71.000km. De 2-3 saptamani am inceput sa aud ceva pocnituri mici la plecari si opriri la viteza mica, adica in trafic bara la bara. Similar sunetul ca atunci cand tragi de un cauciuc ud si iti mai aluneca mana.
M-am dus la reprezentanta, le-am apus ca suspectez un suport de cutie sau motor sau bieleta antirasturnare ceva, au constatat, am facut programare in service. Acelasi la care am fost mereu si de unde am luat masina.
Concluzia: bucse mari de la bratele curbate, bielete antiruliu si bucse bara stabilizatoare uzate, toate pe fata. In plus, scurgeri de ulei la o mufa din cutie din mecatronic.
Am cautat pe net si am gasit filmulete cu exact acelasi sunet si exact aceeasi recomandare de reparatie, adica articulatiile.
7400 lei mai tarziu s-a reparat.
Nu am bagat nici un ban pana acum in masina si zilnic vede portiuni de drum neasfaltate, plus capace de canal puse special parca la alta inaltime decat asfaltul, cate 3 sau 5 la un loc. Deci cu asta sunt ok, cu faptul ca a cerut piese din cauciuc noi pe articulatii.
Cu ce nu sunt ok este faptul ca in urma cu 3 luni a fost la ei la verificarea de service obligatorie la fiecare 2 ani si nu s-a gasit absolut nimic. Pai sa imi fie cu iertare, dar astea nu pica in 3 luni si 3500km brusc toate.
In plus, la brate, au schimbat doar bucsa mare, umpluta cu lichid, cum e la subaru, dar nu si pe cele mici. Pai ok, inteleg ca alea duc greul, dar inseamna ca nici alelalte nu mai au mult. Pe net sunt kit-uri cu toate bratele la 550 euro sa le schimbi cu totul. Si include kit-ul si tendoanele de sus. Aici manopera a fost 4500 lei pentru ca programul le spune ca prima inlocuire se face pastrand bratul si abia la a doua se schimba bratul cu totul. Deci un nene s-a chinuit la presa cand se putea rezolva in 30 min cu piesa noua si cele 3 bucse de pe brat toate noi.
Mda, incep sa imi aduc aminte de pataniile cu service-ul porsche bucuresti nord ale lui taica-miu de prin 2001 cand luase un polo nou si apoi a zis ca nu mai ia nimic de la grupul vag din cauza service-ului.
Motivul pentru care am apelat la ei este ca acolo am tot istoricul si pe la audi lumea se uita la astea.
In plus, cautand pe youtube post factum, am vazut ca aproape toti au avut nevoie de torta sa poata desface niste suruburi. Altii chiar au dat cu zeama de flex. Deci nu e ceva recomandat pentru reparat acasa.
Partea frumoasa a povestii este ca daca inainte mi se parea masina un norisor, nu stiu cum, dar pe cuvant ca e si mai inchegata si mai pufoasa in acelasi timp.
E suspensia asta multi link ani lumina peste McPherson. Doar zic. Incercati.
Trece si vireaza peste imperfectiunile din drum de parca nu ar fi acolo.
La senzor doar s-au schimbat 2 garnituri si completat cu putin ulei. Desi eu nu am vazut nici o urma pe jos sau pe scut, deci probabil era in faza incipienta.
PS: s-a facut si geometria cu ocazia asta.