Sfat achizitie XV 1.6 sau 2.0 benzina CVT
Subaru club Romania

Gx

« on: July 30, 2025, 00:34:50 AM »
Salut,
Intentionez sa achizitionez un Subaru XV (2012-2013) pe benzina, cu cutie automata. Masina va fi folosita preponderent in oras, din acest motiv optez pentru benzina si cutie automata.
Ma intereseaza care dintre cele 2 motoare este  mai fiabil (1.6 sau 2.0) si daca sunt probleme cu modelele aparute in anii mai sus mentionati.
Totodată as vrea sa stiu daca aceste motoare au probleme cu distributia, la cati km este recomandat sa fie schimbata distributia si ce mentenanta trebuie facuta la sistemul de tractiune 4x4 Subaru.
Va multumesc!
« Last Edit: July 30, 2025, 13:44:06 PM by Gx »

marr

• 2279
Re: Sfat achizitie XV 1.6 sau 2.0 benzina CVT
« Reply #1 on: July 30, 2025, 11:59:44 AM »
Salut !
Lasand la o parte orice alte considerente, dintre cele doua clar as merge pe 2.0. Este ma patrivit cu aceasta masina iar dpdv al consumului sunt tot pe acolo - ba chiar, la viteze de autostrada, cel de 2.0 s-ar putea sa consume mai puitin.
Totusi, eu nu am condus XV-ul de 1.6, iar colegii care le-au condus / detin masini cu motorizarea asta, sunt multumiti.
Pe de alta parte, ai mult mai multe sanse sa gasesti un 1.6 la pret bun si in stare buna deoarece XV-ul cu aceasta motorizare s-a vandut semnificativ mai bine decat cel de 2.0 (cel putin in Germania).

Dpdv al fiabilitatii, cel de 2.0 benzina de pe generatia aia (si urmatoarea) chiar a fost fara probleme - sub rezerva unei intretineri corecte.
Nici de cel de 1.6 eu unul nu am auzit sa fi avut probleme cunoscute.
XV-ul, overall, din cate am vorbit cu cei de prin reprezentanta Subaru, a fost modelul cu cele mai putine probleme.

Singurul aspect la care trebuie sa fii atent avand in vedere vechimea masinii pe care vrei sa o cumperi (12 ani) este la modul in care a fost facuta intretinrea cutiei de viteze - recte sa fie fost schimbat uleiul din cutie si diferentiale cel putin o data (recomandat este un schimb de ulei in cutie la 60k km, dar macar la 90-100k km sa fi fost schimbat).
Daca nu a fost schimbat niciodata si masina are peste 150k km, sunt sanse mari de probleme (foarte) costisitoare !
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020

MihaiFlorescu

• *
  • 14188
  • Life is too short to drive a boring car!
« Reply #2 on: July 30, 2025, 13:33:25 PM »
La 2.0 a fost si un recall pe arcurile de supape din cate stiu. Ar fi bine sa ai dovada schimbarii lor ca parte din programul de remediere gratuita.
Nu stiu daca si la noi s-a facut, dar prin alte tari europene a fost confirmat.

Gx

« Reply #3 on: July 30, 2025, 13:49:31 PM »
Va multumesc pentru informatii si pentru timpul acordat!
Revin cu postare atunci cand voi achiziționa masina.

Toate cele bune!