Subaru si Toyota in Romania
Subaru club Romania

Subaru si Toyota in Romania

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Subaru si Toyota in Romania
« on: March 28, 2012, 18:03:14 PM »
Autor: Bogdan Constantin Alecu (Ziarul Financiar)

Sucursalele greceşti ale mărcilor Subaru şi Toyota aduc pe piaţa locală cele două mărci nipone. În timp ce Toyota a devenit companie de sine stătătoare, Subaru Motors Trading România este controlată în continuare din Grecia. Cu toate acestea, ambele companii au mana­gement grecesc - la Subaru Motors Trading România director general este Stavros Kanono­poulos, în timp ce la Toyota România este George Kyriazis.

Toyota România s-a separat din 2006 de Toyota Hellas, atunci devenind companie naţională de vânzări şi marketing. Atât centrul din Grecia, cât şi cel din România sunt deţinute de Inchcape Motors, companie britanică ce deţine mai mulţi dealeri auto la nivel european. Inchcape controlează în Balcani vânzările Lexus şi Toyota nu doar în România, ci şi în Bulgaria şi Macedonia, în timp ce în Estonia Letonia şi Lituania au dealeri pentru Ford, Jaguar, Land Rover, Mazda, BMW, Mitsubishi şi Hyundai. În Grecia Inchcape este din 1987 importator şi distribuitor al mărcii Toyota.

Subaru Motors Trading România este importatorul şi distribuitorul autorizat de Fuji Heavy Industries al automobilelor Subaru pe piaţa locală din 2005. Firma este subordonată companiei Subaru Motors Hellas din Grecia, distibuitor al mărcii japoneze pentru zona balcanică.

La nivelul anului trecut Toyota a comercializat pe piaţa locală peste 2.900 de autoturisme, în creştere cu aproape 20% faţă de anul anterior, pe o piaţă care a scăzut cu 11%. În acelaşi timp, vânzările Subaru au pierdut 14% din vânzări, ajungând la 227 de autoturisme la nivelul anului 2011. Cel mai bine vândut model al lor a fost SUV-ul compact Forester, cu 128 de unităţi, în scădere cu aproape 30% faţă de 2010. Cumulat, Toyota şi Subaru au împreună aproximativ 3% din piaţa locală.

În ceea ce priveşte primele două luni ale acestui an, Toyota a scăzut cu 33%, la 210 maşini, iar Subaru cu 21%, la 22.




Vanzarile scad, marketingul rezista :) Se vorbeste pe la colturi ca britanicii nu sunt multumiti si deja au preluat in Europa de est cativa dealeri in timp ce in Romania s-a inceput un audit sever. Este posibil ca Marea Britanie sa se implice direct lasandu-i pe greci in urma.
« Last Edit: March 28, 2012, 18:06:10 PM by MihaiFlorescu »

stefanbv

  • 4253
  • Forester forever
Răspuns: Subaru si Toyota in Romania
« Reply #1 on: March 28, 2012, 18:29:06 PM »
Daca se implica britanicii... sa nu importe masini cu volanul pe derapta!  :D
Mai bine se implica direct USA... si aveam si noi preturi bune!
No school, no job, no problem!

Forester SG5 Cross Sport JDM
Forester SH SX

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Răspuns: Subaru si Toyota in Romania
« Reply #2 on: March 28, 2012, 19:38:00 PM »
Eu zic ca ar fi bine sa vina britanicii. Ei au respect pentru comunitatile cum este cea a noastra si se implica, organizeaza evenimente pentru posesorii de subaru etc.

USA nu e bun... Tot Japonia e mama lor.