Autokino Brasov
Subaru club Romania

Autokino Brasov

puiu

  • 786
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #200 on: December 18, 2015, 17:31:59 PM »
DCT e direct clutch sau dual clutch? Furnizor e tot getrag ca la DSG-urile fauveurilor sau la EDC-urile renourilor?
Intreb pentru cultura mea generala. Mersi.
:)

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #201 on: December 18, 2015, 17:52:09 PM »
Dual, am scris gresit.
Adica cutie cu dublu ambreiaj, nu cutie convențională automata cu convertizor de cuplu si nici cutie cu acționare  robotizată ca la Toyota sau Honda.
Nu stiu cine o face, s-ar putea sa fie cutia lor, din grup. Celelalte transmisii automate asa sunt.
Stiu ca s-a introdus in 2014 si are 7 rapoarte.

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #202 on: December 18, 2015, 20:07:46 PM »
Un tip de publicitate - reclama care prinde foarte bine aici^





Astea, plus niste sepci cu sigla Subaru, plus o tombola cu calendare si postere mari si colorate  garanteaza la fiecare demonstratie cateva contracte incheiate pe loc si alte cateva  incheiate in urmatoarele zile.
Cred ca asta ar prinde bine mai ales in Romania unde marca Subaru nu este asa de cunoscuta ca aici,  si mai ales ca foarte multa lume nu cunoaste calitatile 4X4 ale marcii.
Cred ca o asemenea demonstratie nu costa o avere pe care o reprezentanta  auto nu si-o poate permite,  si are un impact vizual puternic asupra publicului.  De asemenea presa ar fi automat atrasa sa partricipe si sa relateze despre eveniment fara ca ea sa trebuiasca sa fie platita special pentru a scrie despre asta.  Iar daca printre spectatori se gasesc oameni care sant in cautarea unei masini in acel moment,  vazand o asa demonstratie ar fi convinsi ca aceasta este masina de care au nevoie si poate ar semna pe loc un pre-contract.  Cel putin aici merge trucul.
...............  parerea mea.
« Last Edit: December 18, 2015, 20:20:50 PM by Adi-Canada »
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #203 on: December 18, 2015, 20:28:12 PM »
O rampa d'aia costa f mult si cred ca trebuie autorizatii speciale pentru a o folosi in spatiul public, pentru demonstratii. Pe langa asigurarea unei ambulante, posibil si a pompierilor/descarcerarii la eveniment. Chiar nu e ceva ieftin de facut. Mai ales cele din filmuletele 3-5 ...
Iar cu niste sepci si calendare nu faci mare lucru aici, unde, asa cum ai spus si tu, rata pentru o masina noua nu reprezinta doar 20-25% din venitul unei familii obisnuite

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #204 on: December 18, 2015, 21:33:30 PM »
''Costa foarte mult''  e un termen relativ,  e in functie de bugetul fiecarui dealer.  Pentru unii e putin, pentru unii e mult,..........
Daca nu sant bani de rampe atat de sopfisticate se poate improviza ceva cu cateva bascule de zapada sau pamant , pietre si busteni, in functie de anotimp. Ideea e ca sa vada omu'. de rand de ce este capabila masina pentru ca probabil nu a vazut niciodata asa ceva live.
Sepci, calendare si postere sant doar cireasa de pe tort pentru a atrage  un pic mai mult atentia asupra produsului.
Rata si puterea de cumparare a omului e alta poveste. Cei  care au salarii de 1000-15000 lei oricum nu vor cumpara nimic. Nu lor li se adreseaza actiunea. 
Demonstratia se adreseaza acelora  care au oricum banii in buzunar si sant in cautarea unei masini.  Si decat sa dea banii la un alt dealer pe o alta masina,  vazand demonstratia vor fi fi atrasi (convinsi). sa dea banii pe masina pe care tocmai au vazut-o ca urca un tzurtzugan  pe care il credeau insurmontabil cu cateva minute inainte.  Si daca ii mai si vorbesti despre drumurile proaste  ''care este'' si deszapezirea care nu va exista la iarna (pentru ca iarna nu-i ca vara.  ;D ),  ai sanse sa il convingi sa cumpere una de-a ta in loc sa cumpere   o masina de-a altora.
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #205 on: December 18, 2015, 22:11:37 PM »
Am vazut mai devreme mentionata o suma de 20 000 euro ca nefiind la dispozitia celor de la AK doar ptr promovare, deci cu siguranta si o rampa mai sofisticata ar iesi din buget.
Iar ce spui tu, cu demonstratiile publice, le vad rostul doar la vreun eveniment auto major, altfel risti sa arunci banii si atata. Sa faci demonstratia aia pentru a si prinde cateva contracte inseamna sa ai in public macar 3-4 x nr de contracte pe care vizezi sa le inchei.

Din ce'am vazut, VAG, Opel, Mercedes, BMW, mai nou Mazda/Suzuki le vad promovate in mall'uri, iar pe langa ele gasesti pliante cu ofertele din intreaga gama. Sunt convins ca nu e o reclama ieftina, dar cred ca e mai eficienta decat o demonstratie incropita in aer liber.

Test pe un circuit de offroad sau chiar si un drum forestier ar fi cel mai indicat, dar si astea trebuie facute in cadru organizat, unde iarasi, nu poti aduce sute de persoane.

Cea mai buna idee mi se pare ca ar fi aceea de a da masina la drivetest diverselor persoane prezente in online, alaturi de un site cu cat mai multe informatii, inclusiv stocul disponibil (in tara sau,  pe posibil posibil, si la nemti).

XV'ul diesel imi suna bine, o sa'l pun pe lista finalistilor ptr anul urmator

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #206 on: December 18, 2015, 23:37:28 PM »
Si tot legat de site, ca am intrat acum sa vad care sunt noile preturi ptr Outback: care e site'ul oficial, pana la urma sau care va fi imbunatatit pe viitor, Subarubrasov sau autokino?

Pe subarubrasov in primul rand e prost ales locul pentru a insira modelele. Intuitiv ar fi fost ca pozele cu fiecare model, din drept cu "Home" sa fie active si sa redirectioneze pe informatiile corespunzatoare. Abia cand sa inchid site'ul am observat ca modelele sunt insirate sus
Apoi, prezentarile pentru Exterior/interior/design lasate in engleza nu isi au rostul, aduce cumva cu lipsa de respect fata de cumparator. Nu isi au rostul link'urile Tehnologie si mai departe atata timp cat duc spre nicaieri
Vad ca si la Forester e cam la fel, probabil si la restul modelelor.
Iar prezenta pe treimea inferioara a site'ului a unei reclame (sau ce'o fi) pentru Avada theme are rolul de a ....?

Pe autokino, sa nu ai decat cateva masini la mana a doua, nimic despre masini noi, un configurator sau macar un pliant ...

Si, esentialul, nici o informatie despre preturi. Tinand cont ca incercati sa atrageti clienti si din tara, sa aveti preturile afisate ar fi un avantaj, dupa parerea mea.

Remarcile astea le fac ptr ca vad ca spuneti ca nu stiti cum sa atrageti noi clienti. Dar, din ce vad, pe partea de online nu s'a facut mai nimic.

PS: nu c'ar fi o consolare, dar m'am uitat si la cei de la Exclusiv, dealer Subaru in Cta si vad ca si ei pe partea de Subaru (in rest nu m'am uitat) sunt varza ... Outback e prezentat modelul de acum 2 generatii, Forester cel de generatia trecuta, cu datele si preturile corespunzatoare

PPS: Cand reincepeti programul dupa sarbatori? Am un drum prin BV dupa 4 ian si poate fac si o vizita pe la showroom (sper ca nu in service :D)

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #207 on: December 19, 2015, 12:10:19 PM »
Promovare in domeniul evenimentelor auto am facut in anii trecuti. In 2008 am semnat cu Dan Gartofan, proaspat campion national de raliuri la vremea aceea, un contract de reprezentare pe doi ani. Ne-a costat o masina si ceva sustinere tehnica. Am participat la toate evenimentele din zona, doua etape de Campionat National pe an plus sase etape de VTM. Am fost cu masini de deschidere, securitate, am carat personalul tehnic, am expus masini si asa mai departe. Rezultatele cred ca au fost zero sau aproape zero.

@Adi_Canada, eu vad situatia altfel. In Romania e greu sa inveti lumea sa vada calitatile unei marci sau a unui sistem 4x4. In general, gasesc ca e greu sa incerci sa inveti lumea orice pentru ca intotdeauna sunt altii mai destepti care " stiu ei mai bine". Clientii considera aproape intotrdeauna ca sunt mai priceputi, mai ales in acest domeniu si ca dealer-ul incearca sa-i convinga pentru ca are un interes. Din dorinta de a nu se lasa pacaliti asculta de prieteni, cunoscuti sau si mai bine cauta cele mai bune oferte prin prisma discount-ului. Noi nu reusim sa vindem "value for money " ci este important ca virgula clientul sa aibe impresia ca a scos un deal bun pe care il poate prezenta nevestei si prietenilor cu mandrie. Ma grabesc acum si poate n-am gasit exprimarea potrivita dar asta e. La noi nu exista " Love Subaru " si " It's what makes a Subaru a Subaru " ci " Cat e halatul ".

Din aceste motive cred ca abordarea lui Andrei0241 cu abordarea individuala si drive-test este cea mai potrivita in acest moment. Din toate punctele de vedere. Gasit potentialul client, drive-test, oferta personalizata si atentie asupra detaliilor pe care clientul pune pret.

Cu site-ul e adevarat, poate ar fi trebuit sa-l lasam sub constructie. Probabil ca o sa incercam sa-l facem asemanator cu cel global, asta ca sa nu ramanem atat de mult si atat de in urma cu update-ul.


Ceea ce ma deranjeaza extrem de tare este faptul ca nu reusim sa vindem cat mi-as dori. Totusi nu e normal ca partenerul nostru german sa dea 20 de Levorg-uri intr-o bucata de Bavaria si noi sa nu dam nici unul. De Forester si Outback nici nu mai pomenesc. Ba chiar a zis ca e nemultumit  de cifrele Levorg-ului si a adaugat ca daca ar fi fost si Diesel ar fi facut volume mai serioase.

Din acest motiv vin cu o propunere; cine dintre voi va reusi sa ne aduca un client care va si cumpara iar cumpararea ne va face si noua un castig decent, va primi din partea noastra un voucher de 1000 de lei pe care il va putea folosi cum va dori. Piese, manopera, vopsitorie, orice. Vom putea sa-l socotim si ca un discount ( suplimentar ) la cumpararea unei noi masini.
Cred ca e o idee buna si imi pare rau ca nu m-am gandit mai devreme. Mihai Florescu a zis ca nu trebuie sa va conving pe voi. De acord, dar poate convingeti voi pe altii.

Andrei, in 4 ianuarie suntem la servici. Si intre sarbatori, dar cu un personal mai restrans.

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #208 on: December 19, 2015, 13:04:13 PM »
Aici suntem o comunitate relativ restransa, dar personal tot nu mi se pare o idee buna anuntul asta cu "recompensa" 1000 ron ptr cel ce aduce un client ptr o anumita masina. Vorba se poate raspandi si lumea va considera ca daca voi oferiti 1000 ron, clar castigati macar 3000, deci preturile masinilor voastre sunt umflate artificial si atunci se formeaza o parere, poate, gresita

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #209 on: December 19, 2015, 13:37:37 PM »
Castigam 3000, da. Si ce-i cu asta?
Ar trebui sa le vindem in achizitie? Si salarii, chirii, masini de test drive, SSM4 cu ce bani?

Suntem pasionati dar trebuie sa traim si noi din ceva.

Dandu-va voua 1000 de lei castigam mai putin pe unitate dar poate vom vinde mai mult.
Eu asa sper.

Andrei, crezi ca mai exista socialisti in Romania care isi inchipuie ca ar trebui sa lucram pe baza de voluntariat?
Vor sa iesim la cartofi acuma?


Xander

  • 1249
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #210 on: December 19, 2015, 14:16:53 PM »
Exista "socialisti" in Romania si din pacate nici nu sunt ca in belgia,austria sau noua zeelanda. Ei sunt comunisti. Dar sa nu ii confundam cu comunistii din china care au inteles rolul libertatii individului pentru cresterea standardului de viata. Ai nostri sunt supravietuitori , ei stiu ca "au o tara bogata" si pe principiul asta totul este gratis sau poate fi luat pe nimic. Da-l in masa pe ala care produce valoare, sa se "descurce". Comunistii romani nu produc nimic dar ei administreaza "o tara bogata" cum am descris mai sus. Scuze de off-topic dar sese a zgandarit realitatea.

Legat de reclama nu sunt foarte multe de spus. Germanii sunt dumnezeii nostri, tot ce ne vand ei este la superlariv. Greu sa incapi pe piata pe langa ei daca nu esti in aceeasi barca. Ai putea sa ii folosesti si sa spui in reclama ca germanii isi cumpara subaru cand se plictisesc de fiarele lor.:)

La modul profesionist angajezi o companie de marketing care se ocupa de strategie care necesita bani.
Cred ca ar trebui sa canibalizezi imaginea altor producarori ca sa se vada subaru altfel e greu sa construiesti de la zero. Calitatile sunt deja exploatate in imaginea altor branduri auto.
Fiabilitatea germana, siguranta unui volvo , tractiune pentru orice teren,  totul la un pret mai mic le gasesti la subaru.
Weekend placut!




Sent from my iPad using Tapatalk
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #211 on: December 19, 2015, 14:50:43 PM »
@Xander-respect!
De mult n-am mai citit ceva cu care sa fiu de acord asa,100%.
Stiu ca e off-topic dar asa este. Cateodata la noi, sa ai o firma si sa o faci sa mearga presupune sa faci niste lucruri pe care nu si le imagineaza nimeni.
Si in calitate de locuitor si al Germaniei pot sa va spun ca mitul german e mai mult decat supraevaluat.
La nivel individual cred ca sunt mai slabi decat noi. In schimb, ca societate sunt mult deasupra, poate si din cauza ca nu au atatea pareri antagonice.

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #212 on: December 19, 2015, 14:56:01 PM »
Castigam 3000, da. Si ce-i cu asta?
Ar trebui sa le vindem in achizitie? Si salarii, chirii, masini de test drive, SSM4 cu ce bani?

Suntem pasionati dar trebuie sa traim si noi din ceva.

Dandu-va voua 1000 de lei castigam mai putin pe unitate dar poate vom vinde mai mult.
Eu asa sper.

Andrei, crezi ca mai exista socialisti in Romania care isi inchipuie ca ar trebui sa lucram pe baza de voluntariat?
Vor sa iesim la cartofi acuma?



E si logic ca trebuie sa si castigati, asta e afacere, nu hobby, doar ca mi se pare mai normal ca reducerea sa fie acordata cumparatorului.
Dar pana la urma orice abordare merita incercata macar o data...
Cand insa vezi exemple de masini de 26k, pret de lista, cumparate la 20k (fara a fi vorba de lichidari de stoc, model pe sfarsit de cariera sau altceva - mai precis era vb de un Focus cu FL), incepi sa cauti doar reduceri d'astea, nu te mai uiti la modele nou lansate sau care nu beneficiaza de reduceri.

In alta ordine de idei, ce modele aveti acum in showroom?

adinegru

  • 1456
  • 2012 XV CVT
    • Consum XV CVT
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #213 on: December 19, 2015, 15:00:15 PM »
Într-o țară în care dieselul e rege și în care oamenii își strică mașinile încercând să atingă consumul specificat de producător, Subaru e ceva exotic. Plus prețul benzinei. Degeaba îi spui omului că siguranță și superioritate tehnică pe șosea, el știe că i-ul roșul e ceea ce trebuie și, dacă apari cu altceva în fața blocului, râde lumea de tine.

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #214 on: December 19, 2015, 15:14:47 PM »
Dam o reducere cumparatorului si o prima voua.
Din pacate doar doua Forester-uri si unul diesel Lineartronic la test drive.
Levorgul e la SMT impreuna cu alt Forester. Venetian Red.

Mai primim un Outback in Februarie si unul in Martie.
In ianuarie inca un Forester manual Burnished Bronze.

Cand intra XV-ul in stoc o sa luam unul.
Ceva pareri despre configuratie? Diesel sau benzina?

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #215 on: December 19, 2015, 15:54:55 PM »
Speram sa gasesc XV'ul si, mai ales, Outback'ul. Nu de drivetest, oricum achizitia o voi face in vara, dar sa le pot vedea, sa'mi fac o impresie.

Daca Forester aveti doar diesel, XV'ul ar merge benzina. Daca e deja si un benzinar Forester, atunci tot diesel as incerca si pe XV, mai ales ca diferenta de pret e mica intre benzina lineartronic si diesel manual

Sese

  • 468
Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #216 on: December 19, 2015, 16:27:26 PM »
XV nu e nicăieri in Europa.
Outback foarte putin.
Unul din cele doua ajunge la Bucuresti ( varianta Sport si culoare Lapis Blue ) si celalalt il tinem la Brasov.

XV benzina, ok. Manual sau Lineartronic?

Daca vrei sa vezi Outback-ul, m-am întețes cu prietenul cui l-am vândut sa vina la un drive test daca am nevoie de el. El nu prea vroia sa aștepte si eu nu prea vroiam sa-l dau pentru ca stiam ca voi aștepta dupa altul.

Spune-mi cand vii si ne organizam.

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #217 on: December 19, 2015, 17:05:28 PM »
Nu e bai daca nu's astea in showroom, o sa vad la vara, sigur o sa am drum in zona si pana atunci definitivez si bugetul.

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #218 on: December 21, 2015, 03:39:34 AM »
...
@Adi_Canada, eu vad situatia altfel. In Romania e greu sa inveti lumea sa vada calitatile unei marci sau a unui sistem 4x4. In general, gasesc ca e greu sa incerci sa inveti lumea orice pentru ca intotdeauna sunt altii mai destepti care " stiu ei mai bine". Clientii considera aproape intotrdeauna ca sunt mai priceputi, mai ales in acest domeniu si ca dealer-ul incearca sa-i convinga pentru ca are un interes. Din dorinta de a nu se lasa pacaliti asculta de prieteni, cunoscuti sau si mai bine cauta cele mai bune oferte prin prisma discount-ului. Noi nu reusim sa vindem "value for money " ci este important ca virgula clientul sa aibe impresia ca a scos un deal bun pe care il poate prezenta nevestei si prietenilor cu mandrie. Ma grabesc acum si poate n-am gasit exprimarea potrivita dar asta e. La noi nu exista " Love Subaru " si " It's what makes a Subaru a Subaru " ci " Cat e halatul ".
...
Intr-adevar, situatia e altfel deoarece bugetul omlui de rand e altfel si automat si oamenii (adica clientela) sant altii.   Oamenii isi aleg o masina in functie de banu` pe care il au in cont dar si de  cat de destept e el sau  alti destepti din jurul lui care il sfatuiesc  dupa cum stiu ei mai bine.  Eu sant convins ca daca  romanu`  de rand ar avea o leafa de 2000 euro sau dollari  asa ca in afara,  s-ar cumpara mai multe Subaru-uri  decat acuma.
Mai e si mentalitatea romanului de rand care e fixata in ADNul lui cum ca beemweurile si mertzanele sant cele mai bune si nu are egal pe lume ca iele e multe   :D.  Sa stii ca aceasta mentalitate se pastreaza si peste hotare , chiar si pana aici,  deoarece cand vorbesti cu romani, mai niciunul nu are Subaru sau alta japoneza. majoritatea isi cumpara VW sau alta nemtzoaica doar din considerentul ca au avut asa ceva in Romania si alta lui nu ii trebuie.  Daca ii spui de Subaru, intai te intreaba ce e aia apoi rade de tine ca ce chinezarie ti-ai luat.
Faza cu discounturile sa stii ca nu e doar o meteahna romaneasca. Si aici oamenii vaneaza discounturi si reduceri deoarece oamenii muncesc din greu pentru banii lor  si nu il dau bucurosi din buzunar.  Marea majoritate cand le vine vremea sa isi cumpere masina , nu cauta un anume tip sau model,  ci in functie de necesitatile lor si a familiilor isi aleg masina cea mai ieftina. In medie, un om cand cauta o masina viziteaza dealerii de la vreo 15 marci  si isi aleg masina cea mai convenabila la pret/calitate. (iar cu discountul isi fac o vacanta de vis undeva prin Mexic sau alte tari calde )  Si cam toti dealerii dau discounturi intre 1000-5000 $, in functie de sezon. Am vazut acum cativa ani discount de 8000 $  la Tribeca.  Virusati de-astia ca noi care cauta si viseaza doar Subaru sant foarte rari,  poate 1%.
Poate ca actiunile pe care le-ati facut voi in 2008 nu au prea dat rezultate.  Dar aici astfel de actiuni au mare priza la public, mai ales cele de genul celor pe care le-am aratat eu cu filmuletele de pe YouTube.  Aici multi oameni care nu aveau habar cu ce se mananca Subaru au semnat pre-contracte  la sfarsitul demonstratiilor.  Da,  li s-a oferit si un drive test,  si o sepcuta cu sigla Subaru,  sau au fost imbarcati in masina pe post de co-pilot si au fost urcati pe rampele alea inspaimantatoare de cand s-au dat jos erau verzi la fata si tineau o punga in mana .......  ;D . Dar s-au convins ca masina este exceptionala  si au cumparat-o imediat in dauna altor dealeri sau marci de masini.  
Nu sant eu prea mare specialist in marketing,  dar tinand cont de faptul ca marca Subaru nu este prea cunoscuta in Romania asa ca masinile germane si Dacia care  au cota de piata majoritara,  si mai ales de faptul ca oamenii de rand nu stiu de ce este capabil sistemul de tractiune AWD al Subaru-ului,  niste actiuni bine organizate acolo unde este un public-tinta mai numeros cu niste rampe/pante  foarte inclinate  sau niste camioane de zapada batatorita ar lua ochii viitorului comparator care trece mai mult sau mai putin intamplator  si are deja banu`  in buzunar gata sa il cheltuie pe o masina buna.
Publicitatea prin mass-media, internet,  TV,  nu zic,  si ea e buna,  are si ea rolul ei,  dar oamenii sant satui de publicitate mincinoasa , de mii se spoturi publicitare care obosesc ochiul si enerveaza omul, care promit ca produsele lor sant cele mai bune dar cand le cumpara se strica dupa prima utilizare,  oamenii schimba canalul sau inchid televizorul cand vad publicitate.  De aceea am vazut ca aici firmele/dealerii au schimbat putin strategia si au incercat  (cu destul de mult success)  sa se apropie de public in mod direct   si sa le demonstreze live ca  masiile lor sant  foarte bune  si nu sant doar o publicitate seaca  si foto-video-trucata pe care omu`  nici nu se mai oboseste sa se uite .
Nu stiu,  ........... parerea mea.  :-X
« Last Edit: December 21, 2015, 14:25:07 PM by Adi-Canada »
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !

Răspuns: Autokino Brasov
« Reply #219 on: December 21, 2015, 15:14:10 PM »
Dacia are cota de piata mare doar prin prisma pretului, daca Subaru ar fi avut modele noi la 10k euro ar fi fost pe toate drumurile.
Ah, si mai e vorba si de reteaua de service'uri (autorizate sau nu) care se incumeta sa se bage la un Subaru.
Cand iei un VAG, Opel etc garantat intr'un oras mediu gasesti un atelier care a mai avut de'a face cu aa ceva. Cand iei Subaru ai service autorizat in 5-6 orase in toata Romania si probabil inca p'atatea service'uri independente competente pe aceasta marca