Subaru EyeSight
Subaru club Romania

Subaru EyeSight

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Subaru EyeSight
« on: April 23, 2010, 16:14:05 PM »
Desi Volvo este primul contructor de automobile care a echipat o masina cu un astfel de sistem, Subaru nu sta cu mainile in san si prezinta noul sistem de siguranta EyeSight. Componentele principale sunt 2 camere video aplasate langa oglinda retrovizoare si au rolul de a detecta obiectele aflate pe traiectoria masinii sau care urmeaza sa se intersecteze cu aceasta (masini, pietoni, animale etc.)



Subaru a prezentat si cele 3 functii ale noului sistem:

1) Pre-Collision Braking Control
In cazul in care viteza de rulare este mai mica sau egala cu 30km/h si camerele detecteaza un obiect in fata masini, soferul va fi atentionat printr-un semnal sonor, iar in cazul in care acesta nu reactioneaza, autovehiculul se va opri automat
In cazul in care viteza de deplasare depaseste 30km/h, masina va incetini, reducand astfel riscul unei coliziuni sau severitatea impactului.

2)Pre-Collision Brake Assist System
In cazul in care frana este apasata brusc si cu putere, sistemul Brake Assist va interveni si va mari eficienta franarii.

3)Adaptive Cruise control with all-speed range tracking function
In cazul rularii pe autostrada, sistemul EyeSight ajuta la pastrarea distantei fata de autovehiculul din fata si poate chiar opri masina in cazul unui ambuteiaj. Mai mult decat atat, in momentul in care masina din fata incepe sa inainteze, masina va accelera pana la viteza prestabilita, pastrand in acelasi timp distanta setata.