Literatura - lista de baza
Subaru club Romania

Literatura - lista de baza

MihaiFlorescu

 • *
 • 12022
 • Life is too short to drive a boring car!
Literatura - lista de baza
« on: February 10, 2018, 09:04:06 AM »
Lorian, citind mesajele tale, nu pot decat sa realizez ca nu am citit destul la viata mea. Nu ce trebuia, vreau sa spun si nu ce era obligatoriu in scoala.

Asa ca, pentru cei cu deficienta acuta de cultura literara, te rog sa ne pregatesti, in limita timpului tau liber, o lista cu acele carti ce nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca noastra.

Si ii indemn si pe ceilalti sa vina cu recomandari.

Pastram critica literara pentru cei in masura sa o faca.
« Last Edit: February 10, 2018, 13:43:45 PM by MihaiFlorescu »
A redline each day keeps the mechanic away. #SaveTheManual

Fostele: 05 Impreza, 08 Outback, 01 WRX

Foreste

 • *
 • 1798
 • Apă, paie și bătaie ...
  • Blogu' lu' Foreste
Re: Literatura - lista de baza
« Reply #1 on: February 10, 2018, 13:21:01 PM »
Subscriu, dar neaparat sa includa si ceva de Edgar Michelson si Belle de Jour / Dr. Brooke Magnanti.  >:D

Heliotropus

 • *
 • 2939
 • Do not be ignorant, choose science!
Re: Literatura - lista de baza
« Reply #2 on: February 11, 2018, 00:32:45 AM »
Dragul meu Mihai,
Onorabili colegi,

A te considera o persoana superioara doar pentru ca, din pasiune pentru lectura, citesti zilnic aproape tot ce te atrage reprezinta un abuz impotriva conceptului educativ, respectiv impotriva altor persoane. De aici rezulta si ideea conform careia oamenii care manifesta o tulburare narcisica de personalitate se considera superiori semenilor asteptandu-se ca celelalte entitati sa se raporteze la ei iar in final cuteza sa creada ca li se cuvine un tratament privilegiat in societate.

In realitate, lucrurile stau cu totul altfel iar aici trebuie sa remarc, cu invidie netarmuita, persoanele care debordeaza in umor spontan. Ele sunt condimentul special ce innobileaza un cadru atat de tehnic si de particular cum este forumul de fata.

Un exemplu graitor de umor spontan si rafinat este colegul Serban, alias “Celalalt”, si in fata caruia ma plec pana la pamant intrucat se afla printre putinele persoane care mi-au demonstrat ca nu este suficient sa fii bun ci mai presus de toate trebuie sa fii bun la ceva anume – iar el exceleaza la capitolul “replici monumentale”.

Serban reprezinta exemplul graitor al faptului ca nu scria doar pentru a-i fie apreciate comentariile pertinente ci mai degraba ca noi sa ii resimtim absenta din forum. Subliniez acest truism cu responsabilitatea unui om matur si totodata cu speranta ca maine dimineata, sorbind din cafeaua primordiala, voi avea sansa de a-mi valoriza ziua savurand replicile celebre ale inegalabilului Serban.
Doar educatia favorizeaza evolutia umana!