Piatra cubica ar putea fi indepartata
Subaru club Romania

Piatra cubica ar putea fi indepartata

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Piatra cubica ar putea fi indepartata
« on: April 22, 2010, 12:09:33 PM »



Primăria Capitalei mai are nevoie de o singură semnătură pentru a scoate piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor. Artera din centrul Capitalei este pe lista patrimoniului național datorită acestei pietre cubice, însă Ministerul Culturii este gata să dea undă verde asfaltării în zona Aviatorilor.

Piața Charles de Gaulle și bulevardele Aviatorilor și Prezan sunt unele dintre cele mai „blestemate” zone din București pentru șoferi. Gropile care apar constant sub piatra cubică distrug mașini și scot peri albi conducătorilor auto.

Administrația Străzilor nu a putut rezolva complet problema niciodată, pentru că refacerea acestor artere nu era gestionată de specialiști. Responsabilii din municipalitate închideau însă gurile rele, care cereau să se asfalteze, cu o singură justificare: piatra cubică din zona Aviatorilor este patrimoniu și nu se poate scoate!

Acum, edilii s-au răzgândit și au făcut toate demersurile pentru a îndepătra impedimentul numit patrimoniu. „Asfaltăm tot. Este cea mai bună soluție. O să lăsăm anumite porțiuni cu piatră cubică în fața monumentelor istorice, pentru că zona este protejată și face parte din patrimoniul național“, a spus, ieri, Alina Roman, directoarea Administrației Străzilor din București.

Autoritățile locale au trimis deja o adresă către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național prin care cer scoaterea pietre cubice și turnarea asfaltului, iar, în urmă cu o săptămână, edilul-șef Sorin Oprescu s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, pentru a discuta pe aceeași temă.

Propunerea va fi dezbătută în cadrul unei ședințe a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice de la sfârșitul acestei luni, după ce Primăria va depune întreaga documentație pentru proiect.

Deși nu a vrut să se pronunțe în mod direct, ministrul Culturii înclină să dea un răspuns pozitiv acestui proiect. „Nu vrem să blocăm refacerea zonei mai ales că din câte am înțeles de la Sorin Oprescu, ar costa enorm de mult rearanjarea pietrei cubicei. Nu vreau totuși să mă pronunț pentru a nu-i influența pe membrii comisiei în luarea unei decizii corecte“, a declarat pentru „Adevărul“, Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

via adevarul.ro

Răspuns: Piatra cubica ar putea fi indepartata
« Reply #1 on: April 22, 2010, 14:08:28 PM »
Ar fi un vis implinit!!!!
Daca nu se reface complet nu ar fi rau nici pastrarea a unei benzi pe sens eventual ultima, care sa fie intretinute, si restul asfaltat. Acelasi model a fost abordat si la Paris, unde cred ca se pune mai mult accent pe cultura si monumente decat in Bucuresti.

Răspuns: Piatra cubica ar putea fi indepartata
« Reply #2 on: April 23, 2010, 11:44:22 AM »
sincer nu cred ca e o idee buna sa mai pastreze piatra cubica! la noi intretinerea ei nu este buna si nu poti avea incredere in astia ca iti vor asigura conditii bune de trafic!

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Piatra cubica ar putea fi indepartata
« Reply #3 on: June 08, 2010, 19:00:04 PM »
Muncitorii lucreaza deja de 2-3 saptamani si au scos 2 benzi de piatra cubica impreuna cu fundatia. Daca fac o baza buna, din partea mea pot pune piatra cubica la loc. Inainte apareau gropile gigant pentru ca sub piatra era un strat de nisip si pamant moale.

Sa vedem ce se intampla. Sper sa termine cat mai repede ca nu i-am mai vazut lucrand de ceva vreme.