Azi s-a muncit. Am inlocuit urmatoarele:
Planetara fata stanga
Ulei CV automata Amsoil ATF Signature Series
Ulei diferential fata Castrol
Radiator apa marit turboworks (cam de 3x grosime fata de OEM)
Furtunuri apa radiator OEM
Radiator ulei CV
Cateva furtunuri vacuum si apa secundare OEM
Coliere OEM cam peste tot, mai putin la radiator unde am pus unul de forta cu strangere uniforma la cel de sus
Antigel Helpu G12 Plus mov
Bieleta antirasturnare (dog bone) OEM
Fulia mare si surubul aferent OEM
Curele accesorii Gates si Dayco
Cupla aer IC->Clapeta Acceleratie Mishimoto de silicon
La radiator a trebuit taiat putin din furunul de sus ca sa stea bine, pentru ca fiind mult mai voluminos, impingea furtunul prea aproape de role. Si a mai trebuit pentru un furtuns sa facem o combinatie cu un furtun mic siliconic in cel original pentru ca mufa de pe radiator era prea subtire.
Nu mai face clanc cand plec de pe loc cu rotile spre stanga. Si virajele sunt mai ferme. Planetara veche avea un mic joc spre cutie. Nu se observa pe masina. Spre roata insa era chiar ok. Ma asteptam sa o vad lesinata, dar era inca pe pozitii si data jos de pe masina. Se simte totusi ca nu era la fel de ferma articulatia si o puteai misca mai usor cu mana. Am pastrat planetara, in caz ca pe viitor mai am nevoie de ceva de pe ea, sau daca vreau sa experimentez cu capete de planetara aftermarket, pot sa compar si sa returnez mult mai usor daca nu se potriveste, fara sa raman cu masina blocata.
Temperatura apei sta incredibil de bine la 85-86 grade la mers usor, 88 la un mers normal si 92 la mers tare. Chiar si in trafic bara la bara temperatura creste considerabil mai incet ca inainte.
Cutia schimba excelent dupa improspatarea uleiului.
Ce sa zic, masina in stare buna cu cheltuiala se tine. Merge iar frumos, asa cum trebuie.
Muttley, nu stiu daca mai vreau sa umblu prea curand la sistemul de racire. Ultima data cand am schimbat unul din furtunasele alea mi-a curs jumatate din antigel pe jos. Cred ca momentan o las cu ce am schimbat. O sa mai urmaresc prin zona turbinei daca trebuie sa schimb ceva. Azi am aerisit bine sistemul si cred ca vreau sa il las asa.
https://www.facebook.com/reel/1283979618967088Multumesc GheGhe si Malakay inca o data pentru suport, profesionalism si viteza. In 5 ore a fost totul gata, facut fara graba.
ODO check: ~121.700