Aproximativ 46.700km. Revizie efectuata la Tiriac Auto. Nu s-a gasit nimic de facut in afara de ulei si filtre.
Masina imi place mult in continuare, dar nu stiu daca are sens in ograda in continuare, ca sedan de familie cand Audi este folosit in continuare pentru drumurile lungi. Ma batea gandul sa o marit doar daca primesc pretul dorit, dar parca imi place prea mult ca sa ma despart de ea acum. Se conduce cel mai misto dintre toate 3 detinute acum si cred ca cel mai misto din tot ce am avut eu pana acum. Si sunt multe detalii si setari de finete ce nu o sa stau sa le scriu, care fac experienta utilizarii sa fie chiar ceva diferit. Totul este asezat la varful degetelor si nu dai din maini prin masina si nici nu iei privirea de la drum pentru a schimba setari diverse.
Alt detaliu observat de cand si cu XV-ul dar si fata de Audi, clima pusa pe 24 de grade imi baga aer gheata si cu putere pana face 24 de grade in masina si apoi mentine. La Audi trebuie sa tin pe 22.5 iar la XV trebuie sa tin ventilatia la maxim si temperatura la minim. La C nu am mai umblat la temperatura de cand am luat masina. Sta pe 24 si face ce trebuie fie ca este iarna sau vara. Sunt mici detalii de utilizare.
Sunt si chestii mai putin placute. In urma cu doua saptamani am facut un drum mai lung cu ea. Am plecat la 8 seara din Bucuresti spre Craiova. Am prins ploi torentiale pe A1 si noapte pe drum.
Pe drumul express am avut si un moment de panica. Mergeam linistit pe cruise la 120, asfalt semi-ud (adica uscat pe zona de contact a anvelopelor si umed pe unde nu se circulase), liber, intuneric, cand vad o umbra pe asfalt perpendiculara pe cele doua benzi si jumatate. Pana sa apuc sa fac ceva am traversat cu emotii un rau. Rigola dintre sensuri era plina de la ploaie si fiind bine facuta, apa se revarsa toata pe sensul Pitesti-Craiova. Afara nu ploua si asfaltul aproape uscat nu m-a facut nici o secunda sa ma gandesc ca o sa dau de asa ceva. Nu e distractiv sa treci la viteza aia cu o tractiune spate prin apa, cu toata familia in masina. Din fericire sistemele de siguranta au reactionat instant si au indreptat masina fara ca eu sa fac ceva. Dar mi-a intrat un mare morcov in dos cand am vazut ca pleaca fata intr-o parte si spatele impinge.
Deci masina de familie si tractiune spate nu e chiar combinatia ideala.
Iesind de pe centura Craiovei si trecand in partea rurala slab iluminata am descoperit si eu ca farurile inteligente nu doar vireaza si au faza lunga automata, ci sunt si matrix. Cand m-a depasit o masina, i-a facut un patratel negru in jurul ei sa nu orbesc soferul, dar mi-a pastrat faza lunga, luminand pe langa. Mista pentru o masina fabricata in 2016.
Cum spuneam, sunt tot felul de detalii care fac experienta utilizarii placuta, iar armonia dintre sasiu, articulatii, motor si transmisie mi se pare ceva de pus la manualele pentru studentii de la inginerie.