Tănculețul meu
Subaru club Romania

Tănculețul meu

Re: Tănculețul meu
« Reply #620 on: December 10, 2021, 22:56:17 PM »
Imi pocneste capul.

Am scos la nimereala becul din stanga, de peste 300 ron, si l-am inlocuit cu unul de 45 ron. Clar lumineaza mai bine, dar tot ca dracul se vede. In mod normal raman oglinzile de reconditionat la un atelier care stie ce face. Acum am si ghinion pt ca e o ceata de nu vezi la 3 metri, nu-mi dau seama exact cum bat. Dar e clar ca bat mult sub niste halogene modeste.
Toti rahatii, mari mesteri de faruri, pe care i-am intrebat daca-mi pot schimba lupele, ba n-au auzit de asa lupe, ba nu se poate. Ma rog, e mai simplu sa faci BMW si Passat pe banda rulanta decat sa muncesti la un Subaru.

Ar fi doua intrebari.
1. Poate fi de la balast? Adica in afara de pornire, ala mentine si o anumita putere si n-o mai face? Da ce naiba, s-au dus ambele odata? Ma cam indoiesc.
2. Daca acestei masini i se duc farurile, singurele variante sunt sa dai 6000-8000 ron pe un far sau sa arunci masina?

PS. Stati pe faza in caz c-o arunc. O las pe-o strada cunoscuta, cu cheile in contact. Da  va faceti rost de faruri singuri!  :P

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: Tănculețul meu
« Reply #621 on: December 10, 2021, 23:12:18 PM »
Schimba lupele. E posibil sa fi fost și becurile prea puternice.
Oricum, xenonul, dintre toate tipurile de iluminare, mănâncă cel mai tare din oglinzi. Curent mult, căldură mare etc.

Re: Tănculețul meu
« Reply #622 on: December 11, 2021, 10:00:40 AM »
Pai aici e problema mare. Le-as schimba cu draga inima daca as sti ce sa comand, de unde sa le iau si cum arata. Dar sunt complet atehnic, iar dupa seria lupelor vechi n-am gasit absolut nimic. N-am gasit niciun fel de lupe care sa arata ca ale mele. Iar sa ma apuc eu de modificari, am doua maini stangi... Astia care pretind ca se ocupa cu reconditionarea farurilor dau din umeri cand aud de subaru, sustin ca n-au auzit de lupe pentru el.

dan_b

  • 1236
Re: Tănculețul meu
« Reply #623 on: December 11, 2021, 10:57:01 AM »
Pe vremea asta e greu sa iti dai seama cum bat xenoanele, pt ca lumina alb rece pe asfalt ud e aproape inexistenta. Ai senzatia ca sunt stinse, mai ales in oras. Poti sa verifici pe o strada neluminata si eventual fara asfalt.
Lupe se gasesc, Morimoto parca se numesc si cred ca se pot adapta si la Subaru.
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

Re: Tănculețul meu
« Reply #624 on: December 11, 2021, 11:26:03 AM »
Nu-s prea albe becurile. Sunt 4300K tocmai din acest principiu.
Am mai scris unui atelier, pare mai serios, mai profesionist. In weekend e mai greu, ca nu-ti raspund la tel. Mda... ultima postare e din 2013, acum am vazut.
Sunt convins ca se gasesc, numai ca nu ma pricep eu. Ca tot ma invart pe langa cazanul de tuica. E ca si cand ti-as spune ca iese prea tare tuica, s-o faci mai moale la a doua fierbere, cand tu nici nu stii cum arata cazanul.  :P

Am sunat la unii care se lauda ca repara faruri ca sa-mi spuna ca ei nu repara, doar inlocuiesc. Cand au auzit de subaru mai ca nu mi-au inchis telefonul.
« Last Edit: December 11, 2021, 11:51:20 AM by danielalexandru »

Ilie

  • 594
  • Forester sg9 2.5xt
Re: Tănculețul meu
« Reply #625 on: December 11, 2021, 15:45:27 PM »
Am avut aceeasi problema acum multi ani la un bmw seria 5 din ‘99 cu faruri xenon. Problema a fost ca oglinzile lupelor nu mai “oglindeau”, stratul cromat fiind ars/topit/decojit.
O varianta era schimbarea integrala a lupelor cu tot cu oglinzi cu Morimoto (varianta de care am auzit tarziu).
Eu am desfacut farurile, am desfacut corpul oglinzii din lupa si le’am dus la aluminizat la un atelier ce avea punt de lucru in incinta Faur. A costat parca 100 de lei toata treaba + timpul aferent demontarii si montarii farului, noroc ca am reusit sa scot usor sticla de pe far.
Google it: aluminizare sau argintare oglinzi faruri.
Rezultatul la mine a fost foarte bun, insa nu asa bun precum lupe noi Morimoto.
« Last Edit: December 11, 2021, 15:46:10 PM by Ilie »

Re: Tănculețul meu
« Reply #626 on: December 11, 2021, 22:34:48 PM »
Mi-a spus colegul tordvals de lupe morimoto h1 3 inch. Din cate vad pe net n-au nicio legatura cu ce am eu in far. D-asta-mi trebuie cineva care se pricepe.
Lupa mea e intr-un soclu de aluminiu care tine pana sub oglinda fazei lungi. Pentru ca nu ma pricep mi se pare imposibil de inlocuit.
Daca scot doar lupa din suruburile in cruce ramane ditamai ingineria in spate.

Re: Tănculețul meu
« Reply #627 on: December 12, 2021, 23:08:45 PM »
Ia de la dezmembrari niste faruri  sh, eventual fara xenon daca exista . Le desfaci pe astea, scoti tot ansamblul lupa + oglinda si abia apoi vezi ce se potriveste.  Nu tu aveai 2 seturi de faruri safaci lego cu ele?

Ilie , la bmw e altceva, am facut si eu la e46 chiar de 2 ori  pentru ca prima oara s -au prajit morimotourile de la xenon. A doua oara am lasat lupa plus halogen si au tinut mai mult.
Subaru nu este o masina, este un hobby!
Ex: Legacy H6 5EAT VDC 3.0

Re: Tănculețul meu
« Reply #628 on: December 14, 2021, 19:12:50 PM »
Am gasit un atelier care zice ca n-are nicio problema, ca a mai facut Subaru si mi-a facut programare de luni tocmai vineri. S-ar putea sa-l stiti, e pe Energeticienilor. Face si colantari si parbrize... Ma rog. Ideea e ca m-a cam omorat siguranta omului.
Am desfacut farul si surpriza. Era exact cum banuiam. Nu poti scoate oglinda cu tot cu motoras si lupa ca apoi sa montezi altceva. Motorasul si obturatorul ala sunt montate pe niste suporti turnati pe ansamblu.
Asadar, ori renunt complet la suport, ori trebuie sa decupeze pe acolo. Chiar am vazut pe unu' pe net care a decupat de zor pana a iesit ce-a vrut el.
Ma gandesc ca in carcasa ramasa libera poate monta vreun sistem, oricare ar fi, si halogen sa fie, numai sa vad si eu ceva pe drum.
Asta ar insemna ca trebuie sa inlocuiasca si faza lunga.
« Last Edit: December 14, 2021, 19:20:11 PM by danielalexandru »

Re: Tănculețul meu
« Reply #629 on: December 14, 2021, 20:22:55 PM »
Coliere de plastic…










Glumesc

Re: Tănculețul meu
« Reply #630 on: December 15, 2021, 00:56:52 AM »
Asta e cam ghinion de nesansa. Solutia pe care o vad eu e cea cu macelarirea suportului existent in zona fazei scurte , pentru inglobarea unui ansamblu oglinda + lupa aftermarket .dar e complicat si o treaba extrem de "custom". Adica nu o face orice "maimuta" care a pus lupe pe e46 unde e aproape plug & play.
Subaru nu este o masina, este un hobby!
Ex: Legacy H6 5EAT VDC 3.0

Re: Tănculețul meu
« Reply #631 on: December 15, 2021, 09:48:57 AM »
N-am inteles in veci de ce au adoptat solutia asta. Modelele mai vechi si mai noi n-au nicio treaba cu sistemul asta. ma uitam la aia cum desfac 3 suruburi si scot lupa cu tot cu oglinda in 10 secunde si-mi venea sa plang.
Am sa incerc astazi sa decupez cele doua suporturi pe care le am in plus. Daca-mi iese, iar aia se vor stramba ca nu se poate, le dau direct pe astea. Baga, frate, lupe-n ele si gata. Diametrul lupei e acelasi, nu vad ce i-ar mai incurca.
Pana la urma aia la ce au cerut bani? Nu sa bricoleze? Sa scoti o lupa si sa bagi alta-n loc poate oricine. Au cerut 1200 ron cu totul inclus.

Re: Tănculețul meu
« Reply #632 on: December 16, 2021, 15:06:11 PM »
Am rezolvat. In ianuarie sunt gata. M-am dus la altcineva care m-a chemat la constatare. Ma cam miram eu cum mi-a dat primul pretul prin tel. numai auzind ca e subaru si atat. Plus c-a zis ca le face in cateva ore. La asta de azi dureaza 2 zile sa le faca ca noi.
Omu se pare ca e foarte bun. Mi-a explicat ca dau degeaba cu spary pe oglinzi, din fabrica au un crom sticlat, sau asa ceva.
A zis ca e cam boala la japoneze faza cu lupele. Imi pune lupe noi cu tot sistemul, sa ma tina cat masina, vopseste partea interioara a farului in negru pentru ca s-a cam dus cromul si n-are ce sa-i faca altceva, il face sa nu se mai abureasca, zicea si ceva de reglat nu stiu ce calculator la faruri da nu stiu daca am inteles eu bine.
Toate bune si frumoase pana m-a pus sa-i duc sticle. Ale mele-s praf ce-i drept. La el e plin OLX-ul, eu nu gasesc pe nicaieri. Doar de la 2009 in sus.  Nu stiu unde le vede.
Daca s-a impiedicat cineva de ele poate-mi da un semn.

Re: Tănculețul meu
« Reply #633 on: December 16, 2021, 20:46:51 PM »
Nici eu nu vad sticle ptr Outback ca al tau, nici macar p'afara, d'apoi pe olx
Sticla aia nu e de fapt plastic si "iese la polish"? Sau e afectat materialul in profunzime de crapaturi?

Re: Tănculețul meu
« Reply #634 on: December 16, 2021, 23:49:03 PM »
Au draci pe ele sticlele. (Da, sunt plastice si ies la polish, da sa nu fie crapate). Cand am cumparat masina, sticlele aveau cate 3 crapaturi sus, fiecare. Erau simetrice. Mihai mi-a mai dat o pereche de faruri chinuite, dar fara crapaturi pe sticle. Am ajuns pe mana unui imbecil laudat de toti prostii, iar eu, imbecilul suprem,  m-am dus ca musca la kkt. Mi-a distrus ambele perechi de faruri. Ma rog, printre altele, a pus sticlele bune la faruri si in cateva saptamani s-a crapat iar o sticla. Ma gandesc sa-i povestesc astuia cand merg acum, poate o fi ceva de la strans farul. Prea se crapa toate sus, simetric.
Acum, ca n-am gasit neam sticle, am cumparat doua faruri cu 500 ron perechea . Am vazut ca doua sticle de forester 2010 se vand cu 750 ron.  Aia e.
In total ma costa 2500 ron afacerea. Dar promisiunea e ca voi avea faruri noi care bat cum trebuie. Tot ansamblul lupa-motoras-oglinda.  Daca as cumpara eu faruri, am gasit cel mai bine la 100 euro/bucata si trebuie schimbata placuta aia, ca-s de Anglia, plus ca n-am nicio garantie la cum bat si ce voi vedea cu ele. Pentru ca nimeni nu le desface, nimeni nu-ti garanteaza ce oglinzi prajite sau nu au in ele. Daca iau de pe net la nimereala, e 1000 ron farul. Iar nu garanteaza nimeni ca e bun de ceva. Mai sunt si cu 600, la fel.
La cum mi-a vorbit omul asta si la ce masini are pe mana, abia astept sa merg la el. Sunt convins ca va face treaba buna.
Aia e. Cand va luati Outback 2008 sa va puneti 2500 ron deoparte pentru lumanari.  :P

LE. Toata povestea asta de m-a scos din minti are si o parte amuzanta. Am incercat sa filmez cu telefonul cum bat farurile. Am incercat sa iau filmul de pe camera de bord. Bai nene, astea sunt niste otrepe! Io nu vedeam nimic afara, iar pe camera se vedea ca ziua. Ale dreq procesoare, o pereche de ochelari d-astia cu procesor, sa nu-mi mai cumpar faruri, nu e?  :o

Asta am gasit. Stanga/dreapta
« Last Edit: December 17, 2021, 00:22:36 AM by danielalexandru »

Re: Tănculețul meu
« Reply #635 on: December 17, 2021, 23:15:31 PM »
Camera/ telefonul nu se compara cu ochiul (vezi cum filmeaza niste camere de supraveghere de 200 ron pe intuneric, de exemplu)... pe ceata ff densa uneori puneam telefonul in geam sa filmez si conduceam uitandu'ma mai mult in ecranul telefonului, imi dadea vizibilitate mult mai buna

Tine'ne la curent cu rezultatul final. Sunt tare curios daca l'ai gasit in sfarsit pe cel care va incheia epopeea farurilor

Re: Tănculețul meu
« Reply #636 on: December 18, 2021, 09:14:25 AM »
Eheee, e de asteptat. Sunt programat pe 12 ianuarie.

O sa desfac farurile astea, sa vad ce oglinzi au in ele. Poate or fi noi-noute.  :D In cel mai bun caz voi imbunatati faza scurta. Dar ca noi n-o sa lumineze daca nu pun tot ansamblu nou, sticle bune si nu le fac sa nu se mai abureasca.
Pana acum m-am scartanit si in loc sa castig n-am facut altceva decat sa arunc bani pe fereastra.

O sa iau aparatul si-o sa fac un film, ca ala il scoate cum vedem noi cu ochiul liber. Sa vezi in ce bezna am mers.

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: Tănculețul meu
« Reply #637 on: December 19, 2021, 17:19:51 PM »

Re: Tănculețul meu
« Reply #638 on: December 19, 2021, 17:45:19 PM »
Mai bine pune lupe noi si stie o treaba, astea dupa 200k km rulati e posibil sa aiba oglinzile spre duse si ele

Re: Tănculețul meu
« Reply #639 on: December 20, 2021, 10:56:34 AM »
Merci Mihai! Daca nu gaseam alta solutie viabila, as fi riscat. Dar asa, cand am fost cu masina la om, a vazut cu ochii lui cum stau lucrurile (aici o bila alba pentru el, nici n-a vrut sa auda de poze, a vrut sa vada el ce si cum) si mi-a garantat ca-mi poate pune lupe noi cu motoras si oglinzi cu tot, ca-mi vopseste farurile si mi le face sa nu se mai abureasca, prefer varianta asta. Farurile alea sunt cam de o varsta si aceiasi km cu farurile mele. Plus ca eu am doua perechi ale caror oglinzi sunt la fel de distruse. E greu de crezut ca mai sunt in mintile lor sau ca le-ar putea face fata unora noi. Plus ca daca nu lumineaza nici nu-l pot lua de gat pe om.
Chiar acum m-a sunat curierul, o sa vina farurile (pare-mi-se ca's de Anglia) pe care le-am cumparat doar pentru sticle. par in stare foarte buna. Mi-a spus ca singurul defect pe care-l au sunt clemele rupte. Abia astept sa le desfac, sa vad in ce stare sunt oglinzile. Momentul adevarului. Daca ar fi intr-o stare buna, le-as putea inlocui oglinzile si gata. Dar prefer totusi oferta omului cu piese noi si bricolaj complet. Ar trebui sa nu mai am treaba cu farurile cat timp tin masina. asta mi-a si zis. Daca vreti sa tineti masina va fac cutare si cutare.
Stai sa vina curierul, ca a incurcat adresele. Era in alt oras.  ;D
« Last Edit: December 20, 2021, 10:58:28 AM by danielalexandru »