Ca vorbeam de preturi,
VARIANTE ECHIPARE                                    CANADA                                                ECHIV. IN EURO
De  baza                                                      30 535  CAD(taxe incluse)                           20809.55
Comodité                                                        34 135                                                         23262.94
Tourisme                                                        35 735                                                         24353.34
Sport                                                               37 335                                                        25443.73
Limited                                                           40 035                                                        27283.78
Premier                                                          41 835                                                        28510.47

SUA
De baza                                                           24,495 US$ (fara taxe)                              22181.46
Premium                                                         27,395                                                         24807.56
Sport                                                               28,995                                                           26256.44
Limited                                                           31,095                                                           28158.10
Touring                                                          34,595                                                           31327.52
De unde trag concluzia ca e mai  ieftin sa iti iei un Frs  din  N.America  si sa il inmatriculezi in Ro.  (cu toate inconvenientele  aferente - transport, vama, inmatriculare,  taxe,  RAR, timbru ,  alergatura,  etc.)  Basca ca vine cu motorul  de 2,5 L.
..............................................   parerea mea  de 2 lei vechi.   
pai vezi si te luai de noi saraci ca nu stim noi ce si cum ....pretul e dublu fata de america de nord 

)  .... normal ca vand de rup in NA  la preturile alea (si alea sunt 2.5-uri  nu 2.0,  daca prin absurd ar vinde 2.5 in EU la preturile comuncate de Sese as mai pune un 2-3000 euro )... dar in EU unde ai taxe pe cilindree e cam nasol , plus ca de la 35mii gasesti masini mult mai dotate si mai puternice cu intretinere mai ieftina si la service-uri pe toate drumurile. 
deci cum sa vanda in EU ? pai la 40-45mii deja poti lua un Lexus hibrid..... cu motor peste 2.5 la care platesti taxe mai mici ca la o fiesta. 
in europa tre sa vanda turbo de maxim 2.0  1.6 sau 1.8 ar fi ideal....ideea e sa nu il faca overpriced.   
mie XV-ul si impreza mi se par potrivite pentru a face un comback in EU ... deja au facut un pas in directia buna cu interior.   tre sa faca cumva sa reduca preturile si sa puna niste motoare turbo.
o impreza/XV cu interiorul actual full options si motoru de pe levorg  1.6 turbo la un pret de 25 - 28mii ar  da de gandit europeanului care cumpara de bani astia golf sau focus