harti pentru offroad
Subaru club Romania

harti pentru offroad

harti pentru offroad
« on: August 08, 2011, 17:01:13 PM »
Salutam,

Nu stiu daca v-ati lovit de aceasta problema sau nu?....De unde gasim harti bine facute pentru drumurile forestiere din Romania?
Este un drum de la Ciungetu (aproape de Voineasa) care ajunge pana la Ranca traseul fiind prin zona alpina, am vazut cu ochii mei acest drum si localnicii de acolo mi-au spus ca iese la Ranca, e un drum facut de nemti pe la 1916...dar intretinut de armata (drum strategic).

Forester

  • 3068
  • The other right!
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #1 on: August 26, 2015, 21:54:36 PM »
HAHA!!!

Quote
Atenție: la acest mesaj nu s-au mai scris răspunsuri de 120 zile.
Dacă nu ești absolut sigur că vrei să răspunzi la acest mesaj foarte vechi, te rugăm să pornești un subiect nou.

Poate de 1200 de zile...  :D :D

Am vazut pe forumul asta mult tuning, injectoare, motoare crapate, sute de cai, AFR-uri si harti... dar nu harti ce care cerea omu' aici vreo 4 ani in urma.  :)
Sa inteleg ca lumea e destul de cuminte? Evident, ma adresez in primul rand padurarilor si nu neglijez nici outbecii!

M-a apucat nostalgia dand peste poza asta de acu doi ani (venisem de pe dealul celalalt, pe drumul care se vede in spate departe)

Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

andea79

  • *
  • 4007
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #2 on: August 26, 2015, 22:17:00 PM »
ce zici ? ce harta vrei ? cu 300 de cai pe benzina sau gpl ?  ;D

sco

  • 736
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #3 on: August 26, 2015, 22:22:01 PM »
ma adresez in primul rand padurarilor si nu neglijez nici outbecii!

Si tribecii? Cu aia ce ai? :)

Forester

  • 3068
  • The other right!
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #4 on: August 26, 2015, 22:40:33 PM »
Sunt pasari atat de rare incat nici pe strada nu le vad, daramite prin namoale si bolovani!  :)
Forester SG 2.5XT 2006
Ex Forester SG 2.0x 2008

Aldos

  • 276
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #5 on: August 27, 2015, 15:32:19 PM »
Eu as fi interesat sa vad cum se comporta asta: https://www.rqa.ro/produs.php?id=452&subcat_id=39&cat_id=19
Se lauda ca ar fi cea mai buna harta din RO la ora actuala.
A folosit cineva sau macar a vazut produsul pana acum?
Ma tenteaza sa-mi iau o petarda de Garmin si harta asta.

Foreste

  • *
  • 1935
  • Apă, paie și bătaie ...
    • Blogu' lu' Foreste
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #6 on: August 27, 2015, 17:05:25 PM »
Eu folosesc o tableta de 7" pe care am pus MapFactor (are integrate harti de la OpenStreetMaps) inca de acum cativa ani buni, de cand am renuntat la prea-customizabilul iGO. Momentan imi acopera necesarul pentru toate drumurile pe care le fac pe coclauri sau in orase. E drept ca am fost doar in jurul muntelui, de la Novaci-Jina si pana in Prahova, insa a cam vazut drumul de fiecare data.
Un alt soft foarte bun pentru Android este OruxMaps, mult mai customizabil, care are mai multe feluri de harti online si mai ales offline si stie sa citeasca multe formate vectoriale. Din cate am vazut si am si folosit, cam toate hartile deja existente AU traseele de "light off-road" deja. Pana si Google Maps afiseaza Strategica de exemplu.

Legat de ce spune George in primul post, uite si o harta cu drumul intreg.
Negru = Strategica
Rosu = Drumul Ciunget - Galbenul


Din categoria truisme, Subaru NU este masina de off-road hard-core.
Cross-country - Green laning sunt cam singurele tipuri de off-road pe care le-as face cu Foreste fara sa risc sa-l omor cu zile.
Pentru mai mult de atat iti trebuie masina preparata din greu (modificari de roti, inaltare garda, roll-cages sau alte protectii). Eu unul nu-i vad rostul.
Pentru trasee de tractoare ma uit de ceva vreme dupa un Jimny, care in opinia mea este dracul gol pentru off-road, la cat costa.

Edit:
Uite-l si pe "dracu' gol" pe unde se baga.
« Last Edit: August 27, 2015, 18:24:21 PM by Foreste »
Forester 2.0 XT MY2017 - Black Betty (bam-ba-lam!)
Forester Diesel MY2011 - Foreste  |  Blogu' lu' Foreste

Axu

  • 168
  • My09 Forester Diesel
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #7 on: August 28, 2015, 09:23:29 AM »
Eu merg cu o tableta si in paralel cu navigatia de pe masina (Garmin, cu RO.A.D 2008). Dar de obicei imi fixez obiectivul si apoi vad eu cum si daca ajung acolo. De cele mai multe ori imi fac traseul pe Google Earth si apoi il import pe tableta, dar trebuie sa recunosc ca inca nu am apucat sa folosesc vre-unul din ele, deci nu stiu cum merge.
In zona Clujului am fost cam peste tot pe o raza de 40-50km, dar nu stiu cat va ajuta asta pe voi care sunteti in zona Bucurestiului.
Ca traseu care am vrut sa-l fac in vara asta si nu am mai ajuns, este de la Barajul Rausor (jud. Arges) pana la 2400m in zona varfului Iezer. Din cate am studiat, ar fi destul de lejer dupa ce iesi in creasta. A fost facut traseul cu un Forester SG, si Outback, acum vreo cativa ani (cautati pe youtube, "forester iezer" si cred ca-l gasiti). Dar trebuie luat in calcul ca este un traseu de 45-50km si pe unde urci pe acolo cobori. Ar fi ceva varianta de coborare prin alta parte, dar nu cred ca se preteaza pentru Subaru. Recomandarile celor de pe forum 4x4 erau sa ai minim AT-uri si sa nu mergi singur (motiv pentru care nu am mai mers nici eu, nu am avut cu cine).
Alte trasee interesante care le am in vedere poate pentru 2016 sunt in zona Muntilor Fagaras si anume sunt 2 trasee, diferite, care urca pana in zona alpina, in jurul altitudinii de 2350m si de acolo in 4 ore se poate ajuge (pe jos, normal) pe varful Moldoavenu (2544m) si altul pe varful Negoiu (2535m). Despre acestea nu am gasit informatii cum ca ar fi fost facute cu Subaru, dar se zicea ca sunt decente.
Legat de capacitatile masinii, si aici ma refer la varianta diesel, problema cea mai mare mi se pare fragilitatea ambreiajului si aici ma refer la porniri in panta peste 15% cu obstacole, este cam imposibil sa nu-l patinezi. In rest nu prea am avut probleme sau zone pe unde am fost si sa renunt la trecerea acestora. Ii drept ca si daca ma duc pana acolo sa fac, sau ma nimeresc pe un traseu, nu ma dau batut cu una cu doua.
Cea mai mare problema care am intalnit-o a fost, culmea, pe o coborare, care am abordat-o cu viteza prea mica, pe niste argila semiuda, pe care AT-urile mi-au adunat-o in pasajele rotilor pana cand pur si simplu nu se mai invarteau. Va dati seama cam cum te simti cand patinezi ambreiajul ca sa cobori  :D. A trebuit sa scot cu lopata argila din pasaje ca sa pot pleca de pe loc. Si asta era un traseu care-l facusem si vara si iarna pe toate tipurile de vreme. De data aia asa s-a nimerit.
Ceva nu e bine oricum!

marr

  • 2208
Răspuns: harti pentru offroad
« Reply #8 on: August 30, 2015, 11:24:14 AM »
Eu as fi interesat sa vad cum se comporta asta: https://www.rqa.ro/produs.php?id=452&subcat_id=39&cat_id=19
Se lauda ca ar fi cea mai buna harta din RO la ora actuala.
A folosit cineva sau macar a vazut produsul pana acum?
Ma tenteaza sa-mi iau o petarda de Garmin si harta asta.


Eu folosesc GARMIN si ROAD de cativa ani.
Pentru tot ce inseamna Romania - inclusiv drumuri comunale / de exploatare sta exelent ( inclisv curbe de ivel, rauri, paduri, etc.
Dar NU l-am folosit in off-road - deci nu pot spune prea multe. Eventual, dati-mi un anumit drum / zona si verific sa vad ce "stie" pe-acolo ( asta ca sa nu aruncati banii degeaba).
Eu am achizitonat ROAD-ul pentru ca am foarte multe drumuri prjn tara, atat in orasele mari ( unde foarte des apar / dispar sensuri unice / giratorii / etc) cat si prin locuri mai uitate de lume  si am nevoie de o harta buna, detaliata si cu actualizari dese.
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020