Conceptul

Conceptul

Asemenea construcției BOXER + Symmetrical AWD, comunitatea SubaruFanClub are la bază un cod de etică și conduită echilibrat și performant.

Fiind promovat și respectat de toți membrii și partenerii clubului, ai certitudinea că te alături unui grup de top.

Codul de etică și conduită

 

Codul de etică și conduită stabilește principii morale respectate de toți membrii clubului, cât și de partenerii oficiali ai acestuia.

Aderare: Prin acceptarea termenilor și condițiilor prezentate în momentul înregistrării contului, implicit utilizatorul aderă la codul de etică și conduită prezent.

Respectarea codului: Nu se limitează doar la activitatea online, ci se extinde și în cadrul întâlnirilor organizate de club sau de către membrii acestuia.

Responsabilitate: Responsabilitatea respectării codului revine fiecărui membru în parte, fiind în același timp și interesul general al comunității de a promova acest cod. Administratorii și moderatorii vor face tot posibilul pentru promovarea codului și sunt responsabili de luarea măsurilor necesare în caz de nerespectare.

Respectul față de club: Clubul reprezintă o formă de organizare privată, într-un cadru dedicat la care se aderă doar prin aprobarea personală de către administratori. Sunt interzise denigrarea, batjocorirea sau satirizarea clubului și a însemnelor sale (sigle, materiale promoționale, postere etc.)

Respectul față de interesul public: Membrii clubului sunt sfătuiți să inițieze și să dea curs discuțiilor cu un caracter public și de interes public. Se evită discuțiile lipsite de sens sau generatoare de conflicte.

Dreptul la calitate: Sunt dorite și promovate discuțiile argumentate, organizate și structurate, folosind un limbaj adecvat, experiențe personale, exemple reale sau din surse verificate.

Respectul față de diferențele de opinie: Se promoveaza libertatea de exprimare și libera exprimare a opiniilor atât timp cât există un respect reciproc între participanții la discuție.

Protecția datelor și a informațiilor: Fiecare membru, implicit partener sau administrator este responsabil pentru protejarea intereselor personale sau ale clubului fără a face publice informații confidențiale în afara comunității, fără acordul scris al părților vizate. Administratorii se obligă să protejeze în cel mai bun mod posibil datele cu un caracter personal.

Ambasadori ai mărcii: Odată luată decizia de a intra în club, este clar interesul față de marcă și promovarea lucrurilor care ne plac. Este contrar codului să “arunci cu noroi” în marcă și să generalizezi o experiență neplăcută. Așteptăm soluții, nu ridiculizări.

Apartenența la grupurile superioare: Decizia acceptării în categoriile superioare de utilizatori revine în totalitate administratorilor. Acceptul în grupul Susținător Subarufanclub nu schimbă implicit și gradul de credibilitate sau respect. Acestea se câștigă, nu se dobândesc.

Respectul față de partenerii oficiali: Partenerii clubului ar trebui respectați chiar dacă că ai ales să folosești produsele sau serviciile altor firme. Partenerii oficiali se implică în susținerea comunității, fac eforturi în a ne promova și merită aprecierea și susținerea noastră.

Activități comerciale: În cadrul clubului sunt permise activități comerciale doar cu acordul și sub stricta supraveghere a administratorilor.

Donația: Donația reprezintă un ajutor oferit de un membru unui alt membru sau clubului în formă financiară sau în natură cu scopul de a ajuta persoana sau comunitatea.

Sponsorizarea: Sponsorizarea reprezintă un contract negociat prin care clubul oferă unei persoane fizice sau juridice un set de beneficii agreate între cele două părți.

Dreptul la acces: Accesul este stabilit de administratorii și moderatorii clubului ce servesc cel mai bine interesele clubului. Este posibil ca anumite secțiuni să fie private total sau parțial de vizibilitate pentru diferite grupuri de utilizatori.

Ajutorul reciproc: Ajută pentru a fi ajutat. Prezintă-ți mașina, răspunde la întrebările postate, ajută cu o statistică sau cu o experiență de interes public, participă la întâlniri și vei primi ajutor mult mai rapid decât dacă accesezi forumul doar când ai o problemă.

Informează și informează-te: Ajută-i pe alții să găsească informația căutată atunci când este deja disponibilă. Folosește funcția de căutare și promovează utilizarea ei.

Vinde și închide: Sunt premise anunțuri de vânzare condiționate de regulament. Odată ce ai vândut un produs, solicită închiderea, înlăturarea sau actualizarea anunțului.

Asocierea: A face parte din club este un beneficiu acordat, nu un drept. Asocierea personală cu imaginea clubului se va face doar cu acordul administratorilor (ex: organizarea de evenimente personale în numele și cu membrii clubului, promovarea intereselor proprii în concurență sau paralel cu cele ale clubului etc.).