Modificari Legacy
Subaru club Romania

Modificari Legacy

Re: Modificari Legacy
« Reply #20 on: June 23, 2017, 09:49:15 AM »
Salut
Nu te trimite nimeni la plimbare, doar ti-a spus ca se poate . Acu vreo 2 ani alerga o masina la VTM destul de extrem de modificata - Opel Corsa cu motor si tren de rulare de Subaru STI. Cam asta spunea si Mihai cand spunea ca orice se poate face.
Gandindu-ne ca vrei sa modifici 2 masini la fel, clar se poate face. Usor ? Cine stie ce gasesti pe acolo. Zici ca schimbi doar motorul si cutia, dar este posibil sa gasesti mai multe bube , chestii de schimbat.
Da, clar , toti avem pasarelele noastre, unii sunt cu stolurile deasupra capului, iar cei mai multi fac modificari mai hardcore ca sa zic asa. Ori, exemplu Mutley, no offence man, care are niste stoluri mai aparte, a facut dintr-o masina functionala, o masina functionala conform stolului de deasupra capului.
Toate nelamuririle erau legate de modificarile pe care tu vrei sa le faci, dar aici intervine stolul tau. Sunt colegi care au facut swap-uri de genul asta ( de la motor mic la ceva mai mare ) dar toate au venit la pachet si cu alte modificari . Clar gasesti ceva info pe aici , mai multe la cei cu Impreza, Legacy e mai rarut pe acest forum, iar oamenii care le detin nu prea le modifica.
Se poate modifica? Da. Merita? Si eu zic ca nu, dar nu te poti impotrivi stolului. Vor exista complicatii sau nepravazut? Ramane de vazut ;) .
Spor la ce vei intreprinde.

Salut.
Īn teorie știu ca se poate. Exact cum spui. Și ceea ce spui că, dincolo de motor și cutie, mai pot interveni și altele, īs conștient de aist aspect.
Acum am īnțeles. Practic nu a făcut nimeni, de aici, un astfel de transplant. Voi luat īn seamă toate răspunsurile primite.
Scuze că am īnțeles greșit, mai devreme.
Mulțumesc pentru lămuriri.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
« Last Edit: June 23, 2017, 09:50:38 AM by nic banica »

Heliotropus

  • 2956
  • Do not be ignorant, choose science!
Re: Modificari Legacy
« Reply #21 on: June 23, 2017, 09:56:38 AM »
@ Nic Banica: stai sa vezi "revelatii" cand te vor consilia si ceilalti "grei" ai forumului care, pe langa faptul ca se pricep de minune la mecanica si electronica, sunt atat de minutiosi in a prepara masini incat la final nu vei mai intelege de unde ai inceput proiectul ci doar ca vei avea o masina customizata si unica in felul ei.

Felicitari pentru pasiunea cu care tratezi aceasta oportunitate de modificare tehnica si SUCCES in definitivarea proiectului!

 
« Last Edit: June 23, 2017, 09:58:01 AM by Heliotropus »
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!

MihaiFlorescu

  • *
  • 13898
  • Life is too short to drive a boring car!
Re: Modificari Legacy
« Reply #22 on: June 23, 2017, 10:53:22 AM »
Nu a fost cu rautate si ma bucur ca ai inteles. Am zis sa-ti dau un raspuns simplu si fara prea multe detalii, asa cum ai pus si tu problema.

Toti am vrut mai multe informatii pentru a inclina balanta catre da sau nu. Teoretic se potrivesc prinderile, dar trebuie sa schimbi si calculatorul impreuna cu instalatia electrica. Apoi daca vrei sau nu sa schimbi si postul de conducere de pe dreapta pe stanga mai implica extra modificari de genul pedalier nou, instalatie electrica, bord, fete de usi, comenzi, caseta de directie, firewall gaurit sau schimbat daca gasesti pe cineva sa faca asta, posibil sa relochezi furtunuri, pompe, cabluri.
Ah, legacy 2.5 daca este break cred ca are si reductor la cutia de viteze, pe cand 2.0 nu are. Deci din nou semne de intrebare si atunci implica modificari la consola centrala, senzor pentru reductor si asa mai departe.

Deci da, se poate face daca timpul, banii si efortul nu reprezinta un criteriu in luarea deciziei.
« Last Edit: June 23, 2017, 10:57:17 AM by MihaiFlorescu »

Re: Modificari Legacy
« Reply #23 on: June 26, 2017, 09:46:29 AM »
Mulțumesc frumos pentru toate informațile!

P.S. Nu aveți 'botoane' pentru mulțumire.

marr

  • 2205
Re: Modificari Legacy
« Reply #24 on: June 26, 2017, 18:25:22 PM »
Īn spiritul acestui topic, zic și eu o vorbă din bătrāni:
”Orice se poate, dar nu īntotdeauna-i bine !”

Disclaimer:
Singurele modificari pe care le-am facut la mașinile mele au fost:
- Jante noi la roțile de iarnă;
- Huse custom pentru Forester ( de nevoie, nu de voie ...);
- Replacement kit Pedders pentru suspensia spate a Forester-ului;

Īn rest, vorba unui clasic īn viață: ”Tunning OEM !”  8)
ex - Forester Boxer Diesel - MY2008
ex - XV Boxer Diesel - MY2016
ex - Impreza 2.0i CVT - MY2016
XV 2.0i CVT - MY2018
Forester e-Boxer MY2020