2002 WRX SW
Subaru club Romania

2002 WRX SW

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2220 on: January 19, 2018, 09:48:57 AM »
M-a lovit alta obsesie...  :(

De cand am masina, scartaie demarorul. Doar iarna, vara nu face. Nu m-a deranjat niciodata, pana astazi, cand am vazut un filmulet in care sunetul e ca la mine, iar la comentarii spun unii ca mai tine cateva luni in conditiile astea. Curios, cum la mine merge asa de cel putin 2 ani...

Aici e un tutorial in care pe langa faptul ca pozele nu se vad (ma enerveaza grav chestia asta, la modul general), aflu ca demarorul in cauza doar ducea lipsa de vaselina.
Din cauza asta l-as desface pe al meu. Singura problema e ca mi-e teama ca-l stric si raman pieton pe canicula asta. O fi treaba simpla si mi-o fi teama degeaba?
« Last Edit: January 19, 2018, 09:49:58 AM by Muttley »
WRX SW 2002

malakay

  • *
  • 4767
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2221 on: January 19, 2018, 09:59:51 AM »
nu este inginerie spatiala dar nu vad placerea sa muncesti la -7 grade :)
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2222 on: January 19, 2018, 10:01:12 AM »
Ar fi doar scosul / pusul de pe / pe troaca. Restul in casa...
WRX SW 2002

malakay

  • *
  • 4767
  • IMPREZA GC8
    • www.proalex.ro
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2223 on: January 19, 2018, 10:02:03 AM »
Da-i cu pace pana n primavara !
Straights are for fast cars, corners are for fast drivers. - Colin McRae

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2224 on: January 19, 2018, 10:03:35 AM »
Ma gandesc foaaaaaaaaaaarte serios la varianta asta...  :-\
Eventual ma ocup de el cand schimb ambreiajul. Numai sa reziste...

Mersi, Victor!
WRX SW 2002

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2225 on: January 19, 2018, 19:33:29 PM »
Ieri a nins, sigur ati remarcat. De fapt a nins alaltaieri noapte, iar eu faceam ture la fereastra, ma uitam cum toarna, ma uitam la masina, ma uitam la pat... Imi ploua-n gura sa duc trancariciu' in vreo parcare ceva. Am sfarsit prin a ma culca si a ma trezi foarte devreme. La 5 dimineata eram in parcare la munca, parcarea goala. Pai era frumos sa-i las pe colegii ce aveau sa vina din urma sa se lupte cu troienele?? Normal ca nu, si ia si da-i! Vreo 5 minute, continuu, am transformat o mare de zapada, frumos nivelata de vant, intr-o gramada de transee si sleauri. Bun, stiam ca era tractorul cu lama in apropiere si urma sa se mute in parcare, chiar asa magar nu-s.
Mandru de isprava, am parcat troaca unde am vazut zapada mai mare si am intrat. Aia de la paza ma asteptau rabdatori. "Legitimatia la control va rog". Le-o dau abtinandu-ma cu greu de la a pufni in ras. "Va cam place sa va agitati cu masina in zapada am vazut...". Le confirm respectuos ca a lor presupunere e corecta. "Stiti ca n-aveti voie, da?"... Le raspund ca stiu, sunt nevrednic si regret profund incidentul. Va dati seama ca ranjeam ca bou'. Facem schimburi de "la revedere" si ma car la birou.

Am relatat episodul din 2 motive: o data ca m-am distrat teribil, al 2-lea urmeaza.
Ma suna azi un amic ca mi-a venit colet din state, eu uitasem complet de comanda. Asa ca ma duc adineauri sa-l iau. La 50 la ora, troaca tzopaia de nebuna. I-am dat putin mai tare, in speranta c-o sa sara zapada aia din jante. Da' de unde... Aproape de 100 simteam ca se cam pierde contactul rotilor cu asfaltul. Asa c-am oprit, am bagat manutele firave prin jante si am desprins gramezile de zapada adunate cu o zi inainte. Foarte bune jantele de aliaj cu spite rare in situatii de genul. Si fain iarna cu troaca, numai aventuri  ^-^
Ah, si mai fu o aventura in dimineata asta. Am intrat in troaca oarecum prin portbagaj. Actuatorii de IC erau inghetati rau, se deschidea 2.3 milisecunde si se incuia la loc. Chestii care pe altii i-ar revolta peste masura, pe mine ma distreaza si ma fac sa-mi fie si mai draga. Stiu, sunt ciudat.

Bun, coletul continea gauge podu'.
Din multitudinea de variante disponibile (stalp, sus pe bord in loc de ceas, pe plafon la oglinda, prin aeratoare, pe sub scaun samd), eu am optat totusi sa pun ceasurile suplimentare in cel mai logic si normal loc cu putinta. Dupa mintea mea cel putin... Adica langa cele existente din fabrica.

Optiuni:
- ortiz nustiucum. Din ce inteleg cautand pe net si pe fb, cred ca-i vorba de un "one man show", un baiat de prin Texas (parca) care cred ca le face in pivnita, probabil cu ceva imprimanta 3D sau din fibra, sau habar n-am. Oricum, nu m-a convins deloc;
- autometer (parca astia-l fac, poate ma insel). Conform reviewurilor... praf!
- SMY. L-am luat de la IAG, ca il aveau mai ieftin. Cel mai cat de cat rezonabil. Stiam bine care-i sunt problemele din reviewurile de pe RSD cel putin, dar alta solutie n-am gasit, ca Pfaizzzzer n-a vrut sa-l faca din carbon  >:(

In lumina proasta din casa cu chirie...



O simulare cu vechile ceasuri...



Si responsabilu' cu CTC-ul  ???



La o prima vedere:
- textura si calitatea plasticului sunt chiar foarte bune. Oi vedea dupa cateva veri si ierni daca o ia pe aratura;
- nu eram deloc convins de vizibilitatea indicatoarelor de fabrica (becul de "pune benzina urgent" si gradatia de 180 la ora de la ceasurile de pe masina). Dar se pare ca e ok, chiar foarte ok;
- sus, in spate, e lasat... si nu prea. Multi se plangeau de asta, unora le acopera putin din ceasul mare, din mijloc. Cred c-au rezolvat problema, ca la mine vine okish, e tangent la ceasul mare, din mijloc. Daca pe masina vine prost, feon cu aer cald;
- ceasurile suplimentare pare-se ca vor fi orientate taaaaare aiurea, in jos si usor spre laterale. Ncsf;
- aici e o eroare de proiectare elementara, aproape amuzanta. Cand au modelat CAD piesa, niste suprafete s-au imbinat aiurea. Ori n-au vazut, ori nu le-a pasat, nu se stie, dar tampenia aia a ajuns pe matrita de injectie, iar acum pe piesa finala. Un sincer NCSF!  :D

Stiu, multa vorba pentru nimic, dar e iarna, m-am lasat de fumat (strokerul e scump) si ma plictisesc. Oricum, asa fac tot timpul.
_____________________________________

Inca putin despre primul ceas suplimentar. Dpmdv, cei mai importanti parametri pentru orice motor, insa mai ales pentru unul impins, sunt presiunea de ulei si temperatura uleiului. Pentru ca n-as prea vrea sa umplu troaca de jdemii de ceasuri ca ricerii, varianta unui ceas amestecat mi s-a parut ideala. E comandat de ceva vreme, da' astia-s dubiosi. Cica dureaza o luna sa primeasca niste componente ca sa mi-l adune. Probabil vin de pe aliexpres.

Al 2-lea ceas... Nu stiu.
As merge pe ideea de a pune ceva ce nu am by default, gen AFR de la wideband-ul ce va fi sa fie la un moment dat. Asta ar fi prima optiune.
A doua optiune ar fi un al 2-lea amestecat, tot Spa Technique, temperatura apa si... inca ceva. De exemplu vacuum/boost. Temperatura apei mi-o doresc, ceasul de fabrica e doar orientativ si incompatibil cu OCD-ul meu, sta in acelasi loc si la 70 de grade si la 95. Boost-ul insa mi se pare cam inutil in real life.
Mai am timp de gandire.

_________________________

Edit, 1 februarie 2018... Excelul nu minte, si spune lucruri cutremuratoare. Ceasul "dual" de ulei, platit astazi, a dus cheltuiala cu troaca din topicul de fata la fatidica suma de 100769 lei romanesti pesedisti. Ma duc sa asimilez realitatea (de-oi putea) cu un bax de bere... Fmm Subaru!
« Last Edit: February 01, 2018, 18:33:46 PM by Muttley »
WRX SW 2002

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2226 on: February 04, 2018, 15:13:03 PM »
Inca aproape 800km uichendul asta, mi-am vizitat ambele neamuri.
Vreme buna, nisip si sare... Barlad si Vaslui mai aglomerate decat Bucurestiul (  ??? ), judetul Vaslui in general asa cum il descriu legendele... Vreo 3 betivi pe marginea drumului, unul agatat de-o banca, altu' se chinuia sa tina linia santului, al 3-lea numara cu piciorul dungile intrerupte de pe marcajul median. Birturile pline (la amiaza!!!) de personaje ce discutau aprins despre partid. In plin camp, la mare distanta in ambele directii de primele sate, casoaie izolate, de sute de metri patrati, din BCA si OSB. Oameni jumuliti, ponositi, imbracati ca acu' 50 de ani. Cum sa nu vina L.D. sa-si caute sustinere politica aici...  ;)
Din Iasi am plecat spre Piatra Neamt si am uitat sa pun benzina. In Tg Frumos era aglomerat rau OMV-ul asa c-am zis ca poate ajung totusi cu ce am la destinatie. Dar s-a aprins beculetul asa c-am hotarat sa merg USOR pana-n Roman (urasc orasul ala, n-am mai fost p-acolo de foarte multi ani), sa alimentez si sa ma intorc ca sa virez spre Hanul Ancutei. Inainte de Roman, un sat de cateva sute de metri, cu 4 benzi, sat pustiu, drum liber. Eram cu gandul aiurea, neatent la viteza. Un Logan civil, bej, fara inscriptii dar cu luminite colorate in calandru s-a luat dupa mine, ocupat fiind de 2 vigurosi politisti. Aia mi-au luat permisul, ca aveam 103km/h zic ei. Mno, asa o fi fost, sa fie sanatosi. Concluzia: va trebui sa-mi iau un dash cam cu afisare a vitezei. Macar alta data sa dau permisul fara indoieli :)
Scap de astia si de permis, ma duc in Roman sa alimentez. Un semafor, se face galben, hotarasc spontan sa nu fortez, sa nu sar la 2x90 zile suspendare, asa ca franez violent. Oprit fiind, vad in oglinda o octavia 1 albastra ca vine spre mine puternic, fara sa lase impresia ca incetineste. Am timp doar sa eliberez frana, sa-mi lipesc capul de tetiera si sa apuc ferm de volan. In penultima clipa, Octavia se pune-n bot cu scartait din roti. Iar in ultima, trage de volan stanga. Il vad in oglinda exterioara cum trece milimetric de bara mea. Imi spun in minte un "fmm cu telefonu' ma-tii", mai blestem o data rahatul ala de oras, pun benzina, fac cale-ntoarsa si ma duc s-o vizitez pe maica-mea.
Am plecat din Piatra devreme, pe la 8, ca sa fiu cat mai singur pe drum. Si am fost. Pana am ajuns in ciocolomitzi land, unde toate babele "eu nu vorbeste romaneste", iesite de la biserica cu sentimentu' de nemurire a sufletului in viata de apoi full, mergeau pe mijlocul drumului. Toate! Macar am mers economic pe alocuri, cu 30 la ora, ca sa evit si puscarie pentru porniri xenofobe  :)

Intre Lacul Rosu si Gheorgheni. 3 zile am vazut-o doar jegoasa.



Si dupa "spalatorie Self Service rulz".



Doua saptamani ma mai bucur de privilegiul sofatului. Dovada expira fix cand plec din tara, pentru doua saptamani. Acolo oricum n-am nevoie de permis. La inceput de martie am sa dau testarea aia de reducere a pedepsei, poate am noroc si-o iau.

A, troaca merge bine, am omis sa zic. Exceptie faptul ca pe umed rupe aderenta din mers la gaz plin intr-a 2-a si am derapat de cateva ori in viraje stranse, la viteze cat se poate de decente. La primavara/vara imi iau cauciucuri de iarna noi, ca nu mai merge asa.

Si inca ceva... De plictiseala, pe drum, in treapta 5, boost maxim de ~16psi pe la ~2750rpm. Am facut mai multe probe, cam asa sta treaba. Deci este loc! ^-^
« Last Edit: February 04, 2018, 15:30:10 PM by Muttley »
WRX SW 2002

andea79

  • *
  • 4007
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2227 on: February 04, 2018, 15:53:59 PM »
103 km / h ?
Eu as face contestatie , siguur este ceva abatere a aparatului radar de cativa km ... cat sa fii sub 100 ...

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2228 on: February 04, 2018, 15:58:23 PM »
N-am chef, mi-e mult, mult prea sila de ei :)
WRX SW 2002

puiu

  • 786
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2229 on: February 04, 2018, 16:56:41 PM »
S-a golit bugetul. Am vazut we asta radare cat pentru ultimele 6 luni.
Nu neg preventia, DAR...genul de soferi care oricum nu depasesc 50 in localitate franeaza pana la 30-40...doar ma fac sa ma intreb cata legislatie cunosc.

puiu

  • 786
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2230 on: February 04, 2018, 20:53:56 PM »

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2231 on: February 04, 2018, 20:58:50 PM »
Ce oameni stricati :D
WRX SW 2002

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2232 on: February 04, 2018, 21:00:27 PM »
...
Nu neg preventia, DAR...genul de soferi care oricum nu depasesc 50 in localitate franeaza pana la 30-40...doar ma fac sa ma intreb cata legislatie cunosc.

De curiozitate, ai condus prin orasele vest-europene? Dar prin Canada sau SUA (unde risti sa fii chiar arestat pe loc)? Daca ai avut aceasta sansa te rog sa ne spui daca ai avut curajul de a depasi limita de viteza evidentiata prin semne distincte pe o anumita portiune de drum?
Ne comportam civilizat, adica respectam legile doar in Franta, Germania, Austria etc. sau la noi in tara suntem zmei iar in Occident iepurasi?

Am certitudinea ca Muttley a avut o ratacire de moment si ca sa treaca mai bine peste situatia stanjenitoare ma ofer sa il astept la aeroport si sa-l duc, in siguranta, la casa lui de peste Carpati  ;D.
« Last Edit: February 04, 2018, 21:20:04 PM by Heliotropus »
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

Re: 2002 WRX SW
« Reply #2233 on: February 04, 2018, 22:26:59 PM »
N'ai citit atent. Nu e problema ca ar merge cu 50km/h, problema e ca franeaza pana la 30-40km/h cand vad vreo masina de Politie (daca ai 50km/h poti merge linistit la fel, pana in 60km/h oricum nu te opreste nimeni). Pe aia am si eu boala si le urez numai bine, de obicei din claxon.


puiu

  • 786
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2234 on: February 04, 2018, 22:40:44 PM »
Egzact

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2235 on: February 07, 2018, 17:47:50 PM »
Ce m-am distrat...







In mod normal as fi zis "bai, ce coincidenta!". Dar la cat ma chinui sa dau jos sarea de pe ea, numai troaca putea fi in poza  ^-^
Faza, nu mai stiu daca am scris...
Intr-o dimineata, pe la 6, inainte de munca m-am oprit la astia, s-o spal. Sistemul nu-i cu fise, e cu card. Am plecat, si dupa cateva sute de metri mi-am dat seama ca l-am uitat acolo, asa ca m-am intors. Daca tot era cardul infipt si troaca acolo... Am mai spalat-o o data...  :-\
Pe drum spre munca, ud pe jos, nush cum naiba am ramas blocat in spatele unui autobuz fara aparatori de noroi. Am facut troaca albie de porci. Asa ca, dupa munca... logic, spalatorie.
De 3 ori intr-o zi! Record personal. Desi nu-s convins...  ;D
WRX SW 2002

Re: 2002 WRX SW
« Reply #2236 on: February 07, 2018, 18:01:13 PM »
 ;D ;D ;D

OCD level 46!

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2237 on: February 07, 2018, 18:04:06 PM »
Da ma, da' la primavara cine-o sa-si puna manutele-n cap vazand cata rugina are sub Subaru? Eu in niciun caz. Heli sigur!
WRX SW 2002

puiu

  • 786
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2238 on: February 07, 2018, 21:13:47 PM »
Intamplare sau stiai de poza?

Muttley

  • 4923
Re: 2002 WRX SW
« Reply #2239 on: February 07, 2018, 21:15:16 PM »
Completa intamplare!
Eu n-am casa, ar fi culmea sa-mi fi deschis spalatorie =)))))
« Last Edit: February 07, 2018, 21:15:59 PM by Muttley »
WRX SW 2002