New Subaru in Brasov
Subaru club Romania

New Subaru in Brasov

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #20 on: May 26, 2021, 16:51:06 PM »
OK. Am sa vb cu cei de la Auto Kino, desi e clar ca masina are garantie standard oferita de Subaru. Ca e 3, ca e 5...asta sincer in momentul asta nu ma intereseaza, tinand cont ca astept wildtrack-ul de la ei...care in maxim 2 ani apare...deci...fix cand se termina garantia :)).
De interesat m-am interesat si garantia este standard. Am avut o problema la un usb si am discutat cu cei de la Auto kino, le-am explicat, intr-adevar au spus ca ei proritizeaza masinile cumparate de la ei, apoi restul...si ca trebuie sa astept. Deci garantia este valabila, perioada este discutabila...

marr

  • 2208
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #21 on: May 26, 2021, 17:04:02 PM »
Din cate stiu, perioada standard de garantie oferita de producator este de 3 ani. Diferenta pana la 5 ani (cum e in Germania) este acoperita de  catre importator.
Cand am luat Foresterul retin ca am primit, separat, un certificat de garantie suplimentar pentru cei 2 ani ”extra”.

Anyway, astea-s detalii ! Si dupa cum spunea Mihai, este extrem de putin probabil sa-ti ”cada” ceva in perioada de garantie (fie ca-s 3, fie ca-s 5 ani).
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #22 on: May 26, 2021, 17:04:37 PM »
De 11.000 euro cred ca isi permite orice reparatie in afara garantiei. Chiar si asa, o garantie tot exista. Ca e 2, 3 sau 5, ceva e acolo oriunde s-ar afla. Daca era provenita din SUA sau Orientul Mijlociu, acolo se mai putea pune problema altfel, dar sigur si acolo se gasea o solutie.

Am mai intalnit pe forum care au luat Outback din Danemarca la pret de XV.

Oricum, orice masina noua e capabila sa tina macar 3 ani fara reparatii.
Da, clar...odata ce e noua masina problema se pune la nr de ani...imi e greu sa cred ca nu se va lua in calcul daca am vreo problema negenerata de mine, de catre dealerii din Romania...

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #23 on: May 26, 2021, 17:07:43 PM »
Super faina masina si culoarea! Cand mai mergi la pescuit da un semn pe PM. Stai linistit cu gatantia, nu esti nici primul nici ultimul care isi cumpara masina de peste granita - se practica frecvent in vestul tarii si mai ales PJ.
« Last Edit: May 26, 2021, 17:09:16 PM by Sorin03 »

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #24 on: May 26, 2021, 17:09:04 PM »
Super faina masina si culoarea! Cand mai mergi la pescuit da un semn pe PM.
S-a facut. Am si dormit in ea...senzatie...acum astept sa i pun scuturi pe dedesubt si mno...daca sti vreun drum mai challeging, ma bag 100%
« Last Edit: May 26, 2021, 17:10:21 PM by Hanf »

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #25 on: May 26, 2021, 17:11:08 PM »
In general merg pe balti amenajate...la Sugas e o balta faina de feeder sau match si pe langa ,sigur sunt si drumuri forestiere. :)
« Last Edit: May 26, 2021, 17:12:36 PM by Sorin03 »

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #26 on: May 26, 2021, 17:12:45 PM »
Super faina masina si culoarea! Cand mai mergi la pescuit da un semn pe PM. Stai linistit cu gatantia, nu esti nici primul nici ultimul care isi cumpara masina de peste granita - se practica frecvent in vestul tarii si mai ales PJ.
Mersi. Sunt linistit, tinand cont ca am luat o cu 97 km...ar trebuie sa nu ma bazaie cativa ani...vreo 2 macar :))

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #27 on: May 26, 2021, 17:14:12 PM »
In general merg pe balti amenajate...la Sugas e o balta faina de feeder sau match si pe langa ,sigur sunt si drumuri forestiere. :)
100% ne auzim. Poate pana atunci ne si vedem prin trafic...pe a mea ai vazut-o...nu stiu cum te recunosc pe tine

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #28 on: May 26, 2021, 17:40:13 PM »
Outback Bej ( Tungsten Metalic :) ) , B311AWD...prin oras mai greu...mai mult prin afara lui !

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #29 on: May 26, 2021, 18:26:50 PM »
Outback Bej ( Tungsten Metalic :) ) , B311AWD...prin oras mai greu...mai mult prin afara lui !
Eu inca nu am numere...urmeaza zilele urmatoare.

Sese

  • 468
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #30 on: May 26, 2021, 21:22:46 PM »
Ma simt obligat sa intervin.

Auto Kino cumpara masini din Germania si Italia si primeste, in principiu, aceleasi discounturi pe care le primesc si dealerii de acolo.
Avem costuri ceva mai mari, ocazionate de transport si formalitatile de inmatriculare, dar pe acestea am decis sa le suportam noi si vindem cu acelasi pret cu cei de acolo.

Sigur ca intotdeauna au existat si persoane sau dealeri care au stiut sa profite de anumite oportunitati legate de unii factori, ca sustinerea fabricantului in cazul taxarii excesive, anumite promotii ale unor importatori sau programe gen Rabla care apar cateodata in unele tari.

Aceste activitati sunt mai mult sau mai putin legale si fabricantii (Subaru in mod special, datorita cererii mari de masini coroborate cu capacitatea de productie mica), incearca sa le descurajeze cat mai mult pentru ca, in general, cresc presiunea diferitilor importatori pe producator.

La Subaru astfel de masini se numesc cross border si sunt tratate, in mod evident, diferit fata de cele cu provenienta curata.

Eu zic ca clientii au la dispozitie doua posibilitati, in situatia in care isi doresc o masina noua.

Fie cumpara de la dealer o masina cu cinci ani de garantie, livrata la showroom, pentru care garantia se incepe la momentul livrarii, cu carnet in romaneste, CIV, COC si tot ce mai este nevoie, fie isi cauta o masina in Germania sau aiurea.
In acest al doilea caz, sigur ca calculele se pot face si prost, asa cum a facut aici Mihai Florescu, punand de-a valma TVA, garantie extinsa, transport si acte, dar in general, este foarte posibil ca acest client sa gaseasca o masina mai ieftina decat de la noi, de la SMT, sau de la un dealer obisnuit din vestul Europei.

Noi nu vindem asa ceva.

Incercam ca pentru clientii care ne acorda increderea si cumpara de la noi sa le stam aproape cu ce putem si sa le oferim cele mai bune servicii de care suntem in stare, fie ca le clarificam situatii la telefoane date la ore nepotrivite, fie ca le dam o masina de inlocuire gratuit in caz de avarie sau defectiune. Sunt si altele, nu detaliez, nu ne facem aici reclama.

Iarasi extrem de important este faptul ca exista o sustinere si din partea producatorului in astfel de cazuri, cand acesta ofera culanta, extrem de generos, pentru situatiile in care masina are istoric de achizitie si service curate. Chiar zilele trecute au acceptat o mecatronica de 1500 euro la un XV cu 170.000 km si 7 ani. Si au fost multe alte cazuri de piese importante si nu ma refer aici la motoare diesel, desi si acesta este un caz in sine.

Pentru ceilalti nu miscam un deget.

Clientul aparent fericit pentru achizitia mai ieftina, poate apoi astepta sase luni un motor, ca colegul Barna aici de fata. Sigur ca probabilitatea este mica, dar ea exista.

In final, as spune doar ca, in opinia mea, aceste abordari nu trebuie criticate, pentru ca atat noi, cat si producatorul, prin intermediul nostru, incercam, in plan comercial doar, sa punem aceasta activitate in forma si continutul gandite de Subaru atunci cand a stabilit zonele de responsabilitate ale fiecarei tari, continent, etc.

Si noi sa reusim sa facem profit cu o marca la care vanzarile sunt oricum dureros de mici.



Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #31 on: May 26, 2021, 21:28:07 PM »
Multumesc pentru raspuns. Insa am o ingrebare mai punctuala. Masina este produs Subaru...garantia de 5 sau 3 ani pe mine nu ma deranjeaza..sa fie 3, ok. Dar reprezentantul producatorului din tara unde este masina inamtriculata nu are obligatia sa intervina in cazul unei situatii legata de garantie? Intreb, nu intelegeti gresit va rog.

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #32 on: May 26, 2021, 23:33:49 PM »
O dați în scuze și acuze aiurea. Omul a găsit o mega ofertă și a profitat. Înghițiți cu lămâie și mergeți mai departe.  Îmi pare că îl certați ca pe unul care a câștigat la 6/49.

Aceste cazuri există, sunt rare, excepții aș putea spune și trebuie tratate ca atare.

Sunt sigur că orice SRL cu statut de dealer ar fi profitat in egală măsură dacă ar fi nimerit ocazia, din orice parte a lumii.

Daca SMT vindea in 2008 5 bucăți Forester SG cu aprox. 17.000 euro (mult sub prețul de listă) pentru că făcea destocare având deja Foresterul SH in showroom înseamnă că mașinile respective nu aveau proveniență curată? Sau doar acuzăm când este vorba de alții? Daca nu mă înșel au repetat faza și cu 3 bucăți Forester SH când a venit facelift-ul sau ceva de genul.
De unde știți că nu a fost o comandă anulată unde avansul nu s-a returnat și dealerul și-a permis un preț sub medie? Știu cazuri de mașini la care doi cumpărători au renunțat la avans pentru aceeași mașină. Dealerul avea și mașina și 6.000 euro din două hârtii semnate. Deci motive pot fi multe.

Hanf, bucură-te de mașină! Și lasă drobul de sare pentru alții. Bani se fac și din garanții, așa că nu o să te refuze nimeni dacă Doamne ferește!... Poți să o iei de la mama reprezentanțelor și să aștepți 6 luni dacă eșuează vaporul in Bosfor cu motorul tau acolo...
« Last Edit: May 26, 2021, 23:46:04 PM by MihaiFlorescu »

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #33 on: May 26, 2021, 23:41:53 PM »
Eu sper sa nu fie nevoie vreodata. Intrebam ca idee care este procedura...nu o sa ma dau inapoi sa investesc in masina asta deloc. Nu cred ca cineva este rau intentionat, poate domnul Sese a explicat si varianta care nu e ok...probabil. Mie imi place enorm masina si nu am sa las niste presupuneri sa imi strice momentul. Sunt nou utilizator de Subaru si sper ca experienta atat cu AutoKino cat si cu masina efectiv sa ma faca sa raman un utilizator. Multumesc pentru raspunsuri.  :)

Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #34 on: May 26, 2021, 23:45:18 PM »

Hanf, bucură-te de mașină! Și lasă drobul de sare pentru alții. Bani se fac și din garanții, așa că nu o să te refuze nimeni dacă Doamne ferește!... Poți să o iei de la mama reprezentanțelor și să aștepți 6 luni dacă eșuează vaporul in Bosfor cu motorul tau acolo...
:))). Multumesc pentru raspuns. Sper sa nu fie nevoie de vapoare, Bosfor sau mai rau canalul Suez :))...o sa ma bucur de ea maxim. Daca se strica ceva...rezolvam

Forester

  • 3068
  • The other right!
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #35 on: May 27, 2021, 08:49:19 AM »
A vandut SMT 5 SG-uri cu 17.000??? Son of a b...!
Eu am luat aspiratul in martie 2008, si in acel moment (mi s-a spus ca) mai erau in stoc in tara 2 aspirate chele (unul l-am luat eu cu 21.000), un aspirat dotat pe la 24.000 si un XT manual negru pe la Iasi cu 29.000E.
O sa dau SMT in judecata sa-mi dea inapoi 4.000 de oiro. :D

Lasand gluma la o parte, cat de sigura e informatia? Sunt doar curios.
Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #36 on: May 27, 2021, 09:51:06 AM »
O știu de la posesorul unuia dintre cei 5. E și aici pe forum, nu dau nume.

Sese

  • 468
Re: New Subaru in Brasov
« Reply #37 on: May 27, 2021, 10:07:41 AM »
Mihai, te ataci aiurea.
Presupun ca nu ti-a convenit faptul ca am comentat faptul ca ai comparat o masina cu TVA cu alta fara TVA. Si ca ai scazut ca o gospodina diferentele de pret fara sa tii cont de celelalte costuri.

Daca citesti mai cu atentie, ai sa vezi ca la astfel de cazuri am facut referire si eu. Destocaj, campanii, diverse promotii.

Insa, chiar daca-ti convine sau nu, producatorului nu agreaza astfel de politici. Si nici noua, pentru ca pierdem venituri din vanzare si nu, nu le recuperam din garantii. Garantiile sunt pierderi pentru toata lumea, te rog, mai documenteaza-te inainte sa vorbesti din auzite.

Sigur ca asiguram garantia pentru astfel de masini, dar nu o facem cu placere sau pentru ca ne obliga Subaru.

Doar atat as vrea sa se retina din comentariul meu.

Piata e libera, fiecare client face ce vrea.

La fel face fiecare dealer.




Hanf

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #38 on: May 27, 2021, 10:17:30 AM »
Situatiile legate de garantie nu sunt placute in nici un domeniu...asta e clar. Eu nu am sa deranjez pe nimeni...daca se vrea sa colaboram, bine, daca nu...merg altundeva. De platit nu am sa ma dau niciodata inapoi...exemplu...am platit o distributie la o masina de 2 ori la diferenta de nici o luna...vina fiind clar a mecanicului. Nu am comentat, si eu am colegi care gresesc si eu gresesc...dar ceea ce astept este un tratament normal. Fara rautate...daca nu considerati la AutoKino Brasov ca trebuie sa vin cu masina daca am probleme, ok. O sa gasesc alta varianta. Modul abuziv de lucru este deranjant de ambele parti...nu vreti sa ma aveti client, o sa merg altundeva. No hard feelings.

Re: New Subaru in Brasov
« Reply #39 on: May 27, 2021, 10:23:31 AM »
Trist, ...😓...pentru ambele parti . Mi se pare o discutie Quickmobile vs Emag 🤣🤣🤣 -pentru fiecare exista o tipologie specifica de clienti.  Am facut praf topicul omului😇.