Inca un drum de Grecia dus-intors incheiat.
Fara repros. 4 adulti si un portbagaj plin.
Ieri, la intoarcere, prin Bulgaria, am prins pentru prima data temperatura de 40 de grade cu masina asta.
In drive cam gafaia la turatia scazuta si se vede si pe indicatorul de consum instant cum compensa cu mai multa benzina.
Asa ca am mers in Sport tot drumul, ca sa nu mai scada sub 1800 turatia nici macar la drum drept. In ciuda acestor conditii, masina a mers perfect si cu un consum asa cum il vedeti.
Dupa 30 min stat pe Podul Prieteniei si traversat Bucurestiul, in fata casei consumul mediu final a urcat la 5.8%.
Ma asteptam ca la asemenea conditii sa vad un 50-100ml de ulei consumat de la revizie, dar nu. Nivelul este tot la maxim, dupa aproximativ 2000km.
Masina asta mi-a schimbat total parerea despre uleiurile subtiri. Mai presus de toate, conteaza sa fie de calitate si schimbat in functie de cum mergi si alti factori externi.
Iar despre consumul de benzina, nu mai zic nimic. Ma asteptam sa vad intre 6.5 si 7, dar mi-a facut un cadou placut.
Cel mai important a fost ca am putut alimenta la ultimul OMV in Bulgaria, apoi am mers in Grecia o saptamana si inapoi in Bulgaria pentru o noua alimentare.
La greci, benzina 98 si 100 era 2eur/litru. Cred ca in curand o sa vedem preturile astea si la noi la pompa