Loc de dat cu capul - vol. II
Subaru club Romania

Loc de dat cu capul - vol. II

dan_b

• 1492
Re: Loc de dat cu capul - vol. II
« Reply #2300 on: May 31, 2026, 19:25:12 PM »
Ca tot vorbeam de masini curate si intretinute, sunt studii mai vechi - cu care sunt de acord - cum ca masinile curate, intretinute, sunt mai sigure in trafic, fiind mai vizibile, mai observate. Iar soferii lor, implicit, le conduc cu mai multa atentie si placere, de unde si extra grija. Are sens, daca ne gandim....
Probabil nici asta nu se aplica in romania, unde mai nou este jungla suprema... cine semnalizeaza e prost, se stie. Sau cine isi tine banda, mai ales banda din dreapta... Sau cine nu conduce cu orice alta viteza decat aia legala, fie super incet, fie super tare, fie ambele... Sau cine nu conduce baut sau drogat, macar putin... Sau cu permisu' luat pe bune... asta cred ca s-a demodat demult...
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.

dan_b

• 1492
Re: Loc de dat cu capul - vol. II
« Reply #2301 on: June 29, 2026, 21:50:23 PM »
Plimbarea de azi a fost ceva psihadelic, mai exact intoarcerea de la Brasov spre Bucuresti, cu canicula si apoi furtuna care ajunsese pe langa Comarnic si Campina si care, in final, am auzit la radio ca a lovit urat in Targoviste... Presiunea atmosferica ciudata etc..
Dar ce a fost total mindfuck si nu inteleg deloc ce s-a intamplat - cand am ajuns aproape de trecerea la nivel cu calea ferata, mergand spre Ploiesti, s-a format coloana si apoi stationare, ca si cum ar fi fost actionate barierele ori semnalele luminoase - dar nu. Nu erau nici barierele lasate, nici semnale acustice ori luminoase... Am crezut apoi ca o fi ceva accident sau poate dirijeaza cineva de la CFR ori rutiera.. nIci asta nu a fost... Dupa vreo 2 minute am vazut ca din prima masina de pe sensul opus a coborat pasagerul si s-a dus pe calea ferata, s-a uitat omul in stanga si in dreapta, a facut apoi semn masinii din care coborase sa traverseze, ca nu vine nimic... Si dupa asta s-au pus in miscare si restul.. Si cei de pe sensul nostru... Am traversat cu grija, cu geamurile deschise si cu precautie, nici vorba de ceva suspect, sa para ca e ceva defect sau ca s-ar fi auzit vreun tren sau orice...
DImineata la fel, cred / nu stiu - am prins coada mult mai lunga si fiind mai departe nu stiu daca a fost pe bune sau tot psihocrepusculara de dupa-amiaza... Ca nu am auzit niciun tren, deci ori o fi trecut pana sa ma asez eu la coada, ori nu a existat nici ala...
Are cineva idee ce a fost asta? Au fost probleme la trecerea aia, stiu localnicii ca nu prea functioneaza si se panicheaza, se opresc fara sa fie nimic aprins sau bariere? Sau?
« Last Edit: June 29, 2026, 21:51:49 PM by dan_b »
ex Subaru Forester 2009, 2.0 benzina.