XV 1.6 CVT
Subaru club Romania

XV 1.6 CVT

XV 1.6 CVT
« on: February 17, 2021, 10:44:36 AM »
Salut,
Urmăresc forumul de mai mulți ani, dar este pentru prima data când scriu. Mi-am dorit de mai mult timp un Subaru și în sfârșit, la începutul anului 2019,cu bănuții pregătiți, au început căutările. M-am hotărât la un XV 2.0 nou, am sunat la dealerii din România și din cauza unor probleme cu normele de poluare la noul motor, nimeni nu a putut să îmi facă o oferta, timpul de așteptare fiind mai mare de 6 luni. Apoi am început să caut pe internet și am găsit oferte foarte bune în Germania, pentru varianta 1.6. Am întors pe toate părțile forumuri, review-uri și mi-am zis:cât de rău poate fi ?
Am ales o mașină de pe mobile.de, varianta de echipare "exclusive",culoarea dar gray, le-am spus că vreau să o cumpăr, mi-au trimis un precontract pe care l-am semnat și imediat au scos masina de pe site. La data și ora stabilita că merg să o cumpăr,  masina era pregătită la întrarea în showroom cu plinul de benzină făcut, înmatriculată pe 30 de zile și cu toate actele necesare. Totul a durat maxim o ora.  Precizez că am cumpărat masina fără să fi condus sau văzut vreodată una.
 Acum am peste 30 000 km și sunt incantat de masina. Am avut o strângere de inima în legătură cu lipsa de putere a motorului, dar lucrurile nu stau chiar asa. Nu este o sportivă, dar odată ce te-ai obișnuit cu ea, te descurci fără probleme în toate condițiile de trafic, iar sistemele de asistență sunt foarte bune.
 Inițial am avut mai multe alternative de mașini în atenție și nu regret nici o clipă că am ales acest model.


« Last Edit: February 17, 2021, 14:10:47 PM by Lupul »

MihaiFlorescu

  • *
  • 13892
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: XV 1.6 CVT
« Reply #1 on: February 17, 2021, 10:57:57 AM »
Salut si bine ai venit! Este drept ca la noi parca nu se vrea uneori. Am auzit povesti fericite si cu Subaru Ungaria sau Subaru Bulgaria pentru cine a avut mai mult curaj sau a vorbit limba locala sa ia un Subaru de afara.

Ti-am mutat postarea intr-un loc doar al tau. Acolo isi prezenta masina un alt membru al forumului, ce-i drept aparent identica.
Asteptam poze!

Re: XV 1.6 CVT
« Reply #2 on: February 17, 2021, 14:10:05 PM »
Mulțumesc!
Eu am ales să cumpăr din străinătate datorita prețului,iar seriozitatea lor nu a fost o surpriză.
O să încerc să pun și câteva poze, dar mai întâi trebuie să le fac.

marr

  • 2203
Re: XV 1.6 CVT
« Reply #3 on: February 17, 2021, 16:02:53 PM »
Bun venit in club !
Chiar ma bucur sa vad inca un coleg cu acest model de XV.
Vad ca apar tot mai multe XV-uri 1.6  (si) pe forum.
Am dus multa munca de lamurire cu cei de la AK ca sa-i conving sa promoveze XV-ul si cu acest motor (erau tare reticenti). Insa, intr-un final s-au lasat convinsi si - din cate am auzit - cu modelul asta au inceput sa miste vanzarile !
Nu am avut ocazia sa conduc un XV 1.6 si-s tare curios. DIn cate am auzit, pana pe la 100 km /h nu ar fi diferente sesizabile fata de cel cu motorul de 2.0. Tot din auzite, diferentele notabile sunt de pe la 120 km/h.
Probabil ca asa e deoarece nu esti primul posesor de XV 1.6 de aici ce se declara satisfacut de motorizarea asta.

In aceste conditii, avand in vedere si pretul la care poti lua un XV din asta (nou), e chiar o varianta interesanta pentru cineva care nu are pretentii de sportivitate de ala masina.
Si daca stai sa analizezi piata si pretul e foarte bun la ce ofera - nu prea gasesti SUV din clasa XV-ului, cu tractiune integrala, cutie automata, sisteme de siguranta activa fara numar + restul de dotari  aflate in standard la 25k euro.
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

Re: XV 1.6 CVT
« Reply #4 on: February 17, 2021, 16:46:22 PM »
Odată obișnuit cu masina, înveți să îi speculezi "calitățile motorului și cutiei" destul de eficient. Nu sunt un vitezoman, dar conduc destul de rapid și, dacă nu vrei să faci liniuțe la semafor, atunci cred că și acest motor de 1,6 poate fi de ajuns pentru condițiile de trafic din România.
 Înainte să cumpăr Subaru, am mers și la Suzuki, interesat fiind de o Vitara 1,4 turbo, cutie automată, eu având cu câțiva ani în urmă Suzuki sx 4 ,1,6 4x4, cumpărată de nouă.  Am făcut drive test cu Vitara de două ori. Într-adevăr calitățile dinamice ale ei sunt mai bune (motor mai puternic și greutatea mai mica),dar tinuta de drum, dotările, spațiul, calitatea execuției și materialele sunt clare în favoarea Subaru XV. Și prețul final cu toate cheltuielile generate de aducerea mașinii din Germania a fost puțin sub cel al unei Vitara full.