Subaru club Romania

Discuții despre modelele Subaru => Legacy & Outback => Topic started by: wdec on March 12, 2019, 02:23:54 AM

Title: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 02:23:54 AM
Salut! Am nevoie de niste pareri avizate si cat se poate de obiective.
Intenționez să cumpăr o masina noua și ma bate gândul la un Subaru. Pana aici ii simplu. Restul ii tragic. Vreau o masina care sa imi ofere independența și să nu mă tina legat de asfalt. In același timp sa fie destul de încăpătoare și puternică încât să poată tracta o remorcă cu o barca. Sa nu fie leneșă si sa ma ajute la depășiri in trafic. Sa reziste motorul la un 400000-500000 de km. Fac cam 40000-50000 de km pe an. Ar fi simplu daca mi-ar plăcea diesel-urile, dar le urăsc. Rau! In ultimii 10 ani am condus o Skoda Octavia 1.8 T, benzina 150 Cp și in prezent conduc o Skoda Octavia 1.8 TSI, 180 cp. Cele două Octavia ma cam lasa rece ca masini și ca performante. Le vad ca pe două cutii de tablă cu motoare și cam atât. Trebuie să menționez că iau mașinile noi și le exploateze pana le termin complect. Adică le vand cu 2-3000 de euro.
M-am gândit la Forester XT dar spațiu nu excelează, are turbo deci și costuri mari la întreținere și viața scurtă a motorului.
Mă uit la Outback și imi place aproape tot, mai uit la performanțele și am senzatia ca o  sa dorm in trafic. Înclin mai mult spre Outback dar daca ar avea motorul de 3.6 din State mi s-ar parea mai potrivit. Poate ma ajutati voi sa ma decid. Merci@
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: adinegru on March 12, 2019, 06:49:36 AM
Din păcate, cam  alea sunt alegerile: Forester 2.0 sau Outback 2.5.

Uneori mai vezi la vânzare Forester cu 2.5, adus din SUA, așa ceva gen https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=272549502
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 12, 2019, 08:04:58 AM
Cam greu sa mai alegi ceva. Ma tot uit si eu pe la SMT si in afara de Outback 2.5i nu prea e nimic. Toate sunt cu CVT. Candva Subaru isi facea reclama cu masinile agatate de o remorca , rulota ceva. Acum se vorbeste despre CVT ca abia cara masina. Am prins o discutie pe la SMT acum un an sau doi , intre un agent de vanzari si un client , care isi dorea Outback 2.5 cu cutie manuala. I se dadea un termen de 6 luni + .
Zilele astea ma gandeam si eu , ce masina mi-as putea lua ? Avand in vedere ca din 3 masini doar una mai merge si cu gandul ca mai inprospatez situatia. Si nu am ajuns la vreo concluzie. Si nu doar despre Subaru. Am decis ca o sa-mi construiesc in continuare o masina dupa capul meu. Nu ma sperie tehnologia .  Pur si simplu ma enerveaza ca nu prea e tehnologia corecta pusa in masini. Ori e joc video ori e masina.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Muttley on March 12, 2019, 08:50:31 AM
Era un Forester STI pe forum, cu conversie la LHD, care ulterior a ajuns pe olx si s-a dat. Cam ala cred c-a fost apogeul spatiu + putere + offroad de la constructorul asta.
Subaru nou, n-ai ce.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: BOXER on March 12, 2019, 09:49:39 AM
Postarea initiala contine la sfarsit solutia problemei. Masina castigatoare este una dedicata pietei americane, cu un motor aspirat mare.
In Europa au cam disparut motoarele mari, se promoveaza doar cilindreea mica.
Lexus indrazneste sa ofere un V6 3.5 combinat cu electric.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 12, 2019, 10:14:35 AM
In ce priveste comportamentul dinamic al unui Outback 2.5 CVT, cel mai bine ar fi sa dicuti direct cu proprietarii.
Sunt cativa si aici, pe forum - ii gasesti la sectiunea de prezentare a masinilor. https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/board,58.0.html
Din discutiile purtate cu un proprietar de Outback 2017 (fost posesor de Octavia 1.9 TDI), masina de misca nesteptat de bine.
Problema ta o avea si el inainte de achizitie - retineri fata de dinamica masinii. Acum nu mai e cazul - omul e chiar multumit.
Trebuie sa fii insa costient ca o Octavia 1.8 T este clar mai rapida ( mai usoara, garda la sol mai mica, motor turbo).

In ce priveste capacitatea de tractare - conform datelor oficiale , la 2.5 i este de 750 kg/ fara franare si 2000 kg / cu dispiozitiv de franare si la o inclinare de maximum 12%.. Tu stii daca este suficient.
https://www.subaru.de/konfigurator/#/vehicle/370/697Z06
https://www.subarubrasov.ro/outback/specificatii/

Cea mai mare capacitate de tractare din actuala gama Subaru o are Ascentul (aproape dublu fata de Outback). Din pacate, acest model nu vine insa in Europa ...

Pe de alta parte, din cate stiu, pare-se ca din vara acest 2.5 aspirat de pe Outback va fi inlocuit cu un 1.8 turbo.
Nu stiu insa daca asta va fi neaparat un plus ... mai ales in ce priveste fiabilitatea si capacitatea de tractare.

Nota bene - daca tractarea este o activitate ocazionala, nu ar trebui sa fie probleme.
Daca insa se intampla frecvent, nu stiu daca CVT-ul e cea mai buna optiune.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 10:30:48 AM
In ce priveste motoarele pe benzina cu turbo, in unele reprezentante din România ă ajuns informatia, cică oficială, ca in urmatorii 2-3 ani ele o sa dispară din dotarea Subaru. Adică o parte din farmecul mărcii.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: BOXER on March 12, 2019, 10:41:25 AM
Esti sigur ca doresti sa iti cumperi Subaru ?
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 12, 2019, 10:51:39 AM
In curand Subaru o sa fie o marca reprezentata de niste batranei simpatici si nostalgici. Care vor alerga de nebuni printre masini care bazaie ca un mixer de bucatarie.  8)
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Forester on March 12, 2019, 11:13:50 AM
Vin cu o idee nebuneasca.  :D :D

Te duci in targ si cumperi asa (https://www.autovit.ro/anunt/subaru-tribeca-ID7Gx6fQ.html#contact_form#xtor=SEC-81) ceva.

De diferenta de peste 35.000E te duci la reprezentanta si schimbi tot ce se poate schimba si care nu functioneaza ca nou. Sunt sigur ca vor mai si ramane bani.
Din ce gasesc eu are capacitate de tractare de vreo 1000kg probabil fara mecanisme de franare, si cred ca 1500 cu.

Cat de nebuneasca e ideea?  ;D
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 12, 2019, 11:26:35 AM
La cati km face pe an singura varianta e de masina noua. Sa stai cu una veche 3 saptamani la o programare in service pentru o amarata de piesa si apoi cateva zile de teste si reparatii si ajustari e prea mult. Si oricat de buna sa fie masina, tot se mai strica pe la ea cate ceva.

Din pacate nu ai ce Subaru sa iti iei sa indeplineasca asteptarile tale. Vezi la Toyota.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: BOXER on March 12, 2019, 11:36:39 AM
Land Cruiser V8 nu se mai comercializeaza in Romania.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 12, 2019, 11:44:54 AM
Orice se poate aduce pe comanda. Din cate stiu nici Touareg nu se vinde decat diesel in Ro, dar au fost cazuri cand s-a cerut 4.0 benzina si s-a adus, cu asteptare, cu bani dati inainte mai multi, cu omologare individuala si tot ce presupune.

PS: Mai este un Outback 3.0 automat cu 45.000km pe olx. E din 2005 insa, cu numere de Norvegia sau Danemarca, dar la un pret foarte mic, din cauza motorului mare pe care nu il vrea 99% din populatie. Poate fi o varianta pentru tine. La km astia mai mult de o suspensie completa, anvelope noi si schimb de toate fluidele nu ar trebui sa ai nevoie. Numai ca nu ai dotarile moderne pe ea.
PPS: Posibil evacuarea sa necesite schimbare. Dar cu toate astea ar trebui sa duca 300.000 lejer.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 12, 2019, 12:17:38 PM
Totusi, inainte de a i se recomanda V8-uri, ar fi bine sa ne lamurim ce inseamna capaitatea minima de tractare.
Un peridoc cu o barca poate avea si 5-600 kg si 2 tone.
Si cat de des apare necesitatea tractarii / pe ce distante.
Daca pana acum s-a descurcat cu Octavia nu vad cum nu s-ar putea descurca cu un Outback ...

Avem darul de a exagara big time !
La fel ca atunci cand, pe alte forumuri, cineva cere sfaturi despre o masina de familie de 3 persoane i se recomanda Sharan, C-Max, Ford Transit sau microbus ! Cand s-ar descurca foarte bine si cu o compacta decenta ...
Pentru o remorca cu o barca de 1-1200 kile pe care o plimbi pana la balta o data la luna (sau mai rar) nu vad sensul sa plimbi zilnic un tanc cu motor V8 si sa si platesti niste mii de euro pe an statului roman.

Singurul aspect ce ar trebui sa si-l lamureasca singur este daca Outback-ul il satisface din punct de vedere dinamic. In rest, nu vad ce ar putea sa-l nemultumeasca.
Cunosc pe cineva din Sibiu (s-a si inregistrat pe forum, dar nu-i deloc activ) cu un Outback 2017 2.5 CVT care face 35-40k km/an pe relatia Romania - Germania si, dupa 2 ani, omul e super incantat de masina.
Atat de incantat incat ii cumpara si sotiei un Subaru XV.
Eu as da mai mult credit unuia care foloseste masina zi de zi, intensiv, decat impresiilor noastre de spectatori.
Dar, na ! Fiecare face cum crede ca-i mai bine ...

Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: adinegru on March 12, 2019, 12:18:38 PM
In curand Subaru o sa fie o marca reprezentata de niste batranei simpatici si nostalgici. Care vor alerga de nebuni printre masini care bazaie ca un mixer de bucatarie.  8)
Cât crezi că e media de vârstă pe forum? 45? :D
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 12, 2019, 12:22:06 PM
Fara suparare dar colegul a dat de inteles ca nu il satisfac cei 180 cai de pe Octavia. O masina mai usoara si cu motor turbo si cu transmisii ce ofera o dinamica superioara unui CVT. In acest caz nu stiu cum un Outback mai greu cu mai putin cuplu si aspirat si CVT ar putea sa il satisfaca. Cu masina aia este greu sa faci o depasire sprintena cand este ea plina, dar sa mai ai si remorca plus barca pe ea.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 12, 2019, 12:24:20 PM
In curand Subaru o sa fie o marca reprezentata de niste batranei simpatici si nostalgici. Care vor alerga de nebuni printre masini care bazaie ca un mixer de bucatarie.  8)
Cât crezi că e media de vârstă pe forum? 45? :D
Hai ca nu suntem asa batrini in medie.  ;D
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 12:29:01 PM
Multumesc tuturor pentru sugestii. Poate nu s-a inteles exact sau nu m-am exprimat eu corect. Cumpăr exclusiv masini noi, cu zero km. De obicei imi place si sa o configurez eu asa cum vreau ceea ce nu prea se poate la Subaru. Deci, orice varianta care nu iasa direct din reprezentanta este exclusă.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 12, 2019, 12:30:43 PM
Fara suparare dar colegul a dat de inteles ca nu il satisfac cei 180 cai de pe Octavia. ....

Eu am inteles ca nu-l satisface Octavia ca masina .... in opinia lui e doar o cutie cu motor !
Din punct de vedere strict al acceleratiei, e clar ca o masina de 1200 kile cu un motor turbo de 180 CP e mai rapida decat un una de 1600 kile, cu AWD permanent si motor aspirat de 184 CP. Dar nu cred ca totul sta in ”cat face suta”.
Dar poate ne lamureste el ce si cum ca sa nu ne mai agitam degeaba.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 12:43:33 PM
Am văzut  că am fost întrebat mai sus daca chiar vreau Subaru. Asta intenționam. Zicea cineva ca m-am descurcat cu o Octavia. Da dar cu multe compromisuri la spațiu și la faptul că nu pot să ies de pe asfalt mai ales ca am configurat-o cu suspensie sport, scaune sport și jante pe 18 cu anvelope 225/40/18  și asta ca sa ma ajute sa o tin cat mai mult pe drum la un condus mai sportiv și asta ma limitează și mai mult când ies de pe asfalt. Si o alta marcă am luat in calcul dar... baiu ii ca am nevasta și ea urăște camionetele. Un Dodge Ram 1500 care vine pe gaz din fabrica era chiar bun. Se inmatriculeaza ca utilitară și impozitul ii undeva la 900 lei/an. Era interesant ce poate o Outback 2.5 spus de un posesor care o conduce zi de zi. Ce poate una cu motor 3.6 am aflat de la o cunostinta din Canada care are una acolo.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 12, 2019, 12:51:05 PM
Legat de impresii de la posesori - ti-am recomandat sa te uiti la sectiunea dedicata prezentarii masinilor: https://www.subarufanclub.ro/forum/index.php/board,58.0.html

L-am rugat pe Vladislav sa intre pe aici si sa-ti impartaseasca din experienta lui cu Outback-ul. Probabil va intra pe seara, cand ajunge acasa de la job (daca nu o fi de garda azi).
Eventual, poti sa-i trimiti un PM cu intrebarile tale si sa discutati direct. E cel mai bine sa-ti iei informatia ”de la sursa”.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 13:05:28 PM
Merci pentru ajutor!
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 12, 2019, 15:01:41 PM
Sper sa-ti fie de ajutor si sa te lamuresti (atat cat se poate) !
Stiu cat e de dificil sa gasesti informatie utila ...
Title: Sfat achizitie Subaru
Post by: Adi-Canada on March 12, 2019, 20:50:35 PM
Dupa ce am citit pana aici,  pentru mine lucrurile sant simple.
1-Obk   3,6
2-Obk  2,5
3-Frs  2,5
4-Frs  2,0
Nu e recomandabil  turbo,  prea multe piese in plus=probleme suplimentare ce pot sa apara
Un Subaru nou si intretinut  ca la carte  te duce peste  300.000  km  fara probleme,   si  500.000   cu ceva reparatii normale.
Cei care iti spun ca  CVTul nu e bun  sant  cei care nu au CVT.  Daca ai intrebari  privind  CVTul,  intreaba-i pe cei care au   asa ceva si asa ai sa iti formezi o parere mai  apropiata de adevar  (..........................  parerea mea  de  0,02 $ )
Stiu ca  in Romania nu se gaseste  Frs  de 2,5  , ci numai cel de 2.0.  Obk ul   de 3,6  nu stiu  daca se gaseste in Ro.    Dar ziceai ca ai niste prieteni  in Canada.  Daca poti si vrei,   ii poti ruga sa ti-l  cumpere de acolo  masina pe care ti-o  doresti  cu motorul cel mai mare si sa  ti-o   trimita pe conteiner.  Transportul  te -ar mai costa   1500-2000  $  pana la un port  din Europa,  de preferinta Germania, si de acolo o aduci pe roti si in acelasi timp ii faci si rodajul.    Singura problema  aici e ca  trebuie sa cumperi masina cu banii jos  (si ochii la usa.). Iar in Ro  ceva alergatura  cu  omologarea si inmatricularea.  Asta tu stii   cum e mai bine  ptr   tine........
Aici vad  tot   mii de  FRSuri   noi cu  CVT  care tracteaza rulote si remorcute  cu barci, motociclete  sau  ski-doo  uri ,  asa ca in locul tau nu mi-as face griji ca  un  CVT  ar pune probleme la tractarea   unei remorci  (aici vorbesc   de FRSurile de 2,5   care circula pe  soselele nationale  canadeze).
Cei care te trimit la alte  marci  gen Toyota,  VW  sau Dacia  inseamna ca ori nu  stiu de ce e capabil un Subaru cu AWD,  ori au actiuni  la  firmele respective.
...........................................  aceiasi  2 centi ai mei     :angel:
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: kkennyy on March 12, 2019, 21:34:49 PM
Doar Fyi, in caz ca nu stiati deja, impozitul pentru 3.6 este de aproximativ 6000 lei pe an. Mi-ar placea si mie un obk 3.6, dar sa fim seriosi ...
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 12, 2019, 21:43:23 PM
Adi , iar vorbesti din propriul portofel. Intra si tu pe subarumotors.ro si vezi cam ce oferta e in romania. Vezi cam cum se promoveaza masinile astea noi si daca poti , compara le cu alea vechi. Vis a vis de permormante evident. Nu de tehnologie si alte acareturi. Ai avut ceva mai vechi ? Pre SH adica ?
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Adi-Canada on March 12, 2019, 21:53:00 PM
WDEC   a spus ca vrea doar masini noi  si capabile  sa traga o remorca.
Nu e vorba aici  de portofelul meu,  ci mai repede de al  lui.   Daca poate si vrea  sa aleaga una din optiunile  disponibile.
 Ce va mai place sa sariti  la jugulara  mea  !!    :o
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 12, 2019, 22:09:09 PM
Nu e vorba de jugulara ta. Dar eu pot sa concluzionez ca acest forum a fost onest cu el. Nu e ca la discutia aia in care se spune ca awd e inutil samd. Doar ca am cam inteles ce isi doreste , ce crezi , ne am si dat seama ca isi permite , dar nu prea ai ce sa ii recomanzi. Din pacate inportatorii / dealer ii nu isi permit sa aduca nici pe comanda ceva altceva decat e in oferta de baza. Si cum sa i te adresezi unui client cu bani , care iti vrea brandul si nu il lasi sa te pocneasca cu banii peste fata ? N ai cum. Cu 1.6 akspirat si CVT ? Sau 1.6 turbo ? Orice cunoscator stie ca motor mic suprasolicitat e problema. Sau orice om ii e frica de motoare mici in zilele astea. Ca sa fim mai pe 20 19 asa.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 12, 2019, 22:54:12 PM
Acum ceva timp, mai exact la ultima discuție de genul acesta, noii membri in cautare de masina ne mulțumeau ca suntem sinceri, realisti si obiectivi, dar mai ales cunoscatori ai marcii in cauza. Nu ca altii care spuneau ca a lor e cea mai cea, ca nu exista mai buna pe lumea asta.

Mi-ar placea sa ramanem asa.

Toti ne bucuram de venirea sau convertirea la Subaru a unui nou membru, dar parca incepeti ca la piata. Cauti cartofi romanesti si lumea striga la tine "hai nu-ti dau un ananas?"
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 12, 2019, 23:17:52 PM
In ce priveste banii chiar nu îmi place să ii arunc dar in acest caz masina va fi luată pe firma si cu o anumita formă de finanțareasa ca nu banii sunt impedimentul principal. Eu sunt chiar recunoscător tuturor celor care se străduiesc să mă lumineze ce ar fi mai potrivit pentru mine. Si apreciez și civilizația discuțiilor. Acuma in ce priveste impozitul, la un motor peste 3000, el ii chiar deranjant. Tocmai aici era avantajul unei camionetă americane care pe langa faptul ca are si varianta pe gaz se și inmatriculeaza ca si utilitară și la un motor de 3500, spre exemplu, impozitul ii de 300 și ceva de lei. Oricum nu am ce face ca nu am cum sa o lămuresc pe consoarta și nu vreau sa dezvolt aici ideia pentru ca aici discutăm de Subaru. Probabil ca voi incerca u  drive test cu un Outback de 2.5 si ceea ce o sa vad pe viu ma va lamuri mai mult decât orice.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 12, 2019, 23:39:24 PM
Pai succes si sa ne spui si unde gasesti de drive test si cum ti se pare sau ce decizie iei.

Poate il testeaza si cei care nu cred ca e suficient de potent.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 13, 2019, 00:22:06 AM
Nu m-am interesat unde și dacă este vre-un exemplar de drive test. Dacă nu găsesc atunci poate afara. In mai cred ca ajung in Austria si incerc acolo sa programez un test.
Title: Sfat achizitie Subaru
Post by: Adi-Canada on March 13, 2019, 19:08:07 PM
Nu e vorba de jugulara ta. Dar eu pot sa concluzionez ca acest forum a fost onest cu el. Nu e ca la discutia aia in care se spune ca awd e inutil samd. Doar ca am cam inteles ce isi doreste , ce crezi , ne am si dat seama ca isi permite , dar nu prea ai ce sa ii recomanzi. Din pacate inportatorii / dealer ii nu isi permit sa aduca nici pe comanda ceva altceva decat e in oferta de baza. Si cum sa i te adresezi unui client cu bani , care iti vrea brandul si nu il lasi sa te pocneasca cu banii peste fata ? N ai cum. Cu 1.6 akspirat si CVT ? Sau 1.6 turbo ? Orice cunoscator stie ca motor mic suprasolicitat e problema. Sau orice om ii e frica de motoare mici in zilele astea. Ca sa fim mai pe 20 19 asa.

Eu nu am zis  nimic de 1,6L , dimpotriva,  am fost onest  asa ca altii si i-am recomandat motoarele cele mai mari de la Subaru.  Daca asta  e parerea mea,  de ce dati cu pietre ? 
Precum am zis deja,  nu cunosc prea bine oferta romaneasca de la Subaru,  dar mai exista  varianta importului de peste ocean  daca  WDEC  tine neaparat  sa aibe  un Subaru cu motor mare. Am priceput ca motoarele peste  3L  sant impozitate nesimtit de mult in Romania,  asa ca ramane varianta motoarelor de 2,5  (daca sant de gasit)  sau 2 L.
Chestia  cu jugulara  nu ma mai mira, m-am obisnuit   :-\
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 13, 2019, 19:12:03 PM
Hai puiu nu te supara. Oricine isi poate lua lejer o masina din Canada. Sau US of A. E colea. Treci pe la Ruse , faci stanga spre Rotterdam si mai iei feribotul o leaca...
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 13, 2019, 19:52:56 PM
Adi, no offence, esti rupt de realitatea din Europa. Nu se mai inmatriculeaza ce vrei cum vrei etc. Cine ii face service la un 3.6? sau la 2.5 de America? Cine stie care sunt diferentele de constructie fata de modelele europene si ce piese difera ca sa ii comande corect si de unde le comanda? La ce norma de poluare o incadreaza? Si toate astea pentru ce? Si la ce cost?

Adica eu apreciez ce spui si ce ne arati la tine, dar te rog nu mai da sfaturi care nu au nici o legatura cu ce se poate realiza in Romania.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Adi-Canada on March 13, 2019, 20:16:33 PM
Adi, no offence, esti rupt de realitatea din Europa. Nu se mai inmatriculeaza ce vrei cum vrei etc. Cine ii face service la un 3.6? sau la 2.5 de America? Cine stie care sunt diferentele de constructie fata de modelele europene si ce piese difera ca sa ii comande corect si de unde le comanda? La ce norma de poluare o incadreaza? Si toate astea pentru ce? Si la ce cost?

Adica eu apreciez ce spui si ce ne arati la tine, dar te rog nu mai da sfaturi care nu au nici o legatura cu ce se poate realiza in Romania.

Stiu foarte bine ca sant rupt de realitatea din Europa  , tocmai de aceea eu nu dau sfaturi  ci doar imi dau cu parerea.  Cine vrea sa tina cont de ea bine,  cine nu   si mai bine.  :angel:  . E totusi o tara  libera internetul asta.
Tocmai de aceea eu insumi myself  moi-męme  afirm de fiecare data ca parerea mea  e de 2 centi. 
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 13, 2019, 20:25:49 PM
Ok
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Muttley on March 13, 2019, 20:27:39 PM
3.6, asa, la ureche, cred ca ar fi p-acolo ca putere. Dar impozit, chestii...
2.5 aspirat, pe outback, fara suparare, e ochiu' mortului fata de 1.8 turbo pe masina mica.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 13, 2019, 20:28:42 PM
Fa o si tu mai scumpa de 2 centi. Baga si tu macar de 10 parai. Pe sarakie nu prea iese. E forum de bogati boss ce raq !?
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 13, 2019, 20:32:43 PM
Cele aduse de pe continentul Nord American in primul rand trebuiesc omologate individual și asta poate dura și 3-4 luni. Sigur diferă culorile la stopuri și poate semnalizarea din faruri și până când nu sunt conforme cu standardele europene nu treci RAR-ul orice ai face. In ce priveste service-ul sigur nu este o problemă. Costul și mai ales timpul pierdut cu adusul, omologatul și inmatriculatul pe mine nu ma tentează deloc. Ce nu inteleg eu ii de ce daca americanii, australieni, arabii etc. pot mânca un căcat noi nu putem? De ce ei pot merge la reprezentanta și pot cumpara o masina de oras cu motor de 4-5000 si care mai și tine între 500000 și 1 000 000 km noi europenii nu avem voie? De ce trebuie să căutăm artificii sau metode de a ocoli legea pentru asta? Si sa cheltuim dublu.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 13, 2019, 20:35:10 PM
Pai e simplu. Pentru ca : ECO BIO ZAHAR CARNE CANCER OLIVIA STER MURIM DE LA APA
Ce mai e naspa pe pamantul asta in ultima vreme ? Dar se poate trata de la farmacie ...
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 13, 2019, 20:39:34 PM
Numai în Europa?! Naspa curenți ăștia de aer!
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: PTR on March 13, 2019, 21:17:19 PM
 Poti raporta populatia la suprafata, ue are densitate sensibil mai mare raportat la usa..
 Pe mobile .de mai sunt Forester XT 2018 sub 5k km, un anunt si cu 150km... poate ar fi o varianta.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 13, 2019, 22:06:54 PM
Repet! Cumpăr numai masini noi. Adică să nu mai fi fost înmatriculate. Eu sa fiu primul proprietar. Nu accept rodaj facut de altcineva. Mașinile mele ajung doar in service -uri in care pot sa asist la reparatii. Adică să stau lângă mecanic. Nu las pe nimeni sa conduca mașinile mele. Se intampla sa ajung in locuri in care pot sa conduc cu viteze foarte mari și vreau sa fiu sigur ca ma pot baza pe masina. La toate mașinile le schimb de noi anvelopele cu ceva foarte bun și plăcuțele și discurile de frână cu Brembo sau Zimmernan perforate. Am eu pitici mei. Deci exclusiv noi.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Heliotropus on March 14, 2019, 08:26:59 AM
Repet! Cumpăr numai masini noi. Adică să nu mai fi fost înmatriculate. Eu sa fiu primul proprietar. Nu accept rodaj facut de altcineva. ... Am eu pitici mei. Deci exclusiv noi.

La inceput pareai un exotic insa aprofundandu-ti mesajele chiar te admir! Felicitari pentru ideologie caci DOAR in acest mod putem contribui la cresterea parcului auto national cu MASINI DE INCREDERE pentru toti participantii la trafic si nu in ultimul rand la DEZVOLTAREA IMPORTATORILOR si a DISTRIBUITORILOR de MASINI NOI, moderne, eficiente, sigure, confortabile si din ce in ce mai prietenoase cu natura!!!

Ca rezultat colateral as mentiona faptul ca atitudinea ta aduce plus valoare retelei de service care angajeaza, mentine si scolarizeaza personal tehnic creand stabilitatea locului de munca si in final generand specialisti cu certificare.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: Celalalt on March 14, 2019, 08:34:54 AM
Zici bine Lorian , dar te indepartezi putin de realitatea din Romania .
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 19, 2019, 15:49:52 PM
Astăzi am fost sa fac ITP-ul mașinii mele, care nu este Subaru, la reprezentanta locală Subaru. Acolo am aflat câteva noutăți. Deși au zis ca nu mai scot motoare benzina turbo se pare ca au unul deja dezvoltat și va apărea un curând pe noul Legacy. Este vorba de unul de 2.4 turbo benzina dar nu au stiut sa imi spuna si putere sau cuplu. Informatia este data ca sigura. Anul viitor apare si noul Outback si chiar daca nu este încă nimic oficial, acest motor nou este foarte posibil sa echipeze noul model din 2020. Acuma, pentru mine, era interesant un motor poate de 3000 fără turbo, care sa aiba o viata mai lunga. Unu de 2.4 cu turbo cu siguranta ca ar aduce un plus de dinamica mașinii. Undeva un compromis trebuie facut ca in zilele noastre altfel nu se poate. O sa astept și o sa ma gandesc bine
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: kkennyy on March 19, 2019, 16:17:19 PM
2.4 turbo este oficial de ceva timp, multi il asteapta :) 260 cai si 375nm nu suna rau, sa vedem ...
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: marr on March 19, 2019, 16:25:20 PM
Nu vreau sa contrazic, dar vreau sa zic !
Motorul de 2.4 turbo nu ”va fi lansat” ci este lansat de mai bine de un an pe modelul Subaru Ascent.
https://www.subaru.com/vehicles/ascent/index.html
Din pacate asta se comercializeaza doar in America de Nord.
Specificatiile motorului sunt, de asemenea, cunoscute: 260 CP / 375 Nm.

Da, anul viitor va fi lansat si noul Outback - asta inseamna ca va ajunge in Europa cel mai devreme la inceputul lui 2021.
Din diverse discutii cu persoane destul de bine informate, pare-se ca din vara actualul 2.5 i de pe Outback va fi inlocuit cu un 1.8 Turbo. Despre asta insa nu sunt deocamdata niciun fel de informatii oficiale (cu atat mai putin date privind performantele).

Daca in primul rand te intereseaza fiabilitatea, in cazul Putback-ului recomandarea mea ar merge catre actualul 2.5 NA.
E un motor ajuns de ceva vreme la maturitate, ce a fost de remediat la el s-a remediat si, in plus - dpmdv - are doua avantaje majore:
- este Euro 6 d Temp conform metodologiei WLTP;
- cu toate astea, nu-i cu injectie directa si nici nu are filtru de particule (GPF) ! Asta inseamna ca se evita din start o serie de probleme specifice atat injectiei directe (stiute) cat si filtrului de particule (la diesel, desi se fac de niste multi ani tot mai sunt probleme cu DPF-urile / GPF-ul pentru benzinare este insa o chestie nou-nouta cu mari sanse de a genera probleme).
Parerea mea !
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 19, 2019, 17:19:12 PM
Un 1.8 benzina turbo pe o masina cu gabaritul lui Outback eu cred ca ar fi o mare greșală.  Pe o masina ca Octavia sau Golf nu rezista mai mult de 250000-300000 de km dar pe una atat de mare cu care mai faci și off road. La actualul motor de 2.5 un avantaj mare in ce priveste fiabilitatea este faptul că are doar un ax cu came. Pentru mine 2.5 de acum este tentant dar ma dezamageste puțin dinamica. Un motor turbo benzina dar dimensionat corect cum poate ar fi un 2.4  iarăși ar fi tentant dar numai ca dinamica nu neapărat și ca fiabilitate. Undeva trebuie să fac un compromis. O sa vad care. Un motor de 1.8 pe o masina ca Outback pentru mine este exclus. O sa o gandesc bine.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 19, 2019, 17:54:40 PM
La actualul motor de 2.5 un avantaj mare in ce priveste fiabilitatea este faptul că are doar un ax cu came. Pentru mine 2.5 de acum este tentant dar ma dezamageste puțin dinamica.

Doua axe, ca e boxer si are doua chiulase. 1.8 nu are de ce sa dezamageasca sau sa nu fie fiabil. Ma rog, daca il fac cum trebuie.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: wdec on March 19, 2019, 19:24:27 PM
Cred ca m-am grăbit și s-a inteles altceva. 2axe nu 4. La 1.8 turbo imi mentin parerea. Chiar dacă ii alta marca, sunt la al doilea motor 1.8 turbo benzina și cel dinainte, de pe fosta masina, la 250000 km era gata. Asta in conditii de întreținere cu mare grijă, cu revizii la timp și cu consumabile de calitate și pe o masina de 1300 kg și fără 4x4. Pe Outback chiar nu il vad bine. Dar ce nu face producătorul pentru a vinde in Europa si sa și mulțumească normele UE. Baiul ii ca de platit noi plătim.
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: MihaiFlorescu on March 19, 2019, 20:26:34 PM
Pai la fix cat sa iasa de tot din garantie sa cumperi alta...
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: visanvilian on September 05, 2023, 20:30:19 PM
Buna seara ! Am un Subaru Outback 2.5 benzina din 2015 și as vrea sa știu dacă pot alimenta cu benzina 102+ de la Mol. Va mulțumesc 
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: andea79 on September 05, 2023, 20:55:37 PM
Buna seara ! Am un Subaru Outback 2.5 benzina din 2015 și as vrea sa știu dacă pot alimenta cu benzina 102+ de la Mol. Va mulțumesc

Poti, nu te ajuta cu absolut nimic ... decat sa-ti golesti cardul mai repede dar poti ... (nu are efecte negative dar nici pozitive)
Pot intreba cum de ti-a venit ideea ? (e totusi mult mai scumpa ca benzina de 99/100 normala)
Title: Re: Sfat achizitie Subaru
Post by: visanvilian on September 06, 2023, 11:19:40 AM
Mulțumesc frumos ! Prefer un card plin !