2018 Forester 2.0 XT
Subaru club Romania

2018 Forester 2.0 XT

kkennyy

  • 1763
2018 Forester 2.0 XT
« on: January 14, 2022, 22:27:06 PM »
Incepem de azi o noua poveste, a noului membru al familiei BSK, un tanar Forester SJ XT 2018. Povestea incepe cu mult timp in urma, de pe vremea cand SH-ul era masina noastra de concedii. Intr-o vara insa, am fost cu parintii cu al lor Audi A6, iar la intoarcere, dupa ce ne-am suit in Forestierul nostru, dupa primul km am zis ca o vand. Eh, pe parcursul vietii SH-ului, am mai zis de nenumarate ori ca il vand, insa mereu am revenit asupra deciziei dupa ceva timp. De ce? Pentru ca in ciuda aspectelor negative la masina aia, erau foarte multe pozitive si per total imi facea placere (si imi face in continuare) sa o conduc. Aspectele negative nu chiar multe, insa 3 mari si late: interiorul outdated rau pentru "pretentiile" noastre, anemia motorului in special vara si confortul la drum lung. Acestea si-au facut tot mai mult simtita prezenta de-a lungul timpului pana prin Decembrie anul ce a trecut, cand ne-am hotarat sa schimbam asta si sa cautam un forester mai nou care sa nu mai aiba aceste probleme si pe care sa-l putem folosi universal atat pe munte cat si la drum lung in concedii etc. SINGURUL Subaru care pentru noi satisface toate aceste cerinte este SJ-ul XT (bine, ar mai fi outback-ul wilderness nou aparut dar nu cred ca pupam in Europa).
Asa deci, undeva pe 31, foarte ocupat fiind, m-am apucat de cautat SJ-uri XT. Vreo 3 bucati in Germania, scumpe, o singura bucata in .ro la pret rezonabil. Buget nu prea aveam, ideea era sa vindem Outback pentru ca nu mai vrem credite, mai punem ceva bani, putini, si aia e. Am verificat-o pe cea din .ro, la rar parea ok, luata de la noi, km reali, dar raportul carvertical arata o dauna de care am intrebat prima data cand l-am sunat pe vanzator. Mi s-a spus din prima ca el a cumparat-o reparata, ca a verificat-o si e ok, am zis bun, poate nu o fi fost foarte grav, mergem sa o vedem, la Bucuresti. Mergem, adica il cooptez din nou pe Muttley, cel cu care am cumparat pana acum vreo 3 masini deja (asta e a 4-a) si in a carui expertiza ma incred. Am ajuns acolo, nu are rost sa prelungesc inutil povestea, masina a fost dauna totala, reparata prin transplant de la alta masina, sudata, deja ruginita, etc etc. De obicei fac greseala sa cumpar desi starea e deplorabila, cu gandul ca o sa repar eu (asa am facut cu sh-ul), insa de data asta pana si eu ma crucesc si plecam imediat fara sa ne uitam inapoi, dezamagire totala, entuziasmul a cazut la pamant, era singura varianta si a picat. Singura varianta in bugetul meu, pentru ca intre timp mai aparusera doua, una verde cu interior bej, nu-mi placea deloc, si un anunt firav pe facebook al unui baiat care intreba pentru parintii lui cam cu cat ar putea sa vanda xt-ul lor din 2018 cu 68k km la bord. Ii scrisesem chiar seara inainte si ii spusesem bugetul meu dar o evaluasera la un pret mult mai mare de care nu ma puteam apropia asa ca mi-am luat gandul. Luni insa, dupa ce am vazut epava, zice Muttley hai sa mergem sa o vedem si pe asta, poate mai lasa la pret si mai imprumut si eu ceva si punem de o masina mai noua si cu mai putini km. Tipul a zis ok, masina la Campulung, am trecut pe acolo in drum spre casa, l-am luat cam din scurt insa ne-a aratat-o, ce sa mai, masina noua, clar intretinuta, curata, nici nu aveam ce sa verificam. Vazand starea masinii am zis ok, fac un efort si o iau, sigur merita, i-am propus ceva la mijloc insa n-a fost de clintit asa ca am plecat si de acolo cu coada intre picioare, plecat de acasa cu gandul ca o sa cumpar o masina, vazut doua si intors fara niciuna. Aveam insa sperante ca poate se razgandesc si ma suna cu o contra-oferta, ceea ce s-a si intamplat a doua zi, pretul s-a apropiat considerabil de bugetul meu, am mai plusat foarte putin si aia a fost, batut palma la telefon, am luat-o. O intamplare foarte fericita ca tipul sa puna anunt pe facebook ca intentioneaza sa vanda masina, si eu sa fiu clientul perfect pentru ea astfel incat in nici 2 zile sa ne alegem amandoi cu o tranzactie favorabila, destin Subaru ;D

Azi m-am dat prima data cu ea, impresii la cald si comparatii cu celelalte Subare inaltate pe care le-am mai testat:
- E foarte aproape de outback ca si pachet per total si destul de departe de SH. Se simte considerabil mai grea decat SH, are cam aceeasi impresie de greutate ca si Outback, nu neaparat un aspect negativ, e o masina solida, ofera incredere la volan.
- Pe viraje are comportament clasic Subaru, daca o lasi fara gaz subvireaza total, dar daca o tii din pedala devine neutra si e foarte placut de aruncat in curbe chiar si mai agresiv
- Motorul ... oh, de cand mi-era dor de un Subaru care trage asa. Da, si Outback trage foarte bine dar e un sentiment diferit, in timp ce diesel-ul are explozie si apoi oarecum plafonare, XT-ul porneste fin dar te duce si te tot duce pana cand franezi panicat cand vezi la ce viteza ai ajuns fara sa-ti dai seama. Am vazut pe net multe pareri ca e prea puternic, nu sunt de acord, e cat trebuie de puternic, ba chiar ar mai merge ceva, dar sa ne abtinem ca e totusi forester nu impreza.
- Pe cat e de puternic motorul, pe atat de decent e consumul. Campulung - Pitesti: 5.2l/100km. Pitesti - Brasov: 7.2l/100km, mers linistit pe Sport cu reprize ocazionale de distractie.
- Suspensiile sunt relativ moi, dar nu exagerat de moi, ma asteptam sa fie barca dar nu e, sunt bine calculate dupa parerea mea.
- Mi se pare ca are ceva ruliu pe viraje si cred ca intr-un viitor oarecare o sa incerc sa corectez asta, ar merge putin mai multa precizie in curba.
- In rest, ce sa mai zic, interiorul, chiar daca nu e la nivelul unui outback, este foarte departe de SH, te simti intr-o masina moderna, chiar daca ceva mai spartana cum e Subaru de fel. Apreciez dotarile cu care vine, in special farurile adaptive, sunt dementiale.

Per total, avem un nou Subaru care este confortabil (chiar foarte), are interior modern, are motor puternic si este capabil de orice drum atat asfaltat cat si neasfaltat pe care o sa vrem sa-l parcurgem pe viitor. Cred eu, masina perfecta pentru stilul nostru de viata, o masina de pastrat :)








Dovada, dupa aprox 170km de la plin.



ps. Multumiri Muttley inca o data, fara insistenta lui de a merge si a vedea o masina care era foarte departe de bugetul meu, nu as fi ajuns sa fiu astazi proprietar (sarac ce-i drept) si as fi pierdut super ocazia care s-a dovedit a fi.
« Last Edit: January 15, 2022, 07:40:11 AM by kkennyy »
Forester XT SJ 2018

Serb

  • 881
  • Breathing for a living.
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #1 on: January 14, 2022, 22:37:17 PM »
E naspa.

Xander

  • 1249
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #2 on: January 14, 2022, 22:37:51 PM »
Felicitări pentru achiziție! Arată bine și din povestire este ce trebuie.
Se vinde și sh-ul?
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #3 on: January 14, 2022, 22:48:04 PM »
E naspa.
Asta am zis si eu  ;D

Felicitări pentru achiziție! Arată bine și din povestire este ce trebuie.
Se vinde și sh-ul?
Mersi :)  Momentam astept sa vand Outback-ul si apoi mai vedem. Am o legatura emotionala cu SH-ul, nuprea as vrea sa-l dau, dar cine stie, dupa ce ne linistitim si ne revenim cu banii o sa reevaluam situatia.
Forester XT SJ 2018

Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #4 on: January 14, 2022, 22:52:01 PM »
Felicitări pentru mașină dar si pentru pentru consum , la al meu sj din 2014 nu am reusit sa scot un consum sub 9% oricat m-am chinuit .
Ex : Impreza GD/GC 2007
Forester SG
Forester SJ XT

dan_b

  • 1236
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #5 on: January 14, 2022, 22:57:47 PM »
Felicitari! Arata foarte bine, sa va bucurati de plimbari multe si frumoase!
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #6 on: January 14, 2022, 23:16:16 PM »
Felicitări pentru mașină dar si pentru pentru consum , la al meu sj din 2014 nu am reusit sa scot un consum sub 9% oricat m-am chinuit .
Mersi, probabil depinde de cat de greu e piciorul, eu am mers destul de relaxat fiind prima iesire :)

Felicitari! Arata foarte bine, sa va bucurati de plimbari multe si frumoase!
Mersi!
Forester XT SJ 2018

Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #7 on: January 14, 2022, 23:48:57 PM »
Felicitari pentru achizitie! Mi se pare compromisul perfect si cred c'ai profitat la timp, XT'uri intretinute si cu putini km gasesti foarte rar, iar faptul ca si pretul (cat a fost, pana la urma?) a fost acceptabil pentru voi a fost clar o aliniere a planetelor care probabil nu s'ar mai fi intamplat curand :)

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #8 on: January 14, 2022, 23:55:28 PM »
Felicitari pentru achizitie! Mi se pare compromisul perfect si cred c'ai profitat la timp, XT'uri intretinute si cu putini km gasesti foarte rar, iar faptul ca si pretul (cat a fost, pana la urma?) a fost acceptabil pentru voi a fost clar o aliniere a planetelor care probabil nu s'ar mai fi intamplat curand :)
Foarte rare, chiar ma uitam inainte si nu am mai gasit decat 2 exemplare la nemti. Pe asta am luat-o cu 26k, e cumparata din .ro, garantie pana in decembrie 2022, singurul proprietar, servisata corect la AK (am apreciat in special schimbul uleiului la cvt la 60k km).
« Last Edit: January 15, 2022, 00:09:34 AM by kkennyy »
Forester XT SJ 2018

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #9 on: January 15, 2022, 00:08:22 AM »
Felicitări pentru noul membru! Să vă poarte în siguranță pe toate drumurile și nedrumurile :)

Destul de rara bestia. Ca putere e exact cum zici și îți înțeleg perfect reacția de revenire la boxer turbo.

Și sper sa postezi la fel de multe fotografii cu asta cate ai și cu SH.
« Last Edit: January 15, 2022, 00:09:20 AM by MihaiFlorescu »

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #10 on: January 15, 2022, 00:10:34 AM »
Mersi, asa sa fie :)
Forester XT SJ 2018

Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #11 on: January 15, 2022, 00:37:00 AM »
Consumul de 5.2 ma face sa plang ... :'( :'(

Bestiala masina!

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #12 on: January 15, 2022, 00:41:23 AM »
Stai linistit ca e asa, de palmares, a fost coloana, mers in 80 si e diferenta de nivel negativa spre Pitesti :) Ideea e ca se poate merge economic cu masina asta.
Forester XT SJ 2018

Theophilus+Julsey

  • 838
  • 2004 Forester 2.0XT / 2009 Justy IV
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #13 on: January 15, 2022, 01:08:28 AM »
Felicitări, mașina arată foarte bine si pare sa fie ce trebuie!
Sa aveți o poveste de durata și plină de aventuri (doar plăcute) și as zice ca asteptam pozele din natura, dar știu ca o sa vina ^-^

Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #14 on: January 15, 2022, 01:36:42 AM »
...a fost coloana, mers in 80 si e diferenta de nivel negativa spre Pitesti :)

Si in conditiile astea mi se pare wow fata de SH, unde speri sa bata vantul din spate 🤣

Muttley

  • 4922
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #15 on: January 15, 2022, 07:51:41 AM »
Cu toata placerea din lume!  ^-^
Si raman la parerea mea - cumpararea unei masini reprezinta un pas intr-atat de important si definitoriu pentru ce urmeaza, incat nu merita facut niciun compromis la calitatea si starea conservei. Cu atat mai mult cu cat pretul e in zona asteia de aici.
Sa speram ca n-are nimic ascuns, ca in continuare mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat. Se simte si arata incredibil de bine.

Poza faina rau

Mi-a scapat pana acum un detaliu. XT-ul asta mie mi se parea o masina tare urata, asta inca de cand ma uitam la masina lui Lorian. Poza de mai sus insa schimba tot, din 2 motive: culoare si jante. Adica sa fii pregatit ca la primavara sa te trezesti cu un XT urat dupa ce o incalti cu rotile celelalte, alea originale :laugh:

Vezi c-ai ratat o poza extrem de reusita, aia din mers.
Si revino-ti cu banii mai repede, ai termen pana da caldura, ca sa ne apucam de lucru pe sub ea.
WRX SW 2002

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #16 on: January 15, 2022, 07:56:48 AM »
O să vreau să-i iau un set de roți special pentru coclauri, trebuie să văd ce găsesc, astea vor rămâne pentru iarnă respectiv concedii la vară.

Vezi c-ai ratat o poza extrem de reusita, aia din mers.
E un interior reușit, da :)
Forester XT SJ 2018

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #17 on: January 15, 2022, 08:14:36 AM »
2018, 68k km... Nu are ce sa fie ascuns... și la prețul acesta.

Culoarea asta îți oferă mai multe posibilități pentru jante faine. Nu ca la ăștia cu tigăile argintii la care se potrivesc doar jante gri și antracit.
« Last Edit: January 15, 2022, 08:51:41 AM by MihaiFlorescu »

kkennyy

  • 1763
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #18 on: January 15, 2022, 08:36:18 AM »
Corect, n-am fost niciodată fan al abastrului de forester, dar începe să mă prindă cred :)
Forester XT SJ 2018

Serb

  • 881
  • Breathing for a living.
Re: 2018 Forester 2.0 XT
« Reply #19 on: January 15, 2022, 08:40:52 AM »
O să vreau să-i iau un set de roți special pentru coclauri, trebuie să văd ce găsesc

Sparco Terra nu merg si pe asta?