Imi place tot mai mult XV-ul asta !
Mai ales de cand circul exclusiv cu el.
In ultima vreme, am inceput sa adun km - 2 (sau 3 ?) drumuri Sibiu - Tg Mures, unul Sibiu - Bucuresti, invarteala prin oras, etc.
ODO: 22.494 km.
Ieri am facut un drum rapid Sibiu - Bucuresti si retur, pe Valea Oltului.
Aglomeratie ca la balamuc + lucrari pe Valea Oltului si pe A1. Daca dimineata am facut pana la Anchor Plaza 3 h 45 min, la intoarcere (am placat la ora 14:00 din Bucuresti, am facut aproape 4 h 30 min (cu o pauza de 10 min pentru alimentare cu benzina si cafea).
Noroc cu Waze ca m-a scos pe trasee mai putin aglomerate in Rm Valcea ( centura aproape blocata) si la Calimanesti-Caciulata (idem, circulatia ... stationara) ca altfel faceam lejer 5 ore.
Totusi, nu am resimtit cele peste 8 ore petrecute in masina.
Scaunele comfortabile, climatizarea excelenta, muzica buna si un sistem de sonorizare mai mult decat decent (chiar foarte bun dupa urechea mea) mi-au facut drumul placut.
Aaa - nu pot sa nu subliniez din nou cat de fain de Eye-Sight-ul si - mai ales pilotul automat adaptiv !
A1 a fost extrem de aglomerata pe ambele sensuri. Am fixat ACC-ul la 139 km/h si am circulat foarte relaxat, fara sa resimt stress sau oboseala.
Singurul loc in care am putut sa fac ceva depasiri a fost pe Dealul Negru, unde-s doua benzi la urcare - in rest, coloane compacte pe ambele sensuri- efectiv nu aveam loc sa fac vreo depasire. Dar, pe serpentinele de urcare pe Dealul Negru m-am bucurat de masina - motorul trage foarte fain (in cateva ocazii l-am auzit maraind la 6000 rpm ... ) iar CVT-ul este exceptional ! Gaseste tot timpul raportul optim de transmisie astfel incat ca dispui de maximum de putere si cuplu - iar pe serpentine asta e priceless !
Nu am mai verificat consumul, dar cu un plin de benzina, am facut un drum Sibiu - Tg Mures, m-am invartit vreo 10 zile prin oras, am facut Sibiu - Bucuresti (+ drumul prin Bucuresti pana la/ de la Anchor Plaza) si ”la plin” am alimentat cu 48 l la intoarcere, la OMV-ul de pe A1 (pe la km 40 daca nu ma insel).
CB-l indica un consum mediu pe ultimii (cca.) 2000 km de 7,9 l/100 km.
PS: Trebuie sa ma duc (iar ! ) la un service de roti deoarece, pa A1, am simtit vibratii la volan pe la 135-140 km/h.
Asta desi in urma cu cca. 1 saptamana am refacut presiunea in anvelope si am re-echilibrat rotile din fata.
Nu stiu daca rotile nu sunt bine echilibrate, o fi fost doar de la calitatea asfaltului ( ca nu mi-a ”vibrat” tot drumul, si doar pe toata A1 am mers cu peste 130 km/h), sau o fi o problema la anvelope.
Dar vreau sa investighez problema, ca in perioada urmatoare mi se mai arata niste drumuri lungi (unul e sigur la Baia Mare, saptamana viitoare).