Visi - un SH 2009 diesel
Subaru club Romania

Visi - un SH 2009 diesel

NicNic

• 262
Re: Visi - un SH 2009 diesel
« Reply #200 on: August 25, 2025, 01:00:49 AM »
Eu ma plimb, nu ma grabesc....  ::)

Iar daca  ti se pare normal sa apara zdranganeala de etriere dupa astfel de plimbari, atunci la SX4 de ce nu am avut astfel de zgomote? Si nici la XC60? Sau la Solenza? Sau la Nova? Sau la Megane 2?

Si, ca o completare, cu SX4 am facut mult mai multi kilometri pe astfel de drumuri. Comparam 10 ani de utilizare SX4 (singura masina) cu doar 4 ani de utilizare Forester (partial in paralel cu XC60).

Presiunea o reduc doar cand sunt probleme de aderenta. Ori de pietre ascutite, periculoase pentru anvelope.
Pe drumul din filmare, pot sa spun ca nu a fost nevoie.

BTW: merg constant cu presiune 2,0 atm, in loc de 2,3 atm, ca asa m-am obisnuit, de la SX4, care mi se parea cam rigid la presiunea indicata.

PS: am retinut: ETRIERE. Chiar nu ma asteptam sa fie asa.
« Last Edit: August 25, 2025, 01:11:55 AM by NicNic »
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Visi - un SH 2009 diesel

NicNic

• 262
« Reply #201 on: September 07, 2025, 16:46:56 PM »
Visi se plimba in continuare.

Vor urma cateva deplasari mai lungi, de overlanding. Sa speram ca nu ma va supara ceva pe la Visi.
Ultima provocare din partea lui, pare sa fie caseta de directie, care scoate zgomote de "oboseala" dupa ce merg mai mult.

https://imgur.com/a/orXf9bU
Desteapta-te romane!

Visi - un SH 2009 diesel

Xander

• 1344
  • Forester 2.0d ; Xv 2.0ie
    • Forester '09/ XV ‘20
« Reply #202 on: September 08, 2025, 17:23:17 PM »
Eu nu am ajuns atât de departe cu ea. Când începea să vibreze pe viraje o duceam la reparat. Are kit de reparație. Eu am reparat-o de vreo 3 ori. Nu cred ca mai merge a 4 a oara.
Drumul este mai spectaculos decât destinația.
Forester Boxer Diesel MY09
XV e-Boxer MY20

NicNic

• 262
« Reply #203 on: September 08, 2025, 21:25:46 PM »
Pai in mers, pe viraje, nu face nicio problema, nu se aude nimic.
De fapt, e si normal asa. Fiindca solicitarea cea mai mare pentru caseta este pe loc.
In mers ar merge directia si neasistata.

Oricum, caseta asta nu stiu cat a fost de reparata. Doar eu stiu ca a fost umblat in ea de vreo 3 ori, cat au incercat cei de la Tureal.
Apoi, eu am luat-o second-hand. Deci nu am habar ce rulaj si daca mai fusese intervenit la ea inainte.

Imi pare rau ca am pierdut caseta veche, a masinii. Aia avea joc, dar eram mai sigur ca nu se mai umblase in ea.
Din pacate, la inlocuirea ei, m-am bazat pe opinia altcuiva, care a zis  ca trebuie luata alta caseta, chiar veche ...

O sa vad cum se va comporta caseta asta, ca am vreo cateva sute de kilometri de overlanding, perioada urmatoare.
Si daca e sa nu reziste ... asta a fost.
« Last Edit: September 08, 2025, 21:26:53 PM by NicNic »
Desteapta-te romane!

Visi - un SH 2009 diesel

NicNic

• 262
« Reply #204 on: September 10, 2025, 11:30:13 AM »
Am facut o constatrae a problemei zgomotului, la un service specializat in caete de directie (unul pe sos. Berceni).
Concluzia lor nu a fost asa de periculoasa.
Cel mai probabil este un senzor care da comanda aiurea pe motorasul casetei. Mecanic, nu par sa fie probleme.

Asa ca pot sa merg linistit, luna asta. Dar sa fac o programare pentru remedierea zgomotului, cand ma intorc.

Au verificat si partea de articulatii pe fata: verdict, OK.
Doar preventiv, niste bucse de bara stabilizatoare pot sa schimb, cand vor umbla la caseta.

Mi-a mai venit inima la loc. Si plec cu alta incredere la drum cu Visi ...  :)
Desteapta-te romane!

Visi - un SH 2009 diesel