Instalarea oglinzilor de Forester SG facelift pe Forester SG non-facelift.
Subaru club Romania

Instalarea oglinzilor de Forester SG facelift pe Forester SG non-facelift.

Theophilus+Julsey

  • 838
  • 2004 Forester 2.0XT / 2009 Justy IV
Știu ca am mai vorbit despre acest subiect și as vrea sa postez și aici videoul pe care l-am făcut pe acest topic.

Am vrut sa am rabatare automata (de la buton) și semnalizare pe oglinzi, pe al meu Forester SG XT 2004, ceea ce m-a dus la achiziționarea unor oglinzi de forester SG facelift.
Acestea sunt mai mari ca cele originale, probabil pentru aceleași funcții, dar o dimensiune redusă, se pot instala oglinzi de Outback BL/BP, cred ca au aceeași mufa ca cele de SG Facelift (informație care trebuie verificată).

Pentru instalare a fost necesară crearea unui cablaj adaptor, astfel încât sa pot folosi mufele originale ale mașinii pentru funcțiile de ajustare și încălzire și adăugarea unui cablaj pentru funcțiile adiționale de rabatare automata și semnalizare.
A trebuit sa instalez și un modul de control al oglinzilor care sa aibă butonul pentru rabatare, pentru care am făcut o gaura in plasticul de pe usa pentru butonul adițional, ne dorind sa mai cumpăr și rama.



Am fost puțin dezamăgit de toată treaba deoarece oglinzile împreuna cu butonul au fost in jur de 1200-1300 de lei.
O oglinda a ajuns crăpată si după ce am montat totul la loc, am observat ca oglinda de pe partea pasagerului se oprește puțin mai in fata, ceea ce făcea ca oglinda in sine sa trebuiască sa o reglez la maxim spre mașina si tot sa nu văd cum trebuie in ea.
Ca sa adauge la dezamagire, uneori când deschideam oglinzile, cea de pe partea pasagerului se dădea complet peste cap.
Pentru a rezolva aceasta problema, a trebuit sa desfac complet oglinda si sa lipesc un insert metalic, in care sa se oprească oglinda la deschidere. Probabil ca acum nu se mai poate da deloc peste cap, ceea ce înseamnă ca in cazul unei loviri, s-ar rupe, dar asta e.