Subaru club Romania

Diverse => Versus => Topic started by: Cumnatu on January 02, 2015, 01:02:31 AM

Title: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 02, 2015, 01:02:31 AM
Buna seara si la multi ani !
Tot caut sa iau o masina si sunt prins in eterna lupta a oricarui pasionat ( nu consider masina doar un obiect care te duce din punctul A in punctul B )
As vrea Forester 2.5xt pentru ca nah, e forester 2.5xt.
Pe de alta parte in aproximativ aceeasi suma se gasesc masini precum BMW x3 2.5i. ( ambele 2005-2008 )
Evident ca nu se poate compara cum se comporta masinile unul fiind turbobenzina de succes iar celalalt aspirat si mai greu.
Pe de alta parte confortul in MBW este clar mult superior, de la optiunile interioare pana la antifonare.
Insa sunt convins ( dar nu stiu exact cam cat de mult ) ca intretinerea unui BMW este mult mai costisitoare decat a unui Subaru

Vreau un minisuv pt ca vreau 4x4 ca sa nu am nici o jena pe drumurile cu zapezi ( si au grija primarii nostrii sa avem d-astea din belsug )
Nu merg offroad, doar Bucuresti , la tara si din cand in cand cate un munte-mare
Nu vreau un SUV mare pt ca nah, e greu, e masiv, consuma mult rau, n-am nevoie.
Nu prea as vrea masina mica pt ca iubesc pozitia de condus inalta, sa vad usor ce e in fata si mai ales pt ca e greu sa gasesti masina si cat de cat sportiva 4x4 dar si cat de cat comoda si mica.
Stiu ca la ambele exemplare consumul este aproximativ identic deci asta nu intra in calcul. Nu merg mai mult de 10000km/luna  medie anuala.
Am detinut pana acum : Cielo 1.5AT / Espero AT / Opel Astra Clasic / Skoda Octavia 1.9 / Mercedes C200 cdi 2005 / Opel Tigra AT / Audi A3 2.0DSG / Chrysler 300M 3.5AT, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.

Caut masina sa consume evident decent daca se poate ( nu e cazul niciuneia din cele analizate aici ) sa aiba un confort interior bun, sa traga decent spre bine dar mai ales sa imi dea acel feeling ca sa o iubesc, nu sa fie un fier, altfel iau un Logan si zic ca am cu ce ma misca.

Stiu ca sunt diferente mari si ma astept sa tineti cu Foresterul, va rog doar sa incercati sa fiti cat mai obiectivi cu putinta.
Nu refuz sa arunc ochii si pe alte variante daca imi atrageti atentia.

Sunt constient ca in ambele cazuri , dupa achizitie o sa mai bag 1000-1500 E in schimbul a tot ce trebuie dpdv mecanic .

Va multumesc mult pentru orice raspuns obiectiv !
Petrecere frumoasa in continuare !
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: stefanbv on January 02, 2015, 01:19:25 AM
La multi ani Cumnate!  :D
Un Forester 2.5 XT este mai sportiv iar BMW mai confortabil... dar feeling-ul de masina sport AWD face toti banii!
PS Nu prea sunt fani BMW p`aici.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 02, 2015, 01:29:55 AM
In primul rand un X3 cu 2.5 nu e usor de gasit la noi, iar sa'l aduci de'afara, adaugand costurile si TPI'ul, ajungi la un pret nejustificat, dupa parerea mea.

Ca si intretinere, cred ca amandoua's cam pe'acolo ca pret, nusht de ce ai impresia ca Subaru e mai ieftin, poate chiar invers.

Legat de consum, nusht cat consuma un X3 2.5, insa cu Forester la 14-15% urban in Cta mi se pare decent, comparand cu motoare de 1.6 aspirate de 100CP care consuma 11-11.5%

Si eu ma uitam si la X3, insa un 3.0sd era prea scump, iar restul nu mi s'au parut a'si justifica pretul. Un XT il gasesti in jur de 8k. Eu de un an jumatate am bagat vreo 3500euro in ea (amortizoare spate, distributie, pneuri vara, roti iarna + maruntisuri)
Title: Răspuns:
Post by: Dragosh10 on January 02, 2015, 01:53:10 AM
Test drive cu amandoua si care iti place mai mult iti cumperi 2.5 xt!!!
Gluma ca gluma dar 2.5i  nu prea merita....nu ofera nimic pentru consumul ala.doar un 3.0 sd ar merita dar vorbim de alti bani in comparatie cu 2.5xt.doar un seria 3 se apropie de subaru ca feeling....
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: adinegru on January 02, 2015, 02:02:44 AM
Ca dezavantaj: mai puține service-uri specializate. Fiind o marcă destul de puțin vândută în România (~200 bucăți pe an), asta înseamnă că piesele și manopera trebuie executate de oameni care se pricep.

Ca avantaj: e o mașină discretă. Nu știu cum conduci, eu am avut un 320D de care am scăpat cât de repede am putut, pentru că, la stilul meu de condus, eram magnet de polițiști. Plus spartă de două ori, ca să îmi ia nimic din ea. Cu Laguna n-am avut problema asta niciodată, o lăsam peste tot, nu se uită nici naiba la ea, am și uitat-o deschisă de câteva ori în parcarea de la Victoriei. La fel și cu Foresterul, puțini cunosc ce e cu priza aia de aer de pe capotă, iar majoritatea hoților se îndreaptă către BMW, Benz sau Audi.

Alt dezavantaj, oarecum: interiorul e destul de spartan, orientat spre funcționalitate, nu spre lux. BMW este o marcă premium, plătești pentru confort, la Subaru plătești pentru performanțe și pentru funcționalitate. BMW are multe chestii de finețe, probabil în aceeași măsură cu numărul chestiilor inutile. Aici depinde și de tine, cum te simți în fiecare mașină, dacă vrei să agăți cu BMW-ul tău sau alte minuni.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Forester on January 02, 2015, 09:59:38 AM
Ar mai fi de discutat si spatiul. Foresterul SG (adica pana in 2008, cum cauti si tu) este o masina de dimensiuni compacte, inauntru ai cam acelasi spatiu ca la orice compacta, basca tunelul pentru transmisie care iti mai incomodeaza un al cincilea pasager pe mijloc spate. Si apropo de asta, mie mi se pare ca se sta incomod in spate la SG  ;D
Nici pozitia nu este foarte inalta, deseori am impresia ca ma cam uit ochi in ochi cu soferii de logan, poate sunt o idee mai sus, dar cred ca un sandero stepway e acolo!  :D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 02, 2015, 10:33:34 AM
Nu ma pasioneaza spatiu mai mare decat este la Forester, n-am facut test drive cu X3, dar am mers cu foresterul iar spatiul este arhisuficient. Sunt singur, fiica-mea traieste in Franta.
Ale dracu decizii, am citit toata noaptea si sunt multe persoane care au avut ( sau inca mai au ) Forester si si-au luat X3 ca si upgrade de confort.
Practic la Subaru exceleaza motorul ( care aduce cu sine si consumul ) si sistemul 4x4 dar la cat de offroad merg eu cred ca face fata cu succes si x3ul.
Ma omoara insa ideea de a lua X3 , a merge in confort si a regreta ori de cate ori vad un forester caci nah, 2.5i sau 2.0xd nu trag nici pe departe asa cum trage 2.5xt.
Ma omoara ideea de a lua Forester caci voi consuma probabil maxim posibil ( stiu de la 300m, cand masina poate , eu nu pot sa stau cuminte si sa merg babeste ) si ca e zgomotoasa si nah, spartana rau interior.
In mine se da o lupta intre omul matur care vrea o masina confortabila si tanarul mereu prezent care vrea sa si simta ceva din masina aia, nu doar sa frie frumoasa.  
Ca si raport consum / confort / impozite samd cred ca si un Passat 1.8tsi e o idee buna insa nu ma reprezinta deloc deloc Passat asa cum nu ma reprezinta Audi, am avut super Audi, frumoasa foc dar nah, nu sunt eu in ea.

Treaba e ca orice masina as alege o sa o iau probabil pt minim 10 ani.
Deja s-a ajuns ca masini din 2005-2010 sa aiba preturi accesibile iar ca si ani de constructie , masinile au tot ce le trebuie pe ele, masini care isi merita acum banii ( chiar daca mai bagi 1-2k in ele la inceput ).
Am vrut Alfa Romeo dar chiar n-am chef sa stau cu ea in fata blocului.
Apoi am vrut si vreau Forester, eventual AT. Consuma mult si are confort mediu dar trage intr-un mare fel.
X3 consuma la fel de mult probabil si nu ai acel feeling in ea dar ofera mai mult "lux" Insa atat 2.5i cat si 2.0d sunt lenese rau, 9-10 sec pana la suta...

Practic in secunda asta criteriile sunt :
- motor maxim 2.5 dpdv al taxelor si impozitelor
- timp pana la 100km/h intre 7 si 8 secunde, maaaaxim 9.
- confort cat mai mare posibil
- preferabil 4x4 ( un 4x4 usurel , nu neaparat de offroad )
- preferabil cutie automata ( chiar daca omoara performantele si sporeste consumul putin )
- preferabil benzina dar nu neaparat
- pret pana in 10k Euro
- trebuie sa aiba in inima ei acel ceva care sa iti dea feeling cand o conduci
- nu vreau masina mini gen Polo
- trebuie sa nu aiba jena cu zapada din Bucuresti ( aici ma gandesc ca nah, pana acum am condus zeci de masini, doar una 4x4 si am fost cu absolut toate pe tot felul de drumuri si de munte si cu zapada si n-am ramas blocat niciodata nicaieri, cauciucuri bune si cunoasterea masinii au facut sa nu ma bag unde nu-mi fierbe oala si deci n-am ramas blocat ; cu Chryslerul 300m am tractat inclusiv un Q7 blocat in zapada in conditiile in care 300Mul era tractiune fata ) ( tinand cont de istoric, practic nici nu e nevoie de 4x4 mereu, dar in nici un caz tractiune spate - nu stiu daca e corecta exprimarea )

Viu ce ati alege pe aceste criterii ? Poate veniti cu vreo idee la care nu m-am gandit .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 02, 2015, 11:00:12 AM
Ramai tanar...
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: rzw75 on January 02, 2015, 11:22:39 AM
X3 ul este o super masina, dar cu 3,0i sau 3,0d sau sd.

Foresterul 2,5XT este o masina speciala, te implica ca si sofer mai mult decat orice alt suv :) este aproape la fel ca o Impreza WRX :) dar ai spatiu mai mult.

un 2,5XT cu cutie automata nu va scoate sub 18 % in Bucuresti...

eu sunt fan Subaru, si probabil urmatoarea dupa Forester o sa fie tot un Subaru, dar am avut f multe BMW-uri inainte , iar masina de birou am tot un BMW si in fiecare zi imi dau seama ca BMW chiar face masini smekere si nu degeaba e o marca premium... am condus ceva vreme si un X1 si e o masina care mi0a placut f mult pentru ca sta bine de tot pe drum si impreuna cu cutia automata mergea bine bine.

succes!
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 02, 2015, 11:44:09 AM
Ca tot ai adus vorba de X1, cum e pozitia la volan fata de XT? E interesant x1 28i'ul ala :D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 02, 2015, 11:48:25 AM
Merita sa ma uit dupa BMW 325 xi ?
Vad ca are date tehnice mult mai bune atat ca si consum cat si ca si accelerare decat x3
Nu vreau 2.0d
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: adinegru on January 02, 2015, 11:51:09 AM
X1 e asemănător cu XTul ca și poziție de condus. Ce nu mi-a plăcut la el e că pare înghesuit, consola aia dintre pasagerii din față ocupă prea mult loc, iar mie nu imi place să mă dau prea mult cu scaunul în spate ca să am loc la piciore.
Title: Răspuns:
Post by: moguai on January 02, 2015, 13:12:51 PM
Mda. Grea alegere...
Ca si plus pt forester/subaru as pune sistemul 4x4, zic eu peste xdrive (care e axat cumva spre sportivitate), motorul deosebit si feelingul de masina speciala, rara.
La bmw as pune ca plus doar interiorul mult mai ok si comfortul sporit.
Personal nu mi place deloc cum arata x3 ul
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: BOXER on January 02, 2015, 13:30:46 PM
2.5XT AT folosit in regim urban, aprox. 350km/saptamana - 16%. Consumul sare doar in aglomeratie mare.
In exterior stie si mai mult de 16%, in functie de stilul de condus.
Masina nu consuma mult. Orice SUV diesel construit pe vremea SG-ului consuma similar sau mai mult (X5 este cel mai economic).
Nu inteleg de ce comparam Foresterul cu berlinele, normal ar fi sa discutam despre Forester vs. X3 sau XV vs. X1.

Lui Cumnatu ii recomand o masina automata, cu garda la sol mare, pe benzina. Daca vrea sa o tina 10 ani trebuie sa cumpere ceva cu putini kilometri si in stare tehnica buna.
Pentru 10 ani sunt necesare niste investitii serioase in orice masina si nu cred ca ajung cei 1500 de euro.

In mod normal as recomanda o europeana, prin prisma retelei de ateliere service si a timpilor de livrare a pieselor. Din pacate marca bavareza are o politica ciudata, dupa 10 ani scoate din productie unele repere iar preturile pieselor originale noi sunt mai mari decat la Subaru.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 02, 2015, 13:33:34 PM
Evident ca in timp masina o sa toace bani, acei 1500 se aloca doar pt schimbarea de la mom achizitiei a distributiei si fluidelor.
Title: Răspuns:
Post by: Dragosh10 on January 02, 2015, 17:01:26 PM
Situatia ideala pt tine ar fi sa ai ambele modele disponibile cel putin o saptamana si sa vezi cum e sa "traiesti" cu ele.....dupa aia abia ai putea sa iei o hotarare cat de cat obiectiva pt tine...
Eu sunt fan al ambelor marci cu ceva in plus pr subaru dar dupa ce au spus colegii mai sus , si daca nu as fi fan al acestor marci, as alege subaru.din prisma banilor in primul rand.....feelingul este si el la fel de important.....
Am un prieten cu X5 2003 full options si m-am dat cu masina aia de cate ori a vrut sufletul meu.....am avut job pe un Forester 2004 aspirat 2 ani.....intre x5 si forester aspirat as alege Forester!!!!de 2.5 xt nu mai zic....
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 02, 2015, 17:17:07 PM
X5 e prea mare ptr o persoana fara copii. Plus ca motorizarea de 3l benzina nu prea are rost la o masina care se vrea tinuta 10 ani: consum mare, impozit mare, rca mare. Oricum, nici nu a intrat X5'ul in discutie

XT'ul asta (http://olx.ro/oferta/subaru-forester-ID1DT2j.html#275ae5b523) sau asta (http://olx.ro/oferta/subaru-forester-ID2M9ur.html#03e6b2b745) sunt cele mai interesante acum
Title: Răspuns:
Post by: Dragosh10 on January 02, 2015, 18:17:31 PM
Ma refeream la feeling intre modele cu care am mers eu....experienta asta o am pe asta am impartasit-o......ideea era ca eu as alege un Forester "chel" decat un X5 "full" la ani similari!
Intre x3 si xt e o alegere simpla.....cel putin pt mine!
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 02, 2015, 18:24:26 PM
Pacat ca la noi e f putin probabil sa gasesti un DS4 cu 1.6'le de 200 CP. Motorizarea am incercat'o pe RCZ si mi'a placut.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: soho on January 03, 2015, 00:13:34 AM
Un Outback 3 benzina sau 2.5 XT model de SUA  ,,, o masina excelenta pu ce ai nevoie, spatiu , confort , putere si plus la asta si 4x4 destept ! pu un x3 ,, doar motoare de 3 litri sunt OK ,, in rest ,,forget about it ... 
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 03, 2015, 08:24:23 AM
Diesel este exclus ( se incalzesc greu, nu stiu sa le repar, toata sunt obosite si deja au multe probleme costisitoare etc ; un benzinar obosit stiu sa il repar singurel sau ma rog, cu costuri minime, la un diesel obosit e deja groapa de bani, turbina, pompa, injectoare si cate si mai cate ;  la un benzinar in afara de cateva sonde si celebrele pompe de apa si termostate nu prea ai ce sa patesti ) deci celebrul 3.0d este exclus.
330xi este o varianta insa aduce cu sine consum maricel si impozite si taxe maricele, d-aia m-am gandit sa ma limitez la cilindree de 2.5, diferenta de bani bagand-o in carburant.
Outback este prea lung pt mine, un Legacy era o varianta daca se gaseau cu turbobenzina.
In general merg babeste insa am momente de nebunie, nah, ca orice om.
Raman deci doua optiuni : Forester 2.5xt cu compromisul la confort dar maximul de satisfactie la motor ( in ceea ce priveste 4x4 sunt convins ca  pe unde intru eu fac fata cu brio amandoua ) si 325xi e46 / e90 avand aproape tot ce imi trebuie.
Imi place mult mai mult exteriorul de e46 dar mult mai mult interiorul de 390.
E90 este si mai evoluat tehnic ceea ce e si bine dar si rau aducand cu sine eventuale probleme electrice.
Un E46 as putea lua cu 5k si baga inca 5k sa il fac neckerman, un E90 e din start 10k deci o sa trag din greu sa il aduc la un status de ok tehnic.

Voi merge sa fac testdrive cu ambele si nah, va decide funduletul, unde se simte mai bine acolo o sa stea.

Multumesc mult pentru sfatuiri !
Title: Răspuns:
Post by: moguai on January 03, 2015, 09:46:10 AM
E un legacy de aici de pe forum la vanzare. 2.5 turbo, foarte ingrijit. Userul Soho il vinde
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 03, 2015, 11:45:45 AM
Nu am urmarit indeaproape discutia, insa intelesesem ca intre 325 si 330 nu sunt diferente majore si se poate face destul de ieftin upgrade'ul de putere.

Cat e taxa ptr un E46 325? Totusi un Seria3 e o masina destul de joasa, dupa parerea mea nu se preteaza nici macar unui offroad subtire 
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: soho on January 03, 2015, 22:21:19 PM
Eu personal am mers pe 325 si 330 ambele benzina (2003-2005) ,,, parerea mea este , ca sunt 2 masini diferite ,,, si ca putere si ca performante si   ca intretinere nu mai zic de senzatie, 325 sedan si 330 coupe ,,, mi so parut 2 masini exceptionale , doar pina la urma BMW se numesc ,,, dar nu vreau sa jignesc pe nimeni ,,, cu alea te poti distra doar pe USCAT ,,, in rest stai acasa ,,,

Si mai ales pu drumurile din tarisoara noastra draga ,,, nu prea mai avem drumuri ca sa ne permitem sa ne gindim la BMW
PS ,,,, Sper ca nu am jignit pe nimeni , dar este o parere proprie, cu toate aceste si mie imi place BMW , dar un M3 , un M5 ,,, lucruri mai rare :)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 03, 2015, 23:18:54 PM
Mai sus ma referea la 325'ul din 2007, care pe berlina este tot cu motor de 3000cc, de aceea cica s'ar putea face destul de usor un "330" din el

Cat despre BMW c'ar fi masini doar de uscat, daca nu te duce capul, nici macar de uscat nu sunt. Daca intelegi limitele masinii, o poti folosi fara probleme si pe umed si pe zapada, mai ales cand ai si X-drive. Masina nu e doar pentru "distrat"
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 03, 2015, 23:41:37 PM
Prevqd 10 pagini de discutie fara sa aflam daca si a luat sau nu Duster.. ;D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: soho on January 03, 2015, 23:44:38 PM
Bine inteles ca masina nui doar de distrat,dar in cele mai multe cazuri ,,, oamenii nu prea inteleg ca este o masina cu tractiune spate , sau cu un 4x4 asistat electronic , care ii permite sa faca doar anumite lucruri ,
Acu recent ,,, cind au fost nametile astea unu cu un 330xd , 2007 , mo depasit in mare viteza , ca dupa 500 metri sal vad cum se rotea pe tot drumu ,,,, :(
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: soho on January 03, 2015, 23:45:09 PM
hahahahahhahaahh Buna asta cu Duster :))))
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: stefanbv on January 04, 2015, 00:02:09 AM
Se relanseaza discutia! Duster diesel sau benzina turbo!  ;D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 04, 2015, 00:36:34 AM
Of of eu vorbeam de varianta 325Xt adica 4x4 si motor 2.5 ce sens are sa vorbim de motorul de 3.0 si tractiune spate ?
Intre timp cat am mai studiat ramane sa pun fundul sa fac test drive cand oi gasi cu 325xi, A3 2.0tfsi quattro si evident final cu forester 2.5xt.
Toate din anii 2004-2007 cum s-or gasi, pt testare. De altele nu prea are sens sa vorbim.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 04, 2015, 01:07:45 AM
Pai unde e pozitia inalta de condus sau garda la sol care sa te scuteasca de batai de cap la 325 sau A3?
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: BOXER on January 04, 2015, 01:10:36 AM
A3-Golf nu au sisteme 4x4 din aceeasi liga cu AWD, X sau Quattro.
Nu te lasa pacalit de nume, ei folosesc aceeasi denumire atat pentru Haldex cat si pentru Torsen.
Vad ca in balanta ai 2 berline europene si un SUV japonez. Poate ca ar fi cazul sa alegi berlinele, Foresterul este destul de diferit.

Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Dragosh10 on January 04, 2015, 01:51:17 AM
Nu te lasa pacalit de nume, ei folosesc aceeasi denumire atat pentru Haldex cat si pentru Torsen.


Niet my comrade.......4x4 Audi=Quattro,  4x4 Vw=4motion



@Cumnatu>>>>nu o mai da mataluta pe 325xi>>> pentru aia exista Impreza STi(garantat un BMW nu ofera senzatiile unui STi, nici stock nici cu tuning)
Amu de vrei matale neste confort lasa tu bemveu in pace si te uita la Mergedes si competitia japonezoiaca Lexus.

Colegul Andrei are dreptate.....ce vrei pana la urma?Sport sau garda la sol?Daca ambele raspunsul este Forester 2.5xt (sau STi)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 04, 2015, 02:06:00 AM
Dilema e alta...
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: soho on January 04, 2015, 16:26:35 PM
Forester Xt la prima vedere si testare no sati dea prea multe de inteles , indiferent de cum il vei conduce , vei simti o diferenta in prima curba , la prima ploaia , nu mai zic de prima zapada ,,, Numai ca in forester UITA de confort , Daca doresti intradevar ceva mai presut , tot Japoneze , Acura , Lexus , Infinity ,,,
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: rzw75 on January 04, 2015, 18:32:35 PM
asta pot sa iti confirm si eu... nu o sa ai parte de confort in XT, adica nu la nivelul lui X3 sau X1 (care si ele sunt destul de rigide fata de un E90)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: rzw75 on January 04, 2015, 18:35:40 PM
cert este ca senzatii de masina rapida iti va oferi XT-ul :) e chiar rapid pentru un SUV... sau mergi catre un E90 (330 xi sau 335xi)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: ady_viteza on January 06, 2015, 20:48:28 PM
, doar pina la urma BMW se numesc ,,, dar nu vreau sa jignesc pe nimeni ,,, cu alea te poti distra doar pe USCAT ,,, in rest stai acasa ,,,
 
Glumesti !!!
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 06, 2015, 21:45:58 PM
Incepe sa mi placa ....din nou ;D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 06, 2015, 21:53:57 PM
Subaru?
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: adinegru on January 06, 2015, 23:50:35 PM
cert este ca senzatii de masina rapida iti va oferi XT-ul :) e chiar rapid pentru un SUV... sau mergi catre un E90 (330 xi sau 335xi)
Nu prea. La mine nu merge cu mai mult de 200. Cred că bătea vântul din față.
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 07, 2015, 00:01:48 AM
Senzatia de rapiditate nu e data de viteza maxima, p'aia oricum nu o atingi prea des. Eu o sg data am incercat, la 210 pe bord m'am linistit, probabil mai urca un pic, nu m'a interesat.
Tu, avand automata, oricum ai reprizele mai slabe, pe 0-100, de ex, e mai bine de o secunda diferenta fata de manuala
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: adinegru on January 07, 2015, 00:05:11 AM
O secundă.  :o
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: rzw75 on January 07, 2015, 13:08:26 PM
mie pe bord mi-a aratat o data 225-230 km/h , era blana :)  in carte zice ca merge 221 km/h max :)))))

dar senzatia de masina rapida nu vien de la vit max ci de la accelatiile in forta si de la cum simti masina ca si sofer
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: stefanbv on January 07, 2015, 18:36:24 PM
mie pe bord mi-a aratat o data 225-230 km/h , era blana :)  in carte zice ca merge 221 km/h max :)))))

Erati la inceput si a vrut sa te impresioneze...  ;D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: KET on January 07, 2015, 19:07:21 PM
Eu zic ca in curand se va discuta si despre soft, avand in vedere ca s-a trecut de la X3 (sau orice alt minisuv din cauza nevoii de pozitie de condus inalta si a altor "factori") la 325 xi...
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andea79 on January 07, 2015, 20:59:14 PM
pai e logic :), iei un X3 pt. confort si apoi ii faci soft sa mearga ca un XT nah ? :) 
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Dragosh10 on January 07, 2015, 21:01:30 PM
Soft cu multiple harti sau simplu? :D:D:D
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: KET on January 07, 2015, 21:04:10 PM
Simplu, ca X3 nu are Si button  ;)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 08, 2015, 00:15:53 AM
Sa mai asteptam putin.N as prea crede...
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: Cumnatu on January 13, 2015, 22:10:21 PM
Concluzia e relativ simpla, solutia mai grea : absolut tot din toate punctele de vedere ( estetic, confort, spatiu )  E46 xi DAR cu 2.0tfsi de la Audi
Asadar incercam sa convingem psihicul ca daca va alege 2.0tfsi nu va plange de cate ori vede un E46 pe strada sau /si ca daca ia un E46 nu va plange de faptul ca motorul este doar aspirat si deci are limite destul de mari ( sau mici mai bine zis ).
Din pacate Foresterul exceleaza doar la motor si punte dar cu deranjant de mare discomfort la interior.. oricum, mai ramane de vazut.
Din punctul meu de vedere subiectul este inchis, totul tine de feelingul meu si de aici nu ma mai puteti ajuta, incerc sa ma gandesc la altele cateva zile ca sa nu iau o decizie PREA influentata de feeling ca sa nu injur ulterior.

Multumesc frumos tuturor care si-au adus aportul si ajutorul cu orice replica !
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: celalalt on January 13, 2015, 22:57:19 PM
Facem topic nou.E 46 vs Audi.Nu i problema.Ca sa intelegem ceva pana la urma... ;)
Title: Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Post by: andrei0241 on January 13, 2015, 23:23:33 PM
Buna seara si la multi ani !
 [...]
Vreau un minisuv pt ca vreau 4x4 ca sa nu am nici o jena pe drumurile cu zapezi ( si au grija primarii nostrii sa avem d-astea din belsug )
Nu merg offroad, doar Bucuresti , la tara si din cand in cand cate un munte-mare
Nu vreau un SUV mare pt ca nah, e greu, e masiv, consuma mult rau, n-am nevoie.
Nu prea as vrea masina mica pt ca iubesc pozitia de condus inalta, sa vad usor ce e in fata si mai ales pt ca e greu sa gasesti masina si cat de cat sportiva 4x4 dar si cat de cat comoda si mica.

Bine, astea erau anul trecut ...