Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
Subaru club Romania

Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG

Theophilus+Julsey

  • 838
  • 2004 Forester 2.0XT / 2009 Justy IV
Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« on: May 21, 2020, 23:18:57 PM »
Nu demult mi-a venit ideea de a ma interesa dacă se poate adauga un cablu AUX la un media player care nu are, cum ar fi cel de pe Foresterul SG, și-anume VDO DC643/92F.

O modalitate e de a lipii firele pe PCB, Left, Right și Ground de firele care vin de la cititorul de CD iar apoi sa înregistrezi un CD gol. Ideea e ca asculți CD-ul gol, dar in același timp introduci semnal pe cablu de la ce device vrei. Problema e ca trebuie sa lipești fire aiurea pe PCB-ul playerului și sa reușești sa creezi CD-ul cu o înregistrare muta (din spusele altora e mai complicat decât pare, sa faci un astfel de CD). Un alt dezavantaj e ca folosești cititorul de CD într-una.

Căutând pe net după diferite idei pentru acest player am descoperit ca playerul e dotat cu o mufa pentru CD Changer/cablu auxiliar. Probabil Subaru nu a vrut sa plătească pentru opțiune.

Nu mai detaliez cum se desface bordul mașinii, dar in linii mari se desface plasticul din jurul schimbătorului care e clipsat si se scoate mufa de la priza/bricheta.
Se desfac cele doua suruburi de sub acest plastic care țin sistemul AC și se declipseaza cele 3-5 clipsuri din jurul gurilor de aerisire. Se scot mufele de la butonul de avarii și sistemul AC.

Playerul e montat cu 4 suruburi. Pentru a-l îndepărta se scoate mufa principala, antena și firul de ground din partea de jos.

Pe partea din spate a Playerului se afla o mufa iso de culoare albastra cu 8 pini. Cei trei pini din dreapta sunt: sus-Right, mijloc-Ground și jos-Left.






(Poze de pe net)

Eu am ales sa lipesc firele direct pe spatele mufei dar dacă aveți posibilitate va puteți lega direct de pinii mufei sau se și găsesc fire cu mufa iso de 8 fire special pentru cablu AUX și unele chiar cu bluetooth.









Pentru a accesa opțiunea AUX, se apasă butonul i (init) dintre source și band și se navighează cu săgețile pana la opțiunea SRC. Cu butonul AST dintre săgeți se muta între cele doua opțiuni AUX sau CDC (CD changer). Ma gândesc ca ar funcționa proiectul acesta și dacă aveți CD changer doar ca ar trebui mereu sa intrați in opțiuni (init) pentru a seta sursa. După ce ați setat sursa pe AUX, de fiecare data când vreți sa redați audio prin mufa AUX, apăsați butonul Source.

Rezultatul final: (se aude foarte clar)





MihaiFlorescu

  • *
  • 13902
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« Reply #1 on: May 22, 2020, 08:45:06 AM »
Bun!

Serb

  • 881
  • Breathing for a living.
Re: Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« Reply #2 on: May 22, 2020, 08:59:16 AM »
Ideea e ca asculți CD-ul gol, dar in același timp introduci semnal pe cablu de la ce device vrei. Problema e ca trebuie sa lipești fire aiurea pe PCB-ul playerului și sa reușești sa creezi CD-ul cu o înregistrare muta (din spusele altora e mai complicat decât pare, sa faci un astfel de CD).

Vad ca un nene s-a gandit la asta... Punctul 6 din Uses:
http://duramecho.com/Misc/SilentCd/

Theophilus+Julsey

  • 838
  • 2004 Forester 2.0XT / 2009 Justy IV
Re: Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« Reply #3 on: May 22, 2020, 09:54:39 AM »
Tare, eu pe unde am citit mulți ziceau ca au stricat zeci de cd-uri încercând sa facă asta, dar asta e o opțiune pentru orice player cu cd reader și știu ca exista modalități de a face asta și cu casetofoane.
Totusi ma bucur ca playerul de la Subaru vine dotat cu aceasta posibilitate, as fi curios dacă alte playere folosite de Subaru au asta, ma gândesc ca toate cele cu cd changer folosesc același sistem dar mai sunt variante pe 1 DIN diferite de cel din Foresterul meu.

Re: Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« Reply #4 on: May 24, 2020, 16:37:43 PM »
P'al meu SG am unitatea 2din cu CD-changer Kenwood GX806EF2, bineinteles cu Error-99.

Cum imi place felul in care se integreaza unitatea originala, sunt multumit si de cum se aude overall, as vrea sa pastrez si coomenzile pe volan si ma declar multumit de solutia cu telefon in suport magnetic, am cautat o interfata care sa-mi extinda functionalitatile pe parte de input in head-unit. Si am ajuns la niste olandezi. Le-am scris sa vad daca mai este de actualitate oferta si cum pot face achizitia. Recunosc ca nu gasesc unitatea VDO printre cele suportate, dar poate risti o intrebare la ei...
« Last Edit: May 24, 2020, 17:08:16 PM by shpeedy »

Theophilus+Julsey

  • 838
  • 2004 Forester 2.0XT / 2009 Justy IV
Re: Montarea unui cablu auxiliar la Forester SG
« Reply #5 on: May 25, 2020, 11:52:49 AM »
Deocamdata sunt super mulțumit de cablu, pana acuma foloseam un cablu auxiliar care mergea la un modulator fm care transmitea pe o anumită frecventa la radio, dar mai apăreau si bruiaje și uneori se auzea un zgomot de fond și mai ocupa și spațiu și o priza.
După câte am văzut exista și cabluri auxiliare care vin tot cu mufa asta mini iso de 8 pini și altele care le potolea cum am legat eu cablu, doar ca pe lângă cele 3 fire pentru sunet mai se leagă doua la o sursa și un ground pentru a alimenta unitatea bluetooth, dar ce am făcut eu a fost cu ce am avut pe-acasă, nu am vrut sa dau banii pe cabluri sau alte sisteme.