Subaru club Romania

Jurnale de bord => Impreza => Impreza mea GD/GG (2001-2007) => Topic started by: georgeg on February 28, 2021, 00:37:59 AM

Title: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 28, 2021, 00:37:59 AM
Salutare colegi subaristi, ma bucur ca in sfarsit ajung sa fac parte din acest club, si nu in orice fel, ci alaturi de o japoneza autentica, nascuta si crescuta in tara soarelui rasare, cu domiciliu preschimbat ulterior pe batranul continent, unde grazie unui pasionat dessavarsit al marcii, si anume colegul Pfaizzer, domnisoara si-a schimbat partea de volan de pe dreapta pe stanga intr-o maniera impecabila. Tin sa multumesc inca o data lui Horatiu pentru munca depusa, pentru efortul de a face o treaba faina si, bineinteles, pentru ca a ales sa mi-o incredinteze sa-i continui povestea aici.

Ca sa revenim la dânsa, caci despre ea e vorba, avem cam asa: una bucata impreza sti generatie bugeye, in specificatie jdm spec, care nu cred ca mai are nevoie de prezentare, masina a fost la vanzare aici pe forum multa vreme, plus ca probabil multi cunoasteti ce presupune dotarea masinii.  Rulajul actual e la 125.000 km, starea ei tehnica, atat cat m-am putut lamuri in cca 500 km parcursi, este una buna spre foarte buna, existand unele chestii pe care le-am observat si pe care le voi cerceta/remedia imediat daca este cazul.

Am uitat sa mentionez ca este prima mea japoneza, fiind mult mai familiarizat cu modelele italiene, insa de foarte multa vreme aceasta marca si modelul impreza in varianta sti m-a atras, cam de cand urmaream noptile la eurosport rezumate ale diferitelor etape de campionat mondial de raliu unde regretatul Colin McRae castiga la bordul unei masini japoneze albastra si nervoasa. De atunci incepand am stiut ca voi detine candva o astfel de masina, o bucatica de istorie, cu un motor legendar alaturi de o transmisie exemplara.

Ca si impresii despre masina pot spune ca este total diferita ca si comportament motor de ceea ce am condus pana acum, detinand inca o aspirata de putere similara insa cu un regim de functionare ceva mai diferit. Masina insa imi place pentru ca este agila, este similara cu cealalta ca si dimensiuni, ambele venind din aceeasi perioada, in care masinile nu ocupau o banda intreaga pe sosea, o perioada cand inca masinile erau facute sa fie conduse, pilotate chiar. Imi plac comenzile grele, ambreiajul, cutia de viteze, directia, imi place acceleratia pe cablu, imi place cum se simte turbina cand intra desi o face din plin abia pe la 4000 de ture. Nu pot spune insa ca ma incanta foarte tare, cel putin momentan, franele, tin bine insa parca nu prind asa cum mi-as dori, le voi mai lasa o perioada de acomodare dupa care vedem ce este de facut, probabil sa fie necesare niste placute mai aderente pe discuri.

Ca si planuri ce imi doresc in acest moment este sa pastrez masina intr-o forma cat mai autentica, cu toate cele ale ei functionale, iar eventualele upgrade-uri tehnice si/sau estetice sa le fac in directia oe sau macar pe o directie consacrata, fara a face din masina un kitsch sau exponent al firmelor de tuning, chiar daca va fi nevoie pe alocuri de anumite piese de upgrade. Concret, am in plan urmatoarele, si voi motiva si de ce:
- un schimb de ulei si bujii cat mai curand, uleiul din masina desi are doar 1000km, este pus acum 2 ani, timp in care masina a stat
- un schimb de kit ambreiaj - momentan il tin sub observatie, trebuie sa-mi dau seama daca in treptele mari, peste 4-5k rpm incepe sa scape sau e doar un feeling gresit. Practic masina da impresia ca in acea zona accelereaza in scaturi fine, cu cate o usoara pauza de 1 secunda, timp in care turatia da sa creasca insa viteza simti ca nu mai urca
- o verificare mecanica completa si detaliata - dupa primii 300 km parca aud niste zgomote , unele din ele sesizate la mersul cu spatele si volanul virat destul de mult, genul iesirilor din curte sau parcari,  pare ca vin dinspre puntea spate, plus alte zgomote minore tren de rulare, atat pe fata cat si pe spate; e posibil aici sa fie si nevoie de adaptare la modul de functionare al suspensiei, al transmisiei, poate unele zgomote sunt naturale, sa zicem.
- de fixat si facut functional rezervorul de apa pentru intercooler in portbagaj, masina fiind de japonia are modelul vertical, care acum nu si-a mai gasit locul in compartimentul motor; aici daca e cineva care are un rezervor mic de europa sau chiar unul de spec c va rog dati un semn, sunt deschis la oferte
- de facut functionale reglajul pe inaltime faruri si functionarea stergatorului spate, momentan ambele nu merg
- de inlocuit volanul actual de bugeye cu unul de hawk in 3 spite - am vazut pe un topic pe colegul muttley facand aceasta operatiune, nu stiu daca ma descurc cu intreaga operatiune singur, pare ceva de munca insa actualul volan, pe langa faptul ca e mare nu ma atrage deloc vizual
- de rezolvat problema lipsei reglajului la scaunul sofer actual - fiind fost scaun pasager jdm pozitia mai inalta nu ma ajuta; sunt deschis la orice sugestii, daca exista cineva cu experienta care sa se fi lovit de problema va rog share (nu ma trimiteti sa caut scaun de sti de parte stanga caci n-am gasit decat interioare complete)
- de achizitionat un capac de portbagaj si un eleron mare pentru el, cel actual initial nu mi-a placut deloc, momentan sunt mixed feeling, insa mi-am dorit demult asa cum am spus, un subaru autentic, cu big wing o the back  ;D - deci colegii care au si vor sa se desparta de oricare din cele 2 piese va rog dati un mesaj, de mentionat ca eleronul ma intereseaza doar cel oe, cu tot cu al 3-lea stop
- headunitul original al masinii stie frecvente de fm doar pana la 90.00 probabil specific pietei japoneze, exista alta solutie de convertire pentru europa? sau schimbat direct cu model de europa?

Cam astea sunt planurile, cu siguranta voi mai cere sfaturi si ajutor pe diverse teme, v-am zis, sunt nou in lumea aceasta insa doresc sa invat repede cat mai mult. Las si o poza ca sa incepem topicul asa cum se cuvine, de pe drumul spre casa al turbatei.
Va salut!
(https://i.postimg.cc/kXvx7Q3G/428-C385-C-EBA6-469-D-8-EFD-35-D2-F7-CDC846.jpg)
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: andrei0241 on February 28, 2021, 01:55:40 AM
Să te poarte sănătos și zâmbitor, fără probleme!
Unde e noua casă a Imprezei?
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 28, 2021, 02:00:23 AM
Să te poarte sănătos și zâmbitor, fără probleme!
Unde e noua casă a Imprezei?
Multumesc, imi doresc o convietuire de lunga durata!
Noua casa, undeva cat mai spre est.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: rzw75 on February 28, 2021, 09:11:43 AM
Felicitari pentru achizitie! Frumoasa masina! Sa o stapanesti sanatos!
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on February 28, 2021, 11:11:10 AM
Să o stăpânești sănătos! Zgomotele spate pot fi de la amortizoare. Este buba lor sa cloncăne și să capete joc in tijă, dar verifică și bara stabilizatoare și bucșile aferente.

Părerea mea, lasă așa eleronul. Mai discret e mai bine.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 28, 2021, 18:59:19 PM
Voi merge zilele urmatoare la un service sa ridic masina pe elevator, o sa incerc sa deslusesc de unde provin zgomotele. Momentan am ridicat-o doar pe un cric si m-am familiarizat cat de cat cu modul in care se prezinta, impecabil as zice la nivel de imbatranire/afectare de rugina, cel putin pe spate unde m-am uitat.
Iar daca tot am avut chef de surubarit putin, am fixat provizoriu bidonul de apa pentru IC, spun provizoriu pentru ca nu am avut cum sa-l prind decat intr-un surub, celelalte prinderi ale bidonului nu prea vin nicaieri convenabjl, una din ele vine pe aripa deci no chance iar cea dinspre oala de amortizor la fel, nu prea ai cum sa o fixezi de nimic. Probabil voi schimba cu un rezervor model de europa, chit ca e mai mic macar sa il pot prinde.

Eleronul actual din pacate nu ma incanta oricat l-as privi. Asa ca atunci cand voi gasi unul mare cel actual se va da jos cu tot cu capac si se va depozita pentru orice dorinta ulterioara de revenire la forma initiala.

P. S. Multumesc de urari baieti!

(https://i.postimg.cc/90hzGR9z/4790206-C-737-E-4640-BDCC-D3-ADEDE1-C39-A.jpg)

(https://i.postimg.cc/kgX61bpb/4-EEF3-B4-B-2-A6-D-4-D40-B670-8574-DE3-AE48-B.jpg)


Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: dan_b on March 01, 2021, 14:49:12 PM
Superba masina! Sa o conduci multi km, fara probleme!
Cum mai zic si alti colegi, arata foarte bine asa cum e, dar conteaza mai mult ce ii place pilotului :)
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 01, 2021, 18:10:30 PM
Ceva sugestii de la oameni care s-au lovit de problema? Se poate repara, aveti idee unde pot incerca? Sau caut direct altul functional?
Ceasul de temperatura apa nu se misca deloc, nu se aprinde nici beculetul de alarma, nu face initializare, nimic. Restul, presiune si temperatura ulei functioneaza fara probleme.
(https://i.postimg.cc/c4YJZTT2/IMG-0058.jpg)
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: Arturito on March 01, 2021, 21:16:14 PM
Pai vanzatorul ce ti a zis ? Ca banuiesc ca l ar fi reparat daca mergea...
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 01, 2021, 21:26:49 PM
Pai vanzatorul ce ti a zis ? Ca banuiesc ca l ar fi reparat daca mergea...

Nu am intrebat. Dar daca ma puteti ajuta cumva mi-ar folosi clar mai mult decat sa ma gandesc ce se putea face...
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: andea79 on March 01, 2021, 21:58:04 PM
pai...pentru inceput ai verificat are alimentare ? voltaj si masa unde trebuie ...
sa te lamuresti daca e din ceas problema (e mort de tot ? nu face chiar nimic ?) sau din senzor ?
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 01, 2021, 23:27:46 PM
pai...pentru inceput ai verificat are alimentare ? voltaj si masa unde trebuie ...
sa te lamuresti daca e din ceas problema (e mort de tot ? nu face chiar nimic ?) sau din senzor ?
Nu am apucat sa verific, ma gandesc ca problema ar fi principal la ceas deoarece acul a ramas pe 50gr, nu misca de nici un fel, chiar si cu masina oprita tot acolo e.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: andea79 on March 02, 2021, 00:38:48 AM
:) si daca ar fi mort senzorul ar trebui sa treaca de 50 de grade ?
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 02, 2021, 12:55:42 PM
Nu, doar am presupus ca prima sursa a problemei ar fi ceasul, dat fiind ca nu face initializarea precum celelalte doua, nu aprinde nici macar ledul alarmei, iar acul sta acolo indiferent e contactul pus sau nu.  Insa clar voi incepe de la simplu la complicat,  prima data sa verific alimentare/masa si apoi conexiune cu senzor.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 18, 2021, 23:34:27 PM
Mici bricolari care schimba putin aerul in masina, daca ar fi sa aleg lucrul care imi displacea total din toata masina, acela ar fi volanul standard in 4 spite. So, upgrade mode ON!
Multumesc aici pentru tutorialul super bine documentat al colegului muttley, la faza cu mutatul capsei pirotehnice si legatura mufa claxon clar mi-as fi prins mainile, si asa nu prea dibace. Mai astept emblema de volan aferenta modelului, cea actuala e destul de uzata.

Mai departe, caut o sursa de covorase de interior, prefer cele oe din mocheta, eu avand o problema cu cel de la sofer, este de rhd si este si gaurit. Daca aveti ceva idei dati de veste de unde cum ce fel. De asemenea, daca are cineva mocheta ce acopera vasul de apa pentru tmic, cel din dreapta din portbagaj, eventual si vasul cu suportul aferent, de asemenea sunt interesat. De fapt, cred ca voi posta in aria dedicata anunturilor lista cu piesele de care mai am nevoie.

(https://i.postimg.cc/MH7Ftmtb/IMG-0158.jpg)
(https://i.postimg.cc/G20KNs4M/IMG-0167.jpg)
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on March 19, 2021, 07:13:54 AM
Frumos. Sa îl învârți cu plăcere.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 21, 2021, 21:37:45 PM
Frumos. Sa îl învârți cu plăcere.

Multumesc, momentan astept sa se termine inmatricularea masinii si apoi iesim sa dam o tura, sa vedem cum se simte la mers.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on April 06, 2021, 23:19:40 PM
Profitand de faptul ca aveam ceva treaba la motorpark cu un amic, am zis sa dau si cateva ture de pista cu jucaria.
Impresii, hmm, total diferit de ce mersesem ca si masina de strada pe motorpark pana acum, insa imi place ca, pentru o masina complet stock, se comporta cel putin decent, se vede ca este o masina dezvoltata de divizia specializata pe motorsport. Singurele parti care sunt de upgradat in vederea unei posibile reveniri pe circuit sunt gumele(ps4 actuale sunt ok insa se incing repede) si franele(cele actuale cedeaza foarte repede, pedala destul de moale si franele tind sa blocheze). 
Ca si referinta de timp am prins un 2.06.1, bine zic eu, pentru conditiile tehnice prezentate.
Pe viitor ar fi fain daca s-ar mai organiza iesiri in grup precum cea/cele din trecut, in afara de horatiu nu prea am mai vazut alte subaru pe circuit recent.

P. S. Nici o problema tehnica intampinata, capota e ridicata doar pentru racire.  ;D
(https://i.postimg.cc/qv6ByP3X/7-CF93-E46-740-A-4371-92-EB-56-E9-FCD6-A064.jpg)
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on April 07, 2021, 08:15:55 AM
Ce lichid de frana ai?
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on April 07, 2021, 14:52:17 PM
Ce lichid de frana ai?

Unul numai bun de schimbat. ;D
Stiu ca principala cauza a simptomului "pedala moale" e faptul ca a fiert lichidul, nu stiu ce este in masina, probabil ceva de baza dot4 pus de horatiu cand a facut conversia. Urmeaza sa primeasca schimb de ulei, filtru aer nou, bujii, discuri si placute fata+lichid de frana si o pompa de benzina noua, cea oe da semne de oboseala se pare. Momentan vreau sa adun piesele, cred ca voi lua calea poloniei pentru o comanda serioasa, cel putin discuri si placute acolo am gasit si ce imi doresc si pret ok.
Intre timp astept sa se termine nesimtirea bugetarilor de la taxe si impozite locale sector 4 bucuresti si sa primesc dovada luarii in evidenta pentru a putea trece mai departe la inmatriculat masina. Desi actele s-au depus online acum mai bine de 2 saptamani, iar termenul era de 10 zile pentru solutionare, inca nici o miscare, la telefon primind sfatul romanesc, asteptati va rog! >:(
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on April 07, 2021, 16:21:00 PM
Off: Si eu astept de la sector 4 ceva similar. Mi s-a spus la ghiseu unde m-am dus prima data ca se fac doar online si dureaza 5 saptamani. Au trecut 2-3 nici nu mai stiu. E misto ca noi ca cetateni avem 30 zile termen de depunere, dar ei au 5 saptamani pentru solutionare. In fine..

Probabil lichidul era bun de schimbat inainte de a intra pe circuit. Rezultate bune am avut cu Motul RBF 500 sau 550 si cu ceva de la partenerii Pol Distribution de la iPone tot pentru aplicatii racing. Nici o problema la rece sau pe strada cu nici una dintre ele. Ba chiar a functionat sistemul mai bine decat cu ferodo sau ATE dot 4 de strada.

Cum iti dai seama ca da semne de oboseala pompa?
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: MNU on April 07, 2021, 17:29:37 PM
Pompa de la a mea e zgomotoasa de cand am luat-o (acum 5 ani). De atunci ziceam ca "acusi crapa". Enervant zgomotul, dar altceva nimic.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: Sorin03 on April 07, 2021, 17:51:55 PM
Momentan vreau sa adun piesele, cred ca voi lua calea poloniei pentru o comanda serioasa, cel putin discuri si placute acolo am gasit si ce imi doresc si pret ok.

Salut , ai o adevarata bijuterie , te felicit. Caut si eu discuri si placute...ai zis de Polonia : 4turbo..sau ai si alte surse? Mersi!
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on April 07, 2021, 17:54:27 PM
La fel si la mine pompa e putin zgomotoasa insa am si ceva knock-uri sus in ture, semn ca ar ramane oarecum fara benzina. Ceea ce nu ar avea motive, masina este cu softul standard, neumblat la el. Oricum din ce am vazut nu e un capat de tara ca pret o pompa mai buna, ca e walbro sau deatschwerks, nu stiu daca conteaza asa mult.

P.S. legat de inscrierea masinii la financiar, termenul primit la depunerea online a fost de 10 zile, insa si alea mult depasite. Asta e din pacate tara, cu birocratia care ne-a consacrat...

Salut , ai o adevarata bijuterie , te felicit. Caut si eu discuri si placute...ai zis de Polonia : 4turbo..sau ai si alte surse? Mersi!

Multumesc, chiar e faina masina. Intr-adevar spre 4turbo inclin, au preturi sensibil mai bune  decat revanzatorii locali la multe chestii.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: Sorin03 on April 07, 2021, 19:01:51 PM
Mersi, oricum pentru masina ta ai putea sa gasesti " piese" de vreo 10k..usor, ai de unde alege si pe ce sa le montezi. 😅😅😅 si in plus cred ca o sa ai transport gratuit.
Title: Re: Bugeye Impreza WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on April 07, 2021, 21:50:47 PM
Mersi, oricum pentru masina ta ai putea sa gasesti " piese" de vreo 10k..usor, ai de unde alege si pe ce sa le montezi. 😅😅😅 si in plus cred ca o sa ai transport gratuit.

Nu esti departe de adevar, dintr-o simpla joaca pe scoobyworld.uk am reusit sa adun ce piese mi-as dori sa inlocuiesc/upgradez la masina in valoare de vreo 3k euro, si asta fara sa aberez, strict ce am considerat necesar ca si imbunatatiri.
Apoi am dat repede click pe X la broswer si m-am culcat. 😅
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on April 07, 2021, 22:24:13 PM
Stai sa vina etapa cand faci excel cu piese si coduri si aduni sume ce depasesc valoarea masinii... Incepi  sa dai delete la randuri :)))
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on June 22, 2021, 12:59:50 PM
Am reusit sa adun ceva piese asa ca mihaistan s-a ocupat de partea de schimbat cam tot ce era momentan urgent :
- discuri frana fata dba + placute pfc zrated
- furtune frana goodridge
- pompa benzina deatschwerks de 255
- bujii ngk
- ceva piese la timonerie
- ulei motor millers nano 5w40
- filtre aer + benzina oe

Suplimentar am luat si 2 anvelope noi pentru fata, cele de pe spate sunt inca peste jumatatea vietii, probabil la anul le voi schimba si pe ele. In sfarsit am scapat de senzatia urata ca masina nu are suficienta aderenta pe puntea fata mai ales la intrarea in viraje, chiar si pe uscat, pe ud nu mai zic, gumele vechi fiind insa terminate la propriu.
La final, un reset de soft, masina avea ceva knock-uri in partea de sus, probabil bujiile vechi, filtrul de benzina imbacsit si poate pompa oe care s-a lenevit sa fi dus la aceste probleme. Momentan tinem sub observatie, oricum ca si impresie, motorul trage mai bine, e mai reactiv de la turatie mai joasa, mai elastic. Dar tot mai e loc de mai bine, va urma. ;D

Planuri viitoare? Distributie mai intai pentru ca masina are doar curea noua schimbata de Horatiu insa rolele au peste 50k km, am gasit ceva sticker ca au fost schimbate pe la 70k. Iar dupa distributie probabil va urma ambreiaj, sunt momente cand agata usor treptele, iese mai greu din anumite trepte de viteza. Si poate reusesc sa montez si eleronul specific sti, sta in garaj de mai bine de 1 luna impreuna cu alt capac de portbagaj luat special pentru el, trebuie doar gaurit si vopsit.


(https://i.postimg.cc/26ns38Fr/IMG-0958.jpg) (https://postimg.cc/ygYQbKbb)
(https://i.postimg.cc/LXF7dFd7/IMG-0960.jpg) (https://postimg.cc/wtFFJPjc)
(https://i.postimg.cc/XN8PPPsH/IMG-0964.jpg) (https://postimg.cc/Z0WjBwtp)
(https://i.postimg.cc/Wbz5H1Fz/IMG-0974.jpg) (https://postimg.cc/svFPByJC)
(https://i.postimg.cc/W1r6BF2N/IMG-0978.jpg) (https://postimg.cc/k2Jb856z)black and japanese baby (https://treetop100babynames.com/exotic-baby-names-boys)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Sorin03 on June 22, 2021, 13:07:25 PM
Salut, astea sunt discurile? https://subarak.pl/en/brake-discs/237-dba-4000-t3-316mm-brake-discs-front-fits-subaru-legacy-outback.html ? E ok pretul ala? " Mi s-a aprins senzorul de scartait"  si trebuie sa schimb si placute si discuri . Am cerut oferta si la AK pentru OEM...vad ce aleg. Cum ti se pare franarea? Eu placute as pune tot de la DBA, am un Outback ...deci nu ma duc la curse, vreau doar sa franeze ok si la rece si la cald. Mersi!
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on June 22, 2021, 13:14:18 PM
Salut, astea sunt discurile? https://subarak.pl/en/brake-discs/237-dba-4000-t3-316mm-brake-discs-front-fits-subaru-legacy-outback.html ? E ok pretul ala? " Mi s-a aprins senzorul de scartait"  si trebuie sa schimb si placute si discuri . Am cerut oferta si la AK pentru OEM...vad ce aleg. Cum ti se pare franarea? Eu placute as pune tot de la DBA, am un Outback ...deci nu ma duc la curse, vreau doar sa franeze ok si la rece si la cald. Mersi!

Salut, da astea sunt, doar ca la mine sunt de 326, pretul vad ca e acelasi. La placute nu stiu cum sunt dba-urile, pfc-uri zrated am mai avut pe alta masina, stiam ca sunt foarte bune, musca bine la rece si foarte bine la cald. Nu sunt placute de circuit/curse, eu le consider un minim pentru strada, mai jos de atat ca si prestatii nu imi doresc.
Spor!
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on June 22, 2021, 14:26:49 PM
Eu am ramas blocat la "Suplimentar am luat si 2 anvelope noi pentru fata, cele de pe spate sunt inca peste jumatatea vietii, probabil la anul le voi schimba si pe ele. "...

Diferentialele ce zic?
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on June 22, 2021, 14:31:02 PM
Eu am ramas blocat la "Suplimentar am luat si 2 anvelope noi pentru fata, cele de pe spate sunt inca peste jumatatea vietii, probabil la anul le voi schimba si pe ele. "...

Diferentialele ce zic?

Te poti debloca linistit, le-am intrebat, zic de bine. :D
M-am exprimat eu gresit, anvelopele vechi de pe spate au peste 5.8mm profil ramas din cei aproape 8 cati au cele 2 anvelope noi de pe fata. Spui ca ar fi o problema chiar si la aceste mici diferente?
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mariansro on June 22, 2021, 15:36:11 PM
Eu spun ca pui tensiuni inutile în diff-ul central. Poți compensa probabil prin umflare.
Anvelopele sunt același producător?
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on June 22, 2021, 18:55:13 PM
Eu spun ca pui tensiuni inutile în diff-ul central. Poți compensa probabil prin umflare.
Anvelopele sunt același producător?

Nu cred ca vorbiti serios, sustineti ca 2mm diferenta la profil se resimt in diferential? Atunci banuiesc ca nici cu 2 persoane si bagaj in spate sa nu merg, daca nu sunt si 2 in fata, ca tot asa, se uzeaza diferentialele, ca am incarcare diferita pe punti? Eu zic sa nu devenim mai catolici decat insusi papa, sa ramanem in sfera realului.
Revenind, merg cu presiunea corecta, cred ca mai corect decat oricine dintre cei care o fac la vulcanizare cu ceasurile celor ce umfla rotile, iar anvelopele, da, sunt acelasi producator si model, aceeasi dimensiune si indice de viteza.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: malakay on June 22, 2021, 21:30:51 PM
Stai linistit :) in uk nu cumpara nimeni 4 anvelope noi :))  esti ok :)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on July 06, 2021, 19:44:00 PM
De ceva vreme facusem aceasta schimbare, respectiv scaune fata de blob lhd, pentru a avea si reglaj pe inaltime la scaunul sofer.
Scaunele sunt ok, uzura lor e destul de mica insa am facut greseala sa las unul original de bugeye montat si sa le compar, in paralel: rezultatul, revin la scaunele de bug, chit ca nu am reglaj pe inaltime la sofer, asta e, pana gasesc o solutie convenabila, raman cocotat.

Drept urmare, cine doreste 2 scaune de blob sti lhd ma poate contacta in privat, sunt dispus sa le dau la pretul cu care le-am luat, complete cu sinele aferente.
(https://i.postimg.cc/rsvPQ4c2/IMG-1088.jpg) (https://postimg.cc/64fcQyyM)
(https://i.postimg.cc/g0Nt1QdD/IMG-1090.jpg) (https://postimg.cc/SXYGMZn2)
(https://i.postimg.cc/kGtj65S1/IMG-1089.jpg) (https://postimg.cc/QKhgvh01)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: torvalds on July 07, 2021, 00:30:37 AM
Cred ca poti pune partea mecanica de pe scaunele lhd si tapiteria de pe rhd.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on October 18, 2021, 23:24:29 PM
Ceva upgrade-uri ce urmeaza a fi montate...in curand.
Pe langa ce se vede sau nu in poze, mai sunt deja sosite ambreiaj complet, kit de distributie, pompa ulei, etc., etc.
Urmeaza sa intre in lucru, sper sa iasa rezultatul asteptat.
Stay tuned  >:D
(https://i.postimg.cc/XBwK6x46/IMG-2290.jpg) (https://postimg.cc/XBwK6x46)
(https://i.postimg.cc/8JvMLwFf/IMG-2292.jpg) (https://postimg.cc/8JvMLwFf)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: andea79 on October 19, 2021, 00:03:06 AM
exact ce trebuie :) blocatoare de flow de aer pe radiator si generator de boost leaks ...
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on October 19, 2021, 07:19:40 AM
Ai făcut alegere buna cu blitzul
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mihaistan on October 19, 2021, 08:14:44 AM
exact ce trebuie :) blocatoare de flow de aer pe radiator si generator de boost leaks ...

Acuma ... stiu ce zici de bov... dar este priceless sunetu :)))))
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on October 19, 2021, 08:35:08 AM
Ai deja cel mai fain catback posibil, ceva Fujitsubo. De ce il schimbi?
Si vezi ca ce ai pe masina e dintr-o bucata, gen nu poti schimba doar finala. Si pentru piata de Japonia fiind, e mai scurt decat la toate celelalte versiuni. Blitzu' ala e luat special pentru JDM? Daca nu, fie sudura, fie adaptorul de la donut la flat mai lung, fie alt downpipe, fie nu il folosesti.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mihaistan on October 19, 2021, 10:45:47 AM
Hai ca tot urmaresc si nu pot sa ma abtin sa nu zic eu.. a asteptat o groaza:)) ca a luat de japonia ... cred ca vrea mai multa bubuiala in viata lui
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on October 19, 2021, 11:01:41 AM
Sper că nu are copii. Eu de asta am vândut wrx-ul. Nu puteam sa mai merg cu el. Iar cu silencer nu puteam sta.

Apropo, daca vrei să îl folosești, vezi că șurubul original se desface foarte ușor. Eu așa am pierdut primul silencer și a trebuit sa fac altul pe care îl prindeam cu două rânduri de piulițe.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on October 19, 2021, 12:47:15 PM
exact ce trebuie :) blocatoare de flow de aer pe radiator si generator de boost leaks ...

Am zis ca tot vine iarna sa nu mai pun carton la radiator :D
BOV-ul l-am luat pentru sunetul specific clar.

@Muttley : ai dreptate ca e fujitsubo cea de pe masina, insa e complet muta, in afara de relanti rece unde auzi ce masina e, altfel e foarte cuminte. Simt ca se poate mai mult, sa vedem ce face blitz-ul. Care blitz oricum are si baffle la nevoie, daca e prea mare scandalul zilnic.
De comandat am luat jdm da, cu poze inainte la ce e pe masina, tocmai ca sa vina ce trebuie. Cea actuala e din 2 piese dupa catalizator, nu una. La fel este si blitz-ul, am pozat doar finala.

@MihaiFlorescu : te referi cred la silencer-ul din interior, nu? Am vazut si eu ca e prins doar cu o piulita, o sa ma asigur ca nu se pierde, vreau sa il am totusi daca e prea mare scandalul. Desi folosind masina doar de fun, weekend etc nu cred ca va fi cazul de deranj.
Oricum ar fi, revin cu impresii obiective.  :)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on November 03, 2021, 16:16:59 PM
Se lucreaza intens, au fost destule piese adunate, de la distributie completa(RCM+curea Cosworth intarita), pompa apa Aisin, pompa ulei(RCM 11mm), pickup pipe ulei(SubiPerformance), ambreiaj complet(Extreme Clutch), etc. etc.
Motorul e deja la loc, totul functioneaza corect, nu au fost depistate probleme de genul fisuri conducte sau tevi, suruburi blocate, sau alte nebunii de genul.
Revin cu partea a doua cand se incheie munca la trenul de rulare, directie si evacuare.

(https://i.postimg.cc/nCTgC7FJ/94e753b6-e253-4df1-be7a-a8c15fc341b6.jpg) (https://postimg.cc/nCTgC7FJ)(https://i.postimg.cc/RNDrgfjT/eddab2d2-e4ae-422e-89e6-41aa4fd32aec.jpg) (https://postimg.cc/RNDrgfjT)(https://i.postimg.cc/0rkLxcvf/bcfe7723-c6cf-4570-84b7-8614a22ccde6.jpg) (https://postimg.cc/0rkLxcvf)(https://i.postimg.cc/p9M6SBkK/2e1b41c4-0797-409f-9f19-a9af8ec222b9.jpg) (https://postimg.cc/p9M6SBkK)(https://i.postimg.cc/tZXmqCKT/2e37c262-9591-4949-8526-cf6bbc88648b.jpg) (https://postimg.cc/tZXmqCKT)(https://i.postimg.cc/svZKRhMm/6b0e8116-6639-40f9-9579-183d32c545c1.jpg) (https://postimg.cc/svZKRhMm)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on November 03, 2021, 18:22:38 PM
Pare cunoscut garajul :) Spor la treaba!
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on November 11, 2021, 23:52:13 PM
Da da, mihai  s-a apucat de nebuniile lui, pune ceasuri, leaga sonde, umbla la butoane...
(https://i.postimg.cc/75Tv4NRV/c544a29e-9e17-4aa3-97f9-22dc04fc6944.jpg) (https://postimg.cc/75Tv4NRV)

El continua munca, eu tot astept sa termine, nu de alta, dar vine iarna si imi lipseste jucaria.  >:D
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on November 12, 2021, 00:47:49 AM
Cum sa dai ceasurile JDM cu vitezometru pana la 180km/h pe ceasuri EDM, e blasfemie...  ;D
Mai ales ca motorul tau chiar e capabil de 8krpm, dar cu transmisia ta nu ajungi la 260 la ora decat in limitare, ceea ce ar fi cel putin horror.

Iar gauge podul de pe ceasuri e cam uratel, la cat ai investit in volan. Exista unul de la SMY mult mai prezentabil, gasesti poze detaliate in topicul meu.

Ceasul de temperatura apa de sus nu-ti indica corect.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mihaistan on November 12, 2021, 08:46:03 AM
raspund eu ... suportu de ceasuri din pacate nu vine cel mai ideal, am discutat asta , insa la momentu asta era in stoc si ne ajuta la ce aveam noi nevoie .
Ceasurile oem le pastreaza , poa sa fie el capabil de 8k , dar turbina gafaie dupa 7 k :)) si daca nu ma insel cu transmisia jdm am mers eu peste 260 :)) se poate :)) bine .. alt motor alte avioane
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on November 13, 2021, 00:56:28 AM
Cum sa dai ceasurile JDM cu vitezometru pana la 180km/h pe ceasuri EDM, e blasfemie...  ;D
Mai ales ca motorul tau chiar e capabil de 8krpm, dar cu transmisia ta nu ajungi la 260 la ora decat in limitare, ceea ce ar fi cel putin horror.

Iar gauge podul de pe ceasuri e cam uratel, la cat ai investit in volan. Exista unul de la SMY mult mai prezentabil, gasesti poze detaliate in topicul meu.

Ceasul de temperatura apa de sus nu-ti indica corect.

Pai nu dau jdm pe edm, ci doar le inlocuiesc, cele jdm raman “pe stoc”.
Daca ar fi dupa mine ceasurile pe gustul meu arata cam asa: turometru de jdm si vitezometru de edm. Dar pot trai in oricare din variante. Pot sa turez masina pana la 8k rpm chiar daca ceasul imi indica deja ca a intrat pe rosu, la fel cum nu am pus ceasuri cu 260 ca sa vad cum “ia tot bordul”…

Varianta de gauge pod de la smy o stiu, nu imi place, nu doresc suprapunerea nici macar partiala cu cadranele originale, ceea ce in cazul smy mi se pare ca se intampla. Varianta actuala a fost de compromis, de moment, fara sa scot guri de ventiltie sau sa gauresc montantul A inutil dar sa pot avea totusi cele doua ceasuri instalate si accesibile la observatie.

Ceasul de temp apa de la defi e mostenit inert, nu am descoperit inca ce are. Imi doresc sa il pot repune in functiune, am mai scris, din pacate nu misca deloc, nici initializare, nici nu coboara acul, chiar si deconectat de la sursa tot acolo ramane indicatorul. Nu imi place sa am chestii nefunctionale prin masina, oricat de mici/neimportante ar fi.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on November 16, 2021, 23:13:42 PM
Hai ca tot urmaresc si nu pot sa ma abtin sa nu zic eu.. a asteptat o groaza:)) ca a luat de japonia ... cred ca vrea mai multa bubuiala in viata lui

Sa vina bubuiala  >:D -> https://youtu.be/CgzszdW7gCE

Intre timp, pana mai sunt gata mici detalii tehnice, mihai a mai lucrat si la alte chestii marunte precum montat la loc faruri ce au fost reconditionate atat cat s-a putut, datorita sticlelor matuite, si apoi a montat si goarnele hella. Farurile se vede si in poze cum au iesit, per total eu zic ca e mult mai bine, vedem si pe timp de noapte ce s-a schimbat ca vizibilitate.
(https://i.postimg.cc/XrZ2mk5d/IMG-2576.jpg) (https://postimg.cc/XrZ2mk5d)
Goarnele hella aveam in plan sa le montam stanga-dreapta de emblema din grila insa n-a fost posibil din cauza conductei de la racitorul de servo(daca am retinut bine) asa ca provizioriu au fost montate ambele in partea stanga a masinii, pana la gasirea unei solutii mai bune.
(https://i.postimg.cc/Q9qS14LG/IMG-2579.jpg) (https://postimg.cc/Q9qS14LG)
Comandat azi si anvelopele de iarna, abia astept sa fie masina gata si sa ma pot bucura iar de ea.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 13, 2021, 18:15:19 PM
in sfarsit  8)
(https://i.postimg.cc/MfB9wHNq/IMG-2745.jpg) (https://postimg.cc/MfB9wHNq)
Masina a revenit de ceva vreme la mine, merge foarte bine, e flamanda, e naravasa, e asa cum stiti prea multi dintre voi cum sunt masinile astea.
Intre timp, pana ajung minunatele jante de peste mari si tari aka turul europei din italia via uk pana in romania, masina a fost la un atelier de PDR care a facut efectiv minuni, scotand tot ce inseamna indoituri mai mici sau mai mari din caroserie, fara a afecta catusi de putin vopseaua. Jos palaria, recomand cu caldura Florin de la FaraIndoiala, de fiecare data cand plec de la el nu am cuvinte destule de lauda.
Mai departe, dupa pdr a intrat la cosmetica si protectie, lacul si vopseaua fiind destul de contaminate dar in stare buna, deh, varsta isi spune cuvantul si nu iarta pe nimeni. Poza de mai jos este un before, voi reveni cu poze detaliate cand iese din atelier.
(https://i.postimg.cc/5X4S7s4x/IMG-2773.jpg) (https://postimg.cc/5X4S7s4x)

Apropo, ca tot vine iarna, daca este cineva care doreste sa scape de niste arcuri stock de sti bug/blob, fie vanzare fie schimb cu unele sport de pe masina mea, sunt interesat. Sau daca auziti/stiti pe undeva, dati va rog de stire.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mihaistan on December 16, 2021, 13:17:43 PM
Confirm ca arata bine rau cu eleron ! dabea astept sa o vad cu noile jante  O0
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 24, 2021, 14:48:37 PM
Am spus ca revin cu feedback dupa detailing, iata si rezultatul. Nu stiu cat se vede in poze, in realitate, cu masina curata, pot spune ca sunt impresionat de cum se prezinta vopseaua, iar odata cu aplicarea protectiei ceramice lacul a capatat si o rezistenta crescuta la zgarieturi fine. Inca o data, super treaba facuta de DubDetailing, ca de fiecare data, servicii de calitate!
(https://i.postimg.cc/BL0yGHvy/IMG-2823.jpg) (https://postimg.cc/BL0yGHvy) (https://i.postimg.cc/nCyG5ZrS/IMG-2826.jpg) (https://postimg.cc/nCyG5ZrS)

Despre jantele noi, inca le astept, ieri am primit confirmarea ca sunt deja ajunse in tara, daca n-a fost sa fie sub bradul de Craciun, macar pana de Anul Nou poate apar. Intre timp, o iesire corespunzatoare la zapada, acolo unde se simte cel mai in elementul ei.
(https://i.postimg.cc/SXvsTQNJ/IMG-2843.jpg) (https://postimg.cc/SXvsTQNJ)

L.E. in urma diverselor upgrade-uri, daca are cineva nevoie, am de vanzare urmatoarele piese: volan momo standard de sti in 4 spite, caseta de directie de wrx lhd, eleron de wrx impreuna cu capac de portbagaj, controller DEFI Genome impreuna cu cablu de alimentare.
Cine vrea/are nevoie, dati un semn, sunt dispus sa eliberez repede spatiul din garaj.
(https://i.postimg.cc/V58N6VTr/3a2de412-24ca-48e9-a2dd-ca61e10c1264.jpg) (https://postimg.cc/V58N6VTr) (https://i.postimg.cc/2qWzjQ77/IMG-2809.jpg) (https://postimg.cc/2qWzjQ77) (https://i.postimg.cc/Y4QHBptX/IMG-2792.jpg) (https://postimg.cc/Y4QHBptX)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on December 24, 2021, 16:50:01 PM
Dar ce caseta i-ai pus in loc?
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 24, 2021, 17:15:38 PM
Dar ce caseta i-ai pus in loc?

Bugeye STI lhd.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 29, 2021, 20:59:57 PM
Winter setup...75% done.

(https://i.postimg.cc/zbpzJkDx/IMG-2916.jpg) (https://postimg.cc/zbpzJkDx)    (https://i.postimg.cc/GH4LCYWj/IMG-2923.jpg) (https://postimg.cc/GH4LCYWj)

Zic 75% pentru ca am reusit, partial, sa montez arcuri stock in locuri celor scurte cu care a venit masina. Am ales astfel incat vreau sa evit sa ajung eventual material de tiktok pentru ca nu razbate subaru o biata zapada, ramanand pe burta pe undeva. Garda la sol cu arcurile rs-r  era destul de joasa, arata foarte bine insa pentru iarna nu era ceva de dorit.
So, am comandat arcuri kyb fata/spate insa doar fata s-a potrivit, spatele nu se potriveste la dimensiunea arcului pe taler, arcul cumparat fiind mai mic in diametru decat talerul. Asa ca am montat doar fata momentan, masina s-a inaltat simtitor, asa cum doream. Acum mai ramane sa rezolv problema spatelui, din pacate se gasesc arcuri pentru bug sti foarte greu spre deloc. Cele cumparate am inteles ca sunt pentru blob, deci ori le pot vinde vreunui coleg ce are nevoie, fie le dau retur, am timp de gandire pana dupa sarbatori.
Daca stiti pe cineva care are arcuri de bug sti, standard, sunt dispus sa cumpar, dati un semn va rog.

Iar la capitolul roti/anvelope in sfarsit pot spune ca masina arata asa cum imi doream, rotile umplu bine golul de sub aripa, iar anvelopa noua se simte imediat chiar si doar pe carosabil uscat/ud, fara zapada. Astept acum si zapada, sa vedem cum stam.

Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on December 29, 2021, 21:11:29 PM
S-ar putea sa-ti trebuiasca flanse de amortizor spate de blob, revizia de reper.
Alea oricum se schimba dupa 20 de ani.

Urate roti!
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 29, 2021, 21:19:51 PM
S-ar putea sa-ti trebuiasca flanse de amortizor spate de blob, revizia de reper.
Alea oricum se schimba dupa 20 de ani.

Urate roti!

Vrei sa zici ca e posibil sa rezolv schimband flansele spate cu unele de blob si astfel sa se potriveasca arcurile actuale?
Rotile da...urate cu spume, le dau la schimb cu table de 15 daca are careva.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on December 29, 2021, 21:27:28 PM
Dap, e un cod pana in 2002 parca, si un altul pana in 2007. Tot ce stiu e ca nu merg schimbate intre ele, nu se aseaza arcul.

Acum, cand zici taler, sper ca te referi la cel de sus, adica la flansa. Ca daca nu se aseaza pe talerul inferior, de amortizor, alte flanse nu ajuta.

"Urate", mai...
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on December 29, 2021, 21:41:34 PM
Nu, la arcurile cumparate vs. cele de pe masina problema e la talerul de la amortizor, cel de jos. Asta incercam sa inteleg, cum ma ajuta flansele de blob. Sau speram sa ma ajute...

Sarakii haurii...pe masina hargintie
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on December 30, 2021, 13:27:41 PM
Sunt foarte misto jantele. Caut si eu pentru Forester, doar ca pe argintiu si eu cred ca nu arata asa bine jante aurii. Important este sa iti placa tie, nu celor de pe internet.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on January 03, 2022, 17:03:30 PM
Mud flaps on!
Astept sa mai vina o piesa din puzzle, sa pot ridica si spatele masinii la nivelul standard, momentan cu arcuri stock fata si cele scurte pe spate e clar ceva ciudatel, nu deranjeaza neaparat la rulare cat deranjeaza vizual si mai ales piticii din creier. Pentru iarna sper sa ramana acest setup, cu suspensie stock si sorturi, urmand ca pentru vara sa merg probabil pe ceva coilover iar atunci voi scoate sorturile, e clar ca matura asfaltul cu ele daca masina coboara sub nivelul de fabrica.

(https://i.postimg.cc/kDMd25mh/IMG-2968.jpg) (https://postimg.cc/kDMd25mh) (https://i.postimg.cc/pmKVtXzV/IMG-2969.jpg) (https://postimg.cc/pmKVtXzV)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on January 03, 2022, 19:30:10 PM
Arata bine! Distractie placuta. Cica vine zapada :)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on January 26, 2022, 22:07:23 PM
Arata bine! Distractie placuta. Cica vine zapada :)

Ce sa vezi, a venit  8)

Intr-o companie selecta, mi-am facut repede loc de tras macar o poza pentru posteritate.
(https://i.postimg.cc/v1swfjjH/IMG-3109.jpg) (https://postimg.cc/v1swfjjH) (https://i.postimg.cc/1fqdBBDg/IMG-3098.jpg) (https://postimg.cc/1fqdBBDg) (https://i.postimg.cc/BjZxbQZq/IMG-3101.jpg) (https://postimg.cc/BjZxbQZq) 

Mai facem, zapada sa mai fie.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: dan_b on January 26, 2022, 22:24:25 PM
Superb!
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: MihaiFlorescu on January 26, 2022, 22:51:38 PM
Sa-ti fie de bine :) Filmari ceva?
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 01, 2022, 15:38:20 PM
Sa-ti fie de bine :) Filmari ceva?

Doar poze de data asta. Mai apare cate 1-2 de la diversi papparazzi ce au pozat masina pe acolo/pe drum. 8)
(https://i.postimg.cc/pyHDkk10/IMG-3112.jpg) (https://postimg.cc/pyHDkk10)  (https://i.postimg.cc/G9XHYQ0T/IMG-3245.jpg) (https://postimg.cc/G9XHYQ0T)

In ultima poza pare si mai mult masina de raliu, a adunat toata mizeria e pe drum. :D
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on February 01, 2022, 18:06:00 PM
Ai reusit sa schimbi si arcurile spate? Ca pare sa stea normal acum.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 04, 2022, 17:43:30 PM
Eu zic ca da, sta cum trebuie, diferenta de inaltime fata spate. Cred ca pentru varianta de iarna este ceea ce trebuie ca si garda la sol, iar calitatea rularii nu pare sa fi avut de suferit. 
(https://i.postimg.cc/wRtgMWSj/IMG-3287-2.jpg) (https://postimg.cc/wRtgMWSj)
Schimbat intre timp si suport de diferential spate, cel vechi avea bucsile destul de batrane, probabil originale. Am gasit suportul nou cu totul, nu am mai stat sa schimb bucsi in al meu.

Facut azi proba si cu insertia de la evacuare, cea care ar trebui sa atenueze zgomotul. Am pus-o doar ca sa vad diferenta, puteti vedea si pe filmare, doar sa faceti abstractie de zornait, nu o stransesem bine. Overall zic ca isi face treaba si pot scapa macar 1 data de politie, daca ajung in situatia sa fiu oprit pentru zgomot. :D
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: rzw75 on February 04, 2022, 18:56:09 PM
Stiu ca ziceai de evacuare dar... mie imi plac rotile :) foarte frumoase jantele, stau bine de tot pe masina  :)

La evacuare nu stiu ... dar parca zornaie ceva cand accelerezi (fara db killer) , e ceva ciudat la sunet...
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on February 04, 2022, 19:06:29 PM
Ai dreptate ca zornaie doar ca, atentie, CU db killer face asta, adica in prima parte a filmarii. Cea de-a doua parte, finalul, e fara, si se aude curat, liber.
Multumesc, jantele sunt perfecte pentru mine, asa vad eu masina completa.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: rzw75 on February 04, 2022, 22:17:53 PM
Ai dreptate ca zornaie doar ca, atentie, CU db killer face asta, adica in prima parte a filmarii. Cea de-a doua parte, finalul, e fara, si se aude curat, liber.
Multumesc, jantele sunt perfecte pentru mine, asa vad eu masina completa.

...atunci e clar... in partea a doua a filmarii se aude bine de tot...deci fara db killer e ce trebuie :)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 15, 2022, 22:21:51 PM
Inca astept sa se hotarasca vremea de afara, vine iarna sau vara, ca nu mai inteleg.
(https://i.postimg.cc/Vdby5PfT/IMG-3466-2.jpg) (https://postimg.cc/Vdby5PfT)
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Muttley on March 16, 2022, 08:00:32 AM
 :-\

Poate-s eu exagerat, dar n-as folosi flanse rigide la o masina de strada.
Nu vreau sa cobesc, dar sper sa-ti scape sudurile caroseriei si parbrizul intregi.
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: Mihaistan on March 16, 2022, 13:13:23 PM
eu am pe mai multe ... si e ok
Title: Re: Bugeye WRX STi JDM Spec
Post by: georgeg on March 17, 2022, 00:17:32 AM
Daca crapa sudurile inseamna ca n-au fost facute cu simt de raspundere.