Subaru club Romania

Diverse => Discuții libere => Pasiuni și timp liber => Topic started by: Axu on October 24, 2012, 12:51:31 PM

Title: Automodelism
Post by: Axu on October 24, 2012, 12:51:31 PM
As vrea sa va prezint un hobby/sport interesant si captivant. Poate unii dintre voi cunosc sau au luat contact cu aceasta pasiune.
Automodelismul incepe sa ia si la noi in tara amploare, prin magazinele care s-au deschis in acest sens, dar mai ales prin evenimentele desfasurate, intalniri ad-hoc, dar cel mai important, competitii. Fie ca vorbim de un campionat privat sau o cupa/etapa nationala, acest sport creste de la un an la altul, prin pregatirea mai buna a pilotilor si materialele de concurs folosite si aici ma refer la modele de competitie, motoare, electronica...
Automodel...este o "replica" la scara a unui automobil. Cele mai des intalnite sunt scara 1/12, 1/18, 1/10, 1/8 si 1/5. Incepand cu scara 1/18 pana la scara 1/8 automodelele pot fi cu motor electric sau pe metanol. Scara 1/5 este dominata de modele echipate cu motor pe benzina, dar au aparut si variante electrice.
Aceste automodele sunt in primul rand diferite de jucariile ce se gasesc in supermarket-uri prin comanda proportionala si disponibilitatea pieselor de schimb. Daca rupi ceva ai posibilitatea de a schimba piese respectiva...ca la masina 1/1. Binenteles posibilitatile de setare, inexstente la jucarii, cum ar fi camber, toe, ride height si cam tot ce se poate regla la o masina sunt diponibile pe kit-urile de competie.

Daca v-am captat in vre-un fel atentia va stau la dipozitie si cu alte informatii si de ce nu...niste site-uri de unde se pot procura astfel de modele.
Title: Răspuns: Automodelism
Post by: MihaiFlorescu on October 24, 2012, 17:16:16 PM
Si pe mine m-a atras ca si concept pana cand am ajuns la lista de preturi si mi-a venit ideea de a baga bani intr-un model 1/1 renuntand la telecomanda ;D
Title: Răspuns: Automodelism
Post by: Axu on October 24, 2012, 21:47:58 PM
Referitor la preturi ai intr-o oarecare masura dreptate. Dar totusi costurile sunt muuult mai mici decat la 1/1  ::)
Title: Răspuns: Automodelism
Post by: danilo on September 07, 2013, 22:07:49 PM
Mai ales cand ai si copii