Cum se face CORECT nivelul de ATF la cutia automata 4EAT
Subaru club Romania

Cum se face CORECT nivelul de ATF la cutia automata 4EAT

brbturbo

  • 90
  • ForeSTIer
Cum se face CORECT nivelul de ATF la cutia automata 4EAT
« on: February 06, 2015, 13:12:05 PM »
Poate pentru multi care au cutie automata, nu spun o noutate dar pentru mine care am manualul si ca dobitocul nu am citit cu atentie, a fost o noutate. Ii multumesc lui Tudor importatorul de RedLine de la Alba Iulia.
De cand am luat masina am avut shocuri intre a 2-a si a 3-a. Am schimbat uleiul (5 schimburi de 4L cu Motul multi ATF) si nici o schimbare. Am fost la un atelier care repara cutii automate si mi-au spus ca nu e bun motul, sa bag Mobil 3309. Aceleasi probleme. Am schimbat cutia si convertizorul, shocurile au ramas doar ca raspunde mult mult mai bine la acceleratie (deh, convertizor nou si cutie aproape noua).
La indicatiile lui Tudor azi am facut nivelul corect si...SURPRIZA! Au disparut shocurile.
Am lasat masina peste noapte pe rampa in garaj ca sa fac nivelul la rece pentru ca la cald, cum scrie in carte, sa mergi 10km dupa care sa faci nivelul, nu stiu sigur daca a ajuns la 60-70 C.
A doua zi dimineata,cu motorul oprit si schimbator in P, verific nivelul. Putin peste HOT Max. Pornesc motorul, las sa mearga 2-3 min dupa care o trec prin PRND321 de 4-5 ori. Ce sa vezi, nici urma de ulei pe joja. Am completat cu 1 Quart de Idemitsu, am trecut-o inca de 2 ori prin toate pozitiile si era intre Cold Min -Max. Cand luati nivelul, schimbatorul in P si motor pornit.
Succesuri si astept feedback.
Am de vanzare cutia AT si convertizorul care merg f bine. Gasiti anuntul la sectiunea piese. Ofer garantie.
« Last Edit: February 08, 2015, 13:34:47 PM by brbturbo »
Forester 2.0XT AT & Forester STI