus unul de cutie 5MT saptamana trecuta).
Cat despre reconditionare, singurul loc consacrat pe care il stiu e in Australia :)
Iar cutia din dezmembrari e loterie curata.
« Last Edit: May 29, 2020, 01:00:27 AM by WIM »

Re: Zgomot la virare
« Reply #4 on: May 29, 2020, 09:59:47 AM »
Mai sunt doua locuri “consacrate” pe plan mioritic, unde s-au desfacut cateva diferentiale centrale si problema a fost remediata!  O0

Unul dintre baieti este la Brasov si nu face manopere pentru public pentru ca nu are spatiu si timp necesar, dar cel din urma, din Bucuresti (care a comentat mai sus  ^-^) are tot ce ii trebuie, si mai are si recomandarea primului!  ;D
Track: 2003 Impreza STI JDM
Off-Road&Daily: 2009 Forester 2.0 NA
Ex: 2001Impreza WRX wagon

Re: Zgomot la virare
« Reply #5 on: May 29, 2020, 11:24:14 AM »
Mai sunt doua locuri “consacrate” pe plan mioritic, unde s-au desfacut cateva diferentiale centrale si problema a fost remediata!  O0

Unul dintre baieti este la Brasov si nu face manopere pentru public pentru ca nu are spatiu si timp necesar, dar cel din urma, din Bucuresti (care a comentat mai sus  ^-^) are tot ce ii trebuie, si mai are si recomandarea primului!  ;D

Este cumva vorba despre firma Penteker de la Bucuresti ? Am luat legatura cu dl. Cosmin in vederea repararii diferentialului si as fi vrut niste pareri de la voi, daca a avut pana acum cineva tangente cu firma respectiva, sunt de incredere, este firma serioasa, etc.

WIM

  • 670
Re: Zgomot la virare
« Reply #6 on: May 29, 2020, 11:48:04 AM »
Cred ca Pfaizzzer se referea la mine  :) - si ii multumesc pe aceasta cale - dar si la Penteker esti pe maini bune.
Eu as opta insa pentru varianta inlocuirii, dat fiind ca nu stii ce vei gasi inauntru - e posibil ca discurile sa fie deteriorate iar pe alea chiar ca nu le poti achizitiona de nicaieri.
In plus, ar fi recomandabil sa schimbi si cauciucaraia din interior, si pe langa 2 o-ring-uri pe care le poti procura relativ usor, mai sunt 2 x-ring-uri care necesita o comanda externa. Si care venea inainte de criza in vreo saptamana, acum nu stiu cat mai dureaza.
Deci ai varianta rapida (imobilizarea masinii pentru 3-4 ore) si (poate) mai scumpa versus varianta mai lenta (imobilizarea de la o zi in sus) si (poate) mai ieftina.
« Last Edit: May 29, 2020, 13:23:22 PM by WIM »