Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
Subaru club Romania

Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i

Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« on: January 02, 2015, 01:02:31 AM »
Buna seara si la multi ani !
Tot caut sa iau o masina si sunt prins in eterna lupta a oricarui pasionat ( nu consider masina doar un obiect care te duce din punctul A in punctul B )
As vrea Forester 2.5xt pentru ca nah, e forester 2.5xt.
Pe de alta parte in aproximativ aceeasi suma se gasesc masini precum BMW x3 2.5i. ( ambele 2005-2008 )
Evident ca nu se poate compara cum se comporta masinile unul fiind turbobenzina de succes iar celalalt aspirat si mai greu.
Pe de alta parte confortul in MBW este clar mult superior, de la optiunile interioare pana la antifonare.
Insa sunt convins ( dar nu stiu exact cam cat de mult ) ca intretinerea unui BMW este mult mai costisitoare decat a unui Subaru

Vreau un minisuv pt ca vreau 4x4 ca sa nu am nici o jena pe drumurile cu zapezi ( si au grija primarii nostrii sa avem d-astea din belsug )
Nu merg offroad, doar Bucuresti , la tara si din cand in cand cate un munte-mare
Nu vreau un SUV mare pt ca nah, e greu, e masiv, consuma mult rau, n-am nevoie.
Nu prea as vrea masina mica pt ca iubesc pozitia de condus inalta, sa vad usor ce e in fata si mai ales pt ca e greu sa gasesti masina si cat de cat sportiva 4x4 dar si cat de cat comoda si mica.
Stiu ca la ambele exemplare consumul este aproximativ identic deci asta nu intra in calcul. Nu merg mai mult de 10000km/luna  medie anuala.
Am detinut pana acum : Cielo 1.5AT / Espero AT / Opel Astra Clasic / Skoda Octavia 1.9 / Mercedes C200 cdi 2005 / Opel Tigra AT / Audi A3 2.0DSG / Chrysler 300M 3.5AT, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.

Caut masina sa consume evident decent daca se poate ( nu e cazul niciuneia din cele analizate aici ) sa aiba un confort interior bun, sa traga decent spre bine dar mai ales sa imi dea acel feeling ca sa o iubesc, nu sa fie un fier, altfel iau un Logan si zic ca am cu ce ma misca.

Stiu ca sunt diferente mari si ma astept sa tineti cu Foresterul, va rog doar sa incercati sa fiti cat mai obiectivi cu putinta.
Nu refuz sa arunc ochii si pe alte variante daca imi atrageti atentia.

Sunt constient ca in ambele cazuri , dupa achizitie o sa mai bag 1000-1500 E in schimbul a tot ce trebuie dpdv mecanic .

Va multumesc mult pentru orice raspuns obiectiv !
Petrecere frumoasa in continuare !
« Last Edit: January 02, 2015, 01:04:40 AM by Cumnatu »

stefanbv

  • 4253
  • Forester forever
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #1 on: January 02, 2015, 01:19:25 AM »
La multi ani Cumnate!  :D
Un Forester 2.5 XT este mai sportiv iar BMW mai confortabil... dar feeling-ul de masina sport AWD face toti banii!
PS Nu prea sunt fani BMW p`aici.
No school, no job, no problem!

Forester SG5 Cross Sport JDM
Forester SH SX

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #2 on: January 02, 2015, 01:29:55 AM »
In primul rand un X3 cu 2.5 nu e usor de gasit la noi, iar sa'l aduci de'afara, adaugand costurile si TPI'ul, ajungi la un pret nejustificat, dupa parerea mea.

Ca si intretinere, cred ca amandoua's cam pe'acolo ca pret, nusht de ce ai impresia ca Subaru e mai ieftin, poate chiar invers.

Legat de consum, nusht cat consuma un X3 2.5, insa cu Forester la 14-15% urban in Cta mi se pare decent, comparand cu motoare de 1.6 aspirate de 100CP care consuma 11-11.5%

Si eu ma uitam si la X3, insa un 3.0sd era prea scump, iar restul nu mi s'au parut a'si justifica pretul. Un XT il gasesti in jur de 8k. Eu de un an jumatate am bagat vreo 3500euro in ea (amortizoare spate, distributie, pneuri vara, roti iarna + maruntisuri)

Răspuns:
« Reply #3 on: January 02, 2015, 01:53:10 AM »
Test drive cu amandoua si care iti place mai mult iti cumperi 2.5 xt!!!
Gluma ca gluma dar 2.5i  nu prea merita....nu ofera nimic pentru consumul ala.doar un 3.0 sd ar merita dar vorbim de alti bani in comparatie cu 2.5xt.doar un seria 3 se apropie de subaru ca feeling....

adinegru

  • 1456
  • 2012 XV CVT
    • Consum XV CVT
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #4 on: January 02, 2015, 02:02:44 AM »
Ca dezavantaj: mai puține service-uri specializate. Fiind o marcă destul de puțin vândută în România (~200 bucăți pe an), asta înseamnă că piesele și manopera trebuie executate de oameni care se pricep.

Ca avantaj: e o mașină discretă. Nu știu cum conduci, eu am avut un 320D de care am scăpat cât de repede am putut, pentru că, la stilul meu de condus, eram magnet de polițiști. Plus spartă de două ori, ca să îmi ia nimic din ea. Cu Laguna n-am avut problema asta niciodată, o lăsam peste tot, nu se uită nici naiba la ea, am și uitat-o deschisă de câteva ori în parcarea de la Victoriei. La fel și cu Foresterul, puțini cunosc ce e cu priza aia de aer de pe capotă, iar majoritatea hoților se îndreaptă către BMW, Benz sau Audi.

Alt dezavantaj, oarecum: interiorul e destul de spartan, orientat spre funcționalitate, nu spre lux. BMW este o marcă premium, plătești pentru confort, la Subaru plătești pentru performanțe și pentru funcționalitate. BMW are multe chestii de finețe, probabil în aceeași măsură cu numărul chestiilor inutile. Aici depinde și de tine, cum te simți în fiecare mașină, dacă vrei să agăți cu BMW-ul tău sau alte minuni.

Forester

  • 3068
  • The other right!
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #5 on: January 02, 2015, 09:59:38 AM »
Ar mai fi de discutat si spatiul. Foresterul SG (adica pana in 2008, cum cauti si tu) este o masina de dimensiuni compacte, inauntru ai cam acelasi spatiu ca la orice compacta, basca tunelul pentru transmisie care iti mai incomodeaza un al cincilea pasager pe mijloc spate. Si apropo de asta, mie mi se pare ca se sta incomod in spate la SG  ;D
Nici pozitia nu este foarte inalta, deseori am impresia ca ma cam uit ochi in ochi cu soferii de logan, poate sunt o idee mai sus, dar cred ca un sandero stepway e acolo!  :D
Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #6 on: January 02, 2015, 10:33:34 AM »
Nu ma pasioneaza spatiu mai mare decat este la Forester, n-am facut test drive cu X3, dar am mers cu foresterul iar spatiul este arhisuficient. Sunt singur, fiica-mea traieste in Franta.
Ale dracu decizii, am citit toata noaptea si sunt multe persoane care au avut ( sau inca mai au ) Forester si si-au luat X3 ca si upgrade de confort.
Practic la Subaru exceleaza motorul ( care aduce cu sine si consumul ) si sistemul 4x4 dar la cat de offroad merg eu cred ca face fata cu succes si x3ul.
Ma omoara insa ideea de a lua X3 , a merge in confort si a regreta ori de cate ori vad un forester caci nah, 2.5i sau 2.0xd nu trag nici pe departe asa cum trage 2.5xt.
Ma omoara ideea de a lua Forester caci voi consuma probabil maxim posibil ( stiu de la 300m, cand masina poate , eu nu pot sa stau cuminte si sa merg babeste ) si ca e zgomotoasa si nah, spartana rau interior.
In mine se da o lupta intre omul matur care vrea o masina confortabila si tanarul mereu prezent care vrea sa si simta ceva din masina aia, nu doar sa frie frumoasa.  
Ca si raport consum / confort / impozite samd cred ca si un Passat 1.8tsi e o idee buna insa nu ma reprezinta deloc deloc Passat asa cum nu ma reprezinta Audi, am avut super Audi, frumoasa foc dar nah, nu sunt eu in ea.

Treaba e ca orice masina as alege o sa o iau probabil pt minim 10 ani.
Deja s-a ajuns ca masini din 2005-2010 sa aiba preturi accesibile iar ca si ani de constructie , masinile au tot ce le trebuie pe ele, masini care isi merita acum banii ( chiar daca mai bagi 1-2k in ele la inceput ).
Am vrut Alfa Romeo dar chiar n-am chef sa stau cu ea in fata blocului.
Apoi am vrut si vreau Forester, eventual AT. Consuma mult si are confort mediu dar trage intr-un mare fel.
X3 consuma la fel de mult probabil si nu ai acel feeling in ea dar ofera mai mult "lux" Insa atat 2.5i cat si 2.0d sunt lenese rau, 9-10 sec pana la suta...

Practic in secunda asta criteriile sunt :
- motor maxim 2.5 dpdv al taxelor si impozitelor
- timp pana la 100km/h intre 7 si 8 secunde, maaaaxim 9.
- confort cat mai mare posibil
- preferabil 4x4 ( un 4x4 usurel , nu neaparat de offroad )
- preferabil cutie automata ( chiar daca omoara performantele si sporeste consumul putin )
- preferabil benzina dar nu neaparat
- pret pana in 10k Euro
- trebuie sa aiba in inima ei acel ceva care sa iti dea feeling cand o conduci
- nu vreau masina mini gen Polo
- trebuie sa nu aiba jena cu zapada din Bucuresti ( aici ma gandesc ca nah, pana acum am condus zeci de masini, doar una 4x4 si am fost cu absolut toate pe tot felul de drumuri si de munte si cu zapada si n-am ramas blocat niciodata nicaieri, cauciucuri bune si cunoasterea masinii au facut sa nu ma bag unde nu-mi fierbe oala si deci n-am ramas blocat ; cu Chryslerul 300m am tractat inclusiv un Q7 blocat in zapada in conditiile in care 300Mul era tractiune fata ) ( tinand cont de istoric, practic nici nu e nevoie de 4x4 mereu, dar in nici un caz tractiune spate - nu stiu daca e corecta exprimarea )

Viu ce ati alege pe aceste criterii ? Poate veniti cu vreo idee la care nu m-am gandit .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri !
« Last Edit: January 02, 2015, 10:36:39 AM by Cumnatu »

celalalt

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #7 on: January 02, 2015, 11:00:12 AM »
Ramai tanar...

rzw75

  • *
  • 1674
  • ex
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #8 on: January 02, 2015, 11:22:39 AM »
X3 ul este o super masina, dar cu 3,0i sau 3,0d sau sd.

Foresterul 2,5XT este o masina speciala, te implica ca si sofer mai mult decat orice alt suv :) este aproape la fel ca o Impreza WRX :) dar ai spatiu mai mult.

un 2,5XT cu cutie automata nu va scoate sub 18 % in Bucuresti...

eu sunt fan Subaru, si probabil urmatoarea dupa Forester o sa fie tot un Subaru, dar am avut f multe BMW-uri inainte , iar masina de birou am tot un BMW si in fiecare zi imi dau seama ca BMW chiar face masini smekere si nu degeaba e o marca premium... am condus ceva vreme si un X1 si e o masina care mi0a placut f mult pentru ca sta bine de tot pe drum si impreuna cu cutia automata mergea bine bine.

succes!
ex Impreza '05 Wagon 2,5 RS
ex Forester 2,5 XT
ex Outback 2,5
ex Impreza 2,5 WRX

:) Speed Triple 1050 R

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #9 on: January 02, 2015, 11:44:09 AM »
Ca tot ai adus vorba de X1, cum e pozitia la volan fata de XT? E interesant x1 28i'ul ala :D

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #10 on: January 02, 2015, 11:48:25 AM »
Merita sa ma uit dupa BMW 325 xi ?
Vad ca are date tehnice mult mai bune atat ca si consum cat si ca si accelerare decat x3
Nu vreau 2.0d

adinegru

  • 1456
  • 2012 XV CVT
    • Consum XV CVT
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #11 on: January 02, 2015, 11:51:09 AM »
X1 e asemănător cu XTul ca și poziție de condus. Ce nu mi-a plăcut la el e că pare înghesuit, consola aia dintre pasagerii din față ocupă prea mult loc, iar mie nu imi place să mă dau prea mult cu scaunul în spate ca să am loc la piciore.

moguai

  • 2814
Răspuns:
« Reply #12 on: January 02, 2015, 13:12:51 PM »
Mda. Grea alegere...
Ca si plus pt forester/subaru as pune sistemul 4x4, zic eu peste xdrive (care e axat cumva spre sportivitate), motorul deosebit si feelingul de masina speciala, rara.
La bmw as pune ca plus doar interiorul mult mai ok si comfortul sporit.
Personal nu mi place deloc cum arata x3 ul
pentru ca sunetul ajunge /din difuzoare pana-n sange / pentru ca inima ta moare / atunci cand sunetul dispare.

BOXER

  • *
  • 2352
  • +
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #13 on: January 02, 2015, 13:30:46 PM »
2.5XT AT folosit in regim urban, aprox. 350km/saptamana - 16%. Consumul sare doar in aglomeratie mare.
In exterior stie si mai mult de 16%, in functie de stilul de condus.
Masina nu consuma mult. Orice SUV diesel construit pe vremea SG-ului consuma similar sau mai mult (X5 este cel mai economic).
Nu inteleg de ce comparam Foresterul cu berlinele, normal ar fi sa discutam despre Forester vs. X3 sau XV vs. X1.

Lui Cumnatu ii recomand o masina automata, cu garda la sol mare, pe benzina. Daca vrea sa o tina 10 ani trebuie sa cumpere ceva cu putini kilometri si in stare tehnica buna.
Pentru 10 ani sunt necesare niste investitii serioase in orice masina si nu cred ca ajung cei 1500 de euro.

In mod normal as recomanda o europeana, prin prisma retelei de ateliere service si a timpilor de livrare a pieselor. Din pacate marca bavareza are o politica ciudata, dupa 10 ani scoate din productie unele repere iar preturile pieselor originale noi sunt mai mari decat la Subaru.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT


Subaru Da, Lego Nu.

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #14 on: January 02, 2015, 13:33:34 PM »
Evident ca in timp masina o sa toace bani, acei 1500 se aloca doar pt schimbarea de la mom achizitiei a distributiei si fluidelor.

Răspuns:
« Reply #15 on: January 02, 2015, 17:01:26 PM »
Situatia ideala pt tine ar fi sa ai ambele modele disponibile cel putin o saptamana si sa vezi cum e sa "traiesti" cu ele.....dupa aia abia ai putea sa iei o hotarare cat de cat obiectiva pt tine...
Eu sunt fan al ambelor marci cu ceva in plus pr subaru dar dupa ce au spus colegii mai sus , si daca nu as fi fan al acestor marci, as alege subaru.din prisma banilor in primul rand.....feelingul este si el la fel de important.....
Am un prieten cu X5 2003 full options si m-am dat cu masina aia de cate ori a vrut sufletul meu.....am avut job pe un Forester 2004 aspirat 2 ani.....intre x5 si forester aspirat as alege Forester!!!!de 2.5 xt nu mai zic....

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #16 on: January 02, 2015, 17:17:07 PM »
X5 e prea mare ptr o persoana fara copii. Plus ca motorizarea de 3l benzina nu prea are rost la o masina care se vrea tinuta 10 ani: consum mare, impozit mare, rca mare. Oricum, nici nu a intrat X5'ul in discutie

XT'ul asta sau asta sunt cele mai interesante acum
« Last Edit: January 02, 2015, 17:35:36 PM by andrei0241 »

Răspuns:
« Reply #17 on: January 02, 2015, 18:17:31 PM »
Ma refeream la feeling intre modele cu care am mers eu....experienta asta o am pe asta am impartasit-o......ideea era ca eu as alege un Forester "chel" decat un X5 "full" la ani similari!
Intre x3 si xt e o alegere simpla.....cel putin pt mine!

Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #18 on: January 02, 2015, 18:24:26 PM »
Pacat ca la noi e f putin probabil sa gasesti un DS4 cu 1.6'le de 200 CP. Motorizarea am incercat'o pe RCZ si mi'a placut.

soho

  • 246
Răspuns: Forester 2.5xt versus BMW X3 2.5i
« Reply #19 on: January 03, 2015, 00:13:34 AM »
Un Outback 3 benzina sau 2.5 XT model de SUA  ,,, o masina excelenta pu ce ai nevoie, spatiu , confort , putere si plus la asta si 4x4 destept ! pu un x3 ,, doar motoare de 3 litri sunt OK ,, in rest ,,forget about it ...