Speculatii: Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?
Subaru club Romania

Speculatii: Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Speculatii: Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?
« on: October 26, 2016, 15:41:37 PM »
In timp ce producatorii de volume risca bugete importante pentru a se alinia noului trend si a cererii pe piata europeana de SUV si CUV, este posibil ca trend setter-ii sa se mute catre altceva?

Piata deja a fost impartita. Skoda, Seat si altii care inca isi anunta primul lor SUV se bat pe acei 3% sau poate mai putin. Incep sa se taie break-uri si decapotabile din oferta, in timp ce altii adopta stilul Outback, Alltrack, Allroad incercand sa iasa in fata.

Am observat insa o noua tendinta in crestere.

Atat in SUA cat si in Europa calitatea si fiabilitatea masinilor a scazut. In timp ce americanii isi permit sa se intoarca usor si sigur la Ford F150 sau rivalele Dodge, Toyota si alte utilaje renumite pentru fiabilitate si mai putin pentru consum, in restul lumii Mitsubishi L200 si Renault-Nissan isi impart painea frateste, pe cand Isuzu sau Toyota aduna firimiturile, iar VW vine sa strige ca este si el in peisaj.

Renault mai nou (grupul Renault) a facut o colaborare cu Mercedes. Nu este vorba de acea colaborare cu motorul diesel de Dacia pe modelele mici Mercedes, ci de un Pick-up truck in toata regula in versiune hardcore 4x4 si una city hybrid. Nu este nimic altceva decat un Nissan Navara cu interior de V-Class.

VW a mirosit treaba de ceva timp si s-a pregatit cu Amarok, dar o sa se loveasca de o concurenta interesanta. La urma urmei se cunoaste ca producatorii obtin un profit mai mare din vanzarea modelelor mari decat de pe urma piticaniilor de oras.

In astfel de vremuri te intrebi... unde este continuarea lui Subaru BRAT sau BAJA?











Sa nu uit, oficialii Mazda anuntau ca se gandesc serios sa reia colaborarea cu Isuzu pentru realizarea unui pick-up. Poate va amintiti ca pe vremuri Mazda a avut si o varianta cu bena. Era doar un D-Max restilizat.

Si inca ceva. Ford aminteste europenilor ca el a inventat pick-up-ul si arunca asa cate un Ranger pe ici-colo la pret de Subaru XV.
« Last Edit: October 26, 2016, 17:56:44 PM by MihaiFlorescu »

BOXER

  • *
  • 2352
  • +
Răspuns: Speculatii: Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?
« Reply #1 on: October 26, 2016, 16:03:29 PM »
Noile pick-up-uri s-ar numi SUT (sport utility truck) si incep sa isi gaseasca multi fani.

Pick-up-ul face ceea ce nu mai fac turismele normale:

Rezista la drumuri proaste.
Este fiabil.
Are durata de viata foarte mare.
Are costuri normale de intretinere.
Nu are baterii precum au jucariile Nintendo Gameboy.
Nu se depreciaza estetic precum turismele fardate si colagenate.
ex. Impreza 2.0D
Forester 2.0MT
ex. Forester 2.5XT


Subaru Da, Lego Nu.


moguai

  • 2814
Răspuns: Speculatii: Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?
« Reply #3 on: November 17, 2016, 21:25:55 PM »
US only...
pentru ca sunetul ajunge /din difuzoare pana-n sange / pentru ca inima ta moare / atunci cand sunetul dispare.

Pick-up trucks noul trend dupa CUV & SUV?
« Reply #4 on: November 20, 2016, 03:45:51 AM »
Masina pentru manelisti,  impotenti,  jshmecheri , rapperi s.a.  ca ei,     (cel putin aici)
E plin pe aici de de-astea.  Ditamai  camionul si nu cara nimic cu el, poate  1%  din cei care au asa ceva  il folosesc intr-adevar la carat marfa sau la lucru,   99% isi iau asa ceva  doar ca sa se dea mari cu ele si sa  agate  femei proaste care pun botu'.  Spala toata ziua la el ca sa isi oftice vecinii care au masini mici,  si pun pe el inca vreo 200 de kile de nikel ca sa te orbeasca cand iasa seara la sosea la agatat si isi ataseaza pe acoperis  vreo 10 proiectoare pentru vanatoare  cica,  dar nu au pus mana pe o pusca in viata lor pentru ca ar cadea pe spate de la recul.
 E ca  beemveurile  in Ro,  fudulie pe campie. 
..................  parerea mea.
.........va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum, dar la scoala sa stiti ca tot nu ma duc !