Subaru club Romania

Jurnale de bord => Forester => Foresterul meu SJ (2014-2018) => Topic started by: kkennyy on January 14, 2022, 22:27:06 PM

Title: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 14, 2022, 22:27:06 PM
Incepem de azi o noua poveste, a noului membru al familiei BSK, un tanar Forester SJ XT 2018. Povestea incepe cu mult timp in urma, de pe vremea cand SH-ul era masina noastra de concedii. Intr-o vara insa, am fost cu parintii cu al lor Audi A6, iar la intoarcere, dupa ce ne-am suit in Forestierul nostru, dupa primul km am zis ca o vand. Eh, pe parcursul vietii SH-ului, am mai zis de nenumarate ori ca il vand, insa mereu am revenit asupra deciziei dupa ceva timp. De ce? Pentru ca in ciuda aspectelor negative la masina aia, erau foarte multe pozitive si per total imi facea placere (si imi face in continuare) sa o conduc. Aspectele negative nu chiar multe, insa 3 mari si late: interiorul outdated rau pentru "pretentiile" noastre, anemia motorului in special vara si confortul la drum lung. Acestea si-au facut tot mai mult simtita prezenta de-a lungul timpului pana prin Decembrie anul ce a trecut, cand ne-am hotarat sa schimbam asta si sa cautam un forester mai nou care sa nu mai aiba aceste probleme si pe care sa-l putem folosi universal atat pe munte cat si la drum lung in concedii etc. SINGURUL Subaru care pentru noi satisface toate aceste cerinte este SJ-ul XT (bine, ar mai fi outback-ul wilderness nou aparut dar nu cred ca pupam in Europa).
Asa deci, undeva pe 31, foarte ocupat fiind, m-am apucat de cautat SJ-uri XT. Vreo 3 bucati in Germania, scumpe, o singura bucata in .ro la pret rezonabil. Buget nu prea aveam, ideea era sa vindem Outback pentru ca nu mai vrem credite, mai punem ceva bani, putini, si aia e. Am verificat-o pe cea din .ro, la rar parea ok, luata de la noi, km reali, dar raportul carvertical arata o dauna de care am intrebat prima data cand l-am sunat pe vanzator. Mi s-a spus din prima ca el a cumparat-o reparata, ca a verificat-o si e ok, am zis bun, poate nu o fi fost foarte grav, mergem sa o vedem, la Bucuresti. Mergem, adica il cooptez din nou pe Muttley, cel cu care am cumparat pana acum vreo 3 masini deja (asta e a 4-a) si in a carui expertiza ma incred. Am ajuns acolo, nu are rost sa prelungesc inutil povestea, masina a fost dauna totala, reparata prin transplant de la alta masina, sudata, deja ruginita, etc etc. De obicei fac greseala sa cumpar desi starea e deplorabila, cu gandul ca o sa repar eu (asa am facut cu sh-ul), insa de data asta pana si eu ma crucesc si plecam imediat fara sa ne uitam inapoi, dezamagire totala, entuziasmul a cazut la pamant, era singura varianta si a picat. Singura varianta in bugetul meu, pentru ca intre timp mai aparusera doua, una verde cu interior bej, nu-mi placea deloc, si un anunt firav pe facebook al unui baiat care intreba pentru parintii lui cam cu cat ar putea sa vanda xt-ul lor din 2018 cu 68k km la bord. Ii scrisesem chiar seara inainte si ii spusesem bugetul meu dar o evaluasera la un pret mult mai mare de care nu ma puteam apropia asa ca mi-am luat gandul. Luni insa, dupa ce am vazut epava, zice Muttley hai sa mergem sa o vedem si pe asta, poate mai lasa la pret si mai imprumut si eu ceva si punem de o masina mai noua si cu mai putini km. Tipul a zis ok, masina la Campulung, am trecut pe acolo in drum spre casa, l-am luat cam din scurt insa ne-a aratat-o, ce sa mai, masina noua, clar intretinuta, curata, nici nu aveam ce sa verificam. Vazand starea masinii am zis ok, fac un efort si o iau, sigur merita, i-am propus ceva la mijloc insa n-a fost de clintit asa ca am plecat si de acolo cu coada intre picioare, plecat de acasa cu gandul ca o sa cumpar o masina, vazut doua si intors fara niciuna. Aveam insa sperante ca poate se razgandesc si ma suna cu o contra-oferta, ceea ce s-a si intamplat a doua zi, pretul s-a apropiat considerabil de bugetul meu, am mai plusat foarte putin si aia a fost, batut palma la telefon, am luat-o. O intamplare foarte fericita ca tipul sa puna anunt pe facebook ca intentioneaza sa vanda masina, si eu sa fiu clientul perfect pentru ea astfel incat in nici 2 zile sa ne alegem amandoi cu o tranzactie favorabila, destin Subaru ;D

Azi m-am dat prima data cu ea, impresii la cald si comparatii cu celelalte Subare inaltate pe care le-am mai testat:
- E foarte aproape de outback ca si pachet per total si destul de departe de SH. Se simte considerabil mai grea decat SH, are cam aceeasi impresie de greutate ca si Outback, nu neaparat un aspect negativ, e o masina solida, ofera incredere la volan.
- Pe viraje are comportament clasic Subaru, daca o lasi fara gaz subvireaza total, dar daca o tii din pedala devine neutra si e foarte placut de aruncat in curbe chiar si mai agresiv
- Motorul ... oh, de cand mi-era dor de un Subaru care trage asa. Da, si Outback trage foarte bine dar e un sentiment diferit, in timp ce diesel-ul are explozie si apoi oarecum plafonare, XT-ul porneste fin dar te duce si te tot duce pana cand franezi panicat cand vezi la ce viteza ai ajuns fara sa-ti dai seama. Am vazut pe net multe pareri ca e prea puternic, nu sunt de acord, e cat trebuie de puternic, ba chiar ar mai merge ceva, dar sa ne abtinem ca e totusi forester nu impreza.
- Pe cat e de puternic motorul, pe atat de decent e consumul. Campulung - Pitesti: 5.2l/100km. Pitesti - Brasov: 7.2l/100km, mers linistit pe Sport cu reprize ocazionale de distractie.
- Suspensiile sunt relativ moi, dar nu exagerat de moi, ma asteptam sa fie barca dar nu e, sunt bine calculate dupa parerea mea.
- Mi se pare ca are ceva ruliu pe viraje si cred ca intr-un viitor oarecare o sa incerc sa corectez asta, ar merge putin mai multa precizie in curba.
- In rest, ce sa mai zic, interiorul, chiar daca nu e la nivelul unui outback, este foarte departe de SH, te simti intr-o masina moderna, chiar daca ceva mai spartana cum e Subaru de fel. Apreciez dotarile cu care vine, in special farurile adaptive, sunt dementiale.

Per total, avem un nou Subaru care este confortabil (chiar foarte), are interior modern, are motor puternic si este capabil de orice drum atat asfaltat cat si neasfaltat pe care o sa vrem sa-l parcurgem pe viitor. Cred eu, masina perfecta pentru stilul nostru de viata, o masina de pastrat :)

(https://i.imgur.com/AnZoWmk.jpg)

(https://i.imgur.com/pFU5dHp.jpg)

(https://i.imgur.com/LC5Tgi4.jpg)


Dovada, dupa aprox 170km de la plin.
(https://i.imgur.com/vgXDQ9M.jpg)


ps. Multumiri Muttley inca o data, fara insistenta lui de a merge si a vedea o masina care era foarte departe de bugetul meu, nu as fi ajuns sa fiu astazi proprietar (sarac ce-i drept) si as fi pierdut super ocazia care s-a dovedit a fi.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on January 14, 2022, 22:37:17 PM
E naspa.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Xander on January 14, 2022, 22:37:51 PM
Felicitări pentru achiziție! Arată bine și din povestire este ce trebuie.
Se vinde și sh-ul?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 14, 2022, 22:48:04 PM
E naspa.
Asta am zis si eu  ;D

Felicitări pentru achiziție! Arată bine și din povestire este ce trebuie.
Se vinde și sh-ul?
Mersi :)  Momentam astept sa vand Outback-ul si apoi mai vedem. Am o legatura emotionala cu SH-ul, nuprea as vrea sa-l dau, dar cine stie, dupa ce ne linistitim si ne revenim cu banii o sa reevaluam situatia.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: cosmin8888 on January 14, 2022, 22:52:01 PM
Felicitări pentru mașină dar si pentru pentru consum , la al meu sj din 2014 nu am reusit sa scot un consum sub 9% oricat m-am chinuit .
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 14, 2022, 22:57:47 PM
Felicitari! Arata foarte bine, sa va bucurati de plimbari multe si frumoase!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 14, 2022, 23:16:16 PM
Felicitări pentru mașină dar si pentru pentru consum , la al meu sj din 2014 nu am reusit sa scot un consum sub 9% oricat m-am chinuit .
Mersi, probabil depinde de cat de greu e piciorul, eu am mers destul de relaxat fiind prima iesire :)

Felicitari! Arata foarte bine, sa va bucurati de plimbari multe si frumoase!
Mersi!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 14, 2022, 23:48:57 PM
Felicitari pentru achizitie! Mi se pare compromisul perfect si cred c'ai profitat la timp, XT'uri intretinute si cu putini km gasesti foarte rar, iar faptul ca si pretul (cat a fost, pana la urma?) a fost acceptabil pentru voi a fost clar o aliniere a planetelor care probabil nu s'ar mai fi intamplat curand :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 14, 2022, 23:55:28 PM
Felicitari pentru achizitie! Mi se pare compromisul perfect si cred c'ai profitat la timp, XT'uri intretinute si cu putini km gasesti foarte rar, iar faptul ca si pretul (cat a fost, pana la urma?) a fost acceptabil pentru voi a fost clar o aliniere a planetelor care probabil nu s'ar mai fi intamplat curand :)
Foarte rare, chiar ma uitam inainte si nu am mai gasit decat 2 exemplare la nemti. Pe asta am luat-o cu 26k, e cumparata din .ro, garantie pana in decembrie 2022, singurul proprietar, servisata corect la AK (am apreciat in special schimbul uleiului la cvt la 60k km).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 15, 2022, 00:08:22 AM
Felicitări pentru noul membru! Să vă poarte în siguranță pe toate drumurile și nedrumurile :)

Destul de rara bestia. Ca putere e exact cum zici și îți înțeleg perfect reacția de revenire la boxer turbo.

Și sper sa postezi la fel de multe fotografii cu asta cate ai și cu SH.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 00:10:34 AM
Mersi, asa sa fie :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: duti91 on January 15, 2022, 00:37:00 AM
Consumul de 5.2 ma face sa plang ... :'( :'(

Bestiala masina!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 00:41:23 AM
Stai linistit ca e asa, de palmares, a fost coloana, mers in 80 si e diferenta de nivel negativa spre Pitesti :) Ideea e ca se poate merge economic cu masina asta.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Theophilus+Julsey on January 15, 2022, 01:08:28 AM
Felicitări, mașina arată foarte bine si pare sa fie ce trebuie!
Sa aveți o poveste de durata și plină de aventuri (doar plăcute) și as zice ca asteptam pozele din natura, dar știu ca o sa vina ^-^
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: duti91 on January 15, 2022, 01:36:42 AM
...a fost coloana, mers in 80 si e diferenta de nivel negativa spre Pitesti :)

Si in conditiile astea mi se pare wow fata de SH, unde speri sa bata vantul din spate 🤣
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on January 15, 2022, 07:51:41 AM
Cu toata placerea din lume!  ^-^
Si raman la parerea mea - cumpararea unei masini reprezinta un pas intr-atat de important si definitoriu pentru ce urmeaza, incat nu merita facut niciun compromis la calitatea si starea conservei. Cu atat mai mult cu cat pretul e in zona asteia de aici.
Sa speram ca n-are nimic ascuns, ca in continuare mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat. Se simte si arata incredibil de bine.

Poza faina rau (https://i.imgur.com/pFU5dHp.jpeg)

Mi-a scapat pana acum un detaliu. XT-ul asta mie mi se parea o masina tare urata, asta inca de cand ma uitam la masina lui Lorian. Poza de mai sus insa schimba tot, din 2 motive: culoare si jante. Adica sa fii pregatit ca la primavara sa te trezesti cu un XT urat dupa ce o incalti cu rotile celelalte, alea originale :laugh:

Vezi c-ai ratat o poza extrem de reusita, aia din mers.
Si revino-ti cu banii mai repede, ai termen pana da caldura, ca sa ne apucam de lucru pe sub ea.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 07:56:48 AM
O să vreau să-i iau un set de roți special pentru coclauri, trebuie să văd ce găsesc, astea vor rămâne pentru iarnă respectiv concedii la vară.

Vezi c-ai ratat o poza extrem de reusita, aia din mers.
E un interior reușit, da :)
(https://i.imgur.com/kM2AVtJ.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 15, 2022, 08:14:36 AM
2018, 68k km... Nu are ce sa fie ascuns... și la prețul acesta.

Culoarea asta îți oferă mai multe posibilități pentru jante faine. Nu ca la ăștia cu tigăile argintii la care se potrivesc doar jante gri și antracit.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 08:36:18 AM
Corect, n-am fost niciodată fan al abastrului de forester, dar începe să mă prindă cred :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on January 15, 2022, 08:40:52 AM
O să vreau să-i iau un set de roți special pentru coclauri, trebuie să văd ce găsesc

Sparco Terra nu merg si pe asta?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 08:50:18 AM
Posibil, dar nu cele de pe vechiul Forester. Albe nu prea merg și nici pe 16, balon prea mare pentru 240cai, trebuie pe 17. Posibil Poate cele aurii să fie o variantă faină...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 15, 2022, 11:48:30 AM
Deja daca o bagi in iesirile offroad pe asta, curand o sa vezi ca SH'ul nu mai are nici el rost pe langa ograda :)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 15, 2022, 12:41:38 PM
Io zic sa nu il mai tinem de vorba, sa mearga la plimbare prin ceva zone superbe cu zapada si sa vedem poze :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 14:39:32 PM
Deja daca o bagi in iesirile offroad pe asta, curand o sa vezi ca SH'ul nu mai are nici el rost pe langa ograda :)
Este o posibilitate reală :)

Io zic sa nu il mai tinem de vorba, sa mearga la plimbare prin ceva zone superbe cu zapada si sa vedem poze :)
Zăpadă poate mâine :)
(https://i.imgur.com/voCeGWe.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andea79 on January 15, 2022, 15:25:13 PM
felicitari si sa te distrezi cu ea :) in sfarsit ai revenit la subaru :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 15:30:11 PM
Mersi, chiar dacă e departe de sti, îmi aduce puțin aminte și tare dor îmi era  :)

Poate după ce expiră garanția ți-o prezint și  ție  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 15, 2022, 15:51:53 PM
Este o posibilitate reală :)
Zăpadă poate mâine :)
(https://i.imgur.com/voCeGWe.jpeg)
super natural :) dar e musai sa vezi si cum se asorteaza pe zapada :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: 4croco on January 15, 2022, 17:53:39 PM
Felicitari pt achizitie, dupa ce l-am vazut pe facebook chiar ma intrebam daca ajunge la cineva de pe forum, ma bucur ca ajuns la un pasionat.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 15, 2022, 18:23:54 PM
Mersi, și eu ma bucur, s-au aliniat planetele bine :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kjz on January 15, 2022, 23:06:47 PM
Foarte faina, sa ai noroc de ea!

la al meu sj din 2014 nu am reusit sa scot un consum sub 9% oricat m-am chinuit .

Asa ziceam si eu, pana a condus-o nevasta la drum lung. Masina poate, altundeva e problema. Eu am reusit sa scot si 15% extern  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 16, 2022, 07:04:16 AM
Mersi!

Da, exact, mașina poate, dar dacă te folosești mult de acel turbo, consumul o să fie pe măsură :)

Ieri am făcut un drum de ~250km, 30 de off-road ușurel în rest DN-uri la viteze de 100-120, mers normal, consumul mediu a fost de 9%, eu sunt mulțumit :) Oricum,nu e genul de mașină la care să te preocupe consumul, când apeși pedala e distracție și orice discuție costă, e normal :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Denky on January 16, 2022, 19:55:27 PM
Foarte faina masina, s-o folositi sanatosi!
Eu va urmaresc constant, evident ca nu am gasit nici un sh cum voiam, nici un sj, mi-e teama ca ajung sa ma uit dupa sk-uri!
Va salut pe toti si ca doresc sanatate si numai bine!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 16, 2022, 20:11:38 PM
Foarte faina masina, s-o folositi sanatosi!
Eu va urmaresc constant, evident ca nu am gasit nici un sh cum voiam, nici un sj, mi-e teama ca ajung sa ma uit dupa sk-uri!
Va salut pe toti si ca doresc sanatate si numai bine!
Mulțumesc și spor, sigur găsiți până la urmă :)

230km azi, mulți pe coclauri, undeva spre 100, gașcă mare de forestiere de toate felurile. Căutat zăpadă, dat doar de gheață și praf... hal de iarnă.

(https://i.imgur.com/ZSjcVvD.jpeg)

(https://i.imgur.com/I2A3YWm.jpeg)

(https://i.imgur.com/3NFCniu.jpeg)

Foarte ok per total, începe să mă impresioneze :)
(https://i.imgur.com/ZQ7gMQe.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 17, 2022, 00:15:14 AM
Frumos, mers in echipa :)
Testat Xmode pe gheata?
Da, iarna pare ca ne ocoleste anul asta, poate in februarie trece si pe la noi...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 17, 2022, 07:29:19 AM
Diferența majoră vine din trecerea la injecție directă.
De exemplu, eu am coborât Poiana BV - Rasnov cu XT-ul și consumul abia dacă a scăzut, in ciuda faptului că am mers mare parte din drum fără să ating accelerația. Doar că și așa tot are un consum de 2.5-3l/100 fata de 0 cat e la injecția directă.

E fain că poți să mergi ca omul pe autostradă și când ai nevoie de un consum decent pe drumuri secundare și offroad ai și un consum bun.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 17, 2022, 11:01:20 AM
Frumos, mers in echipa :)
Testat Xmode pe gheata?
Da, iarna pare ca ne ocoleste anul asta, poate in februarie trece si pe la noi...
Putin, un singur pasaj am avut unde am putut testa, filmarea mai jos. Avand in vedere unghiurile si faptul ca roata fata trebuia sa urce gheata, a fost nevoie de ceva acceleratie ca sa se prinda unde sa trimita puterea. Puteam sa trec usor cu putin avant, dar eram curios cum se comporta sistemul intr-o astfel de situatie.



Diferența majoră vine din trecerea la injecție directă.
De exemplu, eu am coborât Poiana BV - Rasnov cu XT-ul și consumul abia dacă a scăzut, in ciuda faptului că am mers mare parte din drum fără să ating accelerația. Doar că și așa tot are un consum de 2.5-3l/100 fata de 0 cat e la injecția directă.

E fain că poți să mergi ca omul pe autostradă și când ai nevoie de un consum decent pe drumuri secundare și offroad ai și un consum bun.

Da, chiar am comparat cu FB-ul lui Costin si consumul e aproximativ identic, lui i-a iesit 8.5 la pompa. Asta imi place si mie, ca ai posibilitatea sa mergi si cu consum redus daca vrei, daca mergi relaxat la drum intins. Pe autostrada va consuma peste 10 cred, dar e ok, o sa fac la un moment dat o filmare cu consum/rpm la viteze de autostrada, de curiozitate.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 17, 2022, 13:19:46 PM
Cool. Da, acolo sunt mai multi factori -apa peste bordura de gheata, era cumva normal sa patineze mai mult roata dreapta fata.
Am vazut, la modele similare, plecari de pe loc in pante cu gheata si plecau fara probleme. Evident depinde si de anvelope.
Cum ai zis si tu, acolo treci cu un usor avant in mod normal si nu e nicio problema.
Referitor la consum pe autostrada, depinde si la ce viteza te setezi - daca e pana in 130 sigur consuma maxim 10; peste 130, adica inclusiv la 140, te poti astepta si la 11-12/100 lejer. In functie de incarcare, vant, reprize etc. Dar e normal, la asa gabarit si avand awd... Insa si siguranta in deplasari este pe masura.
Ca exemplu, iarna trecuta, cand era si zapada (nu ca acum :p). eram intre Predeal si Rasnov si ningea de ceva timp, asa ca era un strat subtire de zapada pe sosea, drept pt care cu tractiune spate (cum merg normal pe sosea) nu mai era haios deloc :) Si am trecut pe 4x4. La Subaru ai mai multa "liniste" la capitolul asta, nu iti pasa cum e drumul in prealabil, ca se ocupa awd-ul de asta :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 17, 2022, 13:24:59 PM
Referitor la consum pe autostrada, depinde si la ce viteza te setezi - daca e pana in 130 sigur consuma maxim 10; peste 130, adica inclusiv la 140, te poti astepta si la 11-12/100 lejer. In functie de incarcare, vant, reprize etc. Dar e normal, la asa gabarit si avand awd... Insa si siguranta in deplasari este pe masura.
din ce am mai vazut pe net, la 120km 8%, la 130 10%, 140 11%, mai mult sau mai putin pe aici e. CVT-ul e destul de bine setat pentru viteza de 140 din cate mi-am dat seama.

Ca exemplu, iarna trecuta, cand era si zapada (nu ca acum :p). eram intre Predeal si Rasnov si ningea de ceva timp, asa ca era un strat subtire de zapada pe sosea, drept pt care cu tractiune spate (cum merg normal pe sosea) nu mai era haios deloc :) Si am trecut pe 4x4. La Subaru ai mai multa "liniste" la capitolul asta, nu iti pasa cum e drumul in prealabil, ca se ocupa awd-ul de asta :)
Da, sta foarte bine pe drum, unul din motivele pentru care ma incapatanez sa tot cumpar Subaru, spre dezamagirea unor amici :)) 
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 17, 2022, 13:45:38 PM
Hai sa mai pun niste impresii ca se face mia de km cu ea imediat:

- foarte silentioasa la drum lung, mai silentioasa chiar decat outback-ul si aici ma refer strict la wind noise. Poate barele de pe outback sa fie diferenta, nu stiu, cert e ca e foarte silent, o surpriza foarte placuta. Cred ca au pus si sticla considerabil mai groasa decat la modelele anterioare de forester.

- farurile sunt printre cele mai faine puncte la masina asta, au lumina foarte puternica si felul in care urmaresc curba e fenomenal. Faza lunga tot pe led e si ea un plus. Mi-ar fi placut sa fie cu faza lunga automata (sistemul de la audi e foarte fain), dar altfel, cele mai bune faruri pe care le-am intalnit.

- cu inaltimea scaunului de sofer m-am obisnuit, la inceput mi se parea nenatural de inalt, dar acum e ca acasa. Singura chestie este scaunul de pasager, care e si mai inalt si nu este reglabil, nevasta a avut de comentat la prima tura desi s-a mai obisnuit si ea acum. Sunt curios daca exista vreo solutie oem de a-l da putin mai jos.

- pielea de pe scaune am aflat ca se incalzeste mai greu dimineata, deci merge lasata masina la rumenit putin inainte sa pornesti la drum, dar odata incalzite se simt foarte ok. Volanul incalzit e si el o placere la -5 grade, desi ar fi fost fain sa fie pe intreaga circumferinta (partea de sus e rece).

- despre modurile de condus, se pare ca la mers relaxat stau aproape in intregime pe mod Inteligent, dar daca e o portiune de curbe si sunt mai alert, nu-mi mai place si trec pe sport, are lag mult mai mic. Sport# foarte rar, mai mult singur in masina sau la liniute  ;D. Pentru full control, trec pe manual, desi cazurile unde e nevoie sunt si mai rare.

- motorul trage foarte fain, dar nu ma baga in scaun mereu, ar mai fi mers cativa ponei acolo, nu stiu in ce masura va fi posibil :)

- am observat ceva diferit fata de cvt-ul outback-ului, la asta parca ai si ceva frana de motor cand lasi acceleratia. Mereu mi s-a parut la obk ca se duce inainte si trebuie sa franezi excesiv ca sa o tii la viteza la care vrei, mai ales pe coborari unde se simte ca si cum o trece pe neutru cand nu esti in pedala, dar cu asta nu am deloc aceeasi impresie, se aseamana putin cu o manuala in viteza ceea ce imi place mult.

- ca vorbeam de frana de motor, pe offroad in panta pare sa aiba ceva, dar doar pe sport# si manual "treapta" 1. N-am avut unde sa testez cat de puternica e (panta mica), dar pe unde ne-am dat a fost suficient.

- urmeaza intr-un viitor apropiat o vizita la AK pentru revizie si verificare generala, inainte sa se faca anul de la ultima.

Cam atat deocamdata, continuam.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Heliotropus on January 19, 2022, 21:41:46 PM
Foarte emotionanta povestea iar impresiile de prima calatorie sunt de-a dreptul fascinante. Astept sa parcurg urmatoarele 93483828472 pagini ale foiletonului insa nu inainte de a va felicita pentru senzationala achizitie!

Sincer, abia astept sa va revad la Brasov, asa cum am vorbit iar despre XT am numai amintiri fantastice. Veti face casa buna impreuna avand convingerea ca vei oscila din ce in ce mai mult cand va trebui sa alegi care dintre modelele de Forester sa va insoteasca pe mirificele drumuri de munte cu care ne-ati fascinat de-a lungul timpului.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 19, 2022, 22:14:05 PM
Mersi frumos, sa stii ca povestirile tale despre XT de mai demult au fost un factor major in decizie :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 24, 2022, 20:35:39 PM
Acum 2 ani am urcat cu SH-ul o panta abrupta in Fundatica de se mira lumea de la pensiuni ce caut pe-acolo. Anul asta a urcat lejer si SJ-ul :)

(https://i.imgur.com/Z2F4bf3.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 24, 2022, 20:49:50 PM
Sus, la Pe musuroaie?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 24, 2022, 21:34:12 PM
Acolo, da.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 24, 2022, 22:34:01 PM
Vara am urcat si eu, cu SUV 2WD, dar am tot zis ca incerc sa ajung si iarna cu Foresterul. Un proprietar din zona zicea ca iarna intr'adevar, putini urca pana sus, multi lasa masinile la baza drumului.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 24, 2022, 22:37:00 PM
Le lasa jos de tot, sau daca pun lanturi ajung la musuroaie. Sus de tot foarte rar, tot cu lanturi sau cu minim 50km/h cum am vazut azi un tucson :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 24, 2022, 23:34:12 PM
Mie nu de urcare mi'ar fi, ci la coborare, pe ultima portiune unde e ingust, inclusiv santul din dreapta e destul de adanc.
Ai urcat acolo si cu SH'ul? Intreb stiind ca la SH nu ai Hill descend assist, pe care banuiesc ca l'ai intrebuintat la SJ.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 24, 2022, 23:55:21 PM
Da, cu sh-ul țin minte că am avut oarece emoții că la un moment dat nu am mai putut să o țin din frână și s-a dus puțin sanie pe ultima bucata din porțiunea abruptă, am avut noroc că nu venea nimeni din față. Cu SJ am mers cu Hill descent și a fost ok, mai cârâia dar n-a patinat. Pe porțiunea îngustă nu e problemă cât timp nu vine cineva din față, nu e pantă mare. Dacă vine cineva, nasol...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: marr on January 27, 2022, 16:20:59 PM
Cu oarece intarziere : FELICITARI pentru achizitie !
Ai avut bafta sa o gasesti si sper ca bafta sa tina cat o fi masina asta la tine !
Miii de km - pe drum si-n afara lui - fara probleme !
In rest, stiti voi: ”Nu-ti doresc sa te bucuri de masina, stiu ca o vei face !”

PS: Ma cam roade-nvidia !
Mi-as fi dorit si eu un XT, dar - parafrazand poetul: pe vremea cand era, nu se putea, cand s-ar putea, nu mai era !
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 27, 2022, 16:32:33 PM
Mersi! Trebuie sa ma tina mult timp, nu de alta dar n-as stii cu ce s-o mai inlocuiesc si pe asta :)

Se pare ca fac colectie de masini, difera culoarea si forma, dar au toate aceeasi sigla :)

(https://i.imgur.com/tYQDVsd.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 27, 2022, 16:48:08 PM
Tare :))
Ai loc si de un 04 BSK :))
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 27, 2022, 17:07:02 PM
Forme, culori si motorizari diferite: diesel, benzina aspirat si benzina turbo :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Forester on January 27, 2022, 17:51:13 PM
Forme, culoari si motorizari diferite: diesel, benzina aspirat si benzina turbo :)
Deci incape si un diesel aspirat.  >:D >:D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 27, 2022, 18:00:53 PM
Mda, cam multe pentru 2 oameni, mai dam din ele :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on January 27, 2022, 18:08:40 PM
Deci incape si un diesel aspirat.  >:D >:D

Aia se numeste soba si se foloseste la incalzit cortul, doar :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 29, 2022, 16:46:09 PM
Azi am primit ok-ul de la cateii pentru XT.

(https://i.imgur.com/8phkaoG.jpg)

(https://i.imgur.com/rfnEbE0.jpg)

(https://i.imgur.com/DwzUy72.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on January 29, 2022, 18:02:12 PM
Asa da!!!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 29, 2022, 20:36:01 PM
Se uita cam ciudat la haionul electric, dar se obisnuiesc ei :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 12:03:51 PM
Dat azi comanda pentru rotile de munte. Am mers tot pe Sparco Terra, albe, pe 17, nu-s foarte convins de culoare dar sper sa dea bine. Pt anvelope am mers pe Falken WILDPEAK A/T3WA. Vin prin martie, pana atunci sper sa mai tina zapada :)

(https://i.imgur.com/v22Qxu1.jpg)

(https://i.imgur.com/g1wgyaH.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on February 01, 2022, 12:07:28 PM
O sa arate bine de tot cu jantele astea. Pentru anvelope te-a influentat si Driving Sports TV? Am vazut ca tipul ala testeaza o multime de anvelope si parca tot pe astea le are pe un XV al sotiei.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 12:11:43 PM
Pentru anvelope, sincer as fi mers tot pe cooper, ce am pe SH, mi se par grozave, insa nu am gasit nicaieri dimensiunea iar pe site-ul de unde am luat jantele, aveau si falken-urile. Dupa ce m-am interesat putin, par o optiune mai buna pentru XT, sunt ceva mai silentioase, consum bun, indice de viteza mai mare, profil interesant lateral. Posibil pe noroaie sa fie mai slabe decat cooper, insa in rest sunt tot pe-acolo.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Forester on February 01, 2022, 12:11:56 PM
O sa arate bine de tot cu jantele astea. Pentru anvelope te-a influentat si Driving Sports TV? Am vazut ca tipul ala testeaza o multime de anvelope si parca tot pe astea le are pe un XV al sotiei.
Da, parca tot astea le folosea. Desi nu-s de acord cu el ca de la anvelope s-a misca Xv-ul mai slab decat Bronco-ul  :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 12:17:51 PM
N-am vazut video-ul, dar nu, nu suna plauzibil :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: 4croco on February 01, 2022, 13:14:18 PM
Ce dimensiune ai ales la anvelope, eu m-am uitat pe internet si am gasit Falken Wildpeak A/T3WA 225/65 R17 102H, iar in cartea de identiate la mine la anvelope omologate pe 17 sunt  225/60 R17.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 13:32:32 PM
225/65 R17 am luat, stiu ca nu sunt omologate :)  1cm mai mari pe raza decat stock, asta urmaream sa ridic foarte putin garda si sa ajung si la un balon respectabil pentru munte (7mm mai mare decat SH-ul stock pe 16).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on February 01, 2022, 13:39:50 PM
Daca prin absurd (dar ABSURD d-ala absurd) te opreste cu masina noua controlul RAR si-ti ia talonul, ti-l recuperezi in 30 minute, sau cat iti ia sa pui rotile corecte pe cotineata.
Eu, anul trecut, 2 masini, 4 seturi de roti, nici macar unul cu dimensiunea din carte. Si ambele vechi si candidate ideale de control.
Deci esti safe.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 13:44:12 PM
Nu mai folosesc dimensiuni stock de vreo 10 ani cred, n-am avut niciodata probleme :) Ideal ar fi sa se introduca si la noi o posibilitate de omologare pentru alte dimensiuni, daca intrunesc conditii de siguranta, dar n-ai cu cine ...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on February 01, 2022, 13:52:22 PM
Nu vreau sa incep o discutie pe jurnalul tau, dar iti dai seama ca si de partea cealalta, nu toti isi iau anvelope noi si de firma si cu simt de raspundere si ceva informare inainte.
Sunt multi care iau roti complete la 300 lei, negociate de la 400 "cu multa carne" de pe OLX, le pun pe masina si merg asa pana ies sarmele si din astea... discutie reala auzita live de mine intre muncitorii care lucrau la vecinu' si venisera cu un Seat Leon 2010.
Din pacate, reguli mai relaxate si flexibilitate mai multa nu se pot obtine cand majoritatea = opusul unui om responsabil si cu ceva cunostinte sau capacitate de intelegere si informare.

Si eu voiam sa imi iau de vara 235/50/17 in loc de 225/55 chiar daca plateam in plus 200 lei pe bucata, dar cred ca ma conformez sa am macar un set de jante cu anvelope corecte, ca si alea de iarna sunt 225/60/17. Sau nu stiu...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 01, 2022, 14:09:09 PM
Iti dai seama ca e plin de de-astia, eu nu zic sa se relaxeze regulile, ci sa existe posibilitatea de omologare cu tot ceea ce implica. In alte state de ex. sunt reguli ca poti merge x mm peste stock, sau poti sa mergi la "rar" si sa-ti omologheze o alta marime in timp ce ti se verifica masina din toate punctele de vedere, unghiuri, garda, etc. Altfel, asta e, ne descurcam cum putem :)

Eu zic sa ramai cu minim un set cu dimensiunea stock, eu asa fac (probabil cele de vara).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 07, 2022, 14:22:29 PM
(https://i.imgur.com/jnw9p9K.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on February 07, 2022, 14:36:12 PM
Trebuie să vopsești cutia :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 07, 2022, 15:32:57 PM
E ok, merge pe gri :) Oricum o dau jos imediat, se cam termina cu iarna.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on February 07, 2022, 18:04:28 PM
... se cam termina cu iarna.

In unele parti nici nu a inceput, in poza aia e muuuult zapada  :-[
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 07, 2022, 18:30:59 PM
De-aia scad vânzările Subaru :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Theophilus+Julsey on February 08, 2022, 09:23:10 AM
Nu vreau sa incep o discutie pe jurnalul tau, dar iti dai seama ca si de partea cealalta, nu toti isi iau anvelope noi si de firma si cu simt de raspundere si ceva informare inainte.
Sunt multi care iau roti complete la 300 lei, negociate de la 400 "cu multa carne" de pe OLX, le pun pe masina si merg asa pana ies sarmele si din astea... discutie reala auzita live de mine intre muncitorii care lucrau la vecinu' si venisera cu un Seat Leon 2010.
[…]
Eu zic ca se fac multe măgarii exact din cauza regulilor stricte. Și eu caut AT-uri pentru SG-ul din dotare. Mi-ar fi plăcut sa găsesc pe mărimea originala 215/60R16, dar sunt cel puțin dublu de scumpe fata de 215/65R16, care se găsesc destul de original. Vreau sa iau noi, dacă as vrea neaparat sa merg pe mărimea stock, ar trebui ori sa iau ceva second (deci uzat deja) ori o marca mai proasta, dar mai ieftină, ori sa intru mai mult decât as vrea in buget. Normal, ca sunt și oameni care merg direct la piața și dacă pare ok cauciucul, il cumpara cu 40 de lei bucata ca is din Germania și garantat sunt bune.
@kkennyy faine jante și și cauciucuri, cred ca o sa arate bine…faine și pozele, dar asta deja se știe  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 08, 2022, 09:35:35 AM
Mersi :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 08, 2022, 11:17:59 AM
Trebuie să vopsești cutia :D
si sa inchizi usa cand faci poze :)
Poza super, ca de obicei :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 13, 2022, 21:37:44 PM
In asteptarea rotilor de 3 sezoane, ne mai dam putin pe zapada.

(https://i.imgur.com/cqCDPIS.jpg)

(https://i.imgur.com/nBiZKXD.jpg)


ps. varianta cu sparco terra a picat din pacate, din lipsa de stoc peste tot, inclusiv la comanda. Am inlocuit cu OZ rally racing, sa vedem.
(https://p1.akcdn.net/full/879202038.oz-janta-aliaj-oz-rally-racing-dgsl-8x17-5x114-30-et45.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on February 13, 2022, 21:45:43 PM
Mai erau Speedline SL2 Marmora cu un design asemanator Sparco Terra, le-ai vazut si pe acelea?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 13, 2022, 22:09:16 PM
Am cautat si speedline, erau pe lista, dar n-am gasit nimic pe la noi.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 14, 2022, 11:08:49 AM
In asteptarea rotilor de 3 sezoane, ne mai dam putin pe zapada.

(https://i.imgur.com/nBiZKXD.jpg)

Eu am fost la mare... Dat fiind ca nu avem iarna pe aici.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 21, 2022, 22:05:44 PM
Noi inca avem iarna se pare.
(https://i.imgur.com/67nKs2w.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 21, 2022, 22:12:31 PM
Foarte tare :)
La voi e cum trebuie, clar :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on February 22, 2022, 21:22:00 PM
Unde ati urcat de data asta? La cum se vede, nu cred ca au fost emotii pe drum
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 22, 2022, 21:33:49 PM
La Susai. Aici sus era praf, dar pe drum era zapada destul de mare. N-am avut emotii, s-a chinuit putin xmode-ul la coborare, dar s-a descurcat :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 23, 2022, 15:50:15 PM
Gata, a venit oficial primavara  ;D

(https://i.imgur.com/LoTxV7h.jpg)

Comparativ cu cele de vara, asa fyi, 23.2kg cele de vara, 24.8 at-urile, e bine zic eu.
(https://i.imgur.com/PhZBYrc.jpg)

(https://i.imgur.com/zXEj7W5.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on February 24, 2022, 07:55:18 AM
Ii sta bine! Sa le invarti cu placere!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 24, 2022, 08:04:23 AM
Mersi, da, sunt foarte incantat de cum arată  :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 24, 2022, 08:27:53 AM
Arata foarte bine! Pregatit de overlanding lejer :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Mariansro on February 24, 2022, 20:28:59 PM
Mersi, da, sunt foarte incantat de cum arată  :)

De ce Falken și nu Cooper sau altceva? Știu ca erai mulțumit de Cooper
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 24, 2022, 21:07:38 PM
N-am mai gasit Cooper si cautand alternative, am dat de aceste Falken-uri, care par mai potrivite pentru XT decat Cooper. Deocamdata sunt foarte multumit de ele pe sosea, vedem pe munte cum o fi.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: rzw75 on February 24, 2022, 22:54:58 PM
Arata fff bine FXT ul pe jantele astea! super tare si culoarea! Felicitari!  Ma uitam si eu la niste jante asemanatoare, dar mai ieftine (sparco terra , albe, pe 17) dar pana la urma am ales ceva oem. Cat au costat jantele? (daca poti sa zici) Multumesc!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 24, 2022, 23:00:29 PM
Mersi, sparco terra voiam să iau și eu, dar după 3 comenzi plătite și ulterior anulate, la 3 magazine din țară și de afară, am renunțat la idee, nu sunt pe stoc și nu sunt estimări când vor fi.
Oz-urile au fost 4700 lei cu tot cu kit-ul de instalare și transport.




Probabil singurul nebun care își face poze cu mașina în parcare la lidl, fără intenție de vânzare  ;D
(https://i.imgur.com/Up7ndpC.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: rzw75 on February 24, 2022, 23:03:00 PM
Mersi, sparco terra voiam să iau și eu, dar după 3 comenzi plătite și ulterior anulate, la 3 magazine din țară și de afară, am renunțat la idee, nu sunt pe stoc și nu sunt estimări când vor fi.
Oz-urile au fost 4700 lei cu tot cu kit-ul de instalare și transport.
Thanx! fff bun pretul!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 24, 2022, 23:04:42 PM
Thanx! fff bun pretul!
Sincer aș fi preferat să dau cu 1000 mai puțin pentru sparco, dar aia e, mă consolez cu faptul că sunt mai faine astea și culoarea e la fix :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 25, 2022, 16:19:09 PM
Comparative :)

(https://i.imgur.com/tITxeOI.jpg)

(https://i.imgur.com/lT4fVWN.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on February 25, 2022, 18:22:31 PM
Mai faina albastra, mai bine propotionata.
Ai de gand sa o inalti si pe aceasta?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 25, 2022, 18:31:03 PM
Maxim 1cm, ca sa refac proportia cu balonul marit, dar asta vedem la anu, dupa ce expira garantia :)  Vedem si daca va fi nevoie. Pare ca stock la stock, sj-ul ar fi putin mai ridicat decat sh, o fi sls-urile proaspete, nu stiu.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on February 25, 2022, 18:43:50 PM
Mno, prima oara spargi baia apoi vezi daca mai trebuie ridicata.  :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 25, 2022, 18:53:20 PM
Urmează și un scut mai serios la motor și cvt :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 25, 2022, 20:00:00 PM
Nu vreau sa te enervezi, da' parca e mai misto putin SH-ul :D
Cel putin ca overlander.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 25, 2022, 20:04:19 PM
De gustibus :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on February 25, 2022, 21:25:50 PM
Evident :)
Bine, daca il mai modifici putin pe XTeu, se schimba iar podiumul :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 26, 2022, 12:11:48 PM
Primul drum azi cu Falken-urile, impresii:
- stau foarte bine pe șosea
- silențioase, n-am auzit nimic mai mult decât cu cele de iarnă
- accelerația e aceeași, nu dau semn să fi afectat demarajul în vreun fel
- consum normal, Brașov - Bacău 7%, mers lejer.
- nu am minusuri deocamdată

(https://i.imgur.com/I0vuts2.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on February 26, 2022, 12:13:28 PM
Legat de jante... Noroiul cum crezi ca il vei scoate, nu au acces limitat?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 26, 2022, 12:27:31 PM
Vedem cu prima ocazie  :)  Nu mă aștept să fie probleme, dacă nu mergecu vap-ul din exterior, normal, pot să dau și de pe interior pe dedesubt, nu ar trebui să rămână noroi pe ele. Posibil să fie ceva mai mult de lucru la spălătorie...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on February 26, 2022, 14:31:25 PM
Senzație consumul pentru un SUV cu AT și 240 cai.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 26, 2022, 18:42:13 PM
Este, da. M-am intors cu 7.4 per total, in conditiile in care pe serpentine i-am lasat pe toti rau in urma :)  Cu outback-ul diesel scoteam cu 1L mai putin in aceleasi conditii.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on February 26, 2022, 19:00:04 PM
Tinand cont ca 1. e diesel si 2. are 90cp mai putin, diferenta e f decenta.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: rzw75 on February 26, 2022, 19:46:48 PM
WOW !!! Este fantastic de bun consumul, eu scoteam minim 9,5 la Forester 2,5 XT (2006), si masina era stock (cutie manuala) si mergea totul f bine si in parametri.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 26, 2022, 19:52:57 PM
CVT si injectie directa, probabil astea contribuie cel mai mult.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on February 27, 2022, 20:34:41 PM
Prima tura cu rotile noi, ceva zapada, ceva noroi, nicio problema, caciucurile s-au comportat excelent.


(https://i.imgur.com/8F981Mh.jpg)

(https://i.imgur.com/5SpTt1K.jpg)

(https://i.imgur.com/Gr8jZtb.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 02, 2022, 17:27:32 PM
Am incheiat azi cu prima faza de upgrade-uri necesare pentru plimbarile noastre obisnuite. Au fost rotile pentru a putea ajunge la munte, barele pentru a putea cara cortul si acum carligul de remorcare pentru transportul bicicletelor, formatia completa. Acum doar de s-ar mai linisti putin lucrurile pana la primavara/vara cand incepem sa plecam iar cu zilele.

(https://i.imgur.com/giAK09p.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Denky on March 02, 2022, 19:11:44 PM
La asa o masina, trebuie neaparat o buna ordine mondiala, ca sa citez un autor celebru.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 02, 2022, 19:21:16 PM
Adevărat  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 07, 2022, 17:39:05 PM
Zilele astea ninge de rupe peste noapte, te trezesti cu 15cm fresh si pana pe dupa-amiaza e pamant din nou.

(https://i.imgur.com/5QTEy9o.jpg)


Consum dupa un drum Brasov - Sebes, 9.2% (gratie autostrazii), 500km de la full la rezerva. Aprox 2% mai scump sa imi vizitez parintii decat socrii, nu-i a bine  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 09, 2022, 10:56:40 AM
Facut azi revizia de 75.000km la Auto Kino (de fapt 72.500 ca se facuse anul de la ultima, fostul proprietar nu a prea mers cu ea in 2021). Schimbat pe langa cele uzuale si lichidul de frana. La final, masina in parcare, pornita, incalzita, folie pe scaunul sofer si cutia cu ulei cu aprox. 500ml ramas, pentru eventuale completari, frumos asa  :)

Cerusem si o verificare si inlocuire placute/bucsi, dar nu a fost cazul, deci am scapat mai ieftin decat ma asteptam. In schimb, la dus spre service, spart parbrizul pe centura, ghinion. Programat pentru constatare la casco, urmeaza pabriz nou, c'est la vie en Roumanie  :|
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Xander on March 09, 2022, 11:59:53 AM
Dacă nu e mare spărtura și nu are și atele , mai iartă-l.
Îl pui nou și original și îl spargi iar nu e fun.
Eu am schimbat multe parbrize la SH, și uzura e mare. Nu va mai fi la fel. Sper sa ma înșel.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 09, 2022, 12:22:12 PM
N-am ce să mai salvez, e irecuperabil. Dacă era doar ciobit, o reparam și mai ținea, dar nu e cazul. Nu știu la ce uzură te referi, am schimbat parbrize pe bandă rulantă, n-am avut niciodată probleme, ultimul pus la ak la outback e și acum în stare perfectă :)


(https://i.imgur.com/1ldEX6Y.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Xander on March 09, 2022, 12:36:01 PM
Spor. E bine ca ai ak aproape.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 09, 2022, 12:39:02 PM
Și casco-ul plătit...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on March 09, 2022, 12:51:15 PM
Problema e la demontat. Trebuie grija sa nu se zgarie plafonul sub chederul de la parbriz. Altfel, apare rugina in timp si e nasol de reparat.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 09, 2022, 12:54:41 PM
Da, sper sa fie ok, nu o sa am cum sa observ daca e o problema acolo decat cand probabil ar fi prea tarziu. Am incredere ca o sa aiba grija.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 23, 2022, 14:24:01 PM
Pare ca o sa avem primul weekend de primvara, motiv pentru care am pregatit-o de iesire.

(https://i.imgur.com/0CYfNef.jpg)

(https://i.imgur.com/MH0CQU9.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on March 23, 2022, 15:26:42 PM
Cool. Pe unde mergeti?
Si SH-ul ramane fara cort?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 23, 2022, 15:34:40 PM
Cool. Pe unde mergeti?
Cred ca prin Dobrogea pe undeva, sa vedem.

Si SH-ul ramane fara cort?
Fara :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on March 23, 2022, 16:27:04 PM
Probabil incepe sa fie de prisos SH-ul :)
Have fun si faceti poze!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on March 23, 2022, 20:08:53 PM
Ieri si azi a fost un vant nebun pe'aici, clar nu era de stat la cort, dar poate pana in weekend se potoleste
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 23, 2022, 23:42:43 PM
Da, urmarim situatia, pare ca ar fi relativ ok momentan.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on March 24, 2022, 07:21:32 AM
Sunt curios cum va fi consumul cu casa aia pe masina.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 24, 2022, 09:35:45 AM
Probabil se pastreaza procentajele, consum neglijabil pana la 90-100km/h, peste creste exponential, 20% mai mult la 120km/h in conditii meteo bune. Problema e cand bate vantul :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 10:24:14 AM
Am bifat deci prima iesire pe anul asta, in Macin la poalele muntilor, clasicul loc de campare din padurea de langa Greci. A fost o zi foarte faina sambata, surprinzator de cald in timpul zilei, aproape de tricou, noaptea racoare dar cu incalzitoarele a fost numai bine. In schimb, duminica, desi au fost si mai multe grade, vantul aproape ca te muta din loc si era frig cu tot cu geaca asa ca am vizitat dobrogea mai mult din masina :) Per total, ne bucuram ca vine caldura.

(https://i.imgur.com/Nn63v0N.jpg)

(https://i.imgur.com/y6OMUft.jpg)

(https://i.imgur.com/meH1aN7.jpg)

(https://i.imgur.com/VM7ADKY.jpg)

(https://i.imgur.com/W9YGUxt.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 10:47:59 AM
Acum, impresii la primul cort cu XT-ul:

- Confortul la volan e mult superior SH-ului, asta era clar. Nu e chiar la nivelul din outback, dar e apropiat. Pozitia la obk era mai confortabila putin si pilotul automat adaptiv era fain cand erai obosit si voiai doar sa ajungi acasa, dar oricum, dupa 300km sambata si 500 duminica, n-am picat direct in pat :)
- Anul trecut cand am fost cu SH-ul in Macin, am prins la fel ca si acum, vant puternic intr-o zi, cred ca e ceva uzual pe-acolo. Ei bine, a fost un oarecare chin, drumuri proaste pe care valsam permanent, dealuri la care trebuia sa bag a 3-a ca sa pot sa urc ... nu mi-a placut deloc, mai ales lipsa de putere pe care o intampinam, la rafale te luptai cu vantul efectiv. Cu SJ-ul ma asteptam sa nu mai fie o problema asta, si am avut dreptate. Desi vantul lateral se simte in continuare destul de puternic, masina se leagana nitel, suspensia absoarbe mult mai bine genul ala de drum stricat si rezistenta vantului practic nu se simte deloc, urci lejer orice deal, n-am simtit nevoia sa apas mai tare pedala nicaieri.
- consumul a fost, oarecum surprinzator. Brasov - Greci, aprox 300km, fara vant, mers legal, economic, nu am prea depasit suta: 7.8 l/100km. Plimbarile de duminica prin Dobrogea, vant puternic, ~90km/h: 8.2 l/100km. Per total, dupa 800km parcursi din care vreo 300 pe vant puternic, am ajuns acasa cu 8.0 l/100, zic eu, foarte bine. E drept, daca mergeam pe autostrada sau tineam viteze peste 100, aveam garantat peste 10 consum, dar in conditiile in care nu te grabesti, buzunarul iti multumeste.

Ce am mai observat asa pe ici colo:
- cu masina plina in modul camping (e drept, am mai optimizat putin fata de anul trecut si cred ca vreo 30kg am mai redus cel putin) se lasa foarte putin de spate, 1cm poate, aproape neobservabil. SLS-urile isi fac treaba, sper sa tina cat mai mult :)
- trebuie sa schimb bateria, vineri inainte sa plec mi-a murit in cele 2 ore cat a stat cu portbagajul deschis si cu mine jucand tetris cu bagajele.
- mi se pare ca ventilatia baga aer mai rece atunci cand e cald afara si AC-ul nu merge, comparativ cu sh, outback, si cam orice alta masina cu care am mai mers de curand. Zic pentru ca erau 21 grade la un moment dat, si nu simteam nevoia sa dau drumul la AC, era acceptabil, iar aerul se simtea rece la aeratoare. Nu ma pricep, nu stiu cum e preluat aerul in cabina, poate e mai aerisit compartimentul motor, sau poate doar mi s-a parut fiind inca primavara, habar n-am.

Cam atat deocamdata, foarte incantat de noua achizitie, e perfecta pentru ce facem noi cu ea. Astept sa o bag si pe ceva offroad mai decent.

(https://i.imgur.com/8emH0kX.jpg)

(https://i.imgur.com/pC1sTUr.jpg)
8.1 e Ploiesti - Brasov
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on March 28, 2022, 10:49:16 AM
Foarte frumoase poze, ca de obicei!
La cat mai multe!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 10:59:17 AM
Mersi :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 12:16:54 PM
Am uitat să menționez ceva:

- uleiul e tot la maxim
- antigelul la fel
- parbrizul tot crăpat, fisura avansează
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kjz on March 28, 2022, 14:10:25 PM
Am uitat să menționez ceva:

- uleiul e tot la maxim
- antigelul la fel
- parbrizul tot crăpat, fisura avansează

Parca o descrii pe a mea, in afara de consum  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 14:26:34 PM
Parca o descrii pe a mea, in afara de consum  ;D
Alt stil de condus probabil. La mine nevasta in dreapta e foarte economica  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kjz on March 28, 2022, 14:40:02 PM
Cunosc, la fel a fost si la mine, s-a resemnat dupa o vreme...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MyKe on March 28, 2022, 14:56:19 PM
Mișto poze, și mai ales mașina!

De ce nu pui bateria pe un redresor? Sigur îi mai prelungești viața.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 15:07:54 PM
Mișto poze, și mai ales mașina!
Mersi! :)

De ce nu pui bateria pe un redresor? Sigur îi mai prelungești viața.
E pe moarte... In Ianuarie cand am luat masina am fost cu ea verificare si la tester de baterie zicea ca trebuie inlocuita. Am zis ca poate a stat in ultima vreme asa ca am mai lasat-o asa, am facut multe drumuri lungi de atunci, timp in care ar fi trebuit sa isi revina, si pe voltmetru era ok, dar daca a murit acum dupa o ora de stat cu becurile interioare aprinse, e clar ca e pe duca si nu vreau sa risc sa raman pe munte fara baterie, mai ales ca auxiliara noua nu mai poate fi folosita ca si starter din pacate.
Are 4 ani cea originala, din cate am inteles sunt cam proaste astea panasonic de fabrica. Am comandat azi un exide, are si ceva mai multi ah (60 vs 48), mai bine.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 28, 2022, 15:28:36 PM
Asa de curiozitate:

SH-ul cand eram pe la inceput cu camping-ul, intre timp s-au mai adaugat chestii si nu mai vedeam nimic in spate.
(https://i.imgur.com/HBkvrqI.jpg)

Outback-ul in setup-ul de anul trecut, da, l-am umplut si pe asta. Frigiderul era si el, pe bancheta din spate  ;D
(https://i.imgur.com/wi08cEo.jpg)

Setup-ul nou cu aproximativ tot ce aveam si inainte dpdv functional, bonus rulou tras :)
(https://i.imgur.com/CvojTJc.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 29, 2022, 11:00:02 AM
Schimbat bateria. Cat s-a mai prafuit motorul in 2 luni ...

(https://i.imgur.com/w1wqZCA.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on March 29, 2022, 12:19:10 PM
E buna bateria asta. A tinut pe un diesel din familie peste 4 ani cu utilizari rare si majoritatea pentru drumuri scurte. Dupa o perioada in care a stat, apoi doar a fost pornita si miscata pe ultima suflare, dupa doua luni era complet moarta si nu pornea nici de la cabluri.
Pusa pe redresor, dupa 2 zile era full, pornind formatarea de la ~6V.  Masina pleaca la sfert saptamani dupa acel eveniment.

Deci poti sa ai incredere in ea.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 29, 2022, 12:35:58 PM
E bine de stiut, mersi :). Sincer, voiam ceva mai bun si aveam impresia ca ce am comandat e din gama premium, dar am vazut acum ca e doar cea basic. Oricum, are 60ah fata de 48 cea originala, 480 cca fata de 390 si e si ceva mai usoara, deci e un upgrade, ar trebui sa fie ok.

Problema mea e la munte, unde masina sta mult timp cu usile sau cu portgabajul deschis. Din fericire la asta am optiunea de a stinge toate becurile (spre deosebire de sh), trebuie doar sa tin minte sa fac asta cand iesim :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on March 29, 2022, 12:46:04 PM
Vezi ca am dat eu peste o treaba rasfoind cartea de la SH. Si am confirmat-o pe masina. La reprezentanta se poate seta cat timp sa stea luminile aprinse. Cand am curatat prin portbagaj ultima data a stat mai mult deschisa si am observat ca s-au stins becurile. A fost dupa mult timp, cred ca peste 30 min, dar s-au stins.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 29, 2022, 12:52:13 PM
Aha, interesant, o fi ceva setare de siguranta. Cert e ca de atunci am pus led-uri in loc de becurile originale si macar e mult mai ok consumul.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on March 29, 2022, 13:15:54 PM
La SH nu ai posibilitatea sa stingi toate luminile din interior?  :-\ La SG ai intrerupator ptr ele si e ciudat sa aud ca la SH nu, dar probabil de aceea exista posibilitatea de setare mentionata de Mihai

Chiar ma gandeam ieri daca ati mai facut iesirea in Dobrogea. Duminica in oras a fost bine, abia ieri a aparut vantul, data viitoare campati in Centrul Vechi, e mai adapost  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on March 29, 2022, 13:20:02 PM
La SH-ul pre-facelift cred ca raman aprinse.
La mine le pot dezactiva pe toate: sofer, pasageri, portbagaj.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 29, 2022, 13:54:42 PM
Da, SH-ul pre-facelift e singurul cu acest minunat feature in care lipseste butonul de on/off la becurile de plafon fata. La facelift au rezolvat. Ciudati japonezii cateodata.

Chiar ma gandeam ieri daca ati mai facut iesirea in Dobrogea. Duminica in oras a fost bine, abia ieri a aparut vantul, data viitoare campati in Centrul Vechi, e mai adapost  ;D
A fost ok sambata si duminica pana ne-am trezit, deci numai bine :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on March 30, 2022, 18:04:49 PM
Gata și parbrizul. Mă uit după cum stă așezat chederul, arată perfect deocamdată, sper să rămână pe poziție. Am scăpat și fără franșiză, deci toate bune :)

(https://i.imgur.com/pTgEnQk.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 26, 2022, 15:10:02 PM
Prima ieșire din țară cu XT-ul, 1000km și doar două opriri, fără dureri de spate sau alte disconforturi :)

(https://i.imgur.com/TikCYLX.jpeg)

(https://i.imgur.com/mkhHWFl.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 28, 2022, 19:50:20 PM
Începe să îmi placă albastrul ăsta :)

(https://i.imgur.com/32sRaCF.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on April 28, 2022, 20:25:57 PM
Ai rupt arcurile spate  :'(
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 28, 2022, 20:49:56 PM
Se putea și mai rău, puteam să avem și pasageri  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on April 28, 2022, 22:13:45 PM
Erati la Voronet? :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 28, 2022, 22:19:23 PM
Nu chiar  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on April 28, 2022, 23:18:00 PM
Erati la Voronet? :D
Era Voronetul la ei :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Denky on April 29, 2022, 21:00:26 PM
Stiu zona. Pe vremea cand faceam langlauf,, am incercat pista respectiva. Chiar ma gandeam ca vara e o paine buna de mancat cu mountain bike-ul prin Alpii Vienezi (Semmering-StKorona und so weiter).
De la tipul asta de activitati mi-a venit ideea cu un Forester. Pana la Semmering fac, din Tm, 5h30.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 29, 2022, 22:27:17 PM
Este și se dezvoltă constant. Dacă locuiam în TM cred că îmi făceam minim 3 mini concedii pe an pe la ei :) Chiar și asa, dacă te gândești la câți bani cheltui acolo față de cât cheltui la noi (mică diferența iar ceea ce primești în schimb e incomparabil) , merită cu vârf și îndesat să faci drumul până acolo. Singurul minus e că la consum de 10% și la preturile actuale, drumul ăla te cam costă ceva...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 01, 2022, 22:21:22 PM
Gata plimbarea, 6 zile și 2700km mai târziu, ceva impresii și comparații căci e primul concediu cu xt-ul:
- n-am avut probleme tehnice, nici nu mă așteptam.
- ca o mașină e concedii, de mers mult pe autostradă, e surprinzător de ok, destulă putere pentru depășiri la orice viteză, silențioasă până în 140 cel puțin, scaune foarte comode, poziția în general ft comodă la volan, am făcut foarte puține pauze.
- dacă ar fi să o compar cu outback-ul la un astfel de drum, tot obk e superior, fără discuție, consumul mult mai bun la viteză, pilotul automat adaptiv, ăstora le-am simțit lipsa :)
- că veni vorba de consum, m-am întors cu 9.2% per total, și asta doar pentru că am mers încet la dus, fără să ne grabim (120), dacă aș fi mers normal scoteam 10 pe puțin. Asta e, niște bani în plus puși deoparte pentru transport.
- ținuta de drum foarte bună pentru mașina plină (2 oameni cu prea multe bagaje) și 2 biciclete grele pe cârlig, practic nu s-a simțit greutatea în plus, a fost o placere pe drumurile virajate de munte ale austriecilor.
- îmi place ft mult cât de "smooth" e motorul ăsta, simțit că plutești pe asfalt bun.
- aerodinamica mi se pare mai proastă decât la sh parcă, se umplea parbrizul de musculițe într-un hal cum nu am mai văzut, o fi perioada acum dar parcă nu am mai pățit așa rău, plus că pe autostradă, rafalele de vânt se simt bine, câteodată ai impresia că se îneacă mașina, dar e doar vântul care se împotrivește.

Cam atât deocamdată, mai vedem la următoarele ieșiri :)

(https://i.imgur.com/ZMmNVwm.jpeg)

(https://i.imgur.com/OPI8wgC.jpeg)

(https://i.imgur.com/OdqYNJj.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 02, 2022, 12:07:47 PM
Verificat uleiul azi dimineata, e tot full, deci consum 0. Foaaarte dubios ...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on May 02, 2022, 12:20:38 PM
Nu e dubios, ca CVT-ul asta vad ca tine turatia cam jos, chiar si pe autostrazi.
Dar e bine, clar.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 02, 2022, 13:01:20 PM
Da, probabil, pe la 140 am cam 2400rpm și variații prea mari nu sunt pe autostradă. Oricum, acest aspect mă bucură, cu sti-ul nu mi-ar fi ajuns un bidon în portbagaj :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Denky on May 02, 2022, 20:52:08 PM
Este și se dezvoltă constant. Dacă locuiam în TM cred că îmi făceam minim 3 mini concedii pe an pe la ei :) Chiar și asa, dacă te gândești la câți bani cheltui acolo față de cât cheltui la noi (mică diferența iar ceea ce primești în schimb e incomparabil) , merită cu vârf și îndesat să faci drumul până acolo. Singurul minus e că la consum de 10% și la preturile actuale, drumul ăla te cam costă ceva...

Daca locuiai in Tm, ca mine, veneai in zona asta in weekenduri prelungite (o sapt intreaga, doar  iarna, si daca ai copiii mici, dupa ce isi dau drumul, vor partii tot mai diverse), in rest bagai de la Innsbruck incolo, zona Ischgl noua ne place f mult.
Oricum, m-ai convins sa caut in continuare, faina masina, s-o folositi sanatosi! La Ro am cam renuntat,  nu apare absolut nimic pe piata, caut in De ceva ok, nevasta’mea e nemtoaica si are toate rudele acolo. Cum prind ceva ok, vin aici sa ma laud cu achizitia. Daca nu vin rusii si trebuie sa ma car si sa ma laud de acolo :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 02, 2022, 21:05:42 PM
Daca locuiai in Tm, ca mine, veneai in zona asta in weekenduri prelungite (o sapt intreaga, doar  iarna, si daca ai copiii mici, dupa ce isi dau drumul, vor partii tot mai diverse), in rest bagai de la Innsbruck incolo, zona Ischgl noua ne place f mult.
Exact, noi mergem cam in fiecare an in Tirol si niciodata nu imi vine sa ma mai intorc.

Oricum, m-ai convins sa caut in continuare, faina masina, s-o folositi sanatosi! La Ro am cam renuntat,  nu apare absolut nimic pe piata, caut in De ceva ok, nevasta’mea e nemtoaica si are toate rudele acolo. Cum prind ceva ok, vin aici sa ma laud cu achizitia. Daca nu vin rusii si trebuie sa ma car si sa ma laud de acolo :)
Mersi :) Subaru e dificil pe piata din pacate, gasesti cu greu un exemplar bun, te chinui si-l cumperi si-l intretii corect, apoi nu reusesti sa-l vinzi cand vine vremea. Vorbesc din experienta :(  Spor la cautat, o sa gasesti pana la urma.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Foreste on May 05, 2022, 14:25:10 PM
Verificat uleiul azi dimineata, e tot full, deci consum 0. Foaaarte dubios ...

La 6k+ fata de ultima revizie, am pus 200ml de Amsoil. Cazuse umpic sub mijlocul marcajului.
Si la mine se confirma ca nu consuma mai deloc.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 05, 2022, 14:38:28 PM
Sa ne tina tot asa :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 09, 2022, 23:22:09 PM
Sâmbătă a fost practic botezul XT-ului în off-road, nu cred să o mai fi scos pe drumuri mai rele pana acum, cel puțin nu fără zăpadă. Un SJ și un SH (al lui Costin) explorând drumuri forestiere pe lângă Miercurea Ciuc. N-am avut parte de obstacole prea mari, ceva gropițe, o mică încrucișare de punți pe piatră, o scurtă coborâre abruptă pe teren nisipos și mulți, foarte mulți brazi ce se apropiau îngrijorător de mult de vopsea.
Overall, trecut peste tot fără dificultăți, am mers încet spre foarte încet intenționat, pe de-o parte să testez capabilitățile cvt-ului (care sincer îmi lasă impresia că la obstacole serioase nu o să vrea să se miște și va fi nevoie de moment), pe de alta pentru simplul motiv că se poate și e cel mai safe așa :)
Foarte mulțumit în continuare de hardughie, 270km din care vreo 30-40 pe off-road, 8.4% consum mediu. Comparat cu fb-ul sh-ului, 8.6% resetat in același timp, deci practic identic, cu mic avantaj pentru el în off-road și pentru mine pe șosea.



(https://i.imgur.com/oqC7qIy.jpeg)

(https://i.imgur.com/jEoF4Jz.jpeg)

(https://i.imgur.com/BvLniji.jpeg)

(https://i.imgur.com/HbUoshu.jpeg)

(https://i.imgur.com/vw5PIDm.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 09, 2022, 23:53:21 PM
Super frumos traseul.
Si eu prefer abordarile lente pe offroad, sa nu bruschez aiurea nici masina, nici peisajul :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 11, 2022, 19:42:29 PM
Da, foarte faină zona aia, trebuie să mai mergem :)


650km zilele astea, Brașov - Cluj și retur, 3 pietre în parbriz, de una am scăpat, celelalte au lăsat ceva urme, din fericire fără crăpături. Chiar nu înțeleg ce se întâmplă, nu merg tare, nu stau în curul altora... drumuri jegoase de România  >:(

Mâine sunt programat la AK pentru schimb radiator climă, recall pe vin-ul mașinii se pare.


PS. Consum pe ultimul rezervor, 7.6.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Foreste on May 11, 2022, 23:08:16 PM
[...]
Mâine sunt programat la AK pentru schimb radiator climă, recall pe vin-ul mașinii se pare.

also

Radiatorul de clima nu este recall, e TSB.

Până la urmă cum e? Culanță Subaru Corporation via Auto Kino? Recall? TSB?
Presupun că nu contează atâta vreme cât te alegi cu problema rezolvată.

(https://esq.ro/emoticons/banana.gif)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 11, 2022, 23:45:12 PM
Da, nu știu exact ce e, important e că se schimbă și că se rezolvă problema ce nu a fost dar putea să fie :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Sese on May 12, 2022, 08:50:03 AM
Nu e Recall, e TSB.

Adica sunt sanse mari sa inceapa sa curga, asa ca mai bine ii punem unul nou, cu cod schimbat.

Dar nu ii trimite nimeni scrisoare acasa, sa ii spuna sa mearga in reprezentanta pentru inlocuire. Ala e Recall.
Sunt si din alea, dar la airbag, brate ruginite, bobine, lucruri potential periculoase.

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 10:15:52 AM
Faza cu pietrele parbrizistice e fenomen. Asa ma intrebam si eu...
La Isuzu am deja 3 reparatii (din fericire s-au putut repara rapid), din care primele 2 in primele 6 luni ale masinii....
2 le-am incasat pe sos de centura, de la tiruri din contrasens, iar ultima tot prin zona apropiata de sos de centura, de la o Fabia, fiind la distanta de minim 2 masini de ea...
Motivele sunt in primul rand drumurile, dar cred ca o contributie importanta e data si de inclinatia parbrizului, ca si de calitatea acestora in materie de rezistenta.
Ca idee, la Nissan nu am avut nicio crapatura timp de 8 ani... S-au mirat si oamenii de la parbrize cand am mers sa il schimb si au vazut ca era cel original... 
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 10:23:04 AM
Clar o fi de vina si inclinatia parbrizului, aerodinamica masinii, inaltimea fata de sol, etc. Curios ca la SH nu am avut astfel de evenimente si e acelasi parbriz amarat schimbat la pilkington acum 4 ani. Oricum, e frustrant la nici o luna de la schimb sa fi primit deja cel putin 5 pietre din care vreo 3 au lasat urme vizibile. Aia e, bine ca avem casco :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 10:31:00 AM
Da, asa e.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 10:53:59 AM
Daca tot suntem la nemultumiri, sa trec in revista si punctele cu minus pentru XT identificate pana acum:

- cel mai deranjant, pozitia pe scaun. Daca la sofer mai e cum mai e, cam inalt, dar cu cat stai mai mult in scaun cu atat te obisnuiesti si nu mai devine o problema ... la pasager mi se pare ca stai cocotat rau. E vreo 3 cm mai sus de cat ar trebui sa fie dupa parerea mea. Ma tot uitam dupa solutii de a-l cobori, teoretic s-ar putea schimba sinele cu unele de STI, nu stiu, ma mai gandesc pe parcurs dar mi-ar fi placut sa stea ceva mai jos, ambele scaune.
- pielea se cam incinge daca sta la soare, pana acum nu mi-a facut mari probleme, dar nu vreau sa ma gandesc cum o fi la vara cand o lasi la 35grade undeva si nu ai pic de umbra. Cred ca musai trebuie sa iau un parasolar.
- clima e putin ciudata pe auto, cand e foarte cald nu baga ventilatia la maxim incercand sa raceasca rapid si reciproc, cand e mai racoare, nu face foarte cald, trebuie sa-l tin la 23 grade ca sa fie ok, comparabil cu 21.5 cat tineam la outback si cam tot asa la SH. Trebuie sa ma obisnuiesc probabil.
- tetierele (spate cel putin) nu se ridica prea mult, Dragos a ramas cu una in mana in weekend cand a incercat sa o ridice mai mult de un nivel.
- un ventilator din fata pasagerului scoate un zumzait foarte fin pe care il aud cand e pe mute sistemul audio, se intampla rar dar e enervant sa-l auzi.
- chederele scartaie la gropi/offroad. Se rezolva daca le curat bine inainte, dar cum se pune ceva praf la loc, iar incepe. Aici poate sa caut ceva spray pentru cauciuc, nu stiu.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Foreste on May 12, 2022, 12:20:02 PM
Daca tot suntem la nemultumiri, sa trec in revista si punctele cu minus pentru XT identificate pana acum:

- cel mai deranjant, pozitia pe scaun. Daca la sofer mai e cum mai e, cam inalt, dar cu cat stai mai mult in scaun cu atat te obisnuiesti si nu mai devine o problema ... la pasager mi se pare ca stai cocotat rau. E vreo 3 cm mai sus de cat ar trebui sa fie dupa parerea mea. Ma tot uitam dupa solutii de a-l cobori, teoretic s-ar putea schimba sinele cu unele de STI, nu stiu, ma mai gandesc pe parcurs dar mi-ar fi placut sa stea ceva mai jos, ambele scaune.

Confirm, ma uitam prin UK sa iau un scaun de sofer (dreapta). Am renuntat avand in vedere pretul cu transport cu tot. :)
Faptul ca nu are reglaj electric din fabrica la o masina de 40+ k oiro .... in fine, asta e Subaru de j'de ani.
Quote
- pielea se cam incinge daca sta la soare, pana acum nu mi-a facut mari probleme, dar nu vreau sa ma gandesc cum o fi la vara cand o lasi la 35grade undeva si nu ai pic de umbra. Cred ca musai trebuie sa iau un parasolar.
- clima e putin ciudata pe auto, cand e foarte cald nu baga ventilatia la maxim incercand sa raceasca rapid si reciproc, cand e mai racoare, nu face foarte cald, trebuie sa-l tin la 23 grade ca sa fie ok, comparabil cu 21.5 cat tineam la outback si cam tot asa la SH. Trebuie sa ma obisnuiesc probabil.
- tetierele (spate cel putin) nu se ridica prea mult, Dragos a ramas cu una in mana in weekend cand a incercat sa o ridice mai mult de un nivel.
- un ventilator din fata pasagerului scoate un zumzait foarte fin pe care il aud cand e pe mute sistemul audio, se intampla rar dar e enervant sa-l auzi.

Pana acum nu am avut sau nu am luat seama la aceste probleme.

Quote
- chederele scartaie la gropi/offroad. Se rezolva daca le curat bine inainte, dar cum se pune ceva praf la loc, iar incepe. Aici poate sa caut ceva spray pentru cauciuc, nu stiu.

Mi se pare ciudat cum la SH dupa 11 ani nu face nici un zgomot, iar la SJ aud uneori "soricei" in mers cand e liniste in masina.
Si la mine se confirma.

Mai am ceva, rugina de pe unele elemente de la evacuare pornind de la motor sunt putin cam prea ruginite pentru anii masinii. La fel, compar cu SH ul.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 12:38:48 PM
Mai am ceva, rugina de pe unele elemente de la evacuare pornind de la motor sunt putin cam prea ruginite pentru anii masinii. La fel, compar cu SH ul.
Aici la mine e in plan un ceruit full pe toata burta, am vorbit la ak, ramane sa vad cum gasesc ocazia.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 14:37:15 PM
Comparativ, eu tin clima la 23 grade vara-iarna si e ok.
Si la Subaru la fel tineam.
Mai vedeti o chestie - foliile de geam - influenteaza foarte mult, mai ales vara. Deci implicit pentru scaune.
Pe fata, daca vine soarele prin parbriz, sunt destul de incinse. Daca e pe lateral, foliile strict UV isi fac treaba super ok.
Si asta in conditiile in care geamurile sunt si termice, din fabrica.
Concluzie - folie Llumar, cu factor de protectie UV cat mai ridicat.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 14:51:19 PM
E o varianta folia uv pe geamurile fata. Pe spate nu e nevoie, e racoare si bine acolo. Pe parbriz nu as vrea, se strica repede de la drum si arata ca naiba, de-aia zic ca parasolar cam trebuie.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on May 12, 2022, 15:01:28 PM
Folia solara se aplica pe interior, inclusiv cea de parbriz.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 15:08:11 PM
Da, eu am pe geamurile fata folie UV si e utila.
Pe parbriz nu am pus din ratiuni de pietre discutat mai sus :) respectiv, daca piatra isi atinge scopul si crapa parbrizul, casco nu prezinta interes pt folie, pe care o replatesti, reaplici.
Si e 400 lei, deci na...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Ilie on May 12, 2022, 16:15:25 PM
Am pus folie pe toate geamurile, inclusiv parbriz la Forester.
Vara trecuta, simteam cum imi frige pielea in timp ce AC'ul isi facea treaba.
Anul asta, am mers deja la peste 33 - 34C, cu totul alta atmosfera in masina. Am tinut AC-ul la 23C pe minim.

Am tot luat pietre in parbriz, pana acum nicio fisura :) Nu regret absolut deloc cei 400 ron pentru folia de pe interiorul parbrizului. Plus efectul vizual misto ziua, purtand ochelari de soare polarizati.
Just my 2 cents :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 16:18:20 PM
Bine, nu comparam sticla de SG cu cea de SJ, e alta treaba, pana si fata de SH simt diferenta mare la UV/insonorizare. Altfel insa, daca se pune pe interior, nu suna rau. Nu se vede nimic deranjant, gen reflexii aiurea noaptea sau altceva?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 16:24:06 PM
Am recuperat masina dupa transplantul de radiator. Noroc bun se pare, cel vechi pe langa ca era predispus la ruginit, avea si o ditamai fundatura in el dupa impactul cu probabil o piatra destul de mare.

Radiator nou acum, multumiri AK pentru schimb si pentru proactivitate in special.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Ilie on May 12, 2022, 17:16:38 PM
Bine, nu comparam sticla de SG cu cea de SJ, e alta treaba, pana si fata de SH simt diferenta mare la UV/insonorizare. Altfel insa, daca se pune pe interior, nu suna rau. Nu se vede nimic deranjant, gen reflexii aiurea noaptea sau altceva?

Absolut nimic deranjant, ba din contra, noaptea, lumina farurilor parca nu mai deranjeaza atat de tare, pare mai putin dispersata.
Si eu am fost un pic reticent la folie pe parbriz mai ales din pricina faptului ca avand pui de om mic, preferam sa conducem noaptea.
In zonele mai putin luminate, se vede parca mai clar. Comparatia fara vs cu folie este foarte asemanatoare cu ochelari fara vs cu polarizare.

Singurul downside este ca nu vei avea autorizatie pentru folie de pe parbriz. Insa abia se vede ca este pusa. Am deja peste 4000 de km de cand am pus folia si so far so good.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 12, 2022, 17:21:41 PM
Ok, sa vedem cum va fi la vara, o sa am in vedere si optiunea asta daca e nevoie, mersi :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 19:27:43 PM
Parasolar, eventual genul care se pune pe exterior, e suficient vara. Iar foliile uv si pe geamurile fata, vor face difetenta. Eu asa am procedat vara trecuta, parasolar panza pe exterior.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Forester on May 12, 2022, 21:33:33 PM
...
Vara trecuta, simteam cum imi frige pielea in timp ce AC'ul isi facea treaba.
...
Pe unde ai lasat/lasi de obicei sa bata aerul? Sunt curios, pentru ca la aceeasi masina eu nu am probleme, dar eu las numai si numai catre parbriz, niciodata nu l-am suferit pe aeratoarele centrale. Si in felul asta, imi face impresia ca se creeaza o perdea de aer ok pe la geamuri astfel incat nu simt ca ma arde soarele. AC-ul pus pe 24, ventilatia treapta a 2-a sau a 3-a (din 5 sau 6, nu mai stiu cate are SG-ul).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Ilie on May 12, 2022, 22:13:09 PM
Pe unde ai lasat/lasi de obicei sa bata aerul? Sunt curios, pentru ca la aceeasi masina eu nu am probleme, dar eu las numai si numai catre parbriz, niciodata nu l-am suferit pe aeratoarele centrale. Si in felul asta, imi face impresia ca se creeaza o perdea de aer ok pe la geamuri astfel incat nu simt ca ma arde soarele. AC-ul pus pe 24, ventilatia treapta a 2-a sau a 3-a (din 5 sau 6, nu mai stiu cate are SG-ul).
Am constatat ca pentru a avea aer rece si in spate (sa nu fierbem pustiul in scaun si cu ceva timp in urma, cainele), mai eficient este sa folosesc aeratorele centrale indreptate in sus decat aeratorul central dinspre parbriz.
Pe de alta aprte, razele UV nu prea au nicio treaba cu temperatura din masina.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Forester on May 12, 2022, 22:44:44 PM
...
Pe de alta aprte, razele UV nu prea au nicio treaba cu temperatura din masina.

Asa este, doar ca mie mi s-a parut satisfacator nivelul de protectie al geamurilor laterale. Asta prin comparatie cu cealalta cazana, la care geamurile sunt literalmente sticla de borcan si prin care am reusit sa ma si ard.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 22:49:07 PM
Sa continuam zapacirea forumului lui Kkennyy :)
Sigur ca are legatura si UV-ul, se incing mai tare suprafetele pe care ajung razele solare si creste si temperatura - incercati sa simtiti caldura solara direct vs prin geamul cu folie - gen deschideti geamul si vedeti ca va frige mana, apoi inchideti geamul si e ok - eu am sesizat concret aspectul asta, stand la semafor.
Dar oricum, concluziile sunt clare, sa nu zapacim auditoriul si jurnalul de bord cu poze frumoase de aici :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Ilie on May 12, 2022, 23:25:16 PM
Sa continuam zapacirea forumului lui Kkennyy :)
Sigur ca are legatura si UV-ul, se incing mai tare suprafetele pe care ajung razele solare si creste si temperatura - incercati sa simtiti caldura solara direct vs prin geamul cu folie - gen deschideti geamul si vedeti ca va frige mana, apoi inchideti geamul si e ok - eu am sesizat concret aspectul asta, stand la semafor.
Dar oricum, concluziile sunt clare, sa nu zapacim auditoriul si jurnalul de bord cu poze frumoase de aici :)
Long story short, pielea nu se mai incinge precum se incingea inainte.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on May 12, 2022, 23:26:57 PM
Iezact :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Ilie on May 12, 2022, 23:28:02 PM
Asa este, doar ca mie mi s-a parut satisfacator nivelul de protectie al geamurilor laterale. Asta prin comparatie cu cealalta cazana, la care geamurile sunt literalmente sticla de borcan si prin care am reusit sa ma si ard.
Teoretic, parbrizul avand o suprafata vitrata cel putin dubla fata de cele doua geamuri laterale fata, m-am gandit ca aplicand o folie peste, va aduce ceva plus de confort. Acum cat de mare este acest plus de confort..habar nu am. Doar daca ne-om sincroniza intr-o zi cu soare sa putem compara direct :) Si eventual cu un termometru cu laser in buzunar
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 13, 2022, 22:22:00 PM
Niște poze de la paparazzi  :)

(https://i.imgur.com/dkRDBi9.jpeg)

(https://i.imgur.com/1cglDzh.jpeg)

(https://i.imgur.com/fxrXeIv.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on May 14, 2022, 09:00:14 AM
Foarte faine culorile, ma duc cu gandul la Fuji. :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on May 16, 2022, 08:38:38 AM
Da, n-ar fi aratat rau nici pe viu in culoarea aia :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on June 07, 2022, 09:20:09 AM
Zilele trecute am avut un weekend prelungit si am dus xt-ul la munte pe clasicul tur Sureanu-Cindrel, transalpina + transcindrel, traseu parcurs lejer, relax, campat sub un milion de stele, all good. Nu prea am ce sa bag de vina foresterului, s-a descurcat admirabil, daca ar fi sa gasesc ceva as zice doar ca mi-ar placea ceva mai multa frana de motor, dar e ok, exista xmode. Consumul a fost considerabil avand in vedere ca am avut peste 50km de offroad si multa diferenta pozitiva de urcat, autostrada si cort pe masina...  am ajuns acasa cu 9.4%.

(https://i.imgur.com/05rUgHv.jpg)

(https://i.imgur.com/1kKDSqw.jpg)

(https://i.imgur.com/QSSgpCP.jpg)

(https://i.imgur.com/0kgXze4.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on June 07, 2022, 11:28:10 AM
Foarte frumos, ca de obicei :)
Si frana de motor depinde de incarcare si inclinatia drumului plus viteza, deci e ceva relativ.
X Mode banuiesc ca se comporta destul de apropiat de un reductor, deci frana de motor in varianta cu el cuplat eventual pe deep snow/dirt ar trebui sa fie top.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on June 07, 2022, 12:07:41 PM
X Mode banuiesc ca se comporta destul de apropiat de un reductor, deci frana de motor in varianta cu el cuplat eventual pe deep snow/dirt ar trebui sa fie top.
La deal da, dar la vale nu cred ca se joaca cu rapoartele ci doar aplica frana astfel incat sa cobori controlat cu viteza cu care vrei. Daca ar fi avut o frana de motor mai pronuntata, nu ar fi fost nevoie de xmode de cele mai multe ori, mai scuteam niste placute :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on June 07, 2022, 12:23:58 PM
Nu merge in sportjarp ala sau cum i-o zice, sa retrogradezi din padele?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on June 07, 2022, 13:11:54 PM
Păi așa merg, manual, treapta întâi, sport#. Merge cât de cât, tine 10km/h dacă e pantă mică, mai ales dacă intră și ac-ul, dar la orice mai pronunțat nu mai merge, cel puțin nu în off-road. În Austria coboram de la cabană pe drum abrupt tare și nu foloseam deloc frâna, dar aveam vreo 20-30km/h.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on June 07, 2022, 14:10:34 PM
Data viitoare urmareste pozitia clapetei de acceleratie pe torque, vei avea surpriza ca e tinuta deschisa la mult mai mult decat procentul de relanti.
Masini moderne, ncsf.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on June 07, 2022, 14:55:38 PM
Eventual combina si cu hill descent control, ca e setabil si ala din cate stiu, din pedala, pana la foarte incet.
Deci Xmode plus hill descent si eventual manual treapta 1, daca vrea si asa....
Macar de curiozitate :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on June 07, 2022, 15:07:50 PM
xmode = hill descent pe coborare, nu e separat :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on June 07, 2022, 15:07:58 PM
https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/topic,2956.0.html

Valabil pentru prima generație de x-mode. Nu exista x-mode plus hill descent. Controlul coborâri este incorporat in x-mode.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on June 07, 2022, 16:12:02 PM
Aha, ok, nu stiam.
Atunci cam alea sunt optiunile :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on June 11, 2022, 21:42:02 PM
8500km de la  revizie, verificat uleiul azi dimineata, tot plin, n-am avut ce sa completez.

pfa
(https://i.imgur.com/pj7mSVn.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 08, 2022, 14:02:20 PM
De acum 2 saptamani, o noapte la cort cu subaristi.

(https://i.imgur.com/7t4c0vW.jpg)

(https://i.imgur.com/P8ApaG5.jpg)

(https://i.imgur.com/Fm4r15Q.jpg)

(https://i.imgur.com/cFmEVh4.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on July 08, 2022, 14:24:33 PM
Lui Dragos ii mai trebuia un pic de masina pentru cortul ala :))
Altfel, frumos mood, ca de obicei! Felicitari pt stil si abordare, in continuare va invidiez :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 08, 2022, 15:34:18 PM
Da, are amprenta mare rau, dar el a vrut hardshell :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: torvalds on July 17, 2022, 22:02:28 PM
Stati asa ca imi dati brain freeze. De ce va luati cort din ala in afara de cool factor?

Adica exista riscul ca dupa cateva beri sa mergi la cort , te urci , si dupaaia uiti nabii ca esti la etaju doi si cazi de pe masina :/ not cool

Nu e la fel ca un cort normal ?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Mariansro on July 17, 2022, 22:59:22 PM
O fi din cauza de ursi și alte oratanii?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 08:38:38 AM
N-are legătură cu cool factor :) E vorba strict de confort, e mult mai comod de dormit în el decât într-un cort clasic. Are saltea cu spumă, e destul de mare ca și dimensiuni, e izolat la podea și nu simți frigul, etc. Dormi in el fără exagerare la fel ca în patul de acasă. Pe lângă asta, se desface/strânge foarte rapid, în 5 min ești gata de somn/plecare, mai ales că noi ne ținem și sacii de dormit și pernele deja în cort, nu am nimic în portbagaj pentru somn. Pe lângă astea mai e și aspectul siguranță, ești totusi destul de protejat acolo sus, mai ales că noi campăm în principal în sălbăticie, nu în campinguri.
Dmpdv cortul de plafon și-a făcut banii, l-am folosit destul de mult pana acum. Are și câteva minusuri (consum, zgomot in mers), dar pentru noi merită.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 08:56:29 AM
Sâmbătă am campat undeva în munți lângă Miercurea Ciuc, probabil una din cele mai faine locații de până acum, o poieniță izolată după o urcare nu foarte grea pe un drum cu pietre/bolovani. Rar am avut parte de așa o liniște :)

(https://i.imgur.com/bittvRf.jpeg)

(https://i.imgur.com/Wxe7U2H.jpeg)

(https://i.imgur.com/51n5dfS.jpeg)

(https://i.imgur.com/u0yGxW2.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Theophilus+Julsey on July 18, 2022, 09:20:56 AM
Foarte fain!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on July 18, 2022, 10:58:57 AM
Superb!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on July 18, 2022, 11:07:59 AM
Rar am avut parte de așa o liniște
Curios, uitandu-ma la poze as zice ca era si Sogard acolo  ???
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 11:09:36 AM
Curios, uitandu-ma la poze as zice ca era si Sogard acolo  ???
După ce s-a culcat, corect  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on July 18, 2022, 17:19:43 PM
Ce s-a intamplat cu hard shell?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 18:48:41 PM
Ce s-a întâmplat? Discuția era doar că hardshell-ul are amprenta mai mare pt că nu se deface în 2 ca al meu :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 18:53:11 PM
De azi din drum spre Saca Mare.

(https://i.imgur.com/cJrdYpR.jpeg)

(https://i.imgur.com/2t1tXlQ.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on July 18, 2022, 20:32:29 PM
Vrea a intreba adminul de ce si-a uitat hardjel parola laforum 🤦
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 22:04:06 PM
Aah ... nu stiu, s-a plictisit cred :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on July 18, 2022, 23:49:52 PM
Chiar nu știu. Dar putem da reset :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on July 18, 2022, 23:59:04 PM
Ma asteptam si eu sa apara si sa faca topic nou, dar se pare ca nu il mai pasioneaza :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 12, 2022, 15:26:09 PM
Pus ieri incaltarile de concediu :) Urmeaza vreo 3-4k km de plimbare.

(https://i.imgur.com/U4MBtFq.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on August 12, 2022, 15:51:24 PM
Vacanta placuta! :)
Si poze, logic :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 12, 2022, 16:43:45 PM
Mersi :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kjz on August 15, 2022, 11:27:16 AM
@kkennyy, esti in continuare multumit de Falken-uri? Le folosesti cumva si iarna pe asfalt? Ma gandeam ca la cum sunt iernile in ultimii ani ar merge genul asta de cauciuc folosit all season.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 15, 2022, 15:56:19 PM
Da, foarte mulțumit, nu le-testat pe noroi greu dar în rest au fost foarte ok pe orice suprafață, în special pe asfalt unde petrec cel mai mult timp. Iarna nu plănuiesc să le folosesc, le am pe cele dedicate de iarnă, probabil ar fi ok pentru ierni ușoare, pentru București, dar pe ceva serios nu le-aș încerca :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kjz on August 15, 2022, 16:00:00 PM
Din ce-am citit sunt ok si pe asfalt ud, zapada. Mai nasol ar fi cand scad temperaturile mult sub 0, materialul e prea rigid in comparatie cu cel din cauciucurile dedicate de iarna. Tu le tii non stop si vara pe masina?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 15, 2022, 18:19:01 PM
Din martie până în noiembrie non stop, cu excepția concediilor în afara țării când pun setul dedicat de vară :) (deși sincer să fiu, nu e mare diferență... consum foarte puțin mai mic și ceva mai ok pe curbe, nu știu dacă merită neapărat efortul, dar sunt câteva mii de km pe care le rulează mai puțin).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 17, 2022, 15:55:50 PM
Pe drumuri.

(https://live.staticflickr.com/65535/52290876487_88e7de3b72_o_d.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52291852261_2eb2ef611a_o_d.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/52291852241_6a57251894_o_d.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 22, 2022, 11:46:13 AM
Rezumat dupa 3100km in concediu:
- nicio problema, masina s-a descurcat excelent, am avut autostrada, drumuri serpuite de munte, cateva pass-uri de mare altitudine, totul ok.
- am avut rotile de strada de vara, am spus mai sus cu cateva posturi diferentele fata de at-uri, insist doar pe faptul ca masina e mai rigida cu astea, gropile se simt mult mai pronuntat, sta mai bine pe curbe si are ruliu perceput mai mic iar consumul este per total cu pana la 1L mai putin.
- am observat ca la urcarea in pass-uri se incinge destul de bine, ajuns sus pe la 2000m dupa ce am urcat de la 800, ce-i drept pe sport si nu foarte lent, motorul capata ceva miros de "gratar" :D La vale foloseam destul de mult frana de motor si nu aveam mirosuri de frane in schimb.
- mi s-a parut foarte confortabila de data asta, am venit ieri cu plecare la 5:30 din austria si sosire la 22:00 acasa, mici pauze pe drum dar nu extrem de obosit si nici amortit de la pozitia la volan.
- cauciucurile, nici nu stiu exact modelul, ceva hankook, au fost foarte ok, am prins spre vama o ploaie torentiala de nu se vedea nimic in fata, cateva gropi pline cu apa si n-am experimentat deloc acvaplanare. La fel prin multi pe carosabil ud, fara nicio emotie in curbe.
- trebuie sa laud din nou farurile, am avut cateva ore de mers pe intuneric si sunt fabuloase incat sa mergi relaxat si cu incredere.
- un singur minus am de mentionat, ceva se intampla cu geamul pasager dupa ploaie, cand il deschis si apoi il inchid pe modul automat, se duce pana sus si apoi revine 10 cm si sta deschis, n-am inteles, destul de amuzant sa nu-l poti inchide. Apoi m-am prins ca daca tin apasat pe manual se inchide, dar nu stiu ce are, ceva gremlini.


Statistica: 3102km, viteza medie 74km/h, consum mediu pe total 8.2l/100 (mers incet pe autostrada, 120).

(https://i.imgur.com/HTmv8YH.jpg)

(https://i.imgur.com/uqLJtmy.jpg)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on August 26, 2022, 20:29:49 PM
Inca n-am apucat sa pun la loc rotile.

(https://i.imgur.com/gNpxyQN.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 03, 2022, 09:58:07 AM
3 generatii de Forester.

(https://i.imgur.com/NUKFeQw.jpg)

(https://i.imgur.com/fOie4Th.jpg)

(https://i.imgur.com/5pdxYfC.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 04, 2022, 11:01:06 AM
Azi a intrat masina la ceruire la AK, sper sa ajute sa treaca mai bine peste iernile extra sarate de Brasov. Sunt curios cum o sa arate la primavara :)

(https://i.imgur.com/F3iApkE.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Sorin03 on October 04, 2022, 11:28:49 AM
La imbinari, suduri...tot o sa apara rugina, aia e ,traim in Romania. :) Am facut si eu ceruire la AK, imediat ce am adus masina din Spania...era impecabila dupa 4 ani si ceva...dupa ceruire si o iarna la noi....deja incet incet rugina a inceput sa apara.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 04, 2022, 11:34:26 AM
Aia e, mai mult de atat nu pot sa fac. Sper ca impreuna cu spalarile clasice pe care le fac iarna, de 2 ori pe saptamana, sa stea rugina cat mai departe :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 04, 2022, 12:20:34 PM
Interesant, dar nu se lipesc toate de uleiul ala, praf, sare, etc? Stiu cum arata lantul meu la moto, de-aia zic :D  Ce-i drept, nu rugineste...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 04, 2022, 12:26:06 PM
Odata ce a aderat vaselina din spray pe tabla curata, nu mai are importanta ce se aduna peste ea, praf, sare, etc. E o bariera foarte ok, dpmdv tocmai asta e protectia in sine
Ce motocicleta ai? :).
Da, e o strategie si asta.

Ce motocicleta ai? :).
Un KTM 1190r :)

(https://i.imgur.com/oZojSIr.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on October 04, 2022, 12:32:50 PM
Cinci sprayuri ma costa undeva la 65-70 de lei.
Esti sigur de pret? Mi se pare mult prea ieftin, pe net le vad intre 25 si 70 lei bucata.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on October 04, 2022, 13:00:14 PM
Multumesc!
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Foreste on October 08, 2022, 00:40:56 AM
Azi a intrat masina la ceruire la AK, sper sa ajute sa treaca mai bine peste iernile extra sarate de Brasov. Sunt curios cum o sa arate la primavara :)

(https://i.imgur.com/F3iApkE.jpg)

Ti-am urmat exemplul, Mi-a trimis azi Robi poze sa vad cum evolueaza operatiunea. O sa le pun si eu.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 08, 2022, 01:11:36 AM
Pregătește-te cu odorizante serioase că o săptămână nu poți să mergi cu ea fără să te ții de nas :D

Eu sunt mulțumit de cum a ieșit, sper să reziste în timp, o să merg anual să completeze pe unde e cazul.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: cristibna on October 10, 2022, 10:36:20 AM
Azi a intrat masina la ceruire la AK, sper sa ajute sa treaca mai bine peste iernile extra sarate de Brasov. Sunt curios cum o sa arate la primavara :)

(https://i.imgur.com/F3iApkE.jpg)

Cat a durat operatiunea? Si cat a fost deranjul financiar? Daca nu e cu suparare :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 10, 2022, 11:04:24 AM
Cat a durat operatiunea? Si cat a fost deranjul financiar? Daca nu e cu suparare :)
Am lasat-o luni si marti era gata dar am mai lasat-o sa se usuce bine si am luat-o miercuri. 1400+tva :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: cristibna on October 11, 2022, 15:02:46 PM
Multam de raspuns.
O informatie utila pentru toti cei care vor sa isi faca aceasta operatiune.
Totusi, pentru cei care nu sunt din BV sau apropiere, e un pic cam greu cu timpul si drumul...
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 11, 2022, 15:05:53 PM
Da, probabil va puteti intelege astfel incat sa fie gata in aceeasi zi, daca e din timp, la mine nu era cazul ca nu ma grabeam cu ea.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 23, 2022, 23:34:22 PM
Încă miroase destul de puternic de la ceară, poate până la iarnă să treacă :)

(https://i.imgur.com/xq0if3c.jpeg)

(https://i.imgur.com/g0V0sD5.jpeg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on October 24, 2022, 10:29:54 AM
Super peisaj, super poze, ca de obicei.
In poza de mai sus ai continuat drumul prevazut cu crengi stereo? :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on October 24, 2022, 10:56:29 AM
Ms :) Da, a fost o bucata buna tot asa cu background pastelat :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on October 24, 2022, 11:54:13 AM
Cum la seria 7 de la bemve ai plafon cu luminite ambientale, care imita stelele, la Subaru ai natura real life :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 06, 2022, 19:40:34 PM
Inca mai merge cu cortul :)

(https://i.imgur.com/6gkdRVY.jpg)

(https://i.imgur.com/RnRjZN0.jpg)

(https://i.imgur.com/FRRTBvj.jpg)

(https://i.imgur.com/N3LDv59.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on November 06, 2022, 20:49:03 PM
Da, inca e vreme frumoasa.
Ai si incalzire pt cort?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 06, 2022, 21:00:37 PM
da, fara incalzire nu prea merge, desi e destul de cald in timpul zilei, seara si dimineata e frig, 4 grade azi.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on November 06, 2022, 22:45:10 PM
4 grade nu e frig :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 06, 2022, 22:49:36 PM
Când ieși de la 25,este :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Serb on November 06, 2022, 22:54:00 PM
Cortul sta mereu pe masina, sau doar la nevoie?
Cum se descurca suspensia?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 06, 2022, 23:05:43 PM
Doar la nevoie, invenția din primăvară cu scripetele funcționează destul de bine și nu mă deranjează să-l pun pentru un weekend și să-l dau jos apoi, îmi ia cam jumătate de oră maxim operațiunea.

Cum se descurca suspensia?
DOAR cu cortul deasupra și portbagaj plin, nu se simte nimic, nu se lasă deloc. Dacă pun și bicicletele (electrice greuțe) se lasă puțin, dar aproape insesizabil. Overall, foarte mulțumit de suspensie, sper să țină cât mai mulți km.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 20, 2022, 23:51:54 PM
Ieri am ieșit puțin la o plimbare, ne-am pierdut prin munți dar a fost fain.

(https://i.imgur.com/8MFwnTF.jpeg)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on November 21, 2022, 09:55:11 AM
Superbe cadre, ca de obicei.
Nuantele alea de mov-roz par ireale.
Cum v-ati pierdut prin munti? :) In ce zona ati fost?
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Xander on November 21, 2022, 10:13:48 AM
Foarte frumos peisajul. Felicitări pentru plimbare.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 21, 2022, 10:23:56 AM
Superbe cadre, ca de obicei.
Nuantele alea de mov-roz par ireale.
Cum v-ati pierdut prin munti? :) In ce zona ati fost?
WB automat gresit din camera, trebuie sa mai lucrez la setari :)
Prin zona Siriu spre cabana Hartagu, cautam un drum sa trecem in partea cealalta si sa ajungem la Comandau dar din pacate toate se infundau sau se stricau rau, poate daca era uscat am fi reusit sa facem o bucla.


Foarte frumos peisajul. Felicitări pentru plimbare.
Ms :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 26, 2022, 19:41:47 PM
Putina zapada azi, testat AT-urile, par sa tina ok pe gheata, n-am avut probleme, le mai tin pana la o provocare mai mare si vedem daca e cazul sa trec la cele de iarna sau nu.

(https://i.imgur.com/lBoaj2i.jpg)

(https://i.imgur.com/cUAcbE6.jpg)

(https://i.imgur.com/Pd4mki7.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on November 26, 2022, 22:38:00 PM
Ce tare! Văd că ai găsit un loc unde a aterizat un OZN și a lăsat cercuri pe zăpadă :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on November 26, 2022, 22:44:42 PM
Copiii cu atv-urile  ;D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on December 07, 2022, 15:10:02 PM
Plimbarea de weekendul trecut. Frig dar tot n-am dat de prea multa zapada.

(https://i.imgur.com/nWa9SBk.jpg)

(https://i.imgur.com/s3THoUa.jpg)

(https://i.imgur.com/h9fVRqy.jpg)

(https://i.imgur.com/0LNk9Fg.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 08, 2023, 19:10:05 PM
Cred ca prima data anul asta cu cateii la zapada.

(https://i.imgur.com/sqe5O5y.jpg)

(https://i.imgur.com/xkMz5zE.jpg)

(https://i.imgur.com/lyCXvu6.jpg)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 08, 2023, 19:21:56 PM
Frumos :)
Pe unde ati gasit zapada, tot Covasna?
Se aude hill descentu' cum lucreaza pe coborare - pe filmare nu se vad deloc bine unghiurile de coborare, dar dupa sunet e clar :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 08, 2023, 19:58:04 PM
Frumos :)
Pe unde ati gasit zapada, tot Covasna?
Da, undeva aproape de varful Lacauti.

?
Se aude hill descentu' cum lucreaza pe coborare - pe filmare nu se vad deloc bine unghiurile de coborare, dar dupa sunet e clar :)
Era destul de abrupt, nu se vede, din fericire nu era gheata asa ca tinea destul de bine hill descent, chiar daca o mai scapa din cand in cand :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 08, 2023, 20:31:27 PM
E ajustabil si hill descentu', cred ca stii - ajustezi din pedala de frana daca vrei mai incet, respectiv din acceleratie daca vrei mai rapid.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 08, 2023, 20:36:24 PM
Sigur ca stiu :) Ma refeream la faptul ca nu reusea mereu sa o tina din frana ca aluneca pe zapada, nu poate sa faca nici el minuni :D
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 08, 2023, 21:36:15 PM
E normal, cumva, desi cred ca mentine viteza si din frana de motor, nu doar din frana, in anumite conditii, turatii etc.
E de jucat cu sistemul asta pe ceva pante controlate, unde iti permiti, ca sa vezi exact cum se comporta.
Eu am activat foarte rar hill descentul, pt ca nu am avut nevoie, dar cred ca cel mai eficient e pe manual, treapta 1, reductor (X Mode in cazul Subaru).
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 08, 2023, 22:20:35 PM
Daca nu ai aderenta pe suprafata pe care te deplasezi poti sa pui frana si cu piciorul ca in Flintstone. Tot o sa alunece.

Anunta astia ca acum incepe iarna, deci asteptam mai multe poze in viitorul apropiat.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 08, 2023, 22:24:28 PM
Anunta astia ca acum incepe iarna, deci asteptam mai multe poze in viitorul apropiat.
Asa sa fie :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 08, 2023, 23:47:50 PM
Da, cele mai riscante sunt coborarile alunecoase.
Iarna posibil doar la munte, deci noi tot in poze o vedem :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 29, 2023, 22:29:51 PM
Undeva in zona Zabratau, Covasna, sambata asta, plimbare la zapada.

(https://i.imgur.com/xL6UK9l.jpg)

(https://i.imgur.com/46yXkIA.jpg)

(https://i.imgur.com/rkSv7iR.jpg)

(https://i.imgur.com/oWHEG9o.jpg)

(https://i.imgur.com/DWTaFnj.jpg)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on January 29, 2023, 23:20:43 PM
Superb, plus 3 generatii laolalta :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on January 29, 2023, 23:21:28 PM
Bai, ce bine arata BSF in poze. Iar cand o vezi live, stuchi in san.
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 29, 2023, 23:32:46 PM
Penultima poza, intrati jumatate in malul de zapada imi trezeste amintiri cu drumul spre cabana Diham cu Muttley, cu mine si altii... tupeu sa intrati toti asa.

Edit: probabil zapada era proaspata, nu topita partial si inghetata la loc ca atunci
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MyKe on January 30, 2023, 00:12:11 AM
Se anunță pe undeva ieșirile astea? Primiți cu olsizăn? Am șufă de camion. :angel:
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 30, 2023, 11:22:11 AM
Bai, ce bine arata BSF in poze. Iar cand o vezi live, stuchi in san.
Arata bine si live :)

Penultima poza, intrati jumatate in malul de zapada imi trezeste amintiri cu drumul spre cabana Diham cu Muttley, cu mine si altii... tupeu sa intrati toti asa.

Zapada proaspata care nu depasea prea mult garda la sol, n-am avut emotii ca nu iesim si asa a fost, nicio problema :)

Edit: probabil zapada era proaspata, nu topita partial si inghetata la loc ca atunci
Nici acum nu imi dau seama ce a fost atunci de au ramas atatia impotmoliti, in sti n-am simtit vreo dificultate...

Se anunță pe undeva ieșirile astea? Primiți cu olsizăn? Am șufă de camion. :angel:
Daca esti de prin Bv poti sa imi trimiti nr de tel in privat si te adaug pe grupul unde ne mai vorbim pentru iesiri (desi in ultima vreme e mai mult spam decat iesit) :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: MihaiFlorescu on January 30, 2023, 14:17:41 PM
Nici acum nu imi dau seama ce a fost atunci de au ramas atatia impotmoliti, in sti n-am simtit vreo dificultate...

Parerea mea umila, zapada grea, inghetata si sleauri urate facute de Jimny, ATV-uri si altele echipate cu AT-uri de noroi. In principiu cei care au ramas infipti in maluri erau cu anvelope de 215 latime maxim, sau mai inguste si nu puteau sta pe creste, astfel incat te arunca sleaul pe unde voia. Mie mi-a aruncat fundul in malul de zapada pe drum drept.

In fine, fun times :)

Spor la explorat! Salutari lui Dragos :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on January 30, 2023, 14:20:43 PM
De acord, a fost fun :)

Spor la explorat! Salutari lui Dragos :)
Ms, Transmit :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 04, 2023, 10:30:57 AM
Nu scapam de zapada ...

(https://i.imgur.com/FDETiqF.jpg)

(https://i.imgur.com/swlEGCi.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: andrei0241 on April 04, 2023, 17:26:32 PM
Noroiul de pe portiera, din prima poza, am zis la prima vedere ca e sticker cu brazi , ceva mai misto decat ce se gaseste de vanzare in online :D

(https://ae03.alicdn.com/kf/S5ea70166cb9a4a7aa81655139a62445cW.jpg)

Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: Muttley on April 04, 2023, 17:32:07 PM
Chiarca!
Bai, ce ochi ai  :o
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on April 04, 2023, 17:33:02 PM
 ;D ;D ;D N-as fi zis veci :)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: kkennyy on December 07, 2023, 10:30:59 AM
N-am mai postat de mult dar masina inca merge :)

Facut recent revizia la Pitesti si schimb de bujii+ceva bucsi brate fata la Brasov, toate bune. M-am uitat de curiozitate pe sub ea, tratamentul de ceruire facut la AK inca rezista foarte bine, nu sunt urme de rugina din cate am putut observa, la anul o sa-i fac un refresh sa se pastreze bine. Urmeaza schimb disc+frane fata la primavara, in rest, sa vina zapada.

(https://i.imgur.com/iGGhXf0.jpg)

(https://i.imgur.com/s9mrkG8.jpg)
Title: Re: 2018 Forester 2.0 XT
Post by: dan_b on December 07, 2023, 11:21:17 AM
Poze superbe, ca de obicei :)
Pe la munte o sa fie zapada, chiar si zilele astea, deci have fun!
Am vazut ca la Comandau a fost oferta :)