Subaru club Romania

Discuții despre modelele Subaru => Legacy & Outback => Topic started by: Bert on March 18, 2018, 16:06:22 PM

Title: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 16:06:22 PM
  Va salut,

  Ma numesc Robert si sunt din Bucuresti! Dupa cum am scris si in titlu, mi-ar placea sa-mi cumpar un Outback sau Forester second-hand. Bugetul ar fi de maxim 7000euro, dar asta dupa ce imi voi vinde masina actuala.  Va rog, daca aveti timpul necesar si amabilitatea in a ma sfatui, sa aleg dintre cele doua modele. Tin sa precizez, ca sunt interesat doar de motorizarile pe benzina. Voi merge cu masina in oras, dar foarte mult si prin excursii, unde voi folosi masina si pe post de "casa". In principiu, am nevoie de o masina fiabila si incapatoare, dar si confortabila la drumuri de peste 2000-3000km. Intre timp am tras un ochi pe olx si am gasit:

https://www.olx.ro/oferta/subaru-outback-3-0-h6-4wd-4x4-boxer-245cp-cutie-automata-gpl-IDaxvuN.html

dar cu motorul cam mare, totusi. Insa, interiorul e foarte fain.

al doilea exemplar:

https://www.autovit.ro/anunt/subaru-forester-ID7Grmy8.html#contact_form#xtor=SEC-81

Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sfaturile voastre!

O zi buna!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Musiu on March 18, 2018, 16:39:58 PM
Salut, te poti uita si pe forum la sectiunea vanzari, poti gasi masini cu iatoric verificabil si cu proprietari de incredere (de ex: https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/topic,2769.0.html)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 16:48:14 PM
Salut Musiu,

Multumesc pentru raspuns! Stiu masina, am vazut-o pe olx, dar este peste bugetul meu.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: BOXER on March 18, 2018, 17:02:24 PM
Masinile ieftine vor depasi cu siguranta bugetul alocat pentru ca vei avea de investit in ele cel putin 50% din suma platita initial.
Citeste cu atentie forumul si vei observa ca tema s-a dezbatut.
La Subaru nu prea exista masini ieftine. Cei care investesc constant bani in ele nu le vand la pret mic.

Majoritatea anunturilor de pe internet sunt cu masini folosite de toti banii si vandute la momentul in care reparatiile sunt prea mari.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 17:23:50 PM
Am inteles! Cu siguranta se vor gasi masini in bugetul meu. Cel putin pe mobile.de, se gasesc masini cu un singur proprietar si cu carnet de service complet, pana in 7000e. Nu este graba oricum, pentru ca eu, dupa cum am spus mai sus, inca nu mi-am vandut masina! Sunt inca in dubii, Outback sau Forester? Din ce am citit, Outback pare mai fiabil si putin mai ieftin de intretinut! Voi ce imi recomandati?

Multumesc!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 18, 2018, 17:31:47 PM
In bugetul tau vei gasi doar un aspirat care sa fie in stare sa te duca pe drumurile lungi din afara localitatii. Si chiar si un aspirat, in suma asta trebuie cautat cu atentie.

Outback: Mai mult spatiu pentru pasagerii din spate, portbagaj o idee mai intins, plafon mai coborat ce iti da pozita la volan ca intr-o berlina dar garda la sol de SUV, motorul de 2.5 este foarte bine programat sa livreze cuplu de jos ceea ce il face sa semene cu un diesel de 1.6 si 110cp, aerodinamic, sasiul mai lung si mai confortabil peste denivelari. Poate sa fie complicat daca nu ai loc de parcare, fiind o masina lunga.

Forester: Motoare mai mici cu taxe mai mici si consum ceva mai bun de carburant, motoarele sunt genul care se tureaza si obtii puterea la ture inalte, considerabil mai bun in offroad ca outback-ul fiind mai scurt si in fata si in spate, spatiu pentru cap mai mare decat la outback si pozitia in scaun de SUV dar in spate ai mai putin spatiu la picioare, in portbagaj incap obiecte mai inalte decat in outback, piesele sunt o idee mai ieftine decat la outback fiind practic platoforma de impreza si mult mai popular ca outback, oglinzile uriase precum si forma putin aerodinamica duc la zgomot ceva mai mare in interior decat la outback, interiorul ceva mai spartan si nu neaparat mai rezistent.

Sper sa iei o decizie inteleapta. Cumpara masina cu istoric cunoscut sau de la un prieten. Bugetul acesta este suficient sa cumperi un subaru, dar foarte usor poate sa te duca la peste 10.000 daca nu a fost intretinut.

Sa nu interpretezi gresit daca o masina a avut parte de multe reparatii. Sunt masini vechi si vei vedea prin forum la posesorii care au grija de masini ca mai toti au facut revizie pe la frane, eventual suspensii, pivoti si altele. Din punctul meu de vedere, o masina cu reparatii este una la care vei avea mai putine de reparat tu. Dar sunt si putin subiectiv.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 17:52:15 PM
Multumesc, Mihai Florescu pentru raspuns!

Nu ma asteptam ca motorul de pe Outback de 2.5 sa fie asa de puturos! Daca tu il asemeni cu 1.6D 110cp, inseamna ca in depasiri trebuie "fortat", nu gluma! :-) Oricum sunt interesat de un motor de 2.5 la ambele modele, mi se pare cel mai ok! Recunosc ca imi place mai mult Outback decat Forester, ca design cel putin este excelent, iar la interior, mai ales varianta cu piele bej, pare o masina din clasa premium, mult mai rafinat! Intr-adevar, cred ca este mult mai potent Forester-ul in Offroad, dar nu cred ca voi incerca vreodata mai mult decat Soft. Merci inca odata pentru raspuns, si succes la vanzare cu masina ta.

Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 17:57:33 PM
Inteleg perfect ce spui, MihaiFlorescu, referitor la reparatii! Si eu am o masina din 2008, care a trecut prin diferite etapte, de la frane, amortizoare, kit de accesorii etc.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 18, 2018, 18:00:06 PM
Nu e puturos outback-ul de 2.5 dar nici racheta. Am vrut sa spun altceva. Adica trage de jos ca un diesel mic. Foresterul aspirat trebuie turat mai mult.

2.5 la Forester gasesti turbo si acolo chiar sunt costuri de masina premium.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 18:10:07 PM
Hehe! Cui nu i-ar placea 2.5Turbo!  :P 
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Forester on March 18, 2018, 19:17:29 PM
Nu e puturos outback-ul de 2.5 dar nici racheta. Am vrut sa spun altceva. Adica trage de jos ca un diesel mic.
...

Exact, doar jos exista acea comparatie (desi fortata zic eu, am mers zilele trecute putin cu un 1.6 PSA si as zice ca e mai lenes chiar si jos), insa mai sus in ture nu mai exista comparatie.
De exemplu, mie mi s-a parut similar la performante cu un Audi Allroad din 2002,  2.5TDI remapat la 220 de cai.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on March 18, 2018, 19:37:14 PM
Pai Allroad'ul are vreo 300kg in plus. Si aia 220CP erau pe dyno sau din pix?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 19:39:31 PM
Bine de stiut! Merci Forester!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 18, 2018, 19:49:37 PM
@andrei0241 foarte fain xt-ul tau! >:D
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on March 19, 2018, 00:00:31 AM
Mersi de apreciere  ;)

Care e bugetul tau? Ia in considerare ca doar o revizie completa (distributie + filtre si lichide + sistem franare) si o pereche de amortizoare spate iti vor salta lejer inca 1500 euro
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 19, 2018, 01:30:02 AM
Cam 7000e.  O revizie completa cu siguranta voi face! Celelalte pot veni treptat, doar unde va fi necesar! :-)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: UXE on March 19, 2018, 08:23:41 AM
Haideti sa nu il mai speriem pe om asa din prima.     :)  .    In intretinerea masinii bagi bani treptat, iar reviziile nu sunt chiar asa de scumpe exceptand cele mari care se fac o data la cativa ani sau daca iti pica neprevazut vreo piesa mai  scumpa.


Bert, important e sa stii cum vrei sa exploatezi masina.  Fiabila e masina pe care o intretii cat mai bine.  Eu pot sa spun ca la foresterul meu pe care l-am cumparat in mai 2015 si am mers de atunci cam 60k  de km din care cam o treime am mers pe drumuri forestiere,  nu am schimbat decat niste bucse si 2 senzori de reglare de nivel  (cantarul de la faruri). In rest au fost doar consumabile uzuale.


Cel mai bine e sa te intalnesti cu cate un posesor si sa afli cat mai multe despre masina: probleme, consum, confort, performante, costuri. SI dupa ce stii toate astea te decizi.

Bafta :)


Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 19, 2018, 10:35:35 AM
WRX-ul l-am luat cu toti banii jos si apoi am bagat pe parcursul celor 5-6 ani peste 5k euro, cand si cat am reusit sa mai strang pentru urmatoarea piesa. Am ramas cu proasta senzatie ca mereu urmeaza sa se strice ceva si ca nu mai apuc sa o duc la stadiul la care imi doream, alergand mereu dupa perfectiune. In plus, stateam mereu cu frica in san sa nu patesc ceva pe drum si nu aveam curajul sa ies cu ea din tara.

Outback-ul l-am luat cu bani pusi deoparte pentru reparatii imediate si cu posibilitatea de a depasi bugetul. Am bagat peste 5k in primul an rezolvand toate problemele tehnice. Senzatia de implinire este mult mai mare si am mers ~20k km timp in care a mai vazut/cerut doar schimb de filtre si ulei. Ma pot baza pe masina la drumuri lungi, ies linistit din tara etc.

Consider ca varianta Outback a fost castigatoare. Evident, sumele pot fi mai mici sau mai mari. Nu e regula sa bagi cat mine, dar e regula ca Subaru bun la 5.000 nu prea exista.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 20, 2018, 00:31:10 AM
UXE iti multumesc pentru raspuns! Ma bucur tare sa aud si lucruri bune!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: BOXER on March 20, 2018, 00:59:06 AM
Daca vrei sa se intample lucruri bune ar trebui sa fii pregatit pentru cele rele.

Cand cumperi un AWD fara istorie ar fi prudent sa ai un buget de 5000 pentru reparatii ulterioare si eventuale surprize.
Verificarea de rampa la achizitie nu iti spune prea multe, poate doar probleme evidente.
Trebuie sa parcurgi cateva mii de km pentru a observa eventualele probleme ale masinii si cele datorate servisarii dupa ureche.

Cele afirmate de mine se bazeaza pe experienta adunata in service, pe multe autorisme de la marca noastra.
SUV-urile europene second-hand vin cu costuri mai mari de reparatie dar acolo se lucreaza mult cu piese din dezmembrari...
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 20, 2018, 03:22:20 AM
  @Mihai Florescu!

  Am citit povestea Outback-ului tau, de cand ai luat masina si pana cand te-ai gandit sa o vinzi! Jos palaria, tu chiar esti pasionat! Sper sa o vinzi cuiva care sa aprecieze eforturile tale! Sa stii ca am retinut si nu-mi voi lua Subaru la 5000euro. :P  Cateva seri la rand am citit pe forum, fiind motivat sa aflu cat mai multe despre aceste doua modele si sunt increzator ca as putea gasi intre 6500-7000euro, una pe care sa ma pot baza. Macar pentru un an, timp in care as prefera sa strang bani si apoi sa cumpar un model mai nou de masina, poate chiar Subaru, ramane de vazut. Cel putin pana acum asa am facut cu cele doua masini SH pe care le-am avut. De fapt, pe a doua, o am inca si sper sa o vand cat mai curand! ::)  Desi o ador, i-a cam venit timpul si are si ea limitele ei, tocmai de aceea am nevoie de un Outback. O seara buna!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 20, 2018, 04:02:53 AM
 Merci Wrangler pentru raspuns! Nu cred ca as cumpara un Subaru la 7000euro fara istoric. Nu sunt multi bani, dar nici putini, pentru o masina destul de veche, sa spunem, din 2008 fie Outback sau Forester. Uite, spre exemplu acest anunt:

https://www.olx.ro/oferta/subaru-outback-2-5-i-2008-IDazU4d.html#5206538972

Am vorbit ieri la telefon, din curiozitate, iar omul mi-a spus ca are istoricul masinii.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: marr on March 20, 2018, 09:25:50 AM
Asta din ultimul anunt postat, ar putea fi OK daca este intr-adevar primul proprietar si istoricul masinii este verificabil in reteaua autorizata.
Nu vreau sa se supere cineva pe mine, dar nu as fi extrem de linistit sa dau banii pe o masina servisata la nea Gigi. Chiar daca "nea Gigi" este un super meserias, priceput si meticulos. In cazul Subaru, este vorba totusi despre niste masini cu anumite particularitati constructive si, in opinia mea, este necesara o oarecare scolarizare pentru a sti ce si cum.
Ce se aplica fara dubii la VW, Ford sau Opel, este posibil sa fie diferit la Subaru si, fara sa vrea, un bun mecanic de VAG poate sa dea gherle la un Subaru.

Pretul redus din anuntul de mai sus, poate avea doua explicatii:
1. Masina are probleme tehnice ( poate inca nu sunt grave) si omul vrea sa scape de ea pana nu incepe sa pape bani;
2. Masina este OK, omul de buna credinta, dar se vinde la pret mic pentru ca Romania, VAG si TDI. Iar un 2.5 benzina il vinzi greu pentru ca taxe si pentru ca, consum - chiar daca, de regula, este vorba despre folclor.

Ca idee de preturi "corecte" - eu am dat anul trecut un Forester 2008 cu aproape 200k km la bord cu 8000 de euro la buy-back.
Masina s-a vandut intr-o saptamana, cu mai mult ( nu stiu cu cat si nici nu m-a interesat).
Dar, masina avea istoricul de service complet in reteaua autorizata Subaru. Si, mai mult decat atat, era diesel si avea motor nou ( cu ~16k km la bord).

In aceste conditii, un Outback din acelasi an, cu semnificativ mai putini km la 7k Euro mi se pare ieftin. Desi, daca ne uitam la particularitatile pietei auto de la noi, daca proprietarul are nevoie urgenta de bani, este posibil sa fie OK.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 20, 2018, 09:56:57 AM
Am incredere ca @Bert acum fiind trecut prin jurnalul meu de bord stie la ce sa se uite cand va vedea masina respectiva. Desi cutia automata ii ofera un alt comportament dinamic.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Heliotropus on March 20, 2018, 10:08:12 AM
Citesc cu regularitate comentarii pertinente venite de la colegi de forum cu multa experienta in domeniul evaluarii si reparatiilor oricarui model SUBARU.

Imi exprim propunerea formarii unor nuclee regionale de colegi cu experienta care sa ii indrume pe cei care doresc sa isi cumpere SUBARU si nu cunosc marca dar nici particularitatile ei.
Mai exact, un inimos coleg apartinand acestui grup de altruisti ar putea, la rugamintea noului aspirant, sa il consilieze pentru a deveni proprietar al modelului Outback, Forester, Impreza etc. Este vorba despre voluntariat, ca sa nu las loc de interpretari.

Masinile promovate pe acest forum am certitudinea ca sunt corect intretinute de catre actualii proprietari, cel putin de catre cei care reprezinta forma deplina a exprimarii desavarsite a pasiunii pentru SUBARU, fiind totodata generosi si severi cand isi ingrijesc autovehiculele.
Daca m-as gandi sa imi cumpar un SUBARU rulat prima optiune ar fi ofertele de pe forum.

 
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Muttley on March 20, 2018, 10:16:44 AM
Heli, daca tu crezi ca-i ok sa-ti iei asupra-ti responsabilitatea pentru o masina care ulterior demonstreaza ca are o hiba... Foarte bine ;)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Heliotropus on March 20, 2018, 11:32:59 AM
@Muttley: intentia mea de a se forma un grup de cunoscatori cu abilitati tehnice si disponibilitate de consiliere are radacini strict sanatoase si onorabile.

De exemplu, daca as gasi de vanzare un Subau Baja la Falticeni m-as adresa colegului X sau Y rugandu-l sa ma insoteasca pana la localitatea in cauza in vederea evaluarii autovehiculului.
Procesul de evaluare se va incheia, in umila mea opinie, cu doua rezolutii:

1. Masina isi justifica pretul de 9,350 EUR (pret pur ipotetic) insa te poti astepta la urmatoarele incidente tehnice: a, b, c, d care pot costa in jur de 2.500 EUR. De asemenea, dupa ce o cumperi va trebui sa ii inlocuiesti urmatoarele: ulei, placute de frana etc. care te vor costa in jur de 1.500 EUR cu tot cu manopera. Daca iti asumi costurile iti recomand achizitia acestei masini.

2. Masina prezinta un risc tehnic major ceea ce va implica resurse financiare consistente (+8.000 EUR e.g.) pentru a o face functionala si totodata te poti astepta ca dupa RK sa apara si urmatoarele incidente tehnice: a, b, c, d. In consecinta, nu recomand achizitionarea acestei masini.

Ceea ce am descris mai sus constituie un ipotetic exemplu pe care mi l-as dori functional in realitate intrucat dupa ce ma voi linisti cu constructiile doresc sa imi cumpar o masina stock, pe care sa o mentin stock si cu care sa iesim sambata ori duminica la promenada, pana la Snagov de exemplu, unde sa ma pot rasfata cu un dejun pe cinste intr-o atmosfera cordiala alaturi de altii ca mine.

Cum crezi ca as putea alege o astfel de masina fara ajutorul unuia dintre voi?

Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on March 20, 2018, 11:36:39 AM
alaturi de altii ca mine.
Mai sunt si altii?  :D ::)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Muttley on March 20, 2018, 11:42:14 AM
Cum crezi ca as putea alege o astfel de masina fara ajutorul unuia dintre voi?

Amesteci lucrurile.
Pe tine te-as ajuta cu mare drag si fara retineri daca as putea, ca am mancat din aceeasi farfurie.
Daca m-ar solicita un strain, as refuza politicos.
Deci le amesteci.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 20, 2018, 12:14:35 PM
 Valoarea de 5000E este o metafora.. De exemplu , daca ai un Forester 2.0 versiune de baza din 2003 cu multe treburi grele schimbate si service numai la o reprezentanta cu renume bun la 5000E si un Outback 2.5 versiunea de top din 2008 cu istoric facut la 100 de serviceuri  la 7000E  ce ai alege ?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 20, 2018, 12:56:48 PM
Pai omul vrea Outback 2.5 sau 3.0 sau Forester XT.

Asa poti sa gasesti si Impreza sub 5k in stare ok. Vezi impreza mea aspirata. Inca nu am ajuns la 5k cost total.. sau sunt pe acolo probabil.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: UXE on March 20, 2018, 13:25:45 PM
Forester e mai fiabil decat Outback  ;D.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 20, 2018, 14:12:14 PM
 @ Mihai - nu intelesesem foarte clar care este targetul. Oricum capacitatea mare este penalizata la vanzare de mentalitatea autohtona. Trebuie vazuta masina indiferent de pret...
 UXE, un exemplu de Forester care la 200k km are inca amortizoarele spate originale fara sa stea racheta ?  ;D  Asta si pretul la bucsele pe fata le consider singurul dezavantaj ca pret intretinere..
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: UXE on March 20, 2018, 14:46:52 PM
Pai fiabilitatea nu e relevanta  numai din amortizoare  ;D , dar daca ne axam pe acest detaliu stiu ca la a mea s-au schimbat doar o singura data in 200k  de km.  Plus ca la orice masina de serie cred ca se schimba cel putin o data toate amortizoarele  pana in 200k,  mai ales daca mergi cu ea pe drumuri forestiere sau prin Bucuresti :)  .  Daca mergi cu ea numai pe autostrada poate nu trebuie, Dar mai conteaza si cu ce incarcatura mergi si cat timp, nu conteaza numai drumurile.  Si mai conteaza si cata perioada de timp mai si tractezi, daca. 


Nu mai tin minte cat au costat bucsele la a mea, dar in 60k le-am schimbat o singura data si momentan se prezinta bine.

Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Adi-Canada on March 20, 2018, 15:13:13 PM
..........................................................................................
Cum crezi ca as putea alege o astfel de masina fara ajutorul unuia dintre voi?

Simplu.  Te duci la AK.  si iti iei alta noua,  cum dealtfel sant sigur ca ai sa faci  !    ;D
Singura dilema  ramane  ce va fi ?    XV  sau Forester ??    :D
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 20, 2018, 15:24:28 PM
 Outback-ul nu are vestita pompa aer... Eu am prezentat doar piese cu procent mai mare de defect sau pret mai mare care in final le-am luat in considerare cand am luat Outback-ul, mai mult al doilea... ca la primul nu eram prea informat ... :)
 Nu cred ca este relevant kilometrajul pentru amortizoare cat consider ca este necesar sa lucreze pentru a se mentine in forma cat mai mult. Cu suspensia originala , doar bara antiruliu mai groasa pe spate , m-am tinut dupa un Golf 6 cand m-am intors de la vizionarea sorei mai mari intre Tg Mures si Sighisoara pana a renuntat cand a vazut ca nu se departeaza pe curbe.... viteza era suficienta pentru a putea face aceasta comparatie.. si din pacate la Sighisoara am luat-o pe drumuri diferite...
 In final cel mai bine e sa aleaga un model care considera ca i se potriveste si care sa ii placa in primul rand lui...
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 20, 2018, 20:16:59 PM
Salut,

Va multumesc tuturor pentru informatii! Imi vor fi total de ajutor! Ramane sa mai comunicam pe forum in momentul in care voi vinde masina. Nu as vrea sa va stresez acum cu tot soiul de intrebari. Wish me luck!

Seara buna!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: marr on March 21, 2018, 14:15:27 PM
... Ramane sa mai comunicam pe forum in momentul in care voi vinde masina. Nu as vrea sa va stresez acum cu tot soiul de intrebari. Wish me luck!
....

Good luck !

Si, daca accepti un sfat de la unul trecut prin viata si .... ceva masini: decat sa dau 7000 Euro pe o masina necunoscuta, mai bine strang din dinti si dau 8-9000 pe una cu istoric cunoscut, intretinuta exemplar si in care s-au investit timp, pasiune si bani.
Altfel, sunt mari sanse sa faci o falsa economie - sau, cum zice romanul "ce iei pe mere, dai pe pere" / "scump la tarate si ieftin la faina", etc.
Dupa cum s-a tot spus pe aici, un Subaru neintretinut corespunzator va fi extrem de scump pe termen mediu si lung.
Iar un Subaru bine intretinut, nu va fi ieftin la achizitie.
Acu; fiecare face cum stie - da 1-2k euro in plus la achizitie da' sta linistit si se bucura de masina, sau da 1-2k Euro mai putin la achizitie si .... cu i-o fi norocul !
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: sco on March 21, 2018, 14:25:42 PM
Ramane sa mai comunicam pe forum in momentul in care voi vinde masina

Nu vrei sa o cumperi inainte? :)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 14:36:22 PM
@sco

Dupa cum am scris si mai sus, ca sa-mi cumpar un Subaru trebuie sa-mi vand masina actuala!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 14:48:36 PM
@marr

Merci pentru sfat! Insa, nu as cumpara un Subaru din 2008 cu 8000-9000euro. Mi se pare cam mult. E totusi o masina veche de 10 ani, iar eu nu intentionez sa o tin mai mult de un an. Imi trebuie un Subaru ok, care sa ma plimbe din Bucuresti pana in Pirinei iar de acolo o tura mica de surf la Biarritz etc. Ceva care sa poata si putin offroad. Si eu am o masina veche, un Jaguar X-Type din 2008. E  faina si o am din decembrie 2016 si in care nu cred ca am "investit" mai mult de 1500euro si merge excelent. Am cumparat-o personal din Belgia, cu carnet service, km verificati etc.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: sco on March 21, 2018, 15:30:25 PM
@sco

Dupa cum am scris si mai sus, ca sa-mi cumpar un Subaru trebuie sa-mi vand masina actuala!

:D Confusing
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 15:37:19 PM
@sco

Ce nu ai inteles?  ;D
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: sco on March 21, 2018, 15:41:39 PM
@sco

Ce nu ai inteles?  ;D

Acum am inteles tot :) dar initial am interpretat fraza aia ca pe un typo.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: marr on March 21, 2018, 16:49:08 PM
@marr

Merci pentru sfat! Insa, nu as cumpara un Subaru din 2008 cu 8000-9000euro. ......
Imi trebuie un Subaru ok, care sa ma plimbe din Bucuresti pana in Pirinei iar de acolo o tura mica de surf la Biarritz etc. ....
din decembrie 2016 si in care nu cred ca am "investit" mai mult de 1500euro .....

Sa le luam pe rand - ai spus ca ai da 7000 Euro pe un Outback/ Forester din 2008.
8000 Euro ti se pare mult. Eu ti-am spus ca la banii astia mi-am dat la buy back Foresterul din 2008 - cu 200k km la bord.
DAR, desi o diferenta de 1000 -1500 Euro dintre o masina buna cu istoric cunoscut si una cu un istoric incert ti se pare mare, intr-un an ai "investit" 1500 Euro intr-o (alta) masina SH.
In plus, vrei o masina buna, cu care sa poti pleca fara stress intr-un tur al Europei de cateva mii bune de km.
Din acest motiv ti-am recomandat sa cauti nu o masina ieftina ci una bine intretinuta si in stare perfecta de functionare, chiar daca (aparent) costa cu 1-2k euro mai mult.

Sunt confuz - ori oi fi eu mai greu de cap, fie nu am inteles bine ce vrei.

Ieftin, bun, sa faca si cafeaua nu s-a inventat !
Dar asa, sa ai un noroc fantastic si sa gasesti o masina buna, la un proprietar grijuliu dar strans cu usa si nevoit sa o vanda urgent !

Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 21, 2018, 17:01:54 PM
In plus, vrei o masina buna, cu care sa poti pleca fara stress intr-un tur al Europei de cateva mii bune de km.

In 2016-05 am cumparat Outback-ul. Aveam planificat concediu in august cu masina. Ma laudam colegului Wrangler.
Imi zice "Nu pleci niciunde cu o masina second hand din 2008 la mai putin de un an de la achizitie. Ia-ti gandul si gandeste-te de acum cu ce alta masina pleci. Ia bilet de avion."
Ma uitam la el si gandeam "Ce tupeu pe baiatul asta. Imi zice el mie ce fac si ce nu cu masina mea."
"Bagi cel putin 5k in ea sa o faci sigura pentru calatorii in afara tarii" zise el, si eu in gand... "Acum ma cauta si la portofel..". Nu il stiam prea bine pe atunci.

A avut perfecta dreptate in tot ce a gandit si mi-a spus verde in fata si astazi suntem prieteni. Initial am avut o reactie gresita, dar nu ii cunosteam experienta. Fiecare cuvant al lui a devenit realitate.


Colegul Bert are toate sansele sa gaseasca ce isi doreste in ciuda sfaturilor noastre, dar trebuie sa dea norocul peste el si sa nu mai evite nici un rahat de caine de pe trotuar pana isi vinde actuala masina.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on March 21, 2018, 17:15:51 PM
Eu am luat masina in 2013 la 88k km si pana acum, la 128k, nu am schimbat nimic la urgenta, toate interventiile le'am facut mai degraba preventiv, pentru linistea mea, cred ca as fi putut merge o tura de Europa doar cu un schimb de ulei/filtre, dar depinde si de noroc
LE: Acum mi'am amintit ca totusi ca o culisa de etrier era blocata, desi in mers franele pareau ok (am facut Baia Mare - Cj - retur si Cta fara sa sesisez ceva in neregula, iar la test la Tubman totul iesise ok)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 17:25:45 PM
@ marr

Exact 7000euro este bugetul in care as vrea sa ma incadrez. Poate fi si un model mai vechi, nu tin neaparat sa fie din 2008. Si da, sper sa fiu norocos si sa gasesc una intr-o stare decenta, incat sa nu fie nevoie sa cheltui multi bani, in afara de o revizie mai sanatoasa. Mai devreme am vorbit la telefon cu tipul care are Outback-ul automat la 6900e pe olx. Omul mi-a spus clar ca a fost luata personal de noua, prin leasing, iar pana la 90.000km a fost intretinuta la reprezentanta. Iar de la 90.000km incolo, dupa ce a terminat leasing-ul a mers la un service multi marca. Masina fiind fara probleme la cei 123.000km, cel putin asa sustine omul. Urmeaza sa-l sun in weekend si poate o vad, sa-mi fac si eu o idee, desi, din cate am inteles este in discutii avansate cu altcineva.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 17:38:50 PM
@MihaiFlorescu

De cand am luat Jaguar-ul cred ca am in jur de 28.000km cu ea si am mers destul prin Europa, fara investitii majore! Primul drum lung a fost dupa ce am facut revizia + discuri de frana si placute, atat! Abia la cateva luni am reconditionat injectoarele si am schimbat kit-ul de accesorii + termostatul, bucse si alte acareturi. Nimic mai mult. Si nu la reprezentata, evident! Mereu am trait cu impresia ca Subaru este o marca fiabila, oricat de naiv as parea! Ti-am dat acest exemplu personal, ca sa intelegi, ca se poate cu o masina second si fara sa investesti major in ea. Cel putin la mine a mers!  Acum, sincer te intreb, cu parere de rau, stiind cati bani ai bagat in masina ta..tu chiar crezi ca iti vei scoate cei 5000euro?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 21, 2018, 17:58:14 PM
 Poate sa detalieze cineva ce reparatii/schimburi cumuleaza 5000E ?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on March 21, 2018, 18:00:21 PM
El a investit banii aia pentru ca planul era sa pastreze Outback'ul, nu cu gandul la revanzare. Nu cred ca sunt multi pe forumul asta care cumpara Subaru doar ptr un an, doi, majoritatea vor sa le tina pe termen lung
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 21, 2018, 18:11:22 PM
Nu intentionez sa scot cei 5k (pentru altcineva probabil 6-7). Eu doar incerc sa te atentionez ca o alegere aparent buna, chiar si cu ceva experienta in marca si verificari la reprezentanta te poate costa mai mult decat ai alocat buget.

Eu stiu ca tu vrei altceva si cred cu adevarat ca poti sa gasesti ce iti doresti, doar ca trebuie sa ai mult mai mult noroc decat am avut eu. De asta nu am sugerat nici o clipa sa te uiti la ce am eu la vanzare. Au facut-o colegii vad, dar asta e treaba lor.

+1 la ce zice Andrei. Eu am vrut sa nu bag bani 5 ani in masina in afara de revizii, am vrut roti originale, anvelope de firma, accesorii, piese din Japonia, revizie din bara in bara si din asfalt in plafon sa simt cu adevarat ce inseamna Subaru Outback la starea lui tehnica ideala ++ etc. Masina mea nu este pentru oricine si nici nu dau cu pietre in altele ca ar fi proaste. Totul tine de pretentiile fiecaruia si de te astepti de la masina. Mai mult decat atat, masina mea e departe de a fi ireprosabila cum sustin colegii.
Se conduce minunat, dar pe partea estetica mai sunt de reparat/schimbat.
Planul era sa ramana masina mea si sotia sa isi ia alta, dar a aparut pe neasteptate Impreza si am cumparat-o. Pe termen lung o prefer si de aici nevoia de a vinde outback.

Bafta cu automata. Chiar e genul care prezinta potential + Outback automat se (re)vinde cel mai repede.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 18:12:26 PM
Eu nu ma pot pronunta in legatura cu Subaru, pentru ca nu am condus pana acum vreun model. De asta am si intrat pe acest forum, sa adun cat mai multe informatii. Va multumesc inca odata pentru suport si pentru toate sfaturile! Am spus ca mi-as dori sa o tin un an, timp in care as putea strange bani pentru un Subaru mai nou, pentru ca acum din pacate nu-mi permit.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Heliotropus on March 21, 2018, 18:14:36 PM
@MihaiFlorescu
...
 Mereu am trait cu impresia ca Subaru este o marca fiabila, oricat de naiv as parea! ...

Nu esti deloc naiv. Din experienta proprie iti marturisesc ca modelul Forester este fiabil (SH 2009, +150.000 Km si SJ 2105, + 60.000 Km, ambele benzina, cutie automata).

Succes in alegerea si exploatarea noului tau SUBARU!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 21, 2018, 18:16:42 PM
@MihaiFlorescu

 Iti imaginezi ca mi-ar placea mai tare un Outback cu cutie manuala. Acum ma uit si eu dupa posibilitati! Te rog, nu-mi mai da motive sa ma dramatizez, deja cred ca am facut-o de prea multe ori! :-))
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: BOXER on March 21, 2018, 20:16:35 PM
Poate sa detalieze cineva ce reparatii/schimburi cumuleaza 5000E ?

Fiecare masina are propriul ei deviz, nu exista o reteta general valabila. Cunosc si eu Outback-ul lui MihaiFlorescu, stiu o mare parte din piesele montate si ii cunosc si pe cei care au efectuat lucrarile.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 21, 2018, 21:26:47 PM
 Eu eram curios la modul general, nu de masina lui Mihai. Ma gandesc ca defecte grave pot fi vazute usor intr-un service obiectiv , inainte de cumparare ...  ::)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on March 21, 2018, 22:11:30 PM
O sa dau cateva exemple la indemana:

Anvelopele. Multi pun dimensiunea gresita pentru ca sunt mai ieftine. Nu sar in evidenta, dar ajungi la ITP si afli ca erau 215/55 corecte nu 225/55 cum sunt la restul SUV urilor. Mecanicii se uita doar la uzura inegala, nu neaparat la dimensiuni, pacaliti fiind de jantele originale.

Tot categoria roti, jantele corodate. Lasand deoparte aspectul, si la Outback si la impreza pierdeau presiune anvelopele fiindca nu mai etansau bine in zona de contact intre janta si anvelopa. Mai pui 150-200 euro reconditionat si demontat + montat anvelope.

In cautarile mele de legacy si outback, chiar si recent, am vazut multe cu pompa servo stricata. Din masina totul ok. Ridici capota si dai tura completa de volan cu capul pe geam si te trezesti ca incep niste sunete metalice ascutite sa se auda pentru scurt timp din pompa.

Radiatorul care supureaza incet si ascuns de plastice in partea de sus sau jos intre aluminiu si plastic. Greu de vazut. Aici trebuie nas bun.

Ambreiajul tare care "asa e la masinile sport" vezi doamne.

Masina trage uneori greu intre 2 si 3.000 si multi si-au adus aminte sau au realizat ca asa e abia cand i-am intrebat eu.

Distributia schimbata curand ca nr de km, dar ca ani... Asta a fost asa la aproape toate masinile.
Si tot din categoria de curand schimbate, anul trecut franele si de fapt au fost doar placutele si au trecut 20k km peste ele, dar nu zice nimeni ca bat discurile la viteza de peste 80km/h.

Patania lui malakay cu un outback de la samsar: omu zicea sa mearga incet ca nu prea are benzina, ca sunt radare si cand a ajuns la 80 sa dea a 4-a nu intra in viteza, dar in primele 3 nici o problema.

ECU resetat de curand - nu stii ce ascund... Asta o pot vedea de curand de cand am aplicația cu obd reader.

Baterii care pica la primul frig. Tot cu tester vezi, dar numai sa ai la tine.

Furtunase de vacuum. Aparent banal, dar stim ca ajungi sa dai cateva sute de lei pe cativa cm de furtun. Din nou se testeaza cu laptopul.

Ulei in transmisie schimbat ca la carte la 60k, dar nu zice ca a facut 10k sau mai putin pe an si ultimul schimb de ulei de cutie are peste 6 ani.

Interior de piele rupt intr-o parte sau sezutul.. nu se gaseste piele de culoarea folosita de subaru, deci nu merge partial inlocuita.

La outback nu stiu tu cum ai vazut nevoia de suspensie spate, dar la mine amortizoarele nu erau scurse si nici nu era evident lasata de fund. In oras a mers bine. Abia peste niste denivelari de pod/ autostrada a sarit spatele de era sa ies in decor.

Suporti de motor dusi tot in categoria "e motor boxer, asa face el cand pornește, se zguduie putin pana se echilibreaza". Sau am mai auzit la mecanici multimarca "Rotirea boxerului".

Cam tot ce am scris e usor sa omiti fiind cuprins de febra achizitiei unui nou autoturism. Iti place cum arata, te grăbești, esti satul de vazut masini. In acelasi timp unele lucrari sunt scumpe ca manopera, nu neapărat ca si pret al piesei. Sau mai rau, astepti o saptamana.. doua sau trei dupa piese.


Daca as putea, as lua masina la drive test 2 zile inainte de cumpărare. Cum nimeni nu face asta, prefer sa am bani deoparte pentru eventuale probleme.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 21, 2018, 22:50:15 PM
 La suspensia spate sa zicem ca nu imi place sa merg pe gelatina...  :)
 Eu ma gandeam la treburi de genul bataie piston la rece, pacanit diferential central in curbe cu bracaj maxim la viteza mica, zgomot rulmenti cutie, etc
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Heliotropus on March 22, 2018, 07:58:28 AM
O simpla dar evidenta statistica:

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/avertisment-pentru-soferi-o-masina-la-mana-a-doua-va-poate-costa-de-cateva-ori-mai-mult-decat-pretul-platit-899301

@Admini: daca veti considera ca postarea iese din cadrul topicului va rog sa o mutati unde considerati de cuvinta.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: PTR on March 22, 2018, 09:37:55 AM
 Cand procentul majoritar sunt marci germane sau franceze, suma de 2200E este irelevanta fara a preciza o valoare medie a masinii. Adica una este un CLS din  2015 la care schimbi piese de 2200 si alta cand iei un Citroen C4 si cheltui aceiasi suma cu el. Depinde de perspectiva din care se priveste problema.
 Pe de alta parte procentul majoritar este de masini de la inceputul anilor 2000. Daca iei o masina uzuala din germanica cu 500-1000E , dupa ce ajungi in service este normal ca valoarea reparatiilor sa depaseasca valoarea masinii. Cum masina a zacut pe undeva si sunt ruginite multe piese pe dedesubt sunt multe piese de schimbat.
 Dar daca nu ar exista aceste masini, multe serviceuri si reprezentante ar avea probleme. Daca nu ar fi tot afluxul de piese pentru acestea, ar creste somajul in multe zone. Daca reprezentantele nu ar repara alte marci in afara de cele vandute nu stiu cat ar rezista doar cu filtre si ulei la masini noi.
 Cand un individ se duce cu masina in service ca ii huruie un rulment si pleaca de acolo cu cu rulment nou , filtre si distributie schimbate ... unii pe afara ii spun overselling. Si atitudinea asta are o valoare morala care variaza cu unghiul din care este privita...
 Din pacate nu este un lucru bun, dar un rau necesar...
 
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Okesz on March 22, 2018, 09:59:15 AM
Eu zic ca Bart isi poate lua un Outback bun la 5.000 EUR (fara sa fie mare norocos), doar ghidandu-se dupa urmatoarele reguli:

1. Nu cumpara masina de la cineva care n-a tinut-o macar 1 an, ca nici daca vrea, nu poate sa-ti spuna mare lucru despre trecutul masinii. Preferabil se cumpara masina de la primul proprietar sau de la cineva care o are de cativa ani si a tinut la ea.
De ce fel de proprietar este iti dai seama dupa cateva minute de discutii, fara sa fii psihoanalist.

2. Indiferent de increderea pe care o ai in vanzator, masina trebuie verificata intr-un service profesionist cu mecanici care au mai vazut Subaru. Eu inspectia ante-cumparare am facut-o la SMT, m-a costat vreo 250 lei si am primit vreo 2 pagini despre ce au constatat ei ca trebuie schimbat.
M-a ajutat devizul sa pot evalua masina si sa mai negociez din pret, dar de ex. pompa servo pe care ei o trecusera la "neaparat inlocuit" merge foarte bine si astazi.

Din restul de 2.000 EUR care-i raman din buget poate sa faca o revizie ampla si eventual sa-si ia niste anvelope noi.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Bert on March 22, 2018, 12:36:12 PM
@Okesz Multumesc! Am sa tin cont si de ce mi-ai scris tu!

Zi buna!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: UXE on March 22, 2018, 13:17:43 PM
Dar forester ce are?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: overlanding on January 16, 2019, 18:22:19 PM
Mama ce tare rezonez cu asta acuma cand sunt in proces de cautare Forester/Outback :)

O sa dau cateva exemple la indemana:

Anvelopele. Multi pun dimensiunea gresita pentru ca sunt mai ieftine. Nu sar in evidenta, dar ajungi la ITP si afli ca erau 215/55 corecte nu 225/55 cum sunt la restul SUV urilor. Mecanicii se uita doar la uzura inegala, nu neaparat la dimensiuni, pacaliti fiind de jantele originale.

Tot categoria roti, jantele corodate. Lasand deoparte aspectul, si la Outback si la impreza pierdeau presiune anvelopele fiindca nu mai etansau bine in zona de contact intre janta si anvelopa. Mai pui 150-200 euro reconditionat si demontat + montat anvelope.

In cautarile mele de legacy si outback, chiar si recent, am vazut multe cu pompa servo stricata. Din masina totul ok. Ridici capota si dai tura completa de volan cu capul pe geam si te trezesti ca incep niste sunete metalice ascutite sa se auda pentru scurt timp din pompa.

Radiatorul care supureaza incet si ascuns de plastice in partea de sus sau jos intre aluminiu si plastic. Greu de vazut. Aici trebuie nas bun.

Ambreiajul tare care "asa e la masinile sport" vezi doamne.

Masina trage uneori greu intre 2 si 3.000 si multi si-au adus aminte sau au realizat ca asa e abia cand i-am intrebat eu.

Distributia schimbata curand ca nr de km, dar ca ani... Asta a fost asa la aproape toate masinile.
Si tot din categoria de curand schimbate, anul trecut franele si de fapt au fost doar placutele si au trecut 20k km peste ele, dar nu zice nimeni ca bat discurile la viteza de peste 80km/h.

Patania lui malakay cu un outback de la samsar: omu zicea sa mearga incet ca nu prea are benzina, ca sunt radare si cand a ajuns la 80 sa dea a 4-a nu intra in viteza, dar in primele 3 nici o problema.

ECU resetat de curand - nu stii ce ascund... Asta o pot vedea de curand de cand am aplicația cu obd reader.

Baterii care pica la primul frig. Tot cu tester vezi, dar numai sa ai la tine.

Furtunase de vacuum. Aparent banal, dar stim ca ajungi sa dai cateva sute de lei pe cativa cm de furtun. Din nou se testeaza cu laptopul.

Ulei in transmisie schimbat ca la carte la 60k, dar nu zice ca a facut 10k sau mai putin pe an si ultimul schimb de ulei de cutie are peste 6 ani.

Interior de piele rupt intr-o parte sau sezutul.. nu se gaseste piele de culoarea folosita de subaru, deci nu merge partial inlocuita.

La outback nu stiu tu cum ai vazut nevoia de suspensie spate, dar la mine amortizoarele nu erau scurse si nici nu era evident lasata de fund. In oras a mers bine. Abia peste niste denivelari de pod/ autostrada a sarit spatele de era sa ies in decor.

Suporti de motor dusi tot in categoria "e motor boxer, asa face el cand pornește, se zguduie putin pana se echilibreaza". Sau am mai auzit la mecanici multimarca "Rotirea boxerului".

Cam tot ce am scris e usor sa omiti fiind cuprins de febra achizitiei unui nou autoturism. Iti place cum arata, te grăbești, esti satul de vazut masini. In acelasi timp unele lucrari sunt scumpe ca manopera, nu neapărat ca si pret al piesei. Sau mai rau, astepti o saptamana.. doua sau trei dupa piese.


Daca as putea, as lua masina la drive test 2 zile inainte de cumpărare. Cum nimeni nu face asta, prefer sa am bani deoparte pentru eventuale probleme.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: overlanding on January 16, 2019, 18:26:20 PM
@Okesz Multumesc! Am sa tin cont si de ce mi-ai scris tu!

Zi buna!

Bert ce ai facut? Ai cumparat pana la urma? Sunt si eu in aceeasi dilema - forester sau outback.
Am nevoie de o masina acum, in viitorul f apropiat, si nu pot duce momentan bugetul la ce as vrea sa iau realmente pe termen lung.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Forester on January 16, 2019, 19:15:06 PM
Last Active:
    April 11, 2018, 19:02:49 PM
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: puiu on January 17, 2019, 07:06:36 AM
Probabil fauveu :))
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: overlanding on January 18, 2019, 17:40:34 PM
Mno, aia e, el sa fie sanatos. Intre timp m-am cam decis la un Forester pe care l-am mentionat si in topicul de anunturi.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: visanvilian on September 29, 2023, 21:42:50 PM
Buna seara !Am un subaru outback din 2015 cu motor de 2.5 cu cutie automata CVT si de aprox. 1,5 luni ,agata la turatie de 1200 si 1800 . ce ar putea fi ? Masina este din 2015. Multumesc!
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: MihaiFlorescu on September 29, 2023, 23:31:40 PM
Vinzi sau cumperi?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: andrei0241 on September 30, 2023, 01:00:24 AM
Vinde, curand   ::)
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: iulian09 on October 06, 2023, 16:23:50 PM
Vinde, curand   ::)
   :) :) :) :D :D :D :D :D
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: Forester on October 09, 2023, 09:29:07 AM
Ma intreb ce inseamna "agata". Adica se balbaie?
Cati km are masina? a avut vreodata vreun schimb (profesionist) de ulei la cutie?
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: georgea on October 31, 2023, 22:25:52 PM
Seara buna la toti posesorii "Subaristi",
Sunt in cautare unei masini de familie si pentru ca acest subiect este deja deschis " Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester" am decis sa postez si eu cateva ganduri si intrebari despre Subaru Outback 2.5i !  Am vizionat cateva "Review-uri" din Romania si din U.E. si cred ca Outback s-ar potrivi familiei mele! Nu sunt interesat pornesc primul de la semafor, sa depasesc "melteneste" cozile auto s.a.m.d
Am tot citit despre motorizarile de la Subaru, despre anumite probleme si aspecte pe acest forum si deh nu exista o marca auto perfecta! Sunt constient ca gama Outback nu este ieftina, consumul este pe masura (dar nu este ceva de speriat) si daca ar fi sa tragem o linie si sa ne uitam la o motorizare diesel,  cred ca am ajunge la aceleasi cheltuieli sau poate chiar mai scumpa...
Din ceea ce am observat pe Subaru Europe, Romania nu apare pe lista oficiala a distribuitorilor asa ca am nevoie de sfaturile voastre si de experienta voastra in ceea ce priveste un Outback "Platinum Edition".

1. Ce dealer imi recomandati Bucuresti, Brasov sau Iasi(mai exista alti) ? Vreau sa fac un test drive mai prelungit 100km sau chiar 200km daca s-ar putea, fara probleme fac eu plinul la masina !
2. Doresc sa achizitionez masina in credit sau leasing auto! Care este avansul solicitat in cazul vostru si cu ce banci ati lucrat?

Multumesc anticipat...


Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: dan_b on October 31, 2023, 22:34:51 PM
Salutare, eu recomand Auto Kino, deci Brasov. Sau Sibiu, ca se regasesc si acolo. 
Chiar azi am admirat un Outback in showroom si ce m-a captivat este fix partea de spatiu, confort si siguranta, atuuri pt o masina de familie.
Leasing destul de avantajos era - si poate mai e - la Impuls Leasing, cu care Auto Kino colaboreaza foarte bine.
Avansul pleaca de la 15%, din cate stiu.
Title: Re: Sfaturi achizitionare Subaru OUTBACK sau Forester
Post by: marr on November 01, 2023, 10:36:39 AM
Saptama asta un inmatriculat la Autop Kino Btrasov un Outback pentru drive-test.
Deci, daca nu esti din zona, poti programa un 2-in-1: drive-test si turism de weekend !

Eu, luicrezi doar cu Banca Transilvania (atat pe partea de creditare cat si pe leasing) - daca ai istoric la ei, poti primi oferte foarte bune.
Pe cealalta firma, asociatul meu si luat )tot de la AK) o masina prin Impuls Leasing. Nu au fost probleme nici acolo.

Avansul solicitat, depinde de firma de leasing / banca si de istoricul tau de creditate / datele financiare - nu de dealer.
Eu, cum toate masinile achizitionate in ultimii 7-8 ani de la Auto Kino am dat masina veche la buy-back, am mers cu avans mare (maxim 50% la leasing ).