Weekendul trecut am profitat de vremea "racoroasa" (36 la umbra) si am inceput operatiunea de instalare a noii turbine.
Pana la instalarea propriu zisa trebuia sa rezolv mai intai cu prezonul rupt. Incercat cu 2 piulite, l-am slabit dar nu voia neam sa se desfileteze mai mult de 2 filete, asa ca am scos aparatul cu "sarma fierbinte cu scantei" si am sudat o piulita. Inainte-inapoi a inceput usor sa se desfaca prezonul, insa mai devreme aveam sa vad surpriza pe care mi-o pregatea.

Filetul s-a distrus, partea buna e ca s-a distrus filetul prezonului si nu cel din flansa.
Luat rapid tarazi in 2 treceri m10x1.25, refacut filetul, pus prezonul nou si acum totul e manusa:

Pregatit turbina, instalat conducte oil drain, heat blanket si cand vreau sa o instalez imi dau seama ca oil drain-ul furnizat de kinugawa e prea scurt si loveste in suportul turbo.

Pun oil drain-ul de la turbina precedenta, lungimea buna, insa cand vreau sa montez, din nou loveste in suportul turbo.
Vazand asta trec la ora artistica, mai exact modelare sub actiunea convingatoare a unei lampi cu gaz:

Dupa modelare care a luat vreo 3 incercari pentru a ajusta fara sa gatui teava, am instalat turbina.

Desigur, fiind o masina "relativ noua", piesele sunt fix ca in prima zi, asa ca intake pipe a decis sa faca harakiri.

Rapid comandam altul ...ajunge candva...

Si dupam cum se poate vedea, "nu e nici o diferenta" intre cel vechi si cel nou:

Intr-un final termin de pus furtunul intake, dau cheie motorul o ia razna si se aude un puternic sunet de vacuum. bag generatorul de fum pt a vedea pe unde pierde, fumul iese puternic din zona admisiei in partea dreapta.
Asa ca povestea va urma dupa ce ajung noile garnituri admisie plus garnituri injectoare.
De asemenea va fi modificata si evacuarea, se va face o camera mai mare pt gazele de evacuare, fiindca acum gazele care ies din wastegate se lovesc de un perete drept aka flansa evacuare.

si sa nu uitam, new turbo - fresh oil.