Readuc in actulitate acest topic, ca n am reusit sa ma edific pe deplin cu privire la motorizarea de pe varianta SH.
Momentan detin un SG 2.0 XT pe care am avut "ghinionul" sa il imprumut mamei mele. I a placut atat de mult incat trebuie sa ii caut si ei un Forester.
Buget ar fi destul cam pentru orice model, dar nu se justifica sa l cheltuim pe tot, avand in vedere ca face in jur de 10.000 km pe an din care 80% in regim mixt, fara iesiri pe teren sau zone de munte, ci strict pentru deplasare in conditii normale, dar sa fie eficient si iarna pe zapada.
Am facut o lista scurta si ramane sa aleg de aici :
SG facelift EJ 2.0 158 AT
SH EJ 2.0 150 2008- inceput de 2011 AT
SH FB 2.0 2011 sau SJ cu motorizarea FB20 AT
Motorizarea de 158 cai de pe SG este arhicunoscuta, n as insista asupra ei prea mult. Mai greu de gasit o caroserie in stare buna, caci face parte din perioada in care Forester este sinonim pentru rugina, altfel cred ca ramane ca cea mai OK varianta raportata la preturile la care se gaseste.
Mai mult ma indrept spre SG si SJ.
Dupa ce am rasfoit internetul, inteleg ca motorizarea FB20 a avut probleme cu consumul de ulei din cauza pistoanelor, problema rezolvandu se abia dupa 2015. Altii spun ca problema este preponderent intalnita la masinile cu cutie manuala. Eu nu vad nicio logica in asta.
Sa aleg EJ20 pe oricare dintre generatii sau FB20 2011-2012 ?
Imi doresc varianta cea mai simpla si fiabila si obligatoriu cutie automata, de aceea am ales doar motorizari aspirate.
FB20 stiu ca vine cu distributie pe lant, dar nu are atat de multa importanta acest aspect.