Subaru club Romania

Tehnic => Reprezentanțe și ateliere pentru Subaru => Topic started by: administrator on August 16, 2010, 13:05:22 PM

Title: Service SMT
Post by: administrator on August 16, 2010, 13:05:22 PM
Acesta este topicul unde se vor posta experientele voastre cu service-urile SMT.
Title: SMT - Bucuresti
Post by: administrator on August 16, 2010, 13:06:16 PM
Experiente legate de dealerul SMT sunt asteptate aici.
Title: Răspuns: SMT Bucuresti
Post by: dan.pavel on August 16, 2010, 13:19:23 PM
Echipa subarufanclub.ro a fost sa testeze outbackul si pot spune ca dealerul s-a comportat exemplar.
Un articol al testului poate fi citit aici (http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/topic,65.0.html)
Title: Rspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on August 16, 2010, 13:41:50 PM
Ar fi bine sa scrieti plusurile si minusurile legate de acest service, sau mai bine zis de service-urile lor din toata tara, cat mai succint pentru a ne face rapid o parere despre ei. Va rog sa mentionati si localitatea deoarece este posibil ca un service sa ofere servicii de inalta calitate in timp ce altul din alta localitate sa nu se ridice la nivelul asteptarilor.

Exemplu:

+ cunostinte tehnice
+ rapiditate
+ raport calitate/pret

- cunostinte tehnice
- rapiditate
- raport calitate/pret
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: amidamaru on September 14, 2010, 11:35:05 AM
Servus,

Va spun si eu povestea mea pentru ca sper sa fie citita de un numar cat mai mare de persoane si sa se inteleaga cum merg treburile in RO la nivel SMT.

1. Cerut oferta pentru Imprea DIESEL 2010 2.0, Sport, 4Q

2. Batut palma cu Subaru Brasov - 4 luni livrare

3. Trecut 4 luni, masina nu a venit, Brasov mi-a oferit una din parculor lor propriu de care sa ma folosesc pana cand apare cea contractata. SMT a refuzat sa puna la dispozitie o astfel de masina din motivele "masina nu poate sa iasa din tara". La Brasov s-a putut, NO COMMENT.

4. Masina ajunge in sfarsit si STUPOARE, nivelul de echipare nu este cel pe care l-am comandat. Masina a venit cu pachetul VX si nu cu cel initial:


Pachet VX:

1. Sistem audio schimbat
2. 1 CD changer
3. Bluetooth
4. USB

Pachet vechi:

1. 6 CD changer
2. Buton START-STOP MOTOR
3. sistem keyless pentru pornirea masinii.

Subaru BRASOV da din umeri fiind pus in fata faptului implinit, SMT nu a trimis nici o instiintare cu privire la aceasta schimbare de pachete in tot acest timp.

5. Datorita unor probleme legate de leasing(tva schimbat) sunt nevoit sa semnez predare-primire dar cer explicatii si compensatii. Brasov imi ofera gratis toate reviziile pana la 45000 km  + o serie de aspecte materiale.

6. SMT Bucuresti da din umeri si imi spune ca diferenta de bani intre echipari  nu este foarte semnificativa.

7. Ma inteleg cu ei la o linie de credit pentru piese si revizii la 1400 EUR. Plec acasa si astept mail oficial cu privire la aceasta intelegere.

8. Am asteptat 14 zile, timp in care nu s-a intamplat si nici nu am primit NIMIC.

9. Sun la SMT, apelul meu este trecut pe busy tone. Nimeni dintre persoanele implicate in discutia initiala nu doreste sa vb cu mine.

10. Acum am ajuns la stadiul de avocati.

11. Subaru Japan & Europe au deja primit plangerea mea si o vor mai primii in continuu cat timp SMT va da dovada de asa nesimtire cand vorbim despre masini de peste 20k EURO si un renume.

SMT Romania sunteti de toata jena !!!

Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: stefanbv on January 13, 2011, 19:06:32 PM
Din pacate nu numai la SMT se intampla astfel de lucruri! Majoritatea firmelor cu renume au numai probleme aici. Am fost la SMT sa cer o oferta de pret pt. a un kit de distributie. Oferta lor : 3500 lei + TVA fara manopera, am schimbat la un service no name cu 1500 lei TVA si manopera inclus! Aceleasi lucruri le patesti la majoritatea reprezentantelor. Cine a lucrat cu Porche stie ce spun!
P.S. Service-ul era verificat si face lucruri de calitate si iti da garantie un an.
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: Foreste on May 17, 2011, 12:58:56 PM
Vanzari:
Experienta cu SMT mi-a lasat un gust de tiganeala si turceala de bazar. Dintre toate problemele de negociere cu SMT, va dau un singur exemplu: am intrebat cum se procedeaza daca odata cu achizitia vreau sa montez o alarma Viper 5902 completa si mi-au raspuns ca nu se poate monta alarma la ei, iar daca umblu cumva la electronica pentru a o monta in alta parte, cel care o va face va trebui sa preia INTREAGA GARANTIE A MASINII. Pentru o alarma de 30 mils RON, trebuia Falcon sa preia garantia de 35 mii EUR. Halucinant. Cum am insistat ca asa ceva nu e normal, omul de la vanzari mi-a spus ca "va face tot posibilul" sa rezolve aceasta problema, ceea ce mi-a si confirmat ulterior pe email: se poate monta si nu pierd garantia (inca mai am emailurile). Si eu sunt om de vanzari, insa stilul asta de a "trage" de fiecare chestiune doar ca sa ai senzatia ca ai castigat ... praful de pe toba, m-a determinat sa intreb si in tara. 
In concluzie, desi poate ca dateam cateva sute de eur in plus ca sa nu bat drumul pana la Auto Kino, pana la urma l-am luat pe Foreste, chiar mai ieftin, de la Brasov.

Service:
Pana acum nu am avut decat doua interventii la ei in service, ambele rezolvate ok.
Tehnic vorbind nu am ce sa le reprosez momentan. Desi NU mi-a placut faptul ca nu mi-a zis nimeni ce urmeaza sa schimbe la revizia de 5k si m-am trezit direct cu factura de 600 RON.
O sa incerc sa merg in service pe cat posibil informat asupra operatiunilor ce urmeaza sa fie efectuate. Nu de alta dar comunicarea e deficitara ca la majoritatea celorlalte marci dealtfel.
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: stefanbv on May 17, 2011, 13:02:31 PM
Cei de la Radacini nu pot face revizii pe garantie?
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: alias on May 17, 2011, 14:05:34 PM
Cei de la Radacini nu pot face revizii pe garantie?

NU ! politica de monopol....
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: rzw75 on May 17, 2011, 15:55:14 PM
eu nu am avut experiente neplacute cu cei de la SMT

pana la proba contrarie pot spune ca sunt ok, dar si auto kino (subaru bv) mi-au facut o impresie fff buna.

bafta!
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: stefanbv on May 17, 2011, 18:19:02 PM
Din pacate si in Bulgaria sunt aceiasi... :( ( Adica grecii ) Am sa ma interesez ce feedback are SMT in BG.
Title: Rspuns: Placute frana forester diesel
Post by: Foreste on August 24, 2011, 17:36:21 PM
Brembo a fost prima mea alegere cand a venit masina si ma gandeam serios sa ii schimb intregul sistem de frana (etrier, placute, disc), insa am fost avertizat de SMT ca pierd garantia.
Asa ca am ramas pe echipamentul stock. Placutele de frana in schimb, se pare ca poti sa le schimbi fara sa te stresezi cu garantia.
So I've heard!
Title: Rspuns: Placute frana forester diesel
Post by: Starty on August 25, 2011, 09:28:16 AM
eu am pierdut garantia de mult asa ca... mergem pe brembo. Dar ca idee daca va luati brembo de STI 2004 si va duceti la SMT sa le montati si vad baietii ca sunt direct fit, oare de ce sa nu se pastreze garantia? practic puneti tot componente de subaru intr-un service autorizat subaru...
Title: Rspuns: Placute frana forester diesel
Post by: malakay on August 25, 2011, 10:50:28 AM
eu am pierdut garantia de mult asa ca... mergem pe brembo. Dar ca idee daca va luati brembo de STI 2004 si va duceti la SMT sa le montati si vad baietii ca sunt direct fit, oare de ce sa nu se pastreze garantia? practic puneti tot componente de subaru intr-un service autorizat subaru...

pt ca traim in romania .....
Title: Rspuns: Placute frana forester diesel
Post by: Foreste on August 25, 2011, 13:51:11 PM
OK, si daca le-as monta la un service (reprezentanta) Subaru in Austria sau Germania? Ce sa mai aibe SMT de comentat? M-or trimite inapoi la aia pentru probleme de garantie la frane. :(
Title: Rspuns: Placute frana forester diesel
Post by: celalalt on August 25, 2011, 17:15:36 PM
Hai sa nu mai credem tot ce spune SMT.Daca iti faci o modificare la ei,cu piesele tale,dar cu manopera lor,nu au de ce sa suspende garantia.Ei fac atata gat cu garantia,pentru ca -nu stiu si de ce-  le este cel mai frica de un client careia i se strica ceva in garantie.Dar daca iti faci un apgreid de frane cu totul cumparat de la ei?Alte reprezentante auto modifica masini si le cresc puterea,fara sa afecteze garantia.Garantie poti face si in ungaria de exemplu,pentru ca tot reprezentanta Subaru se cheama.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: florincc on August 29, 2011, 20:47:08 PM
Experienta cu SMT:

Am lasat masina sa imi inlocuiasca o oglinda si sa imi vopseasca aripa stanga fata.


+ oglinda arata ok
+ aripa a fost vopsita ok

- mi-au strambat / ovalizat janta stanga fata
- mi-au strambat / ovalizat janta stanga spate

Concluziile le trageti voi...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Starty on August 29, 2011, 21:00:45 PM
asta nu e o problema SMT, este o problema generala la orice reprezentanta din tara asta, isi bat joc de masinile clientilor intr-un mare fel.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on August 29, 2011, 21:23:59 PM
La prima dauna si reparatie la ei.in bucuresti.am luat masina super murdara si cu 80 de km in plus.Dar pt ca am luat-o pe fuga ,mi-am dat seama ca nu mai am ce sa reclam.Trebuia sa plec din tara si am lasat-o asa
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: florincc on August 30, 2011, 00:59:38 AM
Nu e problema la orice repezentanta din tara....

Eu mai am si un civic la care am facut toate reviziile in Gorj la reprezentanta timp de 100 000 km fara nici un incident de genul acesta...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on August 30, 2011, 04:01:05 AM
Astia din Bucuresti ” e ” mai șmecheri! N-am timpul necesar ( este totusi 4 dim. ) sa va povestesc de ” rășinile ” celor de la Porche! SMT-ul sunt juniori pe langa Porche Romania! Nu mai stiu cum sunt acum in criza, dar inainte erau criminali! Am jurat ca nu mai imi iau VW sau orice masina din gama lor!
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: khnemu on September 16, 2011, 10:13:44 AM
Salut.

Cu toate ca inca nu am ridicat masina, va pot spune experienta mea cu SMT Bucuresti.
Pana acum, in relatia cu ei nu am ce sa le reprosez. Masina pe care o iau este SH, a fost
masina de drive test. Cand am fost sa o vad si sa batem palma, mi s-a prezentat cartea
service a masinii, am vorbit cu persoana care o conducea pana la acel moment.
Masina acum este la revizie, se revopseste botul pentru ca erau cateva puncte unde dadusera
niste pietricele, se schimba ce e de schimbat la mecanica, se inlocuieste bara fata (zgariata),
parbrizul se schimba (piatra mica sarita), cauciucuri iarna noi cadou, si mai imi pun si
senzori de parcare spate (mai conduce si nevasta...).

Mare parte din ce am scris se face pe casco, insa putea la fel de bine sa nu se faca.
Macar pentru atat si - pana acum - nu am ce sa le reprosez.
Service wise, pt revizii (masina mai are putin garantie) ma duc la ei. Pentru reparatii
mecanice am service-ul meu unde mergem toata familia (avem A6 Allroad, 206, Astra, BMW 318d)
si de vreo 4-5 ani nu avem absolut nik de comentat :) asa ca au increderea noastra.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: zebandit on July 19, 2012, 18:32:36 PM
Va rog NU mergeti la SMT, niciodata. Gasiti un alt service din Buc sau de oriunde din tara.
SMT au niste preturi exagerate, adaos-uri la piese de peste 100%, vii la ei cu o problema pleci cu alta si trebuie sa te intorci, te incarca la manopera cu ore aiurea. Asta din experienta mea.
Din experienta altora am auzit cum le-au disparut piese pt ca sa le cumperi de la ei, la revizia de 5.000 au vrut sa schimbe placutele de frana, etc.

Daca aveti ceva de schimbat va sfatuiesc sa cautati pretul piese respective pe net, macar sa va faceti o idee cat ar costa real (nu in romania, dar in europa). Bineinteles ca nu va vor da codul piesei dar il puteti afla de pe diverse site-uri, torrente, etc.

Ca ranking:

- cunostinte tehnice - fie nu le au, fie au incercat sa ma incarce la factura punand piese care nu-si aveau rostul
- rapiditate - masina blocata cel putin 2 sapt cred ca spune tot
- raport calitate/pret - 0.00001
- relatia cu clientii - f. slab, au raspuns la telefon 1 data din 3 apeluri.. si asta vreo 3 zile la rand cat am vb cu ei
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on July 19, 2012, 22:04:04 PM
Ok. Aia din Bucuresti care au masina in garantie, ce fac in cazul asta?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on July 20, 2012, 10:37:00 AM
recomand Subaru Brasov!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on July 20, 2012, 16:05:31 PM
Momentan nu am ce sa reprosez raportat la SMT. Preturi? Poate. Dar chiar vrem Lamborghini reparat la pret de FIAT? Ce comparam aici? Asta este, momentan nu am avut experiente neplacute.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on July 20, 2012, 16:15:41 PM
Ar iu shiting mi? :o Adica preferi sa dai 65 de mil pe o revizie care se poate face cu 20?Sau 35 in loc de 15?Eu am facut o plimbarica pana la Bv,am schimbat aerul,am platit 1700 revizia cu tot cu bucsi bare stabilizatoare schimbate fata/spate plus 120 lei drumul dar nu am dat 3500 in Bucuresti.Si ca timp poate ca am pierdut doua ore mai mult....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on July 20, 2012, 16:26:54 PM
Am vorbit la modul general, nu ma plateste SMT sa fac reclama.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: dragossul on July 24, 2012, 22:35:43 PM
Cum ai reusit Bucuresti-Brasov cu 120 de RON??? Eu am facut Bucuresti - Sinaia cu 150...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on July 24, 2012, 23:00:10 PM
Eu nu am durbo  ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: dragossul on July 24, 2012, 23:10:42 PM
Nici eu...
6 % pare totusi cam putin :)
eu scot 10% in afara si 15% in Bucuresti
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on July 24, 2012, 23:24:33 PM
Revin si corectez....asta era acum 70k de km....prin  2008?sau 9.....Si chiar si asa tot mai ieftin e la Bv.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on October 15, 2012, 19:59:18 PM
Acum, ca am ocazia odata cu buseala incasata de Foreste, hai sa ii punctez:

1) Promptitudine: +1
2) Amabilitate: +1
3) Profesionalism: revin cu punctaj
4) Calitate / pret: revin cu punctaj

mai e ceva?

Oamenii de acolo par / sunt intelegatori si destul de ok in comunicare.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: clauedit on October 15, 2012, 22:07:37 PM
Ceva sa intamplat acolo  ??? Azi am fost la ei sa fac o verificare tehnica a masinii si toti cu care am intrat in contact au fost foarte amabili ceea ce nu prea se intampla pana acum. Pe langa verificarea gratuita le-am cerut sa regleze frana de mana si cablul de ambreaj fara sa-mi ceara bani in plus.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on October 15, 2012, 22:10:55 PM
Se numeste criza. Sau poate ca a citit topicul asta cine a trebuit.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on October 15, 2012, 22:37:21 PM
Sau ca s-a schimbat patronatul?  ???
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on October 15, 2012, 22:44:17 PM
Sau a plecat Bart.... ;D ;D ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on October 15, 2012, 23:22:16 PM
Sau a plecat Bart.... ;D ;D ;D
That's a negatory!... Oamenii de la SMT vorbesc frumos de Bart! :P
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on October 15, 2012, 23:29:02 PM
Normal ca ar trebui sa intervina o minima schimbare pentru ca majoritatea clientilor din Buc se duc la Bv.
Asa ca au inceput sa isi puna intrebari.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: 2xGhe on October 16, 2012, 13:58:50 PM
Sau a plecat Bart.... ;D ;D ;D
That's a negatory!... Oamenii de la SMT vorbesc frumos de Bart! :P
Ii alearga cu levieru
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on November 02, 2012, 12:34:52 PM
Am sunat la SMT pentru covorase de cauciuc si pe langa faptul ca mi se pare absurd sa ceri seria de sasiu pentru un accesoriu care se potriveste pe un model de masina produs intre 1993 si 2007 (http://www.subarupartsforyou.com/cp_partdetail.php?partid=498) pe fundal se mai auzeau si glume de genul spune-i ma sa caute pe ebay...

Evident ca nu aveau in stoc si ca imi trimit un email, dar prost ala care mai ia de la ei. Prefer sa platesc 100$ transportul si sa le iau din SUA decat sa mai iau de aici... Ca sa nu mai spun ca hal de reprezentanta pe Romania esti daca nu ai stocul de accesorii de sezon facut, acum cand toata lumea umbla dupa astfel de lucruri si mai ales pentru un produs ce se potriveste la 5 generatii de Impreza.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Mihai.impreza on November 02, 2012, 12:48:19 PM
daca auzeam asa ceva le inchideam telefonul....jenibil
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on November 02, 2012, 17:07:57 PM
Hm...fa ca mine.Eu ii mai sun ocazional si fac misto de ei.Cred ca in curand se face iar ocazional si sun dupa un INSIDER de piston curbat in V.  ;D
Ce altceva mai poti sa faci cu ei?Pe bune....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on November 02, 2012, 17:18:24 PM
hmmmm... oare nu e nimeni in SMT care sa fie interesat de parerea detinatorilor de subaru... de cei pasionati de subaru...

sincer, cred ca daca mi-as face reprezentanta/service subaru si as derula un business sanatos si serios, fiind atent la nevoile si asteptarile clientilor (asa cum suntem noi obisnuiti) chiar as avea succes...  ;)

si din pacate, asta e valabil in multe domenii in romania... offfff... pacat de tara asta...


Title: Răspuns: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 03, 2012, 01:28:35 AM
:) asa va trebuie daca nu v-ati luat BMWu!
Title: Răspuns: Răspuns: Service SMT
Post by: sebastian on November 03, 2012, 23:46:04 PM
Am sunat la SMT pentru covorase de cauciuc si pe langa faptul ca mi se pare absurd sa ceri seria de sasiu pentru un accesoriu care se potriveste pe un model de masina produs intre 1993 si 2007 (http://www.subarupartsforyou.com/cp_partdetail.php?partid=498) pe fundal se mai auzeau si glume de genul spune-i ma sa caute pe ebay...

Evident ca nu aveau in stoc si ca imi trimit un email, dar prost ala care mai ia de la ei. Prefer sa platesc 100$ transportul si sa le iau din SUA decat sa mai iau de aici... Ca sa nu mai spun ca hal de reprezentanta pe Romania esti daca nu ai stocul de accesorii de sezon facut, acum cand toata lumea umbla dupa astfel de lucruri si mai ales pentru un produs ce se potriveste la 5 generatii de Impreza.

Din pacate la reprezentantele din Romania ... asa se intampla mai fac si misto de tine, uite ce prost vrea sa dea nustiu cat pe presuri cand poate lua ceva ieftin...
Am avut experiente neplacute din cele mai urate cu cei de la SMT, desi acolo au si cativa oameni care stiu despre ce e vorba ina puterea lor de decizie este limitata sau mai jos de atat.
Inteleg totusi ca fac eforturi sa se puna la punct insa exista ceva chestiuni de ... care ii tin pe loc.
Personal am cumparat ceva piese si a fost in regula dar mai mult ... ceea ce am eu nevoie e cu mult peste nivelul lor de competenta.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on November 07, 2012, 00:01:30 AM
In lumina ultimelor experiente cu ei:

Service TINICHIGERIE (modificat, sa nu ma mai acuze aiurea Bart ca mananc kkt)
1. baieti de treaba
2. dau rasol
3. ceva aere de profesionalism ... fals, evident! ... desi treaba se rezolva (pentru modelele stock)

Conducere / celelalte departamente
4. serviciul aprovizionari nu se omoara cu termenele comenzilor.
5. proceduri neclare si neexplicate indeajuns clientilor.
6. "las-o ba, ca merge-asa!"
7.  comunicare deficitara cu clientii.

am uitat ceva?

as vrea sa fie o critica cu efect pozitiv. in final, Foreste a fost reparat ok, nu am motive sa ma supar pe ei.
Title: Răspuns: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 25, 2012, 14:37:05 PM
Am sunat la SMT pentru covorase de cauciuc si pe langa faptul ca mi se pare absurd sa ceri seria de sasiu pentru un accesoriu care se potriveste pe un model de masina produs intre 1993 si 2007 (http://www.subarupartsforyou.com/cp_partdetail.php?partid=498) pe fundal se mai auzeau si glume de genul spune-i ma sa caute pe ebay...

Evident ca nu aveau in stoc si ca imi trimit un email, dar prost ala care mai ia de la ei. Prefer sa platesc 100$ transportul si sa le iau din SUA decat sa mai iau de aici... Ca sa nu mai spun ca hal de reprezentanta pe Romania esti daca nu ai stocul de accesorii de sezon facut, acum cand toata lumea umbla dupa astfel de lucruri si mai ales pentru un produs ce se potriveste la 5 generatii de Impreza.
In primul rand cand auzeai cat coasta,scapai telefonu din mana asa ca dao dreacu de trb!
Gasesti pe ebay sau la targ ce vrei...mult mai ieftin.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 25, 2012, 14:41:55 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
rzw de cate ori ai fost u la smt ???? eu nu team vazut cu masina decat o data la o verificare MOCA!
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 25, 2012, 14:44:35 PM
Aaaa si sebi u in afara de a cumpara piese de acolo ce prb ai avut cu ei???
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on December 25, 2012, 15:47:43 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
rzw de cate ori ai fost u la smt ???? eu nu team vazut cu masina decat o data la o verificare MOCA!
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!

baiatu' meu... in primul rand relax! ca nu esti pe maidan...

si ca sa-ti raspund totusi la intrebare (asta pt ca te cunosc personal) am fost de fiecare daca cand a fost nevoie cu Impreza WRX (aia care e acum la ghe ghe) si de 3 ori cu Outback-ul.
in plus, am mai ajuns la ei intreband de diverse piese sau accesorii de-a lungul celor 4 ani de cand am subaru...

e suficient pentru tine?! daca nu e, te astept cu explicatii mai detaliate (la telefon sau fata in fata ca sa nu o dam in lambada aici pe forum)

hai bahtalo!

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sebastian on December 25, 2012, 16:09:57 PM
Aaaa si sebi u in afara de a cumpara piese de acolo ce prb ai avut cu ei???

Au fost mai multe in trecut dar lipsa de profesionalism si smecheria romaneasca patronata de straini. Nu as vrea sa imi amintesc de acest capitol, il trecem la fuse si se duse.
Piese am mai cumparat de la ei si a fost in regula. La consumabile nu cunosc cum stau si care e calitatea.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: amidamaru on December 26, 2012, 11:12:05 AM
Sau ca s-a schimbat patronatul?  ???

Nu s-a schimbat...s-au despartit. Franciza Subaru Grecia a ramas in Grecia, in RO a ramas franciza RO.

Adica este o "chestie" independenta de Grecia. Nu imi este inca clar daca grecul a ramas la conducere dar dupa cum le este firea, A RAMAS.

Incearca sa umble pe la servicii si sa recastige cate ceva. In cazul meu este pot sa le spun ca va fi in continuare un drum lung.

In rest nu pot sa neg, am vazut ceva aspecte incurajatoare.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on December 26, 2012, 15:19:08 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
[...]
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!
Dragos, te inflamezi aiurea exact cand nu trebuie.
Avand in vedere ca ne stim deja de ceva vreme, as vrea sa revin cu ceva precizari. Nu de alta, dar de mancat cacat nu m-a mai acuzat cineva pana acum pe nici un canal media. Intre noi fie vorba, e urat.

Pe mecanica nu am avut nevoie sa mi se repare nimic GRAV. Din fericire. Momentan.
Masina a mers bine de 2 ani si am toata speranta ca o va face si de acum incolo.
Insa mecanica NU este intreaga activitate a unui service, iar ca sa te simti jignit pentru cum lucreaza cei de la tinichigerie-vopsitorie, te consumi inutil.
Alea nu tin de SERVICE AUTO ??? Ce kkt ai sarit asa la beregata?

Ca sa sustin ce cacat am mancat, hai sa-ti detaliez informatia:

- masina predata in iulie 2011 dupa juleala cu Yoyo:
    1. tipul care mi-a reparat usa stanga spate, nu mi-a montat filmul tehnologic si cand l-am intrebat a zis ca "ala e doar din fabrica, nu se pune aici la noi". TEXTUAL. Anul asta am aflat ca e part number real si trebuie instalat la reparatie.
    2. Tot atunci, cand am verificat chederul dupa montaj, am descoperit ca 4 din bumbii de plastic cu care e fixat sunt rupti. Nici macar nu s-a obosit sa verifice si i-a montat tot pe aia vechi, dupa ce i-a plesnit la demontare. Chederul scapa dintr-unul dintre ei montat dedesubt si masina putea sa ia apa.
    3. De asemenea, usa reparata se deschide mai greu iarna, cand temperatura scade sub -5-7 grade.

- masina predata in nov. 2012, dupa ce a intrat o tembela in mine din senin. Daca nu ma chema sa ridic masina si insistam io mortis sa o ridic inainte de termen, nu ma basicam cu nimic, insa ei au zis ca e gata si ...
    1. bara spate avea un mic luft, "bumbii" ca nu stiu cum le zice, din plastic aia care fixeaza marginea plasticului de la bara spate de aripa, lipsa.
    2. Bandoul de protectie la incarcare portbagaj lipit ulterior, are si acum o parte nelipita, mai departata de bara, un fel de "burta" de 3-5 cm. intr-o parte. Montaj la "futu-i ma-sa"!
    3. Bara fata, reparata si ea cu ocazia asta sarea cu juma' de cm. peste far,
    4. Aripa fata dreapta este si acum usor indoita, de asemenea era iesita marginea cu jumatate de cm. peste far. 
    5. Far dreapta dereglat la montaj, lasat asa pana m-am dus si am rugat sa il puna pe aparat, ca batea aiurea vizibil.

Toate au fost reparate ulterior la o a doua vizita la ei.

Nimic din toate astea nu m-au suparat peste masura, suntem obisnuiti cu stilul asta in Romania si am insistat sa se rezolve, dupa care mi-a trecut supararea, insa trebuie sa le zicem si altora, ca doar nu am dat 10 mii eur pe o Dacie, mi-am luat Subaru cu 36 mii, nu??
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on December 26, 2012, 19:12:26 PM
Foreste, cu o pagina in urma ai scris:
as vrea sa fie o critica cu efect pozitiv. in final, Foreste a fost reparat ok, nu am motive sa ma supar pe ei.
Pai dupa mine, nu e deloc o reparatie ok, dupa ce citesc ce ai scris tu mai sus! Este tipic, sa faca baietii treaba de mantuiala, vechea "merge si-asa". Asta pentru ca lumea revine la ei in service. Nu mi se pare ok sa dai o caruta de bani pe o masina, sa dai o caruta de bani pe repararea ei (fie tu, fie firma de asigurari) si sa ai parte de inca un drum sau doua la service ca ei sa repare reparatia!
A faza cu cacatul, nu ma bag... :):)l
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: 2xGhe on December 26, 2012, 21:26:04 PM
Pe mine pretul produselor m-a tinut departe de SMT.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 27, 2012, 21:13:39 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
rzw de cate ori ai fost u la smt ???? eu nu team vazut cu masina decat o data la o verificare MOCA!
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!

baiatu' meu... in primul rand relax! ca nu esti pe maidan...

si ca sa-ti raspund totusi la intrebare (asta pt ca te cunosc personal) am fost de fiecare daca cand a fost nevoie cu Impreza WRX (aia care e acum la ghe ghe) si de 3 ori cu Outback-ul.
in plus, am mai ajuns la ei intreband de diverse piese sau accesorii de-a lungul celor 4 ani de cand am subaru...

e suficient pentru tine?! daca nu e, te astept cu explicatii mai detaliate (la telefon sau fata in fata ca sa nu o dam in lambada aici pe forum)

hai bahtalo!


prietene vb cum vreau,si eu de obicei stau pe maidan cand scriu ca avem net peste tot,vb aia...
de cate ori ai venit la smt aveai numai figuri de piti...hai sa nu ne kkm pe noi acum
oricum daca va deranjeza preturile mari pe care le au aia asta nu inseamna ca nu se face trb acolo(vb cu nea Relu) parca el ti a spus sa vii la smt....mai stii?!?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 27, 2012, 21:17:32 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
[...]
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!
Dragos, te inflamezi aiurea exact cand nu trebuie.
Avand in vedere ca ne stim deja de ceva vreme, as vrea sa revin cu ceva precizari. Nu de alta, dar de mancat cacat nu m-a mai acuzat cineva pana acum pe nici un canal media. Intre noi fie vorba, e urat.

Pe mecanica nu am avut nevoie sa mi se repare nimic GRAV. Din fericire. Momentan.
Masina a mers bine de 2 ani si am toata speranta ca o va face si de acum incolo.
Insa mecanica NU este intreaga activitate a unui service, iar ca sa te simti jignit pentru cum lucreaza cei de la tinichigerie-vopsitorie, te consumi inutil.
Alea nu tin de SERVICE AUTO ??? Ce kkt ai sarit asa la beregata?

Ca sa sustin ce cacat am mancat, hai sa-ti detaliez informatia:

- masina predata in iulie 2011 dupa juleala cu Yoyo:
    1. tipul care mi-a reparat usa stanga spate, nu mi-a montat filmul tehnologic si cand l-am intrebat a zis ca "ala e doar din fabrica, nu se pune aici la noi". TEXTUAL. Anul asta am aflat ca e part number real si trebuie instalat la reparatie.
    2. Tot atunci, cand am verificat chederul dupa montaj, am descoperit ca 4 din bumbii de plastic cu care e fixat sunt rupti. Nici macar nu s-a obosit sa verifice si i-a montat tot pe aia vechi, dupa ce i-a plesnit la demontare. Chederul scapa dintr-unul dintre ei montat dedesubt si masina putea sa ia apa.
    3. De asemenea, usa reparata se deschide mai greu iarna, cand temperatura scade sub -5-7 grade.

- masina predata in nov. 2012, dupa ce a intrat o tembela in mine din senin. Daca nu ma chema sa ridic masina si insistam io mortis sa o ridic inainte de termen, nu ma basicam cu nimic, insa ei au zis ca e gata si ...
    1. bara spate avea un mic luft, "bumbii" ca nu stiu cum le zice, din plastic aia care fixeaza marginea plasticului de la bara spate de aripa, lipsa.
    2. Bandoul de protectie la incarcare portbagaj lipit ulterior, are si acum o parte nelipita, mai departata de bara, un fel de "burta" de 3-5 cm. intr-o parte. Montaj la "futu-i ma-sa"!
    3. Bara fata, reparata si ea cu ocazia asta sarea cu juma' de cm. peste far,
    4. Aripa fata dreapta este si acum usor indoita, de asemenea era iesita marginea cu jumatate de cm. peste far. 
    5. Far dreapta dereglat la montaj, lasat asa pana m-am dus si am rugat sa il puna pe aparat, ca batea aiurea vizibil.

Toate au fost reparate ulterior la o a doua vizita la ei.

Nimic din toate astea nu m-au suparat peste masura, suntem obisnuiti cu stilul asta in Romania si am insistat sa se rezolve, dupa care mi-a trecut supararea, insa trebuie sa le zicem si altora, ca doar nu am dat 10 mii eur pe o Dacie, mi-am luat Subaru cu 36 mii, nu??

exact asta vroiam sa subliniez si eu
exemplul pe care la i dat nu a fost bun!!
trebuia sa spui ca labagii de la vopsitorie-tinikigerie au fost niste kkti care nu fac treaba buna......altfel serviceul subaru e de kkt,gresesc?!?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on December 28, 2012, 10:30:18 AM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
rzw de cate ori ai fost u la smt ???? eu nu team vazut cu masina decat o data la o verificare MOCA!
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!

baiatu' meu... in primul rand relax! ca nu esti pe maidan...

si ca sa-ti raspund totusi la intrebare (asta pt ca te cunosc personal) am fost de fiecare daca cand a fost nevoie cu Impreza WRX (aia care e acum la ghe ghe) si de 3 ori cu Outback-ul.
in plus, am mai ajuns la ei intreband de diverse piese sau accesorii de-a lungul celor 4 ani de cand am subaru...

e suficient pentru tine?! daca nu e, te astept cu explicatii mai detaliate (la telefon sau fata in fata ca sa nu o dam in lambada aici pe forum)

hai bahtalo!


prietene vb cum vreau,si eu de obicei stau pe maidan cand scriu ca avem net peste tot,vb aia...
de cate ori ai venit la smt aveai numai figuri de piti...hai sa nu ne kkm pe noi acum
oricum daca va deranjeza preturile mari pe care le au aia asta nu inseamna ca nu se face trb acolo(vb cu nea Relu) parca el ti a spus sa vii la smt....mai stii?!?

1. ce sa zic... atunci ramai pe maidan...unde stai tu de obicei...bine ca ai net...
2. tu poti sa te caci pe tine... ca pe maidan merge si asa...eu pot sa-ti spun ca avand o masina in garantie (impreza wrx) ma steptam la altceva din partea importatorului oficial...
3. intr-adevar si Relu mi-a recomandat sa vin la SMT, dar eu deja ajunsesesm la SMT pentru revizia de 45.000 km... deci stiam de SMT inainte sa-mi zica Relu.
4. pana la urma de unde sa stii tu de cate ori am fost eu la SMT cu masinile mele... ca tu erai pe sub masini de obicei... le reparai...esti mecanic auto...deci acolo iti e locul...daca ai fi facut parte din managementul SMT poate aveai acces si la informatii de genul asta si ai fi putut verifica de cate ori am platit eu la SMT facturi... si erai mai bine informat!

eu zic sa te opresti aici, sa nu-ti para rau mai tarziu. daca vrei mai multe explicatii pentru comentariile mele la adresa SMT , ti le dau personal, te astept azi dupa-amiaza la Unirea ca o sa fiu acolo sa ma intalnesc cu baietii si pot sa-mi pierd 5 min cu tine.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on December 28, 2012, 10:38:46 AM
Eu zic sa va calmati. E clar ca sunt niste probleme la SMT si ma bucur ca lumea vorbeste despre ele. Poate ca asa se mai schimba cate ceva. Asta nu inseamna ca absolut tot ce inseamna SMT e prost. Mai au si parti bune, dar sunt cam putine...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: 2xGhe on December 28, 2012, 17:43:21 PM
 ;D Casa moara fetili!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 28, 2012, 21:23:29 PM
Eu nu mai lucrez la smt dar cand vad cat KKT mananca unii,raman masca!!!
rzw de cate ori ai fost u la smt ???? eu nu team vazut cu masina decat o data la o verificare MOCA!
foreste u ce ai avut de facut la masina asa grav pe mecanica?!?
eu zic sa ne vedem intai kktul din oki si dupa sa incepem sa zgandarim la altii pr curte!

baiatu' meu... in primul rand relax! ca nu esti pe maidan...

si ca sa-ti raspund totusi la intrebare (asta pt ca te cunosc personal) am fost de fiecare daca cand a fost nevoie cu Impreza WRX (aia care e acum la ghe ghe) si de 3 ori cu Outback-ul.
in plus, am mai ajuns la ei intreband de diverse piese sau accesorii de-a lungul celor 4 ani de cand am subaru...

e suficient pentru tine?! daca nu e, te astept cu explicatii mai detaliate (la telefon sau fata in fata ca sa nu o dam in lambada aici pe forum)

hai bahtalo!


prietene vb cum vreau,si eu de obicei stau pe maidan cand scriu ca avem net peste tot,vb aia...
de cate ori ai venit la smt aveai numai figuri de piti...hai sa nu ne kkm pe noi acum
oricum daca va deranjeza preturile mari pe care le au aia asta nu inseamna ca nu se face trb acolo(vb cu nea Relu) parca el ti a spus sa vii la smt....mai stii?!?

1. ce sa zic... atunci ramai pe maidan...unde stai tu de obicei...bine ca ai net...
2. tu poti sa te caci pe tine... ca pe maidan merge si asa...eu pot sa-ti spun ca avand o masina in garantie (impreza wrx) ma steptam la altceva din partea importatorului oficial...
3. intr-adevar si Relu mi-a recomandat sa vin la SMT, dar eu deja ajunsesesm la SMT pentru revizia de 45.000 km... deci stiam de SMT inainte sa-mi zica Relu.
4. pana la urma de unde sa stii tu de cate ori am fost eu la SMT cu masinile mele... ca tu erai pe sub masini de obicei... le reparai...esti mecanic auto...deci acolo iti e locul...daca ai fi facut parte din managementul SMT poate aveai acces si la informatii de genul asta si ai fi putut verifica de cate ori am platit eu la SMT facturi... si erai mai bine informat!

eu zic sa te opresti aici, sa nu-ti para rau mai tarziu. daca vrei mai multe explicatii pentru comentariile mele la adresa SMT , ti le dau personal, te astept azi dupa-amiaza la Unirea ca o sa fiu acolo sa ma intalnesc cu baietii si pot sa-mi pierd 5 min cu tine.
In primul rand ca ne vom intalni o sa iti para rau tie PAPUSE
nu ai dat nici un exemplu ce ceva ce ti sa intamplat din cauza vizitei la smt(mecanica) asa ca singuru care se caca in continuare pe el ca o pzd esti tu.
D.I.S.!!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 28, 2012, 21:24:30 PM
Mihai daca vrei imi poti da ban....plm ce stii u ca e bine ca am vb urat.
ms.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on December 28, 2012, 22:24:35 PM
Sa mor daca nu duci discutia pe un fagas total gresit.Plus ca ti partea cuiva pe care cred ca nu prea il mai reprezinti.Ca entitate juridica ma refer...Stai calm.... ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on December 29, 2012, 14:08:38 PM
Nu tin partea smtului ca nu am actiuni acolo,dar stiu ce treaba se facea fata de alti dealeri unde uitau sa stranga roti si altele iar la smt din cauza ca au preturi mari la piese si manopera lumeaq zice ca e treaba de kkt....la tinikigerie-vopsitorie e alta trb alta locatie...mi se rupe sincer,dar la mecanica unde am lucrat de cand sa deskis eu nu am vazut kixuri......
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on December 29, 2012, 15:22:08 PM
Marea problema s-a starnit de la tinichigerie,asa cum spui tu si de la claim urile de garantie.Eu acolo m-am izbit ori de incompetenta ori de nepasare....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on December 29, 2012, 22:56:42 PM
Dragos eu nu trebuie sa ma justific pentru ce cred si spun despre smt. Dar te astept sa ti explic intre 4  ochi ce cred eu despre smt.
Eu pun punct balacarelilor pe forum, o sa le continuam in privat.

Mihai imi pare rau ca m-am lasat tras atat de jos in polemica asta si am dus la dialoguri de maidan.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sebastian on December 30, 2012, 07:24:30 AM
Cunosc multi posesori de Subaru si nuii care chiar au avut mari neplaceri cu acest service dar nu as vrea nici eu sa imi expun experienta cu ei la un moment dat si nici sa tastez in nestire cu problemele altora.
Chiar si cu reprezentantii lor din tara au avut probleme.
Asta  nu insemna ca pe acolo nu poti sa dai de oameni care stiu cate ceva despre Subaru. Am avut in trecut si experiente cu Radacini , experiente care nu au lasat un gust amar.
Era un mecanic Marian si inca vreo doi care se descurcau foarte bine, iar conducerea avea mintea limpede si nu-si goneau clientii.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: clauedit on December 31, 2012, 02:14:17 AM
Am avut in trecut si experiente cu Radacini , experiente care nu au lasat un gust amar.
Era un mecanic Marian si inca vreo doi care se descurcau foarte bine, iar conducerea avea mintea limpede si nu-si goneau clientii.

In nici un caz la Radacini unde toti sunt priceputi la toate si au preturi de SMT. Am masina de la ei si dupa doi ani am avut o problema la cutia de viteze un zgomot de la 3 rulmenti ce au fost "inlocuiti" pe garantie se intampla in noiembrie 2009 dupa care in ianuarie 2010 am revenit la ei cu acelasi zgomot in cutie timp in care masina a stat 3 luni in service unde s-au "inlociut" iar 3 rulmenti plus un pinion tot pe garantie, toata lucrarea a fost facuta de mecanicul Marian. Dupa aproape un an aceeasi problema numai ca ceva mai rau, adica a trebuit sa schimb si diferentialul central, alti rulmenti, in total 9 piese din cutie la SMT, ca nu mai era in garantie si cei de la Radacini mi-au cerut o gramada de bani pentru o lucrare facuta prost si din punctul meu de vedere nu au schimbat nimic ci doar au incercat sa repare la ciocan cu multa veselina.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sebastian on December 31, 2012, 07:35:19 AM
Da eu ma refeream in perioada in care SMT nu exista,
Dar dupa cum se vede s-au "specializat " si astia.... ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on February 15, 2013, 23:15:02 PM
In mod special ca sa ii dau satisfactie lui SplinerSTI:

"Ok, am facut revizia la SMT.
+9k km, adica vreo 32500 pe bord.

O atmosfera destinsa la SMT, am discutat destul de mult cu cativa baieti de acolo. Am asistat nestingherit la unele operatiuni, nu am mai stat la "acvariu". Am putut sa discut liber cu mecanicul (Ionut) de cate ori am avut cate ceva de intrebat.
M-au primit cu uleiul meu (Motul 8100 Eco-clean C2 5W30), am schimbat filtrul de ulei si pe cel de aer - Subaru OEM.
Nu cred ma puteti suspecta pe mine vreodata ca ii laud gratuit, insa acum chiar a fost altceva!!!" (http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=631.msg33828#msg33828)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on February 15, 2013, 23:48:08 PM
Acum poti sta langa mecanic pe toata durata reviziei?
Te primesc cu piese aduse de tine?
Pt ca eu am sunat la ei sa imi schimb bujiile si Octavian, foarte flegmatic nu poti bah sa vii cu produse de afara trebuie sa cumperi de aici.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on February 15, 2013, 23:50:59 PM
In mod special ca sa ii dau satisfactie lui SplinerSTI:

"Ok, am facut revizia la SMT.
+9k km, adica vreo 32500 pe bord.

O atmosfera destinsa la SMT, am discutat destul de mult cu cativa baieti de acolo. Am asistat nestingherit la unele operatiuni, nu am mai stat la "acvariu". Am putut sa discut liber cu mecanicul (Ionut) de cate ori am avut cate ceva de intrebat.
M-au primit cu uleiul meu (Motul 8100 Eco-clean C2 5W30), am schimbat filtrul de ulei si pe cel de aer - Subaru OEM.
Nu cred ma puteti suspecta pe mine vreodata ca ii laud gratuit, insa acum chiar a fost altceva!!!" (http://www.subarufanclub.ro/forum/index.php?topic=631.msg33828#msg33828)


SMT e in proces de desfiintare... cica pleaca grecii...asa se vorbeste prin targ...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on February 16, 2013, 09:50:39 AM
Acum poti sta langa mecanic pe toata durata reviziei?
Te primesc cu piese aduse de tine?
Pt ca eu am sunat la ei sa imi schimb bujiile si Octavian, foarte flegmatic nu poti bah sa vii cu produse de afara trebuie sa cumperi de aici.

Nu-l cunosc pe Octavian asta daca e de la SMT, insa cu Dani Simion se discuta OK.
Eu nu am avut pretentie decat la ulei, filtrul de habitaclu mi-l schib singur, iar restul le iau OEM pentru ca am masina in garantie.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on February 22, 2013, 22:47:47 PM
Foreste ma simt asa bine incat cred ca au inceput sa imi creasca actiunile la smt :))))))
Eu nu o sa inteleg niciodata(vb pr prisma consumatorului) de ce tre sa stea clientu langa masina frate???? pe tarom il inteleg O_O
atata timp cat exista vitrina aia sau cum dracu ii zice fiecare nus care e prb.....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on February 22, 2013, 23:06:51 PM
Foreste ma simt asa bine incat cred ca au inceput sa imi creasca actiunile la smt :))))))
Eu nu o sa inteleg niciodata(vb pr prisma consumatorului) de ce tre sa stea clientu langa masina frate???? pe tarom il inteleg O_O
atata timp cat exista vitrina aia sau cum dracu ii zice fiecare nus care e prb.....

Clientul sta langa masina pentru ca sa nu se foloseasca ciocanul in loc de presa, sau ca sa fie sigur ca a fost parcursa intreaga lista de cereri.
Sunt cazuri in care clientul este calificat in domeniul respectiv (inginer, expert tehnic, inspector itp, etc.).
De cele mai multe ori, in Romania, nu se respecta pasii din manualul de service. Asta este valabil pentru toate marcile.
Mecanicii folosesc calea rapida care da rezultate insa in timp pot aparea mici sau mari probleme.
Cel mai corect mi se pare sa cunosti mecanicul, sa ii spui exact ce vrei, sa urmeze exact procedurile recomandate de producator si sa il rasplatesti pentru ca a fost cooperant.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on February 23, 2013, 08:31:36 AM
Bart,e bine sa stai langa masina atata timp cat intelegi si ai bunul simy sa nu il deranjezi pe omul care lucreaza.Spre exemplu la prima revizie...aia de 5000  maistru mecanic pusese mana pe bartai barosu ca sa depreseze etrierii sa se uite la placute.Am intrat cu tot cu usa .....trebuia sa mi schimbe doar uleiul...plm
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on February 23, 2013, 10:51:13 AM
Da Bart fiecare cu nebunia lui.
Dar vad ca sunt mai multi nebuni nu numai eu.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on February 23, 2013, 10:54:17 AM
Credeai ca esti unic?  ??? ::)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on February 23, 2013, 10:55:51 AM
Stai mah linistit....tu esti unic... ;D ;D ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on February 23, 2013, 14:41:06 PM
Foreste ma simt asa bine incat cred ca au inceput sa imi creasca actiunile la smt :))))))
Eu nu o sa inteleg niciodata(vb pr prisma consumatorului) de ce tre sa stea clientu langa masina frate???? pe tarom il inteleg O_O
atata timp cat exista vitrina aia sau cum dracu ii zice fiecare nus care e prb.....
Ma crezi ca nu m-am dus langa masina doar ca sa il deranjez pe Ionut ? Ca nu am stat acolo decat cat am discutat chestii tehnice care ma interesau?
Am mai zis: nu sunt expert in mecanica auto, iar ala e un moment in care intrebarile mele isi pot gasi un raspuns. Asta daca omul cu ciocanu' e intelegator, amabil, etc.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: spilnerSTI on February 24, 2013, 11:57:38 AM
Treaba cu ciocanu nu mi se pare o solutie decat daca se rupe presa altfel dca stai pe geam mecanicul care lucreaza la masina sigur va lucra corespunzator iar pe dealta p[arte la smt eu unul sau fostii colegi nu am facut cioclarii sau ciocane aiurea....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on February 24, 2013, 12:59:15 PM
Crede ma....avea ditamai barosu...L am intrebat daca masina mea e tren.Ca doar asa am vazut ciocane n frane. Tu sti cu ce se mananca mecanica,dar nu ii mai baga si pe altii in oala ta.Mecanici sunt putini.Ciocanari garla.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: AlinI on June 06, 2013, 10:44:00 AM
Dupa o boacana facuta acum vreo 3 saptamani, am avut de schimbat un far, bara fata si ceva pe sub bara, plus indreptat si revopsit aripa fata si centrat capota motor. Reparatia a fost facuta pe casco la SMT. devizul, daca am vazut bine, a fost in jur de 6200 ron...

ca plusuri:
- foarte exacti ca estimare timp reparatie si timp pentru adus piesele. la constatare mi-au zis ca dureaza 2 saptamani sa aduca piesele si aproximativ 3 zile reparatia si exact atat a durat.
- foarte bine a iesit reparatia...

ca minusuri:
- m-am invartit vreo jumatate de ora sa gasesc tinichingeria de la smt...
- spre ghinionul meu nu mai era disponibila masina de rezerva de la ei.....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on August 08, 2013, 18:12:53 PM
revizie la smt.
mecanicii ok, insa binecunoscutul rock-star' m-a dat afara din spatiul de service pe un ton taios si cu o pozitie de cocos incordat! ma gandeam la propria lui sugestie de aici de pe forum, sa-i dau 10 ron spaga. dar nu, era prea nervos!

"Well, it's one for the money,
Two for the show,
Three to get ready,
Now go, cat, go..."


apropo, domnu' rock'n'roll-star: ... stiu ca ne urmaresti! te roade rau, este?!?
Title: Răspuns: Re: Service SMT
Post by: moguai on August 08, 2013, 19:27:41 PM
La cine te referi? Cel de la receptie service? Nu prea pare a rockstar de asta intreb...
Si daca e el, mie mi s'a parut f amabil..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on August 08, 2013, 22:31:31 PM
Cred ca e Elvis de la garantii...care se crede probabil jupan pe plantatie.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on August 12, 2013, 15:20:20 PM
La revizia de saptamana trecuta, suruburile care prind aparatorile de plastic de la roara fata - interior, au fost omise cu desavarsire pe ambele parti la remontarea scutului dupa schimbul de ulei.
Am observat ieri cand am spalat masina. Aparatorile fluturau in aer langa roata. Azi m-am dus sa le prinda la loc, ceea ce s-a si intamplat fara sa ma mai puna sa astept la rand. Operativi, desi pe vina lor cum ar veni vorba!
Roakeru' Elvis, caci despre el era vorba si in postul anterior, si el prezent la datorie sa ma dea afara din spatiul de service. Asta chiar se crede stapan pe mosia SMT. Fara ca macar sa intrebe despre ce e vorba si ce caut eu acolo si cu un tupeu care ii arata ce are el mai bun in caracter.

Asa baiete! tu fa pe seful acolo, ca aici te afla lumea!
Imi pare rau, insa nici azi nu am vrut sa-i dau 10 lei "o mica atenție"!

edit: era azi si un domn acolo care astepta deja de 3 ore sa ii intre masina la (ultima) revizie. mi-a marturisit ca se bucura ca e ultima si ca scapa de reviziile la reprezentanta, desi nu inteleg de ce nu a schimbat reprezentanta pana acum! :)
Title: Răspuns: Re: Service SMT
Post by: Aldos on August 22, 2013, 14:29:39 PM
La cine te referi? Cel de la receptie service? Nu prea pare a rockstar de asta intreb...
Si daca e el, mie mi s'a parut f amabil..

Tot respectul pentru dl. Simion de la receptie service !
Nu numai ca este amabil, dar stie si cum sa vorbeasca (aviz altor "amatori" de la SMT).

P.S. Si nu spun asta pentru ca stiu ca se uita pe forum :)
Pur si simplu asta este parerea mea despre el.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Clabuc on August 22, 2013, 16:47:00 PM
+1
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on August 23, 2013, 14:40:27 PM
nu mai e Virgil la receptie service?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on August 23, 2013, 14:46:53 PM
Nu. Este Daniel.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 25, 2013, 12:15:01 PM
Multumesc mult pentru aprecieri.

Va stau la dispozitie, in limita timpului disponibil, cu orice info despre service SMT

Nu intra in atributiile mele de serviciu sa raspund pe forum, insa o voi face, repet, in limita timpului. In rest, aveti pe site-ul SMT numerele de contact, adrese de e-mail, etc.

Cu prietenie
Dani S.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on November 25, 2013, 12:16:39 PM
Salut,
Ma intereseaza daca puteti aduce, in cat timp si la ce preturi:
- Set piulite pentru jante OEM STi 2009 (de preferat de culoare rosie/visinie sau negru mat)
- Plasa exact ca cea de pe grila OEM STi 2009
- Capac bara spate carlig remorcare STi 2009 (pozitia 14 in diagrama din acest link http://subaruparts.com/parts/2009/SUBARU/Impreza/WRX%20STI/?siteid=218240&vehicleid=208291&section=BODY%20HARDWARE&group=REAR%20BUMPER&subgroup=BUMPER%20%26%20COMPONENTS&component=Tow%20eye%20cap)
Multumesc.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on November 25, 2013, 14:36:50 PM
si o alta intrebare:  ce se va intampla cu SMT de la 1 ianuarie 2014?
Title: Răspuns: Re: Service SMT
Post by: amidamaru on November 25, 2013, 14:45:32 PM
La cine te referi? Cel de la receptie service? Nu prea pare a rockstar de asta intreb...
Si daca e el, mie mi s'a parut f amabil..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

:D....si in sfarsit incep intrebarile interesante...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on November 25, 2013, 17:35:25 PM
Cativa prieteni care lucreaza in domeniu,spuneau ca deja e licens less....Unu dintre ei fiind destul de informat,el lucrand la citroen,pana cand s a decedat si importatorul asta.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on November 26, 2013, 11:52:36 AM
Citroen Romania s-a inchis, iar importurile si sercice-ul sunt asigurate de importatorul Peugeot ( Eurial )
Title: Răspuns: Re: Service SMT
Post by: Foreste on November 26, 2013, 12:20:07 PM
La cine te referi? Cel de la receptie service? Nu prea pare a rockstar de asta intreb...
Si daca e el, mie mi s'a parut f amabil..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

:D....si in sfarsit incep intrebarile interesante...

La unele intrebari, nici un angajat cu carte de munca la SMT nu-ti va putea raspunde. Stiau de asta vara ce/cum va fi insa nu au cum sa spuna din casa.

Legat de Dani, ii urez bun venit pe Forum si sper sa implice in unele dezbateri. E un tip ok, eu unul il recomand.
Title: Răspuns: Re: Service SMT
Post by: amidamaru on November 26, 2013, 12:44:23 PM
La cine te referi? Cel de la receptie service? Nu prea pare a rockstar de asta intreb...
Si daca e el, mie mi s'a parut f amabil..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

:D....si in sfarsit incep intrebarile interesante...

La unele intrebari, nici un angajat cu carte de munca la SMT nu-ti va putea raspunde. Stiau de asta vara ce/cum va fi insa nu au cum sa spuna din casa.

Legat de Dani, ii urez bun venit pe Forum si sper sa implice in unele dezbateri. E un tip ok, eu unul il recomand.

Personal nu ma intereseaza decat sa spuna oficial, aceasta locatie nu mai este acreditata Subaru. Singurul loc este X sau Y si ma voi duce acolo cand imi va trebuii stampila pe carte.

SAU ma voi duce in continuare daca toti de la Subaru Bucuresti vor dansa asa:

[ Invalid YouTube link ]
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 26, 2013, 18:21:04 PM
Salut,
Ma intereseaza daca puteti aduce, in cat timp si la ce preturi:
- Set piulite pentru jante OEM STi 2009 (de preferat de culoare rosie/visinie sau negru mat)
- Plasa exact ca cea de pe grila OEM STi 2009
- Capac bara spate carlig remorcare STi 2009 (pozitia 14 in diagrama din acest link http://subaruparts.com/parts/2009/SUBARU/Impreza/WRX%20STI/?siteid=218240&vehicleid=208291&section=BODY%20HARDWARE&group=REAR%20BUMPER&subgroup=BUMPER%20%26%20COMPONENTS&component=Tow%20eye%20cap)
Multumesc.

Spuneam mai sus ca ma aflu pe acest forum in interes personal si nu din interes de serviciu. Asadar nu-ti pot raspunde la solicitari. Mai ales ca nu sunt piesar, eu sunt receptioner (receptioner = ala care-si ia toate suturile-n c*r, injuraturile si urarile de bine de la clientii nemultumiti :) )

Pe site-ul SMT ai toate datele noastre de contact. Fii pregatit cu o serie de sasiu a masinii in cauza sau chiar cu codurile OEM atunci cand suni/trimiti e-mail.



Pt ceilalti :

Lucrez intr-un loc in care mi-am dorit sa fiu, reprezint o marca pe care mi-am dorit s-o reprezint, sunt platit potrivit pentru munca prestata (cateodata prea putin la cate suturi/injuraturi/urari de bine imi iau). Daca ar fi fost vreun pericol, as fi fugit demult :)  Deocamdata, incercam sa ne facem treaba cat mai bine, treaba asta cu acreditarea nu este chiar asa de simpla gen "Tu, Niculae, de maine nu mai lucrezi pe santierul asta!"  Exista niste reglementari si sunt convins ca informatiile care v-au trecut pe la urechi au fost incomplete. Ca de obicei, selectam doar ce ne gadila timpanul si/sau intelectul, nu toata informatia

Desigur, nu poti multumi pe toata lumea, mai ales atunci cand lucrezi in unitati de prestari servicii. Intotdeauna va fi unul nemultumit din anumite motive...



Va rog sa nu ocupati spatiul acestui topic cu cereri de oferta, deoarece, repet, nu sunt aici in mod oficial. Sunt ca si voi membru al acestei comunitati, pasionat de masini, de curse automobilistice, de bricolaj, etc. Nu sunt platit pentru a raspunde cererilor de oferta primite pe forum, deci n-o voi face !

Daca are vreunul din voi probleme de comunicare cu mine (atunci cand sunt de cealalta parte a tejghelei) sunt convins ca le vom rezolva amiabil inainte de a fi nevoie sa ne scriem pe forum.

Toate cele bune!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on November 26, 2013, 18:57:25 PM
Ok, am inteles.
Deci sa inteleg ca ne recomanzi sa scriem exact ce a zis administratorul in primul post:
Acesta este topicul unde se vor posta experientele voastre cu service-urile SMT.
Daca e asa, 90% din ce s-a scris pana acum (daca nu chiar 95%) este de rau. Marea majoritate a celor care au trecut pe-acolo recomanda sa nu fie folosit vreodata SMT.
Deci, noi vom continua sa ne plangem, iar tu, pentru ca nu ai o pozitie oficiala ca si reprezentant al SMT pe acest forum, vei incerca sa ne convingi prieteneste ca marea majoritate a inteles gresit abordarea reprezentantei/service-ului pentru care lucrezi. Cam asa ar trebui sa continue discutia de pe acest topic, nu?

PS: daca as fi fost in locul tau, as fi intrat pe profilul lu' KET, as fi luat adresa de mail a idiotului care a facut greseala sa ceara niste piese pe un topic pe care nu se face asa, as fi trimis-o "piesarului" si as fi sperat ca pot repara un pic din imaginea SMT-ului, daca tot zici ca vrei in continuare sa lucrezi la ei. Dar stai, daca ai fi facut asa, asta ar fi insemnat ca esti proactiv si atunci toate cele 90-95% din posturile negative despre SMT nu ar fi fost indreptatite si... Anyway...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on November 27, 2013, 08:57:06 AM
[...]

Daca are vreunul din voi probleme de comunicare cu mine (atunci cand sunt de cealalta parte a tejghelei) sunt convins ca le vom rezolva amiabil inainte de a fi nevoie sa ne scriem pe forum.

Toate cele bune!

LMFAO! asta a fost cu alonja ... guilty as charged!... insa nu  se poate compara abordarea omului in cauza, care si-a facut cont ca sa ma puna la punct si dupa aia a batut in retragere rusinos, cu felul deschis in care ai intrat cu primele tale doo posturi. Apreciez!...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 27, 2013, 15:26:21 PM
@Ket, ai inteles gresit. Cum spuneam, sunt oameni si oameni, nu-i poti multumi pe toti.

Si daca esti asa de interesat de piese/preturi, cel mai corect este sa pui mana pe telefon si sa suni, sau daca nu este urgent, sa-mi dai un mail/mesaj privat cu seria de sasiu si nevoile tale.

Pur si simplu NU SUNT PLATIT sa raspund pe forum. Poti intelege asta? In alte parti am fost platit sa fac asta si am incercat sa ma tin de treaba cat de profesionist am putut. Internetul e martor... Acum ce faci, te duci sa plangi pe umarul unora ca n-am vrut sa te ajut? Ti se pare normala reactia ta?

Iar faptul ca mai lucrez aici sau nu este o chestiune care pur si simplu nu tine de cum raspund eu pe un forum. Incerc sa te contactez pe mail, sa vedem ce iti trebuie. Dar numai dupa pauza de masa, acum imi trag sufletul...

@Foreste, nu raspund pentru actiunile nimanui, raspund doar pentru ale mele. Colegii imi sunt si prieteni insa anumite probleme trebuie sa ni le rezolvam singuri. Acum, daca eu, Dani, am suparat pe cineva, sa-mi fie cu iertare, n-a fost cu intentie.

Drumuri bune!

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on November 27, 2013, 16:09:56 PM
Dani,eu nu am nimic cu tine,pentru ca am renuntat de mult la colaborarea cu SMT si nu am apucat sa te cunosc ;D.Si de inteles o sa va intelegeti voi pana la urma.
Cat despre colectiv,este adevarat.Fiecare raspunde pentru ce face,dar in final,tot SMT reprezinta,de aici probabil ca sigur;D reactia celorlalti.
Sper sa citesti in spirit de gluma...Azi iar am vopsit fara masca...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on November 27, 2013, 16:34:36 PM
Dsign, nu plang pe umarul nimanui. Am zis doar ce mi s-a parut mie a fi normal. Tu nu ai inteles. Mai citeste o data postul meu, dar fara sa ai venele umflate. Si daca tot nu intelegi...
Eu nu am vopsit fara masca, dar am trecut pe langa o cafenea... XXX... ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 27, 2013, 16:37:19 PM
@kET , ai mail

Exista o multime de motive pentru care sa am vene umflate, in nici un caz forumul nu face parte din ele. Stau pe forum de placere, in timpul liber. Deh, e frig afara, nu pot sa surubaresc...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on November 27, 2013, 17:36:27 PM
desi ai avatarul cu Logan, ma gandesc ca totusi ai un Subi, si ii poti face prezentarea aici pe forum...in topicul dedicat.
cumva wagonul ala wrx argintiu, tipla, de sta mereu parcat afara in fata la SMT, e al tau? :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on November 27, 2013, 21:42:37 PM
@kET , ai mail

Am, dar nu de la tine. Ai gresit ceva la adresa de mail, probabil. Dar nu te stresa. O lasam asa...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 28, 2013, 10:28:43 AM
N-am Subaru, insa am devenit mare fan, desi am fost si in curtea concurentei pt o vreme (Mitsuba)

Poate reusesc sa-mi iau si eu intr-un oarecare viitor o minune cu Boxer si Symmetrical AWD. Va prezint Ligheanul daca doriti :)

@Ket, am folosit ce am gasit in profil. Trimite-mi totusi o serie de sasiu pe daniel.simion@subarumotors.ro
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: dan80 on November 29, 2013, 10:25:42 AM


Sunt nou pe forumul asta, asta e primul post.

Motivul pentru care postez e ca saptamana asta am avut si eu o experienta de rahat cu SMT – sau poate anul trecut, inca nu mi-e clar…

Anul trecut prin aprilie la revizia de 30k km, cei de la Autokino Brasov (btw, niste baieti execeptionali din toate punctele de vedere) mi-au spus ca imi joaca pivotul fata dreapta la Forester ’09 si ca il vor schimba in garantie. Eu zic fine, ei lanseaza comanda la garantie si dupa cateva zile, in loc sa ma cheme sa il schimbe, ma suna sa ma trimita la Sub Motors in Bucuresti. Ca cei din Bucuresti nu aproba schimbarea pe garantie, sustinand ca e imposibil ca un pivot de Forester sa clacheze dupa 30k km, si ca vor ei sa verifice mai bine la Bucuresti, sa filmeze, sa faca niste teste de laborator…

Ma duc la Bucuresti, baga masina pe rampa, dupa o ora ma cheama sa imi spuna ca din cauza ca la BV e mai frig ca la Bucuresti si tariful de ora de manopera din BV e mai mic decat la Sub Bucuresti, Autokino a taiat caldura in service  - si la baiatu’ ala de a gasit ca are joc pivotul ii tremura mana de frig de fapt, nu juca pivotul, si a ajuns la o concluzie gresita. Si imi dau si o hartie in care spun fix ca Autokino a gasit ca joaca pivotul, ca ei m-au chemat la filmari in Bucuresti, dar ca la Buc nu au gasit nimic stricat si totul e in regula, prin urmare nu schimba nimic.  Sun eu la Brasov, baietii de acolo se jura pe toate cele ca joaca pivotul, si ma trimit sa imi caut ceva service cu talere vibrante (n-am idee ce sunt) – am dat cateva telefoane, am mers pe vreo 2, n-am gasit talere d-astea si m-am lasat pagubas din lipsa de timp.

Trece timp, trece garantia la masina….Si, sapatamana asta merg la SMT pentru revizie de 45k – n-am fost la BV din lipsa crunta de timp pentru deplasare – si ce imi spune SMT-ul??? … ca am joc la pivotul dreapta fata. Le reamintesc povestea de anul trecut si le bat obrazul. Baiatul de la receptie, decent de altfel, vine dupa ceva timp cu hartia de la constatarea de anul trecut si incepe sa imi spuna vizibil jenat ca na… hartia e de anul trecut, ca au trecut 15k km si multa apa de Dunare de atunci si ca poate pivotul era bun atunci dar s-a defectat – fix ala din 4 – acum. Ii bat iar obrazul – din nou, baiatul jos palaria, politicos si ce mi-a placut mai mult era ca omul pare sincer rusinat de ce imi psune – , el face trimitere la sefu’ de service, eu cer sa vb cu seful de service, Iancu sau Iorgu cumva parca. Vorbesc si cu seful de service, caruia nu I se pare nimic suspect la toata tarasenia asta dar care, atentie… imi face o oferta de nerefuzat – imi ofera 20% discount la pivot. Aveam senzatia ca vorbesc cu un gard… el nu si nu – anu trecut “era perfect pivotu sa moara mama, anul asta ai dat cu el in groapa si-a crapat de suparare”. Si mi-a dat o oferta de pivot . Si m-a umplut de respect… si de spume. Nu de bani imi e, ca toata jucaria face 250 de lei cu tot cu montaj… dar abordarea a fost “priceless”.

Si acum stau sa ma intreb…. Din doua una: ori astia de la SMT sunt niste tepari ori mecanicii de la SMT sunt scoliti la scoli mai proaste decat cei de la BV. Si orice varianta as alege, concluzia e aceeasi….

P.S. nu vreau sa fac reclama pozitiva sau negativa nimanui, faptele sunt reale. Abia astept sa intre cineva de la SMT sa infirme- mai ales ca i-am spus sefului de service ca fac publica povestea – atunci voi posta si scanuri dupa foile eliberate de SMT       
         
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: mihaiPV on November 29, 2013, 10:40:19 AM
fa in scris la SMT si obtine o data de inregistrare pe hartie, sau trimite cu confirmare de primire si continut declarat. asa ai dovada ca ai anuntat problema in garantie. apoi lasa Opc-ul sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on November 29, 2013, 11:31:12 AM
@Dan, nu intra nimeni de la SMT pe forum ca sa dezbata chestiuni de genul acesta in mod oficial.

Neoficial (am stabilit de la primul meu post de pe forum ca ma aflu aici in interes personal), imi pare rau de situatie, sper sa poti rezolva cumva
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on November 29, 2013, 11:45:24 AM
Dan,mergi la orice alt service si schimba l.E mult mai ieftin si e tot piesa originala.Eu cred ca am dat 100 de lei pe un pivot.Intreaba totusi.Mai ales ca nu mai ai garantie,nu mai ai de ce sa te duci la service uri autorizate...neaparat...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on November 29, 2013, 13:11:25 PM


Sunt nou pe forumul asta, asta e primul post.

Motivul pentru care postez e ca saptamana asta am avut si eu o experienta de rahat cu SMT – sau poate anul trecut, inca nu mi-e clar…
[...]

twilight zone!! :)


Quote
Si acum stau sa ma intreb…. Din doua una: ori astia de la SMT sunt niste tepari ori mecanicii de la SMT sunt scoliti la scoli mai proaste decat cei de la BV. Si orice varianta as alege, concluzia e aceeasi….
       
... mecanicii de la SMT sunt buni!!!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: dan80 on November 29, 2013, 15:18:42 PM

pivotul il voi schimba la autokino brasov - asta e spitalul la care a mers foresterul de mic. evident ca nu am am ce cauta la SMT.

din pacate insa imi pun mari semne de intrebare cu privire la viitorul marcii in romania - adica masina buna, no complaints here. dar ce faceam daca in loc de pivot pica ceva mai scump si pentru garantie trebuia sa-si de acordul SMT-ul. mi-l imaginez pe nea iancu (iorgu) in perioada de garantie "lasa domnu dan ca masina merge si in 3 cilindri." si dupa expirarea garantiei: "ne pare rau domnu dan, masina crapa in urmatoarele 2 luni daca nu schimbam motorul, ca merge in doar 3 cilindi si nu-i a buna. dar va fac oferta buna - doar 8k eur in loc de 9k".   

cochetam cu gandul ca la aniversarea de 4 ani a masinii sa o dau si sa imi iau un outback - dupa experienta cu SMT-ul varianta asta e deja ultima pe lista :-) 

anyway, eu voiam doar sa va atrag atentia la situatie. probabil ca daca citeam acum 1 an ce am scris eu acum, cautam talerele alea vibratoare pana la gaseam :-)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on December 27, 2013, 09:07:49 AM
@Dan, nu intra nimeni de la SMT pe forum ca sa dezbata chestiuni de genul acesta in mod oficial.

Neoficial (am stabilit de la primul meu post de pe forum ca ma aflu aici in interes personal), imi pare rau de situatie, sper sa poti rezolva cumva

Ar trebui. Ca sa nu ramaneti fara clienti...

Si "pentru ca titlul topicului", am trimis si serie de sasiu si cerere de oferta pentru niste piese mici, si nu am primit nici macara o confirmare de primire a mailului. Vorba unui prieten "ce vrei frate, daca nu e cu schimbat motoare, sa iasa banul greu, nu are rost sa se agite oamenii pentru o comanda de 200-300 RON". Din pacate, am ajuns la concluzia ca asa e...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on December 30, 2013, 09:59:50 AM
La multi ani.

Nu te supara, ca raman riduri.

Nu ramane SMT fara clienti, pt ca trebuie sa reparam dudele pe care le fac altii prin tara  ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on December 30, 2013, 10:13:01 AM
 :D :D :D :D :D :D :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on December 30, 2013, 11:09:21 AM
@Dsign: Salut! Poate ma ajuti tu cu o problema stresanta pentru mine. Incerc sa gasesc covorase de iarna de Subaru Impreza. Am sunt la SMT, am sunat la Brasov, am intrebat personal la receptie la SMT si niciodata nu s-au gasit.

Le caut pe acestea: http://www.subarugenuineparts.com/product_info.php?products_id=133&osCsid=47bcd86740ce1f3db02faa426b2691da

Nu stiu cu cine am vorbit la telefon dar am ramas uimit putin de lipsa de informare a oamenilor. Mi se tot cerea VIN-ul masinii si l-am dat in final, dar mi se pare absurd sa nu stie ce inseamna Impreza modelul GD/GG, adica modelul produs intre 2001 si 2007 si tot asa mi se pare aiurea rau de tot ca importatorul oficial pe tara sa nu aiba in stock astfel de accesorii pentru un model vandut 8 ani la rand. Le-as lua din SUA de pe link-ul de mai sus dar transportul costa in jur de 160 USD (adica de 4 ori mai mult decat produsul in sine) la care se mai adauga taxe de import etc. ducand totalul la 250 USD. Putin cam mult pentru niste covorase...

Daca auzi ca ar ajunge asa ceva la SMT, te rog sa imi dai si mie un semn.

Merci!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: kinderjoy on December 30, 2013, 12:18:34 PM
Daca ziceai mai devreme... ieri am dat comanda pe site-ul ala. :) Ah, si am un set de covorase de vara comandate din greseala pentru modelul ala (de vanzare, bineinteles)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on December 30, 2013, 14:45:57 PM
Pe praful asta nu mai tine nimeni stoc de accesorii care se vand rar. Oricum, nu te astepta la pret similar cu cel de pe site-ul dat de tine.

Desigur, colegii de la piese stiu ce inseamna GD/GG, insa VIN se cere pentru a elimina orice fel de dubiu legat de identificarea piesei/accesoriului.

Pe de alta parte, importatorul actual din Romania pt Subaru activeaza de-abia din 2007... Astept PM cu VIN si iti raspund in limita timpului. La service voi reincepe activitatea din 06.01.2014
Title: Răspuns:
Post by: victor.p on January 01, 2014, 12:14:39 PM
De zeci de ori am primit piesa gresita cu VINul dat, nu zic ca nu ajuta, dar nici nu garanteaza ca primesti piesa pt masina ta :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 06, 2014, 15:40:54 PM
Ce va mai place sa aveti dreptate, asa-i?   ;)

Daca imi dai VIN-ul masinii si eu sustin ca sunt cel mai bun piesar din lume, atunci sunt raspunzator pentru eventualele greseli de identificare. Te scot astfel pe tine - clientul - din ecuatie, ca doar nu tu esti cel care a construit masina, nu tu i-ai alocat o serie unica.

Dar ce sa-i faci, uneori e greu tare sa scoti talonul din buzunar si sa copiezi o insiruire de 17 cifre.  Daca talonul nu e in buzunar si e la masina, in torpedou - cataclism, bomba nucleara... "Dar ce domnule, chiar asa de greu e sa vedeti daca aveti placute de Forester pe stoc?" La o astfel de replica, raspunsul meu este invariabil urmatorul : "Desigur domnule draga, avem pe stoc placute de Forester, vreo 4 tipuri. Care sa fie?"

La multi ani tuturor, sa fim sanatosi sa le ducem pe toate. Fruntea ( descretita ) sus, zambiti si treceti mai departe. Au unii probleme mari de tot, nu ca noi, ca ne deranjeaza 3 suruburi si o tabla indoita.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 06, 2014, 16:03:36 PM
Si un ciocan...;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: victor.p on January 06, 2014, 18:10:10 PM
Si tocmai de aceea, noi acestia fara retard informatic, purtam cu noi o scanare de talon care o pot lista/vedea oriunde, cand fac comanda trimit poza cu talonul iar inainte aveam 5-10 copii pe hartie care le lasam acolo - tot am primit aproape de fiecare data piesa gresita. Mai mult, la atelierul unde lucrez la masina pot sa dau zeci de exemple similare. Asa ca, nu stiu ce sa zic. Un exemplu mai recent, la mine la forester, cu talonul dat, am primit filtru de aer/clima pentru modelul mai vechi (mai mari ca dim) doi capeti de bara de dreapta si pentru mazda lu tatamiu doi pivoti de stanga, iar pentru un passat 2.0tdi care era la refacut motor ceva conducta de plastic care vine undeva pe chiuloasa complet diferita fata de cea originala (evident nu se potrivea)... astea toate intr-o zi.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 06, 2014, 20:28:24 PM
Pai asa...sa mi gaseasca si mie cineva pompa de apa dupa seria de şaşiu...Am aspiratul 2.0.Ghici ce pompa merge defapt?Cea de 2.5 ....turbo.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: victor.p on January 07, 2014, 11:16:30 AM
La forester? Sa stiu ce ma asteapta ca a mea e inca cea originala  ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 07, 2014, 13:02:20 PM
Nu mai spun,ca pompa originala are doua furtune,pe cand cea noua are 3.Si unul e obturat cu modelul surub si colier in cap.Acum,poate o fi doar la mine problema asta.Cine stie ce rebut de motor o avea...;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on January 08, 2014, 23:24:33 PM
a 3 a gaura din pompa e facut pt racitorul de ulei la motoarele turbo ... se poate folosii si pompa asta cu mici modificari cum a zis si celalalt
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 08, 2014, 23:58:37 PM
Pai si pe unde se intoarce apa...ca sa zic asa?Mai are pe motorul turbo vreo gaurica?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 10, 2014, 14:52:09 PM
Salut.
Am avut un gand zilele trecute sa merg la SMT pt revizie.
Crezand ca oamenii de acolo au mai evoluat.
M-am inselat.
La rugamintea mea de a sta langa masina pe toata durata revizie fara a incurca cu nimic mecanicul , dumnul receptioner Daniel Simion mi-a dat un raspuns specific SMT:
" Pentru siguranta dvs si din motive de procedura legala, accesul in incinta atelierului nu va este permis."
"Totusi, va punem la dispozitie o sala de asteptare cu vizibilitate catre posturile de lucru"
Concluzia prefer sa pierd o zi dar am sa fac revizia ca si pana acum la Autokino.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sco on January 10, 2014, 15:00:57 PM
Mie mi se pare normal cum a procedat, desi si eu mi-as dori mult sa stau langa masina cand merge in service.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 10, 2014, 15:08:10 PM
La Autokino Bv nu au nici o problema daca stai langa masina atat timp cat nu deranjezi mecanicul.
Si din aceasta cauza majoritatea posesorilor de Subaru prefera Brasov.
Smt nu inspira incredere.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sco on January 10, 2014, 15:24:50 PM
Eu te cred si mi-ar placea si mie sa fie OK sa faci asta, insa gandeste-te la urmatorul scenariu de exemplu: se intampla ceva cu elevatorul si pica masina pe tine. Cine crezi ca va avea probleme mari de tot in cazul asta (in afara de tine, desigur...)? Sau scapa mecanicul ciocanul si iti zboara tie in cap? etc.

Sunt sigur ca serviceurile au reguli clare in care scrie cine si in ce conditii are access in zona de lucru... dar pe care serviceurile din romanika le ignora, normal. Daca vrei sa stai langa masina, o duci la malakay in garaj :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 10, 2014, 15:39:06 PM
Eu am vorbit de Autokino Bv reprezentanta nu service de cartier.
Si nu a spus nimeni ca vrea sa stea sub masina cand este ridicata pe elevator.
O discutie in zadar tu intelegi ce iti convine.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sco on January 10, 2014, 15:45:03 PM
ok
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 10, 2014, 15:59:13 PM
Tarom,Exprimarea a fost corecta.Motivul este intemeiat.Si daca stateai la geam,care era problema?Eu am stat acolo la reviziile facute la ei si asta nu m a impiedicat sa urlu la meserias cand la revizia de 5000 a pus barosu pe etrieri.Rasp:asa se depreseaza cilindrul.I am urat ceva de ma sa si a lasat ciocanu jos.Dar,de ex. nici la mine in pravalie nu as lasa pe cineva sa stea sa se uite.Chiar daca nu i incurca.Nu mai zic ca nici in curte n ai avea voie,teoretic,neinsotit de cel ce te primeste sau un agent de paza.Se cheama in parte protectia muncii.GEN...;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 10, 2014, 17:07:23 PM
Pentru mine SMT este un subiect inchis.
Astia la Bv sunt mai prosti inseamna.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on January 10, 2014, 17:27:05 PM
Eu te cred si mi-ar placea si mie sa fie OK sa faci asta, insa gandeste-te la urmatorul scenariu de exemplu: se intampla ceva cu elevatorul si pica masina pe tine. Cine crezi ca va avea probleme mari de tot in cazul asta (in afara de tine, desigur...)? Sau scapa mecanicul ciocanul si iti zboara tie in cap? etc.

Sunt sigur ca serviceurile au reguli clare in care scrie cine si in ce conditii are access in zona de lucru... dar pe care serviceurile din romanika le ignora, normal. Daca vrei sa stai langa masina, o duci la malakay in garaj :)
La malakay e circuit inchis :D nu se lucreza cu publicul ... ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on January 10, 2014, 17:27:29 PM
Se poate sta si in unitati service daca exista bunavointa.
Merge clientul si face un instructaj de protectie a muncii, da un mic test, completeaza o fisa, semneaza, etc.
Are voie sa stea un anumit timp, la o anumita distanta, ca sa nu cada masina pe el sau sa incurce mecanicul.

Cu romanii este greu pentru ca unii fura, asa ca multe unitati service prefera sa nu ii lase pe simpatici langa masini.
Eu sunt unul dintre cei care vin cu temele facute, discuta dinainte cu mecanicul si pe urma il lasa pe om sa lucreze. Cand vad ca mecanicul foloseste super-ranga, baros sau alte metode romanesti, ii atrag frumos atentia si il intreb daca este cazul sa ii aduc eu o presa specializata sau o unealta fabricata de producatorul marcii auto.

Revenind la SMT, chiar daca nu ma lasa sa stau langa masina, sunt multumit ca pot vedea ce se intampla prin geamul mare.
Chiar daca sunt putini mai rigizi, mie mi-au rezolvat problemele si am plecat multumit de la ei.
Combinatia SMT+Autokino este cea mai buna pe care am gasit-o pana acum.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 10, 2014, 17:36:38 PM
Pai nu spuneai tu ca Brasovii sunt neprofesionisti si SMT eii sunt tata lu Subaru?Ca ei fac si Brasovii nu stiu?Pana mea...am luat o io razna?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on January 10, 2014, 19:00:52 PM
Pai nu spuneai tu ca Brasovii sunt neprofesionisti si SMT eii sunt tata lu Subaru?Ca ei fac si Brasovii nu stiu?Pana mea...am luat o io razna?

Pentru schimburi de ulei si alte consumabile sunt foarte buni brasovenii, pentru chestiuni mecanice si electrice mai complexe aleg SMT.
Nu exista service perfect, imbin mai multe variante din cele pe care mi le-ati recomandat chiar voi. :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 10, 2014, 20:13:51 PM
Ii spuneam lui Tarom asta....Dar e bine si asa ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 10, 2014, 23:27:50 PM
Fiecare au parti bune si parti rele.
La SMT am fost acum o luna pt problema cu clapeta de acceleratie si mi-au rezolvat-o.
Toate ok.
La Bv mi-au trantit evacuarea si acum vajaie pt ca ceva in interiorul ei este stricat.
Dar cu toate astea prefer Bv.
Exact cum a spus si Wrangler nu exista atelierul perfect.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 11, 2014, 00:02:46 AM
Ba da.Atelierul de pictura de la gradinita lu' fi-mea. ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 11, 2014, 00:12:38 AM
Ciclop na :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 15, 2014, 11:36:57 AM
Pentru mine SMT este un subiect inchis.
Astia la Bv sunt mai prosti inseamna.


De aia ti-ai facut programare la SMT? Ca e subiect inchis... Frate, daca ai dubii sau daca vrei sa vii direct pornit pe scandal, nu mai veni deloc. Iti rozi nervii degeaba, mergi unde esti tu convins ca e bine sa mergi. Spre exemplu, pe masina mea lucreaza un singur mecanic de la cel mai nasol service din Bucuresti. Dar chiar si asa, sunt convins ca el stie ce face. Poate sa lucreze si intr-o cocina, atat timp cat eu sunt multumit de serviciile lui. Desigur, apelez la el pentru chestiunile la care nu ma descurc singur.

Spune-le colegilor tai de forum ca nici macar un telefon n-ai fost in stare sa dai... Data viitoare da un telefon, spune ce ai pe suflet, gasim o solutie... Aaaa, vrei pe mail, sa ai totul scris? Uite ca nu se poate. Eram sigur ca o sa ma citezi pe forum. Ar fi frumos sa te citez si eu acum?

Colegii de forum care au mai trecut pe aici au putut observa ca daca vrei sa mai discuti una alta cu mecanicul, o poti face, ca nu stau cu biciul la spatele tau, sa te dau afara. Prefer sa pleci lamurit de aici, nu sa-ti faci tot felul de scenarii dupa aceea.

Am zis eu mai sus, relaxati-va, sunt multe alte lucruri mai rele pt care sa va faceti griji.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 15, 2014, 13:46:50 PM

Cum am spus mai sus fiecare service are parti bune si parti rele.
Chiar nu vreau sa pornesc o discutie inutila si sa intru in detalii.
Multumesc
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on January 15, 2014, 18:30:50 PM
[...]Colegii de forum care au mai trecut pe aici au putut observa ca daca vrei sa mai discuti una alta cu mecanicul, o poti face, ca nu stau cu biciul la spatele tau, sa te dau afara. Prefer sa pleci lamurit de aici, nu sa-ti faci tot felul de scenarii dupa aceea. [...]

tu poate nu! Da' rock-star u' incordat?!? si eu stii ca vorbesc din proprie experienta!...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Aldos on January 16, 2014, 11:37:48 AM
Domnul Elvis Dumitrascu nu mai face parte din colectivul SMT !

Am fost la revizie la sf lunii dec 2013 si a fost chiar Ok din toate punctele de vedere.
Am vb si cu mecanicul, am facut impreuna completarea si verificarea nivelului de ulei, am vazut si ce s-a facut la masina.
Nu e dracul chiar asa de negru !  Conteaza si cum pui problema. ;)

Din punctul meu de vedere, "pestele de la cap se impute" !
Cine stie, cunoaste ! :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on January 16, 2014, 18:19:31 PM
Serios?!

Eh, asta e! Îmi pare rău că n-am mai apucat să-i dau până la urmă aia 10 lei "o mică atenție" ... dar, pe de altă parte îmi pare bine că putem închide subiectul!
Iar de bucurie o să fac următoarea revizie la ei!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Aldos on January 17, 2014, 10:05:40 AM
Da.
Din pacate, problemele de garantie au devenit si mai greu de rezolvat !
S-ar putea sa-l regretam pe domnul Elvis de acum, asta pt cei care mai au agregatul in garantie.
O spun din proprie experienta.
Oricum, eu am avut o interactiune destul de normala cu Elvis Dumitrascu.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on January 17, 2014, 12:04:56 PM
Pana la un punct si eu am avut niste discutii destul de ok cu omu'. Insa atunci cand s-a pus problema de rezolvarea unei chestiuni foarte simple pe garantie, alta a fost treaba!
Asa ca nu il plang catusi de putin. Sa faca altceva, ca la relationarea cu clientii pe mine unul nu m-a convins.

In rest, am mai zis: toti baietii cu care am interactionat la service sunt foarte OK.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 21, 2014, 18:10:57 PM
Am facut astazi revizia la SMT.
Sunt foarte multumit.
Mersi Daniel pentru rabdare.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 21, 2014, 18:16:55 PM
La Autokino Bv nu au nici o problema daca stai langa masina atat timp cat nu deranjezi mecanicul.
Si din aceasta cauza majoritatea posesorilor de Subaru prefera Brasov.
Smt nu inspira incredere.
Tarom,e timpul sa iti decizi starea.Cu fetele tot asa faci? ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 21, 2014, 20:00:48 PM
Pai ce sa faci si tu alegi ce iti convine de dragul show-lui.
Ai fi bun la Capatos langa Loredana animator.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 21, 2014, 20:39:08 PM
Sa mor io....???
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: rzw75 on January 21, 2014, 21:41:08 PM
Ai fi bun .... langa Loredana.....

aaaaaaaaaaaaaa.... asa vreau si eu..... da bine ma Serbane...ia-le tu pe toate...  ;D ;D ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 21, 2014, 21:51:36 PM
Lasa mah.Sa le ia tarom p alea.Noi avem alte treburi.Mai naturale.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: tar0M on January 21, 2014, 21:53:24 PM
Apreciez gestul.
Multumesc
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 21, 2014, 22:15:47 PM
Cu placere.Sa le enjoy ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 22, 2014, 18:07:57 PM
Bine ma nenilor, iertati-mi interventia, da' alta mai deosebita n-ati gasit si voi? Aici e o comunitate de oameni seriosi, trebuie aduse in fata elementele care merita... Langa Loredana stau specimene precum Leo, nu se cade sa fie pomenita p-aici.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 22, 2014, 18:16:50 PM
Baga mi as cucu n capatos si n toti retardatii genului.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on January 22, 2014, 19:59:14 PM
Grija la limbaj va rog!

Si vezi ca sunt homofob :D Sper ca nu ai astfel de inclinatii...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 22, 2014, 21:17:57 PM
Iti place capatos?
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: diuliangabriel on February 04, 2014, 18:16:53 PM
Buna. Sunt nou pe aici desi am un Forester 2.0 diesel din 2008. Chiar pot spune ca in primele trei intrate in tara. De curand am avut cea mai mare problema cu el de pana acum, a pocnit vibrochenul in mers , la 70 la ora. Nu stiu cum sa rezolv problema  . Masina nu mai este in garantie. Am pus mana pe telefon si am sunat la reprezentanta Iasi si acolo am primit ca raspuns ca nu face obiectul garantiei si astfel pot ajunge la un cost de 10.000 euro. Am fost dezamagit. Merg intrun servis unde se mai desfac motoare si mai am f f putin si ajung la vibrochenc sa vad ce pagube a facut la bloc. Timp in care ma suna Subaru Bucuresti ... si... daca nu ati umblat la motor ...mergeti intrun servis autorizat si daca se ajunge la concluzia ca este defect de fabricatie ...masina se face pe garantie.... sa nu fie umblat la motor neaparat.... eu zic : AM AUZIT CA MODELELE 2008/2009 AU ASEMENEA PROBLEMA..... EL: NUMAI LOTUL 2009 SI PRODUCATORUL SCHIMBA IN GARANTIE VIBROCHENUL SI ALTELE LA MODELUL ASTA...
CONCLUZIE: Rog sa ma ajutati cu un sfat macar. Unde se gasesc piese mai ieftine in Romania pe modelul meu? Nu stiu ce sa fac ca motorul este desfacut aproape tot... Cum sa procedez?
Multumesc mult.
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: Stefan on February 05, 2014, 21:01:46 PM
Cam la cate mii de km s-a intamplat nenorocirea?
Title: Răspuns: SMT - Bucuresti
Post by: malakay on February 06, 2014, 20:51:59 PM
te interesezi ce service autorizat accepta cei din bucuresti .. te duci frumos si iti iei o un deviz de la ei (constatare ca au desfacut ei motoru si a fost defect de fabrica... ) apoi pui masina pe platforma si te parchezi in fata la smt ! sa iti repare masina ...
DOAR IN ROMANIA ITI SPUN CA NU FACE OBIECTUL GARANTIEI ... !
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on March 03, 2014, 14:35:52 PM
Cum ziceam si in alt post: Revizie 50k la SMT. Totul OK!

Foarte placuta schimbarea de la SMT. Cat o mai dura ... e bine ca macar acum se intampla! Desi cam tarziu.
Am stat cu Nelu la schimbul consumabilelor si am primit raspuns la intrebari de fiecare data si cu maxima amabilitate.
Asa DA, domnilor!

Multumesc atat lui Nelu cat si lui Dani pentru amabilitate si operativitate. (http://forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/thumbsup.gif)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on March 03, 2014, 14:42:02 PM
si preturile? tot alea?  ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on March 03, 2014, 14:44:03 PM
si preturile? tot alea?  ;)

Am postat la mine in thread: 341 RON manopera pentru intreaga revizie.
Stiu ... e mult! Din unele motive mie imi convine. :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on March 03, 2014, 14:51:33 PM
Nu conteaza doar banii, uneori. Daca ti`a placut experienta, cat dai dupa, nu mai conteaza asa mult.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on May 03, 2014, 00:25:29 AM
2 Mai 2014

+1 Dani Simion


Thanx man!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on May 04, 2014, 20:53:40 PM
Foreste, nu ne si zici ce s-a intamplat? Pare un mesaj personal...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on May 05, 2014, 10:47:46 AM
e in derulare ca sa zic asa. revin cu detalii dupa ce rezolv.
pe scurt, a pocnit un cot de la intercooler (parca) si, in ziua lui libera, omul a reactionat prompt desi nu am prea avut cum sa rezolvam problema pe loc.
de aia zic: revin.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on May 09, 2014, 17:49:59 PM
Tocmai ce am facut revizia. Usor surprins de starea placutelor pe care a trebuit sa le inlocuiesc. Altfel, foarte multumit de SMT. Multumiri la mecanic si domnului Daniel!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Aldos on June 23, 2014, 10:45:44 AM
Saptamana trecuta am inlocuit blocul motor la SMT.
Un feed-back pozitiv din partea mea pentru baietii de acolo !

Multumesc mecanicului si mai ales lui Dani Simion !
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on June 27, 2014, 17:56:21 PM
e in derulare ca sa zic asa. revin cu detalii dupa ce rezolv.
pe scurt, a pocnit un cot de la intercooler (parca) si, in ziua lui libera, omul a reactionat prompt desi nu am prea avut cum sa rezolvam problema pe loc.
de aia zic: revin.

... cu placere  :) ...

Tocmai ce am facut revizia. Usor surprins de starea placutelor pe care a trebuit sa le inlocuiesc. Altfel, foarte multumit de SMT. Multumiri la mecanic si domnului Daniel!

Nu ma mai domni atat. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

Saptamana trecuta am inlocuit blocul motor la SMT.
Un feed-back pozitiv din partea mea pentru baietii de acolo !

Multumesc mecanicului si mai ales lui Dani Simion !

Mecanicul a facut treaba, el e "artistul" . Eu mi-s cu comunicarea, asa mi-au zis la angajare :P
Multi km inainte, fara probleme.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on June 27, 2014, 18:03:07 PM
Eu mi-s cu comunicarea, asa mi-au zis la angajare :P

nu doar, mai faci si constatari de probleme la masini, dupa o tura, doua la volan.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: VN_CyL on June 28, 2014, 11:33:57 AM
Salut.
Hai sa va povestesc eu ce am patit la SMT anul trecut
Inainte sa plec in Germania anul trecut,a trebuit sa merg la ei sa fac revizia.Am mers....am facut ...plecat in vacanta (Viena-Berlin-retur)....intors din vacanta.
Cand am fost sa fac revizia la AutoKino Brasov....am constatat cu stupoare ca baietii ..mi-au inlocuit scutul motor.....cu un alt scut.probabil vreo combinatie de baiat " dastept" .
Poze :

[IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/842/l6m9k.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nsmkwc8j][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/mkwc8.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nlii0oj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/ii0o.jpg

Asa arata un scut de la o masina de 3 ani care a mers numai pe asfalt.....inutil sa va spun ca m-au apucat toti dracii.....dar pus in fata faptului implinit si dupa aproape 8 -9 luni de la revizia facuta la SMT mi-am dat seama ca nu pot face nimic.Probabil ar trebui sa le multumesc ca nu au uitat sa imi puna scutul.
Am tinut sub tacere acest aspect...initial ma gandisem sa merg la Politie......sa reclam problema...care se cheama FURT CALIFICAT si este pedepsit de codul penal in vigoare.
Dar HOTUL NEPRINS ESTE NEGUSTOR CINSTIT.
Am remediat problema scutului.....acum cateva saptamani.In sensul ca am dat jos ruginitura aia de pe masina....l-am luat la ciocane si l-am indreptat.Vopseaua a cazut la spaclu...si cu flexul pe anumite portiuni.Dupa care i-am aplicat un tratament cu feruginol (fosfatarea suprafelelor metalice) si dupa doua ore i-am aplicat o vopsea lovitura de ciocan argintie.Sa fie vizibil.....si sa descurajeze HOTIA.Ca recomandare inainte sa plecati din service faceti inspectia temeinica a masinii...macar sa plecati cu piesele voastre nu cu ale altuia..care l-a " cinstit " pe " nea mecanicul".
CATRE CONDUCEREA SMT : INCERCATI SA PLATITI MAI BINE OAMENII SA NU NE MAI FURE PIESELE DE PE MASINI SA FACA UN BAN IN PLUS.
Rezultatul:

[URL=https://imageshack.com/i/nfhchujj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/843/hchuj.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nlbyv7j][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/849/byv7.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/n6ro0ddj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/834/ro0dd.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nsfuslj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/fusl.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/mrf05kcj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/819/f05kc.jpg
[URL=https://imageshack.com/i/nmqb6ihj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/850/qb6ih.jpg
 (https://imageshack.com/i/nel6m9kj)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on June 30, 2014, 11:19:02 AM
Esti constient de faptul ca acuzatia pe care o faci este una grava ?!

Ai stat tot timpul cu ochii pe masina, ai comunicat cu mecanicul desi nu am voie sa te las in service, toate operatiunile s-au efectuat sub atenta ta supraveghere... Cum poti spune asa ceva? Probeaza-ti acuzatia si eu personal iti ofer un scut NOU !



In iulie ti-am facut revizia (ti-am acceptat toate dorintele, toate doleantele ti-au fost respectate, desi ti-am demonstrat ca gresesti - remember nivel ulei, chestiune cu care inca te afli in eroare, conform pozelor si "masuratorilor" pe care observ ca le faci), iar in septembrie ti-am mai facut o verificare generala. Atunci nu ai vazut scutul "vechi" ?  Baietii mei sunt platiti suficient de bine incat sa nu fie nevoie sa faca giumbuslucuri de-astea.

Te rog frumos sa vii cu probe, nu sa arunci cu noroi in mod gratuit. Scutul vietii este un fier nenorocit vopsit in camp electrostatic. Orice urma de umezeala intrata sub vopseaua aceea o face sa arate fix cum arata scutul tau din poze.

Si pe de alta parte, de unde stiu eu ca n-ai fost pe la alt service si ti-au gresit acolo piesa??? Ca vad ca-ti place sa te plimbi ...

NU, n-am nici o problema cu faptul ca te plimbi, esti liber sa faci ce doresti, insa ma deranjeaza ca la service esti mielusel si online esti dracusor.


Din partea mea ai tot ajutorul pe care ti-l pot acorda, insa e cam tarziu, a trecut aproape un an. A trecut o iarna peste scutul ala, o iarna nenorocita care mie personal mi-a pus pe butuci o masina care in septembrie n-avea pic de rugina pe podea. Am sa fac cateva verificari in ceea ce priveste cazul tau. Inutil din cate observ, pentru ca in continuare ai impresia ca vii aici ca la garajul din coltul strazii.

Noi toti (mecanicii, piesarii, sefii si nu in ultimul rand eu) incercam din rasputeri sa ne mentinem cat mai mult pe piata. Incercam sa avem o slujba buna, sa nu stam ca trantorii acasa. Nu avem nevoie de probleme, asa ca astfel de practici sunt excluse din start.


Eu mi-s cu comunicarea, asa mi-au zis la angajare :P

nu doar, mai faci si constatari de probleme la masini, dupa o tura, doua la volan.

Eh, dupa posibilitati. Inca nu sunt un fin cunoscator al produsului Subaru, imi dau silinta...

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: VN_CyL on June 30, 2014, 15:43:26 PM
Draga prietene Dsign.
Nu arunc cu noroi gratuit - nu asta este scopul acestui forum.
La revizia care s-a facut in iulie  s-a inlocuit si farul de pe partea stanga(la sofer).Pentru aceasta operatie masina a fost dusa la tinichigerie....pe centura.Pentru informatia ta eu am ramas la sediul din Pallady.Cand am luat masina toate lucrurile din portbagaj erau vraiste....amestecate .....cu toate ca eu personal nu reusesc aceasta performanta.
Vreau sa spun ca individul care a mers cu masina a " condus-o" ca la Subaru RallyTeam....ca doar ce mama masii.....platesc prostii.Poti sa verifici istoricul sa vezi farul schimbat pe garantie.Numar inmatriculare VN 78 CYL.
Cu nivelul de ulei v-am atras atentia ...ca atunci cand pui 6 litri.....in cap....nivelul creste cu cca.2 cm peste nivelul maxim plasat pe joja.Daca stii  care este suprafata libera a baii de ulei calculeaza tu un volum,folosind  datele furnizate si spune-mi tu care este defapt volumul total de ulei in motor.
Daca tu crezi ca ca asa ar trebui sa arate un scut la o masina de trei ani.....lovit in fata terfelit in toate directiile.....in condiitiile in care eu stiu cum arata scutul si ce scut am avut.Ia in considerare ca am adus si o imbunatatie  la sistemul de prindere.....adica la scutul casetei de directie i-am sudat doua piulite pentru prinderea scutului motor,scapand in acest fel de piulitele patrate livrate cand am cumparat scutul.Adica pe intelesul tau....l-am demontat personal...pipait si mirosit.
Ce interes as avea si ce castig mi-ar reveni mie din toata chestia asta?La alt service nu am mers.....service auto..nu am...piese nu vand....
Daca vreti sa aveti o slujba buna....incercati sa reduceti adaosul comercial...care la unele repere este unul nesimtit,incercati sa nu mai luati omul la goana cand vrea sa stea langa masina...(cazul meu) si incercati sa tratati toti clientii cu aceeasi rabdare si respect.CA NOI VA PLATIM LEAFA...prin revizii si service.Baga bine la cap.
Si sa-ti mai spun ceva : In septembrie...ultimul gand mi-a fost sa ma uit la scutul masinii.Cine dracu se asteapta sa mearga in service....si sa plece de acolo fara piese....?As fi curios sa stiu cati din oamenii care  citesc aceasta postare  si merg in service la voi verifica daca au sau nu scutul?
Si ca sa inchei subiectul definitv ...din pacate nu am poze cu scutul...care l-am cumparat.....nou...frumos ,negru si nelovit in fata...dar  am poze cu ce am gasit pe masina la urmatoarea revizie.Daca ai auzit vreodata in viata ta de calculul vitezei de coroziune al metalelor .....bine..daca nu cauta pe google...si vezi ce inseamna si cum se calculeaza.O sa intelegi atunci ca gradul de coroziune al ruginiturii de scut era unul foarte mare si nu are cum sa ajunga asa in intervalul de timp de 3 ani.
Te las pe tine sa  ne explici aceasta  " magie" .
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on June 30, 2014, 16:13:52 PM
Eu nu inteleg. Tu zici ca cei de la SMT ti-au luat scutul si nu ti-au pus altul, sau ca cei de la SMT ti l-au inlocuit cu unul vraza? Sa mor eu daca e clar, desi am recitit de cateva ori postarile tale...  :(
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: VN_CyL on June 30, 2014, 16:23:31 PM
Salut KET.
Cei de la SMT mi-au inlocuit scutul ,cel care l-am cumparat de nou si care nu era lovit si ruginit,cu un alt scut vai de mama lui.
Asta s-a intamplat.A trebuit sa-l iau(pe cel gasit pe masina) la ciocane serios....sa pot sa-l scot la lumina.Rugina era pe el cat casa si nici la gaurile de prindere nu venea de buna voie,decat daca il ajutai cu o surubelnita sau un dorn de centrare.(din cauza loviturilor incasate)
Nu stiu cine este dsign....sau ce pregatire tehnica are....in domeniul auto sau inginerie.
Eu nu am iesit cu masina pe teren accidentat....sa vad ce poate.Ca nu poate...asta stiu.Cum spunea cineva aici ...inginerii niponi au inventat Forester.
Mi-am promis sa nu mai calc la SMT....sper sa ma ajute si masina.Daca nu.....sper sa gasesc alternative.
Asa sta treaba.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on June 30, 2014, 16:30:53 PM
Hmmm, nasol de tot. Daca zici ca in alt service nu ai mers, este clar cam ce s-a intamplat, chiar daca Dsign ar vrea sa vada aici scris numai de bine. Pai daca ti se inlocuieste un scut, care totusi e oarecum la vedere, cu celelalte piese mai ascunse de pe masina oare ce se intampla?  :(
De probat ma indoiesc ca ai cum sa probezi. Proba ar putea sa o ofere cei de la SMT, pentru ca ar trebui sa aiba inregistrari video? Dar probabil ca nu le pastreaza pentru un timp atat de lung...Oricum, din cat te cunosc eu de pe forum, nu cred ca ai avea vreun motiv sa arunci cu noroi gratuit. Asa ca am tras o concluzie. Si probabil nu sunt singurul...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: VN_CyL on June 30, 2014, 16:50:53 PM
Deci cum spuneam.....service auto nu am.....piese nu vand....nu traiesc din domeniul auto.
Nu am nimic cu SMT ,nu am avut...nici in trecut.Am relatat doar o situatie.Din pacate nu am cum sa probez....proba este scutul gasit....si cuvantul meu.Iar eu sunt un om de cuvant.
De cate ori am fost in service la SMT mereu m-au luat la goana de langa masina.Cand i-am rugat sa nu mai puna 6 litri de ulei....mi-au spus ca nu-mi mai dau garantie.Defapt....completand in plus....se asigura ca nu scade nivelul de ulei pana la urmatoarea revizie,avand in vedere si regenerarea filtrului de particule.
Am inteles...ca trebuie sa stau dupa geam si am stat...fara alte comentarii.Ba chiar i-am convins sa schimbe si lichidul de racire( la revizia de 60k)...care ar fi o formula speciala (poate o fi)...si rezista 12 ani.Nu stiu cat este de adevarat...dar orice fluid isi schimba proprietatile dupa un timp mai scurt de cel invocat de ei.
Nu inteleg.....de ce ,dar cred  le-am lasat impresia ca as fi vreun dobitoc...care se uita in gura lor si cred tot ceea ce imi spun.NU AM NIMIC CU EI ,REPET.
Sa auzim de bine!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on June 30, 2014, 18:21:16 PM
Daca vii la service reprezentant, cam trebuie sa "te uiti in gura lor". Pentru ca ti-am demonstrat de ce 5.9 litri si tu tot cum crezi faci.

Nu te ia nimeni de "dobitoc", nu de asta ne aflam aici.

Ti-am promis ca incerc sa ma interesez, deja am scormonit baza de date (stiam numarul de inmatriculare) dar totusi e prea tarziu.

Fac tot ce pot.


Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on June 30, 2014, 20:18:29 PM
VN_Cyl, stiu eu un detectiv particular bun  :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on July 01, 2014, 08:25:55 AM
Daca ai auzit vreodata in viata ta de calculul vitezei de coroziune al metalelor .....bine..daca nu cauta pe google...si vezi ce inseamna si cum se calculeaza.O sa intelegi atunci ca gradul de coroziune al ruginiturii de scut era unul foarte mare si nu are cum sa ajunga asa in intervalul de timp de 3 ani.
Te las pe tine sa  ne explici aceasta  " magie" .

Eu i-as lasa pe colegii de la Dacia sa-mi explice cum e cu viteza asta :)  Nu de alta, dar aproape ca nu mai am pe ce sa sudez roll-cage-ul. Meet the Flintstones!!!

In cursul zilei de azi ma ocup de treaba asta, sa vad ce gasesc.

E adevarat ca nu pot controla ce se intampla in afara spatiului meu de lucru si acum mi-am adus si eu aminte de treaba cu farul. Crede-ma ca as fi mai suparat ca tine sa aflu ca se intampla chestiuni de-astea.



Ca sa fie clar pentru toata lumea care citeste pe aici : eu ma ocup doar de atelierul de mecanica de la SMT. Dupa cum probabil unii cunoasteti atelierul de tinichigerie se afla in alta locatie

Va doresc sa aveti o zi minunata.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: camcas on July 01, 2014, 09:52:39 AM
Nu caut sa denigrez. Gustul care mi-a ramas e amestecat cu greatza. Mai multe nu spun ca nici pe altii nu ii avem.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Clabuc on July 01, 2014, 10:41:04 AM
eu in ultimul timp i-am vazut destul de des pe baietii de la SMT si nu mi-au lasat sub ncio forma impresia ca ar fi capabili sa faca lucruri ca cele de mai sus.  Eu unul am maxima incredere in cei de la atelierul de mecanica care mi se par profesionisti din toate punctele de vedere, inclusiv relationarea cu clientul , in ultimul timp se intampla lucruri bune acolo si ar trebui incurajati.
Pe de alta parte, reclamatia ridica niste semene de intrebare asupra integritatii celor din atelierul de tinichigerie, pacat. O astfel de reclamatie este foarte grava si daca e promovata mai mult poate aduce prejudicii grave de imagine SMT – oricum ideal era sa existe si niste probe.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: camcas on July 01, 2014, 21:24:58 PM
Cam tarziu! Dar cine preia garantia?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on July 02, 2014, 08:41:09 AM
Activitatea de service  continua la SMT, inclusiv garantiile.

Incerc - prin ceea ce fac la "front office" - sa schimb un pic imaginea pe care unii dintre voi o aveti.

Spunea cineva mai la deal ca-mi place sa vad numai lucruri bune scrise aici. Intrebare : nu e normal sa-mi doresc asa ceva???

@camcas, ia cu lamaie! Putem sa ne detasam un pic de ceilalti si sa ne povestesti experientele tale?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: camcas on July 02, 2014, 21:24:34 PM
De exemplu ieri de la receptie, piese, a disparut vreo doua trei ore personalul . Receptionau marfa.
Nu am chef sa dau cu noroi in voi, dar nici sa spun ca este bine cand inca lasa de dorit.
Lamaia poti sa ti-o pastrezi oricum SMT lasa un gust acru, penibil sa vina o reprezentantza, chiar si fosta, sa se converseze pe forumuri.
Sunt destui care au renuntat la marca asta din considerente de service.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on July 02, 2014, 22:45:41 PM
Camcas, sari prea usor la gat. Chill dude!
Se pare ca si tie iti place sa "te conversezi" cel putin la fel de mult.
A fost notata opinia ta. Nutz place, nu te mai duce! :P
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: camcas on July 03, 2014, 06:27:02 AM
Evit cat de mult pot.
De exemplu piese de origine am luat la comanda de la alt magazin de piese auto. Putin mai ieftine si vin mai repede. Trebuie sa ma intelegeti ca nu vreau sa dau cu piciorul la garantie, post garantie si culantza. 
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on July 03, 2014, 08:47:05 AM
E si culantza asta cu dus si intors... Ma refer la piese, revizii, etc
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on July 03, 2014, 14:51:16 PM
Lamaia poti sa ti-o pastrezi oricum SMT lasa un gust acru, penibil sa vina o reprezentantza, chiar si fosta, sa se converseze pe forumuri.
Sunt destui care au renuntat la marca asta din considerente de service.

Multumesc pt compliment.
Nu stiam ca "reprezentanta" nu are voie sa se converseze cu clientii pe forumul dedicat

Pe de alta parte am convenit la prima mea postare aici ca nu reprezint in mod oficial interesele "reprzentantei"  pe acest forum.
Cativa colegi de forum au inteles de ce postez aici.

Daca tu consideri ca e penibil ca o persoana oarecare sa posteze pe acest forum, inseamna ca ii consideri penibili pe toti, inclusiv pe tine.


Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on July 03, 2014, 19:56:26 PM
admini facem si noi o verificare ... deja sunt 2 sesizari .... omu cu 1000 de fete loveste din nou ?!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: KET on July 03, 2014, 20:41:35 PM
Dsign, el e penibil "by default". E al cincilea id pe care o sa-si ia ban. Nu-l baga in seama, este refularea frustrarii unei persoane cu multiple personalitati si un portbagaj de niva plin de caramizi. Deja la el nu se mai aplica celebrul vers de la Parazitii, el o dezvolta de a patrusuteoptzecisitreia  ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on July 03, 2014, 21:38:14 PM
Si chiar daca ar fii asa... nu inteleg dece nu se termina razboiu asta stupid gen a mea e mai mare , a mea e mai rapida etc ...
La noi nu exista comunitate ... Vezi in state cand se duce un nene ca noi la reprezentanta si IMPRUMUTA  o scula MOCA ! Sa nu mai zic intre asa zisi tuneri ... In loc sa se ajute sa se dezvolte impreuna, sa invete mai multe ... Ei continua sa arunce cu balegar si caramizi unu in altu !
Title: Răspuns:
Post by: 2xGhe on July 03, 2014, 22:28:49 PM
Shit bricks!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: dan.pavel on July 03, 2014, 22:30:34 PM
admini facem si noi o verificare ... deja sunt 2 sesizari .... omu cu 1000 de fete loveste din nou ?!

Nimic relevant deocamdata...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: khnemu on July 04, 2014, 08:12:50 AM
Hai sa ma bag si eu in seama. Din experienta mea cu SMT pot afirma cu certitudine urmatoarele:
Au si elemente "stricate" pe acolo dar nu am avut surprize pe zona de mecanica. Mai mult, cand mi-au schimbat motorul ma asteptam sa imi schimbe diverse insa nu s-a intamplat nimic de genul. Problema lor nu este calitatea serviciilor ci preturile penibile la piese pe care le practica si care tin clientii departe. In loc sa fie accesibili, avand in vedere ca nici nu au o baza mare de clienti, ei mentin adaosuri mult prea mari.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on July 04, 2014, 08:46:10 AM
@khnemu, ai dreptate insa nu pot face nimic in sensul asta.

Fii sigur ca nu esti primul care semnaleaza problema preturilor. Poti fi si mai sigur ca de la mine pleaca informatia asta catre colegii de mai sus cel putin o data pe zi.

Legat de "omul cu 1000 de fete" : voi va stiti mai bine intre voi...
Daca deranjez pe cineva pe aici, trebuie doar sa spuneti, ma deloghez si gata.
Title: Răspuns:
Post by: moguai on July 04, 2014, 09:27:06 AM
Nu deranjezi, din contra e f ok ca esti aici.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Aldos on July 09, 2014, 11:00:47 AM
Am avut ceva de a face cu zona de tinichigerie a SMT si pot sa spun ca in general se face treaba buna si acolo, desi uneori e ca la loterie.

De exeplu, am avut o lucrare destul de complexa cu inlocuire aripa spate, asta necesitand taiat si sudat aripa + toata partea din spate inlocuita in urma unui accident.
A iesit destul de bine zic eu (cu toate ca daca scoti chederul de la usa spate se vad tablele care nu au mai fost stranse cum trebuie si ar fi trebuit dat macar un punct de sudura - dar voi merge din nou la ei in curand si poate remediez problema).
In schimb cand am avut o gaura in usa spate care aproape se perforase pana la interior, a trebuit sa las masina inca o zi pt ca reparatia fusese facuta doar la exterior (cand am deschis usa, se vedea pe interior tabla umflata).
S-a rezolvat insa si asta.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on July 22, 2014, 13:45:59 PM
Am avut ceva de a face cu zona de tinichigerie a SMT si pot sa spun ca in general se face treaba buna si acolo, desi uneori e ca la loterie.
[...] dar voi merge din nou la ei in curand si poate remediez problema).
In schimb cand am avut o gaura in usa spate care aproape se perforase pana la interior, a trebuit sa las masina inca o zi pt ca reparatia fusese facuta doar la exterior (cand am deschis usa, se vedea pe interior tabla umflata).
S-a rezolvat insa si asta.
Exact asta e problema lor: tre sa faci cateva drumuri ca sa iasa treaba. Nu rezolva bine din prima. Eu sunt patit.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on July 22, 2014, 14:59:41 PM
Problema,dinnpacate,este aceiasi ca in toata romania.Nepasare.Lipsa educatiei.Lipsa bunului simt.Degeaba undeva sus in SMT e unu care vrea sa faca bine
Ca idee,mie mi a venit unul azi la angajare,rupt de beat.Iliescu e de vina...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on November 10, 2014, 18:34:56 PM
Revizie de 60k km. io si inlocuire bujii incandescente Yoyo.
Dani si Nelu, ca de obicei foarte OK.

+1
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on November 20, 2014, 00:02:38 AM
I-ai luat bujiile lui Yoyo ?  ::) ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: amidamaru on January 09, 2015, 13:10:13 PM
Ma duc si eu la ei , Marti, 13, sa schimb niste placute de frana, un filtru de polen +  o revizie mica. Sa vedem. Ultima oara a fost cu strangeri de mana si zambete pe fata.

Sper intr-o finalizare asemanatoare si de data asta :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on January 09, 2015, 17:52:15 PM
Sa nu fie strageri de mana... cu usa!  ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: celalalt on January 09, 2015, 22:52:53 PM
Macar e bine ca speri la finalizare...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on January 10, 2015, 13:26:49 PM
E optimist! De aceea si pleaca din tara... ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 13, 2015, 12:44:43 PM
Stimabili colegi, va urez toate cele bune pt 2015. Mi-am adus aminte sa mai intru pe aici, acum ca am primit vizita unui coleg de forum :)

Sper sa colaboram ok si de aici incolo.

Nu uitati, membrii SSC si membrii forumului beneficiaza de 2 verificari generale gratuite pe an, reduceri de pana la 30% la consumabile plus alte cateva mici surprize.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on January 13, 2015, 12:53:56 PM
Multumim!

Cum putem verifica beneficiile si ce sistem sa folosim? Vine la receptie si spune ca are verificare gratuita, suna si face programare? Reducerile exacte cum le putem afla?

Mici surprize, sper ca placute.. :D

Numai bine si un 2015 cu multe realizari.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 13, 2015, 17:55:42 PM
Clientii de Subaru Romania (masini achizitionate din Romania, prin SMT) au fost introdusi intr-un sistem care se numeste Subaru Select Club.

Am descris mai sus ce primeste un membru SSC : 2 verificari generale gratuite pe an, preturi mai mici la consumabile.

Programare ca de obicei : la telefon
Daca nu va raspunde Dani (adica eu), lasati-i un SMS sau un e-mail pe office@subarumotors.ro cu datele voastre de contact si revin eu.

Surprize placute, bineinteles.


EDIT : Cine doreste si nu a avut ocazia s-o faca pana acum, poate vedea/pipai/adulmeca BRZ-ul in showroom. In curand va fi, sper, disponibil la test-drive :)
Title: Service SMT
Post by: sherban on January 13, 2015, 22:23:37 PM
Vazut BRZ-ul😉.Ii sta bine pe negru
Multumim pentru urari !

Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sco on January 14, 2015, 10:05:04 AM
Doar de la SMT sau si de la ceilalti dealeri din tara?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: andrei0241 on January 14, 2015, 11:20:06 AM
Nu's toti in aceeasi gradina, deci cel mai probabil doar de la SMT ;)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: amidamaru on January 16, 2015, 11:33:01 AM
E optimist! De aceea si pleaca din tara... ;)

Si minunea s-a intamplat. Dar, exista si un dar....il recomand pe Nelu. Sincer, eu personal i-as marii salariu de cateva ori.  PUNCT.

Am mai fost la o verificare acum 5000 km. Doi alti "mecanici" pe care ii stiu dar nu le dau aici nume s-au invartit pe langa masina si nu au reusit sa-si dea sema de faptul ca si discurile de pe spate trebuie schimbate. Acum sincer, cat de greu poate fii? Am fost crescut si antrenat sa supravietuiesc intr-o societate sovietica, ca si multi altii din generatia mea. Acum chiar daca nu spun nimic nu inseamna ca nu ma pricep, vin la service doar pentru ca imi place ca lucrurile sa fie facute totusi de cei care fac aceasta meserie in mod constant, dar daca vad ca sunt prostit pe fata am sa reactionez, in felul  meu.

Okay, inteleg ca SMT-ul trece printr-o perioda mai dificila, dar din rahat iesi daca imi lasi, mie ca si client o impresie buna. Intr-un final este doar o masina si ma pot duce in orice alt loc cu ea.

Asadar, ca impresie generala, daca ajungi pe mana unui mecanic bun, SMT-ul face diferenta.




Title: Răspuns: Service SMT
Post by: andrei0241 on January 16, 2015, 11:58:25 AM
SMT'ul ar face diferenta dac'ar fi toti mecanicii precum Nelu, de care spui tu. Daca nu nimereai la el, ce'ai fi zis?
Important e ca ai rezolvat problema, nasol e ca ajungem sa ne bucuram cand se intampla lucruri, de altfel, normale, ca doar d'aia mergi cu masina la service
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: amidamaru on January 16, 2015, 12:01:21 PM
SMT'ul ar face diferenta dac'ar fi toti mecanicii precum Nelu, de care spui tu. Daca nu nimereai la el, ce'ai fi zis?
Important e ca ai rezolvat problema, nasol e ca ajungem sa ne bucuram cand se intampla lucruri, de altfel, normale, ca doar d'aia mergi cu masina la service

fara prea multe cuvinte asa este, ai dreptate. tocmai de aceea am preferat sa specific acest aspect poate undeva substratul va fii inteles.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: stefanbv on January 16, 2015, 20:04:07 PM
Fara Nelu... SMT ar fi pustiu!  ::) :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 21, 2015, 15:09:45 PM
Pun si aici mesajul de pe Facebook :

Salutare frati muscati de automobil ! Pana la sfarsitul lunii Ianuarie puteti aduce masinile voastre Subaru la service pentru verificare generala GRATUITA! Va pot programa de pe o zi pe alta, prin mesaj pe Facebook sau la telefon. Adresa : Bd. Theodor Pallady 47, sector 3, Bucuresti. Va astept cu drag.

PS: Fiti ingaduitori, folosesc conturile personale, ma ocup de o multime de lucruri pe aici si s-ar putea sa raspund mai greut.
Title: Service SMT
Post by: sherban on January 22, 2015, 23:06:35 PM
Pun si aici mesajul de pe Facebook :

Salutare frati muscati de automobil ! Pana la sfarsitul lunii Ianuarie puteti aduce masinile voastre Subaru la service pentru verificare generala GRATUITA! Va pot programa de pe o zi pe alta, prin mesaj pe Facebook sau la telefon. Adresa : Bd. Theodor Pallady 47, sector 3, Bucuresti. Va astept cu drag.

PS: Fiti ingaduitori, folosesc conturile personale, ma ocup de o multime de lucruri pe aici si s-ar putea sa raspund mai greut.

Care cont de pe Facebook?Al SMT sau al tau,personal?....intreb fiindca vreau sa discut ceva cu tine.
Sau iti pot da PM, aici?Ms mult.
Title: Răspuns:
Post by: moguai on January 23, 2015, 09:17:46 AM
Cel personal Serban
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on January 27, 2015, 09:18:34 AM
Cauti Dsign pe FB si ma gasesti negresit :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: sherban on January 27, 2015, 15:29:23 PM
K, ms mult, intre timp ne-am vorbit.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on February 26, 2015, 19:12:59 PM
STI 2014 in showroom! Cine nu a avut ocazia sa vada pe viu, acum e momentul. Saptamana viitoare va pleca spre noul proprietar.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on February 26, 2015, 19:33:27 PM
Scuze ca intreb ... adica masina aia a fost comandata de cineva ?? pt ca din ce am vaz pe facebook (la cat era de murdara sigur a fost ''test drive'' pt cineva)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on February 27, 2015, 12:26:35 PM
A fost transportata pe platforma iar la cat de curate sunt strazile masina de tractare nu avea cum sa stropeasca cu apa cu detergent :D

Momentan nu poate circula (nu este inmatriculata), asa ca nu poate face nimeni drive-test cu dansa. Oricum nu este de drive-test, pt ca deja a fost achitata.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on February 27, 2015, 13:00:14 PM
ma indoiesc ca va avea vreodata SMT un STI de drive test...nu (prea) gasesti GTI-uri sau R-uri la Porsche Bucuresti, nu prea ai de ce sa speri/astepti asta de la un importator mic.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on March 03, 2015, 16:21:27 PM
In trecut au fost STI-uri la test.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on May 12, 2016, 16:52:10 PM
Tot aniversam pe thread-ul asta un an de cand nu s-a mai interesat nimeni de SMT, poate ne imprietenim acum:

(http://foreste.esq.ro/subarufanclub/boxer-50ani.jpg)

Ati ajuns la preturi decente. Io zic sa mentineti mai mult de 50 de zile oferta. Poate vreo cativa ani asa. :)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on May 12, 2016, 18:08:16 PM
+1  ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on May 13, 2016, 09:45:59 AM
Tot aniversam pe thread-ul asta un an de cand nu s-a mai interesat nimeni de SMT, poate ne imprietenim acum:

(http://foreste.esq.ro/subarufanclub/boxer-50ani.jpg)

Ati ajuns la preturi decente. Io zic sa mentineti mai mult de 50 de zile oferta. Poate vreo cativa ani asa. :)

Daca nu se interesa nimeni de SMT de un an, nu mai primeai acest newsletter.  ;D ;D ;D Ne continuam activitatea, incercam sa ne facem treaba cat putem de bine.

Ca sa inlaturam orice dubiu, steluta zice cam asa : 50% reducere la manopera pentru operatiuni de intretinere - revizie, schimb consumabile (placute, discuri, curele de cauciuc, bujii cu scanteie, anvelope, bucse de cauciuc)

Si ca sa inchei, oamenii se mai intereseaza de SMT, pentru ca isi strica masinile prin alte service-uri dubioase. Romanul vrea sa fie vazut in masini mari, scumpe, insa n-are o chioara in buzunar. Merge omul nostru la bunul lui prieten din capatul blocului, ca e mecanic priceput ... Accepta tot felul de compromisuri, sare peste operatiuni obligatorii ... Apoi vine la reprezentanta cu tot felul de povesti, ba ca e defect de fabricatie (la 10 ani de la prima inscriere), ba ca e masina proasta... Deci trebuie sa fie cineva, undeva, suficient de priceput sa scoata la lumina si situatii de-astea  :) Am fost arogant ?!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on May 13, 2016, 10:06:50 AM
Deloc!
Si ai dreptate cu oamenii, sau , ma rog, cu unii dintre ei.

Insa despre initiativele de marketing si lipsa de apropiere de comunitatea locala ... se stie de multi ani si vad ca nu se schimba nimic.
Anuntul asta trebuia sa fie pus aici de catre SMT, nu tu personal, ci de catre personalul de marketing SMT, care sau cine o mai fi el la ora asta. Acu' las' ca l-am pus io (da nah!... pentru ca mai dati si voi cate o cafea la revizii ... (http://foreste.esq.ro/emoticons/smoke.gif)).

Pana la urma e in interesul tuturor, poate va vin mai multi clienti si decideti sa o lasati asa la 50% si pe viitor.

Si oricum ... Happy B-day Subaru Boxer! (http://foreste.esq.ro/emoticons/birthday-song.gif)



PS: Aia cu interesu' era pentru acest thread ...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on May 13, 2016, 14:05:17 PM
Sincer, si eu imi doresc sa fie mai multa flexibilitate. Piata auto e cuprinzatoare, daca nu ajuti omul pe loc, daca nu oferi solutii optime imediat, el pleaca si merge la 2 pasi mai incolo.
Discutam, lucram, incercam...asta pentru ca ne-am adunat aici o mana de pasionati, care nu vin la munca doar pentru un salariu. Mai si reprezentam o marca ce trebuie sa se bata cu prejudecati, ce nu are volum mare de vanzari, etc.

Afirmatiile despre grandomanie sunt valabile si pentru alte marci, nu numai Subaru. Inca nu ne-am invatat sa luam automobilul drept mijloc de transport, inca il folosim ca o prelungire a ...
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on May 13, 2016, 14:52:48 PM
din partea mea, ai tot respectul pt ce faci si ce incerci sa faci la SMT. si oamenii de acolo, desi n am venit des, par f ok. problemele cred ca sunt un nivel mai sus.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on May 16, 2016, 17:48:29 PM
Am inteles ca e nevoie de vopsitor? Daca aveti recomandari poate primiti o manopera gratuita la vopsit :) Nu stiu contacte, dar cred ca se pot afla daca aveti cunoscuti interesati.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Sese on May 17, 2016, 09:43:42 AM
De fapt, se doreste un conducator pentru atelierul de tinichigerie-vopsitorie din Balta Doamnei. Cineva care sa coordoneze activitatea celor cativa angajati, sa pastreze si sa dezvolte relatia cu societatile de asigurare si cu clientii, samd.
Bunavointa si pasiunea sunt de preferat experientei in domeniu.

In mai multe randuri am citit opinii despre cum ar trebui organizata activitatea la SMT, iata ca acum exista posibilitatea de a va implica direct.
Recomandarile sunt de asemenea bine venite.

Detalii, in pm.

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Sobaru on June 28, 2016, 12:47:15 PM
Sincer, si eu imi doresc sa fie mai multa flexibilitate. Piata auto e cuprinzatoare, daca nu ajuti omul pe loc, daca nu oferi solutii optime imediat, el pleaca si merge la 2 pasi mai incolo.
Discutam, lucram, incercam...asta pentru ca ne-am adunat aici o mana de pasionati, care nu vin la munca doar pentru un salariu. Mai si reprezentam o marca ce trebuie sa se bata cu prejudecati, ce nu are volum mare de vanzari, etc.

Afirmatiile despre grandomanie sunt valabile si pentru alte marci, nu numai Subaru. Inca nu ne-am invatat sa luam automobilul drept mijloc de transport, inca il folosim ca o prelungire a ...

Unde e promptitudinea de care vorbesti?

De 2 saptamani iti tot cer o oferta. Cum vrei sa vin eu la voi sa imi fac masina daca ma ignorati total?

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: mihai.mustata on August 20, 2016, 11:13:14 AM
Sun de doua zile si pe fix si pe numerele de mobil si nu raspunde nimeni....
Mai exista service-ul asta?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on August 20, 2016, 11:18:12 AM
Da, exista si este singurul din Bucuresti recomandat pentru rezolvarea problemelor.
Au multe masini in lucru si implicit multe apeluri telefonice.

Mergi la service si discuta direct la receptie.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Foreste on September 07, 2016, 16:16:05 PM
Revizia de 80k, totul este foarte bine, mai putin pretul manoperei.
Partea proasta pentru client este ca ... au clienti; pe mine m-au programat la 1 saptamana.

+1 servicii
+1 rabdarea cu care m-au suportat langa masina, cu tot cu intrebarile pe care le-am avut de pus.
-1 pret manopera. (566 RON / revizie + schimbare discuri si placute frana)
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on September 16, 2016, 11:42:46 AM
++ Dani. Multumesc de ajutor!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on September 18, 2016, 18:40:54 PM
eu nu am treaba cu service-ul smt, adica nu fac nimic pe acolo ... dar Dsign ( dani ) se lupta sa schimbe imaginea smt-ului si sa il aproprie de forum... Felicitari !
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on October 17, 2016, 18:33:14 PM
Multumesc pt incredere, multumesc pentru rabdare.

Din fericire pentru noi volumul de munca a crescut.
Din nefericire pentru noi, volumul de munca a crescut cu probleme deosebite, create de altii nepriceputi (asa cum scriam acum cateva postari) si uneori nu avem timp sa ne tratam clientii fideli asa cum ar trebui

Va rog sa ma iertati daca am raspuns tarziu (sau deloc) , nu asta este intentia mea.

Va reamintesc ca grila de intretinere a masinii voastre trebuie respectata intocmai, altfel generati situatii neplacute pentru portofel.

Daca doriti, pot popula acest coltisor de forum cu postari de genul "asa nu", prezentand situatii reale, vazute in service.

@Malakay, felicitari pentru Impreza verde, mi-a placut maxim cum se misca - nu cred ca am apucat sa iti spun live
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Heliotropus on October 17, 2016, 18:55:48 PM
@Dsign: asteptam, eu in mod special, sa ne spui ce ar trebui evitat si totodata cum sa ne "apropiem" mai mult de SMT pe care vreau sa il consider un partener. Pana acum nu mi-a lasat aceasta senzatie si am ales sa merg la Brasov desi asta nu este o practica naturala insa mi-o asum.

Succes in tot ceea ce intreprindeti si la cat mai multi clienti fericiti! 
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: malakay on October 17, 2016, 20:37:54 PM
poate ne vedem pe sambata asta pe 22 la adancata track day !!!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on October 18, 2016, 12:36:20 PM
@Dsign: asteptam, eu in mod special, sa ne spui ce ar trebui evitat si totodata cum sa ne "apropiem" mai mult de SMT pe care vreau sa il consider un partener. Pana acum nu mi-a lasat aceasta senzatie si am ales sa merg la Brasov desi asta nu este o practica naturala insa mi-o asum.

Succes in tot ceea ce intreprindeti si la cat mai multi clienti fericiti! 

Astept sa ne spui ce anume te-a deranjat, ce anume ai vrea sa vezi / sa se intample la SMT ca sa ne ridicam la nivelul colegilor de la AK
Te asigur, atat pe tine cat si pe ceilalti colegi de forum ca parerile si comentariile si sugestiile voastre ajung unde trebuie. Acum, ce anume se intreprinde mai departe - nu tine de mine in mod direct.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: moguai on October 18, 2016, 14:11:39 PM
http://www.sab.ro/

nu va bagati? cred ca puteti gasi 2-3 masini sa le duceti la expus....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: b-power on October 18, 2016, 16:17:55 PM
Nu e loc de nentu' Tiriac  :D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on October 20, 2016, 09:46:37 AM
Cooorect !

Title: Răspuns: Service SMT
Post by: ZVZ on October 23, 2016, 20:18:45 PM
Multumesc pt incredere, multumesc pentru rabdare.

Din fericire pentru noi volumul de munca a crescut.
Din nefericire pentru noi, volumul de munca a crescut cu probleme deosebite, create de altii nepriceputi (asa cum scriam acum cateva postari) si uneori nu avem timp sa ne tratam clientii fideli asa cum ar trebui

Va rog sa ma iertati daca am raspuns tarziu (sau deloc) , nu asta este intentia mea.

Va reamintesc ca grila de intretinere a masinii voastre trebuie respectata intocmai, altfel generati situatii neplacute pentru portofel.

Daca doriti, pot popula acest coltisor de forum cu postari de genul "asa nu", prezentand situatii reale, vazute in service.

@Malakay, felicitari pentru Impreza verde, mi-a placut maxim cum se misca - nu cred ca am apucat sa iti spun live

Imi esti dator!!! scuze de off topic :D ;D
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: IMPY XV on January 13, 2017, 14:43:16 PM
Multumesc lui Daniel pentru sfaturile legate de baterie si nu numai. Si pentru bunavointa.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 02, 2017, 17:25:39 PM
Salut, sunt nou pe forum. Am achizitionat de curand un Forester 2010 diesel, cca. o luna, din Germania, si, normal la o masina SH, am ceva probleme. Mi-am facut un cont aici, si am inceput sa caut. Stiu ca nu am ales bine topingul, dar ma dor ochii cat am citit, cativa membrii au o relatie ...sa zicem lunga, client-mecanic? sau client-reprezentant SMT. Cineva jignea posesorii de Jetta 1.2, pe care o detin de cca 6 luni, adica sotia... Despre probleme, o sa caut sa postez in alta parte, cu toate ca o parte din ele am reusit sa le depistez ( diferential central, amortizoare spate)
 Intrebarea mea e : sa merg la SMT Bucuresti sau nu?? :))) Ca m-ati bagat in ceata rau!!! :P
 Asta in conditiile in care, cei cu care lucrez, mi-au spus ca zgomotul produs cu rotile virate (tic-tic-tic tac-tac-tac Cum zicea alt posesor de Forester) este de la cauciucuri. Iar la alt service, ca e planetara stramba. Te ufla rasul..... >:(
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 02, 2017, 18:00:40 PM
 Hai ca imi raspund singur. Am sunat pentru programare-constatare, sa speram ca ma va contacta cineva, asa mi-a comunicat un domn care a vorbit pe placul meu. Asta e primul test.
 Comentariile sunt mai vechi, vreau sa cred ca lucrurile s-au schimbat in bine, suntem in 2017, era Dragnea!!! :) :). Salarii marite, delicventi liberi, ce isi mai poate dori cineva???
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on March 02, 2017, 18:07:38 PM
Ne dorim masini impecabile. Politica o lasam celor care o inteleg.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: UXE on March 02, 2017, 19:39:33 PM
Stiu ca nu am ales bine topingul

Ha?
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 03, 2017, 08:12:26 AM
Stiu ca nu am ales bine topingul

Ha?

Da, mai greseste omul!!!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 13, 2017, 22:31:07 PM
 Salut din nou!

Am fost la constatare, chiar azi. Ce sa va zic, legat de Domnii de acolo, amabili, in special Dl. de la receptie (intuiesc cine e, aici pe forum, dar nu sunt f sigur!), am facut o tura impreuna cu masina, am intrat cu ea in service, mi s-au explicat cateva chesti, cu desen tehnic, inclusiv pe viu pe un motor, mi-a placut. Astept oferta de pret, pentru ce probleme are masina, dar din start m-am speriat cu acel diferential care ar fi undeva la 7000lei, sau mai mult! :'( .In alta ordine de idei, ca un credincios al unui service la care merg de cca. 4-5 ani, s-a constatat ca niste bielete antiruliu s-au montat invers, samd. Deci, cum sa duc masina sa inlocuiasca acest diferential, la acel service, ca s-ar putea sa-l monteze in locul tobei!
 Sa revin, impresie generala buna, experienta placuta, nu mi-au disparut unditele. Astept preturile.

P.S. Masini perfecte, cand vor fi si oamenii perfecti.
P.P.S. Imi cer scuze cititorilor, pentru greseli gramaticale.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 23, 2017, 23:25:57 PM
 Salut tuturor.

De la ultimul mesaj până azi, nu am primit nicio oferta de reparație. Nu înțeleg cum funcționează la unii treaba și își permit să piardă clienți, sau să-i ignore în felul ăsta. Zilele trecute m-a contactat o doamnă de la recepție, care m-a intrebat cât de mulțumit am fost de servicii. I-am explicat că aștept acea oferta, sau poate japonezii nu au reușit să fabrice piesa mea! A doua zi am sunat la recepție și am primit asigurări că ...nu știu, că primesc oferta.
Concluzia mea este că fara sa știu structura personalului Subaru, Dl. Daniel își rezervă dreptul de a alege clienții și sunt convins că nu aș avea cui să mă plâng, adică un superior. Nu că aș face-o. Poate că ar trebui să îi cad în genunchi  sau sa se rupă definitiv sau nu știu ce ar trebui să fac. In condițiile în care m-am sfătuit să nu ignor acest defect care poate produce daune mai mari. Cu riscul de a citi ceea ce scriu și de a ne întâlni din nou pe la Subaru, consider o lipsă crasă de respect și profesionalism.
În domeniul in care lucrez, am făcut zeci de oferte care nu s-au concretizat niciodată, așa merg lucrurile în orice afacere.
Partea cea mai proasta este că stau f rău cu timpul și nu am cum sa încerc și alte variante de service, pe baza recomandărilor.
Am incercat telefonic la Edu Stan, dar va povestesc la altă secțiune.

Scuze pentru greșeli de ortografie!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: BOXER on March 24, 2017, 00:32:58 AM
In perioada asta toata lumea isi repara brusc masinile. Multi se pregatesc pentru mini-concedii.
Programarile dureaza mult din cauza aglomerarii.
Un alt coleg de forum (client vechi) a fost programat peste doua saptamani pentru o interventie relativ simpla.
Noi ne-am obisnuit cu ritmul, acum stim sa anticipam si sa programam interventiile din timp.

Nu are rost sa te superi, mergi la ei si discuta direct. Pierzi o ora cu drumul dar rezolvi problema.
Title: Service SMT
Post by: moguai on March 24, 2017, 07:39:08 AM
Si eu am fost programat dupa 10 zile de la telefonul initial, iar asta in conditiile in care am fost de acord sa las masina acolo, ca ei sa faca ce au de facut putin cate putin in ziua respectiva. Daca as fi vrut sa astept 2-3 ore pana era gata, probabil mai dura pana mi gaseau o fereastra-gen sa vin la ora X si sa plec la ora X+3. Eu ii inteleg cumva, sunt destule masini pt un service destul de mic-si ca personal si ca spatiu. Iar faptul ca dureaza o interventie se poate explica si prin faptul ca nu se grabesc si fac treaba cu simt de raspundere.
Cat despre Daniel, eu am toata stima, chiar incearca sa faca tot ce poate pentru clienti. Dar de multe ori nu depinde doar de el.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Forester on March 24, 2017, 09:55:54 AM
Sa va spun cum pe un coleg cu octavia 1.2 TSi, caruia i s-a aprins becul de ulei (deh, prima revizie la 30k km iar el are abia vreo 28k km... ) si l-au programat peste o luna?

PS: Rectific, are 26.000 km. Peste 2-3 ani va fi la vanzare, pe la 100k km, Octavia tzipla, masina de familist, revizii numai la reprezentanta.
Asta pentru cei care stramba din nas ca Subaru are revizii la intervale mai mici.
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Costel249 on March 27, 2017, 22:46:38 PM
 In regula, multumesc pentru incurajari.
M-am gandit ca partea de ofertare dureaza mai putin! Au trecut doua saptamani de la constatare, sper sa nu mai treaca mult, inca doua-trei pentru programare, doua trei reparatia si chiar intram in perioada concediilor!
 Nu as vrea sa las masina pe mainile oricui. Pentru o problema minora, nu m-as grabi nici eu. Dar, chiar Daniel m-a sfatuit sa remediez cat mai repede, deoarece se poate agrava, si mari costurile de reparatie. Se pare ca nu functioneaza 4x4, si nu pot utiliza masina in scopul pentru care a fost achizitionata. Mai multe nu am ce zice, maine merg la alt service sa incerc...

Si mie mi-a lasat o impresie buna Daniel. Si mi-ar fi intarit-o daca mi-ar fi spus intr-un mail sau telefonic, ca este o perioada aglomerata, dar ca nu a uitat de mine din secunda in care am iesit pe usa....
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: Dsign on April 06, 2017, 19:14:20 PM
Salut Costel

Imi cer iertare, te-am sarit, insa fara intentie.

Maine la prima ora ai oferta pe mail, desi sunt convins ca este prea tarziu. Macar vei avea cu ce sa compari.
Sfaturile raman aceleasi : mergi pe mana unui om care a vazut/reparat alde Subaru la viata lui.


Cat despre undite : desi in echipa am un mecanic pasionat de pescuit (care s-a uitat lung la scule) este departe, dar fooooarte departe de noi ideea de a cotrobai prin lucrurile omului, daramite sa mai si dispara din ele. Niciodata nu am facut receptia lucrurilor din portbagaj (cum faceam pe la Dacia - trusa medicala, stingator, roata rezerva, cutie prezervative, pantofi cu toc roz, etc), mi se pare absurd si copilaresc.


PS: inainte obisnuiam sa raman peste program (ca acum) sa fac ofertele. Cum nu mi-a facut nimeni o statuie inca si nici macar o bataie pe umar, prieteneasca, nu am primit, am renuntat treptat la acte de binefacere. Inteleg ca pe parcurs voi pierde din clienti si nu voi mai avea cu ce sa imi intretin salariul, insa a mea sanatate este mult mai importanta.
Se aplica si la mine ce e peste tot : faci 1000 fapte bune si nu zice nimeni nimic, cum ai derapat un pic, gata, ti-au luat capul.


Cu deosebita stima va salut pe toti!
Title: Răspuns: Service SMT
Post by: robertnelu on April 09, 2017, 08:23:35 AM
Am fost la S.M.T.pentru inlocuirea unei garnituri la capacul de cubutori la un Forester2.0 130kw. Am remarcat profesionalismul atat in detectarea garniturii respective, cat si a montajului. Multumesc si domnului Daniel pentru implicare.
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on July 09, 2017, 23:36:50 PM
Revizia de 90k, totul este ok.
Partea proasta pentru client este (din nou) faptul ca ... au clienti; pe mine m-au programat la vreo doua saptamani.

+1 servicii
+1 rabdarea cu care m-au suportat langa masina, cu tot cu intrebarile pe care le-am avut de pus.
- 1 Sefului cu aere de ... sef. Nici macar nu vorbeste romana. :)
~ (OK-ish) pret manopera, prin grija lui Dani.
+1 Dani Dsign, care in conditiile in care este organizat SMT ul face ca totul sa fie ok!
Title: Re: Service SMT
Post by: moguai on July 10, 2017, 11:15:13 AM
au un sef grec, de nu vb romana? mare noroc avem cu Dani, fara el eu n as fi calcat pe acolo
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on November 07, 2017, 09:05:04 AM
Sa ne lamurim : aceasta unitate service inca mai exista (adica nu s-a desfiintat in perioada critica 2012-2013) datorita respectivului domn (seful grec) si faptului ca noi, membrii echipei, nu am cedat, nu am plecat (desi ni s-a spus ca urmeaaza vremuri grele si e posibil sa ramanem fara joburi la un moment dat)
Lucreaza dupa niste reguli stricte, pe care le impune intr-un mod destul de agreabil, fara sa para ca ne este sef.
Daca ne atrage atentia ca umbla clientii prin atelier, o face pentru ca stie csa putem fi amendati, sau mai rau, putem provoca accidente nedorite.
Vorbeste romana, destul de bine. Ne este mai usor sa comunicam in engleza, intre noi, totusi. Eu unul nu il vad ca pe un sef, ci mai mult ca pe un coleg.

Va anunt ca in perioada asta este foarte aglomerat pe aici, asa ca daca aveti saniile 4x4 de pregatit pentru iarna, sunati/scrieti din timp

office@subarumotors.ro


Title: Re: Service SMT
Post by: Marcelutza on November 13, 2017, 12:12:12 PM
Desi sint un frecvent vizitator al SMT-ului , pot sa spun ca niciodata nu m-au lasat de caruta. Personal cred ca mare parte din ce a fost si este SMT-ul , i se datoreaza lui Dani si nu sefului grec , desi poate si el are ceva contributii, dar nu-l cunosc . Dar toate problemele mele (masinilor mele) numai cu Dani le-am rezolvat si la modul asta : Dani vezi ce are si fa-mi o oferta ! Daca pretul era cit de cit bun...le-am rezolvat acolo , cind bugetul era limitat...intrebam si in alte locuri !

PS: Dani , n-am nevoie de nimic...este adevarul  sau parerea mea personala , parere care a fost impartasita si de Wrangler (respectiv , Cosmin ) , cind mi-a schimbat arcurile si telescoapele pe spate !
Title: Re: Service SMT
Post by: joker on February 23, 2019, 09:15:00 AM
Salut Daniel, ți am trimis mesaj privat.
Mulțumesc pentru sugestiile și răspunsurile primite. Merci că ai avut răbdare și mi ai răspuns la toate întrebările, dat fiind vechimea mașinii, mă așteptam să fiu tratat ca din elicopter.

@colegii de pe forum: are cineva numărul de telefon a lui Daniel? Mă refer, bineînțeles la numărul de telefon personal. PM.
Am înțeles că nu mai lucrează la SMT???

Promit că nu-i trimit mesaje cu "Fie ca...".

Mulțumesc,
 

Title: Re: Service SMT
Post by: moguai on February 23, 2019, 11:44:25 AM
Din pacate, da, Daniel nu mai lucreaza la SMT. Nu stiu motivele, sper ca inlocuitorul lui sa fie la fel de dedicat, amabil si profesionist.
Nu am nr lui de telefon personal, dar il gasesti pe facebook pe grupul subaru
Title: Re: Service SMT
Post by: Razvanos on April 18, 2019, 17:17:29 PM
Buna ziua,
Daca stie cinva ceva legat de acest subiect, poate ne ajuta cu mai multe informatii: http://www.automarket.ro/stiri/subaru-pregateste-recall-pentru-23-milioane-de-masini-un-defect-la-90097.html
Ma gandesc sa nu sune toti proprietarii de Subar la reprezentanta :)
Multumiri.
Title: Re: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on April 18, 2019, 17:49:16 PM
Serios, e groasa treaba... imi e teama de un episod Saab. Doar ca pe asta o cumpara americanii, nu chinezii. In ultimii ani fac masini care se vand doar in America si Japonia, iar modelele de performanta care ar putea atrage din nou se vand doar in cele doua zone.

Colac peste pupaza, mai au si probleme de calitate din ce in ce mai mari. Daca inainte observai ca e prost plasticul si materialul folosit la diverse pentru ca se tocea sau rupea sau ruginea in 3-5 ani fata de 10, deja acum au inceput sa faca rechemari si o tin din una in alta din 2008 incoace. Baga motoare, scot motoare, fac altele cica mai bune si mai eficiente pe care apoi le cheama in service si tot asa.  Fac 1.6 turbo si il inlocuiesc cu 2.0 aspirat. 2.0 aspirat in loc de turbo ca e mai bun si de fapt se strica mai rau ca unul turbo de cilindree mica de la competitori. Nu mai inteleg nimic...

Si mai zicea el unu, se stie, ca Subaru a schimbat directia si nu mai face masini sport din cauza celor care le strica. Na ca acum le dau ei deja stricate, dupa ce ca sunt plictisitoare. Trist!!! Deci eu ce Subaru imi iau?
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on April 18, 2019, 18:19:48 PM
Cica Subaru A4 allroad e treaba.  ;D
Title: Re: Service SMT
Post by: dmp on April 18, 2019, 18:50:53 PM
 ;D
Title: Re: Service SMT
Post by: Xander on April 18, 2019, 18:52:47 PM
Obk 20-20 peste 2 doi ani.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on April 18, 2019, 19:21:15 PM
Sau 2030 cand or mai baga manuala.
Title: Re: Service SMT
Post by: Forester on April 18, 2019, 20:31:20 PM
Or sa o bage pe manuela...  :o ;D ;D
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on April 21, 2019, 17:03:50 PM
Buna ziua,
Daca stie cinva ceva legat de acest subiect, poate ne ajuta cu mai multe informatii: http://www.automarket.ro/stiri/subaru-pregateste-recall-pentru-23-milioane-de-masini-un-defect-la-90097.html
Ma gandesc sa nu sune toti proprietarii de Subar la reprezentanta :)
Multumiri.

Poa' sa sune linistiti, SMT nu are treaba cu nimic de genul asta. De fapt SMT a ramas doar cu numele si cativa (putini) tehnicieni buni. Nu mai sunt reprezentanta de niste ani deja.

Eu unul nu stiu sa fi fost proactivi vreodata in (scurta) lor existenta.
Cei ce ma cunosc stiu ca in cei 8 ani de cand am luat masina (nu de la ei, ca nu stiu sa vanda) i-am laudat cand au meritat-o, insa asta cu chemarea in service .... sa fim seriosi! Mie unul imi vine sa zambesc, nu alta!
Title: Re: Service SMT
Post by: Aldos on May 27, 2019, 09:42:19 AM
O fi vreo legatura cu asta faptul ca mie mi se tot arde periodic becul de frana stanga de ani buni?

Oricum, SMT a luat-o din nou pe ulei, am vazut.
Aceeasi "aroganta" pe care au mai incercat-o acum cativa ani cu refuzul reparatiilor cu piesele clientului !
Ma intreb ce au in cap, dupa toate probleme pe care le au in relatia cu clientii.
Title: Re: Service SMT
Post by: UXE on May 27, 2019, 15:08:26 PM
Ideea e ca   si la reno,  de ex Meridian Vest , au renuntat la politica "cu piesele clientului"  .. pentru ca nu se mai da garantie ... de ce?  pentru ca in acest caz e greu de dovedit daca a fost piesa de vina sau manopera si nu vor sa se mai lege la cap. 

Pe de o parte ii inteleg..   dar ca client (scuzati cacofonia)  normal ca nu prea iti mai convine... 

Nu stiu cum e la SMT , dar in reprezentanta reno  mencanicii au comision din costul manoperei, iar service-ul castiga mai mult din vanzarea pieselor/consumabilelor..   Rog sa ma corecteze cineva daca ma insel..


Title: Re: Service SMT
Post by: Mr. Ziggy on May 27, 2019, 16:22:27 PM
Pai, depinde cat de mare e unitatea service si sub ce mod considera patronatul respectiv sa tina socotelile. Notiunea aia de comision suna foarte ciudat in context, iar in domeniul acesta nici nu arata corect. Normal ora de manopera este calculata la nivelul intregii unitati service, se poate diferentia pe specialitate (inginer diagnoza, vopsitor, mecanic, tinichigiu, electrician....sa zicem). Valoarea totala a manoperei perceputa din lucrari trebuie sa acopere salariile si taxele legale si banii de concediu (care se plateste inainte de luna calculata, si nu se recupereaza prin prestare) pentru personalul productiv (cei exemplificati) si pentru cel neproductiv (magazionere, tehnician, tehnolog, femeie de servici, sef atelier service etc). Patronatul trebuie sa se asigure ca lucrarile normate programate intr-o luna acopera necesarul de cost salarial cu personalul.
Also...pe materiale si piese de schimb, cel mai corect este aplicarea unei cote de aprovizionare pe valoarea de achizitie. Scurt, atelierul cumpara piesa, o depoziteaza apoi o foloseste. La valoarea de achizitie aplica un procent pentru efortul acesta, dar care nu vad pentru ce sa depaseasca 10%.
Apoi vin restul cheltuieilor si...veniturilor. De profit se vorbeste abia la sfarsit, daca nu se aplica procentual in calculul devizului de lucrare. Si inca mai sunt multe...nu ajung foile.
Title: Re: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on May 27, 2019, 17:38:40 PM
Sa ramanem la subiect.. SMT
Title: Re: Service SMT
Post by: Mr. Ziggy on May 27, 2019, 17:58:42 PM
Sa ramanem la subiect.. SMT
Scuze, Mihai....i-am dat inainte in ideea ultimului aliniat. Titlul topicului mi-a scapat.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on May 27, 2019, 18:16:51 PM
Am mai avut o discutie similara pe aceeasi tema cu colegii Ghe si Malaka. Si nici ei nu intelegeau de sa nu te primeasca cu piesele tale. Mie sincer mi se pare normal. E service. Ofera piese si manopera. Nu au piesa si nu o pot aduce din stiu eu ce motive si o gaseste clientul ? Atunci da , ar trebuie sa te primeasca. Dar hai sa vedem principalul motiv pentru care clientul vine in general cu piesele lui. Pretul , corect ? Pai nu zic ca o reprezentanta sau un service autorizat nu are preturi mari. Dar atunci te poti indrepta complet spre altul nu ?
De ex. la revizide 60.000 parca, la SMT m-at fi costat ori 3500 de lei ori 6500 , nu mai retin. Pai si atunci am sunat frumos la Aki , si m-a costat 1700 cu tot cu drum si bucsi bara stabilizatoare. Dar nu m-am apucat sa caut eu uleiuri , filtre si alte trasnai.
Deci da , mi se pare normal sa nu te primeasca. Orice service are castig si din manopera si din adaos comercial pe piesa.
Title: Re: Service SMT
Post by: Mr. Ziggy on May 28, 2019, 01:46:31 AM
Foarte corect cum zici. Totusi, din exemplul tau, sunt puse in comparatie doua entitati care se situeaza pe aceeasi pozitie (SMT si AKI). Chiar daca sunt independente una de alta, m-as fi asteptat ca pentru aceeasi lucrare sa fie oferte sensibil apropiate, sa zic o marja de 10%. Dar asa mult? Ceva nu se leaga.
In schimb, realizez intru totul ce inseamna reprezentanta. Ei au un statut ce presupune obtinerea unei abilitari din partea producatorului si a unei autorizari din partea RAR. Astea presupun costuri mult mai mari decat ale unui service de cartier, presupune scolarizarea personalului, dotarea minimala ceruta de RNTR-uri, dotarea suplimentara pe viziunea sefului de service. Mai punem zona de impact cu clientul prezentata la alt nivel, zonele de lucru concepute la alte conditii, standarde de calitate implementate si multe altele. Toate astea costa foarte mult, banii trebuie sa si-i recupereze din ceea ce s-a zis, manopera si adaos comercial.
In schimb, ofera know how, piese corecte, personal calificat si garantie.
La SMT am fost o singura data, cu programare telefonica (eu fiind la mare atunci). Am gasit intelegere in a stabili momentul programarii in avantajul meu. A fost o treaba de diagnoza si, recunosc, ma asteptam sa coste mai multe parale. Gazda de atunci a fost Daniel (nu retin si numele) si toata experienta a fost ok.
Aaa, stiu si service multi-marca ce raaareori accepta piesele clientului. Si e plin...
Title: Re: Service SMT
Post by: Aldos on June 04, 2019, 12:25:48 PM
Din punctul meu de vedere, lucrurile stau cam asa:

Service-ul auto are ca principal domeniu de activitate lucrarile de mecanica tinichigerie, etc.
Faptul ca vinde si piese, e oarecul in subsidiar.
Sa zicem ca fiind reprezentanta, aduce si piese OEM pentru marca respectiva.
Dar atat timp cat eu aduc piese OEM, la un pret acceptabil pt mine, fara sa platesc adaosul urias practicat de reprezentanta, si am facturi si garantie la piese, nu vad cum as putea sa accept aceasta "restrictie".
in ceea ce priveste garantia, service-ul oricum este obligat sa acorde garantie pt lucrare.
Piesele au garantie de la producator.
Justificarea cum ca vin clientii cu piese proaste, nu prea sta in picioare.
Atata timp cat piesa aftermarket respecta cerintele legale (este un ordin al Ministerului Transporturilor pe aceasta tema) manopera este aceeasi.
Este responsabilitatea clientului si nu a serviceului.

Daca ar avea preturi cat de cat apropiate de magazinele de profil, as intelege.
Altfel, mi se pare o cerinta exagerata, si as fi curios ce are de zis Protectia Consumatorului referitor la acest aspect !
Exista, din cate stiu, si o directiva europeana care se refera printre altele si la acest aspect. (poate ma insel, dar am sa verific)

Asta este opinia mea !

Title: Re: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on June 04, 2019, 12:46:19 PM
Nu este nimic incorect sau ilegal in ceea ce fac. Ca este sau nu placut este egal cu alegerea fiecaruia daca ii viziteaza sau nu.
Atat timp cat au clienti, nu cred ca ii intereseaza de parerile noastre.
Title: Re: Service SMT
Post by: kay on June 04, 2019, 22:01:44 PM
 Eu am ajuns la SMT anul trecut pentru inlocuirea uleiului de transmisie si pentru actualizarea soft-ului(pentru cvt).Am discutat in momentul programarii daca exista posibilitatea aducerii pieslor de catre mine(le primisem de la fostul proprietar care nu le schimbase) si am primit acordul lor.Nu m-ar fi deranjat daca n-ar fi acceptat,intrucat nici o unitate service(reprezentanta sau nu) nu este obligata sa primeasca un client cu piesele lui si asta din mai multe motive(unele dintre ele au fost enumerate mai sus:formare personal,dotari atelier,licente pentru utilizrea programelor de identificare piese,licenta pentru soft-urile de diagnoza,verificari metrologice echipamente service,costuri autorizari,etc),iar altele tin si de organizarea activitatii interne.
     Exemplu:un client solicita efectuarea unei lucrari pentru care si-a achizitionat piesele,sa zicem inlocuire kit ambreiaj,iar la demontare se constata ca mai trebuie inlocuita si volanta sau furca de ambreiaj,clientul nu le are,iar termenul de livrare este de 2-3 zile.Cine suporta pierderile pentru un post de lucru blocat pentru 3 zile?Sau piesa adusa de catre client nu este identificata corect si nu se potriveste?Si exemplele pot continua.
     Parerea mea este ca existenta unor unitati service bine dotate si cu personal foarte bine pregatit depinde in mare masura de modul in care functioneaza relatia cu clientul,iar daca lucrurile funtioneaza cum trebuie,ambele parti trebuie sa aiba de castigat si sa fie multumite.
      Este ca atunci cand avem o problema(medicala,cu instalatia sanitara,cu masina,etc)si nu avem nici o solutie,iar un prieten ne recomanda pe cineva care o poate rezolva si atunci suntem in culmea fericirii.Asta este si ,motivul pentru care serviciile(de orice natura)sunt foarte scumpe afara,iar la noi incep sa fie pe cale de disparitie.
Title: Re: Service SMT
Post by: kay on June 04, 2019, 22:24:48 PM

     Cine certifica faptul ca piesa after market respecta standardele de calitate impuse de catre producator?Daca se monteaza o curea de distributie oarecare(nu dam nume)iar aceasta se va rupe inainte de termenul pe care l-a prevazut producatorul motorului pentru inlocuirea curelei,cui se poate adresa clientul?Sau mecanicul este de vina,pentru ca n-a montat-o corespunzator?
      Este ca si cum ne-am duce la restaurant si am avea pretentia ca pretul preparatelor sa fie cel din supermarket,plusul sa-l platim doar pentru gatit si servit.Sau sa venim cu canea de acasa si sa avem pretentia sa ne fie pregatita la bucataria restaurantului,iar gustul sa fie sublim....
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on June 04, 2019, 22:31:59 PM
Ai impresia ca Subaru face discuri de frana? Sau ulei de motor? Sau parbrize? Piesele AM sunt by default mai proaste decat stock, eu asa inteleg din ce zici.

E dreptul lor sa refuze clientii si o fac pe barba lor, insa mai sunt si alt fel de clienti, care dupa o vreme mai invata diferentele dintre piese, uleiuri, etc. si au alte pretentii.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 04, 2019, 22:39:35 PM
Kay are dreptate
Am mai avut discutia asta cu cativa colegi si tot cam asa am argumentat si eu. E dreptul lor sa aleaga. Defapt si al service ului si al clientului. E ca si cum te revolti pe o carciuma care specifica ca isi rezerva dreptul de a selecta clientela. Are dreptate. Punct. E firesc. E normal. Nu cred ca mai necesita argumentare.
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on June 04, 2019, 22:42:34 PM
Am spus eu altfel?

LE:
Asa e! Exact o carciuma, la nivel de conducere! Si nu e bascalie, si ei au dat exemplul asta.
Sunt cativa mecanici buni acolo si asta ma mai tine in legatura cu ei.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 04, 2019, 23:35:42 PM
Da serif. Ca sa intaresc... Poti sa imi faci un sistem PC mega performant daca vin cu piesele mele ? Indiferent de ce recomanzi tu ?
E atat de discutabila problema incat nu mai are sens sa o aprofundam.
Piesele sunt purtatoare de adaos comercial. Asta presupune un venit. Ca iti convine sau nu e alegere personala. Nu ti l permiti , mergi in alta parte. Asta e politica , asta e oferta. Punct. Cred ca putem sa ne amintim niste ore de economie elementara din liceu....
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on June 04, 2019, 23:49:27 PM
[...] Poti sa imi faci un sistem PC mega performant daca vin cu piesele mele ? Indiferent de ce recomanzi tu ?
[...]

Tie ... DA! Si iti asumi.
Altuia ... sunt carciuma! (http://esq.ro/emoticons/whistle.gif)
Title: Re: Service SMT
Post by: Aldos on June 05, 2019, 00:04:25 AM
Asa cum am mai spus, imi exprim o opinie personala vis-a-vis de acest aspect.
Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, dar ma "deranjeaza" intrucatva comparatia lui kay cu carnea si restaurantul.
Am mai auzit asta recent la SMT !
Apropos, kay, este cumva o legatura intre tine si front-desk-ul serviceului din Pallady ?
"Intreb asa, de curiositate !" , ca sa il parafrazez pe un mare actor de-al nostru.

Asa cum a remarcat Foreste, FHI fabrica foarte putine piese si consumabile.
Uleiul este Motul, ambreiajul Sachs, bujiile Denso, etc.
Si daca presupunem ca nu doar isi pune numele brandului pe ele ci face un supercontrol de calitate, si tot nu se justifica adaosul urias perceput de reprezentanta !
In afara de asta, poate ca nu este cel mai bun exemplu dar este experienta personala, am schimbat 3 seturi de bielete antirului originale pana cand am adus eu unele AM pe care le am de 4 ani !
La fel, furtunul de la intercooler, a crapat dupa mai putin de 4 ani; l-am inlocuit cu unul AM din silicon care este bine merci si acum dupa aproape 5 ani de exploatare. Si exemple din astea mai am !
Sa nu ne ascundem dupa deget si macar sa recunoastem ca nimeni nu detine adevarul absolut.
Asa cum exista producatori de masini, exista si producatori de piese !
Si ca sa inchei, ce garantie am eu ca mi se monteaza piese originale?
Cati dintre voi au stat langa masina si li s-a prezentat piesa inainte de a fi montata, si au mai si verificat faptul ca este acelasi cod pe piesa si pe cutie?
Pana la urma, eu consider ca este dreptul fiecaruia sa aleaga ce considera ca este mai bine pt el pt masina si pt buzunarul lui.
Asa cum service-ul este indreptatit sa incerce sa castige cat mai mult, si eu sunt la fel de indreptatit a vreau sa platesc mai putin si sa imi si repar masina corespunzator.
Atunci cand cei de la service se vor comporta ireposabil si vor reusi sa atinga un nivel de performanta si cunostinte care sa ii indreptateasca sa ridice pretentii de genul celor prezentate de kay, mai discutam !
Putem detalia acest aspect, dar nu cred ca este cazul !
Argumente de genul "nu iti convine, mergi in alta parte" nu ma motiveaza, ba din contra.

make, si eu pot sa iti fac un PC mega performant cu piesele tale, daca vii cu piese de calitate !
singura diferenta fata de unul, cu aceleasi caracteristici, pe care apare o sigla de brand s-ar putea sa fie pretul considerabil mai mic, si o performanta cel putin egala
aa, si pe piese va aparea doar firma producatoare, nu si abtibildul cu *P sau *ELL, sau whatever (care nici ei nu produc componentele individuale ) ;)

Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 05, 2019, 00:12:38 AM
Scuza ma , dar am citit pe diagonala si apoi am raspuns direct. M ai ratacit la "nu se justifica pretul"
Daca esti antrepenor cred ca poti aproxima din ochi cam care e regia unui astfel de stabiliment.
E cald iarna ? E racoare vara ? Iti da o cafea buna ? Miroase frumos ? Nu stai cu cracii in ciment prafuit si ulei de la revizia anterioara ?
Da , asta nu se aplica ideii mele si cu alte service uri care nu te primesc cu piesele tale , dar totul se rezuma la : volum de lucrari , adaos comercial , manopera ...intr u totul VENITURI.
Daca un client face ca ca factura pe aceeasi operatiune sa fie mai mica , eu cred ca service ul are dreptul sa aleaga factura mai mare.
Title: Re: Service SMT
Post by: Forester on June 05, 2019, 09:29:05 AM
Ma distrez, pentru ca imi vine in minte o singura comparatie: in club de ce dati 10 lei pe o cola de 0.25?  ;D ;D
Nu ati putea lua de la supermarket si sa dati muzica tare acasa? Uhmm....

(https://i.pinimg.com/236x/ec/46/3b/ec463bdf4e3cc2ec9ff61be364b6bea1--drink-beer-meme-meme.jpg)
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 05, 2019, 09:53:13 AM
Haha. Si mai buna comparatia.  ;D
Title: Re: Service SMT
Post by: Aldos on June 05, 2019, 10:26:31 AM
Si eu ma distrez cand aud asemenea comparatii cu restaurante, ciorba, club si cola, dar treaca-mearga.
E ca si cum ai compara mere cu pere,
Cand mergi la magazin, esti obligat sa cumperi si punga?




Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on June 05, 2019, 10:46:16 AM
Daca achizitionezi piese cu factura si garantie de producator, nu vad unde ar fi discutiile in caz de probleme. Service-ul da garantie pentru montaj, piesa are garantia de producator.
Daca o piesa cedeaza, atunci mergi cu factura si garantia aferente.
Oricum, situatiile astea se pot intampla doar dupa ce masina iese din garantie, in rest pierzi automat garantia, daca ai pretentii de piese AM.
Iar un service de reprezentanta ar trebui, teoretic, sa gireze un montaj de calitate, sa ai siguranta experientei lor pe marca respectiva. Lucru care nu se mai aplica la modul general. Am renuntat la un service de marca (nu e vorba de Subaru) din cauza ca au ramas fara profesionisti, dar 8 ani am facut reviziile la ei si in doar putine cazuri am luat piese AM - si atunci prin intermediul lor.
Am avut probleme cu bielete antirului de marca, de doua ori - s-au uzat la fix 1 an si 1 luna de la montaj, iar cele AM tin si acum dupa vreo 4 ani...
Am luat mereu piese cu factura si garantie aferenta, iar pt montaj idem.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 05, 2019, 11:32:26 AM
Comparatiile se pare ca sunt bune numai cand ne convine noua , cum ne convine noua. Dar e ok.
Pana la urma nu ne da smt sa mancam si nici noi nu mai putem de ei. Dar , daca poti vedea problema dpdvd al unui antreprenor e bine. Daca nu , pleci de la supermarket cu toate produsele in brate ca sa nu iei punga. Motivul pentru care eu nu m am mai dus la smt a fost exact pretul la multe operatiuni. Dar cu piesele mele nu m am dus la ei. Si unde ma duc , ma duc ca imi sunt prieteni si ma accepta. Dar pe un nou venit nu prea il accepta cu piesa lui. Matematic vorbind nu e profitabil pentru serele. Dar daca nu intelegeti asta , nu mai vorbiti de capitalism. Hai spre rasarit...
Title: Re: Service SMT
Post by: kay on June 05, 2019, 11:59:41 AM
N-am nicio legatura cu cei de la SMT,insa,asa cum a spus si MTFGA:"Piesele sunt purtatoare de adaos comercial. Asta presupune un venit. Ca iti convine sau nu e alegere personala. Nu ti l permiti , mergi in alta parte. Asta e politica , asta e oferta. Punct. Cred ca putem sa ne amintim niste ore de economie elementara din liceu...."
   Referitor la piese,este adevarat ca putem face alegeri diferite fata de cele de prim montaj,care uneori sunt cel putin la acelasi nivel de calitate,nici eu n-am spus altceva,ci doar ca nu toti avem cunostiintele sau bugetul necesare pentru alegerile respective.Imi vine in minte,apropos de asta,realizarea(la ordinul comandantului suprem)a Oltcitului RM,cu sisteme si componente imprumutate de la Dacia1300.
   Iar,in ceea ce priveste acceptarea clientului cu piesele lui,nu vad de ce ar fi cineva obligat s-o faca(ca doar nu este sistem public de sanatate,la care contibuim toti,in mod obligatoriu).Ca o curiozitate:ce raspuns am primi daca am merge cu piesele in sacosa,la o reprezentanta,undeva prin Germania...zic si eu.
Title: Re: Service SMT
Post by: marr on June 05, 2019, 12:01:25 PM
..... Service-ul da garantie pentru montaj, piesa are garantia de producator.
......

Si daca, dupa o astfel de operatiune (fiecare cu aia a ma-sii - unul cu manopera, altul cu piesa), ceva nu functioneaza corect / crapa unde te duci prima data ?
La service sau la vanzatorul de piese ?
Eu unul nu m-am intersectat cu SMT pana in acest moment - in 11 ani de cand am Subaru am mers doar la Trakia sau Auto Kino.
Niciodata nu am mers cu piesele mele. Au facut constatarea, mi s-a spus ce-i de inlocuit, mi s-au oferit variantele, am ales, am platit si aia e ! Toata lumea multumita !
Si da, MTFGA are perfecta dreptate ! Doar cine nu stie ce e aia o afacere nu pricepe ce-i in spatele vitrinei.
Si nici comparatia cu restaurantul nu mi se pare deplasata.
De ce mergem sa mancam la restaurant cant putem sa ne cumparam ingredientele din supermarket, sa gatim si sa mancam acasa ?
Si sa iesim la un sfert de pret !
O fi pentru atmosfera ?
O fi pentru niste preparate mai deosebite ?
O fi din lipsa de timp, ustensile sau pricepere in bucatarie ?
La fel e si la service.
Platesti in plus pentru cunostinte, pentru dotari, pentru confortul fizic din timpul efecturarii interventiei (tu stai comod, cu o cafeluta in fata in timp ce oamenii aia muncesc si pentru confortul psihic dat de garantia lucrarii. Daca ceva nu e in regula, stii exact unde sa te duci si cine trebuie sa-ti rezolve problema.
Daca vii tu cu piesele de acasa si ceva nu-i bine, o sa alergi pana capiezi intre service si magazinul de piese, fiecare dintre ei pasand problema catre celalat: ba piesa n-a fost buna, ba a fost gresit montata.
Aaaa, ca sunt unii colegi care au atat experienta si cunostintele cat si dotarile necesare sa-si rezolve singuri problemele, e alta discutie.

Dar, pana la urma, e o lume libera !
Firmele pot sa-si stabileasca liber politica si modelul de business.
Clientul poate sa-si aleaga la fel de liber furnizorul de servicii si/sau produse.
Nu vad de ce ar trebui sa fie in conflinct unii cu altii.
Title: Re: Service SMT
Post by: andrei0241 on June 05, 2019, 12:02:35 PM
Una peste alta, nimeni nu ii poate obliga sa iti accepte piesele tale.
Iti convine, bine, daca nu, te duci la altii care accepta acest lucru, nu vad de ce lungim atat discutia.

Dupa vizita la SMT am primit o oferta de reparatie si nu piesele mi s'au parut scumpe (era insa vorba doar de niste garnituri si bucse, total pana in 300 ron, parca), ci manopera si in plus faptul ca din Cta ma mai costa 4-500 ron drumul (fara a lua in calcul ca nu era sigur ca termina intr'o zi de munca), altfel probabil ca tot la ei mergeam.

Altfel, mecanicul cu care am avut de'a face mi s'a parut foarte ok, la cateva zile am primit si un telefon ptr a ma intreba de sanatate si despre cum apreciez vizita in service, nimic de reprosat.
Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on June 05, 2019, 12:07:31 PM
Da, e foarte gresit sa spuna cineva ca service-ul "ar trebui" sa primeasca piesele aduse de client. Absolut. Nu sustin asta.
La fel, esti liber sa accepti oferta lor sau nu. D-asta am ales, in cateva cazuri, piese AM, dar achizitionate tot de catre service (si e vorba de unul de marca).
Daca devizul apare cu adaos exagerat, atunci mergi in alta parte, asta e.
Si ca sa raspund la intrebarea cu situatia ipotetica in care o piesa crapa si e adusa de mine - pai merg la service, service-ul constata si elibereaza o hartie, pe care o dau mai departe la piese pt garantie.
Ca si atunci cand piesa e de la service direct, doar ca atunci umbla ei.
Oricum, toate discutiile astea sunt generice, nu se aplica in mod direct si exclusiv lui SMT.
Piata e libera si privata, fiecare negociaza si alege dupa cum considera - si service-ul si clientul, evident si indiscutabil.
Title: Re: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on June 05, 2019, 12:23:33 PM
Concluzia: Subaru e scump. Sau nu?
Title: Re: Service SMT
Post by: Sese on June 05, 2019, 12:45:08 PM
Poate ar fi bine sa aveti un punct de vedere si din partea cuiva aflat pe partea cealalta a baricadei.

Dupa parerea mea, un service auto nu poate rezista doar facturand manopera prestata clientilor.

 Pur si simplu, costurile pentru a tine in functionare in conditii de legalitate un astfel de SRL in ziua de astazi sunt prea mari si nu pot fi acoperite de nici o manopera, oricat de mare ar fi aceasta.

Si aici nu ma refer la salarii, contributii si utilitati.

Autorizarea RAR, licentierile de la producatori, licentierile diferitelor programe auxiliare, securitatea in munca, evidenta si evacuarea deseurilor, medicina muncii, Iscirizarile, metrologizarile, mentenanta echipamentelor, diferitele module dedicate ( Audatex, Exdeco, module contabile specifice ) si toate celelalte- ca as putea continua, cred, fac practic imposibila mentinerea respectivei societati pe un profit, chiar si modic.

Cineva aici zicea de maxim 10%. Garantez pierdere contabila din prima luna de activitate in aceste conditii.
Cei care au ateliere care lucreaza cu piesele clientilor sunt, probabil, cu unul sau doua picioare in ilegalitate.

Si la noi exista clienti, din fericire nu multi, care isi aduc propriile piese in service. Acceptam, desi nu suntem prea fericiti insa practicam un tarif putin mai mare.

Insa nu ne prea convine, asta cu siguranta.
Title: Re: Service SMT
Post by: Celalalt on June 05, 2019, 13:33:41 PM


Si aici nu ma refer la salarii, contributii si utilitati.

Autorizarea RAR, licentierile de la producatori, licentierile diferitelor programe auxiliare, securitatea in munca, evidenta si evacuarea deseurilor, medicina muncii, Iscirizarile, metrologizarile, mentenanta echipamentelor, diferitele module dedicate ( Audatex, Exdeco, module contabile specifice ) si toate celelalte- ca as putea continua




Si mai vine o replica interesanta , care pe mine m-a dat pe spate.
-Si ce ma intereseza pe mine toate astea? Eu trebuie sa imi fac masina.

In lumea asta a noastra de oameni nebuni care produc mobila , avem o vorba. Clientul X crede ca mi-am facut firma acum 13-20 de ani ca sa il astept pe el azi , aici , acum. Si sa ii stau drepti si la dispozitie asa cum vrea el , ca-clientu nostru e stapanu nostru. Inca nu am reusit sa definesc astfel de atitudine...
Title: Re: Service SMT
Post by: UXE on June 05, 2019, 13:42:53 PM
Acum eu vin si mai adaug un element in ecuatie:  vanzarea masinilor. Orice  service reprezentanta  de regula este si dealer.   Intreb si eu ca necunoscatorul,  discutia de aici include si acest aspect  sau doar tratam subiectul cum ca service-ul reprezinta un mecanism independent financiar de  partea de "dealer" (chiar daca se regasesc sub aceeasi marca/denumire).   Pentru ca si venitul financiar din vanzarea masinilor poate fi un "ajutor" complementar la profitul unui service..    sau sunt total indepentente?
Title: Re: Service SMT
Post by: Aldos on June 05, 2019, 13:53:31 PM
Asa cum am mai spus, imi exprim o opinie personala vis-a-vis de acest aspect.
Din pacate, de la exprimarea unei opinii, am ajuns la discutii despre economie si capitalism.
Asta imi aduce aminte de o discutie cu un cunoscut care imi spunea cum se lauda grecul care detinea hotelul la care se cazase undeva in Grecia (evident), ca de cand romanii merg in Grecia in numar mare, ei s-au imbogatit.
Explicatia lui era si foarte simpla: orice pret dau/sejur, romanul plateste. Neamtul nici nu se uita la oferta daca depaseste o anumita valoare.
Tot despre economie vorbim. :)
Nu am spus niciodata ca service-ul  "trebuie" sa accepte piesele mele sau ca eu tin musai sa merg cu piese AM.
Ma astept insa sa existe un echilibru intre cerere, oferta, calitatea serviciilor, relatia cu clientul, profesionalism,etc.
Atunci, zic eu, putem discuta despre economie si capitalism.
Si pentru ca aceasta este o discutie care nu va duce nicaieri, fiecare avand dreptul la propria opinie si propriile argumente, va propun sa ii punem capat, si sa lasam acest topic pentru discutii mai putin subiective decat acesta.

Multumesc Sese pentru modul de exprimare a opiniei !
Acesta este, zic eu, un ton corect in ceea ce  priveste relatia cu clientul, ca tot pomeneam mai devreme de asta.

Title: Re: Service SMT
Post by: andea79 on June 05, 2019, 13:58:19 PM
mie mi se pare absolut corect sa se lucreze si cu piesele clientilor dar la alt tarif, cat considera service-ul, nimic de obiectat...si cu garantia pe barba clientului - de asemenea corect, doar refuzul asa sec de a lucra cu piesele clientului mi se pare ciudat - in ideea in care poate clientul vine cu piese mai ok din punctul lui de vedere decat oem
si bineinteles nimeni nu este obligat sa mearga la un service anume daca nu-i convine ceva ...
Title: Re: Service SMT
Post by: WIM on June 05, 2019, 15:33:37 PM
Ma astept insa sa existe un echilibru intre cerere, oferta, calitatea serviciilor, relatia cu clientul, profesionalism,etc.

Degetele de la o mana iti sunt mai mult decat suficiente pentru a numara reprezentantele oficiale Subaru din Romania.
In consecinta, acesta este echilibrul dintre cerere si oferta.
Title: Re: Service SMT
Post by: overlanding on June 18, 2019, 21:53:49 PM
Acum eu vin si mai adaug un element in ecuatie:  vanzarea masinilor. Orice  service reprezentanta  de regula este si dealer.   Intreb si eu ca necunoscatorul,  discutia de aici include si acest aspect  sau doar tratam subiectul cum ca service-ul reprezinta un mecanism independent financiar de  partea de "dealer" (chiar daca se regasesc sub aceeasi marca/denumire).   Pentru ca si venitul financiar din vanzarea masinilor poate fi un "ajutor" complementar la profitul unui service..    sau sunt total indepentente?

Modelul de business actual din industria auto duce la situatii in care masinile sunt vandute uneori chiar la "break even" si mare parte din venituri vin din activitati de service: revizii, reparatii etc. Stiu asta de la un dealer Ford si de la un business cu mai multe dealershipuri din Moldova. Si ca sa ai clienti recurenti, "customer experience" trebuie sa fie fara cusur.

Problema la SMT din punctul meu de vedere nu e ca nu te primeste cu piesele tale sau ca are preturi mari -> ci ce primesti de acele preturi mari. Din scurta mea experienta cu ei, customer service-ul nu a fost wow.
Adica pentru mine era important sa ma primeasca la timp cand am facut programarea, sa fie profi, sa fie atenti la detalii, etc. In schimb am asteptat aproape o ora pentru a fi preluat si nici nu a durat constatarea cat au estimat. Iar la plecare a luat in fata la casierie doi clienti care terminasera dupa mine.
E adevarat si ca mi-au explicat in detaliu ce are masina si ca devizul de probleme identificate s-a dovedit a fi "spot on". Insa per total nu m-au convins sa revin la ei si sa le dau iar banii mei.

Altfel le urez succes sa-si revina ca e nevoie de un service/reprezentanta bun in Bucuresti.
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on July 22, 2019, 19:07:36 PM
Băieți, gata discuțiile, Dani e pe metereze(le recepției) din nou.

Să înceapă bătaia cu pietre. 😀
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on July 22, 2019, 20:15:58 PM
te-au convins ...

Cum era aia: "nici un angajat nu e de neinlocuit!" (http://esq.ro/emoticons/blah-blah.gif)
Title: Re: Service SMT
Post by: Forester on July 22, 2019, 22:10:32 PM
Pai si ce, nu l-au inlocuit? Pe Dani cu Dani?  ;D ;D
Title: Re: Service SMT
Post by: john_b on July 23, 2019, 22:29:57 PM
Cea mai buna veste din ultima vreme   ;)
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on July 26, 2019, 16:57:27 PM
te-au convins ...

Cum era aia: "nici un angajat nu e de neinlocuit!" (http://esq.ro/emoticons/blah-blah.gif)

Să zicem doar că ni s-au intersectat căile din nou.
Plecasem de bună voie, din dorința de a schimba ceva. In cazul meu schimbarea nu a fost tocmai inspirată.
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on September 12, 2019, 18:31:48 PM
(Mai) Merge cineva de pe Forum la SMT de cand cu sistemul nou "fara piesele clientului" ?  ???
Title: Re: Service SMT
Post by: Forester on September 12, 2019, 22:54:06 PM
Cri cri cri...
Title: Re: Service SMT
Post by: pmrazvan on February 19, 2020, 19:40:12 PM
Tin sa ii mulțumesc lui Daniel pentru sfaturile utile primite cu ocazia vizitei mele de azi la SMT, precum si pentru rapiditatea cu care angajatii de la service au rezolvat problema pentru care mersesem.
Mulțumesc Daniel.
Title: Re: Service SMT
Post by: UXE on February 20, 2020, 14:58:21 PM
Si care era problema pentru care ai mers?
Title: Re: Service SMT
Post by: pmrazvan on February 20, 2020, 16:41:03 PM
inlocuire airbag
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on June 15, 2020, 20:56:56 PM
Mi-a lovit un baiat masina mi-a dat asigurarea, am fost la constatare. Aveam bara sparta,ruptadin suporti intr-un colt aripa infundata si zgariata, farul spart. Am vrut initial regie proprie si mi au dat 340 de lei fara tva. Ca farul este 200 de lei ca la aripa iese cu ventuza si polish iar la bara se vopseste partial. Am zis nicio problema, o sa duc masina la reprezentanta. Am vorbit cu baietii de la smt, au fost super ok, mi au facut reconstatere si dauna a iesit aproape 8700 de lei, asta ma bucura nespus ca sa le usture buzunarul nesimtitilor de la euroins. Asta se intampla inainte de pandemie, azi m-a sunat un baiat de la smt ca au venit toate piesele si in viitorul apropiat ma suna sa merg cu masina la ei. Pana acum, foarte multumit de experienta cu SMT
Title: Re: Service SMT
Post by: andrei0241 on June 15, 2020, 22:10:20 PM
La care din masini i'ai facut tratament spa la SMT?
SMT 1 : Euroins -8700  :D
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on July 15, 2020, 17:55:17 PM
mie mi se pare absolut corect sa se lucreze si cu piesele clientilor dar la alt tarif, cat considera service-ul, nimic de obiectat...si cu garantia pe barba clientului - de asemenea corect, doar refuzul asa sec de a lucra cu piesele clientului mi se pare ciudat - in ideea in care poate clientul vine cu piese mai ok din punctul lui de vedere decat oem
si bineinteles nimeni nu este obligat sa mearga la un service anume daca nu-i convine ceva ...

Refuzul pare sec pentru ca nu cunoastem povestea din spatele hotararii.
O buna perioada de timp s-a lucrat la SMT cu piesele clientilor, Foreste si Aldos (2 interlocutori de pe aceastapagina chiar) pot confirma.  Ba chiar eu personal am incurajat clientii : decat sa faceti vreo tampenie la colt de strada, veniti sa va montez piesele aici.

Problemele au aparut in momentul in care omul a adus piesele, la montaj i s-a recomandat sa mai inlocuiasca ceva in plus, a refuzat motivand ca deja reparatia depaseste valoarea masinii (de parca era cineva vinovat ca s-a defectat masina si s-a si depreciat, iar mecanicul meu nu a avut globul de sticla potrivit ca sa ghiceasca ce uzuri se afla in interiorul subansamblului respectiv) , inevitabil dupa reparatie masina s-a defectat din nou iar omul nostru a acuzat montaj incorect.
Pentru ca nu suntem "coltul strazii", am refacut reparatia pe cheltuiala si piesele noastre, iar clientul respectiv ne-a facut un mare "favor" si a platit doar piesele ce au fost descoperite cu uzuri si pe care initial nu le-a dorit.
Acesta este doar un exemplu si trebuie sa intelegeti ca asa ceva afecteaza activitatea intregului colectiv.
De ce astepti o ora sa stea cineva de vorba cu  tine ? Pentru ca "cineva" este singur si trebuie sa aibe grija de oameni de-astia, ca cel de mai sus.  De ce te programez peste 2 saptamani? Pentru ca tin mecanicul ocupat cu prostiile altora.


Asadar aveti toti de suferit pt 2-3 neispraviti.
In cazul in care a avut cineva nevoi speciale (piese upgrade pe care eu nu le pot furniza) am acceptat lucrarea cu piesele clientului. Asta NU este o regula.

Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on July 15, 2020, 18:10:05 PM
Si ca sa ai clienti recurenti, "customer experience" trebuie sa fie fara cusur.

Problema la SMT din punctul meu de vedere nu e ca nu te primeste cu piesele tale sau ca are preturi mari -> ci ce primesti de acele preturi mari. Din scurta mea experienta cu ei, customer service-ul nu a fost wow.

...si nici nu a durat constatarea cat au estimat.
E adevarat si ca mi-au explicat in detaliu ce are masina si ca devizul de probleme identificate s-a dovedit a fi "spot on". Insa per total nu m-au convins sa revin la ei si sa le dau iar banii mei.

Altfel le urez succes sa-si revina ca e nevoie de un service/reprezentanta bun in Bucuresti.

1. Vezi mai sus, un singur "customer representative"  (daca iti place mai pe "corporate") nu poate fi in mai multe locuri in acelasi timp, iar daca vii cu propuneri tip "corporate" am sa te invit sa petreci o zi minunata alaturi de mine in receptie. Iti garantez ca iti vei retrage cuvintele rapid si vei intelege de ce a trebuit sa astepti. Desigur, daca reprezentantul de atunci isi facea ale treburi personale in loc sa stea de vorba cu tine, asta intr-adevra e regretabil .
Aici nu este matematica pura, nu este cronometru, este lucru cu publicul, depinde de multe variabile.

2. Ce preferi, sa te perieze unul care habar n-are ce zice si maine sa te infigi in stalp cu masina, sau sa-ti vorbeasca Gica de la scularie "spot-on" ? Eu unul urasc scortosii, il prefer pe Gica, prefer sa il astept sa scape de clientii aia cu "intrebari" si sa port o discutie prieteneasca cu el, in care sa-l las - fara sa il intrerup - sa-mi povesteasca el ce scrie in deviz.

3. Ce preferi, sa dureze constatarea fix cat s-a estimat - atentie la cuvantul "estimat" - dar maine sa dai in stalp ca nu ti-a vazut o bieleta deformata, sau preferi ca Gica sa fie atent la toate detaliile astfel incat sa primesti devizul "spot-on" , dupa care sa stii daca mai pleci in concediu cu masina aia in siguranta, sau mai bine o lasi acasa ?
4. In 2019 nu am fost la SMT, nu stiu daca eu te-am servit sau a fost inlocuitorul meu, insa oricum, cele de mai sus sunt valabile.


Sa ma ierti daca m-am exprimat in vreun fel care te deranjeaza, vreau sa stii ca nu asta imi este intentia.
Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on July 15, 2020, 20:03:06 PM
Usor agresiv, d-le reprezentant al SMT. Strict pe cele de mai sus.
Tot in 2019 aflam eu la acelasi service ca Subaru Forester SH nu are filtru de benzina sau ca are dar nu se schimba niciodata, dupa care mi-au dat un deviz de 10.000 lei pt schimbare supape si altele, ca stiu ei ca asa fac alea cu gpl. Gpl pus tot de ei pe acea masina. Care a fost fix a lor, de showroom, in 2010. Si apoi, dupa ce mi-am evaluat optiunile si sunat cativa oameni, inclusiv un mecanic, am luat masina de la ei si la scurt timp am schimbat filtrul de benzina. Care a rezolvat problema. Si care era colmatat, distrus, copt. Si care se schimba la 90.000 k. Iar masina avea 200.000 km atunci. Cand am revenit si am cerut explicatii s-a facut liniste. Am devizul si mailurile. Deci cum?
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on July 23, 2020, 13:07:42 PM
@dan_b, aici nu sunt reprezentant SMT, aici sunt un utilizator obisnuit al forumului.
Nu dau comunicate oficiale, nu raspund oficial, etc. Am pastrat tonul celorlalti interlocutori, ba chiar mi-am cerut iertare daca cineva s-a simtit cumva jignit sau incomod citind scrierile mele.

Usor agresiv zici? Asa cum sunt unii de pe aici cand vorbesc de preturile reprezentantului oficial, desi taxa de manopera este neschimbata din 2007?

Eu as fi fost gata sa pun pariu pe lucrare ca la 200 000 km acel motor are nevoie de reglaj de supape chiar si daca a mers 100 % pe benzina. Explicatiile au fost oferite la fata locului, la timpul respectiv.

Asta cu mecanicul iscusit, cu filtrul si cei 90 000 km sa le transmiti celor ce au conceput manualele de reparatii, poate au uitat sa scrie in ele. Iar daca ai achizitionat masina aceea de drivetest si aveai impresia ca reprezentanta va avea grija de ea la nesfarsit, pe gratis, sau ca masina aia e speciala si va tine 1 milion de km fara intretinere, te-ai cam inselat.
Ai atat internet la dispozitie, incearca sa afli ce se intampla cu supapele la mersul pe gaz, cand se regleaza jocul lor, cum se regleaza la acel Subaru, cu ce afecteaza jocul prea mic sau jocul prea mare, etc. De mecanici "binevoitori" de tipul "vino la mine ca aia din reprezentanta sunt prosti rau" m-am lovit si eu si nu a fost bine.
Pe mail nu stiu ce incerci sa obtii, atat timp cat nu ai efectuat aici altceva decat o constatare, nu si lucrarea in sine.

Altfel, suntem oameni cu totii, cateodata gresim.

PS:
Nu stiu cine esti, ce masina ai, poate ca azi vei intra in receptie, vom vorbi si nu voi sti ca esti tu. Insa cele de mai sus raman valabile
Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on July 23, 2020, 13:18:52 PM
Vad ca insisti pe un ton superior si dezinformare, desi realitatea nu e deloc in favoarea voastra.
Mai ales ca nu ne cunoastem, nu e ok sa inducem si in eroare ceilalti oameni care citesc postarile - supapele aveau doar 25.000 km la momentul discutiei si devizului eronat de la SMT - erau schimbate cu OEM - exista facturi.
Nu am ridicat pretentii de genul celor absurde pe care le invoci tu, ca masina sa fi fost servisata in vreun fel, de catre SMT - am spus doar ca SMT a blamat sistemul de gpl pe care tocmai ei l-au montat - era etic si normal, poate chiar obligatoriu (daca ma apuc sa caut prin arhivele de spete comerciale in industria auto) ca ei sa cheme masina si sa retraga instalatia de pe masina, daca erau asa convinsi ca gpl-ul strica motoare...
Hai sa ne oprim aici, pt ca nu sunteti deloc in postura de a trasa ironii sau aere de superioritate si nu vreti sa imi fac din nou timp sa discutam pe deviz plus istoric masina si tot ce ar fi tinut de SMT si nu s-a facut sau nu se face. Si cand zic timp, zic discutii oficiale.
Sfatul meu este sa lasati ironiile si arogantele, atat.
Title: Re: Service SMT
Post by: malakay on July 31, 2020, 16:20:05 PM
De obicei nu ma bag in discutii contradictorii dar eu il cunosc pe Daniel (Dsign) personal si pot sa iti spun ca niciodata nu iti vorbeste de sus sau arogant! Legat de smt nu pot sa ma pronunt pt ca nu prea frecventez service-ul dar de fiecare daca cand am avut nevoie de ceva info, piese, programari la smt si am vorbit cu Dsign, am fost servit cu cea mai mare amabilitate ! In afara de preturi nu prea am ce sa le reprosez celor de la SMT.
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on August 18, 2020, 09:37:47 AM
M-am intors sa finalizez discutia inceputa, despre experienta mea cu SMT.
Eu sunt multumit de ce s-a intamplat la masina, devizul pana la urma a fost 11400, ceea ce nu face decat sa ma bucure. Comunicarea cu baietii a fost foarte buna! Baiatul care s-a ocupat de masina si caruia i-am lasat cheile, ma suna pentru orice urma sa faca la masina ( ca o muta, ca o ducea la vopsit ca auze un scartait ). Mi-au lasat impresia ca masina este in siguranta la ei, asa ca momentan am doar cuvinte de lauda si pendtru Daniel si pentru baiatul care s-a ocupat de masina. Multumesc baieti!
Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on August 18, 2020, 11:11:25 AM
Nu inteleg de unde impresia ca se vrea o polemica - am raspuns fix pe subiect si pe afirmatiile si arogantele de mai sus, venite din partea reprezentantului SMT.
Problemele au fost punctuale, se pot oricand dovedi, daca cineva insista, in rest fiecare cu experienta lui.
Nu exclud si nu generalizez, evident ca sunt si clienti multumiti si servisari reusite, nu trasez concluzii universal valabile. Cred ca este clar la ce m-am referit si de ce.
Spor si drumuri bune!
Title: Re: Service SMT
Post by: Dsign on October 06, 2020, 11:24:14 AM
M-am intors sa finalizez discutia inceputa, despre experienta mea cu SMT.
Eu sunt multumit de ce s-a intamplat la masina, devizul pana la urma a fost 11400, ceea ce nu face decat sa ma bucure. Comunicarea cu baietii a fost foarte buna! Baiatul care s-a ocupat de masina si caruia i-am lasat cheile, ma suna pentru orice urma sa faca la masina ( ca o muta, ca o ducea la vopsit ca auze un scartait ). Mi-au lasat impresia ca masina este in siguranta la ei, asa ca momentan am doar cuvinte de lauda si pendtru Daniel si pentru baiatul care s-a ocupat de masina. Multumesc baieti!

Multumim si noi pt feedback.
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 26, 2020, 16:56:48 PM
Salut din nou! Uite ca am vazut cum s a lucrat cu adevarat la masina. Din pacate, sunt profund dezamagit si dezgustat! Degeaba oamenii de legaura intre client si reprezentanta sunt ok, daca muncitorii platiti sa faca treaba de calitate, sunt slab pregatiti sau nu sunt controlati dupa efectuarea lucrarii. Motivul pentru care am venit la.SMT a fost, suma prea mica oferita de cei care ma despagubeau in regie proprie, pentru ca eu nu mai am incredere sa mi las masina la niciun service, din 2007. De atunci imi fac orice lucru, cu mana mea, inclusiv vopsitorie tinichigerie etc! Am zis totusi, sa vad si eu ce inseamna experienta  cu reprezentanta Subaru din Bucuresti. Dupa cum am scris anterior, am fost multumit de relationare cu oamenii care m au intampinat si de cum arata masina la prima vedere. Eh, azi am aflat cum se lucreaza la reprezentanta. Cu suruburi care nu au ce cauta la prinderea dintre bara si aripa, cu bumbi lipsa la.inventar, cu negrese infipte in grila ca sa se fixeze bine pe bara noua si proaspat vopsita, dar nu oricum, ca idiotul care a dat gaura( aici ma exprim frumos, ca sa nu fiu la fel de nesimtit  ca el)  de 3 ori ca sa nimereasca bara!!!  O sa atasez mai jos.poze.. mi e si frica sa desfac mai departe. Din respect pentru baiatul care raspunde pe aici pe forum la ce scriem noi, o sa incerc sa mentin la minimum, iesirile si daca are cum sa remedieze apucaturile celui care s a ocupat de masina mea, eu ma declar multumit. Sunt convins ca nu sunt primul si ultumul, la care a dat buleala.
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 26, 2020, 16:57:49 PM
continuam cu pozele
Title: Re: Service SMT
Post by: MihaiFlorescu on November 26, 2020, 17:25:03 PM
Nu creeed! Grila aia frumoasa in halul asta a stricat-o????
Title: Re: Service SMT
Post by: dan_b on November 26, 2020, 19:12:32 PM
Cred ca o sa fii extrem de dezamagit de ce intelege smt prin asumarea problemelor...
Se remarca prin altele - aroganta, smecherie.
Cum e sa instalezi gpl pe masini si sa le vinzi ca oferte speciale si cand constati ca distrug motoare si altele, sa nu recunosti, sa nu faci recall, sa nu faci nimic?? Dar timpul si altele le vor rezolva pe toate.
Title: Re: Service SMT
Post by: Lup_Alb on November 26, 2020, 20:58:01 PM
WOW au lucrat ca la tractorul din bătătură...
După cate am înțeles de la altcineva de pe forum, care a avut tot o experienta neplăcută în aceasta privință., tinichigeria și vopsitoria se fac în alta parte (locație). Daca pe partea de mecanica am mare încredere în SMT, se pare ca la tinichigerie/vopsitorie sunt de ocolit.
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 26, 2020, 21:01:00 PM
Nu creeed! Grila aia frumoasa in halul asta a stricat-o????
A trebuit sa o gaureasca de 3 ori in 3 cm patrati ca sa nimereasca bara! Mi-a crapat capul cand am vazut!
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 26, 2020, 21:06:50 PM
WOW au lucrat ca la tractorul din bătătură...
După cate am înțeles de la altcineva de pe forum, care a avut tot o experienta neplăcută în aceasta privință., tinichigeria și vopsitoria se fac în alta parte (locație). Daca pe partea de mecanica am mare încredere în SMT, se pare ca la tinichigerie/vopsitorie sunt de ocolit.
Da, m-au sunat cand a trebuit sa plece cu masina din reprezentanta in alta parte, vreo 2km mi-au spus. Chiar am apreciat ca am fost sunat, dar, repet, omul care ma suna sa-mi spuna cum decurge reparatia, a fost super ok. Baiatul care s-a ocupat de vopsitorie, daca el afacut lucrarea asta smechera, este de toata jena. Cred ca este un baiat usor plinut si cu ochelari, ca el a bagat masina in garaj si se uita la vopsea, nu mai spun de faptul ca o accelera in sprituri cand o manevra, ca si cum era un trabant ce nu statea la relantiu, dar, am zis sa nu comentez stilul de condus al nimanui, chiar daca ma durea sufletul de ambreiaj.
Title: Re: Service SMT
Post by: bob_ilie on November 26, 2020, 21:41:36 PM
pfffuuu... :-X .   ... suparator ...
Title: Re: Service SMT
Post by: Mariansro on November 26, 2020, 22:57:39 PM
Smt nu-s aia de nu accepta reparatii decat cu piesele lor? Aia de ii pupau unii pe buze pe aici??
Cat despre reparatie... eu i-as pune sa imi cumpere si grila si bara.
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 26, 2020, 23:18:45 PM
Smt nu-s aia de nu accepta reparatii decat cu piesele lor? Aia de ii pupau unii pe buze pe aici??
Cat despre reparatie... eu i-as pune sa imi cumpere si grila si bara.

Tot ce mi-as dori, este ca operatiunea "negresa" sa nu se mai repete la niciun viitor client. Indiferent cat de "cazanita" este masina!
Title: Re: Service SMT
Post by: UXE on November 26, 2020, 23:19:56 PM
Nu poti apela la Protectia Consumatorului?
Title: Re: Service SMT
Post by: 2xGhe on November 27, 2020, 00:35:04 AM
Nu poti apela la Protectia Consumatorului?
Nici nu-mi doresc. E doar o oftica si atat. Sunt dezamagit ca se intampla astfel de ciocleli in reprezentanta
Title: Re: Service SMT
Post by: Arturito on November 27, 2020, 06:30:02 AM
Smt nu-s aia de nu accepta reparatii decat cu piesele lor? Aia de ii pupau unii pe buze pe aici??
Cat despre reparatie... eu i-as pune sa imi cumpere si grila si bara.
@Ghe , mai citeste o data , mie mi se pare amuzant. ::)

Title: Re: Service SMT
Post by: AnduRace on November 27, 2020, 09:59:23 AM
Mama, ce mizerie de lucrare... in bataie de joc, ca n-ai cum sa spui altfel.
Title: Re: Service SMT
Post by: Kaufmandy on January 22, 2022, 23:41:46 PM
Am stat și am tot citit cele întâmplate unora cu SMT... și un timp (destul de lung) am ezitat să îi abordez, deși problemele mașinii cam cereau clar un ochi avizat. Și am tot fost pe la diverși, gen Vali de la Racing Nick, Marsil, Novak... Unii mai mult au stricat decât au rezolvat, alții au rezolvat parțial unele probleme. Săptămâna trecută , după ceva semnale negative pe partea de cutie de viteze (4EAT), am decis că e momentul sa incerc și SMT. Cumva și încurajat de felul cum a comunicat aici Daniel. Si lucrurile chiar stau așa cum le prezintă Daniel aici: comunicarea privind problemele mașinii de la predarea cheii și până la ridicare din service au fost flawless, fara cusur, iar rezolvarea problemelor peste așteptări. La un preț sub așteptări. Din punctul meu de vedere, cu Daniel la recepție, SMT este de nota 11. Cum am avut tangente și cu Autokino (unde chiar daca am fost tratat corect dpdv recepție, servisarea a fost ușor cam lapidară, superficială, cu ceva iz de superioritate că nu aveam probleme prea grave, sau că voi sa le rezolv treptat), pot să spun că au fost chiar peste. Multe mulțumiri Daniel!
Title: Re: Service SMT
Post by: MyKe on March 01, 2022, 15:48:27 PM
Am fost și eu la ei, ca proaspăt Subarist, pentru verificarea post-achiziție și schimburile uzuale.

Daniel e OK, însă, cum zice și 2xGhe, nu poate să le facă el pe toate. Impresia generală nu a fost prea bună.
Au reieșit ca defecțiuni: bucșele de basculă, joc în casetă, scurgeri de ulei pe la capacele tacheților și a distribuției.
Am efectuat o parte din lucrările propuse în urma verificării (bucșele de basculă și, în loc de schimbarea tachetului împingător al casetei, i-am rugat să încerce strângerea acestuia), dar și altele (schimb antigel, lichid de frână, uleiul din ambele diferențiale, flush 4EAT cu 12 litri de ulei ATF).

Nu știu dacă s-a făcut test de frână/suspensie/diagnoză - nu am primit nicio foaie - au zis că e totul OK. :-\

Am plecat de acolo cu niște afturi de sudură pe bascule, pentru fixarea bucșelor mari (pe motiv că găurile bucșelor erau ovalizate din lucrări anterioare, deși ai fi zis că e prima intervenție acolo) și cu pocnituri în mers, peste denivelări.
Întors, ridicat mașina pe elevator, îmi arătau că scutul e lovit și că atinge caseta acolo, i-am rugat totuși să verifice strângerea șuruburilor ("facem și asta, că tot aveți soluții la orice", "sunt strânse oricum la pistol" ???), bineînțeles că cele care fixează bucșele mari au mai mers strânse aproape o tură până a "sărit" dinamometrica la 140 Nm...

Sunt destul de dezamăgit, pățeam chestiile astea la service-urile de cartier, nu mă așteptam și la reprezentanță. Am mers mai mult pentru Daniel, dar cât timp nu se implică mai mult în spatele ușilor, nu știu dacă revin.
Title: Re: Service SMT
Post by: MyKe on March 07, 2022, 12:08:25 PM
Am revenit la SMT pentru că ieri am descoperit etrierul stânga față plin de lichid de frână și cutia se comporta din ce în ce mai ciudat (uleiul era pe jojă cu 1 cm peste nivelul maxim, la cald).

https://imgur.com/a/JIWo31K

S-a curățat aerisitorul și s-a mai scos din uleiul cutiei (deși mi s-a zis că e în regulă așa cum e).
Se comportă mai bine acum, deși nivelul e tot peste maxim (la cald) cu 5 mm.
Title: Re: Service SMT
Post by: MyKe on March 30, 2022, 14:33:08 PM
Și, ca să închei saga cu SMT, aflu azi că nici nu au aerisit cutia după schimbul de ulei din cutia automată (trecând peste povestea cu nivelul mărit). Habar n-aveam de procedură, altfel mi-i puneam în cap și pentru asta. Și îmi ziceau să nu schimb uleiul prin metoda clasică, că intră aer în instalație... :o

Cu ocazia reviziei de azi, m-am plâns la WIM de comportamentul cutiei și s-a oferit să urmeze pașii pentru această aerisire (mare om, mare caracter). Cert e că mașina s-a schimbat complet. Gata cu vibrațiile și smuciturile, schimbările de trepte se fac lin. Mi-a luat o piatră de pe inimă, îmi pare rău că nu l-am cunoscut mai devreme. ^-^
Title: Re: Service SMT
Post by: Muttley on March 30, 2022, 16:58:53 PM
WIM e cool.
Title: Re: Service SMT
Post by: GabrielP on March 30, 2022, 17:10:53 PM
WIM e cool.

Subscriu
Title: Re: Service SMT
Post by: WIM on March 30, 2022, 17:20:38 PM
Ma faceti sa rosesc, insa v-as ruga sa ne oprim aici – eu am toata aprecierea pentru Daniel si echipa tehnica din SMT si inteleg foarte bine constrangerile cu care se confrunta. Si inteleg la fel de bine si ca shit happens. 
Title: Re: Service SMT
Post by: Foreste on May 05, 2022, 22:53:02 PM
-1 SMT, e jenant sa le bati la usa sa rezolve o problema CASCO la brandul pe care il reprezinta si sa te refuze pe motiv ca nu lucreaza cu Omniasig.
Dealtfel au o lista intreaga cu companiile de asigurari cu care nu au contract. In cazul unora, le-as da dreptate (Euroins, exCity), insa cu altii chiar nu inteleg motivul (Omniasig, Asirom)

+1 Dani, amabil ca intotdeauna, chiar daca nu imi pot rezolva problema la ei.

... alo, Auto Kino? Vin sa fac un Casco la dumneavoastra.
Title: Re: Service SMT
Post by: Sese on May 06, 2022, 09:42:50 AM
-1 SMT, e jenant sa le bati la usa sa rezolve o problema CASCO la brandul pe care il reprezinta si sa te refuze pe motiv ca nu lucreaza cu Omniasig.
Dealtfel au o lista intreaga cu companiile de asigurari cu care nu au contract. In cazul unora, le-as da dreptate (Euroins, exCity), insa cu altii chiar nu inteleg motivul (Omniasig, Asirom)

+1 Dani, amabil ca intotdeauna, chiar daca nu imi pot rezolva problema la ei.

... alo, Auto Kino? Vin sa fac un Casco la dumneavoastra.

Nu ca le iau apararea, dar e greu sa accepti conditiile impuse de unii asiguratori, mai cu seama cei din Vienna Insurance Group.
In afara discounturilor nesimtite pe care ti le cer si a orei de manopera de service de cartier dintr-o tara bananiera, se gandesc sa plateasca despagubirile in baza propriilor calculatii Audatex. Care Audatex nu a considerat important sa achite identificarea in baza seriei de sasiu pentru Subaru, astfel incat totul sta in mouse-ul unui nene dintr-un birou, care n-a auzit in viata lui de Subaru.

Lucreaza in conditiile astea cu Asirom. Si nici Omniasig nu-s mai breji.