Subaru club Romania

Jurnale de bord => Forester => Foresterul meu SG (2003–2008) => Topic started by: leeloo on December 18, 2017, 14:51:17 PM

Title: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 18, 2017, 14:51:17 PM
Salut.

Ma uitam de ceva vreme   dupa o masina potrivita pentru concedii lungi, overlanding.
A fost cat pe aci sa cumpar un Landcruiser mai vechi,  pe care planuiam sa il inamtriculez ca vehicul istoric, ( din cauza taxelor enorme de aici pentru asa ceva )  dar in Bruxelles au introdus   o zona de emisii scazute de la anul, si nici masinile istorice  nu mai sunt exceptate.
Asa ca am revenit la planul 2, un Subaru Forester   sau  Outback.  Am nevoie de o masina mai spatioasa si care sa nu se impotmoleasca in prima balta sau   primul deal cu ceva pietris pe el.  Am vazut ca un curent destul de mare prin Australia/US,   si pare un compromis bun intre comfortul la drum lung pe asfalt si   capabilitati ofroad usor foarte ok.   
 In Belgia e rezonabila si la taxe,  prefer sa bag banii in masina si nu sa ii dau la stat...

 NU am de gand sa fac off road extrem, ci doar   sa pot aborda  niste drumuri forestiere mai dificile,  pentru ca acolo sunt si locurile pitoresti.
     Ca masina de zi cu zi am o Toyota C-HR hibrida,  excelenta pentru oras, buna si la drumuri lungi, dar nu e pentru asa ceva.

    Am cautat  in primul rand o masina curata la interior si exterior, partea mecanica nu ma prea interesa, aia e cea mai usor de facut.  Am mai restaurat acum ceva timp un  BMW  525i  din 94 si am invatat mult din experienta aia.
 La vecini,  in Olanda am gasit un Forester 2006  cu 230 k  km , cu un interior impecabil, 2.0 X AWD  de 158  CP  , cutie automata, incalzire in scaune, clima si spre surprinderea mea totala are si active cruise control.  Pe afara nu se vad lovituri sau rugina. 
      La drive test nu am sesizat decat un zgomot de la suspensie pe dreapta,  la cate o denivelare,    foarte mic, nici nu am putut reproduce  ca am mers vreo 10 km sa mai caut alta denivalare sau roapa si nu am gasit.. deh Olanda...  nici o groapa nu gasesti cand ai nevoie.   :) 
 Ac merge bine, testat cu dezaburirea.  Motorul s-a incalzit foarte repede, nu mai sunt obisnuit cu asta.. o surpriza placuta :)
   De ridicat o ridicat o ridic in prima sambata a lui Ianuarie, ca nu am timp de inmatriculat saptamana asta, in plus era cu niste Conti-uri de vara, destul de uzate. 
     Asa ca am comandat   niste  Yokohama Geolandar A/T (G015) 215/60 R16 95H, cam piparate, sper sa fie si bune, cu livrare la dealer sa le monteze el inainte sa  o ridic. 
   
     NU stiu cand a fost facuta distributritia, si daca nu o sa aibe acte   nici nu o sa ma pot increde.. Am vazut un kit complet Gates pentru  versiunea AT in germania la vreo 400 de euro cu tot cu livrare.
   
      Prima  chestie pe lista ca sa il fac un overlander mai capabil.  e un set complet de suspensie ( arcuri  +  amortizoare ), fata   -   spate de la pedders, plus un  lift kit de 2" .   NU stiu ce are acum pe  ea, dar e cam lasata, ori sunt arcurile batrane   ori   o fi avut un kit de coborare.
     Apoi ceva protectii la baia de ulei si cutia automata macar, echipament de campare.. etc etc..
   Dupa ce fac chestiile de baza.. testare  un an doi prin Europa, si daca  e totul ok, o sa incep sa ma duc prin Africa/Asia, gen Maroc, Tunis, Gerogia, Armenia.. etc..  asta si in functie de timp bineinteles.
   Din pacate nu am garaj, cum aveam cand stateam in DE, asa ca o sa cam dureze treaba asta, chestiile cu manopera mai costisitoare o sa le fac cand mai ajung prin Ro,   urgentele pe aici..               
          Poze urmeaza cand o sa o ridic , au scos imediat si anuntul la nici 1h dupa ce am facut contractul...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on December 18, 2017, 17:39:50 PM
Pai ai luat-o sau urmeaza?

Bine ai venit!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on December 18, 2017, 18:08:06 PM
Pai, sa-i uram omului un calduros mesaj de bun venit invitandu-l totodata sa posteze oarece imagini cu Forester-ul abia achizitionat apoi ne-om organiza noi cumva dandu-ne cu parerea intr-o maniera emotionanta caci la asta nu ne-ntrece nimeni!  ;D

@Muttley: ia-l usor ca se sperie si-l inhibi pana sa aflam detalii cu privire la pasiunile sale pentru drumuri forestiere... :P
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 18, 2017, 19:04:22 PM
Multumesc
am platit-o deja, dar cum am explicat mai sus, am lasat-o in curte la dealer-ul olandez. , nu plecam cu ea 200 km + cu gumele alea, si nici nu am timp acum inainte de sarbatori sa alerg sa o inmatriculez.
Dupa anul nou o ridic,  o sa fie gumele montate pe ea, numere de export valabile 2 saptamani cat sa pot face ITP-ul si inmatricularea.
L.E.
In mare cam asta vreau sa fac .

https://expeditionportal.com/a-budget-overlander-forester-part-i-capability/

deci nimic spectaculos, gen off road extrem,  cum am  vazut  de exemplu  ceva filmulete in alte sectiuni ale forumului.
Trebuie inaltat putin, ca si garda stock daca ar fi ca de fabrica (nu e cazul al ce am cumparat eu, masina e lasata destul de tare )   mi se pare insuficeinta daca il incarci cum e cand pleci la drum de genul asta, adica cu toate acareturile dupa tine. 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on December 18, 2017, 21:03:08 PM
Nenea respectivul a facut niste ciudatenii.
Stock 2.0 are 20.5cm garda la sol (cu suspensia in stare buna, evident). Asta are 8.7", adica 22cm.
Numai din diferenta de dimensiune a anvelopei a ridicat 2 cm. Dar se pare ca noua suspensie nu l-a ajutat deloc, pentru ca in loc de 22.5cm are 22cm.
Personal as alege sa ridic din suspensie putin, aia 2cm, dar sa las dimensiunea de anvelope cea data de producator. Altfel eu m-as ingrijora putin pe coclauri pentru directie, caseta, cutie de viteza (nu de alta, dar i se modifica rapoartele de transmisie. Personal nu stiu cum va reactiona, dar nici n-as incerca sa aflu pe pielea mea  :) )

In rest, succes si asteptam vesti noi.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 18, 2017, 21:45:20 PM
anvelopele vor ramane stock, dimensiunea din carte. 
Eu merg pe alta cale din mai multe motive, link-ul ala   e mai mult ca sa va face-ti o idee   ce vreau sa obtin de la masina si ce sa fac cu ea. 
Solutia data de  el e mai ieftina. 
Toate arcurile,  amortizo\arele de la Peddders, numai alea sunt vreo 700 de euro.   mai estimez inca vreo 450 lift kit-ul , daca nu o sa platesc si vreo vama la el cum am eu noroc de obicei, in europa nu l-am gasit. 

MAsina trebuie sa o tin cat mai fiabila, daca ramai cu ea in drum pe nu stiu ce cocaluri si mai esti si singur, e cam neplacut.
Stiu ce efecte au   gume de alte dimensiune si offset-uri fantezie, ca sa nu mai zic ca nu vreau sa aud de tiganii cu distantiere si  inele de centrare.  Deci vor fi fix cat scrie si in carte,  215/60 R16.  daca avea roti de 15 inch era si mai bine,dar nu am avut timp sa caut, el pe acum are roti de 16 inch  si   am comandat gume fix sa se potriveasca pe alea. Probabil ca la urmatorul set trec la 15 "
Cam la tot ce inseamna lift kit e intodeauna o guestimare in general.
Eu planuiesc sa folosest un lift kit care se pune in capul   ansamblului amortizor/arc stock. 

Ceva de genul asta.
http://www.sumoparts.com/SUMO-2-Lift-Kit-and-Trailing-Arm-Spacer-Kit-F4R1T1_p_223.html
2 inch sunt cam 50 mm, deci ceva mai mult.  Au niste unghiuri construite in ele sa pici pe geometria  stock deci iar, fara unghiuri fantezie sa induc stress suplimentar in planetare-transmisie. 
Din ce vad eu, de exemplu exista  arcuri mai inalte, de la King springs sau Ironman, problema mare e ca amortizoare custom nu au pentru forester. Pui arcurile alea mai lungi si amortizor  de dimensiuni stock si e treaba naspa, ca nu mai  ai cursa in el destula sa se lase roata intr-o groapa mai mare de exemplu.
Bineinteles ca Pedders livreaza in toate tarile de pe langa, numai in Belgia nu, dar am un prieten in De chiar pe granita cu BE, deci rezolv si cu asta. 
Intre timp am sunat un  prieten  sa  imi recomande un garaj prin partea flamanda ( numai imbecili prin Bruxelles si  incapabilii aia de  prin partea valona  nu mai zic)  si  omul a aranjat ceva si mai bun, in speta  are o prietena care are un dealership mare de masini Sh si are aia  si o hala cu tot felul de scule, cica daca ma duc cu o sticla de Amaretto ma lasa cat am nevoie sa lucrez la masina in linste. 
Treaba asta e marfa, imi place surubaresc   si am mai mare incredere   in ce fac eu. 
LA BMW aveam manulaul Bentley de reparatii in format PDF, cu poze ca la prosti si inclusiv toate strangerile in NM,   vreo 600 de pagini asa. 
Exista ceva similar si la Subaru ?
Multumesc.   


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 19, 2017, 11:41:44 AM
am cumparat un manual pe ebay, ei zic ca e ala oficial folosit in reprezentante, Forester SG din 2003-2008, 14 USD . Pare foarte ok.
Cine are nevoie de cate o sectiune pot trimite, altfel e cam mare 732 MB.
Poate are cineva  un server FTP.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andea79 on December 19, 2017, 11:47:12 AM
dar pe net nu l-ai gasit ?
gen https://sl-i.net/FORUM/showthread.php?18087-Subaru-Factory-Service-Manuals-(FSM)-Every-Model-USDM-EU
primul rezultat la cautare pe google "subaru service manual"
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 19, 2017, 14:53:39 PM
mai sunt, dar sunt toate versiunea US, asta in caz ca mai merg link-urile.
De exemplu eu nu pot downloada nimic din ce link ai pus tu. Si asa sunt multe alte rezultate.   M-am gandit si eu sa caut pe google.. :)

Pentru mine merita aia 14 USD, economisesc manopera de sute de euro   

MA gandeam sa ridic totusi masina mai devreme, pe sambata asta,  am aflat ca e deschis pe 28 29 la vama si CT, dar   gumele vin abia pe 27.   Ar fi fost misto ca aveam liber si puteam alerga dupa acte.   Asa o sa fie cam la limita. 
MAi vedem..

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andea79 on December 19, 2017, 15:05:40 PM
la mine merg linkurile de la adresa de mai sus si exista si varianta General Market/EDM ... evident ca 14 USD este nimic dar cumperi aceeasi varianta piratata pe care o ai si la liber :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Dragosh10 on December 21, 2017, 15:13:54 PM
spre surprinderea mea totala are si active cruise control

Ai sa fii si mai surprins cand ai sa afli ca este doar cruise control......fara active  ;)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 21, 2017, 17:47:55 PM

Chiar m-a surprins cand scria si in anunt ca are ACC masina din 2006 :)
Nici in manual nu mentiona nimic..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 28, 2017, 16:41:25 PM
(https://s9.postimg.org/r134sz0l7/IMG_20171228_145950.jpg) (https://postimg.org/image/r134sz0l7/)
(https://s9.postimg.org/646woepqj/IMG_20171228_143505.jpg) (https://postimg.org/image/646woepqj/)
(https://s9.postimg.org/mf70kuk9n/IMG_20171228_143429.jpg) (https://postimg.org/image/mf70kuk9n/)
(https://s9.postimg.org/eaywflpzf/IMG_20171228_143442.jpg) (https://postimg.org/image/eaywflpzf/)
<a href='https://postimg.org/image/r134sz0l7/' target='_blank'><img src='https://s9.postimg.org/r134sz0l7/IMG_20171228_145950.jpg' border='0' alt='IMG_20171228_145950'/></a>


Am fost azi si am luat-o.
Nici 10 km nu am facut cu ea si s-a aprins celebrul cruise + engine check, deci nu pot sa merg sa fac   inspectia tehnica cum planuiam.
Am comandat o interfata OBDII bluetooth pe amazon, si sper sa isi revina dupa ce sterg eroarea  si sa mearga cat sa ii fac inspectia macar.
A doua buba e ca nu imi spala parbrizul de loc.  spate merge, pe fata nu, si nici pompa nu o aud.  Am inteles   se oxideaza contactul  de la firele pe fundul rezervorului, dar nu prea vad sanse sa ajung acolo fara elevator. 
 Ma gandeam ca poate e si o siguranta, dar   in cutia de la motor nu am vazut nici una arsa si mi se par si foarte putine.
MAi sunt niste sigurante pe undeva ? in manual doar cutia de la motor e mentionata. 
Altfel pare ok masina.  cutia merge, bine, alte bube naspa nu am vazut, si suspensia e intr-o stare mult mia buna decat ma asteptam.
Zgomot la vant maricel, gumele astea AT sunt mult mai silentioase decat ma asteptam.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 28, 2017, 17:39:03 PM
Deci spalatorul de parbriz de fapt merge, eu trageam ca un  bou de maneta aia   ca la toate masinile care le-am avut de la dacia 1300 incoace, de fapt trebuie  sa apas butonul ala din capatul manetei.. .. :), noroc ca am vazut ca sunt si altii ca mine  pe un forum de state.. :)
A ramas cu eroarea aia din bord  sa vad ce si daca scap cu un reset doar macar in prima faza sa o pot imatricula, altfel pana ma programez la un service dureaza saptamani daca am ghinion... plus ca inca nu stiu nici un service bun in Bruxelles.  numa arabi  priceputi nevoie mare peste tot..

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: JAD on December 28, 2017, 23:52:19 PM
Salut,
la fel am patit si eu cu spalatorul parbrizului, trageam de maneta, nu auzeam motorasul dar speram sa fie lipsa lichidului de parbriz.
Am completat dar acelasi rezultat, apoi am acordat mai multa atentie acelei manete si am descoperit trigger-ul :).
Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea, de dumneaei te vei indragosti in scurt timp.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on December 29, 2017, 00:22:36 AM
Deci spalatorul de parbriz de fapt merge, eu trageam ca un  bou de maneta aia .......

Cand am citit chestia asta n-am dat atentie, am mers mai departe.
Dar...

la fel am patit si eu cu spalatorul parbrizului, trageam de maneta, nu auzeam motorasul dar speram sa fie lipsa lichidului de parbriz.

Abia dupa reply-ul asta am vizualizat si eu problema si am inteles ce v-a derutat pe amandoi  ;D ;D ;D

Indraznesc o explicatie, imi apartine in totalitate, n-am citit-o p-undeva. Dupa ce mi-am luat masina m-am intrebat si eu de ce naiba a ales Subaru o solutie atat de atipica pentru comenzile "o trecere"/"jet cu trecere". Impreuna cu inca o chestie pe care nu cred c-ati observat-o. Inca... Si anume faptul ca la apasarea butonasului din capat, stropitorile improasca instantaneu, nu dureaza pana amorseaza pompa si pana ajunge apa din rezervor pe parbriz (au supape unisens pe traseu).

Explicatia consta in aceea ca Foresterurile sunt de fapt niste Impreze mutante. Care Impreze, pe vremuri, erau foarte bune la asa ceva:

(https://cdn-9.motorsport.com/static/img/mgl/400000/490000/491000/491300/491349/s8/wrc-rally-argentina-2007-petter-solberg-and-phil-mills-subaru-wrt-subaru-impreza-2007-wrc.jpg)

De aici nevoia de comenzi cat mai simple si, mai ales, cat mai rapide pentru functiile stergatoarelor.
Si tot de aici, pe langa alte detalii, ideea ca Subaru nu-i "your average vehicle" ;)

Pe bune ca am ras  ;D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 29, 2017, 16:07:41 PM
nu ma bucur de ea inca ca nu e pusa la punct.
M-am mai invartit azi prin oras  sa caut macar o reprezentanta care sa imi dea un certificat de conformitate necesar aici la inmatriculare.
 In bruxelles sunt si mult strazi  cu macadam, si dupa ceva mers pe ele,  nu prea e legata masina si cred ca e si prost antifonata ea de la mama ei. Am avut Saab 9-3 acelasi an, nici o problema nu avea,  nici mecanica nici zgomote inauntru, rulaj asemanator.
MA rog are alt scop, daca isi face treaba unde  trebuie va fi ok.
Sper sa fie ceva minor eroarea aia, daca e pompa aia secundara , ii fac vant o duc inapoi la dealer.  I-am spus foarte clar ca  daca nu trece inspectia tehnica in Belgia si nu o pot inmatricula, ori o repara el pe banii lui ori o sa o ia inapoi si sa imi dea banii.
Am inteles ca nici nu merge anulare la   motorul 2.0i, si 1500 de euro sa repar o porcarie inutila si care va crapa sigur in scurt timp, nu dau, mai bine cumpar altceva.



Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on December 29, 2017, 18:01:11 PM
Explicatia consta in aceea ca Foresterurile sunt de fapt niste Impreze mutante. Care Impreze, pe vremuri, erau foarte bune la asa ceva:

(https://cdn-9.motorsport.com/static/img/mgl/400000/490000/491000/491300/491349/s8/wrc-rally-argentina-2007-petter-solberg-and-phil-mills-subaru-wrt-subaru-impreza-2007-wrc.jpg)

De aici nevoia de comenzi cat mai simple si, mai ales, cat mai rapide pentru functiile stergatoarelor.
Si tot de aici, pe langa alte detalii, ideea ca Subaru nu-i "your average vehicle" ;)

Perfect de acord cu cele scrise mai sus. Randurile astea trebuie recitite de cat mai multi utilizatori inainte de achitionare.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 29, 2017, 18:57:51 PM
Ma astept la orice masina SH sa bag bani,
Cand aud pe cate unul ca  a luat maisna de 8 ani + si zice ca nu a bagat un leu in ea zic  "ce tare esti"   si in sinea mea sper macar sa nu omoare pe cineva.
 Bugeul pregatit e de 2-3 k euro . 
Deocamdat am luat doat gumele, cam 680 de euro.

Sonde lambda - consumabile - se schimba la orice masina la 160 k km maxim, sunt prevazute si alea, + toata suspensia si distributia, tot ce tine de frane va fi inlocuit ( discurile par a fi la limita, si mai si scartaie din cand in cand )  dar nu am chef de dat bani pe  fantezii de genul ala.. o pompa de aer la o masina de 10 ani 500 de euro ..  ???  + inca 2 valve la 250 bucata + manopera. >:(
Oricum, am pus mana  pe  o interfata OBDII 
 Aveam  2 erori de senzori de pozitie la arbori si cea de emission system, secondary air bla bla.. le-am sters. 
Am dat o tura prin cartier, nu a mai aparut nimic.
MAine dimineata o pornesc la rece, mai vedem ce si cum.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: JAD on December 29, 2017, 19:19:22 PM
Ce interfata OBDII ai folosit?  si eu caut una.
Cu scartaitul franelor poti verifica culisele etrierelor, la mine era unul blocat/gripat iar placutele faceau contact cu discul in permanenta.
Pompa secundara si valvele pot fi intretinute (asta daca nu se ard motorasele), corodeaza de la condens, se blocheaza si apare eroarea.
Se scot, se desfac, se curata, se greseaza si se monteaza la loc (teoretic, inca nu am incercat dar sunt pe lista)
 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on December 29, 2017, 19:51:12 PM
Nu, nu pot fi intretinute. Se schimba.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 30, 2017, 13:26:36 PM
am luat un  EML 327 bluetooth 
https://www.amazon.de/COM-FOUR-ELM327-Bluetooth-Scanner-Marken/dp/B00GWFL61O/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1514632804&sr=8-16&keywords=elm+327+bluetooth+obd2
merge cu telefoane android, iti trebuie o aplicatie, Torque sau OBDII doctor sunt compatibile cu Subaru.
Daca ai iPhone iti trebuie versiunea pe WiFi, e mai scumpa.

Am cumparat  o baterie noua. Aia veche abia invartea si nici macar nu e frig afara.  Era o vechitura de panasonic cu lichide prin ea, nu am mai vazut asa ceva de ani buni de zile...
Am dat o tura cu ea   pornind de la rece sa vad daca mai apare vreo eroare.
Deocamdata nimic. 
Sper sa ramana asa. 
Si  motorul pare a merge mult mai rotund la relanti.  Nu stiu daca o fi   de la schimbatul bateriei sau ca nu mai are erorile alea. 
Daca ramane asa  e bine. 
Dupa inmtriculare, primele pe lista sunt franele fata + schimbat toate fluidele. 
Cred ca o sa apelez la o firma pentru inmatriculare, ca nu vad cand am timp sa alerg  saptamana viitoare   sa fac tot ce am de facut, adica  certificat de conformitate, vama +  ITP.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on December 30, 2017, 16:46:08 PM
Bateria aia nasoala panasonic se intampla sa fie bateria originala de fabrica ce tine undeva la 10 ani spre deosebire de rahaturile de la noi. Japonezul intelege ecologismul altfel decat responsabilul european care duce bateria la reciclat, dar nu realizeaza ca umple groapa de gunoi cu baterii schimbate la 2-3 ani.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on December 30, 2017, 17:50:44 PM
tin si bateriile noi mult.  nu tot ce e nou e si prost.

Bateriile nu ajung la groapa de gunoi, pana si in RO stiu ca trebuie sa o aduci pe aia veche la schimb, se recicleaza. 

Prefer   o baterie cu mai putin plumb, mai usoara, si care tine si la alte aplicatii ceva mai mult .
Daca bateria incepe sa cedeze mai repede  nu e ca aia originala era mama lor. ci ca   pur simplu la o masina mai veche nici sistemul elecric nu mia e ce a fost, alternatorul ceva mai uzat, consumatori care nu se inchid la fel de repede.. etc.
De aia nu mai tine nici o baterie ca aia originala, ca  nici masina nu mai e "originala " dupa 10 ani..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei80 on January 03, 2018, 10:05:54 AM
Buna venit!
Mie imi pare ok inaltimea, nu pare lasata de dos. Evident, ceva centimetri in plus pentru offroad nu prind rau. Niste prinderi detasabile la barele stabilizatoare(tinde sa ridice rotile in aer la hopurile mai mari...ceva de genul https://offroadsubarus.com/showthread.php?t=2743 ) si/sau vreo versiune de diferential blocabil pe spate vor ajuta mult in offroad. E posibil sa ai deja LSD, dar e slabut.
ELM327 am si eu, e foarte ok pentru citit/sters erorile de la motor, citit diversi senzori si a mai si mers la aproape toate masinile familiei/prietenilor. Am dat 70 de lei pe el, money well spent!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 03, 2018, 12:40:14 PM
Multumesc.
chiar e buna panarama aia de diagnosticat daca ai o masina ceva mai veche.
Ai drepate, cred ca nu m-am uitat eu bine si nici nu aveam loc sa ma departez de ea sa o vad din alt unghi.  E intradevar aproapede de stoc, nu e lasata cum mi s-a parut initial.

Am mai facut un test ieri, am luat-o si am facut   drum de 130 km dus intors , nu a revenit nici o eroare.   Deci e de bine.
Cu ocazia asta am facut si o presiune in sfarsit, era   2.7 -2.8 la toate, in loc de 2.0 cum am pe stalp.

Normal ca mi se parea ca scutura suspensia... 

parca sunt nebuni astia pe aici la service-urile de roti, daca nu stai langa ei sa le zici cat trebuie,  nu au nici o treaba.
Am cumparat roti de iarna OEM pentru toyota, 1700 de euro cu tot  senzori si montaj, la primul peco verific presiunea, aveam 2.9 pe toate rotile.... in loc de 2.2.
Consum nu i-am facut dar pare mult.   Nu e bai, ma asteptam, totusi nu am mai avut de mult masina unde efectiv vezi acul cum coboara live.. :)     .M-am invatat prost cu hibrida..    ;D


 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on January 03, 2018, 14:44:53 PM
Ce, la hibrida nu vezi live cum scade capacitatea bateriilor? :D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 03, 2018, 16:49:16 PM
acum ceva ani   am avut un bmw 525i , oldtimer. cu rezervor de 85 de litri.   
Mai era cat eun pompagiu ... "pun eu domnu ".. zic ok.
Pana la 45L erau relativ  calmi, la peste 55 incepeau sa sa uite pe sub masina sa vada daca nu curge pe langa.. : ) , la 65 incepeau intrebarile.. :) ..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Foreste on January 04, 2018, 15:19:28 PM
[...]
Cu ocazia asta am facut si o presiune in sfarsit, era   2.7 -2.8 la toate, in loc de 2.0 cum am pe stalp.

Normal ca mi se parea ca scutura suspensia... 

parca sunt nebuni astia pe aici la service-urile de roti, daca nu stai langa ei sa le zici cat trebuie,  nu au nici o treaba.
[...]

Cumpara un manometru ieftin, "calibreaza-l" dupa unul bun ca sa fii sigur (fa-i un marcaj la valoarea pe care vrei sa o ai in roti) si stai cu nea' Umflatorul langa roata sa verifici la fiecare in parte presiunea. Eu unul le verific cu o pocnitoare de manometru de 4j de lei. Nici un service roti nu are manometrele calibrate, sau ma rog, eu nu am gasit inca unul. Dar atata vreme cat se aliniaza acul la semnul de pe manometrul meu, e ok.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on January 04, 2018, 15:54:44 PM
...
Nici un service roti nu are manometrele calibrate, sau ma rog, eu nu am gasit inca unul. Dar atata vreme cat se aliniaza acul la semnul de pe manometrul meu, e ok.

Fie-va mila si luminati-ma, va rog, unde v-ati calibrat manometru' caci tare provocatoare suna verificarea pe care o aplicati.
Eu am cumparat un manometru, destul de rudimentar ca si functiii insa de firma si tare as vrea sa mi-l verific/calibrez la un centru specializat/metrologic ori la un sensei recomandat de catre Domniile Voastre.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Foreste on January 04, 2018, 19:11:09 PM
Nu e mare inginerie, eu unul ma bazez pe o masuratoare facuta cu un manometru mai pricopsit de-al unei rude mai bogate (edit - n-am rezistat! :) ). Al meu arata cam ca cel din poza si culmea, are o abatere de doar 0.1 fata de cel profesional cu care am comparat, Dupa ce am pus  bumbii la 1.9 si la 2.1 ,  masor de fiecare data odata cu cel care imi umfla rotile. Repet, diferentele de la un manometru / service roti la altul sunt mari, poate si pentru faptul ca sunt calibrate doar din fabrica si mai mult ca sigur niciodata re-calibrate.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 04, 2018, 22:11:24 PM
cand pot stau langa ei, dar nu pot intodeauna. 
C-HR venea livrat cu roti de vara, am comandat un set de roti de iarna de la ei, si masina a fost livrata cu rotile montate la ei, deci nu am putut verifica pe loc.  La Subaru am patit la fel, am comandat gumele cu livrare la dealer.  Cand sunt langa ei le zic ce presiune sa bage si apoi mai verific si eu. 
Umblu si cu o cheie dinamometrica dupa mine.  Cand vad pe unul ca se apropie cu pistotolul sa le stranga, il trag imediat de maneca.
De altfel eu sunt de parere ca asa zisul fenomen de "ovalizare a discurilor" e 90 % datorat strangerii   cu pistolul a prezoanelor ( e unul din efecte) .
In DE   daca spui unui mecanic de ovalizat discuri ala nici nu stie ce e, e aproape inexistent fenomenul, dau din umeri, nu exista, dar la service-ul de roti cel mai nenorocit folosesc chei dinamometrice la strans. 
    Revenind la oile noaste, incepe sa devina o aventura inmatriculatul masinii din cauza de lipsa certificat de conformitate. 
Mai am o ultima speranta la un dealer flamand sa il obtin, am pierdut deja 2 zile la niste boi prin Bruxelles.. 
Si asta e prima hartoaga care imi trebuie, deja incep sa ma lase nervii. Sigur o sa fie scump ca dracul, dar aia e.
 Daca stiam ca e asa complicat mai cautam prin Belgia, dar nu am vazut nici macar o singura  benzinara automata  cand am cautat.


 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 05, 2018, 18:46:49 PM
am gasit azi in sfarsit o reprezentanta in stare sa imi dea certificatul de conformitate.  Costa 80 de euro si dureaza o saptamana.
Numerele temporare vor expira, deci masina ramane pe dreapta. 
Daca tot eram acolo am luat ulei de motor si pentru cutia automata.
(https://s10.postimg.org/uxkuu2l6t/IMG_20180105_134727_1.jpg) (https://postimg.org/image/uxkuu2l6t/)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: JAD on January 05, 2018, 19:53:43 PM
Si eu sunt in plin proces de informare cu privire la ulei.
in carte recomandarea e A1, A2 sau A3 pentru motoarele pe benzina iar acela de la Subaru e C2.

(https://s19.postimg.org/jh0i4oms3/Engine_oil.jpg)

Din care :
ACEA A- motoare pe benzina
ACEA B- motoare diesel de autoturisme
ACEA C- uleiuri compatibile cu sisteme de catalizatori pentru motoare pe benzina si diesel cu un circuit secundar de circulatie a gazelor de esapament cu continut scazut de sulf, fosfor, si cenuse sulfuroasa

in ce sa avem incredere?
C2 e corect avand in vedere ca avem sistem secundar de aer.
Dar de ce in carte e specificat A ?
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 05, 2018, 20:22:47 PM
certificarea c2 nu inseamna ca nu indeplineste si A3, ci  ca are  continut mai redus de sulf  pentru motoare cu DPF. 
nu are nici pe dracul. 
PAi ei recomanda si 10w-40 care e semisintetic la motorul asta, care e pardaf comparat cu orice ulei sintetic.

pai asa  in bmw -ul ala de 20 de ani care il aveam mai gaseam pe undeva  ulei mineral pentru cutia a automata. ?  am pus sintetic
 full compatibil, mult superior specificatiilor originale si aia a fost, am mai facut cu el..  120 k km si mai merge si in ziua de azi.
Oricum m-am uitat si la ei pe diverese site-uri pai in Australia inca au interval de service la motoarele aspirate de 10 k km, te umfla rasul.. baietii in fiecare tara au tot felul de nebunii de uleiuri si recomandari de service, sunt cam inconsistenti. 
Nu m-am luat numai dupa ce mi-a dat la reprezentanta in Belgia , ci si pe site la motul unul din uleiurile compatibile de pe lista e C2, la fel si la Shell .
Nu mai face nimeni ulei strict categoria X, ci indeplinesc de regula mai multe standarde, unul nu il exclude neaparat pe altul..



Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on January 05, 2018, 22:02:37 PM
Niste rebeli astia prin Australia :D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 05, 2018, 22:11:29 PM
mai degraba hoti la drumul mare : )
Au ramas singura marca  din Australia cu intervalul asta de service la toata gama subaru, vorbesc de masini noi... :)
Nici 30 k km ca la unele marci, dar 10k la o masina exploatata  normal, motor benzina aspirat fara pretentii,   mi se pare putin .
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on January 05, 2018, 23:04:49 PM
Unde, acolo unde e mult desert si praf, si eventual distante mari de mers?  :D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Alex Damian on January 05, 2018, 23:36:22 PM
In Australia si Honda are intervalul de revizii din 10 in 10k atat la modelele vechi cat si la cele noi.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Adi-Canada on January 06, 2018, 18:22:58 PM
Nu vreau sa pun gaz pe foc dar  si aici unde nu e praf si caldura reviziile la aspirate se fac tot  la 10.000  km. Oare asa trebuie ?  ::)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on January 06, 2018, 19:42:44 PM
Acolo unde, tara aia unde ziceai ca nu crapa Subarurile? Neah, nu vad nici o legatura cu schimbul uleiului la 10k!  ;D ;D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 09, 2018, 14:16:50 PM
cine a zis ca nu crapa ?
nu am zis asa ceva.  Au fix acealsi probleme clasice., ca peste tot.   Ce treaba are praful si caldura cu  intervalul de schimb al uleiului ? cu filttrul de aer poate, cu gradul de vascozitate recomandat, sa zicem desi acum uleiurile multigrad asigura o plaja comfortabila, un 5w-30 e bun si in Alaska si in Egipt..  dar ma rog..
  subaru nu mi se par masini fiabile oricum. 
Suspensia e simpla, usor de lucrat la ea, componente foarte ieftine.   dar motorul e complicat si  greu accesibil la cele mai simple operatii.   Cred ca e prima masina  care o vad la care nu se pot schimba niste bujii fara niste complicatii infioratoare.. 
IN Ro manopera e ieftina, dar la 70 de euro pe ora fara TVA intr-un service pe aici.. .. se aduna. 
Distributie pe curea, alt punct slab si costisitor. 

 Interior  clasic de masina japoneza, mult plasitic dur   care inevitabil o sa zornaie in timp. 
Cine vrea masina fiabila  si de care sa traga, costuri rezonabile de intretinere    cumpara altceva.   
Eu am luat-o pe asta din cauza impozitelor si asigurarilor enorme din Belgia. la orice e motor de peste 2L. 
Orice masina e un compromis.  La mine  au fost 3 restrictii majore, impozitul anual  / asigurare deci obligatoriu motor de pana in 2L    + spatiul de parcare, sa nu sara de 4.8 m.   A treia restrictie, fara  diesel. dIn cauze de depreciere masiva, interdictie in multe orase europene, etc.  ..
Oricat ma va costa sa o pun la punct, in 2 ani maxim renteaza, numai din diferenta de impozitare. 

In cazul asta,   la  mine   practic au ramas vreo  2 masini pe lista, Grand Vitara si Forester.  As fi luat si Duster, dar nu exista   4x4 cu cutie automata. 
Nu sunt fan vreo marca anume.  Au toate  + si - , piata lor, nisa lor, sunt unele marci fantastice cu modele excrabile, si invers..
Marca in sine, firma din spate, are   importanta  doar la masini noi,   ce suport garantie si post garantie ai,   in rest e mai putin relevanta la SH. 

Am avut tot felul de masini,  Dacia 1300,  Renault, BMW vreo 2 bucati, si benzina si diesel,, SAAB,   vreo 3 mazde  incepand cu  una veche 323F, si terminand cu  3  si 6 cumparate noi, Toyota.. etc... 
Acu am ajuns si la Subaru. Daca isi va face treaba, ramane, daca nu,  ii fac vant, gasim altceva.. lac sa fie.. :) 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on January 09, 2018, 16:09:48 PM
Nu ma refeream la ce-ai spus tu, ci:
Nu vreau sa pun gaz pe foc dar  si aici unde nu e praf si caldura reviziile la aspirate se fac tot  la 10.000  km. Oare asa trebuie ?  ::)
Am mai avut cu Adi discutii in care ne-a specificat faptul ca in Canada sunt foarte multe Subaru, cu foarte multi km si care nu au motoarele crapate/refacute etc. Si ma intrebam (doar retoric!  ::) ) daca are vreo legatura si cu schimbul de ulei la 10.000km :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on January 09, 2018, 16:31:39 PM
Eu insist sa cred ca pe langa intervalul scurt al schimbului de ulei efectuat la companii autorizate ar mai fi de luat in calcul si stilul de condus asociat cu interventiile de pionierat (folosesc acest substantiv fara scop abuziv) suferite de bietele motoare precum si alte componente mecanice ori electronice.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on January 09, 2018, 19:25:43 PM
Ce treaba are au praful si caldura cu  intervalul de schimb al uleiului ? cu filttrul de aer poate, cu gradul de vascozitate recomandat, sa zicem desi acum uleiurile multigrad asigura o plaja comfortabila coNfortabila, un 5w-30 e bun si in Alaska si in Egipt.. 
Praful trece de filtrul de aer, la fel cum trece si de fundul aspiratorului. Amestecat cu uleiul creeaza o pasta abraziva care-si face de cap prin motor.
Caldura ambientului se adauga caldurii de sub capota. Daca e mare, uzeaza uleiul mai repede.
Un ulei "bun si in Alaska si in Egipt" e un compromis.


  subaru nu mi se par masini fiabile oricum. 

Gresit. Sunt masini pretentioase, pentru ca sunt complexe. Daca le intretii simplist, da, nu sunt fiabile.
Subaru NU sunt pentru oricine!
Sunt pentru cei ce le inteleg specificul si accepta ca cer mai multa atentie. In momentul in care o primesc, devin foarte fiabile.

Suspensia e simpla.

Da. Identica cu a Dusterului de exemplu. Ce rost avea s-o complice cu patrulater deformabil sau multilink? Totusi... au facut-o, pentru generatiile mai tarzii.

Cred ca e prima masina care pe care o vad la care nu se pot schimba niste bujii fara niste complicatii infioratoare.. 

Subaru si Porsche. Doi distrusi.

Distributie pe curea, alt punct slab si costisitor. 

Aici esti culmea.
Cauta pe net un motor de subaru, sa-l vezi cat e de lat!
Cauta si o curea de distributie de Subaru, s-o vezi cat e de lunga.
Nu poti pune lant de 2m, nu ar rezista, ar induce niste defazari imense la cel mai mic nivel de uzura, ar face un zgomot ingrozitor.
Boxerul diesel are lant, dar are doua, ca sa nu se rupa si sa nu defazeze. Zgomotul e acoperit oricum. Solutiile extrem de exotice (e singurul motor boxer diesel in productie) costa.

Interior  clasic de masina japoneza, mult plasitic dur   care inevitabil o sa zornaie in timp. 

Subaru, astea din generatia din care-i si al tau, nu inseamna bord pufos, moale si "placut la atingere". Exceleaza la alte capitole, pe care nu le apreciaza toata lumea si, mai ales, care nu intereseaza (!!!) pe toata lumea.

Cine vrea masina fiabila  si de care sa traga, costuri rezonabile de intretinere    cumpara altceva.   

Absolut de acord!

Eu am luat-o pe asta din cauza impozitelor si asigurarilor enorme din Belgia. la orice e motor de peste 2L. 

Noaptea mintii. Nu mai gaseai masini cu motor pana-n 2l cu care sa te duci in expeditii???
Afla ca exista Duster 4x4 benzina automata, F4R cu DP8. Ca ai adus vorba, nu de alta.


Eu unu' vad aici o mare eroare cu masina asta. Tu vrei bord moale si pufos si service lejer.
Si daca am inteles bine, masina asta o vrei pentru expeditii transcontinentale? Pentru asta ar trebui sa fii capabil sa-ti schimbi singur bujiile!
Trebuia sa-ti iei altceva.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on January 09, 2018, 20:03:33 PM
Oricat ma va costa sa o pun la punct, in 2 ani maxim renteaza, numai din diferenta de impozitare. 

Eu am pus la punct Foresterul si la momentul respectiv am facut totalul, pretul de achizitie al masinii plus investitiile au fost cat pretul ei de vanzare de noua.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu marca poate parea mult dar cand ajung la final vor observa ca a meritat fiecare leu investit.

Stiu ca Belgia are o anomalie la impozitare dar obisnuieste-te cu ideea ca pentru a folosi fara griji masina trebuie sa investesti serios in ea.  Impozitul economisit nu va fi atat de important in raport cu sumele pe care le vei aloca pentru upgrade-uri si reparatii.

Marca este excelenta daca esti atent la intretinere si nu cauti sa faci economii.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Adi-Canada on January 09, 2018, 21:16:16 PM
..........................................subaru nu mi se par masini fiabile oricum.  ...................................................................

Eu in 9 ani de mariaj cu Subaru am schimbat un bec de frana. 
Niste  prieteni de-ai mei au depasit 400.000  km.  fara reparatii capitale la masina.
Sa nu fie fiabile oare ??   ::)
Ma intreb si eu ,....................  parerea mea de 2 copeici ....  O0
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 10, 2018, 11:10:02 AM
Nu veau sa incep vreun mare versus dar  treaba sta cam asa.
Am mentionat Duster ca e chiar decent offroad, versiunea 4x4. Exista duster automat, dar fara tractiune integrala.  Si invers. Nu cu ambele simultan.

Te rog sa imi pui un link catre unul, ca il cumpar maine. Si nou il cumpar, sh, cum o fi, numai sa vad unul. Renunt chiar si la ideea sa fie benzinar. 
 
Pot intelege de ce  la boxer  ai  nevoie  de curele in loc de lant, dar asta adauga niste costuri suplimentare   de intretinere.
 Un motor boxer e ca un mic motor in V, "intins" ,  Toti zic de avantaje, evidente, dar vine cu niste costuri suplimentare.   Ai 4 axe cu came, 2 garnituri de chiulasa/ capac  etc etc etc... 
Din punct de vedere al intretinerii, asta e un minus. 

Tocmai pentru ca    reparea unei masini  SH de 2l   maxim ma costa mai putin decat impozitul   am ales treab asta.    IN romania  fi cum zici tu, dar  in Belgia e diferit. 
Impozitele anuale  in Belgia sunt cam asa. La un motor de 3l Diesel, ( gen toyota landcruiser, pajero are 3.2 L.chiar . e in jur de 1200 de euro / an  + RCA inca aprox 1000, deci 2200 de euro pe an   doar sa stea masina parcata in fata casei.  ) ,
    Tot ce e offroad mare sunt diesel in europa. si astea vor fi eliminate foarte curand.    Deja de anul asta cu non euro si euro 1 nu mai poti intra  in regiunea Bruxelle de loc.  ( toate regiunea, 18 comune, nu doar centrul )   La  anul restrictioneaza euro2  si tot asa.. 
 La unul motor de 2l treaba junge undeva la 1000/ an.( rca + taxe.)   Deci diferenta o pot baga in reparatii.  cu 1200 de euro pe an diferenta, daca o tin 3 ani, fix repar cam tot ce e de reparat la ea. 
Stiu cat ma costa    o masina sa o pun la punct.
Am niste regului destul de stricte la masini, consider ca nu e sanatos sa cheltui  mai mult de 10 %  din venitul familiei pe masini pe an . Daca nu ma incadrez in aia 10 %  ( aici intra achizitie,  taxe, intretinere, combustibil.. etc ) renunt. 
Te asigur ca mi-am facut calculele cat se poate de bine.  Bineinteles ca pot aparea si factori imprevizibili, ca la orice masina SH, dar in general planul e facut pe  " worst case scenario"

Comparatia cu Porsche nu isi are rostul. Sunt clase diferite, alti bani.  Ca au ambele motoare boxer nu inseamna nimic.  Si eu am o masina cu motor hibrid ca ultima generatie de porsche, si chiar si frane pe disc pe toate rotile, asta nu inseamna ca o toyota ch-r hibrid  de 30 k euro  are cea mai mica tangenta cu un porsche  de 120 k .   
Subaru  are niste calitati evidente,  dar nu inseamna ca e perfecta.   Au si ei  minusurile lor, ca orice alta masina/marca.   

Daca  aici e ceva gen cantarea romaniei nu e nici o problema, o sa incerc sa ma abtin sa zic  mai  ceva de intretinerea si fiabilitatea
subaru.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on January 10, 2018, 12:03:38 PM
Nu contesta nimeni ca nu te-ai documentat cu privire la impozite si cheltuielile administrative.

Colegii incearca sa-ti spuna ca cei care au ajuns din intamplare la Subaru, fara sa fie fani si fara sa isi doreasca exact subaru pentru ce este, nu pentru ca in urma filtrelor aplicate pe un site de masini au rezultat masini Subaru potrivite nevoii lor, de obicei au renuntat rapid la marca.

Subaru nu este marca de volum pentru ca masele nu inteleg si nu stiu cum sa se poarte cu marca.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 17, 2018, 13:43:04 PM
din ce stiu subaru nu vinde mult in europa, dar pe alte continente are o bucata zdravana de piata.
nu sunt pasionat de nici o marca, imi plac masinile si mecanica in general.
cand spuneamca are o suspensie simpla, e ceva pozitiv, scuze daca s-a inteles gresit.
Intre timp am primit o veste buna, in sfarsit a iesit certificatul de confirmitate, deci pot incepe lungul proces de inmatriculare
sper sa  fiu gata pentru vacanta in austria, as lua ladoiul...  ^-^
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 30, 2018, 20:58:32 PM
am facut vama si azi am trecut inspectia tehnica fara probleme. 
Au verificat  emisii, frane, becuri etc. inclusiv stergatoare si alinierea farurilor, jocuri in suspensie. 
Eram un pic ingrijorat de frane, se pare ca sunt in parametri. Impresia mea de la volan e ca sunt un pic mai slabe   decat la masinile mai recente.  Poate e doar o impresie. Foarte probabil ca franeaza ca alte masini din clasa lui si anii aia, dar cumva nu imi inspira multa incredere. Poate din cauza cum se simte pedala..nu imi dau seama. MAi vedem, ca nici nu am multi km cu el.   Gumele sunt noi.
Oricum sunt pe lista discurile fata si   placutele. 
Uleiul il am, am comandat si filtrele, sper ca pana vineri sa am numerele si certificatul gata si sa pot merge sa  si sa fie cat de cat pregatit de vacanta de la mijlocul lui februarie.
LA inspectie era si un ferrari 328 GTS, misto masina, ingrijita pentru anii aia, suna bine.... se bateau aia pe acolo care o urca pe banc.. :)

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: UXE on January 30, 2018, 22:10:17 PM
Si a trecut? >:D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on January 30, 2018, 22:33:42 PM
cred ca da :)
bine, 328 GTS e batraior, era gen clasa poverty pack de la ferrari la vremea respectiva, probabil un diesel de 2 l contemporan cu un tuning de scara blocului  il manaca in linie dreapta, dar frumoasa tare.
Era modelul targa, se dadea jos acoperisul partial  si V8-ul ala suna bine tare...

Am avut ocazia sa merg cu ceva V8-uri dar ferrari inca nu.. :), cred ca sunt fun si alea batraioare.


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 05, 2018, 12:59:58 PM
De abia miercuri sunt programat la inmatriculare.
Intre timp am trecut pe la un magasin de piese si am luat filtrul de ulei si aer, erau amabalate  nipponparts, cam 20 de euro in total, parca ala de ulei 8 si  de aer 12...

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 07, 2018, 12:11:58 PM
deci VICTORIE....!!!!!!!!
mi-au acceptat dosarul de inmatriculare, maine prin curier special vine certificatul si numerele.
Dupa amaiaza  ma duc sa schimb uleiul si filtrele, ca Duminica plec in Austria in vacanta, deci pot pleca cu Subaru, cum planuiam. 
Toyota i-a o pauza ca  a facut saraca 14k km din octombrie pana acum...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 12, 2018, 22:57:16 PM
am facut  primul drum mai lung, pana in Austria.
A fost ok, cu o singura problema, dupa vreo 300  de km a aparut iar celebra eroare cruise + engine check . Si cam nasol la drum lung de autostrada fara cruise control.
Binenteles ca mufulina aia de diagnostic era acasa. DIn fericire a doua zi a disparut de la sine.
I-am facut si prima  data un consum, de la plin la plin,o data a iesit 9.3/100km , a doua 9.1 Avand in vedere ca e si automata si 3 persoane cu portbagajul full, zic eu ca e ok.Mers normal in regim de autostrada, cam 120-130.

A prins si ceva zapada mare prin statul asta de munte unde sunt cazat, foarte ok s-a comportat.
Una peste alta multumit de masina.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on February 13, 2018, 00:03:19 AM
Consumul nu e punctul lor forte, dar compenseaza cu garda la sol, greutatea redusa si cu reductor/turbina, dupa caz :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on February 13, 2018, 09:16:00 AM
...
I-am facut si prima  data un consum, de la plin la plin,o data a iesit 9.3/100km , a doua 9.1 Avand in vedere ca e si automata si 3 persoane cu portbagajul full, zic eu ca e ok.Mers normal in regim de autostrada, cam 120-130.
...

Consumul este identic cu cel obtinut de mine in conditii asemanatoare de condus prin Austria. Doar ca eu parca o tineam mai sus, gen 130-135 pe GPS, dar nu aveam nici cruise control... totul la talpica  ;D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 19, 2018, 12:55:47 PM
am facut vreo 2500 de km concediul asta, masina s-a comportat ok, in afara de reaparitia erorii    cruise+check engine.
Bineinteles ca   aveam si interfata cu  mine, dar am gasit-o abia dupa ce m-am intors  acasa, era intr-un buzunar in portbagaj...
Am avut doar o ocazie sa testez sistmeul AWD, desi a nins zilnic, austriecii naibii curatau imediat tot. 
Totusi intr-un sat am dat de o panta destul de abrupta si necuratat, a urcat fara emotii.


Am comandat discurile de frana si placutele, sper sambata sa le montez.  Sunt Nipparts, sper sa fie ok.  44 de euro discurile,  20 placutele. Aveau aia pe site si stergatoare ieftine, cu 4 euro bucata le-am luat pe toate.


La placute am vazut ca sunt 2 dimensiuni, pe sistem Tokiko si Sumitomo,
Le-am luat pe alea mai mari, sper sa se potriveasca.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 19, 2018, 21:34:45 PM
stie cineva un  cod la oglinzile laterale ?  Ma refer la tot ansamblul, nu doar sticla aia..
Ma dispera  faptul ca se dau peste cap aproape la fiecare pornire. 
Sau macar daca se poate sa dezactivez motorasul ala de pliere cumva, e enervant rau de tot.
Sincer as da si 400 de euro fara sa clipesc din ochi numai sa cumpar ceva sa scap de treaba asta.. si daca as gasi si cu incalzire ar fi si mai bine..
Astea care le am acum ori nu au avut din fabrica, ori nu mai merge.


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on February 19, 2018, 22:36:30 PM
Aici (http://opposedforces.com/parts/forester/en_s11/type_9/body_equipment_exterior/rear_view_mirror/illustration_2/) ai codurile, reperele 4 si 5. In tara vad c'ar fi in jur de 250 euro fiecare
La dezmembrari in .ro sunt cateva SG'uri, la nevoie. E ciudat totusi ca ale tale se dau peste cap.
Am patit'o si eu o data, cand s'au fugarit niste ciutani pe langa masina si mi'au dereglat oglinda din dreapta, am zis eu c'am pus'o corect la loc si dup'aia m'am trezit cu ea dandu'se peste cap, ziceai ca are fractura. Am mai gadilat'o un pic si de'atunci n'a mai facut. Mai degraba desfa'le si vezi care'i cauza, poate nu e nevoie de altele, ci doar nu mai e ceva la locul lui
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: JAD on February 19, 2018, 22:45:27 PM
Nu cred ca e musai sa schimbi oglinzile, ar trebui sa aiba o siguranta , o mufa pe care sa o scoti sau un fir pe care sa-l intrerupi.
Pare a fi si un defect de fabricatie in randul SG-urilor.
https://www.youtube.com/watch?v=GVlxjt6VV1k&t=216s (https://www.youtube.com/watch?v=GVlxjt6VV1k&t=216s)

pe la 3:25
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 19, 2018, 23:19:11 PM
aproape de fiecare data cand pun contactul pleaca si se dau peste cap.  Tre sa ies din masina sa le pun la loc apoi sa le reglez iar.
Opresc la  un peco, dau sa plec.. stai asa..  trebuie sa ies din masina sa le reglez.   cam de kk0.
Daca se poate anula porcaria aia de buton si sa raman doar cu reglajul oglinzii ar fi brici.
daca nu altele.
NU cred ca de la dezmebrari e o solutie,  problema e frecventa si nu am garantie ca nu vor face la fel.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on February 19, 2018, 23:48:44 PM
Sincer sa fiu, esti primul pe care'l aud cu problema asta, dar nici n'am cautat sa vad cat e de intalnita.
Nu inteleg totusi de ce se deregleaza cand opresti motorul.
La a mea, daca nu apas eu butonul, nu se pliaza si nici la pornirea motorului nu se misca de vreun fel. Iar de pliat, cand am folosit functia asta, tot timpul au revenit normal
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on February 20, 2018, 08:56:42 AM
Probabil le-a dat cineva peste cap. Ar trebui sa le ajuti la inchidere sa ajunga pe pozitii si apoi sa opereze normal.

Problema frecventa pentru ca pe atunci lumea inca nu stia ce e oglinda rabatabila electric si le strangea la mana cand ele erau pe pozitia deschis.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on February 20, 2018, 10:59:14 AM
Deci daca butonul e pe pozitia inchis, cand opresc, se inchid, cand pornesc  ar trebui sa se duca pe pozitia lor.  Bineinteles ca se dau peste cap non stop.  O solutie ar fi sa le las pe deshis.
Daca   le las pe deschis, teoretic ar trebui sa ramana asa.
Nu se intampla asta.  Inainte de pornire sunt pe pozitia corecta. Cand pornesc, destul de des pleaca pur si simplu  si se dau peste cap.  Nu fac asa tot timpul,dar destul de des   ca sa fie super enervant. 
Cel putin pe forumurile de afara problema e destul de frecventa la anii astia de productie si apare inclusiv pe Outback.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on February 20, 2018, 11:53:41 AM
Scoate siguranta oglinzilor pana te decizi ce solutie definitiva adopti
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Kaufmandy on March 14, 2018, 13:48:18 PM
Sincer sa fiu, esti primul pe care'l aud cu problema asta, dar nici n'am cautat sa vad cat e de intalnita.
Nu inteleg totusi de ce se deregleaza cand opresti motorul.
La a mea, daca nu apas eu butonul, nu se pliaza si nici la pornirea motorului nu se misca de vreun fel. Iar de pliat, cand am folosit functia asta, tot timpul au revenit normal
Servus,

Am mai pus si eu problema asta cam acum un an... Nici o rezolvare nu am gasit, iar pe la service-urile pe unde am ajuns, toti s-au uitat chioras la mine si au umflat din umeri, spunand " altele".
Azi am incercat sa le desfac, dar accesul la motorasul de pliere e... peste puterea si priceperea mea. Ramane ca atunci cand o sa am ocazia/vreo vizita pe la vreun tinichigiu sa imi desfaca fetele de la usi si sa vad unde e mufa de conectare a cablului ce deserveste oglinzile, dupa care, prin incercare sa vad care e perechea care alimenteaza acel motoras...
Cat despre partea cu scosul sigurantei, e cam cah treaba, ca e comuna cu bricheta...
Daca intre timp mai are cineva alte informatii, idei, va mult multumesc anticipat de share...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on March 14, 2018, 17:08:16 PM
Priza de 12V mai e si in cotiera, nu e bai.
Eu chiar am umblat la sigurantele de prize zilele trecute si nu retin totusi ca vreuna sa fi fost comuna si pentru oglinzi (la 2.5 XT)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 14, 2018, 18:02:04 PM
ma gandesc ca poate merg scoase firele de la butonul ala.
O sa incerc in week-end-ul asta.
sambata instalez si discurile noi si palcutele de frana, merg la un prieten care are un garaj mare.
Sper sa se potriveasca placutele.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Kaufmandy on March 15, 2018, 09:55:26 AM
Priza de 12V mai e si in cotiera, nu e bai.
Eu chiar am umblat la sigurantele de prize zilele trecute si nu retin totusi ca vreuna sa fi fost comuna si pentru oglinzi (la 2.5 XT)

In manualul pentru 2.0X sunt descrise 2 pozitii pentru prizele de 12 V: poz. 5 (10 A): bricheta/oglinzi electrice) si poz. 19 (15 A): prize.
Problema e ca daca scoti siguranta 5 ramaii si fara reglaj si fara incalzire oglinzi. Bine, ccel putin pe timp de vara nu e mare problema ca nu faci reglajele de 5 ori pe zi...
Curios e ca, ieri dupa remontare (am demontat doar oglinda de pe stanga), desi nu am facut nimic (nici macar nu am reusit sa imi dau seama care e sau cum arata acel limitator de cursa), nu s-a mai dat peste cap la pornire. Cea din dreapta, s-a mai dat o data, dar dupa apasare buton pliere/depliere, a ramas si aia in pozitie aproape corecta (adica doar putin depasita cursa normala, necesitand reglarea oglinzii )... Hmmmm

Relativ la fire, presupun ca e o singura pereche... Am vazut ieri un material pe la japonezi, care adaugau un mic modul electronic exact in zona mufei din usa pentru masinile care nu aveau plierea din fabrica (bine, modulul era ceva mai destept, pentru ca oglinzile se pliau singure la armarea inchiderii centralizate, si se depliau la dezarmare).
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 15, 2018, 12:55:44 PM
la mine nu merge incalzirea in oglinzi  ( ori nu avea ori e stricata )  si sunt singurul care conduce masina, deci ar merge si cu siguranta.
O sa incerc.
Te referi la siguranta 5 din cutia de sigurante de la motor  ? corect ?
Multumesc de ajutor.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Kaufmandy on March 16, 2018, 09:30:54 AM
Nope. E vorba de siguranțele din habitaclu. Ti-as atasa poza cu schema cutiei din manual, dar habar n-am cum se face :)
LE: Dupa ce ieri totul parea "mai normal" (adica nu se mai dadeau pe spate, la fiecare pornire, ci doar mai inaintau cate 1 -2 mm, astfel incat trebuieu re-reglate oglinzile), azi dimineata, evident, dadeam din nou din aripi... ciudat e insa algoritmul: la bagatul cheii in contact, fara pornit motor, se rabat pana peste cap; le aduc manual in pozitie, si cand pornesc motorul , se dau din nou peste cap...

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 16, 2018, 15:08:44 PM
dap, si eu patesc asta
de emplu merg, imi fac treaba totul e ok,  ma opresc 5 min, las pe accesorii, cand pornesc iar se duc peste cap
am observat ca se intampla mai des daca o las sa faca check-ul

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on March 16, 2018, 17:39:50 PM
Siguranta 1.4 (rand.coloana) e si la mine comuna, oglinzi + bricheta, iar cea 3.7 ar fi pentru priza din cotiera (posibil si cea din portbagaj). Clestele ptr scos sigurante e in cutia de sigurante din compartimentul motor
(https://s13.postimg.org/wfjkkdi0j/20180316_120924.jpg) (https://postimg.org/image/wfjkkdi0j/)   (https://s13.postimg.org/dzz3mzjbn/20180316_120918.jpg) (https://postimg.org/image/dzz3mzjbn/)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Mr. Ziggy on March 16, 2018, 22:47:39 PM
Motorasele pentru actionarea unor accesorii sau comandarea unor sisteme pot fi cu alimentare continua si in cazul asta ar trebui sa existe un limitator sau mai multe (de genul unui contact electric) sau pot fi cu alimentare prin impulsuri, iar comanda, generarea si numararea lor e facuta de un computer, sa zicem (numarul impulsurilor stabileste lungimile de cursa). Nu am idee ce sistem foloseste Subaru si nici nu stiu care este ordinea actiunilor intr-o functionare corecta "de fabrica", pentru a face evaluari. Urmaresc povestea care sper sa aiba finalul asteptat.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 19, 2018, 09:57:10 AM
Am mers sambata la un prieten  in Luxembourg  care are un garaj mai mare si incalzit. si am schimbat discurile de frana fata si placutele.
Mai  duceau o vreme, dar acu macar am scapat de scartiat. Unul din suruburile de la etrier era mancat si toate cheile alunecau pe el, mi-a mancat zilele si ficatii.. a durat 3 h in loc de 1 h maxim.. 
La masina lui,  un Volvo V70  a mers totul mai repede, am facut toate 4 roti..
Estimare la service la el era de vreo 950 de euro, asa cu 200 si ceva  pe piese am rezolvat problema.. :)
La sabotii aia de pe spate nu ma bag, mie frica de arculetele alea, si nici nu am clestii potrivti, le fac cand ajung in Ro la service.
Multumesc de informatia cu  sigurantele, o sa incerc  si va anunt de rezultat.
Si eu sunt convins ca opritorii aia nu functioneaza.
 
Practic la fiecare contat pus el incearca sa miste oglinda. Daca opritorul ala nu il detecteaza, se da peste cap..

In rest masina pare ca merge ok. , vad  ca nici  ulei nu a mancat inca de  schimb. 

Cred ca ma  paste totusi o pompa servo.   Daca dau de volan maxim la rece, sub un minut de la pornire   se aude un carait.   Daca o las mai mult la  relanti   e ok.
Cand am luat-o  uleiul la ea era mult sub minin, si daca ciobanii au mers cu ea asa.....
Macar nu e  foarte scumpa, am vazut cu 150 de euro noua.



Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: bragaru on March 19, 2018, 15:03:40 PM
Salut!

Pentru linistea ta poti verifica nivelul de uzura al sabotilor pe spate. Pe partea interioara a butucului (pe sub masina) exista niste dopuri de cauciuc pentru inspectia vizuala a gradului de uzura. Nu iti dai seama ca sunt de cauciuc pentru ca au probabil aceeasi culoare ruginie, dar le identifici cu usurinta fiind niste proeminente.

Am incercat sa caut o poza edificatoare, dar nu gasesc.

Am cumparat si eu saboti pt spate si i-am dus la service, dar  acum ii am in debara nefiind nevoie de schimb.

Spor!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on March 19, 2018, 15:13:19 PM
Ce cod are pompa de servo la tine? La 150 euro noua mi se pare cam ciudat de ieftina, in general e peste 400 euro
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 19, 2018, 20:33:09 PM
cod OE 34430SA020
De fapt e doar 119 euro daca retunez pompa veche.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 30, 2018, 15:21:40 PM
Am vrut sa comand azi din US  kitul de scuturi de la primitive scut motor +  scut cutie. Pe langa taxele de expeditie enorme, peste care am trecut oftand, am avut o eroare in procesarii comenzii si  nu am putut face nimic.
Partea proasta e ca pare ca mi-au luat banii de pe card, cam 800 de USD.  Vad eu luni si sun mastercard  sa anulez daca e.
Mail de confirmare al comenzii nu am si nici nu apare ce am comandat la istoric.
 Am comandat si kitul de distributie, Gates cu tot cu pompa de apa, cureaua si rola de compresor AC, pivoti, bari stabilizatoare, capete de bara, bujii. Era un fel de promotie si majoritatea aveau un discount de 10%.
1.   N4897001   Entretoise/tige, stabilisateur   2   7,20   14,40
2.   4PK855   Courroie trapézoļdale ą nervures   1   7,02   7,02
3.   6481   Bougie d'allumage   4   11,13   44,52
4.   JTS7605   Entretoise/tige, stabilisateur   2   11,33   22,66
5.   JBJ212   Rotule de suspension   2   11,72   23,44
6.   JTE7575   Rotule de barre de connexion   2   13,98   27,96
7.   T38030   Poulie-tendeur, courroie trapézoļdale ą nervures   1   16,51   16,51
8.   KP25612XS-2   Pompe ą eau + kit de courroie de distribution   1   265,32   265,32
9.      Commande Sécurisé   1   3,95   3,95
Sous-total:   421,83 €
Livraison:   0,00 €
21% TVA comprise   73,90 €
 
Montant total:   425,78 €
 A venit ieri si intristarea de la taxe, taxa de inmatriculare  +  taxa anuala - 732 de euro..   :(
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on March 30, 2018, 15:29:08 PM
Montant... :D :D :D

Auzi, in ce oras al Belgiei te afli? Bruxelles? Asa scrie-n primul post.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 30, 2018, 15:33:39 PM
Da, chiar in Bruxelles stau.

Nu recomand :) . Casablanca e mai ieftina si e la fel.. :)


Am dat copy paste dupa confirmarea de pe mail.. greu cu atasamentele  pe aici :) , mult de munca :)

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on March 30, 2018, 16:47:21 PM
Ok, imi caut masina in Belgia, atunci, pe langa atom. Mai vad dupa daca te bagi sau nu.
Chestia-i ca vad ca mai stii una-alta despre masini, si na, intelegi...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 30, 2018, 21:02:10 PM
m-au contactat aia de la primitive racing.   cica au vazut ca ma chinuiam sa comand ceva si nu iese, s-au oferit sa o prelucreze manual.
Plata cica a intrat de 2 ori,  o sa anuleze una din ele.

   Front Skid Plate 25i   
    Front Skid Plate 2006-2008 Forester X/XS - Header Spacers : No, I have stock headers, Oil Holes : Add Oil Holes Extra $20, Oil Holes and Fumoto : No Thanks!, Thickness : 3/16" Rally Tough!   
    $299.00   
    1   
    $299.00   
    HDPE Spacers + Hardware   
    LIFT 95-99 Leg/OB 98-08 Forester 02-07 Imp - Lift Spacers - Front Lift Spacers : No Thanks!, Lift Spacer Combo Set! : Pair of 1/2" Front and 3/4" Rear Spacers, Rear Lift Spacers : No Thanks!   
    $169.00   
    1   
    $169.00   
 
    Products   
    $468.00   
    Discounts   
    $0.00   
    Gift-wrapping   
    $0.00   
    Shipping   
    $122.49   
    Total Tax paid   
    $0.00   
    Total paid   
    $590.49   
    
SHIPPING

Carrier: USPS Priority International
Deci cam in 7-10 zile lucratoare vin si astea, scut din aluminiu  + lift kit  de 1/2 inch pe fata si 3/4 inch spate.
scutul de cutie si diferential spate nu am mai comandat,  se umfla transportul  la aproape 300 usd, nebunie, ce dracu le trimite  la business class...
Si asa e  mult transportul si nu ai nici o alta optiune mai ieftina....
Doamne ajuta sa nu ma jefuiasca la vama, poate am noroc.. daca mai dau si vama si 21%  TVA... cred ca le trimit inapoi :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 31, 2018, 14:15:19 PM
am facut primul traseu offroad azi.  scria pe el moderat, dar probabil  facut vara, cand era mai uscat poate, :)
Au fost cateva portiuni dificile, am intrat in noroi pana in gat..
Masina  s-a comportat ok,  fara mari drame, banuiesc ca si din cauza gumelor AT.  Un pic de garda in plus nu o sa strice. Acum nu aveam bagaje de loc, dar cu bagaje  o sa prinda bine lift kit-ul ala.
Cutia AT pusa pe hold si treapta 1 sau 2 face minuni.  datorita particularitatii convertizorului de cuplu, ce  cuplu ajunge la roti in treapta I e mai mare decat la una manula, asta a fost si motivul pentru care vroiam oricum AT, e mai buna la offroad. 
(https://s9.postimg.org/96wfepn57/IMG_20180331_110055_1.jpg) (https://postimg.org/image/96wfepn57/)
Dupa ce am iesit  a trebuit sa fac vreo 5 km pe autostrada si surpriza, la peste 80 km/h vibra ca drau volanul..o galeata de namol in interiorul rotii.  Naspa rotile, au gaurile alea si intrausor namolul. Mai sunt si niste canale pe interior, ce ajunge acolo acolo ramane..
Trebuie sa caut ceva mai potrivit, acum am fost aproape de spalatorie.. da altfel e cam naspa..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Forester on March 31, 2018, 17:47:38 PM
...
Cutia AT pusa pe hold si treapta 1 sau 2 face minuni.  datorita particularitatii convertizorului de cuplu, ce  cuplu ajunge la roti in treapta I e mai mare decat la una manula, asta a fost si motivul pentru care vroiam oricum AT, e mai buna la offroad. 
....

Mai mare decat la manuala? Adica cu reductorul pus? Reductorul are 1.447
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on March 31, 2018, 18:09:17 PM
nu stiu ce cat face reductorul ala.
Vorbesc de o manuala simpla.  Si controlul e mult mai fin la automata clasica cand trebuie sa mergi foarte incet, sau sa te tarai in sus pe o panta.
 Nu ai nevoie sa patinezi nimic, dai doar drumul la frana.
Cei care merg mai des cu automate stiu treab asta, de  exemplu ai tot timpul senzatia ca frana de mana nu tine sau e mult mai slaba la versiunea automata.
  De fapt e identica, numai ca o automata pleaca fara nici un efort nici nu iti dai seama aproape, datorita cuplului care ajunge la roata.
Asta e valabil la orice cutie automata clasica cu convertizor, celalate nu sunt la fel.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on April 01, 2018, 22:38:33 PM
Ca sa te credem ca ai intrat in noroi "pana la gat" te rog sa urci si pozele aferente... :P
In acest week-end, impreuna cu John_B am comis un off-road de zile mari. Ti-e mai mare dragul sa vezi cum mi-au sarit clipsurile din plastic de la bara frontala iar masinile noastre aveau noroi cat cuprinde pe caroserie si nu numai... Voi descrie intreaga peripetie in cateva zile caci acum n-am loc, ma pandeste sotia  >:D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on April 02, 2018, 10:48:21 AM
daca ma dadeam jos din masina cred ca imi ramaneau si ciorapii acolo .. :)
poza aia e dinainte de a intra in namolul mai serios.. :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on April 08, 2018, 12:14:01 PM
(https://s9.postimg.org/zdlpydu23/IMG_20180407_222533_1.jpg) (https://postimg.org/image/zdlpydu23/)
(https://s9.postimg.org/v4gzw612j/IMG_20180407_222542_1.jpg) (https://postimg.org/image/v4gzw612j/)

a venit tarla de piese, kitul de distributie ( ala cu pompa ) si restul de articulatii fata, curele auxiliare, saboti frana si tamburi spate... etc.
Filtrul de ulei la cutie e un singur model, oricat am cautat. 
Mai astept scutul si lift kit-ul. Am primit tracking number la USPS si sunt pe undeva in Portland inca.. :)
Tamburii spate planuiesc sa ii vopsesc, probabil negru sau daca gasesc ceva asemanator cu luciul metalic specific piesei originale  inainte de instalare, ca altfel ruginesc imediat  si arata naspa rau.


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on April 29, 2018, 17:47:16 PM
am venit in RO in  vacanta,   stau vreo 2 saptamani, luni intra in service sa ii fac distributia, inlocuit articulatii pe fata, spate, saboti de frana, fluide toate.. etc.  Sper  miercuri seara  i sa fie gata.
pe drum in schimb am mai observat ceva. A aparut o vibratie subtila la viteze de peste 120 de km pe ora. Se simte in toata masina si nu par  rotile, mai degraba pare de pe mijloc, cutie- transmisie,   desi simt si in volan. 
 Rotile se simteau  mult mai devreme de regula, de asta le cam exclud. In plus gumele sunt toate noi.

Nu e ceva foarte puternic, e chiar foarte mica dar se simte.  Mai apare,  apoi mai dispate. .
Am mai avut la o masina cu RWD ceva de genul asta si au fost tampoanele de la  cutie. Zic de RWD ca, are si  aia cardan  care pleaca din cutie spre spate. 
Ceva idei pe unde sa ma uit ?  a mai avut careva problema asta ?
 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 05, 2018, 19:49:14 PM
distributia, toate fluidele, cutie, antigel, diferential, motor,apoi pivoti, capete de bara, bielete, inlocuite. Freonul completat, uleiul la compresor schimbat
Nu mai vibreaza nimic, nu mai aud nimic de la articulatii.
manopera 1180 de roni. Cu factura. nu imi venea sa cred, eram pregatit cu 2000...
Asta intr-un service la mine in Tulcea
Mai sunt bujiile, nu a mai avut timp, ma duc marti .
Una peste alta multumit
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Dragosh10 on May 05, 2018, 21:33:25 PM
nu stiu ce cat face reductorul ala.
Vorbesc de o manuala simpla.  Si controlul e mult mai fin la automata clasica cand trebuie sa mergi foarte incet, sau sa te tarai in sus pe o panta.
 Nu ai nevoie sa patinezi nimic, dai doar drumul la frana.
Cei care merg mai des cu automate stiu treab asta, de  exemplu ai tot timpul senzatia ca frana de mana nu tine sau e mult mai slaba la versiunea automata.
  De fapt e identica, numai ca o automata pleaca fara nici un efort nici nu iti dai seama aproape, datorita cuplului care ajunge la roata.
Asta e valabil la orice cutie automata clasica cu convertizor, celalate nu sunt la fel.

Singurul avantaj care il are automata fata de manuala cu reductor este cum ajunge cuplu la roti, nu ca are mai mult.Din contra, chiar ajunge mai putin la roti din cauza convertizorului, dar datorita convertizorului cuplul care ajunge la roti ajunge liniar si iti permite o  modularitate mai buna si e mai "controlabil".La manuala cu reductor odata cuplat complet ambreiajul esti limitat de raportul reductorului.Convertizorul permite  o "patinare", implicit un control mai de finete.

In materie de offroad, si judecand dupa experienta proprie le categorizez astfel in capabilitatea de offroad(asta de la unu' care are MT cu reductor):
1 CVT cu X-mode
2 AT cu TC(sau fara)
3 MT cu reductor
Desi nu as da MT cu reductor pt un AT la offroad.....

Dar daca intrebi un om cu experienta(mai multa ca mine) la offroad cred ca ordinea ar incepe cu MT....
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 06, 2018, 08:38:10 AM
am zis ca ajunge mai mult cuplu la roti comparat cu o manuala normala. Dar asta se petrece in treapta 1-2.
Prefer controlul mai fin, personal.

Cutiile automate sunt mai rezistente la genul de abuz petrecut in offroad, in general.  Sunt si exceptii, dar din cauza producatorului de kko.
Nu prea inteleg obsesia asta cu cuplu cat mia mare la roata. Eu o vad ca o problema de  gasire a aderentei, nu cuplul e drama mare.
Avantajul mare ar fi la coborare la o manuala, frana de motor nu e asa puternica la AT chiar si cu functia de HOLD cum are Forester.
In sfarsit, fiecare cum e obisnuit, cata vreme ajungi intreg ce mai conteaza... :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: JAD on May 06, 2018, 09:35:30 AM
Acea functie de hold nu cred ca te ajuta deloc la coborari,
Functia face sa plece cu a-2-a cand vrei sa accelerezi in D in conditii de aderenta scazuta,parca "blocheaza"si diful central.
Daca apesi pe hold dar selectezi manual treapta 1 se cam anuleaza, cel putin in teorie.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on May 06, 2018, 14:28:06 PM
Daca ajungi in Romania pe perioada verii si vrei sa iti "prafuiesti" mandrete de Forester te invit sa ni te alaturi. Pe traseele alese de noi nu cred ca se incumeta posesorii de "boxere" ca cel postat de tine la rubrica de scurte iesiri in natura  ;D
Nu pot explica in termeni pedanti de ce niciodata nu am intalnit un Cayenne pe drumurile prafuite pe care am mers cu Forester insa cine stie?  :laugh:
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Dragosh10 on May 06, 2018, 14:43:19 PM
Avantajul mare ar fi la coborare la o manuala, frana de motor nu e asa puternica la AT chiar si cu functia de HOLD cum are Forester.

Un mic sfat: porneste A/C -ul la coborari, ajuta la frana de motor.Nu mult dar ajuta ;)

@Heli: ai fi surprins dar un Porsche Cayenne, sau fratele mai ieftin Touareg, sunt foate capabile in offroad.Mai ales cu un profesionist in offroad la volan.Din pacate au imaginea de masini de mall, de urcat borduri inalte si dificultatea foarte mare in gasirea unor anvelope mai potrivite pentru parasirea asfaltului.....
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on May 06, 2018, 16:54:01 PM
@Dragosh_10:  nu contest veleitatile in teren accidentat ale superbelor modele enuntate de tine insa precizez ca de prin anii '90 de cand umblu pe drumuri cu praf, pietre si noroaie NU am intalnit astfel de limuzine. Poate ca proprietarii le tin doar pentru promenada la bulevard cu asfalt de calitate  ;D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 09, 2018, 06:50:12 AM
In manualul masinii zice ca ajuta ceva si functia de HOLD.
Merci de invitatie Heliotropus.Vin rar din pacate si nu  e usor sa ne sincronizam.
De fapt ceva trasee facute peste week-end le-am ales de pe topicul tau. A ajutat mult ca ai pus detalii in localizarea lor. . Multam fain :)
In vara o sa fac un traseu prin Pirinei. dureaza o saptamana, 800 km total,   din care 700 drum forestier. Rutele folosiste de contrabandinsti inainte de EU  intre Franta si Spania :)
  Daca  e interesat careva, sa imi dea de veste si public planul de bataie  :) . Data nu e fixata inca    dar probabil  spre sfarsitul lui Iulie, inceput de August.


Intr-o ora o tai spre Viena.   Oricum  masina s-a descurcat foarte bine, dar am inca o teama cum va fi cand o sa fiu si full de bagaje.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 12, 2018, 11:50:04 AM
a venit si scutul si kitul de inaltare.
145 de euro vama.  una peste alta costistoare treaba. 
Aliajul de aluminiu pare foarte solid, e gros si dur, Daca ceva penetreaza ala probabil masina e pe jumatate rupta deja. 
(https://s7.postimg.cc/6cf9xdw6f/IMG_20180512_103928_1.jpg) (https://postimg.cc/image/6cf9xdw6f/)
Mai am niste zile de concediu, probabil il montez in curand.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 14, 2018, 12:13:24 PM
am montat si scutul.
(https://s7.postimg.cc/qubppgzrb/IMG_20180514_094036_1.jpg) (https://postimg.cc/image/qubppgzrb/)
Nu au mai facut gaurile pentru schimbul de ulei, desi am optat pentru asta si a fost vreo 30 de USD in plus.
M-au tot intrebat ce motor aveam si nu intelegeau, nu prea stiu ei in state de motorul e20 de 158 CP.  probabil nu erau siguri unde vine gaura la modelul asta.
Maine sunt programat in service pentru montajul kitului de inaltare. 
M-am dus la o recomandare, nu prea stiau ei ce vreau, ziceau ca nu au mai vazut asa ceva, le-am explicat ce si cum si au inteles, au zis ca o sa fie in jur de 200 de euro manopera. 
una peste alta, pregatirea asta de  offroad o sa ajunga cam la 1000 de euro ( scut  + kit inaltare  + manopera ) . 
Probabil in ro ar fi mai ieftin din cauza manoperei.
Avand in vedere ca masina o sa fie gata inainte de sfarsitul saptamanii, caut acu un curs de offroad  pentru week-end :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 15, 2018, 17:42:54 PM
masina e gata, cam asa arata ridicata.
(https://s7.postimg.cc/je53hniqv/IMG_20180515_162517_1.jpg) (https://postimg.cc/image/je53hniqv/)
kitul a fost 1/2 inch fata 3/4 spate. 
Deci pe fata nu prea se cunoaste , pe spate e mai vizibil. Pare ca atunci cand o sa o incarc cu bagaje  o sa fie cam la cat era ea goala stoc, si  cam asta vroiam si sa obtin. 
Se poate ridica  la un maxim  de 8 cm dar  se complica  lucrurile exponential, cu modificari de brate,  planetare etc. 
Maine merg la geometrie, ca trebuie si aia verificata dupa o treaba dinasta.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: malakay on May 16, 2018, 19:17:51 PM
sunt curios cum o sa iasa geometria , asteptam cu interes !
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 17, 2018, 00:30:03 AM
chestiile alea sunt proiectate sa se pastreze geometria. dar ei recomanda oricum sa o faci. 
Aveam o foarte mica deviere la roata dreapta fata. a fost corectata  deci e ok.
O sa ii fac o poza si din spate, inaltarea se vede mult mai clar.
Sambata cred ca ma duc in ardeni la namol, sa vad  ce trasee am pe acolo.
 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on May 17, 2018, 17:57:16 PM
am gasit in sfarsit un magasin de accesori offroad si echipament de camping,  nu dinasta online,
Aveau si un mic showroom sa vad si sa  testez chestii, si toti aia de acolo aveau experienta si super bunavointa sa explice .
Magazinul asta era la 60 de km de Brussels, dar a meritat drumul.  Am vazut si eu un cort dinala de acoperis cum e si cum funtioneaza,  diverse  sistemele de prindere  pe barile de acoperis, ce face una alta, ce mai imi trebuie etc. 
Aveau un cort la un pret extrem de rezonabil, si foarte misto, doar 1090 de euro, dar mi se pare un pic prea  mic pentru  2 adulti si un copil cum o sa plec eu.
Pana una alta am cumparat un set de Maxtrax, 299 de euro. Daca mai gasesc si un cric hidraulic portabil cu ridicare mare, ar trebui sa fiu ok in situatii mai nasoale chiar si fara winch.
(https://s7.postimg.cc/el6irlr2f/IMG_20180517_161339_1.jpg) (https://postimg.cc/image/el6irlr2f/)

Mai jos un mic video  la ce folosesc si cum



  Teoretic nu o sa ma bag la offroad extrem, , dar ceasul rau..  ..pisica neagra, trebuie sa am un minim de echipament.

Avantajul la astea fata de winch e ca sunt usoare, nu ocupa loc mult, nu trebuie modificari speciale la masina.
Sunt piparate, cele de la MAxtrax, exista si mai ieftine, dar mult mai putin durabile.
Cu astea poti face si mici poduri chiar pentru vehicule mult mai grele decat un Forester.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on May 17, 2018, 20:48:58 PM
Acele talpici sunt perfect transportabile in portbagajul montat pe capota.

La un traseu cu grad ridicat de dificultate ai nevoie in primul rand de o echipa cu o masina accesorizata cel putin ca si a ta. Si nu uita de winch caci sunt situatii in care doar franghia va va scoate la lumina!

Noi nu abordam trasee de complexitatea celor din filmulet insa un set de talpici ar fi mai mult decat binevenit. L-am pus pe lista.
 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 07, 2018, 19:13:26 PM
O parte din ultimele zgarieturi adaugate cu ocazia celui mai recent  offroad facut
(https://s33.postimg.cc/6kp83mnln/IMG_20180606_173812_1.jpg) (https://postimg.cc/image/6kp83mnln/)
saraca masina, chiar avea tabla impecabila dupa atatia ani, dar a ajuns pe mana mea.. :)
Drumul forestier era foarte ingust, cu copaci multi pe margine, sunt facute de crengi...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on June 19, 2018, 08:35:44 AM
Frumos proiect, Mi-ar plăcea și mie așa ceva, dar in același timp Mi-ar plăcea sa ii și rezolv problemele vizuale și după o vopsea proaspăta as pune ceva folie transparentă peste ca sa nu ma afecteze așa tare crengile, păcat ca in Romānia găsești greu accesorii de calitate pentru offroad și camping, dar īncep și la noi...succes in continuare și cāt mai multă distracție fără reparații :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 20, 2018, 11:29:59 AM
Multumesc.
de aia am luat masina sh, sa nu plang prea tare la  invitabilele busituri.  Nu cred ca faci mare lucru cu folia pe unde am intrat eu
 @Theo  Daca vrei sa te bagi la o chestie dinasta sa iti faci foarte atent planul. sa ai o imagine foarte clara a ce vrei sa obtii si sa iti bugetezi atent treaba.  Daca chiar te intereseaza aspectul, e reprezentanta ARB in ro,  si oricum ce gasesti in Belgia, ca si in Romania,  pentru Subaru, tot din State sau Australia vine.
Masina a mai primit niste bari Thule , la vreo 220 de euro, si un portbagaj Haspro, e enorm. a fost si ala vreo 280 parca la promotie.
In echiparea strict de overlanding  a masinii am bagat pana acum cam 1700 de euro si nu am cumparat inca tot. 
Aici ma refer la inaltarea masinii,  protectie, recuperare si alte accesorii.
Inca nu am cumparat compresor de aer si am ajuns la concluzia dupa ceva trasee ca ar trebui sa cumpar si protectia de cutie + diferential spate,

Estimarea mea se apropie de bugetul initial, am prevazut cam 1/2 din cat a costat masina pentru treaba asta, ( echipament suplimentar,  modificari masina, accesori offroad, echipament campare ) deci inca sunt in buget.
    Pompa servo e clar pe duca. face urat mai ales de cand merg rar cu masina.   Daca am o perioada in care merg des, e ok.
 Nu am timp sa o schimb pana plec in concediu.  Sper sa nu crape  cu totul. Daca nu aia  e, fac niste muschi  in concediu.. :)
    Compresorul AC nici ala nu  e in mintile lui. Baga rece , are freon si ulei proaspat, dar are momente cand se mai blocheaza  si aproape ca ineaca si motorul cand sunt la relanti.    Probabil bucsa/rulment ceva cu bube pe acolo, e si el pe lista.  O sa cumpar nou.  In belgia nu prea folosesc AC mai deloc oricum.  ( maine sunt 17 grade anuntate) , dar trebuie schimbat si ala. 


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on June 20, 2018, 16:24:16 PM
Imi doresc și eu așa ceva, dar deocamdată este doar o dorința și un plan teoretic...prima data, vreau sa aduc mașina intr-o stare buna măcar tehnic dar pe cāt se poate și estetic și apoi sa ii aduc īmbunătățiri (dacă le putem numi așa), oricum cam primele pe lista ar fi scuturi metalice (motor, cutie, diff) și apărători la roti și normal ca cea mai mare parte din vis e un lift kit.
Succes la reparații in continuare și sa speram ca nu te lasa cele doua piese (nici altele) :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 20, 2018, 18:03:44 PM
partea cu lift kit-ul e cea mai abordabila si ieftina.  NU ar trebui sa fie vis, e chiar usor. 
Sunt kituri de pana in 2 inch, si in europa, cam  de la 120 la 180  de euro daca nu ma insel.
Cand se monteaza, trebuie dat jos tot ansamblu arc-amortizor, dar din fericire in Romania manopera e inca 2 lei si se poate face in service normal.   
Ce invat acum din experienta asta e ca trebuie sa planifici totul foarte bine.
Sunt multe posibilitati de modificare, dar daca nu tii totul sub control, ajungi la niste costuri enorme doar ca sa ajungi performantele altei masini stoc.  .
Limitarile cele mai mari la forester, mai ales SG sunt 2.
 Sarcina utila la SG vreo 400 kg, care e chiar mica,   si dimensiunea portbagajului.,
 altfel sistemul 4x4  e destul de capabil, cu un kit de inaltare chiar nu ai probleme si e relativ ieftin.
Pentru 2 persoane, daca intaresti suspensia cu niste arcuri HD , poti scoate ceva suficient sa pleci in expeditie gen 3 saptamani in Maroc unde cari absolut totul, echipament de campare, recuperare,  inclusiv canistre de benzina de rezerva si apa,   dar esti la limita rau cu multe. 
Eu am si un copil, deci suntem 3, nu pot in nici un caz sa ma bag la asa ceva . 
La greutate sunt in limita la ce am eu de gand sa fac, sa vedem cu spatiul cum o sa fie, si pana nu pun tot in el nici nu am cum sa stiu.
oricum daca ma hotaresc sa plec pe coclauri la mama  dracului, in locatii complet izolate, probabil ca o sa trec la alt vehicul mai potrivit. 
Dar 2-3 ani in Europa am inca destule de vazut, si in Europa pot combina usor cateva zile de campare cu ceva hotel, nu trebuie sa car rezerve de benzina etc..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on June 21, 2018, 10:08:01 AM
Super tare ce zici tu, nici nu știam ca exista lift kituri in Europa, am văzut doar din America și Australia (anderson design și subieliftoz, cred) și aveau și piese pentru corectarea geometriei, ceea ce mi-ar plăcea și mie. Noi suntem doar doi, īncă (sa-ți trăiască copilul :)) și nu avem chiar așa planuri de explorare pe nu stiu unde, īmi doresc doar sa pot merge cam pe oriunde in Romānia. Poate ma ghidezi și pe mine spre unde as găsi, in eu, lift kit, mersi. Poate o idee ar fi sa ai o remorca offroad și sa mai muți din greutăți pe ea, dar e o limitare și aia, īntr-adevăr, foresterul nu e cel mai bun la īncărcare, dar e perfect pentru nevoile noastre.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 21, 2018, 14:33:40 PM
cea mai mare selectie o ai la primitive racing. 
Fiind pretul relativ mic poti avea norocul sa scapi fara taxe vamale.
Trimit si in Europa. Am vazut si vanzatori directi in Eu, dar mari diferente de pret  nu erau, am preferat sa cumpar de la companii din US specializate.
 Cu 2 inch, cu tot cu piesele alea risti planetarele  sa pice mai repede/mai des.
Eu am optat pentru ceva mici , cat sa compenseze cand sunt incarcat si arcurile mai imbatranite.  in cazul asta ajungi pe la 180 de usd cu tot cu transport..
21 de cm aia stock sunt  respectabili    ai garda cat un  Jeep  Grand Cherokee.

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on June 21, 2018, 17:07:44 PM
Ok, mersi
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 24, 2018, 11:49:05 AM
m-a pus dracul si am mers in Koln, la un magazin cu echipament de campare pe vreo 3 etaje..  am intrat in capcana :)
Am cumparat cam tot ce imi trebuie, de la baterii pana la  cort, saltele,  saci de dormit.. o minunatie de gratar care se face super compact, masa pliabila, scaune pliabile,  lanterne, cani etc etc...     .  Probabil ca daca cumparam online si sapam, cred ca  ieseam ceva mai ieftin, dar asa am putut pipai, testa, pune intrebari etc. Una peste alta am lasat vreo 1500 de euro acolo.. :), cu vreo 500 de euro peste bugetul propus.  Oricum pentru mine care nu am mai campat de vreo 15 ani, e uimitor ce materiale si ce smecherii au aparut...
Nu am fost cu subaru, m-am dus cu hibrida.  Nu am gresit de loc cand luat portbagajul ala de acoperis  pentru subaru. Deci ca sa incapa numai echipamentul de campare  a trebuit a pliez bancheta spate. 
   Mai am de luat 1 chestie  pentru excursia in care voi pleca    un compresor de umflat, reglat presiunea in roti, in functie de teren.
   Ma tenta si un frigider auto,  am vazut unul foarte misto dar  pentru excursia asta nu e necesar. Tura asta o sa stau doar 4 nopti  din  9  la cort, e doar de test.. :) . Daca iese bine, mai am cateva chestii de luat pentru a fi total autonom.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on June 24, 2018, 23:05:22 PM
Aiai, suna bine cumpărăturile, poate faci o poza cu setup-ul de calatorie :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on June 25, 2018, 13:31:52 PM
plec pe  14 iulie,   dupa ce il incarc  ( sper sa intre tot ii fac niste poze  poze  cu ce car si am in el.. )
 am  luat un compresor portabil  https://www.amazon.fr/gp/product/B002Q560WE/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Il laudau si pe niste site-uri profesionale.  Ochisem unul mai bun, dar siguranta de la bricheta la SG duce doar 15 A, si unul mai bun nu il puteam conecta decat pe circuit separat, electrician etc..
la model ii zice  RIng RAC 650,  ring automotive e o firma nemteasca de traditie, ar trebui sa fie ok.
Tot ca accesoriu recuperare, off road, campare   am luat  un jump starter/booster, care poate fi folosit ca si ca acumulator suplimentar sa incarci   tablete, telefoane.. etc.. , capacitate 16500 mAh,  deci poti incarca un telefon full de vreo 10 ori, si daca atasez si un invertor de vreo 30 de euro, inclusiv laptop-uri.   
https://www.amazon.fr/gp/product/B075HBF2Y1/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Tacklife T6 600A  se numeste, era si unul mai puternic, cu baterie de 20k mAh, dar nu  era disponibil pe amazon.fr.....
Este foarte mic si compact, poate fi reincarcat si la priza normala si in mers pe la gaura de la  bricheta.
Invertorul ala il pot conecta si direct la una din alimentarile de bricheta din masina, ma gandesc ca unul de 150w ar trebui sa fie destul sa pot incarca un laptop, nu vreau sa solicit instalatia electrica prea mult.


Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 15, 2018, 18:14:23 PM
am plecat deja la drum, in turul pirineilor.
Am facut azi prima etapa, cam 70 km din care 50 offroad. Drumul urma o coasta pe niste dealuri abrupte care dadeau spre mediterana.
mai jos se vede garda la sol, masina full de bagaje, in sicriul ala am tot ce tine de campare, si chestii gen perne, paturi laptopuri pe bancheta din spate
Maine urmeaza o etapa serioasa de 170 de km
(https://s8.postimg.cc/ftfkcu4ht/IMG_20180715_111819.jpg) (https://postimg.cc/image/ftfkcu4ht/)

(https://s8.postimg.cc/6lnbw3uup/IMG_20180715_121549.jpg) (https://postimg.cc/image/6lnbw3uup/)
Drumul  nu a fost dificil, pietre mari multe si ascutite, dar fara drame pentru gumele AT. Am intrat pe drum si nu stiam ce zgalaie asa, binenteles aveam presiunea de autostrada, 2.1 spate 2 fata... am coborat la 1.8 spate 1.7 fata si era ok
(https://s8.postimg.cc/v4pdcv9dd/IMG_20180715_111831.jpg) (https://postimg.cc/image/v4pdcv9dd/)

(https://s8.postimg.cc/7p7g82fht/IMG_20180715_115954.jpg) (https://postimg.cc/image/7p7g82fht/)

Pompa servo e clar cu probleme, la fiecare pornire la rece cureaua scarttaie si daca nu o las 1 2 min caraie cand invart de volan  spre maxim.  Dupa e ok.
Compresorul de clima vad ca rezista, azi urcam pante  marisoare u 1 -a incarcat la 35 de grade in plin soare...
maine urmeaza o etapa mai serioasa, 170 de km. acum sunt de abia la poale...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei0241 on July 15, 2018, 19:03:09 PM
Frumos inceput de aventura!
Tine'ne la curent ;)
Drumuri uscate!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 15, 2018, 20:03:55 PM
Ca să parafrazez preopinentul eu īți doresc să abordezi drumuri cu cote hidrologice ridicate astfel īncăt să poți simți adevărata senzație SUBARU și totodată să te remarci printre ceilalți participanți!  ;D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei80 on July 15, 2018, 21:48:54 PM
Drumuri bune și frumoase! Și poze!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Dragosh10 on July 15, 2018, 22:04:55 PM
Ai putea sa si filmezi sectiuni care sunt spectaculoase.Salveaza si track-uri pentru portiunile off road.Nu se stie cand va avea nevoie vreun coleg de ele ;)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: malakay on July 16, 2018, 19:43:16 PM
vrem mai multe poze :D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 22, 2018, 15:54:27 PM
Am ajuns si la finalul  partii de offroad.  .
pana acum am reusit doar sa fac toba sport, am dat cu ea de ceva si si acum baraie, altii dau bani grei pentru un astfel de sound.. :)
 
In rest ok. Am avut brake fadding de 2 ori pe niste pante mari, destul de abrupte si lungi.  Nici o sansa cu frana de motor, trebuia sa merg foarte incet.  Dar fiind la viteza mica, opream, faceam o pauza sa se mai raceasca, porneam iar.  E clar ca imi trebuie ceva cu hill descent control si reductor.   Drumurile nu erau extrem de dificile  tehnic, gen santuri si noroaie, dar era offroad si   etapele erau lungi, faceam si cate 60 de km fara sa vad un 1km de asfalt si numai in viteza 1-2..ma mir ca nu a crapat ceva pe la racire sau AC.  La pante mari, fiind si incarcat la greu si fortat sa merg incet si cu grija, ar fi mers un diesel cu cuplu jos.....
In vreo 2 locuri am avut nevoie s folosesc maxtrax-urile, unghiul si un nisip ciudat pe jos.. nu treceam fara alea. 
Masina e ok, dar am ajuns la concluzia ca imi tebuie ceva mai mare.  Pierdeam 1.5 h sa strang cortul,  saltele,  etc,  solutia e un RTT ( cort de acoperis) , mai ales cand mergi din loc in loc si nu stai x zile in aceeasi locatie. 

Pe subaru, daca pun cortul de acoperis, nu mai am loc de bagaje si echipament de campare.  Probabil ca 2 persoane s-ar descurca,  cu bancheta pliata complet si cu un managemnt foarte bun al greutatii.  Dar nu 3.  Si inca nu aveam   frigiderul si aragazul de campare cu mine  . Ca sa nu mai zic ca in zone izolate nu strica sa ai un bidon de apa de vreo 25l si o macar o canistra de combustibil..
Pana la urma,  oricat ma zgarcesc eu si nu vreau sa dau bani la stat pe taxele enorme din belgia la ce e peste 2 l, , tot la landcruiser ajung. 400 kg sarcina utila vs 1200 kg.. acolo e diferenta majora. 
Ne-am intalinit cu unii cu un landcruiser, era ceva 2004, deci mai vechi ca subaru meu si ne-am dat putin cu el. Ca spatiu interior, portbagaj,  si comfort nu exista grad de comparatie...   
nevasta dupa ce s-a dat jos, mi-a dat termen pana la urmatorul concediu ( decembrie ) sa cumpar unul.. :)
Asa ca probil cand revin masina va fi pusa la vanzare. 
e foarte ok un forester pentru ce e el, am incercat eu ceva, dar asta e, pentru mine nu e destul. 
Poze cand mai ajung, am net de kko  in hoteluri.  I-am trimis lui Lorian niste filmulete pe whats up, daca are el timp poate posta...
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 22, 2018, 17:26:44 PM
Lorian postează contra cost, only...  ;D, după ce ai declarat negru pe alb că schimbi marca...  :'( :'( :'(

Īntr-adevăr am urmărit cu pasiune, admirație și pe alocuri invidie traseele parcurse de către colegul leeloo și confirm atāt gradul mare de dificultate cāt și condițiile de campare.

Nu am curajul de a intra īn polemică indirectă cu distinsa ta soție īnsă am certitudinea că și cealaltă marcă are suficiente neajunsuri.

Bine ai revenit și așteptăm imaginile īn forma editată de mānuțele tale!  ;D

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on July 22, 2018, 20:48:10 PM
Pentru excursiile in teren cu multe bagaje ar fi recomandat un off-roader cu sasiu si cu motor diesel de minim 3000cmc.
Din ce povestesti se pare ca transmisia automata s-a cam chinuit pe drumurile de munte.
Tu ai nevoie mai mult de o utilitara decat de un crossover contruit pe un sasiu sportiv. Si un pick-up ar fi bun pentru chinuit.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 22, 2018, 22:16:38 PM
La rugamintea si totodata cu permisiunea colegului leeloo va impartasesc din emotiile drumurilor parcurse de catre acesta.
Il rog pe mai experimentatul si norocosul nostru coleg sa ne ofere explicatiile tehnice pentru fiecare etapa parcursa in vestul europei.

(https://i.imgur.com/JFYEw8Q.jpg)

(https://i.imgur.com/AZQXopN.jpg)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 23, 2018, 01:41:36 AM
 Multumesc Lorian.
cea mai lunga etapa a fost cam de 170 de km, din care peste 120 au fost offroad.  Ce sa zic, peisajul mirifc, paduri meditarenene mai jos, conifere la altitudine mai mare,   si specifii zonei un fel de nisip   care se facea ca cimentul daca era un pic umed.  amestecat cu pietricele mici. Putina umezeala si  efectiv era sa cad in fund cand m-am dat jos din masina.  Nu am vazut nicaieri nici macar o sticla aruncata pe jos sau vreo hartie. 
Navigatia e o problema. practic pentru Europa nu exista ceva dedicat. wikiloc poti inregistra un traseu, il poti publica, dar nu il poti folosi la navigare direct din aplicatie.   
Am reusit sa il export si sa il import intr-o aplicatie google my maps, apoi   am dat jos harti offiline pe portiunea respectiva, si urmaream unde sunt in fuctie de traseu pe harta,  nu e navigatie turn by turn sau ceva foarte precis.  O mare bataie de cap ,
Pentru US, Australia si Africa exista navi de offroad foarte bine pusa la punct.   

Cutia automata  fost ok. problema e lipsa reductorului. 
Cum am mai spus sistemul 4x4 e bun, nu m-a lasat balta. Limitele au fost date doar de garda masinii si unghiul de atac. 
Din cauza ca eram incarcat asa tare, balansul era mare, si trebuia sa abordez totul foarte incet, chiar daca aprent as fi trecut fara drame.

Eu stiu ca multi au mai iesit pe aici off road  si ies in mod regulat. Ei pot confirma , cat esti de incarcat, chiar daca   garda la sol e inca ok, e un factor major.   
  Pot modifica masina dar costa la fel de mult daca nu si mai mult decat ceva construit pentru asa ceva. Iar spatiu la portbagaj   nu pot adauga.
De asta imi trebuie altceva.  Ma gandeam la Outback, dar ala are unghiuri de atac si mai proaste ca forester, si ai un mic damb de nu treci. 
Altfel masina nu m-a lasat. am avut zile de 35 de grade cand am urcat pante foarte lungi   cu treapta  1-2 incarcata full, etape lungi de tot.
   oricum cine incearca asa ceva  nu ii recomand sa faca cu vreo masina nou nouta abia cumparata.  Probabil   mori de 5 ori pe zi cand auzi scrasnetul crengilor pe vopsea, harjaitul barii fata cand atingi pe undeva ( inevitabil ) sau cand mai dai cu fundul de ceva..
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 23, 2018, 07:06:14 AM
Voi urca si trei filmulete dupa ce imi vor fi fost validate de catre YouTube.
Pe diseara! ;)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: MihaiFlorescu on July 23, 2018, 10:38:16 AM
Poate ar fi mai potrivit pentru tine un Mitsubishi Delica. Parca Space Gear se numea in Europa.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Theophilus+Julsey on July 23, 2018, 10:47:33 AM
Foarte frumoase aventuri!! Acuma nu prea stiu ce e și cum va fi, dar poate noul Ascent poate rezolva problemele de spațiu și sa se rămānă in familie (Subaru), nu stiu ce īncărcare suporta, nici cānd și dacă va fi valabil in eu, dar deja se lucrează la lift-uri pentru el (parca anderson design au făcut ceva de 4 Inch) și desigur, pică la problema cu crengile pe vopseaua de mașina noua :o
Oricum, succes la orice te așteaptă pe viitor și sper sa īți găsești jucăria perfecta pentru nevoile tale :)
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Adi-Canada on July 23, 2018, 20:21:47 PM
........................ 
nevasta dupa ce s-a dat jos, mi-a dat termen pana la urmatorul concediu ( decembrie ) sa cumpar unul.. :)
Asa ca probil cand revin masina va fi pusa la vanzare. 
e foarte ok un forester pentru ce e el, am incercat eu ceva, dar asta e, pentru mine nu e destul. 
Poze cand mai ajung, am net de kko  in hoteluri.  I-am trimis lui Lorian niste filmulete pe whats up, daca are el timp poate posta...

.......... si mai trebuie sa fie rosie  si sa aiba beculet la oglinjoara !! 😁
Inainte sa iei o decizie pe care dupa aceea sa o regreti te sfatuiesc sa incerci un Forester 2018  sau 2019  automat cu CVT si liftkit si apoi mai vorbim. Si daca tot nu iti ajunge spatiul urca-te intr-un Ascent si apoi iarasi vorbim.
Habar nu ai de cate ori  am  trecut fluierand prin locurile de unde se intorceau cu coada intre picioare cei  cu marcile pe care le ai enumerat tu mai sus.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 23, 2018, 20:42:32 PM
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 23, 2018, 20:42:56 PM
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on July 23, 2018, 21:03:21 PM
Intotdeauna am apreciat comentariile pertinente asternute de catre posesori de masini care si le valorizeaza la adevarata sau spre adevarata lor capacitate constructiva.

In afara de colegii detinatori de Impreza, care participa la diferite evenimente organizate pe circuite, la modelul Forester nu prea am citit, cu mici exceptii, de utilizatori care sa le intrebuinteze in nobilul scop pentru care au fost proiectate.

Pererile de tip neopozitivist impartasite de catre Adi-Canada, Dragosh10, bob_ilie, Boxer, andrei80 si leeloo pot fi adunate si expuse intr-un compendiu intrucat se bazeaza strict pe empirism si le dau crezare intrucat cei enumerati si nu numai ne impartasesc din experienta lor senzoriala ca unica sursa a cunoasterii modelelor Forester in conditii apropiate de maximul efort proiectat si construit.

Ca atare, pentru hobby si incursiuni decente in natura eu cred ca Forester raspunde pe deplin nevoilor noastre.

P.S.: astept sa mi se valideze inca un filmulet (Forester_en route_2_leeloo) si il voi urca negresit aici.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 26, 2018, 14:44:17 PM
multumesc.
Nu zic ca nu e capabila off road.  Pur si simplu nu am loc in ea sa car  ce am de carat  si e problema si de sarcina utila.
Nici nu se pune problema de un ascent nou, sau noul forester. |Am mers destul sa stiu ca imposibil sa nu o atingi pe undeva.  Macar niste crengi pe marginea drumului  si tot iei.    Nu cumpar masina noua sa o tavalesc in halul in care o tavalesc eu.   
Stiu ca noul forester e mai mare decat SG, SG de fapt la standardul actual e chiar cu un portbagaj mic fata de modele noi.  Sa zicem ca rezolv spatiul. cu un forester sau outback nou.   Dar 530 de kg sarcina utila nu sunt deajuns pentru ce car eu.  Una e sa faci un drum pe autostrada ceva mai incarcat sau la maxim si alta e pe coclauri.  Suprasoliciti tot, suspensie, motor, cutie, ca sa nu mai zic de balans si altele..
Poate un landcruiser e mai slab la noroi sa zicem, dar nu e un factor, cata vreme  in orice versiune de subaru aleg nu pot cara suficient. 






Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on July 26, 2018, 14:57:00 PM
Se pare ca Foresterul tau si-a atins limitele in excursia asta.
Ar fi vremea sa il vinzi si sa cumperi un Land Cruiser 100 de la inceputul anilor 2000.
Cumperi o masina buna pentru carat, mare si relativ simpla. Un bonus ar fi ca o vei repara in acelasi loc cu cealalta Toyota.
Title: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Adi-Canada on July 28, 2018, 04:47:22 AM
multumesc.
Nu zic ca nu e capabila off road.  Pur si simplu nu am loc in ea sa car  ce am de carat  si e problema si de sarcina utila.
.................
Poate un landcruiser e mai slab la noroi sa zicem, dar nu e un factor, cata vreme  in orice versiune de subaru aleg nu pot cara suficient.

Da da. Ia un  Landcruiser de prin 2000  (azi santem in 2018) deci vechi de 18 ani,  hamalit , busit si facut turul Saharei de n proprietari pe care nu i-ai cunoscut, care au modificat masina de nu ar mai recunoaste-o nici mama proiectantului care a conceput-o  si dupa aceea sa vezi ce o sa plangi cand  trec pe langa tine Forestierele fluierand.
Plus ca o masina mai veche de 10 ani incepi sa bagi bani in ea de o sa ajungi la pretul unui Forester nou. Incearca sa iti imaginezi cam cat te-ar costa sa iti pui la punct un Landcruiser  "nou"  de 10-15 ani. Motor,  transmisie, planetare, cardan, reductoare .....etc. Caci banuiesc ca nu crezi ca o sa o iei in stare foarte buna de functionare.
Daca problema ta sant bagajele,  eu zic ca mai bine iti lasi o parte din bagaje acasa si incerci sa te descurci cu mai putine lucruri.  Nu mai cara toata casa cu tine   ;D
............ parerea mea de 2 copeici.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 28, 2018, 16:30:29 PM
adica ce sa las acasa ? Am 2 rucsaci cu mine unul de 80L si unul de 60l.  Sa las masa, scaune, Frigider, sa mananc numai conserve, sa las  echipamentul  de recuperare, cam ce adica  sa las acasa ?  Plec in concediul doar cand copilul e in tabara ?
 Eu stiu ca Forester e mama lor, dar nu e chiar un fel de speraclu auto..
Piesele si reviziile  la un Landcruiser costa 2 lei .  Cam totul e la jumat fata de subaru la pret, si OEM si aftermarket. 
Oricum se poate inchide, am fost azi si am vazut un landcruiser, am semnat contractul, am dat foresterul  + diferenta, am luat un LC din 2009 cu istoric de service complet.   Nu e perfecta dar  are cam toate dotarile posibile inclusiv suspensia spate pe perna de aer,  trapa, piele, scaune incalzite etc..   stare tehnica buna aparent, cel putin cat si ce am putut testa la o plimbare de 30 de min,   are si configuratia de fabrica cu 2 baterii, cea ce ma scuteste de a o face eu.

Scaunele putin uzate, ala de la sofer cel putin,   ceva zgarieturi pe bari, o sa fac altele noi in cel mai scurt timp :)
Probabil ca o ridic marti, dupa ce intra viramentul  si e gata si  trasferul de  placa de inmatriculare/asigurare.
Multumesc comunitatii pentru sfaturi si suport.
Topicul se poate inchide.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: andrei80 on July 28, 2018, 17:32:41 PM
Succes cu noul proiect!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Muttley on July 28, 2018, 22:16:26 PM
Forester... speraclu auto.

=)))))))))))))))))))

Eu as mai lasa topicul pana primeste poze cu Toyota.
Felicitari pentru alegere. Serios!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on July 29, 2018, 12:45:06 PM
Muttley sustine cauza separatistilor. :)
Title: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Adi-Canada on July 31, 2018, 18:52:58 PM
No`   tu stii  cum e mai bine pentru tine.
Succes in ceea ce iti doresti sa realizezi.
Asteptam poze.

.............................................................
 Eu stiu ca Forester e mama lor, dar nu e chiar un fel de speraclu auto..
........................................................
Ba  ai fi uimit sa afli ca chiar este    :D
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on July 31, 2018, 21:59:51 PM
(https://s15.postimg.cc/k9yqjntlz/IMG_20180731_180622_1.jpg) (https://postimg.cc/image/k9yqjntlz/)
impreuna cu fratele mai mic.
Restul sunt din pozele trimise de dealer, nu prea am avut timp sa  fac poze.

(https://s15.postimg.cc/3m78h0tnr/DSC03078.jpg) (https://postimg.cc/image/3m78h0tnr/)
(https://s15.postimg.cc/brpaf751z/DSC03048.jpg) (https://postimg.cc/image/brpaf751z/)
(https://s15.postimg.cc/3m78h0tnr/DSC03078.jpg) (https://postimg.cc/image/3m78h0tnr/)
cam asta e masina. 
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: BOXER on July 31, 2018, 22:45:52 PM
Simpatic Prado, are spatiu mai mult decat crossoverul dar nu te astepta la minuni pe partea de tractiune integrala.
Uita-te cu atentie in el si cauta piese comune cu Foresterul.
Este bun carligul, mai tragi si o mica remorca dupa tine, sasiul nu se va supara.

Succes cu noua aventura!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: Heliotropus on August 01, 2018, 07:58:09 AM
Am avut prilejul sa conduc LC (model 2001) in varianta cu 3 usi si am fost uimit de abilitatile de off-road de care este in stare. La capitolul confort este de asemenea un model exceptional.

Sa te bucuri de noua achizitie si la cat mai multe aventuri fara suspine tehnice!
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on August 01, 2018, 10:25:25 AM
Simpatic Prado, are spatiu mai mult decat crossoverul dar nu te astepta la minuni pe partea de tractiune integrala.
Uita-te cu atentie in el si cauta piese comune cu Foresterul.
Este bun carligul, mai tragi si o mica remorca dupa tine, sasiul nu se va supara.

Succes cu noua aventura!
Multumesc. 
are low range si in plus asistare la cobararea pantelor, un fel de X-mode.  Ar trebui sa imi fac viata ceva mai usoara cand cobor pante lungi. cum am avut in Spania.
Dar nu intru la offroad extrem,  nu am planuit niciodata asta,   ci drumuri forestiere.   Vreau doar sa ajung in locurile frumoase, nu sa traversez cel mai mare namol.
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: burtal on August 01, 2018, 10:56:58 AM




ideea e ca masina sa fie simpla si cat mai analog posibil pt ca daca se strica ceva sa poti sa repari cat de cat pe loc ....ca daca se duce nu stiu ce senzor in varfu muntelui e nasol.

pt spatiu as lua un pick-up din asta mai nou ...un isuzu sau un hilux , ca sunt mai ieftine si le poti converti destul de misto in overlandere
Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: leeloo on August 01, 2018, 12:10:08 PM
nu e asa simplu nici cu alea. 
stiu si eu site-urile alea.
Daca te uiti si pui botul la tot ce fac aia reclama, fara exagerare, pornind de la ceva SH de 20 k euro , te duci in 70 de k cu ele. Usor. 
Overlanding-ul nu e de ieri de azi, poti sa cauti carti cu insi care in 1960 traversau Asia cu un peugeot 205... 
Acum is alte pretentii, berea trebuie fie rece, faci dus zilnic cand esti in desert, sa ai curent pentru 4 camere de filmat, telefoane mobile, tablete,  satelit, laptop-uri etc.

 

Title: Re: Proiect overlanding Subaru Forester 2.0 X AWD 2006 AT
Post by: burtal on August 01, 2018, 12:27:46 PM
pai totul depinde ce vrei sa faci, unde vrei sa faci si cat timp vrei sa faci  si confortul pe care il vrei  .....in functie de asta iti alegi si masina. 

oricum am vazut ca deja ai luat masina .... am pus linkurile alea si pentru alti care ar fi interesati de subiect