Impreza 2.0i r sport
Subaru club Romania

Impreza 2.0i r sport

Impreza 2.0i r sport
« on: April 13, 2016, 01:46:01 AM »
Salutare baieti.Eu sunt Alex si din Septembrie anul trecut am trecut la un subaru impreza 2.0 i r sport, de la naiman andrei fostul vostru coleg. La momentul actual masina are un jur de 115k km. Sunt foarte multumit de ea. Merge bine din punctul meu de vedere, tinand cont ca nu am asa o vasta cunoastere, dar sunt multumit cum merge, cum trage. Sunt foarte multe modificari aduse masinii, banuiesc ca le stiti deja, pentru ca naiman a fost destul de activ. Singurul lucru care il are diferit e evacuarea careia ii lipseste toba de mijloc, in rest a fost pusa la loc cea stock. In rest ce sa zic... Am tot zis sa intru sa ma inscriu pe forum, dar am fost destul de ocupat cu terminarea facultatii, alte examene ce au durat in jur de 6 luni.. si am tot uitat. Ca sa revenim la masina... cam tot ce avea pe ea inainte are si acum. Ce am reusit sa observ in mare asa la ea.. de cand o am, are niste batai ciudate de flansi. din cate am inteles de la andrei ar fi flansi de aluminiu si alea zdrangane. Se aud doar la denivelari mici ,repetate. Ce planuri de viitor am pentru ea.. cred ca is multe:)).. trebuie sa ii fac timoneria sau e de strans o tija din cate am inteles ca joaca maneta in viteza4 , nu sta fixa si mai agata uneori cand dau in inferioara din 5 in 4, trebuie neaparat sa fac revmatch , altfel simt in mana cum agata.. ma doare pe mine cum se simte uneori.  Mi-as dori o evacuare dubla.. cred ca asta va fi primul lucru care il voi aduce nou masinii. Sa vedem poate la toamna cand ma intorc acasa. Ah si mai trebuie facut ceva dar nu stiu exact ce la partea de admisie de aer. Avand in vedere ca are capota prelungita, acel badboy look.. nu prea mai are de unde sa ii traga aer. Am lasat masina fara tubulatura prin care isi trage aer care ar trebui sa duca sub capota momentan pana o sa gasesc o solutie. Dar toate astea pe parcurs. Momentan nu am facut nimic la masina, chiar is f multumit de ea, din pct meu de vedere e f ok. Salutare  ;D ;D  
« Last Edit: April 13, 2016, 23:47:30 PM by Aleku24 »
wruum!!:D

UXE

  • 1731
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #1 on: April 13, 2016, 06:33:53 AM »
Felicitari,  excelenta alegere.   De Pastele Blajinilor s-ar putea sa ajung prin Tulcea , poate gasim timp sa  stam un pic la un pahar de vorba.   :)

Muttley

  • 4922
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #2 on: April 13, 2016, 07:25:56 AM »
Flănjili alea-s de fapt flanse.
Daca timoneria are probleme, ar trebui sa joace maneta in orice treapta, nu doar in 4. Incearca mai intai o aerisire de ambreiaj, insa la fel, ar trebui sa agate in toate treptele, nu doar la trecerea din 5 in 4. Eu m-as gandi mai degraba la ceva sincron de a 4-a...
Bedboi look ala e cea mai mare tampenie de la inventarea manelelor incoa'. Mai ai siguranta de capota? Aia de trebuie s-o desfaci manual ca sa poti sa ridici capota? Daca nu, iti recomand cu mare caldura sa remediezi problema, o capota peste parbriz pe autostrada poate fi cel putin neplacuta.

Bine ai venit.
WRX SW 2002

KET

  • 3921
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #3 on: April 13, 2016, 08:49:03 AM »
Salut Aleku24! Bine ai readus-o pe forum. Am vazut-o prin oras in urma cu ceva timp si stiam ca naiman scrisese pe aici ca a vandut-o in Constanta. Asa ca, UXE, nu prea cred ca o s-o vezi la Tulcea, este doar inmatriculata acolo, dar isi face veacul pe la mare, din cate stiu eu. Ma corecteaza Aleku24 daca nu e asa. Legat de problema cu timoneria/cutia, din cate imi aduc aminte si naiman a avut probleme si a incercat sa o repare. Mai vorbeste cu el sa afli istoricul complet.
Mie imi place mult cum arata cu bad boy look, desi nu ascult manele decat de la cei din jurul meu si atunci imi dau muzica mea mai tare sa o acopere pe a celorlalti. ;) Intr-un timp ma gandeam sa fac si eu acelasi lucru la STi, dar am renuntat. Sunt de acord cu Muttley, in ceea ce priveste siguranta de la capota, dar din ce imi aduc aminte naiman nu renuntase la ea.

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #4 on: April 13, 2016, 09:47:42 AM »
Salut Muttley. Da scuze flanșe. Am greșit din graba ținând cont ca am scris aseară la 2 dimineață:)). Da capota merge f ok. Adică trag de maneta din mașină și doar dau pinu la o parte de afara și se ridica fără probleme. Am fost și pe autostrada și nu am avit probleme cu ea. Sa speram ca asa va rămâne.
wruum!!:D

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #5 on: April 13, 2016, 09:49:17 AM »
Salut Uxe. Mulțumesc. Sunt din cta. Nu cred ca mai ajung prin Tulcea, ca ma pregătesc de voiaj. Dar poate altădată. Cu mare placere.
wruum!!:D

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #6 on: April 13, 2016, 09:57:22 AM »
Salut Cata Aka KET :D. Ai dreptate Cata. Pe la Tulcea mai rarut. Asa la bunici doar.  Da cu cutia am vb. Tre sa ajung pana la mecanic. Ma gândeam Cata, ca am înțeles și de la alții ca ar fi loc sa scot tubulatura de aer în proiectorul de ceata din dreapta. Și mie îmi place look-ul mașinii și vb ta nu sunt manelist:))).  Chiar nu am avut probleme cu capota pana acum. Sper sa nici nu am. :))
wruum!!:D

Muttley

  • 4922
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #7 on: April 13, 2016, 10:15:37 AM »
Daca mecanismul de blocare e la locul lui esti in regula.
Faza-i asa: daca se prelungeste capota in jos si pe mijloc, se pierde accesul la zavorul ala, manevra aia cand bagi degetele pe sub capota ca sa deblochezi. Ca urmare, blocarea trebuie anulata. Si daca se deschide accidental in mers capota, nu se mai tine in nimic. Si se deschide de regula la viteza, cand "se umfla".
WRX SW 2002

KET

  • 3921
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #8 on: April 13, 2016, 10:28:36 AM »
...
Ma gândeam Cata, ca am înțeles și de la alții ca ar fi loc sa scot tubulatura de aer în proiectorul de ceata din dreapta.
...

Ar f o solutie, mai ales daca nu prea vezi sensul proiectoarelor, cum este si cazul meu. Numai ca o sa cam aspire pe-acolo o groaza de praf, mai mult decat prin alte parti. Si avand in vedere ce e la noi in Romania, si mai ales in CT, iti faci plaja unde nu ai vrea.  ;) Din ce stiu eu, solutia asta este in general adoptata de cei ce folosesc masinile numai sau preponderent la track-days si/sau drag. Pentru un DD nu stiu daca este cea mai fericita solutie...



Și mie îmi place look-ul mașinii și vb ta nu sunt manelist:))).  Chiar nu am avut probleme cu capota pana acum. Sper sa nici nu am. :))

Mai poti baga niste incuietoare aditionale capota, ca sa fii sigur, si ajuta si la look-ul agresiv (din nou, problema de gusturi). Investitia e mica si stai linistit...

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #9 on: April 13, 2016, 10:29:52 AM »
Aha am înțeles. Da mecanisum este la locul lui. Da trebuie sa îmi bag degetele puțin mai mult sub capota,dar sunt toate la locul lor. Se și aude click-ul ala cad închid capota.
wruum!!:D

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #10 on: April 13, 2016, 10:33:04 AM »
Da pai asa am zis și eu. Sau ar mai fi o soluție sa fac un mic decupaj în capota sau aripa dreapta. Ca asa ma gândeam și eu ca dacă e jos.. Mai intra mizerie praf frunze pietricele etc. Da ar fi o soluție și cu clipsurile alea pe capota. De asta nu m-am interesat, dar e o soluție buna.
wruum!!:D

KET

  • 3921
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #11 on: April 13, 2016, 10:37:27 AM »
Eu as opta pentru decupaj in capota. Facut finut, la un specialist cu ranforsare in jurul decuparii, nu ar trebui sa fie o problema.
Eu am pe STi unele Sparco. Au fost ieftine, nu sunt greu de montat, arata bine si scapi si de stresul ca e posibil sa se deschida la viteze mari si sa te uiti prin geamul lateral.
Vezi ca o sa devina costisitor ca ai devenit membru pe forumul asta. Iti vor veni tot felul de idei. Si cel mai grav, next step, melc sub capota  :D :D :D

RLX

  • 140
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #12 on: April 13, 2016, 10:40:49 AM »
Salut, referitor la flanse, ai reglabila tein pe masina?

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #13 on: April 13, 2016, 10:42:05 AM »
Da știu :)) îs conștient. Da dar pe parte de motor n-am ce face. Ca e motor aspirat. Știu ca încercase Andrei cu compresor mecanic și toată inst de intercooler etc. Dar nu mai mergea mașină.. Trebuia resoftata.. Și din cate am înțeles singurii care ar fi reușit sa facă asta erau cei de la exelixis. Dar am înțeles ca era ffff scumpa investiția. Da o sa ma interesez. Chiar e o idee buna. Acuma trebuie sa și avem bani sa băgăm în ea:))) dar cu melcu sub capota.. Din cate știu nu merge. Dar momentan sunt mulțumit. Poate când o sa trec le sti dar pana atunci e deajuns.
wruum!!:D

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #14 on: April 13, 2016, 10:43:19 AM »
Salut Rlx. Da sunt tein reglabile. Și cu acel mic calculator de reglare automat din mașină a durității amortizoarelor.
wruum!!:D

moguai

  • 2814
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #15 on: April 13, 2016, 10:49:04 AM »
nu ti bate capul cu melc sau alte din astea acum. mergi cu ea asa o perioada, 2-3 ani pana te prinzi cum e treaba cu subaru si apoi iti iei direct turbo-sti sau wrx. reteta asta a mai fost pe aici pe forum la multa lume, inclusiv la mine.
pentru ca sunetul ajunge /din difuzoare pana-n sange / pentru ca inima ta moare / atunci cand sunetul dispare.

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #16 on: April 13, 2016, 11:35:53 AM »
Salut moguai. Da știu. Am ints ca singura soluție este cea cu compresor mecanic. Dar e f scumpa investiția. Am înțeles ca softarea ar fi undeva la 3k de euro.. Și nu are rost. Momentan ma bucur de masina. E ceea ce mi-am dorit. Plângeam după ea de f mult timp.
wruum!!:D

KET

  • 3921
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #17 on: April 13, 2016, 15:26:26 PM »
Nu melc sub capota acestei masini! Nu sunt eu cel care incurajeaza astfel de prostii. Melc sub o capota de STi, adica next step. Vezi ca si ucosmin si moguai si altii s-au imbolnavit pe forum si au ajuns sau vor sa ajunga la STi, de la aspirate.

Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #18 on: April 13, 2016, 15:39:29 PM »
Da știu Cata.. Îs conștient.  Poate peste câțiva ani. Acum nu e cazul :)). La ce drumuri avem e deajuns ceea ce e acum. :))
wruum!!:D

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Răspuns: Salut baieti!!
« Reply #19 on: April 13, 2016, 17:14:13 PM »
... si altii s-au imbolnavit pe forum si au ajuns sau vor sa ajunga la STi, de la aspirate.

Eu pot sa confirm ceea ce spune KET si anume, cunosc o doamna care la un moment dat era in cumpana: sa inceapa constructia casei sau sa-si cumpere STI?
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!