bujie incandescenta SUBARU FORESTER
Subaru club Romania

bujie incandescenta SUBARU FORESTER

bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« on: August 16, 2023, 09:31:35 AM »
 Buna Ziua
   Trebuie sa schimb 1 bujie arsa si  am fost la reprezentanta Subaru din Constanta ca sa o inlocuiesc  insa am fost avertizat ca exista sanse foarte mari sa se rupa bujia in chiuloasa. Exista vreo tehnica , metoda de extragere a bujiei in siguranta   -------

marr

  • 2208
Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #1 on: August 16, 2023, 10:40:03 AM »
Eu, la vechiul Forester diesel, am schimbat, la service Subaru Sibiu (pe vremea aia)  4-5 bujii incandescente.
In afara de accesului dificil, nu au fost probleme cu niciuna.
Nu cred ca la Subaru e vorbe despre vreo tehnica speciala fata de orice alte bujii incandescente.
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #2 on: August 16, 2023, 11:39:55 AM »
Cred ca tine de noroc ,experienta mecanicului si cat de "sudata" este ,de schimbat tot va trebui sa le schimbi candva . Eu am schimbat 1 buc la AK in Brasov, nici o problema.

leeloo

Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #3 on: August 16, 2023, 11:43:19 AM »
Trebuie sa aibe rabdare.  Nu o sa stea nimeni la reprezentanta sa se forfaie 4-5 h daca ai ghinion si e intepenita bine, si dupa platesti  6 h de manopera la pret de reprezentanta.
Mai bine mergi la un service normal.  Daca e intepenita,  poti discuta cu ei de exemplu sa o lase peste noapte cu lichid penetrant din belsug si sa mai incerce odata.  Daca tot nu iese, iei o decizie, dai chiulasa jos sau  stai fara o bujie. 
Am avut ceva dieseluri si asta e ceva ce orice posesor   ar trebui sa stie.  Nu lasam  niciodata bujiile prea mult, chiar daca mergeau.  Sa le schimbi ceva mai des  chiar daca merg,  e mult mai ieftin decat dat jos o chiulasa.
In plus  , la un diesel modern gen euro 5 sau 6 fac mult mai mult decat sa ajute pornirea iarna, participa si la ciclurile   de regenerare DPF, asista la incalzirea mai rapida a motorulu, etc.  Deci e important sa nu astepti sa fie complet moarte   sa le schimbi. 

Dar in faza asta e gen  ca in  poveastea cu drobul de sare.  Da, se intampla ca extractia sa fie dificila, dar pana nu incerci nu  vei sti.   Daca masina nu are 15 ani si 300 k km, sunt sanse inca sa le scoti usor.  Si daca tot umbli acolo,  sa le schimbi pe toate.  Nu are rost  sa fortezi una care inca functioneaza, dar daca iese usor, pune noua chiar daca mai merge teroretic.. Altfel peste un an  o iei de la capat.
« Last Edit: August 16, 2023, 11:45:14 AM by leeloo »

Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #4 on: September 25, 2023, 16:46:42 PM »
Salut,

Sunt din Februarie ac posesorul unui Forester SH 2012 achizitionat din Germania la 240K, de la prima cheie cand masina a fost data jos de pe platforma mecanicul meu mi-a spus ca o sa fie nevoie de inlocuirea bujiilor incandescente. Dupa verificare am constatat ca bujia de pe CIL1 era moarta iar celelalte 3 aveau insumate rezistenta cam cat ar fi trebuit sa fie la una singura, ma rog cu oarecare temere am facut programare pentru inlocuire la un service multimarca unde toate 4 bujiile au fost desfacute si au iesit fara nici o problema. Problema a fost ca la CIL1 bujia a iesit si cu ceva material de pe chiulasa, filetul era putin incarcat pe ultimele ganguri iar bujia noua pur si simplu nu a putut fi stransa. Deoarece fac zilnic naveta 50 de km intre casa si munca, solutia a fost introducerea unui surub astfel incat sa pot circula cu masina.
Din pacate pentru mine singurul ”specialist ” din zona care este cunoscut ca face lucrari de acest fel este ori foarte ocupat ori are alte probleme de famile ori mai stiu eu ce alt motiv, astfel incat sunt nevoit sa cer ajutor, daca poate cineva sa ma indrume catre un service sau mecanic care poate sa introduca bujia cu bucsa aferenta pe care le-am achizitionat as fi profund recunoscator.
Locul de bastina al masinii este Targoviste, oriunde in apropiere (Ploiesti, Pitesti, Bucuresti) este acceptabil pentru mine

Foreste

  • *
  • 1935
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #5 on: October 01, 2023, 14:41:02 PM »
100 km Tgv - SMT Buc.
100 km Tgv - Auto Kino Bv.

Du-te la Auto Kino.  :)
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

Re: bujie incandescenta SUBARU FORESTER
« Reply #6 on: October 03, 2023, 08:03:08 AM »
Multumesc frumos, stiam de AutoKino dar nu am reusit inca sa ajung la ei.