Subaru Forester 2.5XT (2007)
Subaru club Romania

Subaru Forester 2.5XT (2007)

Subaru Forester 2.5XT (2007)
« on: February 03, 2010, 19:51:07 PM »
Ce as putea sa zic despre Subaru? Mi-am dorit dintotdeauna sa am o "nenorocire" din pacate cand mi-am luat cazanul nu mi-am gasit o Impreza STI (2007), si nu mi s-a parut combinatie cea noua, mi-a lasat un gust amar dupa cateva ore de test-drive. Momentan am doua Forester-uri 2.5XT unul 2009 unul 2007, si daca se ia in considerare ( o sa explic si de ce) mai am pe mana si o Impreza 1.5 (very sad).

Incep cu cel din 2007, cumparat pe 20 ianuarie de la SMT Bucuresti. Foarte fericit cand mi-am luat jucaria e full fara navi, nu ca ar conta, la scurt timp dupa achizitie m-am gandit ca sunetul pe care il are nu este unul care ma satisface, implicit mi-am cautat o evacuare, am gasit o jucarie in Australia numita Varex, care are canal straight, si unul care serpuieste intre peretele exterior si cel interior, ti se ofera o telecomanda, fiind cu actuator electric si comuta intre loud si silent, fara sa afecteze motorul mai mult decat o evacuare stock. Am montat-o am fost extrem de satisfacut, in sfarsit suna si ea a masina nu a aparat de ras. Dupa care dupa vreo luna sau doua au aparut problemele, la o plecare de la un semafor m-a lasat balta treapta 2, implicit sunetul initial mi s-a parut de dif, m-am dat jos sa vad daca am vreo "gaurica" in dif, am observat ca nu e nimic, m-am deci sa sun la Subaru sa le-o duc sa vad ce are, evident ca suspectam ce are, ba chiar eram convins. Am lasat masina 2 luni in service timp in care cica a venit o cutie, teapa venise cica doar ansamblul intern, fara carcasa, au zis ca se ocupa de curatat, am luat-o dupa inca vreo saptamana in care s-a montat am luat-o fericit ca nu o mai vazusem de ceva vreme si mi-era dor de ea, m-am plimbat ce m-am plimbat, si la vreo 5 ore dupa ce am iesit din service mi-a plesnit treapta 3, happy happy joy joy, am dus-o imediat inapoi, evident ca am asteptat vreo 3 luni cred, mi-au spus ca imi fac un favor si imi schimba pinionul de 3 si 4 si sincroanele pe barba lor am acceptat mi-au dat-o tot asa intr-o saptamana, am mers vreo saptamana poate 10 zile, iar cand plecam din Poli, mi-a plesnit difu spate, am fost plin de fericire, evident le-am dus-o inapoi au constatat, mi-au tinut-o 6 luni in service pana vine cutia nou care era comandata din martie (yey)



Continuare: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #1 on: February 03, 2010, 20:05:56 PM »
Pana la urma s-au decis sa imi schimbe difu si sa mi-o dea asa pana vine cutia noua. Am mai tinut-o vreo saptamana maxim doua dupa care mi-a plesnit treapta 1 ceva la care ma asteptam la un moment. Iar acum zace in service pentru ca o amarata de cutie nu poate sa vina in 10 luni ( vorbesc prostii chiar 11), dar un S204 vine in 4 luni, asa e la noi. Povestea e mult mai lunga de atat, dar am pastrat-o succint. Apropo, dupa ce m-au acuzat ca sunt un maniac si ca, conduc ca foarte in forta, si ca nu e normal ca eu sa plec d-alatu cand plec de la ei, (eram cu prietena si era in spatele meu si m-a vazut cat am menajat masina, doar sa mai merg si eu un pic cu ea) dar evident cand nu ai ce zice despre produsul pe care l-ai vandut dai vina pe cumparator. Ideea care o incepusem este aceea ca dupa ce mi-au zis ca sunt prea brutal cu masina, prima data cand mi-au desfacut cutia au "constat" ca ambreiajul mai avea 20%, avand in vedere ca in cartea de service scrie ca a fost schimbat la 43500 si eu aveam 44200 o chestie de genu asta. Si cand m-am revoltat mi s-a raspuns ca probabil ca l-am patinat in treapta a 3 a, a 4-a, evident ca m-au apucat pandaliile, ca dupa ce ma faceau maniac acum ma faceau blonda ( mai pe scurt m-au facut prostul lor). Sunt curios cand o sa vina aceasta cutie miraculoasa.

In rest masina este o bijuterie, se comporta perfect, LSD-u te ajuta cand ai nevoie si cand esti prost isi bate joc de tine. Cam asta ar fi pe scurt despre cel din (2007).

Acum sa trecem la cel din (2009). Asta a fost primul cumparat tehnic, identic cu cel din 2007 tot full doar culoarea difera cel 2007 e Blue Mica, si cel 2009 e Newport Blue. Draguta masina, cam proasta si desi mai usoara mai lenesa decat cea din 2007. Pacat ca are LSD controlat electric ceea ce e o porcarie in special ca au bagat ESP pe asta nou, mare gresala. 

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #2 on: February 03, 2010, 20:21:34 PM »
Pacat ca ai avut atatea probleme. Mi se par super reusite masinile. Cat despre service... asa e peste tot in tara si nu numai. In Italia astepti 3 saptamani pentru un ambreiaj de Alfa Romeo pentru ca se fabrica in Canada cica.

 Daca ar fi sa alegi din nou, ce ar fi? Impreza sau Forester?

Continuare: Subaru Forester 2.5XT (2009)
« Reply #3 on: February 03, 2010, 20:21:43 PM »
Am urcat cu ea pe munte e foarte senzationala, dar garda la sol nu este decat cu 1cm mai inalta iar suspensia este o bataie de joc, e facuta pentru cei care vor un confort sporit dar in curbe te iau palpitatiile, curba de la pasajul muncii o iau cu cel din 2007 cu in jur de 160kph, iar cu cel 2009 m-au luat transpiratiile ca mi-a dat senzatia ca ma rastorn pe la 120, 130kph. Deci ca si plus-uri ar fi pentru 2009 ca are suspensia mai moale este mai mult pentru drum lung (pentru cei care vor asta), are ESP si te ajuta daca esti incredibil de natarau, si spatiul pentru pasagerii de pe bancheta din spate este mai generos, cam astea ar fi. Portbagajul este aproximativ la fel la ambele modele. La negative ar fi, piele de proasta calitate, foarte subtire, nu mai este la fel de violenta ca cea veche ( mie imi place asta), nu prea imi mai vine altceva in cap momentan.

Si acu am ajuns si la ultima masina un cazan de doi lei si 15 bani. Un Impreza (2009) 1.5 (107 cai) nu stiu in care viata. Este incredibil de trista masina, nu ar fi trebuit sa puna un asemenea motor pe masina asta, mai ales ca diferenta intre 1.5 si un 2.0 simplu este de 1500E, pentru ce naiba mi-as lua 1.5 care consuma 14 la suta in Bucuresti, iar 2.5XT 2007 mers mai alert cu el consuma 20 maxim 21 chiar si 18 daca e destul de liber (dar nu se intampla asta aproape niciodata) iar cel 2009 consuma in jur de 18 tot timpul pentru ca se merge mai batraneste cu el. Este cheala, singurul lucru bun este tractiunea integrala, dar nu se justifica pretul de 18300E pentru versiunea de baza cu motor de 1.5, competitor direct fiind Mitsubishi Lancer, care intr-adevar nu are tractiune integrala, dar pentru cei 18000 primeste alta motorizare, entry-ul fiind situat undeva in jur de 14000 15 mii de euro. Nu stiu ce sa scriu despre ea, ca in afara ca porneste merge din punctul A in punctul B si se opreste nu ma entuziasmeaza cu absolut nimic.  

Răspuns: Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #4 on: February 03, 2010, 20:25:38 PM »
Pacat ca ai avut atatea probleme. Mi se par super reusite masinile. Cat despre service... asa e peste tot in tara si nu numai. In Italia astepti 3 saptamani pentru un ambreiaj de Alfa Romeo pentru ca se fabrica in Canada cica.

 Daca ar fi sa alegi din nou, ce ar fi? Impreza sau Forester?

Nu as mai alege Subaru, pentru ca al meu nu a stat pe bara atat din cauza ca este prost facut ci din cauza service-ul de care a avut parte, ca doar suntem in Romania. Daca ar fi sa se termine cu bine ceea ce am inceput, stau in dubii daca sa il vand sau sa ii fac service-urile de-acum incolo intr-un stat civilizat, nu intr-o tara unde esti tratat ca un infractor, din cauza unui defect de fabrica, si ti se reproseaza. Comportamentul celor de la SMT lasa de dorit, din mai multe motive, dupa cum am zis si in celelalte thread-uri nu intru in detalii, ca nu e frumos, ce e intre mine si ei ramane intre mine si ei, discutand acum doar o experienta.

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #5 on: February 03, 2010, 20:26:22 PM »
Imi pare rau sa aud ca ti s-au intamplat atatea nefericiri. Poate asta e ultima problema si vei incepe sa te bucuri cu adevarat de masina. Foarte bizar ca ambreiajul mai avea doar 20%

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #6 on: February 03, 2010, 20:34:17 PM »
Imi pare rau sa aud ca ti s-au intamplat atatea nefericiri. Poate asta e ultima problema si vei incepe sa te bucuri cu adevarat de masina. Foarte bizar ca ambreiajul mai avea doar 20%

Eu zic ca nu este bizar, mi se pare foarte normal, scriem ca s-a inlocuit, nu s-a inlocuit si il schimba prostu ;) cam asa sta treaba la noi.

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #7 on: February 03, 2010, 20:36:52 PM »
stiu ca atea erau practici tipice VW, se pare ca s-au molipsit si altii

Răspuns: Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #8 on: February 03, 2010, 22:39:20 PM »
stiu ca atea erau practici tipice VW, se pare ca s-au molipsit si altii

Nu stiu ce sa zic, nu cred ca neaparat au deprins tehnici noi, ci au dat de greu, mult mai putin decat firme gen VW, dar au resimtit si ei, implicit au mai strans cureaua, de aici de acolo, plus ca ceea ce nu se vede, nu se poate contesta. D-aia am si zis si o sustin in continuare sunt extrem de dezamagit de Subaru de la noi, sunt foarte curios cum de baietii cu ochii mici nu se sesizeaza de intamplari de genu. E pacat ca nu sunt mai multe francize, fiindca asa ar fi avut de luptat pentru a supravietui, pentru ca cei de la Radacini sunt fix pixu, vand si ei una doua, in timpul in care astia vand 100. Ce sa mai, chiar si daca am fi avut mega service-uri cu super training-uri, cu multi specialisti d-afara, tot romani ar fi lucrat (ca si majoritatea fortei de munca) si i-ar fi prostit si corupt pe cei adusi d-afara.

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #9 on: February 05, 2010, 10:34:06 AM »
Poate aud si baietii de la service subaru postul tau, sa vedem ce explicatii oficiale exista

naiman

  • 307
Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #10 on: February 05, 2010, 14:01:58 PM »
o sa-i doara undeva , mie cum miau adus sincroanele la mana a 2 pe GARANTIE si cu urme de ciocan pe ele ce naiba

bakero

  • 29
  • SUBARU.FRIENDS INCLUDED
Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #11 on: February 05, 2010, 22:21:32 PM »
In principiu, ce-ai patatit tu e foarte naspa.daca pateam asa ceva nu mai poastam acum,din cauze de internare la spitalul de boli nervoase palazu mare,constanta.
Ideea e ca,sunt uluit de faptul ca atunci cand ti-au zis ca ai fortat-o nu le-ai invitat mamele la o partida de sex fierbinte  ;D
Ba frate,masina tre' sa duca...pot sa ma dau cum vreau cu ea pentru ca in princpiu trebuie sa tina!masinile astea pentru astea sunt facute.cine vrea masina de familie prietenoasa,llenesa si pasnica isi cumpara un o masina frantuzeasca...eu zic sa-ti gasesti un avocat bun si sa-i dai bataie!...
SUBARU.FRIENDS INCLUDED

MihaiFlorescu

  • *
  • 13899
  • Life is too short to drive a boring car!
Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #12 on: February 08, 2010, 17:58:39 PM »
Tocmai citeam pe VW forum ca o persoana cu un Golf s-a dus la reprezentanta Subaru din Brasov cu baia de ulei sparta si ca in 3 ore aveau toate piesele si in alte 4 era masina gata. In timpul asta a facut si revizia la masina pentru ca la VW astepta 30 zile pentru programare. Tipul e din Bucuresti si nu are nici o legatura cu cei de la Subaru.. cu atat mai mult cu cat el are VW. Preturile ar fi bune din ce relateaza persoana respectiva.

Sunt curios daca sunt mai seriosi ca cei din Bucuresti. Se pare ca e ceva cu oamenii din BV. Am auzit de la mai multe persoane care isi fac reviziile acolo. Si nu ma refer la o singura marca sau un singur service, vorbesc la general.

zGb

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #13 on: February 09, 2010, 16:10:13 PM »
n-am stat sa citesc tot, dar foresterul este la fel de prost ca wrx-ul la partea de transmisie...trebuie sa mergi ca o baba cu masina sa nu se rupa ceva...eu la wrx am spart si diff si cutie...si nu faceam plecari aproape deloc
de la subaru se cumpara doar sti daca vrei sa te bucuri intradevar de un subaru...iar diferenta de transmisie intre cele 2 (wrx/forester xt si sti) este colosala, nu am crezut ca este atat de mare pana nu le-am avut pe amandoua...
'06 Impreza WRX /w STI swap

bakero

  • 29
  • SUBARU.FRIENDS INCLUDED
Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #14 on: February 09, 2010, 20:10:00 PM »
Ma sa stii ca ai dreptate,dar pana acum n-am auzit de chestii d-astea,atat de nasoale.ma rog,n-am auzit de cineva atat de nemultumit.am auzit cu au crapat motoare de subaru de toate felurile 1.5 ,2 litrii aspirate,2 turbo....chiar si de un sti -hatch am auzit ca i-a picat otorul.toate astaea la putini km,pana in 10 mii.
foarte ciudat,ce zici de mersul de baba,pentru ca eu am aspirat si i-am dat in dinti destul!de pricipiu conduc sportiv - mama ce-as face cu un forester STi - si ii dau.nu stiu cati posesori de asa ceva schimba in 7500,bine pri oras treapta 1 si 2....si asta des.nu te gandii ca duminica e "ziua talpilor"....cu toate astea, pana acum,repet PANA ACUM n-am avut probleme!am rulat pe orice suprafata de rulare posbila:am mers prin noroaie de nu imi spalau astia masina,prin zapezi,pe nisip,prin praf pe campuri....chiar nu stiu unde n-am mers cu masina asta.
eu merg pe principiul "bulanului".am si un exemplu:Fiat Doblo.Cumparat de ou,in 2007 ,am dus masina asta la service mai des decat duc eu gunoiul....un amic,tot fiat doblo,nici o problema!merge brici!baga motorina,ulei si filtre!deci,e si o chestie de bulan.
am un amic,care si-a cumparat si el si asoc.renault laguna 3.noi.s-au dus la reprezentanta,le-au ridicat.dupa  2 zile,la una,bateau tachetii!cealalta,mergea perfect.deci....
SUBARU.FRIENDS INCLUDED

zGb

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #15 on: February 10, 2010, 03:37:39 AM »
ai spus-o singur...ai forester aspirat...n-ai cuplu, nu prea ai cum sa distrugi cutia aia...daca ai forester turbo si nu ai spart cutia/diffu inseamna ca nu mergi tare
'06 Impreza WRX /w STI swap

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #16 on: February 10, 2010, 13:12:57 PM »
Poate aud si baietii de la service subaru postul tau, sa vedem ce explicatii oficiale exista

Explicatiile oficiale vor fi de genu: Una bucata bou/blonda la volan nu se poate intelege cu Subaru care este masina zeilor (indestructibila). Ceva in genu.

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #17 on: February 10, 2010, 13:15:28 PM »
In principiu, ce-ai patatit tu e foarte naspa.daca pateam asa ceva nu mai poastam acum,din cauze de internare la spitalul de boli nervoase palazu mare,constanta.
Ideea e ca,sunt uluit de faptul ca atunci cand ti-au zis ca ai fortat-o nu le-ai invitat mamele la o partida de sex fierbinte  ;D
Ba frate,masina tre' sa duca...pot sa ma dau cum vreau cu ea pentru ca in princpiu trebuie sa tina!masinile astea pentru astea sunt facute.cine vrea masina de familie prietenoasa,llenesa si pasnica isi cumpara un o masina frantuzeasca...eu zic sa-ti gasesti un avocat bun si sa-i dai bataie!...

Sunt dati deja in judecata, isi primesc instiintarea candva saptamana viitoare in functie de posta romana. Oricum postul tau m-a amuzat foarte mult. Crede-ma ca si daca erai in situatia mea nu aveai ce sa faci, decat sa stai sa iti serveasca un cacat pe farfurie cu o funda rosie, si tu sa mananci cu pofta si sa zici Doamne cat de bun este ceea ce mi-ati oferit. 
« Last Edit: February 10, 2010, 13:30:53 PM by Mararu Andi »

Răspuns: Rspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #18 on: February 10, 2010, 13:21:50 PM »
Tocmai citeam pe VW forum ca o persoana cu un Golf s-a dus la reprezentanta Subaru din Brasov cu baia de ulei sparta si ca in 3 ore aveau toate piesele si in alte 4 era masina gata. In timpul asta a facut si revizia la masina pentru ca la VW astepta 30 zile pentru programare. Tipul e din Bucuresti si nu are nici o legatura cu cei de la Subaru.. cu atat mai mult cu cat el are VW. Preturile ar fi bune din ce relateaza persoana respectiva.

Sunt curios daca sunt mai seriosi ca cei din Bucuresti. Se pare ca e ceva cu oamenii din BV. Am auzit de la mai multe persoane care isi fac reviziile acolo. Si nu ma refer la o singura marca sau un singur service, vorbesc la general.

De obicei magariile se intampla in Bucuresti, am prieten foarte bun care isi face reviziile la un Passat nou 2.0TDi (d-ala de care multi mananca ciuperci ca e praf) are omu 160 de mii de km fara probleme, service doar in Valcea facut. Cat despre Brasov...nu are multe "tente" nemtesti, eu asa stiam. Probabil din acest motiv.

Răspuns: Subaru Forester 2.5XT (2007)
« Reply #19 on: February 10, 2010, 13:24:48 PM »
n-am stat sa citesc tot, dar foresterul este la fel de prost ca wrx-ul la partea de transmisie...trebuie sa mergi ca o baba cu masina sa nu se rupa ceva...eu la wrx am spart si diff si cutie...si nu faceam plecari aproape deloc
de la subaru se cumpara doar sti daca vrei sa te bucuri intradevar de un subaru...iar diferenta de transmisie intre cele 2 (wrx/forester xt si sti) este colosala, nu am crezut ca este atat de mare pana nu le-am avut pe amandoua...

Scuze ca am scris atat, era destul de lunga povestea, si m-am gandit oricum sa zic despre toate 3 Subaru-urile pe care le am. Ai dreptate in ceea ce zici. Oricum Forester-ul o sa fie de vanzare, pentru ca toti banii de pe el mi-i bag in Mitsubushu, trebuia sa fiu cu capul pe umeri si sa imi iau un Forester 2.0 transpirat si nu se mai strica nimic. Dar aia e. Se numeste invatatura de minte.