Salutare,
Nu am mai scris de mult pe forum asa ca am sa fac o prezentare scurta a ce s a mai imtamplat. Stiti ca masina facea probleme se balbaia, arunca apa din borcan...., astfel ca in vara dupa un drum de cca 2000km motorul a cedat.
L am desfacut si era dauna totala, cuzineti, biele, pistoane, cilindru zgariat...
Astfel s-a nascut urmatoarea dilema: refacem motorul sau cumparam altul. Costurile cu refacerea motorului au iesit undeva intre 2.500 eur si 3.000 eur , insa faptul ca trebuia sa alezez blocul nu m-a incantat si am mers pe varianta a doua .
Dupa multe cautari pe net am ajuns pe un site din Olanda care se ocupa cu import de motoare din Japonia. Pentru mine nu au avut solutia sa-mi vanda doar motorul si astfel am cumparat la propriu jumatate de Impreza Sti an fab.97 cu 85.000 km la bord. Montat tot pe masina si functioneaza foarte tare.
Insa am cateva nelamuriri la care nu gasesc raspunsuri clare. Motorul actual a venit cu turbina vf 23 si calculator cod : 6S . Poate sa-mi spuna cineva cat boost ar trebui sa faca masina in configuratia aceasta? Este adevarat ca gc 8 cu acest calculator face 300cp de fabrica?
Multumesc anticipat.